#آشپزی_مادرانه
✍️ #ثواب #افطاری دادن در ماه مبارک رمضان
🔸یکی از سنتهای خوبی که در ماه مبارک رمضان در بین مؤمنان رایج است و ریشه در #ایمان مردم دارد، افطاری دادن و میهمانی کردن اقوام و دوستان است.
🔹این سنت حسنه و زیبا که در #ماه_رمضان نمود و نماد دارد، سنت "افطاری دادن" است که متاسفانه گاهی به سبب #تجمل_گرایی و ریخت و پاشهای بیهوده این سنت نیکو و پسندیده مورد غفلت واقع میشود.
🔅رسول خدا(ص) در #خطبه_شعبانیه درباره زنده نگه داشتن #افطاری_دادن چنین میفرمایند: "بدانید که #خداوند به عزت خود قسم یاد کرده است که نمازگزاران و سجده کنندهگان را عذاب نکند. ای مردم! هر کسی از شما روزهدار مؤمنی را افطار دهد، چنان است که گویا بندهای را آزاد کرده، و خداوند از لغزشهای گذشتهاش میگذرد.
🔺یکی عرض کرد! ای رسول خدا، همه ما قدرت افطاری دادن و سیرکردن شکم افراد را نداریم.
#پیامبر خدا فرمود: با پارهی خرما و مقداری آب، آتش را از خود دور کنید.
🔅رسول خدا(صلی الله علیه وآله): میهمان، روزی خود را میآورد و #گناه اهل خانه را میبرد»
📚بحار الأنوار : 75/461/14 .
✍خداروشکر ما در گروه آشپزی بانوان بهشتی شاهد افطاری های ساده هستیم که ان شاءالله از این به بعد عکس های بیشتری از افطاری های ساده تون برامون ارسال بفرمایید 💪
اینم لینک گروه آشپزی بانوان بهشتی 👇👇
با رویکرد طبخ اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3136421899Cbd65f0b2a7
الهی سفره تون پرجمعیت و با برکت و دلهاتون همیشه شاد باشه کنار خانواده های محترم تون
ان شالله🙏🙏🙏🌺🌺🌺🌺
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#تجربیات_بانوان_بهشتی
نکات آشپزی از زبان دوستان ابر گروه آشپزی بانوان بهشتی😘😘😘👇👇👇
#تغذیه_نوزاد_زیر_یکسال👇
ما یه دونه بادوم رو تو ابجوش مینداختیم پوست میگرفتیم
بعد با این توری چای صاف کن رنده میکردیم توی یه تیکه دستمال کوچیک نخی میریختیم یه گوله کوچیک میشه
اینو توی یه استکان کوچیک تا نصفه آبجوش میگذاشتیم کمی میموند
بعد رنگ آب سفید میشه که پارچه رو بچلونید مابقی شیره بادوم هم در میاد
این شیره بادوم رو میدادیم به بچه .
از 4_5ماهگی یک روز در میون شروع میشه کم کم با بزرگتر شدن هررروز میشه و بعد تعداد بادومها بیشتر میشه
سویق هم که از وقتی غذا میدیم انگشت رو بازبان خود بچه تر میکنیم و تو سویق میزنیم تو دهان بچه میگذاریم یه خورده یه خورده تا بزرگتر میشه بیشتر میکنیم
به نظر خود بنده آب گوشت بدون چاشنی هم خیلی خوبه.
و اینکه تا یه سالگی خود مادر چیز خوب بخوره چون شیرش نقش اصلی تغذیه بچه رو داره،
@sofrebanovanbeheshti
#نکات_درست_کردن_شربت_بار: 👇
شربت بار نوعی کارامل به حساب میاد، در تهیه ی تمام سس های شکری از زمانیکه شربت شروع به قل زدن می کنه تا زمانیکه به غلظت دلخواه می رسه هم زدن اکیدا ممنوعه!!!!!!
زمانیکه شربت اولین قل رو می زنه روند شربتی شکل شدن مواد شروع می شه، وقتی مواد رو هم می زنید کریستال های شکر رو به سرعت به سمت هم سوق می دید، نتیجه ی این کار اینه که دونه های شکر با هم پیوند می خورن و شربت یه محض خنک شدن شکرک می زنه.
حرارت زیر شربت به رو هیچ وجه کم نکنید. در تمام طول درست کردن شربت حرارت باید نسبتا زیاد باشه.
حرارت کم باعث می شه دونه های شکر حرکت نکنن و ته ظرف بمونن و فقط آب بخار شه.
در نتیجه نسبت مواد بهم می ریزه و شربت مناسبی به دست نمیاد.
ظرفی که برای تهیه ی سس ها و شربت ها استفاده می کنید تا جای ممکن ضخیم باشه. سعی کنید از ظروف چدنی ضخیم یا تفلون سنگین استفاده کنید. ظروف ظریف حرارت رو خیلی سریع منتقل می کنن، زمان عمل اومدن شربت رو کم می کنن و کیفیت شربت رو پایین میارن.
برای هم زدن شربت از قاشق غیر فلزی (چوبی، سیلیکونی، تفلون .... ) استفاده کنید. قاشق فلزی رسانای حرارته و در شربت تغییر دما ایجاد می کنه و این شوک باعث می شه شربت شکرک بزنه.
از ابتدای کار تا انتها سعی کنید دیواره های شیرجوش رو تمیز نگه دارید.
تمیز بودن دیواره ها باعث می شه ذراتِ شکرِ سرد شده توی شربت نریزه و خرابش نکنه. برای تمیز نگه داشتن دیواره همیشه اول شکر رو بریزید بعد آب رو بهش اضافه کنید. بعد از هم زدن اولیه دیواره ها رو با پارچه ی نم دار پاک کنید و بعد روی حرارت بگذارید.
اگر می خواید باقی شربت بار رو توی یخچال نگهداری کنید حین کار هم با برس و آب جوش دیواره ها رو بشورید.
برای دستورهای مختلف، غلظت های مختلف مورد نیازه دقت کنید که میزان شعله و ضخامت دیگ هم متفاوته
پس مدت زمان گفته شده در دستورها صرفا یک زمان تخمینیه و شما باید خودتون زمان رو محاسبه کنید. وقتی شربت بار شروع به غلیظ شدن کرد، با قاشق مقداری از شربت رو از وسط دیگ بردارید و از بالا به داخل دیگ بریزید، باید به صورت کشدار پایین بیاد. این غلظت پایه است
می تونید شربت رو غلیظ تر درست کنید یا بعد از خاموش کردن آب جوش بهش اضافه کنید و رقیقش کنید.
@sofrebanovanbeheshti
#نان_شیرمال_خانگی😋😋😋
شیر ولرم ۱/۲پیمانه/
شکر ۱/۴پیمانه+۱غذاخوری سرخالی/
مایه خمیر۱غذاخوری سرخالی/
آردنان فانتزی ۲۵۰تا ۳۰۰گرم/
تخم مرغ۱عددکه خوب هم زده نصفی از آن را توی خمیر ریخته و نصفی دیگر برای رومال استفاده کرده/
روغن مایع ۵۰گرم یا۱/۴پیمانه/
نمک کمی/
کنجد وغیره لازم
ابتدا شیر ولرم،۱قاشق غذاخوری شکر،مایه خمیر را باهم مخلوط کرده ۵ تا ۱۰دقیقه عمل بیاید
همه مواد ومایه خمیر به غیر از آردرا با هم مخلوط کرده،
بعد آرد را کم کم اضافه ورز داده تا خمیر به دستنچسبد و یکساعت استراحت داده تا حجیم شود
بعد به هرشکلی خواستیم درست کرده در سینی چیده ۱۵ دقیقه استراحت داده بعد رومال زده،در فر ۱۷۰ درجه گذاشته تا طلاییشود،
حتما در فر ظرف آب گذاشته شود،
من چون آرد نان فانتزی نداشتم از آرد شیرینی پزی استفاده کردم🍯
@sofrebanovanbeheshti
قاسمی:
#بامیه👇
موادخمیر
آب 240گرم
آرد 150 گرم
روغن صاف 20گرم
وانیل کمی
عسل 1ق غذاخوری
تخم مرغ درشت 3عدد وشاید کمی بیشتر
مواد شهد
شکر 2لیوان
آب 1لیوان
جوهر لیمو 1/8ق چایخوری
گلاب 1/4استکان
گلوکز 1ق غ سرپر
زعفران درصورت دلخواه
آب وشکرروبگذارین با شعله متوسط تا شکر حل بشه.
بعدگلوکزوجوهرلیمو رواضافه کنید .بعد از حدود20الی 25 دقیقه گلاب وزعفرون رواضافه کنید و5دقیقه بعد خاموش کنید.
برای خمیر هم آب وروغن وعسل رو روی حرارت بگذارید به محض جوش اومدن آرد رویکدفعه بریزید وبه مدت 10الی 15دقیقه با شعله ملایم داغ بزنید
وقتی خمیر خنک شد 3تا تخم مرغ رو یکی یکی اضافه کنید ووانیل
وخیلی خوب با دور تندهمزن خمیر رو بزنید
نکته"خمیر باید کشداروچسبناک باشه اگر نبود 1دونه تخم مرغ رو بزنید وکم کم اضافه کنید.
بعد هم تو روغن سرد قیف بزنید وبا حرارت ملایم سرخ کنید(برای هر مرحله بگذارید روغن خنک بشه)
بعد بامیه های سرخ شده رو داخل شهد ولرم وغلیظ بریزید و2الی 3دقیقه بعد خارج کنید.
من بعد از 1ونیم دقیقه درآوردم چون شربتم خیلی غلیظ بود خیلی شیرین میشد😊
@sofrebanovanbeheshti
#تجربیات_بانوان_بهشتی
نکات آشپزی از زبان دوستان ابر گروه آشپزی بانوان بهشتی😘😘😘👇👇👇
#عصاره_دل_گوسفند
سلام این دل گوسفند روبه توصیه مادربزرگم برای یه مریض که خون ازش رفته بود درست کردم.
دل گوسفند رو تمیز کردم وبامقدار کمی نمک، یک عدد هل، تکه ای دارچین وچند قاچ به داخل شیشه ریختم.
درب شیشه رو محکم بستم وداخل آرام پز گذاشتم.
شیشه هم در آب غوطهور میشه که اشکالی نداره..
بعداز جوش آمدن آب،درب آرامپز رو بستم وبا شعله ملایم حدود سه ساعت پختم.
خودش آب میندازه وبا آب خودش پخته میشه.
من حدود چهار ساعت با حرارت ملایم پختم
بعد از پخت باید بگذاریم شیشه از حالت داغی خارج بشه چون درش پلمپ میشه وداغ اصلا باز نمیشه
شما میتونید از گوشت ماهیچه هم استفاده کنید وهویج وسیب زمینی هم اضافه کنید. میتونید داخل قابلمه هم بپزید.
مادربزرگم میگه برای مریض دل گوسفند رو داخل شیشه بپزید ویک نفری کامل بخوره تا جون بگیره. برای بچه های کوچیک وضعیف وبیمار
این یک روش پخت قدیمی هست که شما حتی میتونید سوپ همراه با حبوبات هم به این روش بپزید
فقط وقتی از حبوبات استفاده می کنید باید یک استکان آب هم اضافه بشه.
@sofrebanovanbeheshti
سلام عزیزان
پدر بزرگوار شهیدان حاج حسین❤️ و علی ❤️ بوربور از دنیا رفته اند وامروز به خاک سپرده شده اند اگه برای عزیزان امکانش هست نماز لیله الدفن را برای ایشون قرائت کنند به نیت حاج آقا ابراهیم فرزند علی اصغر ...
ان شاءالله مشمول دعای فرزندان شهیدشون باشید.🙏
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
"دعای فرج"
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
اِلهى عَظُمَ الْبَلاَّءُ وَبَرِحَ الْخَفاَّءُ وَانْكَشَفَ الْغِطاَّءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاَّءُ
وَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماَّءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى
وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاَّءِ
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ
اُولِى الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْناطاعَتَهُمْ وعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَريباً
كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ
يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِيانى فَاِنَّكُما كافِيانِ وَانْصُرانى فَاِنَّكُما ناصِرانِ
يا مَوْلانا يا صاحِب الزَّمانِ
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ
اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى
السّاعَه السّاعَةَ السّاعَةَ
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرينَ
التماس دعا🙏
4_293413254921716341.mp3
3.71M
💠 #تحدیر (تندخوانی) جزء دهم قرآن کریم
🎙با صوت استاد معتز آقایی
⏱زمان :۳۰ دقیقه
🆔 @sofrebanovanbeheshti
YEKNET.IR حاج منصور ارضی وفات حضرت خدیجه.mp3
3.32M
🔳 #وفات_حضرت_خدیجه (س)
🌴من کنیز خدای یکتایم
🌴بانوی بانوان دنیایم
🎤حاج #منصور_ارضی
⏯ #شعرخوانی #روضه
👌بسیار دلنشین
🆔 @sofrebanovanbeheshti