مائده 06.mp3
11.44M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی
#تفسیر_عمومی
#سوره_مائده
#جلسه 6
🔅🔅🔅
🔹با بیانی جذاب، شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #مائده را می توانید گوش کنید.
☑ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر امام محمد بن علی الباقر علیه السلام...التماس دعا
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
04. Shoae Velayat.mp3
1.72M
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📌 شعاع #ولایت
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر امام محمد بن علی الباقر علیه السلام...التماس دعا
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
💢شعاع ولایت
⏹ وقتی آیات سورهٴ مباركهٴ «احزاب» نازل شده است كه ﴿النَّبِی أَوْلى بِالْمُؤْمِنینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ وَ أَزْواجُهُ أُمَّهَاتُهُمْ وَ أُولُوا اْلأَرْحَامِ بَعْضُهُمْ أَوْلى بِبَعْضٍ﴾،[1] مردم از رسول گرامی تفسیر این كریمه را سؤال كردند، فرمود من دو سمت دارم: یك سمت رسالت دارم كه احكام الهی را نقل می كنم، سمت دیگر من ولایت و امامت و رهبری من است، من فرمانی كه می دهم شما باید بشنوید و اطاعت كنید. وقتی گفته شد ﴿أَوْلى بِالْمُؤْمِن﴾، یعنی قلمرو ولایت كلیه مؤمنین اند «بأنفسهم و اموالهم و حقوقهم» و این اولیٰ هم افعل تعیینی است نه افعل تفضیلی؛ یعنی وقتی رسول گرامی درباره امت اسلامی تصمیم گرفت، متعیناً تصمیم پیغمبر مقدم است، برای مردم روشن شد كه ﴿النَّبِی أَوْلى بِالْمُؤْمِنینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ﴾ معنایش رهبری است، یك؛ اولویت تعیینی است، دو؛ شعاعش هم مطلق است، سه؛ مردم در كارهای شخصی خود بر خود سلطه دارند و اما وقتی در تحت رهبری رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) قرار گرفتند، حرف اول و آخر را رسول گرامی می زند.
⏹ وجود مبارك رسول گرامی بعد از اینكه جریان حج و جریان عرفات و مشعر و منا را پشت سر گذاشت، در یك مقطع كه تقریباً به منزله چهار سوق جهان آن روز بود كه مردم از آن مقطع جدا می شدند، مأمور شده است در چنان مقطعی دستور بدهد، آنهایی كه جلو رفتند برگردند، آنهایی كه پشت سر هستند تسریع كنند و زیر یكی دو درخت را دستور دادند رفت و روب كنند، سنگ هایی را حاضر كنند به صورت منبر درآورند، فرمود در تمام این مدّت در جنگ و صلح، در تعلیم و تذكیه، در مكه و مدینه، قبل از هجرت و بعد از هجرت آیا من مبلّغ خوب، معلم خوب، مربی خوب، مزكّی خوب، مهذّب خوب بودم یا نبودم؟ همه گفتند آری. فرمود آیا طبق آیهٴ سورهٴ «أحزاب» من اولیٰ هستم یا نه؟ عرض كردند آری، فرمود: «مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلِی مَوْلَاه»؛[2] هر كس من ولی اویم، این علی ولی اوست. دست حضرت را گرفت و بالا برد كه همگان حضرت را دیدند، فرمود: اگر من اولایم، بعد از من این علی اولاست. دیگر سخن از مولا نیست تا كسی بگوید مولا به معنای ناصر یا دوست و مانند آن است، فرمود اگر من اولایم هر كه ولایت مرا قبول دارد ولایت علی را هم باید قبول داشته باشد، همگان گفتند «بَخ بَخ» به علی عرض كردند «یا ابْنَ أَبِی طَالِبٍ أَصْبَحْتَ مَوْلَای وَ مَوْلَی كُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَة».[3]
[1]. سوره أحزاب، آیه6.
[2]. سنن ترمذی، ح3713،ج12، ص175.
[3]. الامالی(للصدوق)، ص2.
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1386/11/20
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر امام محمد بن علی الباقر علیه السلام...التماس دعا
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۲۱۶ ـ ۲۱۴ #سوره_بقره
📌استقامت
#سالک الی #اللّه باید آن قدر برای مشکلات #دنیا خود را مهیا کند که اگر همه #عالم بلا شود و بر سر او فرود آید تکان نخورد و حوادث غیر مترقبه برای او مترقبه باشد، تمرین کند که بتواند آنها را تحمل نماید و از #خدای تعالی یاری بخواهد که در این صورت یاری #خدا به او نزدیک است.
#سالک الی #اللّه باید برای خیرخواهی و کمک به مردم خود را بسازد و بخصوص به نزدیکان، یتیمها، شکست خورده ها و در راه ماندگان کمک بیشتری بکند...
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#آیت_الله_جوادی_آملی
📌کفاره گناه و دوای درد جامعه
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
مائده 07.mp3
12.14M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی
#تفسیر_عمومی
#سوره_مائده
#جلسه 7
🔅🔅🔅
🔹با بیانی جذاب، شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪️با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #مائده را می توانید گوش کنید.
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر امام محمد بن علی الباقر علیه السلام...التماس دعا
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
تفسیر سوره بقره –تسنیم ج2
#سوره_حمد
#سوره_بقره
#آیت_الله_جوادی_آملی
#تفسیر_تسنیم
#تسنیم
🔅🔅🔅
سلام دوستان
عصر روز دوشنبه 6 مرداد ماه گرم تابستانی تون به خیر🌹
👈 با یاری و توفیق الهی جلد اول تفسیر گرانبهای تسنیم که مشتمل بر تفسیر سوره حمد است بارگذاری شد .امیدوارم مورد بهره مندی دوستان فرهیخته و دوستداران فرهنگ قرآنی قرار گرفته باشد.
📜 از امروز ان شاء الله به بارگذاری ج2 تفسیر تسنیم که مشتمل بر تفسیر آیاتی از سوره بقره است اقدام می کنیم.
امیدوارم دوستان همراهم علاوه بر استفاده در انتشار این سلسه مطالب ارزشمند که مجموعه نظام مند معارف و آموزه های الهی است در وبلاگ ها و گروهها و کانال های مذهبی خادم این صفحه نورانی کمک و تشویق کنند.
توفیق از او می طلبیم
و هوالمستعان
سید محمد عبداللهی
قم المقدس
🔅 تفسیر و قرآن پژوهی
🆔 @rahighemakhtoom
برشی از کتاب گرانسنگ #تفسیر_تسنیم_جلد_دوم (1)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#سوره_بقره
#تفسیر
#تسنیم
#آیت_الله_جوادی_آملی
🔅🔅🔅
تفسیر سوره بقره –تسنیم ج2
📈 پيشگفتار سوره
سنام قرآن در نگاه برگزيدن بشر
▫️ سوره مباركه بقره در سخنان رسول اكرم (صلى الله عليه وآله) و اهل بيت آن حضرت، با اوصافى ستوده شده كه حاكى از جايگاه بلند اين سوره است.
▫️ در احاديث نبوى گاهى از اين سوره به سنام قرآن، يعنى قله رفيع قرآن، ياد شده: ان لكل شى ء سنام القرآن سوره البقره (1) و گاهى با عنوان سيد قرآن (2) يا عنوان فسطاط قرآن، يعنى خيمه و سراپرده قرآن (3) از آن تعبير شده است.
▫️ همچنين پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله) فرمودند: سوره هاى طولانى قرآن به جاى تورات به من عطا شده است ؛ (4) چنانكه مئين به جاى انجيل و مثانى به جاى زبور به من عطا شده و با دريافت مفصل (كه تقريبا 67 سوره است) بر ديگران برترى يافتم (5) و در پاسخ پرسش از برترين سوره قرآن، از سوره بقره نام بردند: سئل النبى (صلى الله عليه وآله) اى سور القرآن افضل ؟ قال: البقره (6)
▫️ گرچه برخى سوره هاى ديگر قرآن، مانند حمد، نيز برترين سوره معرفى شده، ولى با افضل بودن سوره بقره نيز منافى ندارد؛ زيرا برترى هر يك، از جهتى است و افضل بودن در اين گونه موارد نسبى است، نه مطلق و نفسى ؛ مثلا، برترى سوره حمد از آن روست كه با وجود ايجاز و اختصار مشتمل بر عصاره معارف قرآن است و به همين جهت به ام الكتاب موسوم شده است. (7)
▫️ برترى سوره بقره نيز از نظر جامعيت آن است ؛ اين سوره گسترده، جامع اصول معارف ، اخلاق، حقوق و احكام فقهى فراوانى است و از اين جهت در ميان سوره ها بى همتاست. از اين رو برخى در صدر اسلام مدت هشت سال كوشيدند تا آن را فرا گيرند. (8)
▫️ سوره بقره در نگاه پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله) از چنان عظمتى برخوردار بود كه به جوانترين فرد يك لشكر بر اثر فراگيرى اين سوره، سمت فرماندهى داد: روى ان النبى (صلى الله عليه وآله) بعث بعثاثم تتبعهم يستقرئهم. فجاء انسان منهم فقال: ماذا معك من القرآن ؟ حتى اتى على احدثهم سنا، فقال: ماذا معك من القرآن ؟ قال كذا و كذا و سوره البقره. فقال (صلى الله عليه وآله): اخرجوا و هذا عليكم امير. قالوا: يا رسول الله (صلى الله عليه وآله) هو احدثنا سنا. قال: معه سوره البقره (9)
سفارش موكد اهل بيت (عليهم السلام) درباره تلاوت اين سوره نيز، حاكى از عظمت آن در نگاه آن برگزيدگان است.
▫️ اين سوره مشتمل بر آياتى برجسته و نورانى مانند آيه الكرسى است كه از آن به ذروه قرآن يعنى قله رفيع قرآن و يا گنج عرشى ياد شده است: ان لكل شى ء ذروه القرآن آيه الكرسى (10)، اعطيت آيه الكرسى من كنز تحت العرش ولم يوتها نبى كان قبلى. (11)
▫️ تعبير گنج عرشى درباره آيات پايانى اين سوره نيز آمده است: اعطيت لك و لامك كنزا من كنوز عرشى فاتحه الكتاب و خاتمه سوره البقره (12)
پی نوشت:
1- مجمع البيان ، ج 1، ص 111
2- تفسير ابوالفتح ، ج 1، ص 37؛ منهج الصادقين ، ج 1، ص 121
3- تفسير ابوالفتح ، ج 1، ص 25
4- تفسير عياشى ، ج 1، ص 25؛ تفسير برهان ، ج 1، ص 52
5- تفسير برهان ، ج 1، ص 52
6- نورالثقلين ، ج 1، ص 26
7- تسنيم ، ج 1، ص 260.
8- روح المعانى ، ج 1، ص 163؛ الجامع لاحكام القرآن ، ج 1، ص 148
9- مجمع البيان ، ج 1، ص 111
10- بحار، ج 89، ص 267
11- همان ، ص 264
12- همان ، ص 263
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق(تفسیر وقرآن پژوهی)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_نور
#قرائتی
#تفسیر_سوره_بروج
#سوره_بروج
🔅🔅🔅
📌نگاشت7:نکته ها و پیام های آیات 10 تا 11 سوره بروج
إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذابُ جَهَنَّمَ وَ لَهُمْ عَذابُ الْحَرِيقِ «10» إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ ذلِكَ الْفَوْزُ الْكَبِيرُ «11»
همانا كسانى كه مردان و زنان با ايمان را مورد آزار و شكنجه قرار دادند و توبه نكردند، پس براى آنان عذاب دوزخ و همچنين عذاب سوزان است.
همانا براى كسانى كه اهل ايمان و عمل صالح هستند، باغهايى بهشتى است كه نهرها از زير آن جارى است، اين است رستگارى بزرگ.
🔅🔅🔅
▫️ «فتنة» در اصل به معناى قرار دادن طلا در آتش، براى به دست آوردن ميزان خلوص آن است و در اصطلاح، به معناى عذاب و شكنجه و يا آزمايشهاى سخت نيز به كار مىرود.
امّا در آيه مورد بحث به معناى عذاب و آزار است. چنانكه در آيهاى ديگر مىفرمايد:
«يَوْمَ هُمْ عَلَى النَّارِ يُفْتَنُونَ ذُوقُوا فِتْنَتَكُمْ هذَا الَّذِي كُنْتُمْ بِهِ تَسْتَعْجِلُونَ»
▫️ در حوادث تلخ و سخت تاريخ، همواره زنان و مردان مؤمن در كنار يكديگر بودهاند و نقش زنان در حركتهاى اصلاحى و انقلابى فراموش نشدنى است. لذا ستمگران جنايتكار نيز، آنان را همچون مردان مورد آزار و شكنجه قرار مىدادند. «فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ»
✅1- اصحاب اخدود و همه شكنجهگران تاريخ، مورد قهر الهى هستند. الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ ...
✅ 2- زنان با ايمان در كنار مردان، آزار و شكنجهها را به جان مىخريدند. «فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ»
✅ 3- در دفاع از مظلوم، تفاوتى ميان زن و مرد نيست. فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ ...
✅ 4- راه توبه همواره باز است و براى هيچ كس بنبست وجود ندارد و لذا يأس از رحمت خدا ممنوع است. (آرى، خداوند حتّى شكنجهگرانى كه مؤمنان را مىسوزاندند، دعوت به توبه كرده است.) فَتَنُوا ... ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا
✅ 5- خداوند توبهپذير است، گرچه مدّتى طول كشيده باشد. «ثُمَّ»
✅ 6- كيفر سوزاندن، سوزاندن است. «النَّارِ ذاتِ الْوَقُودِ- عَذابُ الْحَرِيقِ»
✅ 7- بشارت و انذار بايد همراه يكديگر باشد. عَذابُ الْحَرِيقِ ... جَنَّاتٌ تَجْرِي ...
✅ 8- بهترين لذّتها، لذّت بردن از طبيعت است. جَنَّاتٌ ... الْأَنْهارُ
✅ 9- براى كفّار شكنجهگر دو عذاب است: عذاب كفر و عذاب شكنجه. «فَلَهُمْ عَذابُ جَهَنَّمَ وَ لَهُمْ عَذابُ الْحَرِيقِ»
✅ 10- دنيا زودگذر است. هم كاميابىهاى ستمگران گذراست و هم سختىهاى مؤمنان. به فكر آخرت باشيد كه عذاب دوزخيان بى پايان و پاداش بهشتيان، جاودان است. فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ ... لَهُمْ عَذابُ الْحَرِيقِ- الَّذِينَ آمَنُوا ... لَهُمْ جَنَّاتٌ
⏪ التماس دعا ...ثواب انتشار و استفاده این سوره هدیه به پیشگاه مقدس امام محمد بن علی الباقر علیه السلام🌹
تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
05. sharik alqoran.mp3
1.48M
💠 ویژه برنامه #شمیم_ولایت
🔸 شریک القرآن
🔹 پخش از شبکه های مختلف سیما از ابتدای ماه ذی الحجه تا عید سعید غدیر خم
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
⏪ التماس دعا ...ثواب انتشار و استفاده این سوره هدیه به پیشگاه مقدس امام محمد بن علی الباقر علیه السلام🌹
تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
💢 شریک القرآن
◽️ معنای اینكه ما در زیارت ها عرض می كنیم «السَّلَامُ عَلَیكَ یا شَرِیكَ الْقُرْآن»[1] این را از چند راه می شود استفاده كرد، یكی از آنها حدیث معروف ثقلین و یكی هم از حدیث منزلت است. از حدیث معروف ثقلین می شود استفاده كرد كه فرمود این دو وزنه وزین «إِنِّی تَارِكٌ فِیكُمُ الثَّقَلَینِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی» اینها «لَنْ یفْتَرِقَا حَتَّى یرِدَا عَلَی الْحَوْض»[2] اگر یك حقیقتی در قرآن باشد، باطنی از باطن های قرآن، عمقی از اعماق قرآن، معرفتی از معارف قرآن، در قرآن كریم باشد و این عترت طاهرین ـ معاذ الله ـ به آن نرسیده باشند می شود افتراق، پس هیچ مطلبی در ظاهر قرآن، در باطن قرآن، در تفسیر قرآن، در تأویل قرآن، در اوج قرآن در حضیض قرآن نیست مگر اینكه اینها می دانند، اگر چیزی در قرآن باشد و ـ معاذ الله ـ اینها ندانند این افتراق می شود.
◽️ وجود مبارك پیامبر به علی بن ابی طالب (علیهما آلاف التحیة و الثناء) فرمود: «یا عَلِی إِنَّمَا أَنْتَ مِنِّی بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى» این یك مقدمه، بعد هم فرمود: «إِلَّا أَنَّهُ لَا نَبِی بَعْدِی»،[3] پس وجود مبارك حضرت امیر (سلام الله علیه) نسبت به وجود مبارك رسول گرامی (علیه آلاف التحیة و الثناء) همان منزلت هارون را نسبت به موسی دارد، این مقدمه اولی؛ مقدمه ثانیه در سورهٴ مباركهٴ «طه»، وجود مبارك موسای كلیم به ذات اقدس الهی عرض كرد كه هارون را شریك امر من قرار بده ﴿وَ أَشْرِكْهُ فی أَمْری﴾[4] و ذات اقدس الهی می فرماید: ﴿قَدْ أُوتیتَ سُؤْلَكَ یا مُوسی﴾[5] این هم مطلب سوم، پس وجود مبارك هارون شریك موسی است نه شریك در مال و زمین و خانه و واحد مسكونی و تجاری، شریك «فی الولایة» است، شریك «فی النبوة» است و اگر نبود استثنای «إِلَّا أَنَّهُ لَا نَبِی بَعْدِی» می شد شریك مطلق، چون عموم منزلت همین را اقتضا می كند، مقتضای عموم تنزیل آن است كه علی بن ابی طالب «شریك القرآن» است، اگر «شریك القرآن» شد ﴿لا یمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ﴾[6] است، اگر «شریك القرآن» شد علم غیب در آن هست، اگر «شریك القرآن» شد عصمت در آن هست.
[1]. المزار الکبیر، ص426.
[2]. عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج2، ص62.
[3]. امالی (صدوق)، ص174.
[4]. سوره طه، آیه32.
[5]. سوره طه، آیه36.
[6]. سوره واقعه، آیه79.
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1385/10/17
⏪ التماس دعا ...ثواب انتشار و استفاده این سوره هدیه به پیشگاه مقدس امام محمد بن علی الباقر علیه السلام🌹
تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#استاد_علی_صفایی_حائری
🔅اهدنا الصراط المستقيم
اين طلب، اين فرياد انسانِ متفكّرِ عاقلِ عاشقِ مجاهدى است كه در راه عبوديّت به جهاد برخاسته و پس از بلاها و فتنه ها، به عجز رسيده و بانك برداشته كه با او به او راه يابد، كه جز اين راهى نيست.
🔹 اين طلب، طلب مشخص و روشنى است كه تو مى دانى چه مى خواهى. تو همراه ها را مى شناسى. همراه هايى كه به انعام گسترده رسيده اند؛ به بخشش ها و كوثرها راه يافته اند و تو مانع ها و سنگ هاى راه را مى شناسى و از گم شده ها كه خود را گم كرده اند و به بازى گرفته شده اند خبر دارى. و در اين طلب، به اين همه اشاره دارى كه با چه كسى باشى، از چه كسى فاصله بگيرى.
📝 #استاد_علی_صفایی_حائری
📚 کتاب صراط، صفحه ۱۷۱
🔅 تفسیر و قرآن پژوهی
🆔 @rahighemakhtoom
🏴 امام باقر علیه السلام
▪️ شخصی به نام «محمد بن المنكدر» می گوید: در اطراف مدینه بودم كه حضرت امام محمد باقر (علیهالسلام) را دیدم. ایشان به سبب كار طاقت فرسای كشاورزی در صحرای گرم مدینه به شدت عرق كرده بود و به كمك غلامان خود حركت می كرد. با خودم فكر كردم او را نصیحت كنم تا خود را این اندازه به جهت دنیا طلبی و تحصیل متاع ناچیز دنیا به زحمت و عذاب نیفكند.
▪️ به حضرت امام باقر (علیهالسلام) عرض كرد: اگر با همین حال، مرگ به سراغ شما بیاید چه خواهی كرد و جواب خدا را چه خواهی داد؟ حضرت امام باقر (علیهالسلام) فرمود: « لو جاءَنی المَوتُ و أنا على هذِهِ الحالِ جاءَنی و أنا فی طاعَةٍ مِن طاعَةِ اللّه تَعَالی»؛ به خدا قسم! اگر در این حال، مرگ به سراغم آید، من در حال به جا آوردن طاعتی از طاعات خداوند جان خواهم داد.
📚 منبع: کتاب نسبت دین و دنیاْ - صفحه 229.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
🆔 @rahighemakhtoom
برداشت از آیه ۲۱۸ #سوره_بقره
📌#استقامت و پایداری
علامت کسانی که به سوی #خدا حرکت می کنند و امید دیدار #خدای تعالی و رحمت او را دارند این است که می توانند اگر لازم باشد از وطن خود #مهاجرت کنند و در راه #خدا #جهاد نمایند. اینها مورد بخشش و مهربانی خاص #خدای تعالی هستند...
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌بلای مردم برای #حجت_خدا
یک وقت است کسی می گوید من مامورم و معذور؛ همه را باید بگویم، بعدش به من مربوط نیست. فرمود: نه، اینطور نیست. یک بیان نورانی از #امام_باقر (سلام الله علیه) رسیده است که: (بَلیهُ النّاسِ عَلَینا عَظیمَه اِن دَعَوناهُم لَم یُجیبُنا وَ اِن تَرَکناهُم لَم یَهتَدُوا بِغَیرنَا). ما که نمی توانیم بگوئیم (چندین چراغ دارد و بیراهه می رود / بگذار تا بیفتد و بیند جزای خویش)؛ ما که نمی توانیم همچنین حرفی بزنیم! بگوئیم رها کنیم، بیفتند در چاه؛ چرا بیفتند در چاه؟! ما یک درد سنگینی نسبت به این مردم داریم؛ #دعوت می کنیم، نمی آیند؛ رها کنیم، راه غیر از این نیست! ما که نمی توانیم بگوئیم بگذار تا بیفتد و بیند جزای خویش؛ این راه نیست. این بیان نورانی امام #باقر (سلام الله علیه) منطبق بر بیان وجود مبارک #پیغمبر (صلّ الله علیه و آله و سلّم) است که #غصه می خورد.
🔷️ ر.ک المناقب لابن شهر آشوب / جلد ۴ / صفحه ۲۰۶ و غزلیات سعدی / غزل ۳۸
✅ درس خارج تفسیر قرآن کریم _ قم ؛ ۱۳۸۷/۱۰/۲۸
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#امام_محمد_باقر
#باقرالعلوم
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
مائده 08.mp3
10.54M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی
#تفسیر_عمومی
#سوره_مائده
#جلسه8
🔅🔅🔅
🔹با بیانی جذاب، شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #مائده را می توانید گوش کنید.
☑ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر امام محمد بن علی الباقر علیه السلام...التماس دعا
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
کتاب ادب فناي مقربان جلد2
استاد علامه #جوادی_آملی
🔁 آثار #عقل 11
⏪ 20. كار گشاي ديگران:
🔹 «إذا طلبتم الحوائج فاطلبوها من أهلها. قيل: يابن رسول الله(صلّي الله عليه وآله وسلّم) و من أهلها؟ قال عليه السلام: الّذين قصّ الله في كتابه و ذكرهم فقال: «إنّما يتذكّر أُولوا الألباب»[ سوره رعد، آيه 19.]قال عليه السلام: هم أُولوا العقول»[ بحار، ج1، ص141.]؛
🔸 امام مجتبي(عليهالسلام) فرمودند: هرگاه خواستيد حاجتي از ديگران طلب كنيد، از اهلش طلب كنيد. گفتند: اي پسر رسول خداص! اهلش چه كساني هستند؟ فرمودند: كساني كه خداوند در كتاب خودش از آنان نام برد و فرمود: «همانا صاحبان خرد، متذكّر ميشوند». منظور خداي سبحان، صاحبان عقل است.
🔅🔅🔅
⏪ 21. موقعيّت شناسي و اقدام سنجيده:
🔹 «يا هشام! إنّ العاقل لا يحدّث من يخاف تكذيبه و لا يسأل من يخاف منعه و لا يعد ما لا يقدر عليه و لا يرجو ما يعنف برجائه و لا يتقدّم علي ما يخاف العجز عنه»[ همان.]؛
🔸 اي هشام! عاقل با كسي كه ميترسد تكذيبش كند، سخن نميگويد و از كسي كه ميترسد دست ردّ به سينه او بزند،چيزي طلب نميكند و به چيزي كه قدرت آن را ندارد، وعده نميدهد و به چيزي اميد نميبندد كه موجب سرزنش او گردد و به سبب اميد به آن، به زحمت افتد و در كاري كه احتمال ميدهد از عهده آن بر نميآيد، پيش قدم نميشود.
ادامه دارد...
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برشی از کتاب گرانقدر سروش هدایت ج 3- برش 220
#آیت_الله_جوادی_آملی
#سروش_هدایت
#اسلام_شناسی
#آموزه_های_اسلامی
#قرآن_شناسی
#آموزه_های_قرآنی
📈 رساله اي به درخواست فرزندي صالح از دوده طاها
بسم اللّه الرحمن الرحيم
....اين رساله كوتاه به پيشنهاد فرزندي صالح از دوده طاها تنظيم مي شود. محور عنصري اين مرقوم، بيان نزديك ترين راه به خداست و عصاره مطالب آن در طي چند وَصْل ارايه خواهد شد.
⏪ دوم. عنوان حجاب و كشف، مستور و مشهور و نظاير آن، همانند عنوان قرب و بُعد، در همه موارد يكسان نيستند، بلكه اگر در امور مادي به كار روند، نسبت متساوي با هم دارند و [اگر] در امور مجرّد و مادي مطرح گردند، نسبت متفاوت خواهند داشت؛ مثلاً اگر ديوار يا پرده اي بين دو چيز يا دو شخص واقع شود، هر كدام نسبت به ديگري محجوب و مستورند و اگرآن حجاب برداشته شود، هر دو نسبت به هم مكشوف و مشهورند و هيچ كدام از ديگري محجوب و مستور نخواهد بود؛ ولي اگر موجود مجرّد نامحدود، نسبت به موجودِ محدودِ ديگر سنجيده شود، چون آن مجرّد نامتناهي، به تمام شئون وجودي اين موجود متناهي، احاطه وجودي و قيّومي دارد، همان طوري كه اضافه آن قيّوم نسبت به متقوّم اشراقي و يك جانبه است؛ نه دو جانبه، احتجاب اين موجود محدود از آن مجرّدِ نامتناهي نيز يك سويه است؛ نه دو سويه؛ يعني اين موجودِ متناهي از آن مجرّد نامحدود محجوب است؛ نه آنكه آن موجود نامتناهي نيز از اين موجود محدود مستور باشد.
▫ ثمر اين تحليل آن است كه هيچ حجابي بين انسان كه موجودي است محدود و خداي سبحان كه مجرّدي نامتناهي است نيست، مگر خود انسان كه اگر وي خود را نبيند، خداي عالم و آدم را خواهد ديد و مضمون اين عبارت: «...ليس بينه و بين خلقه حجابٌ غيرُ خلقه، احتجب بغير حجابٍ محجوب و استتر بغير سترٍ مستور لا إله إلاّ هو الكبير المتعال» [التوحيد، ص 179]
▫ از حضرت ابي ابراهيم امام كاظم(عليهالسلام) رسيده است و سرّ آن اين است كه هستي مطلق، به تمام جهات وجودي موجودِ مقيّد احاطه قيّومي دارد، به طوري كه فيض مستمرّ او داخل در نهان اشياست، بدون امتزاج و خارج از آنهاست، بدون ابتعاد و بينونه و هيچ چيزي ساتر او نيست، زيرا اطلاق و عدم تناهي موجوديّت خدا، مانع حاجب بودن چيزي نسبت به اوست: «...لا تَحجُبُه السواتر» [نهج البلاغه، خطبه 152 و 185.]
و آنچه از حضرت امام سجّاد(عليهالسلام) رسيده است كه «اللهمّ و قد أشرف علي خفايا الأعمال علمك و انكشف كلّ مستور دون خُبرِك ولايَنطوي عنك دقائق الاُمور و لا تَعزُبُ عنك غيّبات السّرائر» [صحيفه سجاديه، دعاي 32.]، شاهد صدق همين مدّعاست كه موجود مجرّدِ نامحدود حجاب پذير نيست، پس بين خداوند و بين هيچ موجود ديگري حجاب نخواهد بود و اگر حجابي وجود دارد، يك سويه است؛ نه دو سويه و اگر چيزي حاجب است، خودبيني خود همان شي ء است؛ نه چيز ديگر، بنابراين هماره حجاب خودي است؛ نه بيگانه.
دلا خود را در آيينه چو كژ بيني، هرآيينه
تو كژ باشي نه آيينه، تو خود را راست كن اول
[ديوان شمس، ص 501، ش 1338.]
ادامه دارد👈
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
متن و ترجمه امکان خطا و تحریف.pdf
362.3K
#مقاله 12
#قرآن
#ترجمه
#تحریف
#انحراف
🔅🔅🔅
📈بدی ها و خدا(در4 صفحه) و به همراه فایل word در کانال
📌 متن و ترجمه امکان خطا و تحریف
▪ چطور میتوانیم در متن قرآن، به قسمتهایی که تو متن نیست ولی در ترجمه، درون علامت قلاب آمده اعتماد کنیم، چون بالاخره اگر توسط انسان این برداشتها شده باشه ممکنه درست نباشند و قابل تحریف هم هستند؟
▪ چنین نیست که چون برداشت توسط انسان انجام میشود و البته ممکن است خطا یا تحریف نیز رخ دهد، حتماً تمامی برداشتها غلط یا تحریف باشند! اگر چنین باشد، به ترجمه نیز اعتمادی نیست، چون توسط انسان صورت میپذیرد! و این احتمال، اختصاص به ترجمهی قرآن کریم ندارد، لذا به هیچ متن ترجمه شدهای نباید اعتماد نمود(؟!)
☑ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مقدس امام محمد باقر علیه السلام
📜 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
متن و ترجمه امکان خطا و تحریف.docx
19.5K
#مقاله 12
#قرآن
#ترجمه
#تحریف #پرسش
#انحراف
🔅🔅🔅
📈بدی ها و خدا(در4 صفحه) و به همراه فایل word در کانال
📌 متن و ترجمه امکان خطا و تحریف
▪️ چطور میتوانیم در متن قرآن، به قسمتهایی که تو متن نیست ولی در ترجمه، درون علامت قلاب آمده اعتماد کنیم، چون بالاخره اگر توسط انسان این برداشتها شده باشه ممکنه درست نباشند و قابل تحریف هم هستند؟
▪️ چنین نیست که چون برداشت توسط انسان انجام میشود و البته ممکن است خطا یا تحریف نیز رخ دهد، حتماً تمامی برداشتها غلط یا تحریف باشند! اگر چنین باشد، به ترجمه نیز اعتمادی نیست، چون توسط انسان صورت میپذیرد! و این احتمال، اختصاص به ترجمهی قرآن کریم ندارد، لذا به هیچ متن ترجمه شدهای نباید اعتماد نمود(؟!)
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مقدس امام محمد باقر علیه السلام
📜 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📌 باب علم النبی
▪ وجود مبارك رسول گرامی فرمود: «أنَا مَدینَةُ العِلمِ وعَلِیٌّ بابُها»،[1] یك در داریم و یك دربان آن حضرت هم در است هم دربان؛ زیرا ممكن نیست كسی در علم باشد و دربان نباشد و نداند كه چه كسی میآید و چه كسی نمیرود. همه طالبان علوم الهی و دانش پژوهان سعی و كوشششان این باشد كه با خاندان عصمت و طهارت یك ارتباط عمیق و وثیقی داشته باشند كه وجود مبارك امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) اجازه عبور و راه بدهد كه انسان به «مدینة العلم» برسد. اگر كسی به وجود مبارك امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) معتقد نبود یا معتقد بود ولی مرتبط اخلاقی نبود یا مرتبط عملی نبود، این با در و دربان «مَدِینَةُ اَلْعِلْم» رابطه ندارد، وقتی رابطه نداشت بیراهه می رود، وقتی بیراهه رفت ممكن است چیزی یاد بگیرد، ولی آن علم برای او وبال است! همه ما سعی و تلاش داشته باشیم كه از در وارد بشویم.
▪ همه ما میخواهیم به «مَدِینَةُ اَلْعِلْم» وارد بشویم، چون علم كه غیر از قرآن و عترت جای دیگر نیست! اگر كسی بخواهد از علوم استدلال الهی باخبر بشود، اولین منبع قرآن است، بعد هم روایت اهل بیت، چون فرمود: «إِنِّی تَارِكٌ فِیكُمُ الثَّقَلَین»،[2] نفرمود من فقط قرآن در بین شما گذاشتم، فرمود من این دو وزنه وزین را به عنوان میراث وحی به شما می سپارم و من «مَدِینَةُ اَلْعِلْم» هستم؛ یعنی «اَلْمَدِینَهْ اَلْجَامِعُهْ بَینَ اَلْقُرْآنِ وَ اَلْعِتْرَة» و علی (علیه السلام) باب این مدینه است؛ یعنی «بَابُ اَلْمَدِینَهِ اَلْقُرْآنُ وَ اَلْعِتْرَة»، نه اینكه «بَابُ اَلْعِتْرَة» است! [تا] كسی بگوید من سنت را بخواهم یاد بگیرم از علی باید یاد بگیرم، قرآن را بخواهم یاد بگیرم خودم یاد بگیرم، اینچنین نیست! پس «مَدِینَةُ اَلْعِلْمِ مُؤَلَّفُهُ مِنَ اَلْقُرْآنِ وَ اَلْعِتْرَة» و وجود مبارك رسول گرامی (علیه آلاف التحیة و الثناء) حاوی و شامل هر دو حقیقت است و كُنه هر دو حقیقت در اختیار اوست و وجود مبارك رسول گرامی كه شهر علم است یعنی شهر قرآن و عترت و وجود مبارك علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) كه «بَابُ مَدِینَةِ اَلْعِلْم» است یعنی «بَابُ اَلْقُرْآنِ وَ اَلْعِتْرَة».
[1]. صحیفه الامام رضا علیه السلام، ص58؛ تحف العقول، ص430.
[2]. عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج2، ص62.
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1381/11/30
📜 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#ارزش_انسان
#عرضه_بر_قرآن
#قرابت_الهی
#محبت_اهل_بیت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📌 عامل سعادت
▪️ یكی از شاگردان امام باقر به نام جابر جعفی كه غیر از جابر بن عبد الله انصاری است، او سالیان متمادی در محضر امام باقر درس می خواند، بعد از هجده سال كه خواست خداحافظی كند عرض كرد یك مطلب جدیدی بفرمایید، فرمود هجده سال شما از محضر ما مطالب آموختید! عرض كرد شما دریای بیكرانید، این چنین نیست كه با هجده سال بشود همه علوم یا بخش مهم علوم شما را آشنا شد. در هنگام خداحافظی وجود مبارك امام باقر (سلام الله علیه) به جابر جعفی فرمود: «بَلِّغْ شِیعَتِی مِنِّی السَّلَام»؛[1] سلام مرا به شیعیان من برسان، آن وقت چندین جمله نصیحت كرد.
▪️ یكی از آن نصایحی كه در طول مدت عمر وجود مبارك امام باقر به جابر می فرمود كه هم برای خودش كارآمد باشد و هم برای همه ما این است كه فرمود مردم یك ترازویی دارند همان طوری كه كالاها را با ترازو می سنجند، خودشان را هم باید با ترازو بسنجند. وجود مبارك امام باقر فرمود جانتان عقلتان روحتان ایمانتان را هم توزین كنید كه چقدر می فهمید؟ چقدر آدمید؟ همین! اینها هم لازم است، اصل این است. ما چقدر می ارزیم؟ ما كه معتقد نیستیم ـ معاذ الله ـ انسان كه می میرد می پوسد، ما معتقدیم انسان كه می میرد از پوست به در می آید. خب انسانیت ما چقدر می ارزد؟ یك روزی ما در پیش داریم كه ما را می سنجند كه آیا وزینیم یا خفیف، تهی مغزیم یا وزین، وجود مبارك امام باقر (سلام الله علیه) به جابر فرمود به مردم بگو خودشان را بسنجند میزان سنجش هم قرآن كریم است،[2] پس قرآن می شود ترازو، ما می شویم كالا، معارف قرآن حكم قرآن احكام قرآن می شود وزن.
▪️ وجود مبارك امام باقر (سلام الله علیه) فرمود قرآن ترازوست یك، معارفش مطالب تفسیری اش وزن است دو، شما اعمالتان عقایدتان اخلاقتان مسائل فقهی و حقوقی كه انجام دادید موزونید سه، این موزون را در كنار این وزن با ترازوی قرآن بسنجید، خب این نیاز دارد به اینكه انسان با قرآن مأنوس باشد، نه تنها قرآن بخواند مطالب قرآن را هم بداند، بعد خودش را با قرآن ارزیابی كند، بسنجد ببیند من سبكم یا سنگینم. خب حالا چرا دیگری ما را بسنجد كه ما سبكیم یا سنگینیم؟! ما اگر خودمان را بسنجیم اگر سنگین بودیم كه شاكریم، اگر خدای ناكرده سبك بودیم سعی می كنیم سنگین و وزین بشویم. خب این وصیت وجود مبارك امام باقر (سلام الله علیه) است كه به همه ما توصیه كردند كه شما خودتان را بر قرآن كریم عرضه كنید با او بسنجید.
▪️ اما مطلبی را كه به جابر جعفی فرمود در هنگام تودیع و خداحافظی بعد از هجده سال كه فرمود سلام مرا به شیعیان من برسان این جمله را فرمود، فرمود «لَا قَرَابَةَ بَینَنَا وَ بَینَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ» خدای سبحان با هیچ كس قوم و خویش نیست، چون ﴿لَمْ یلِدْ وَ لَمْ یولَدْ﴾[3] است، آن نسب نامه و شجره و شناسنامه مادی كه ـ معاذ الله ـ ندارد. با هیچ كس ذات اقدس الهی قرابتی ندارد كه كسی به خدا نزدیك باشد و كسی از خدا دور باشد، این اصل اول؛ بعد فرمود: «وَ لَا یتَقَرَّبُ إِلَیهِ إِلَّا بِالطَّاعَةِ یا جَابِرُ مَنْ أَطَاعَ اللَّهَ وَ أَحَبَّنَا فَهُوَ وَلِینَا وَ مَنْ عَصَى اللَّهَ لَمْ ینْفَعْهُ حُبُّنَا» هیچ كس به خدا نزدیك نمی شود مگر از راه اطاعت او و دوستی ما، البته محبت اهل بیت، دوستی اهل بیت اینها به فرمان خداست. اگر كسی دوست خاندان عصمت و طهارت بود، این هم دستور خدا را دارد اطاعت می كند، چون در یكی از «حوامیم سبعه» ذات اقدس الهی به رسولش فرمود به مردم بگو مزد رسالت من محبت اهل بیت است ﴿قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَیهِ أَجْرَاً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی﴾[4] اگر كسی با اهل بیت، با علی بن ابی طالب، با فاطمه زهرا با ائمه (علیهم السلام) رابطه ای نداشته باشد ـ معاذ الله ـ مزد رسالت پیامبر را نداد، فرمود دوستی این خاندان مزد رسالت من است. وجود مبارك امام باقر (سلام الله علیه) در این حدیث نورانی فرمود به اینكه این دو چیز عامل سعادت است: یكی اطاعت خداست و یكی محبت ماست، بعد هم فرمود اطاعت خدا اصل است برای اینكه محبت ما به دستور خداست فرمود: «مَنْ عَصَى اللَّهَ لَمْ ینْفَعْهُ حُبُّنَا» اگر كسی خدای ناكرده اهل اطاعت خدا نبود و دستور خدا را انجام نداد محبت ما برای او كارآمد نیست، پس اصل اطاعت خداست و محبت ما هم چون خدا دستور داد كارآمد است.
[1]. الامالی (طوسی)، ص296؛ بشارة المصطفى لشیعة المرتضى (ط - القدیمة)، ص188.
[2]. تحف العقول، ص284؛ «اعْرِضْ نَفْسَكَ عَلَی كِتَابِ اللَّه».
[3]. سوره اخلاص, آیه3.
[4]. سوره شوری, آیه23.
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1384/05/16
📜 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom