تاثیر حسن خلق در اداره جامعه
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#پیامبر_اکرم
#نبی_اکرم
#بعثت
#مبعث
#حسن_خلق
#اخلاق
#رهبران
#مدیران
#علم
#عمل
@rahighemakhtoom
#بررسیهای_قرانی
#قرآن
#امکان_فهم_قرآن
#معارف_قرانی
#آموزه_های_قرآنی
#آزمون
#امتحان
#فتنه
#تمحیص
#بلاء
🔅🔅🔅
📌 امتحان و آزمایشهای الهی در قرآن7
✅ انگیزههای آزمایشهای الهی
⏪ مقیاس پاداشها و کیفرها
شکی نیست تنها داشتن صفات درونی مقایس پاداش و کیفر نیست بلکه تا صفات خوب و بد انسان ظاهر نشود هرگز نمیتوان کسی را به صفات درونی، کیفر یا پاداش داد و این صفات از طریق افعال و برداشتهای انسان آشکار میگردد و ظهور آن بدون این که انسان در بوته امتحان قرار بگیرد امکان پذیر نیست و این خود یکی از انگیزههای امتحان خدا است که در سخنان امیرمؤمنان وارد شده است، آنجا که میفرماید: «و ان کان سبحانه اعلم بهم من انفسهم، ولکن لتظهر الافعال التی بها یستحق الثواب و العقاب»:[۲۶] خداوند انسان را بهتر از خود او میشناسد ولی برای اینکه افعالی که ملاک پاداش و کیفر است آشکار گردد، آنان را در بوته امتحان قرار میدهد.
⏪ جدا سازی افراد نیک از افراد بد
سومین انگیزه برای آزمایشهای الهی جدا سازی خوب از بد، و بد از خوب است زیرا در جامعهای که همهی گروهها خود را انقلابی قلمداد کرده و به ظاهر از آن دفاع میکنند در حالی که گروهی از آنان منافق و ضد انقلابند، بهترین وسیله برای شناساندن افراد صالح و فاسد و مؤمن و منافق، آزمایشهای الهی است، در غیر این صورت همه گروهها با نقاب انقلابی در یک صف قرار گرفته و از یکدیگر تمیز داده نمیشوند قرآن در این مورد میفرماید: «ما کان الله لیذر المؤمنین علی ما انتم علیه حتی یمیز الخبیث من الطیب»[۲۷]: هرگز خداوند مؤمنان را بر آنچه که هستند وا نمیگذارد تا ناپاک را از پاک جدا سازد.
🔹 و در آیه دیگر میفرماید: «لیمیز الله الخبیث من الطیب و یجعل الخبیث بعضه علی بعض فیرکمه جمیعا فیجعله فی جهنم اولئک هم الخاسرون»[۲۸]: تا ناپاک را از پاک جدا سازد و ناپاک را روی هم قرار دهد، و همه را گرد آورده در دوزخ قرار دهد، آنان زیان کارانند.
---------------------------------------------
۲۱. ↑ طه/سوره۲۰، آیه۵۰.
۲۲. ↑ اعلی/سوره۸۷، آیه۲-۳.
۲۳. ↑ لیل/سوره۹۲، آیه۱۲.
۲۴. ↑ آل عمران/سوره۳، آیه۱۵۴.
۲۵. ↑ امام علی علیهالسلام، نهجالبلاغه، حکمت۹۳.
۲۶. ↑ امام علی علیهالسلام، نهجالبلاغه، حکمت۹۳.
۲۷. ↑ آل عمران/سوره۳، آیه۱۷۹.
۲۸. ↑ انفال/سوره۸، آیه۳۷.
📝 برگرفته از مقاله «امتحان الهی در قرآن»،
⬅ پایان مقاله
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
💻برای ترویج و تبلیغ و انتشار آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
برشی از کتاب #سروش_هدایت(146)
#آیت_الله_جوادی_آملی
#اسلام_شناسی
#آموزه_های_اسلامی
#قرآن_شناسی
#آموزه_های_قرآنی
#مقام_زن
#پیام_ها_و_نکته_ها
#همايش_زن_در_انديشه_حضرت_زهرا
🔅🔅🔅
📌 امکان ارتقای زن
✅ اصل چهارم. اكنون كه تا حدودي مبادي بحث معلوم شد، مي توان حدس زد كه بسياري از مسائل وابسته به جامعه محترم زنان از منظر حضرت فاطمهٍّ روشن شد، زيرا نيل آن حضرت به مقام منيع ولايت و صعود وي به قلّه رفيع خلافت الهي كه هدف اصيل آفرينش انسان همان است، دليل قاطع است بر امكان ارتقاي زن به مقام برين علمي و عملي؛ البته كُنْهِ مقام آن حضرت مستور، ولي مقدار اُسوه بودن آن مشهور و قابل تجليل و دسترسي است، مثلاً حضرت فاطمهٍّ با استدلال عقلي و نقلي، امامت دودمان خود را سبب وفاق ملّي و ديني دانست و با تبيين مصالح احكام الهي، رعايت آنها را بر همگان لازم اعلام نمود و با بيان ضرورت عدل جمعي، اعتدال در معيشت را سودمند معرفي كرد و در تحليل مسائل قرآني ارث براي استرداد فدك، تفسير دقيقي از آيات الاحكام ارائه نمود و حكومتي كه حامي عدل و داد نباشد و بر موازين قرآن و عترت اداره نگردد، آن را حكومت جاهلي دانست و با برداشت از قرآن حكيم چنين فرمود: وَ زعمتم أن لا ارث لنا، (أفحكم الجاهليةِ تبغون و مَن أحسنُ مِن اللّهِ حكماً لقومٍ يُوقنون)؟[ سوره مائده، آيه 50؛ دلائل الإمامه، ص 34.]
آنچه درباره اهتمام آن حضرت به تعليم احكام به زنان نقل شد، نشان لزوم فراگيري دانش براي زن و گسترش آن در بين زنان ديگر است. براي آنكه نيمي از جمعيت جامعه را زنان تشكيل مي دهند و همه آنها از حقوق بهره وري علم و ادب و هرچه در تأمين زندگي سعادتمندانه مؤثر است، برخوردارند.
به منظور پرهيز از اختلاط نامحرم و جلوگيري از دخالت مردان در كار زنان، بايد گروه متكاملي عهده دار رفع نيازهاي متنوع هم صنف خود باشند تا هيچ زني محكوم به انزوا نگردد و از پيشرفت علمي و عملي محروم نشود يا براي استيفاي حق خود ناچار به اختلاط نباشد. اگر از حضرت فاطمهٍّ نقل شد، كمال زن و سعادت آن در اين است كه نامحرمي را نبيند و نامحرمي او را نبيند، چنين موقعيتِ مناسب، وقتي به دست مي آيد كه صنف زن تمام نيازهاي فرهنگي، سياسي و اجتماعي خود را با استقلال در اين فنون و استغناي از نامحرمان تأمين كند.
نمونه ديگري از سنّت و سيرت فاطمي كه حاكي از سريره نقي و زكي آن حضرت بوده و برنامه زندگي زن، بلكه جامعه انساني را مي تواند ترسيم كند، اين است كه سلمان فارسي كه به عنوان «سلمان بن اسلام» مفتخر شد مي گويد: وقتي با اذن قبلي وارد منزل حضرت علي بن ابي طالب(عليهالسلام) شدم، ديدم حضرت فاطمهٍّ مشغول آرد كردن جَوْ مي باشد و دسته آسياب دستي خون آلود، و از طرف ديگر حضرت حسن بن علي(عليهماالسلام) خردسالي است كه از گرسنگي ناله مي كند و كف هاي دست حضرت زهرا زخمي و خون آلوداست، و از طرف ديگر فضّه خدمتگزار آن حضرت ايستاده است. گفتم: اي دخت رسول خدا! چرا خدمت را به فضّه واگذار نمي فرماييد؟ گفت: «حبيبم رسول خداصلي الله عليه و آله و سلم مرا سفارش كرد، كار منزل يك روز به عهده فضّه و يك روز به عهده تو، ديروز نوبت فضّه بود و امروز نوبت من است... ».[ دلائل الإمامه، ص 48 ـ 49.]چنين سنّت عدل پرور و احسان گستر وظيفه زنان، بلكه مردان را به خوبي تبيين مي كند.
⬅ ادامه دارد....
💻برای ترویج و تبلیغ و انتشارآموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم
@rahighemakhtoom
065.mp3
5.2M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی #تفسیر_عمومی
#سوره_آل_عمران
#جلسه65
🔅🔅🔅
🔹با بیانی جذاب، شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
🔅 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم.
🖥با باز نشر مطالب ،مبلغ و پیام رسان آموزه های وحیانی باشید.
@rahighemakhtoom
#مبعث
#پیامبر_اکرم
#نبی_اگرم
#عطار_نیشابوری
#منطق_الطیر
☘️☘️☘️
🌷راز گویی با صادر اول جناب ختمی مرتبت محمد مصطفی🌷
خواجگی هر دو عالم تاابد
کرد وقف احمد مرسل احد
یا رسول الله بس درماندهام
باد در کف ، خاک بر سر ماندهام
بی کسان را کس تویی در هر نفس
من ندارم در دو عالم جز تو کس
یک نظر سوی من غمخواره کن
چارهٔ کار من بیچاره کن
گرچه ضایع کردهام عمر از گناه
توبه کردم عذر من از حق بخواه
روز و شب بنشسته در صد ماتمم
تا شفاعت خواه باشی یک دمم
از درت گر یک شفاعت در رسد
معصیت را مهر طاعت در رسد
ای شفاعت خواهِ مشتی تیره روز
لطف کن شمعِ شفاعت برفروز
تا چو پروانه میان جمع تو
پرزنان آئیم پیش شمع تو
هرک شمع تو ببیند آشکار
جان به طبع دل دهد پروانهواِر
دیدهٔ جان را لقای تو بس است
هر دو عالم را رضای تو بس است
داروی درد دل من مهرتست
نور جانم آفتاب چهرتست
بر درت جان بر میان دارم کمر
گوهر تیغ زفان من نگر
هر گهر کان از زفان افشاندهام
در رهت از قعر جان افشاندهام
زان شدم از بحر جان گوهرفشان
کز تو بحر جان من دارد نشان
تا نشانی یافت جان من ز تو
بینشانی شد نشان من ز تو
حاجتم آنست ای عالی گهر
کز سر فضلی کنی در من نظر
زان نظر در بینشانی داری ام
بینشانی جاودانی داری ام
زین همه پندار و شرک و ترهات
پاک گردانی مرا ای پاک ذات
از گنه رویم نگردانی سیاه
حق هم نامی من داری نگاه
طفل راه تو منم غرقه شده
گرد من آب سیه حلقه شده
مبعث حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی بر مسلمانان جهان مبارک🌷🌷🌷
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#پیامبر_اکرم
#رسول_اکرم
#بعثت
#نبوت
#مبعث
#جبرائیل
#رحمه_للعالمین
#مجمع_البیان
📌 بهره مندی جبرائیل از رسالت پیامبر صلی الله علیه و آله
مرحوم #امین_الاسلام نقل می کند: وجود مبارک #پیامبر به #جبرئیل فرمود: من که رحمه للعالمین هستم، آیا فیض من به تو هم رسید، تو هم از فیض #رسالت من بهره بردی؟ عرض کرد: بله یا #رسول_الله . ما هم از فیض شما بهره بردیم. اگر چهار تا کار علمی شد، ما به برکت شما یاد گرفتیم. این آوردن #وحی برای ما یک برنامه بود؛ این مراحل عالیه را ما به وسیله شما آموختیم، شما #معلم ما هستید. این را امین الاسلام در ذیل آیه (مَا اَرسَلناکَ الا رَحمهً لِلعالَمین) نقل می کند. وقتی جبرئیل از علم حضرت استفاده می کند، دیگران وظیفه شان چیست؟ پس معلم هست، #مزکی هست از نظر #اندیشه و #انگیزه . 🔷️ ر.ک مجمع البیان فی تفسیر القرآن / جلد ۷ / صفحه ۱۰۷
✅ درس اخلاق _ قم ؛ ۱۳۹۴/۱۰/۱۷
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله ناصر #مکارم_شیرازی
#مثالهای_قرآن
❇ موضوع مثال های قرآنی (بخش دوم) - آیه ی ۲۷۵ سوره ی بقره
🔹 در آیه ی دویست و هفتاد و پنج سوره ی بقره خداوند حال رباخواران را به کسی تشبیه کرده است که مست است. رباخواران در روز قیامت به شکل افرادی مست وارد محشر می شوند. آیات بعدی نیز همین امر را توضیح می دهند و خداوند می فرماید که ای مردم با ایمان، تقوا پیشه کنید و ربا را رها کنید اگر ایمان دارید.
🔹 در اسلام رابطه ها ارزشی ندارند و قانون ها برای همه یکسان هستند. خداوند در ادامه می فرمایند که اگر ربا را رها نکنید آماده ی جنگ با خدا و رسولش باشید که این اعلان جنگی از سوی خدواند است. اما راه برای توبه کنندگان باز است.
🔹 بازگشت اصل سرمایه ممنوعیتی ندارد اما سود گرفتن نوعی ظلم است که اسلام آن را نهی کرده است. موضوع اقتصاد در اسلام نیز بسیار موضوع مهمی است که ربا یکی از شاخه های آن است. اسلام در این مورد نیز به درستی حق مطلب را ادا کرده است.
✳ قرآن همراه است و هم راه ؛ همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
#مبعث
#تجلی_خاص
#سیر_و_سلوک
#زاد_و_توشه
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📌 تجلّی اعظم
🔸 مبعث سید أنبیا و مرسلین جهان را به پیشگاه ولی عصر و جوامع بشری و علاقندان و مؤمنان به قرآن و عترت و به شما بزرگواران تهنیت عرض می کنیم. از ذات أقدس الهی مسئلت می کنیم به برکت سالروز مبعث آن ذات مقدس، نظام ما، دولت و ملت و مملکت ما را در سایه امام زمان حفظ بفرماید!
🔸 مبعث وجود مبارک رسول گرامی (عَلَیهِ وَ عَلَی آلِه آلَافُ التَّحِیةِ وَ الثَّنَاء) طبق دعایی که در شب بیست و هفتم رجب است ـ و لابد قرائت کردید ـ تجلّی أعظم خداست. گرچه طبق بیان نورانی امیر المؤمنین (سَلامُ الله عَلَیه) در نهج البلاغه سراسر جهان هستی تجلّی خداست که فرمود: «الْحَمْدُ لِلَّهِ الْمُتَجَلِّی لِخَلْقِهِ بِخَلْقِه»،[1] ولی درباره قرآن کریم یک تجلّی خاصی است که آمده است: «لَقَدْ تَجَلَّی اللَّهُ لِخَلْقِهِ فِی كَلَامِهِ وَ لَكِنَّهُمْ لَا یبْصِرُون»؛[2] خدا در نامه خود، کتاب خود، قرآن خود، یک تجلّی خاص دارد. در دعای شب بیست و هفتم خدا را سوگند دادیم «بِالتّجَلِّی الأَعْظَم»؛[3] در دعای شب بیست و هفتم این است که آن خدایی که به برترین تجلّی فیض خود را نشان داد و انسان کامل معصومی را به نبوت و رسالت برگزید، از حضرتش خواستیم که فیض و فوزش را به جامعه اسلامی عطا کند.
🔸 امروز که بیست و هفتم ماه پُربرکت رجب است، یک دعایی است که وجود مبارک امام کاظم (سَلامُ الله عَلَیه) آن دعا را خواندند. به خدای سبحان عرض می کند که پروردگارا! «أَنَّكَ لَا تُحْجَبُ عَنْ خَلْقِكَ إِلَّا أَنْ تَحْجُبَهُمُ الْأَعْمَالُ دُونَكَ وَ قَدْ عَلِمْتَ أَنَّ زَادَ الرَّاحِلِ إِلَیكَ عَزْمُ إِرَادَةٍ یخْتَارُكَ بِهَا»،[4] همان دعایی که وجود مبارک امام سجاد (سَلامُ الله عَلَیه) به أبوحمزه ثمالی یاد داد که در سحرهای ماه مبارک رمضان خوانده می شود که «أَنَّ الرَّاحِلَ إِلَیكَ قَرِیبُ الْمَسَافَة»؛[5] یعنی اگر کسی قصد سیر و سلوک دارد راه دور نیست، مقصد دور نیست، مقصود دور نیست. راه نزدیک است، بیش از یک قدم نیست! «یک قدم بر خویشتن نِه وان دِگر در کوی دوست»! «أَنَّ الرَّاحِلَ إِلَیكَ قَرِیبُ الْمَسَافَةِ»؛ یک دیوار فاصله است، یک پرده فاصله است و آن خودبینی خود شخص است. «أَنَّكَ لَا تَحْتَجِبُ عَنْ خَلْقِكَ إِلَّا أَنْ تَحْجُبَهُمُ الْأَعْمَالُ دُونَكَ»؛ اگر مشهد و مقصد نزدیک است، اگر مشهود و مقصود نزدیک است و اگر هیچ حجابی بین سالک و مَسلک و مقصود نیست مگر خود شخص، تنها مانع ما همان خودبینی ماست. اگر کسی ـ خدای ناکرده ـ گرفتار غرور است، او همیشه محجوب و مستور است.
🔸 در آن دعای 27 رجب، یعنی امروز که حضرت امام کاظم (سَلامُ الله عَلَیه) خواندند، این بود که «عَلِمْتُ أَنَّ أَفْضَلَ زَادِ الرَّاحِلِ إِلَیكَ عَزْمُ إِرَادَةٍ وَ قَدْ نَاجَاكَ بِعَزْمٍ لِإِرَادَةِ قَلْبِی»؛ خدایا! تو به ما آموختی مسافر بدون ره توشه ممکن نیست حرکت کند و زاد می خواهد، زاد مسافر را در قرآن بیان کردی: ﴿تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیرَ الزَّادِ التَّقْوَی﴾[6] و بهترین تقوا توحید است و من می دانم بهترین زاد و توشه مسافر اراده خدا خواهی است؛ همه ما با خدایمان عهد ببندیم که این توشه را رها نکنیم، بگوییم خدا و دیگر هیچ!
[1]. نهجالبلاغة(للصبحی صالح), خطبه108.
[2]. بحار الأنوار(ط ـ بیروت)، ج89، ص107.
[3]. البلد الأمین و الذرع الحصین، ص183.
[4]. مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج1، ص162.
[5]. مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج2، ص583.
[6]. سوره بقره, آیه197.
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1397/01/25
✳ قرآن همراه است و هم راه ؛ همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
4_5830306344975990897.apk
31.16M
📚 عنوان : نرم افزار مجموعه آثار آیت الله مصباح یزدی
📖موضوع: نرم افزار
#نرم_افزار
#مجموعه_آثار_آیت_الله_مصباح
💢 حاوی کلیه کتب و صدها ساعت سخنرانی و دروس فلسفی.،قرانی، اخلاقی، سیاسی استاد
@rahighemakhtoom
#چشمه_حکمت
#کانال_قرآنی_رحیق(گنجینه آموزه های تفسیری)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_همزه
#سوره_همزه
🔅🔅🔅
📌نگاشت13:نمودار تفسیر ی سوره همزه
🔅🔅🔅
✅ قرآن همراه است و هم راه
✳️همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
پویش موضوعی سوره همزه.docx
26.1K
#تفسیر_قرآن
#چشمه_حکمت
#تفسیر_سوره_همزه
#پویش_موضوعی
#سوره_همزه
📌 نگاشت 14: پویش موضوعی سوره همزه
✅فایل متنی پویش موضوعی سوره همزه حاوی بیش از250 نکته برای محققان قرآن پژوه،مربیان و کانون های قرآنی و کسانی که در کوتاه ترین فرصت می خواهند پیام های قرآنی را دریافت نمایند.
⏪ رحیق: یعنی باده ناب یعنی شراب بهشتی واژه ای برگرفته از آیه 25 سوره مطففین
🌿🌿🌿
✅ قرآن همراه است و هم راه ؛
✳️همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
برشی از #تفسیر_تسنیم_جلد_اول(81)
#کانال_قرآنی_رحیق(گنجینه آموزه های تفسیری)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#سوره_حمد
#تفسیر
#الرحمن
#الرحیم
#آیت_الله_جوادی_آملی
🔅🔅🔅
مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ (4)
📌 تفسير
❇ ترجيح قرائت مالك
كلمه «يوم» و «يومئذ» در بيشتر استعمالهاي قرآني آن، مربوط به جهان آخرت (برزخ و قيامت) است و در همهي آن موارد به صورت ظرف مطرح شده است، نه مملوك و اينْ زمينه اي است براي استيناسي قرآني كه براساس آن مي توان در آيهي كريمه (مالك يوم الدّين) نيز آن را ظرف دانست، نه مملوك؛ مانند اين كه گفته شود: «قاضي يوم الدّين»، «شفيع يوم الدّين»؛ پس سخن در اين نيست كه خدا مالك يوم الدّين و يوم الدّين مملوك خداوند است، بلكه سخن در اين است كه مالكيت مطلق خداي سبحان نسبت به همهي اشيا در آن ظرف خاصّ ظهور مي كند و اين معنا با قرائت «مالك» سازگارتر است.
▪ بنابراين، معناي آيهي كريمهي (مالك يوم الدين) اين است كه در آن روز خدا مالك اشياست و مالكيت او در آن روز بر همگان ظاهر مي شود، نه به اين معنا كه خداوند مالك آن روز است[البته ظرفيت از اضافهي مالك به يوم الدين استفاده مي شود، نه از كلمهي يوم.].
▪ معناي مالك يوم الدين بنا بر ترجيح قرائت مالك، بيانگر چهرهي اثباتي همان حقيقتي است كه آيهي كريمهي (يَومَ لا تملك نفس لنفس شيئاً والأمر يومئذ لله) [سورهي انفطار، آيهي 19.]چهره سلبي آن را بيان مي كند.
▪ گرچه مالكيت مطلق خداي سبحان بر اشيا، اختصاصي به جهان آخرت ندارد، ولي چون اين حقيقت در آن روز به خوبي بر همگان رخ مي نمايد و همه به آن اعتراف مي كنند، يوم الدين به صورت ظرف مالكيت الهي در آيات قرآن كريم مطرح شده است.
🔅🔅🔅
✅ قرآن همراه است و هم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
برشی از #تفسیر_تسنیم_جلد_اول(81)
#کانال_قرآنی_رحیق(گنجینه آموزه های تفسیری)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#سوره_حمد
#تفسیر
#الرحمن
#الرحیم
#آیت_الله_جوادی_آملی
🔅🔅🔅
مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ (4)
📌 تفسير
❇ يوم در قرآن
همان گونه كه گذشت، مراد از يوم در بيشتر استعمالهاي قرآني آن، جهان آخرت است؛ مانند: (يوم الدين)، (اليوم الآخر) [سورهي بقره، آيهي 8 و ....]، (يوم يقوم الرّوح... ) [سورهي نباي، آيهي 38.]، (يومَ لاتملك نفس لنفس شيئاً والأمر يومئذٍ لله) [سورهي انفطار، آيهي 19.]و به معناي روز در مقابل شب يا در برابر ماه و سال نيست.
▪ همچنين به معناي مجموع شب و روز هم نيست[1]، بلكه به معناي «ظهور» است؛ همان گونه كه در آيهي شريفهي (كل يوم هو في شأن) [سورهي الرّحمن، آيهي 29.]مقصود اين نيست كه خداوند در هر شبانه روز يا در هر روز (در مقابل شب) كاري دارد؛ زيرا خود روز هم شأني از شئون الهي و كاري از كارهاي اوست. پس (كل يوم) به معناي «كل ظهور» است و روز قيامت به معناي ظهور بودن آن است.
▪ در قيامت همهي كثرتها به وحدت بازگشته، براي همگان معلوم مي شود كه يك واحد است كه عالم را اداره مي كند و با ظهور توحيد، پندار تثنيه و تثليث رخت بر مي بندد؛ بر خلاف آغاز آفرينش كه چون روز ظهور كثرت از وحدت است، سخن از (يومين)، (أيّام) و (ستّة أيّام) است[2]. پس روز در مقابل
شب، شبانه روز و سال و ماه نيست؛ زيرا وقتي آسمانها و زمين طومارگونه برچيده شد، ديگر حركت وضعي و انتقاليِ زمين يا كرهي ديگر مطرح نيست تا از آن شب و روز و سال و ماه پديد آيد، بلكه بساط متحرّك و حركت برچيده مي شود.
بنا بر اين كه روز در «يوم الدين» و آيات مربوط به قيامت به معناي «ظهور» باشد، بايد بيان شود كه ظهور چه چيزي مراد است.
📝 پ.ن:
[1]ـ و از اين رو كلمه يوم در «يوم القيامة»، تثنيه و جمع ندارد، بلكه روز قيامت براي بسياري ازمردم به درازاي پنجاه هزار سال است: في يوم كان مقداره خمسين ألف سنة (سوره ي معارج، آيهي 4)، ولي براي مؤمنان به اندازهي يك نماز واجب بيشتر طول نخواهد كشيد. پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) در پاسخ مردي كه به آن حضرت عرض كرد: «يا رسول الله ما أطْوَلَ هذا اليوم! »؛ روز قيامت چقدر طولاني است!، فرمودند: «والذى نفس محمدّ بيده إنّه ليخفّف علي المؤمن، حتي يكون أخفّ عليه من صلاة مكتوبة يصلّيها فى الدنيا» (بحار، ج7، ص123).
[2]ـ خداي سبحان دربارهي آفرينش جهان مي فرمايد: مجموعهي نظام موجود را در شش روز آفريديم: هو الّذي خلق السماوات والأرض في ستّة أيام، ثم استوي علي العرش (سورهي حديد، آيهي 4)؛ زيرا زمين در دو روز خلق شده است: خلق الأرض في يومين (سورهي فصّلت، آيهي 9)، آسمانهاي هفت گانه نيز در دو روز: ثم استوي إلي السماء وهي دخان... فقضاهنَّ سبع سماوات في يومين (سورهي فصّلت، آيات 12 ـ 11) و ما بين آسمانها و زمين را نيز در دو روز آفريده است. امّا تغيير نظام دنيا در نفخ اوّل و ايجاد نظامي جديد در نفخ دوم، در يك روز خواهد بود: يوم نطوي السماء كطيّ السجلّ للكتب (سورهي انبياء، آيهي 104)؛ روزي فرا مي رسد كه آسمان را درهم مي پيچيم، همان گونه كه طومار، نوشته هاي فراوانِ درون خودرادرهم مي پيچد. در جاي ديگر نيز مي فرمايد: والأرض جميعاً قبضته يوم القيامة والسماوات مطويّات بيمينهي (سورهي زمر، آيهي 67) و در جاي ديگر: يوم تبدل الأرض غير الأرض والسماوات (سورهي ابراهيم، آيهي 48)؛ روزي كه آسمان و زمين اين دنيا به آسمان و زمين ديگر تبديل مي شود. همهي اين صحنه ها در يك روز خواهد بود و مراد از روز همان ظهور است.
🔅🔅🔅
✅ قرآن همراه است و هم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
برشی از #تفسیر_تسنیم_جلد_اول(82)
#کانال_قرآنی_رحیق(گنجینه آموزه های تفسیری)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#سوره_حمد
#تفسیر
#الرحمن
#الرحیم
#آیت_الله_جوادی_آملی
🔅🔅🔅
مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ (4)
📌 تفسير
❇ يوم در قرآن
▪ از آيات فراواني كه قيامت را (يوم الدين) معرّفي مي كند، بر مي آيد كه قيامت، روز ظهور دين است؛ مانند: (وإن الفجّار لَفِي جحيم يصلونها يومَ الدين وما هم عنها بغائبين) [سورهي انفطار، آيات 16 ـ 14. در قرآن كريم سوختن فاجران در آتش دوزخ، گاهي با تعبير يَصْلَوْنَ بيان شده است و گاهي با تعبير تَصْلِيَة و ميان اين دو تعبير فرق است؛ اولي به معناي سوزش سطحي و برون سوزي است و دومي به معناي گداختن درون و درون سوزي است.]
▪ و از آن جا كه دين معاني و مصاديق فراوان و گوناگوني از جمله «جزا» دارد، به قيامت روز جزا نيز گفته مي شود، ولي جزا، تنها بخشي از دين (به معناي جامع آن) است كه در آيهي (إنّ الدين عند الله الإسلام) [سورهي آل عمران، آيهي 19.]و مانند آن استعمال شده است. در قيامت دين با همهي ابعادش ظهور مي كند.
🔅🔅🔅
✅ قرآن همراه است و هم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
#سال_نو
#عقل_و_اندیشه
#أحسن_الاحوال
#صلاح_و_فلاح
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
✅قطب فرهنگی
🔸 مرحوم كلینی (رضوان الله علیه) در پایان مقدمه كافی می گوید: «إِذْ كَانَ الْعَقْلُ هُوَ الْقُطْبَ الَّذِی عَلَیهِ الْمَدَارُ وَ بِهِ یحْتَجُّ»؛[1] یعنی قطب زندگی, محور اساسی سعادت یك ملّت, عقل و اندیشه است. این محدّث نام آور دین, حدیث را از منظر عقل می بیند و عقل را «قطب فرهنگی» یك ملت می داند، اگر «أَحْسَنُ اَلْأَحْوَال» است برای آن است كه قطب فرهنگی یك ملّت, عقلِ هوشمند آن ملت است.
🔸 آنگاه حدیثی را از وجود مبارك امام صادق (سلام الله علیه) نقل كرده است كه انسان در بُعد سلب و ایجاب, تصدیق و تكذیب, محقّقانه باشد، قرآن بیانش این است كه انسان تا چیزی برای او محقَّق نشود، نپذیرد و چیزی برای او محقَّق نشود تكذیب نكند؛ در نفی و اثبات, تصدیق و تكذیب, محقِّق باشد، چه اینكه خدا فرمود: ﴿لا تَقْفُ ما لَیسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ﴾[2] از یك منظر, ﴿بَلْ كَذَّبُوا بِما لَمْ یحیطُوا بِعِلْمِهِ﴾[3] از منظر دیگر; یعنی جامعه ای به «أَحْسَنُ اَلْأَحْوَال» می رسد كه قبول و نكول او محقّقانه باشد، چنین جامعه ای خیرخواه دیگران است, چنین جامعه ای بدی كسی را نمی خواهد, چنین جامعه ای صلاح و فلاح را در استقلال خود می داند, در امنیت خود می داند؛ نه در امور دیگران دخالت می كند نه اجازه می دهد كه دیگران در امور او دخالت كنند، استقلال خود را حفظ می كند, امنیت خود را حفظ می كند, امانت خود را حفظ می كند و دیگران را در سایه استقلال و امنیت و امانتِ خود نگه می دارد كه تاكنون طبق رهبری امام راحل و خون های پاك شهدای این مملكت این كشور این چنین بوده است، امیدواریم طبق رهبری مقام معظّم رهبری تا پایان این چنین باشد و این نظام سالماً به دست صاحب اصلی اش ولی عصر (ارواحنا فداه) برسد و ارواح تابناك شهدا (رضوان الله تعالی علیهم) از همه خوشنود باشند!
[1] . الكافی(ط ـ الإسلامیة)، ج1، ص 9.
[2] . سوره اسراء، آیه 36.
[3] . سوره یونس، آیه 39.
📚 پیام نوروزی
تاریخ: 1394/12/25
✳️ قرآن همراه است و هم راه ؛ همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
هدایت شده از کریمی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
همین لحظه دست از هر کاری که دارید بکشید، و مدتی به ورق زدن کتب تاریخ بپردازید و هرچه بیشتر علل نالهها و بدبینیها و گریههای عمیق دانایان تاریخ را جستجو نمایید. به نظر میرسد که علت اساسی آنها را دگرگون شدن و انحراف واقعیات از مسیر خود در اجتماع خواهید دید، نه در دسترس نبودن خودِ واقعیات و نه در اینکه چرا کشف فلان قانون علمی به تأخیر افتاده است. به عبارت روشنتر، شما هیچ دانایی را در تاریخ نخواهید یافت که بنشیند و بر حال انسانها بگرید به این جهت که الکترونها و امواج بیسیم را دیر کشف کردند و مردمِ دوران گذشته از دسترس نبودن آنها صدمه دیدهاند! ولی بدبینان و گریانهای بیشماری را خواهید دید که از دیدن انحراف از واقعیتهای معلوم و موجود، زندگیشان در عذاب و ناگواریهای جانکاه سپری گشته است. در آن هنگام که حقایق مسخ میشود، چنین نیست که مردم تن به باطلهای صریح بدهند و با علم به اینکه کاری باطل است، آن را عمل کنند، یا دربارهٔ آن بیندیشند، بلکه چنان که در بعضی از کلمات امیرالمؤمنین(ع) مشهود است، میبینیم که: باطلها را لباس حق میپوشانند و یا موضوعات باطل را با الگوهای حق رواج میدهند و از آنها پشتیبانی میکنند. در این صورت است که دانایان از اظهار حقایق ناتوان میگردند و نادانان که به سوی باطلها در لباس حق جذب شدهاند، اشخاصی اجتماعی و محترم تلقی میشوند!
جعفری، محمدتقی، ترجمه و تفسیر نهجالبلاغه، ج ۲، ص ۲۷۱
@rahighemakhtoom
لحظات تبادل
👇👇👇
⚠️⚠️ریشه فساد در #مساجد_ناکارآمد است⚠️
#افشاگری امام جمعه کرج:
📌 مسجد #قلب_محله است
و اگر امام #عرضه داشته باشد باید #ریه باشد، #تصفیه کند. #سالم_سازی کند.
اگر در محلهای #منکرات وجود دارد مسجد و اهل آن خوب #کارنکرده_اند.
مسجد باید #مرکزخدمات اجتماعی در محل باشد
و #گرفتاریهای محل با مساعی هم حل شود.
برگردید و مساجد را آباد کنید. تا محلهها و #شهرها و #استانها و کشور #آباد شود.
لازم است #همه به مسجد برگردند و مساجد را ازین حالتی که هست خارج کنند.
⏰۹۸/۵/۲۵⏰
#قوی_شویم. ♻️تبادل♻️👇
@Masjedtaraaz
Ⓜ️ در جنگ نرم تا بن دندان مسلحتان میکنیم
#اخبارحیاتی_مجمع_جهانی #مسجد_طراز🚀
http://eitaa.com/joinchat/90636305C007e60331f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله ناصر #مکارم_شیرازی
#مثالهای_قرآن
❇ موضوع مثال های قرآنی(بخش سوم) - آیه ی ۱۱۷ سوره ی آل عمران
🔹 خداوند می فرماید که انفاق در زندگی گناهکاران به منزله ی زراعتی پربار است که ناگهان با وزیدن بادی سخت، همه اش ار بین می رود و نابود می گردد. این باد همان ظلمی است که به دیگران روا می کنند. این انفاق با انفاق انسان های با ایمان تفاوت دارد :
⬅ ۱. انفاق در راه غیر خدا
برای مثال تهیه ی ابزار جنگی برای به راه انداختن جنگ هایی که غیر اسلامی و گاه ضد اسلام است.
⬅ ۲. انفاق برای ریا و تظاهر
انگیزه ی غیرخدایی داشتن
⬅ ۳. انفاق با منت و آزار و اذیت
این انسان ها با این انفاق ها در ابتدا به خودشان ستم کرده و باطل را تقویت نموده اند.
🔹 با نگاهی به داستان های قرآن متوجه می شویم که عذاب های خداوند معمولا از طریق همان نعمتی بوده که به مردم ارزانی داشته است. این نشان می دهد که گاه عامل حیات انسان ها می تواند عامل مرگ آنها شود و این نتیجه ی رفتار نادرست آنها است. نعمت زیاد موجب مستی و سرکشی انسان ها می شود و قوم سباء نونه ای روشن بر این مدعا هستند.
🔹 گاه انسان ها می گویند که فلسفه ی بلاهای دنیا با عدالت خدواند تناقض دارد در حالی که پاسخ این موضوع را نمی دانند. در قرآن این موضوع بیان شده است و دلایلی برای این امر بیان شده است. یکی از این دلایل بیدار شدن انسانی است که در خواب نادانی خود فرو رفته است. مثال این موضوع دست انداز هایی است که در خیابان ها وجود دارد و از بسیاری از تصادف ها جلوگیری می کند.
✳ قرآن همراه است و هم راه ؛ همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
066.mp3
5.47M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی #تفسیر_عمومی
#سوره_آل_عمران
#جلسه66
🔅🔅🔅
🔹با بیانی جذاب، شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
🔅 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم.
🖥با باز نشر مطالب ،مبلغ و پیام رسان آموزه های وحیانی باشید.
@rahighemakhtoom
#مباحث_قرآنى
برشی از کتاب
#مهر_تابان(چاپ جديد)
#علامه_طباطبایی
🔅🔅🔅
📌 برش13
✅ مراد از آية الكرسيّ همان يك آيۀ اوّل است
▪ تلميذ: آية الكرسيّ كه عنوان عَلَم بالغلبه پيدا كرده است، آيا مراد فقط همان يك آيه است كه به وَ لَا يَـُودُهُ و حِفْظُهُمَا وَ هُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ[121] ختم ميشود؛ يا آنكه شامل دو آيۀ دنبال اين آيه هم بوده و به أُولَـٰئِكَ أَصْحَـٰبُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَـٰلِدُونَ ختم ميگردد؟!
🔅 علاّمه: به وَ هُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ ختم ميشود؛ و بهمين جهت اين آيه را كه شامل لفظ كرسيّ است آية الكرسيّ نامند. و آن فقرات ديگر جزء آية الكرسيّ نيست؛ و در ادعيه و نمازهاي مستحبّه كه آية الكرسيّ يك بار يا بيشتر وارد شده است بهمين مقدار اكتفا ميشود.
🔅🔅🔅
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وسَهِّلْ مَخْرَجَهُمْ
💻برای ترویج و تبلیغ و انتشارآموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
برشی از کتاب #سروش_هدایت(147)
#آیت_الله_جوادی_آملی
#اسلام_شناسی
#آموزه_های_اسلامی
#قرآن_شناسی
#آموزه_های_قرآنی
#مقام_زن
#پیام_ها_و_نکته_ها
#همايش_زن_در_انديشه_حضرت_زهرا
🔅🔅🔅
📌اندیشه و سیره فاطمی
▪ كرامت مادر صبغه اي ديگر از جلالت زن است، زيرا انسان مانند فرشته نيست كه از گزند مرگ معهود مصون باشد و اگر جريان فرزند پروري نباشد، نوع بشر منقرض مي شود و سهم مؤثر پيدايش و پرورش نسل آتي به عهده مادر است. چنين كاري هرگز منافي شأن متعالي زن نبوده، بلكه مكمّل منزلت او است و هر اندازه زن اهل طهارت روح و تذكيه عقل و تزكيه نفس باشد، تأسّي او به حضرت زهراٍّ بيشتر بوده و توفيق وي در تربيت فرزند صالح كامل تر خواهد بود.
▪ تزريق عاطفه در جامعه و گسترش جاذبه در اجتماع مرهون لطف مادرانه صاحبان فرزند عطوف و رئوف است؛ چه اينكه مهمّ ترين عامل سكينت و طمأنينه در خانواده همانا زن است و در فرهنگ قرآن كريم كه معادل عترت طاهرين(عليهمالسلام) است، زن به عنوان پايه سكون و آرامش معرفي شد و دو عنصر محوري تشكيل خانواده اصيل، مودّت عاقلانه و رحمت عطوفانه قرار داده شد؛ (خلقَ لكم مِن أنفسكُمْ أزواجاً لِتسكنوا إليها و جعلَ بينكم مودّةً و رحمةً).[ سوره روم، آيه 21.]
⏪ آنچه از انديشه حضرت فاطمهٍّ و سيره عملي آن ذات قدسي استنباط مي شود اين است:
⬅ 1. اصالت خانواده و سعي در صيانت آن و پرهيز از هر كاري كه سبب تزلزل آن مي گردد.
⬅ 2. اعتدال در زندگي و كوشش در اجتناب از افراط و تفريط، زيرا هركدام از اين دو رذيلتِ خُلقي مايه فروريختن بنيان خانواده مي شود.
⬅ 3. تكريم متقابل و متعامل همسرها، به طوري كه كرامت هر دو طرف محفوظ بماند.
⬅ 4. تربيت فرزند متأدّب به آداب ديني كه مقبول عصر و نسل حاضر باشد؛ البته آنچه را كه حضرت فاطمهٍّ پروراند، نه مسبوق بود و نه ملحوق واقع شد. مقام والاي امام حسن مجتبي(عليهالسلام) و امام حسين سيد الشهداء(عليهالسلام) برتر از خيال و قياس و گمان و وهم مردم عادي است؛ درباره دخت گرامي آن حضرت، يعني زينب كبرا چنين سروده شد:
در حريم آن خاتون، ره نيابد افلاطون
اسم اعظم مكنون، رسم آن مسمّي شد
[ديوان آية اللّه حاج شيخ محمد حسين اصفهاني غروي(قدسسرّه).]
⬅ 5.معاهده هايي كه با كرامت و عفاف زن هماهنگ است و موجب تحكيم بنيان مرصوص خانواده مي گردد، و لذا بنابر اين اصل، پرهيز از الحاق به كنوانسيون رفع تبعيض از زنان كه ملت مسلمان و غيور، نيرنگ ننگ آور آن را تحمل نخواهد كرد، ضروري خواهد بود.
💻برای ترویج و تبلیغ و انتشارآموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم
@rahighemakhtoom
#بسم_الله_الرحمن_الرحيم
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَالْعَنْ أعْداءَهُم أجْمَعِین
#شهید_مطهری
#عدل_الهی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله ناصر #مکارم_شیرازی
#مثالهای_قرآن
❇ موضوع مثال های قرآنی(بخش پنجم) - آیات ۱۰۷ - ۱۰۹ سوره ی توبه
🔹 یکی از مهمترین و مؤثرترین فنون تبلیغ، بیان مثال های خوبی است که امور عقلانی را به حس نزدیک کنند تا قابل فهم شود. قرآن کتابی است که در این زمینه مهارت خاصی داشته و معجزه می کند. گاه یک مثال درست تأثیری معادل ده استدلال خواهد داشت.
🔹 یکی از داستان های تمثیلی قرآن، داستان ساخت مسجد ضِرار به وسیله ی منافقان است. آنها به بهانه ی اینکه مسجد قبا در جایی ساخته شده که مردم دسترسی کمتری به آن دارند، خواستند تا مسجدی دیگر بنا کنند اما هدف اصلی آنها ایجاد تفرقه در بین مسلمانان بود. بعد از ساخت مسجد آنها از رسول الله (ص) خواستند تا در آن دو رکعت نماز بخواند اما درست در همین زمان جبرئیل بر رسول نازل شد و فساد نیت آنها را آشکار کرد. ضرر به مسلمانان، تقویت مبانی کفر، جدایی و تفرقه بین مسلمانان و کمین گاه برای دشمن از اهداف شوم منافقین بود.
🔹 پایه و اساس هر امری اگر تقوا نباشد آن عمل روحی ندارد و بسیار سست است. هر تشکیلاتی با گردانندگان آن معرفی می شود و به همین علت فرمان آمد که این مسجد باید از بین برود. رسول الله (ص) دستور دادند تا مسجد را بسوزانند و بعد از آن هر کس زباله ای دارد در آن مکان بریزد، چرا که آنجا به واقع محل عبادت نبوده است.
🔹 مسلمانان باید همواره مراقب باشند تا دشمنان به آنها ضربه نزنند. گاه دشمن از راه دین و مذهب ضربه ی خود را وارد می نماید و نباید گول ظاهر فریبنده ی دشمن را خورد.
✳ قرآن همراه است و هم راه ؛ همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom