#تفسیر #سوره_قیامت #قیامت #القیامه #نمونه #آیت_الله_مکارم #مکارم
📚تفسیر سوره قیامت
📝نگاشت: (22) تفسیر آیه 31 تا 33
🔅🔅🔅
فلا صدق و لا صلى(31)
و لكن كذب و تولى(32)
ثم ذهب إ لى أ هله يتمطى(33)
🔰تفسير:
✅خدائى كه انسان را از نطفه بى ارزش آفريد ...
▫️در ادامـه بـحـثهاى مربوط به مرگ كه نخستين گام در سفر آخرت است و در آيات گذشته آمـده ، در آيـات مـورد بـحـث از خـالى بـودن دسـت كافران از توشه اين مسافرت سخن مى گويد.
▫️نخست مى فرمايد: (اين انسان منكر معاد هرگز ايمان نياورد و آيات خدا را تصديق نكرد و براى او نماز نگذارد) (فلا صدق و لا صلى ).
(بلكه راه تكذيب را پيش گرفت و به فرمان خدا پشت كرد) (و لكن كذب و تولى ).
🔹منظور از جمله فلا صدق عدم تصديق قيامت و حساب و جزا و آيات الهى و تـوحـيـد و نـبوت پيامبر اسلام (صلى الله عليه و آله و سلم ) است ، ولى بعضى آن را اشاره به ترك انفاق و (صدقه ) از ناحيه كافران دانسته اند، به قرينه ذكر آن در كنار نماز.
▫️ولى آيـه دوم بـه خـوبـى گـواهـى مـى دهـد كـه نـقـطـه مـقـابـل ايـن تـصـديـق ، تـكـذيـب اسـت ، بـنـابـرايـن تـفـسـيـر اول صحيحتر به نظر مى رسد.
🔸در آيه بعد مى افزايد: (سپس او به سوى خانواده خود بازگشت ، در حالى كه متكبرانه راه مى رفت ) (ثم ذهب الى اهله يتمطى ).
🔹او بـه گـمـان ايـنـكـه بـا بى اعتنائى و تكذيب پيامبر (صلى الله عليه و آله و سلم ) و آيـات الهـى ، پـيـروزى مـهـمـى بـه دسـت آورده ، از بـاده غـرور سرمست بود، و به سراغ خـانواده خود مى آمد تا طبق معمول مسائل افتخارآميز را كه در خارج خانه رخ داده براى آنها بازگو كند، حتى راه رفتنش و حركت اعضاء پيكرش همگى بيانگر اين كبر و غرور بوده .
▪️(يـتـمـطى ) از ماده (مطا) در اصل به معنى پشت است و (تمطى ) به معنى كشيدن پـشـت از روى بـى اعتنائى و غرور، و يا كسالت و بى حالى است ، و در اينجا منظور همان معنى اول است.بعضى نيز آن را از ماده (مط) (بر وزن خط) به معنى كشيدن پا يا ساير اعضاى بدن بـه هـنـگـام اظـهـار بـى اعـتنائى يا كسالت مى دانند، ولى اشتقاق آن از (مطا) با ظاهر لفظ مناسبتر است .
▪️به هر حال اين معنى شبيه چيزى است كه در آيه 31 سوره (مطففين )آمـده اسـت : و اذا انقلبوا الى اهلهم انقلبوا فكهين : (هنگامى كه آنها به سوى خانواده هاى خود بازمى گردند از روى استهزا درباره مؤ منان سخن مى گويند).
🖇با ما همراه باشید ادامه دارد
#تفسیر_نمونه
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
Al-Maarej 02 s.mp3
5.86M
#چشمه_حکمت #درس_گفتار
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق(تفسیر وقرآن پژوهی)
#تفسیر_قرآن
#آیت_الله_جوادی_آملی
#تفسیر_سوره_معارج #سوره_معارج #معارج
🔅🔅🔅
💢 تفسیرصوتی سوره معارج
📼 آیت الله جوادی آملی- جلسه دوم
☘️☘️☘️
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جستارهای قرآنی رحیق
#چشمه_حکمت #درس_گفتار
#تسنیم #سوره #معارج #درسگفتار
📌معنای ابوالقاسم از کنیه های رسول الله
▫️اوّلين باري که ما از مرحوم آقاي آملي شنيديم، اين بود که کسي سؤال کرد از امام(سلام الله عليه) که چرا وجود مبارک پيغمبر(صلي الله عليه و آله و سلم) را ميگويند «ابوالقاسم»؟
▫️حضرت فرمود چون پسري داشت به نام قاسم، اين کنيه حضرت بود.
▫️عرض کرد: «زدني بيانا»! اينها کنيهشان هم يک حساب و کتابي دارد. «زدني بيانا»! مطلبي ديگر، دقيقتر درباره کنيه حضرت بگوييد.
▫️حضرت مطلبي را با سه مقدمه ذکر کرد که عصارهاش اين است که مگر نه آن است که علي بن ابيطالب شاگرد پيغمبر است، براي اينکه همه علوم را از راه وحي وجود مبارک حضرت امير از پيغمبر ياد گرفت؟ فرمود بله! فرمود مگر نه آن است که هر معلّمي پدر متعلّم است؟ عرض کرد بله! فرمود مگر نه اين است که علي(سلام الله عليه) «قَسِيمِ الْجَنَّةِ وَ النَّار» است؟ عرض کرد بله! پس فرمود پيغمبر ميشود «ابوالقاسم»، براي اينکه او قاسم بهشت و جهنم است، شاگرد پيغمبر است، شاگرد هم فرزند اوست، پيغمبر هم پدر علي محسوب ميشود، پس ميشود «ابوالقاسم»!
▫️حالا گاهي(راوی) ميگويد «زدني بيانا» (توضیح بیشتری بدهید!)که حضرت ميفرمود دير شد، عدهاي دارند ميآيند، ديگر مناسب نيست.(گویا افرادی از نامحرمان می خواسته اند خدمت امام برسند)
▪️بعد برخورد کرديم، ديديم مرحوم صدوق(رضوان الله تعالي عليه) اين حديث نوراني را در معاني الأخبار ذکر ميکند.
◾️اين معاني الأخبار بسيار لطيف است! آن لطايف روايات را چقدر اين بزرگوار بر همه ما منّت گذاشته و حق دارد! اين روايت را مرحوم صدوق(رضوان الله عليه) در کتاب شريف معاني الأخبار ذکر ميکند که خبرها هر کدام معناي خاصّ خود را دارد...
📼فرازی از #درسگفتار سوره معارج جلسه دوم
#آیت_الله_جوادی_آملی
#غدیر #عید #امامت #امیرالمومنین
🌹🌹🌹
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌کیمیاگری مبلغ
🌹🌹🌹
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جستارهای قرآنی رحیق
📌کیمیاگری مبلغ 🌹🌹🌹 💢 نکته مهم
.
🔰 کار مبلّغ، کیمیاگری است
💠 مستحضرید که گفتن احکام، تدریس احکام، بیان احکام، سخنرانی کردن؛ همه کارهای تعلیمی است، هیچ کدام ( #تبلیغ ) نیست! تبلیغ آن است که (و قل لهم فی انفسهم قولاً بلیغاً). شما بتوانید حرف را به دل مردم برسانید؛ به آن جاذبه مردم برسانید، نه به آن عاقله یا فاهمه و مانند آن! اگر مردم را فهماندید، احکام را گفتید، با سخنرانی های خوب، با کتاب های خوب کار (یعلّمهم الکتاب و الحکمه)* را کردید، کار معلّم را کردید؛ کار حوزوی را کردید، نه کار تبلیغی را! (تبلیغ) آن است که #موعظه باشد، (و عظهم و قل لهم فی انفسهم قولاً بلیغاً)*. حرفتان را در جان مردم ببرید که اینها جانمایه داشته باشند، بپذیرند نه بفهمند! پس رسالت اصلی شما بزرگواران آن است که اینها را به باور برسانید، نه به اینها اطلاع بدهید، آگاهی بدهید، اینها را عالم بکنید؛ اینها با کتاب خواندن و مطالعه کردن و گوش دادن از رادیو _ تلویزیون هم حاصل می شود.
امّا (آنکه یافت می نَشود آنم آرزوست)*! ما کسی داشته باشیم که #کیمیاگری بکند، یعنی چه؟ یعنی #عالم_ربانی باشد، باز یعنی چه؟ یعنی کار ربّ العالمین را بکند، باز یعنی چه؟ یعنی همان کاری که خدای سبحان در جهان تکوین می کند، این همه کودها را به صورت گلهای معطّر در می آورد؛ ما هم کار #ربوبیت بکنیم، بَدان را طیّب و طاهر بکنیم. یک #کیمیاگر که درس نمی دهد، آن تئوری مال حوزه و دانشگاه است! کار #مبلّغان الهی کیمیاگری است نه تعلیم، نه تدریس، نه سخنرانی!! و این با #وارستگی حل می شود. یعنی ما که رفتیم یک جایی؛ ظاهر ما الهی، باطن ما الهی، سیاستمداری ما الهی، موضع گیری ما الهی؛ البته ما بشر عادی هستیم، باید سعی کنیم اشتباه نکنیم، اگر جایی اشتباه کردیم مغفور است؛ امّا دیگر دو جور نیاندیشیم، هیچ کس را برای دنیای او احترام نکنیم، برای هیچ کس نسبت به زر و سیمش حرمت قائل نشویم!
-----------------------------------------------
📌 سوره بقره / آیه ۱۲۹ ، سوره آل عمران / آیه ۱۶۴ و سوره جمعه / آیه ۲
📌 سوره نساء / آیه ۱۷۶
📌 دیوان شمس / غزلیات / غزل شماره ۴۴۱
📋 گردهمایی طرح هجرت بلند مدت حوزه علمیه قم
📆 قم _ مصلّی قدس ؛ ۱۳۸۲/۰۳/۲۸
✴️ یکم تیر . روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#مبلغ
🌹🌹🌹
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
📌امام روح الله #خمینی در کتاب #چهل_حدیث می فرماید:
🔰اى عزيز، اولا مگذار مفاسد اخلاقى يا عملى در مملكت ظاهر و باطنت وارد شود كه اين خيلى سهلتر است از آنكه بعد از ورود بخواهيم اخراج آنها كنى ، و همانطور كه دشمن را اگر نگذارى وارد سرحد مملكت گردد يا وارد قلعه شود آسانتر است دفع آمدن تا بعد از وارد شدن و برج و بارو را گرفتن در صدد دفع و اخراج برآيى .
🔹و اگر وارد شد، هر چه ديرتر در صدد دفع برآيى زحمتت زياد مى شود و قوه داخلى رو به نقصان مى گذارد.
✅شيخ جليل ما و عارف بزرگوار، آقاى شاه آبادى ،(روحى فداه )، فرمودند كه تا قواى جوانى و نشاط آن باقى است بهتر مى توان قيام كرد در مقابل مفاسد اخلاقى و خوبتر ميتوان وظايف انسانيه را انجام داد.
🔹 مگذاريد اين قوا از دست برود و روزگار پيرى پيش آيد كه موفق شدن در آن حال مشكل است . و بر فرض موفق شدن ، زحمت اصلاح خيلى زياد است .
🔹 پس ، انسان عاقل كه تفكر كرد در مفاسد چيزى ، اگر وارد در آن نيست ، گرد آن نمى گردد و خود را آلوده نمى كند.
🔹و اگر خداى نخواسته وارد شد، هر چه زودتر در صدد اصلاح بر مى آيد و نمى گذارد ريشه كند. و اگر خداى نخواسته ريشه كرد با هر زحمت و مشقتى است ريشه او را مى كند كه مبادا به ثمره برزخى و آخرتى برسد و ميوه آن را بار دهد، كه اگر با آن خلق فاسد از اين عالم ، كه نشئه تبدلات هيولانى و تغييرات مادى است ، منتقل شد، قلع آن از دست خود او خارج مى شود و تا در آخرت يا برزخ يك خلق از اخلاق نفسانى بخواهد تبديل شود هيهات است...
☘☘☘
#امام_خمینی
#چهل_حدیث
#آیینه_عرفان
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
صوت جلسه سوم.mp3
23.85M
#زبور_اهل_بیت
🔰شرح دعای اول #صحیفه_سجادیه
💢از دعاهای مأثور از امام سجاد(ع) که بیشتر به ستایش خدا پرداخته است. امام سجاد(ع) در این دعا آثار حمد الهی بر زندگی دنیوی و اخروی انسانها، ملاکهای سعادت و هلاکت انسان، روشهای خداشناسی، آسانی تکالیف در دین اسلام و راههای ستایش خدا را بیان کرده و برخی از صفات خدا را توضیح داده است.
🔈جلسه سوم
🔈سخنران:استاد حجت الاسلام والمسلمین #مجاهدی
#مدرسه_تعالی
♤♤♤
🔅تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
📌سبک زندگی مومنانه
#حدیث_قدسی
قالَ اللّهُ تَعالى : المالُ مالي ، وَالفُقَراءُ عِيالي ، وَالأَغنِياءُ وُكَلائي ، فَمَن بَخِلَ بِمالي عَلى عِيالي أُدخِلُهُ النَّارَ ولا أُبالي .
خداى متعال فرمود:
«همه دارايى ها مالِ من است و نيازمندان ، نانخوران من و ثروتمندان ، كارگزاران من هستند . پس كسى كه در مورد دارايى من، نسبت به اهل خانه من دريغ كند، او را وارد آتش خواهم كرد و باكى ندارم».
📚جامع الأخبار : ص 202 ح 492 .
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#جمعه_های_امام_زمانی
📌سرّ این سرود چیه؟
در شام جمعه ببینید و بشنوید و با امام عصر(عج)، نجوا کنید ...
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔰 هیچ عملی، عامل را رها نمی کند
💠 جامعه ای را که شما می خواهید بر محور #عدل و #عقل اداره کنید، (هیچ یعنی هیچ)، هیچ راهی نیست مگر اینکه بپذیرد در برابر هر عمل مسئول است. تا انسان کاری را نکرد، کار در اختیار انسان است؛ وقتی کاری را کرد، انسان در اختیار کار است. کار نه می میرد، نه از بین می رود، نه ضعیف می شود، نه صاحبکار را رها می کند!
اینکه فرمود: (لیس للانسان الّا ما سعی)*، همین است. اینطور نیست که ما اگر کاری را کردیم، باز کار در اختیار ما باشد، ما در اختیار آن کار هستیم. هر جا که او خواست برود، می رود. کار بد به طرف جهنّم می رود، ما را هم کشان کشان به طرف آن می برد. کار راه خودش را پیدا می کند، هر عملی راه خاص خودش را دارد. اگر حسنه بود، مستقیماً به طرف بهشت می رود؛ اگر سیّئه بود _معاذ الله_ مستقیماً به طرف دوزخ می رود.
--------------------------------------------------
📌 سوره نجم / آیه ۳۹
📋 درس خارج تفسیر قرآن کریم
📆 قم ؛ ۱۳۹۳/۱۰/۰۸
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#سوره_بقره
#نکته_های_قرانی
#نکته_های_زیبا و ماندگار از ص 23 قرآن کریم (آیات 153-146)
1. اگر روحيّه ى حقيقت طلبى نباشد، علم به تنهايى كافى نيست. يهود با آن شناخت عميق از رسول خدا، باز هم او را نپذيرفتند. «يَعْرِفُونَ ... لَيَكْتُمُونَ» بقرة، آيه 146
2. حتّى درباره ى دشمنان، انصاف را مراعات كنيم. قرآن، كتمان را به همه ى اهل كتاب نسبت نمى دهد. «فَرِيقاً مِنْهُمْ لَيَكْتُمُونَ» بقرة، آيه 146
3. مدیربايد از قاطعيّت و يقين برخوردار باشد، به خصوص وقتى كه قانونى را تغيير داده و سنّتى را مى شكند. «فَلا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ» بقرة، آيه 147
4. به جاى رقابت و سبقت در امور مادّى، بايد در كارهاى خير از ديگران سبقت گرفت.«فَاسْتَبِقُوا الْخَيْراتِ» بقرة، آيه 148
5. مسلمانان بايد از هر كارى كه بهانه به دست دشمن مى دهد پرهيز كنند.«لِئَلَّا يَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَيْكُمْ حُجَّةٌ» بقرة، آيه 150
6. دشمنان خارجى، بزرگترين خطر براى مسلمانان نيستند، بى تقوايى خطر اصلى است .«فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِي» بقرة، آيه 150
7. آموزش دين، محور اصلى است و آموزشهاى ديگر، در مراحل بعد از آن. ابتدا «يُعَلِّمُكُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ» وپس از آن «يُعَلِّمُكُمْ ما لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ» بقرة، آيه 151
8. ذكر خدا و نعمتهاى او، زمينه ى شكر و سپاس است. چنانكه غفلت از ياد خدا، مايه ى كفران است. «فَاذْكُرُونِي، اشْكُرُوا لِي وَ لا تَكْفُرُونِ» بقرة، آيه 152
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔰 دوستِ نماز
💠 گاهی می بینید انسان #نماز می خواند، امّا برای اینکه در رسالهها نوشته اند نماز بر انسان بالغ واجب است، و اگر بخواند بهشت می رود، و نخواند جهنّم می رود؛ می خواند. این کار، کار خوب است؛ امّا این پیاده رفتن است!
یک وقت است انسان دوستِ نماز است؛ چرا دوست نماز است؟ برای اینکه نماز یک گفتمان و گفتگو و #مناجات است که معصوم (علیه السّلام) فرمود: (انّ المصلّی یناجی ربّه)*، #نمازگزار با خدای خود مناجات می کند. این می داند الآن که وضو گرفته، کجا می خواهد برود، به حضور چه کسی می خواهد برود، با چه کسی می خواهد حرف بزند؛ آن هم دوست دارد و آن خداست، که به او می گوید: (ایّاک نعبد و ایّاک نستعین)*.
----------------------------------------------
📌 بحار الانوار / جلد ۶۸ / صفحه ۲۱۶
📌 سوره حمد / آیه ۵
📋 جلسه پاسخ به سئوالات برادران دانشجوی شرکت کننده در همایش آموزشی _ فرهنگی دانشجویان سراسر کشور (کوثر)
📆 مشهد مقدّس _ مرداد ۱۳۸۰
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#تفسیر #سوره_قیامت #قیامت #القیامه #نمونه #آیت_الله_مکارم #مکارم
📚تفسیر سوره قیامت
📝نگاشت: (23) تفسیر آیه 34 و 35
أولى لك فاولى (34)ثم أولى لك فاولى(35)
🔅🔅🔅
🔰تفسير:
در این دو آیه افراد بى ايمان را مخاطب ساخته ، و به عنوان تهديد مى گويد: (عذاب الهى براى تو شايسته تر است ، شايسته تر)! (أ ولى لك فاولى ).(باز هم عذاب الهى براى تو شايسته تر است شايسته تر)! (ثم أ ولى لك فاولى ).
🔸تفسيرهاى متعدد ديگرى براى اين آيه نيز ذكر كرده اند از جمله اينكه :
تهديدى است به آنها كه عذاب بر تو باد باز هم عذاب بر تو باد.
🖍يا اين حالتى را كه دارى براى تو سزاوارتر است ، سزاوارتر.
🖍يا سرزنش و مذمت براى تو بهتر است ، باز هم بهتر.
🖍يا واى بر تو، باز هم واى بر تو.
🖍يا خيرات دنيا از تو دور باد، و خيرات آخرت نيز دور باد.
🖍يا شر و عذاب دامنگير تو باد، باز هم شر و عذاب دامنگيرت باد.
🖍يا عذابى كه در ميدان بدر مشاهده مى كنى براى تو در اين دنيا شايسته تر است ، و عذاب قبر و قيامت نيز براى تو شايسته تر.
▪️ولى نـاگـفـتـه پـيـدا اسـت كه غالب اين معانى به يك معنى كلى و جامع بر مى گردد كه تهديد به عذاب و مذمت و شر و عقاب را در بر مى گيرد اعم از عذاب دنيا، برزخ ، و قيامت .
▪️در روايـات آمـده اسـت كـه رسـول خـدا (صـلى الله عـليـه و آله و سـلم ) دسـت ابـوجـهـل را گرفت (و طبق بعضى از روايات گريبان او را گرفت ) و فرمود: أ ولى لك فـاولى ثـم أ ولى لك فـاولى ابوجهل گفت : (مرا به چه چيز تهديد مى كنى ، نه تو مى توانى و نه پروردگارت مى تواند به من زيانى برساند، من قدرتمندترين افراد ايـن سرزمين هستم ،)! اينجا بود كه همين جمله ها بر پيامبر (صلى الله عليه و آله و سلم ) به صورت آيات قرآنى نازل شد.
🖇با ما همراه باشید ادامه دارد
#تفسیر_نمونه
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#اسرار_نماز
#حضرت_امام_خمینی_ره
🔰#آداب_الصلاة(قسمت سیزدهم)
🌷🌷🌷
🔰فصل سوم : خشوع🔰
🌴 يكى از امورى كه براى سالك در همه عبادتها، به خصوص نماز كه سر آمد همه عبادتها است و مقام جامعيّت دارد لازم است، خشوع است.
🌴حقيقت خشوع همان خضوع کاملِ آمیخته با محبت يا خوف است.
🌴 راه دستیابی به خشوع: خشوع از ادراك عظمت و هيبت جمال و جلال حاصل میشود.
🌴 توضیح بیشتر:
قلب سالكان، به حسب فطرت مختلف است:
✅ برخی از قلبها، عشقى و از مظاهر جمال هستند. به حسب فطرت متوجّه به جمال محبوب هستند.
🌴 هنگامی که سالک در سلوك، ظلّ جميل يا اصل جمال را ادراک و مشاهده كنند، عظمت پنهان در سرّ جمال، آنها را محو كرده و از خود بىخود مینمايد.
🌴 چون در هر جمالى، جلالى پنهان و در هر جلالى، جمالى مستور است.
🌴 چنانچه ممكن است حضرت مولى العارفين و امير المؤمنين و السالكين صلوات اللّه عليه و على آله اجمعين به این نکته اشاره فرموده باشد، آنجا كه فرمايد:
✨«سبحان من اتّسعت رحمته لاوليائه في شدّة نقمته و اشتدّت نقمته لاعدائه فى سعة رحمته. (۱)
منزه است كسى كه عذاب و نقمتش شديد است و در همان حال رحمت او دوستانش را فرا گرفته، و با آنكه دايره رحمتش فراگير است، عذاب و نقمتش براى دشمنان شدّت گرفته است.»
🌴 پس، هيبت عظمت و بزرگی جمال آنها را فرو گيرد و حالت خشوع در مقابل جمال محبوب براى آنها دست دهد.
🌴اين حالت در ابتدای امر، موجب دگرگونی قلب و اضطراب میشود. پس از جاگیر شدن، حالت انس رخ میدهد و وحشت و اضطراب حاصل از عظمت، تبدیل به انس و سكينه میشود و حالت طمأنينه دست میدهد.
🌴 چنانچه حالت قلب خليل الرحمن عليه السلام چنين بوده.
✅ برخی از قلبها، خوفى و از مظاهر جلال هستند. آنها هميشه عظمت، كبريا و جلال را ادراک میكنند و خشوع آنها، خوفى میباشد و اسماء قهري و جلاليّ بر قلب آنها تجلی مییابد.
🌴 چنانچه حضرت يحيى على نبيّنا و آله و عليه السلام چنين بوده.
⬅️ پس، خشوع گاهى آمیخته با حبّ است و گاهى آمیخته با خوف و وحشت است؛ گرچه در هر حبّى وحشتى و در هر خوفى حبّى است.
🌹🌹🌹
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
خوشتر آن باشد که #سر_دلبران
گفته آید در حدیث دیگران
🌺🌺🌺
سدیو مستشرق فرانسوی
قرآن مجموعه ای است که آداب و حکم چیزی را فروگذار نکرده است . اساس این کتاب مقدس بر عدل و احسان و #حکمت قرار گرفته و جامعه بشری را به سوی فضایل انسانیت وکمال راهنمایی می نماید. معارف درخشان اسلام و احکام قرآن موجب سرشکستگی، بلکه کوری چشم عیبجویان و دشمنان اوست . در عظمت این کتاب مقدس و آورنده آن همین قدر کافی است که بگوییم اعراب وحشی وبادیه نشین را با نداشتن هیچ گونه امتیاز و داشتن هر گونه رذائل اخلاقی به درجه سعادت، بلکه در ردیف معلمان بشریت درآورده است.
📋قرآن از دید گاه دانشمندان جهان
🖍نویسنده : محمد باقر شجعیان
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#امکان_فهم_قرآن
#فهم_قرآن
📌کتاب کرامت
قرآن، کریم است و انسانهای کریم می توانند به #معانی بلند آن دست پیدا کنند. اگر قرآن بر #قلب پیامبر صلوات الله علیه نازل شد به این علت بود که او دارای #کرامت بود. کرامت یک مقام مختص انبیا نیست بلکه ما نیز در #حد خودمان می توانیم به آن برسیم.
برخی از معانی قرآن برای همه قابل #فهم است اما برخی از معانی و #مفاهیم آن فراتر از درک بشر هستند. حتی همان مفاهیم قابل فهم قرآن را هم اگر می توانیم بفهمیم به این علت است که خدا #ظرفیت آموختنشان را به ما داد.
آیت الله العظمی #جوادی_آملی
دیدار با طلاب و اساتید حوزه نجف
۱۴۰۱/۰۳/۱۸
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#سبک_زندگی_مومنانه
📌آزمون زندگی
امام صادق علیه السلام :
مَن كانَ لَهُ دارٌ و احتاجَ مُؤمِنٌ إلى سُكناها فَمَنَعَهُ إيّاها قالَ اللّهُ عَزَّ و جلَّ : مَلائكَتي، عَبدي بَخِلَ على عَبدي بِسُكنَى الدُّنيا و عِزَّتي لا يَسكُنُ جِناني أبدا .
هر كه خانهاى داشته باشد و مؤمنى به سكونت در آن نيازمند باشد و او آن را از وى دريغ دارد، خداوند عزّ و جلّ فرمايد: فرشتگان من! بندهام از سكونت دادن بندهام در دنيا بخل ورزيد. به عزّتم سوگند كه هرگز در بهشت من سكونت نكند.
📚بحار الأنوار : ج 74، ص 389، ح 1
@rahighemakhtoom
#تفسیر #سوره_قیامت #قیامت #القیامه #نمونه #آیت_الله_مکارم #مکارم
📚تفسیر سوره قیامت
📝نگاشت: (24) تفسیر آیه 36 و 37
أَيَحْسَبُ الْإِنْسَانُ أَنْ يُتْرَكَ سُدًى(36)آیا انسان گمان میکند بیهدف رها میشود؟!
أَلَمْ يَكُ نُطْفَةً مِنْ مَنِيٍّ يُمْنَىٰ(37)آیا او نطفهای از منی که در رحم ریخته میشود نبود؟!
🔅🔅🔅
🔰تفسیر:
🔺و اما در این آیه به دو استدلال جالب درباره معاد مى پردازد كه يكى از طريق بيان هدف آفرينش و حـكـمـت خـداونـد اسـت و ديـگـرى از طـريـق بـيـان قـدرت او بـه اسـتـنـاد تحول و تكامل نطفه انسان در مراحل مختلف عالم جنين .
🔹در مـرحـله اول مـى فـرمـايـد: (آيـا انـسـان گـمـان مـى كـنـد كه بيهوده و بى هدف رها مى شود)؟! (ايحسب الانسان ان يترك سدى ).
🔹(سـدى ) (بـر وزن هـدى ) بـه مـعـنـى مـهـمـل و بيهوده و بى هدف است عرب مى گويد: (ابـل سـدى ) در مـورد شترى كه بدون ساربان رها شده و هر جا مى خواهد به چرا مى رود.
منظور از (انسان ) در اين آيه همان انسانى است كه منكر معاد و رستاخيز مى باشد، آيه مـى گـويـد: او چـگـونـه باور مى كند خداوند اين جهان پهناور را، با اين عظمت ، و اينهمه شگفتيها براى انسان بيافريند، ولى در آفرينش انسان هدفى نباشد،؟ چگونه مى تواند باور كرد، كه هر عضوى از اعضاى انـسان براى هدف خاصى آفريده شده باشد، چشم براى ديدن و گوش براى شنيدن ، و قلب براى رسانيدن غذا و اكسيژن و آب به تمام سلولهاى بدن . حتى خطوط سر انگشتان انـسـان نـيـز حـكـمـتى دارد، ولى براى مجموع وجود او هيچ هدفى در كار نيست ، و بيهوده و مهمل و بدون هيچگونه برنامه و امر و نهى و تكليف و مسؤ وليت آفريده شده است ؟
🔹يك فرد عادى اگر مصنوع كوچكى بى هدف بسازد به او ايراد مى كنند، و نامش را از زمره انسانهاى عاقل حذف مى نمايند، چگونه خداوند حكيم على الاطلاق ممكن است چنين آفرينش بى هدفى داشته باشد؟!
🔹و اگـر گـفـتـه شـود هـدف هـمـيـن زندگى چند روزه دنيا است ، همين خور و خواب تكرارى و آمـيخته با هزار گونه درد و رنج ، قطعا اين چيزى نيست كه بتواند آن آفرينش بزرگ را توجيه كند.
بنابراين نتيجه مى گيريم كه اين انسان براى هدف بزرگترى يعنى زندگى جاويدان در جوار قرب رحمت حق ، و تكامل بى وقفه و بى پايان ، آفريده شده است .
🖇با ما همراه باشید ادامه دارد
#تفسیر_نمونه
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
نحل 7.mp3
12.77M
#استاد_رنجبر #رنجبر #تفسیر_عمومی #تفسیر_روان #سوره_نحل #نحل
💢جلسه هفتم تفسیر سوره نحل 👈🏼(هر هفته یک جلسه تفسیر از استاد شیرین سخن جناب حجت الاسلام محمد رضا رنجبر)👉🏼
🌱🌱🌱
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام.التماس دعا
🌴🌴🌴
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅 تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
تفسیر سوره فلق.استاد دکتر محمد علی انصاری.mp3
7.98M
#استاد_انصاری #دکتر_انصاری #انصاری #تفسیر_صوتی #تفسیر_عرفانی #تفسیر_ادبی #سوره_فلق #فلق #الفلق
🌴🌴🌴
⏪ تفسیر سوره فلق استاد دکتر محمد علی انصاری (هر هفته دوشنبه ها این درس ارائه می شود) 🔸سرشار از نکته های ادبی ؛عرفانی و تربیتی 📼یک جلسه
🗓توضیحی کوتاه درباره این سوره
🔅«سوره فلق»؛ نامگذاری اين سوره به نام فلق (شكافتن سپيده دم) از آيۀ اول اين سوره گرفته شده است.
🔻«سوره قل أعوذ برب الفلق»؛ نامگذاری سوره به عبارت آغازین آن است که در روایات هم به این نام خوانده شده است. 🔻هدف اصلى سوره فلق، آموزش پناهندگى به خدا، از شر موجودات شرور است. 🔻محتواى سوره فلق تعليماتى است كه خداوند به پيغمبر اكرم صلیاللهعلیهوآله و به مسلمانان ، در زمينه پناه بردن به ذات پاك او از شر همۀ اشرار مى دهد، تا خود را به او بسپارند، و در پناه او از شر هر موجود صاحب شر در امان بدارند.
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
28_Barzakh_Dar_Almizan_Fasle_1_Nashaãt_1401_03_08_Shahre_Moghaddas.MP3
12.47M
💢مبحث اعتقادی قرآنی برزخ در المیزان
🔰 نگاهی عالمانه زیبا و هنرمندانه به زندگی پس از مرگ
(قسمت بیست و هشتم)
🔈تبیین گر:استاد مصطفی امینی خواه
🔉#برزخ_در_المیزان
#رمضان_1443
#مشهد_مقدس
#برزخ
#توحید
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
🔰حضرت روح الله #امام_خمینی در کتاب گرانسنگ #چهل_حدیث می فرماید:
💢بقراط گويد كه :
من از كشتى كه دچار بادها و طوفانهاى سخت شود و متلاطم كند آن را موجهاى دريا و بيندازد آن را در لجه هايى كه در آن كوههاى دريايى است اميدوارترم از شخص غضبناك برافروخته ، زيرا كه كشتى را در اين حال ملاحان (ناخدایان)با لطايف الحيل(انواع فنون و مهارت ها) نجات دهند، و اما نفس (آدمی)وقتى آتش غضبش(خشم و عصبانیت او) شعله ور گرديد اميد حيله (راه چاره )براى او نيست البته ، زيرا كه هر چه حيله به خرج برى ، از قبيل مواعظ و نصايح و هر چه با او فروتنى كنى و زارى نمايى ، بر شعله و مايه آن افزايد...
...............
👈بـقـراط (460، 377 ق .م .) در جـزيـره كـوس ، در يـونـان ، بـه دنـيا آمد. وى از مـشـهـورتـريـن پـزشـكـان و فـيـلسـوفـان قـديـم اسـت . او براى امراض و بیماری ها دو منشا غذا و هوا قايل بود.
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤تلاوت آیات ۴۵ الی ۵۰ سوره مبارکه حجر
🎙قاری : #احمد_النفیس #قاریان
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom