#آش_دوغ_اردبيل
مواد لازم:
دوغ ۳ لیتر
نخود پخته ۲ لیوان
سبزی آش خرد شده ۳۰۰ گرم
سیر تازه به مقدار لازم
آرد ۵ قاشق غذاخوری
برنج ۱/۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
نمک و نعنا داغ به مقدار لازم
✍طرز تهیه:
۱- ابتدا آرد و برنج را با کمی دوغ مخلوط کنید تا آرد کاملا حل شود.
۲- دوغ را داخل قابلمه بریزید و مخلوط آرد و برنج را به آن اضافه کنید. به طور مستمر ودر یک سمت هم می بزنید(با حرارت بالا )تا جائیکه دوغ جوش بیاید.
۳- در این مرحله گوشت چرخ کرده را با کمی نعنا و نمک ورز دهید و کوفته ریزه های قلقلی کوچک درست کنید و داخل آش بریزد (البته اضافه کردن کوفته ریزه ها به دلخواه است).
۴- سبزی و سیر و نخود پخته شده را نیز در همین مرحله به مواد اضافه کنید و در ظرف را نیمه بسته بگذارید تا آش به اصطلاح جا بیفتد(با حرارت ملایم).
۵- وقتی برنج آش کاملا پخت و لعابدار شد یعنی از حالت آّبکی و شل خارج شد، آش آماده سرو است.
۶- برای تزئین می توان از نعنا داغ استفاده کرد.
_______________
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#فسنجان
مغز گردو 300 گرم
مرغ 4 تکه
پیاز دوعدد متوسط
رب انار 1 قاشق غذاخوری
آب 8 لیوان
رب گوجه 1 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
زعفران دم کرده نصف استکان
نمک وفلفل و زردچوبه
شکر در صورت تمایل 2-3 قاشق
مراحل تهیه فسنجان👇
برای فسنجون، من معمولا به این صورت عمل میکنم که ابتدا گردو ها رو با پیاز و کمی آب توی بلندر میریزم و روشنش میکنم که کاملا میکس شن. یعنی دیگه گردو ها روچرخ نمیکنم. اینطوری هم پیاز کاملا پوره میشه و هم اینکه گردوها کاملا خرد میشن. بعد هم مقدار آب بیشتری که نیاز داره که دراینجا مجموعاً حدود 7-8 لیوان بود رواضافه میکنم و میذارم روی حرارت. ابتدا حرارت رو زیاد میکنیم که به جوش بیاد وبعد حرارت رو کم میکنیم و درش رو میگذاریم تا گردوها کم کم بپزه. از مامانم یاد گرفتم که گردوهای فسنجون نیازی نیست تفت بخوره.
پخت فسنجون اصلا سخت نیست ولی احتیاج به صبوری خیلی زیادی داره. مخصوصا اگه مثل من آدم عجولی باشید، بعد از 7-8 بار سر زدن بهش، وقتی میبینید هیچ تغییر خاصی توی رنگ و لعابش نمیکنه حوصلتون سر میره. ولی چه میشه کرد که این خورش طعمش بی نظیره و مجبوریم…
بعد از یک ساعت و نیم که گردو ها روی حرارت ملایم باشن، تازه احساس میکنیم که کمی تغییر رنگ دادن و تیره شدن.
یک ساعت دیگه هم که صبر کنیم، احساس میکنیم کمی داره غلیظ تر میشه به روغن میوفته.
حالا دیگه وقتشه که رب ها رو اضافه کنیم. رب گوجه باعث میشه روغنی که فسنجون پس میده نارنجی رنگ بشه. پس اگه دوست ندارین این اتفاق بیفته خیلی راحت رب گوجه رو حذف کنید. کاملا هم بزنید که رب ها توی فسنجون حل بشه.
میزان استفاده از رب انار در فسنجان👇
ربی که من استفاده کردم ملسه رو به ترشه. بنابراین برای این مقدار گردو و آب، همین مقدار کافیه تا یه فسنجون ملس داشته باشیم. ولی اگه ترش دوست دارید یا اینکه ربتون رقیقه میتونید مقدارشو بیشتر کنید.
یه نکته مهم هم اینه که ترشی فسنجونتون رو اصلا توی این مرحله نچشید. چون رب انار کمی بعد از پخت، ترشیش مشخص میشه. یعنی ممکنه فسنجونتون کم ترش به نظر بیاد و دوباره بهش رب انار اضافه کنید… اینطوری بعد از حدود یک ساعت که بچشیدش، متوجه ترشی زیادش خواهید شد. ضمن اینکه هنوز گردو نمک نداره و ممکنه توی طعمش تاثیر بگذاره. پس به نظر این حقیر اعتماد کنید و به همین مقادیر از رب انار، البته با میزان غلظت و ترشی متوسط رو به بالا اکتفا کنید.
بعد از اینکه رب رو اضافه کنید، سرعت تغییر رنگ خورشت زیاد میشه و میبینیم که بعد از یک ساعت، گردوها کاملا قهوه ای شده.
در این مرحله مرغ ها رو که از قبل با نمک و فلفل و زردچوبه مزه دار کردیم، توی روغن سرخ میکنیم و به فسنجان اضافه میکنیم. توی همین مرحله زعفرون رو هم به خورش اضافه میکنیم. همچنین اگه اهل فسنجون شیرین هستین حدود 2-3 قاشق شکر هم به این خورشت اضافه کنید.
در خورشت رو میگذاریم و حرارت رو ملایم میکنیم تا روغن گردوها کاملا خارج شه و فسنجون غلیظ بشه و جا بیفته.
زمان جا افتادن فسنجون👇
پخت فسنجان بین 5-7 ساعت طول میکشه. البته به کوچیکی و بزرگی قابلمه و میزان موادتون هم بستگی داره. ولی به طور کلی این خورش باید این پروسه رو طی کنه تا درست به روغن بیوفته و طعم واقعیش نمایان بشه.
نکات جا افتادن و فوت و فن فسنجان👇
مهمترین نکته توی فسنجون صبوریه. اجازه بدید روی حرارت ملایم به آرومی جا بیوفته.
حتما از گردوی روغنی و ایرونی استفاده کنید. یعنی گردویی که اگه یه تیکه کوچیکشو بین دوتا انگشتتون فشار بدید، روغنش بیرون بزنه و انگشتتون چرب شه.
این مقدار آب برای ابتدا تا انتهای طبخ این خورشت، در زمانی حدود 5 ساعته. پس اگه حرارت رو بالا ببرید مسلما به آب بیشتری هم نیاز خواهید داشت.
پیاز رو من همراه با گردوها میکس کردم. ولی میتونید برای طعم بهتر، ابتدا پیاز رنده شده رو در مقدار کمی روغن تفت بدید و به گردو ها اضافه کنید.
مرغ ها رو به هیچ وجه زودتر از زمانی که گفته شده اضافه نکنید چون حتما تا جا افتادن خورش از هم وا میرن.
کامل سرخ شدن مرغ ها باعث میشه توی خورشت وا نره.
میزان رب ها خیلی مهم هستن. پس توی اندازه رب انارتون با توجه به ترش و شیرین بودنش دقت کنید.
رب انار باعث تیره شدن رنگ گردوها میشه. نکته دیگه اینه که اضافه کردن شکر رنگ فسنجان رو به قهوه ای تیره و سیاهی میبره.
در این مدل طبخ صبورانه، خورشتون به راحتی به روغن میفته. پس به هیچ وجه روغن اضافی و نا لازم به خورد خورشت ندید.
اگر احساس میکنید خورشتتون روغن ننداخته، میتونید هر از گاهی یکی دو قالب یخ کوچیک بندازین توش. این به روغن انداختن خورشتتون کمک میکنه.
زعفرون طعم بی نظیری به فسنجون میده که پیشنهاد میکنم اصلا حذفش نکنید.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
عصرونه ی مقوی یا ی شام سبک
قوت( #دویماج ) 👆👆👆🌹
کدبانوهای عزیز
اگر نان سنگک یا لواش سفت شده که می خواهی دور بریزی در خانه داری دست نگه دار
در ابتدا👇
با گوشتکوب نان ها را بکوبید و ریزش کنید وقتی کاملا خرد شد کمی آب به آن بپاشید و ورز بدید به طوری که نان ها نرم شود و حالت خمیری پیدا کند
سپس نصف قالب پنیر از هر نوعی که دوست داری و یک مشت پر گردوی کاملا خرد شده به نان های خمیری اضافه کن
بعد از سبزی خوردن های داخل یخچال
حتی آنهایی که پلاسیده شده یک مشت بردار و خوب ريز کن و به مایه بیفزای
برای چسبندگی بیشتر مواد می تونی کمی روغن حیوانی یا کره ی آب کرده هم اضافه کنی
بعد با دست تمیز مواد را مخلوط کرده به اندازه ی یک نارنگی متوسط برداشته و بصورت لوله ای حالت میدهید و در ظرفی می چینید و با هر چه که دوست دارید تزئین می کنید.
این غذا برای عصرانه بسیار دلپذیر است همینطور به عنوان ی وعده ی شام سبک
نوش جانتون👌✅😋😋😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#لونگی_مرغ
#مرغ_شکم_پر
(مرغ شکم پر آذری) 👇👇👇
دوستان در ابتدا عرض کنم هر مرغ متوسط برای 4_6 نفر کافی است
مواد لازم
پیاز رنده یا چرخ شده 4_5 عدد متوسط
گردو خرد شده ی 2 پیمانه
رب انار ملس به میزان لازم
ادویه نمک، فلفل، کمی زردچوبه
زعفران آب کرده چند قاشق
طرز تهیه
ابتدا پیازهای رنده شده را مانند فسنجان در ماهیتابه کاملا تفت داده و زمانی که آب آن گرفته شد و پیازها طلایی شد،
گردو را اضافه کرده، تفت میدهیم تا بوی آن بلند شود،
در انتها ادویه را اضافه کرده و سپس 2/3 از رب انار را با اندکی آب رقیق کرده به مایه می افزاییم
وقتی کاملا رب انار به خورد مایه رفت و آب آن برچیده شد
مایه را کنار گذاشته تا سرد شود.
حالا داخل مرغ متوسط کاملا شسته شده را با فرچه ی به رب انار آغشته کرده سپس از مایه ی تهیه شده داخلش را پر می کنیم
و برای اینکه در حین پخت مواد داخل شکم بیرون نریزد با نخ قسمت شکاف آن را میدوزم.
در انتها باز هم فرچه را به رب انار زده و سطح بیرونی مرغ را هم کاملا به رب آغشته می کنیم.
مرغ را داخل قابلمه گذاشته تا سطح مرغ به آن آب اضافه می کنیم2_3 لیوان
و روی شعله ی ملایم به مدت 1 ساعت می گذاریم
زمان سرو کشیدن نخ ها را فراموش نکنید
ضمن آنکه مواظب باشید در موقع سرو غذا آن را با کفگیر بزرگ بردارید که مرغ تکه تکه نشود و به اصطلاح وا نرود
روی مرغ را نیز از آب باقی مانده بریزید و بر سفره بگذارید.
از خوردن این غذا لذت ببرید.
👌✅😋
دوستان شمالی ها(خطه ی آستارا) نیز به نوعی دیگر لونگی را طبخ می کنند که دستور آن را نیز برایتان ارسال می کنم.👇👇👇
شاد باشید❤️❤️❤️
🆔 @sofrebanovanbeheshti
👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆
💥 #لونگی_مرغ
#مرغ_شکم_پر
(ويژه #آستارا)
مواد لازم براي 4 نفر:
جوجه ي 800 تا 1000 گرمي : 1 عدد
قرص عصاره مرغ: 2 عدد
ُرب ازگيل : 350 گرم (رب آلوچه)
آبغوره : 1 فنجان
مغز گردوي آسياب كرده : 300 گرم
پياز رنده كرده : 1 عدد
جعفري و گشنيز خرد كرده : 200 گرم
شنبليله ي خرد كرده : 2 قاشق چايخوري
كره : 50 گرم
💥روش تهيه:
مرغ را از شب قبل با نمك و فلفل قرمز و سياه و 5/1 قاشق رب ازگيل وكمي آبغوره و یک عدد قرص عصاره مرغ مزه دار مي كنيم و در يخچال ميگذاريم(رب ازگيل فقط در آستارا پيدا مي شود به جاي آن مي توانيد از رب آلوچه ي ملس استفاده كنيد). دقت كنيد داخل شكم مرغ خوب مزه دار شود.
بعد دومين قرص عصاره را خرد كنيد و با نيمي از رب ازگيل مخلوط سازيد .
باقيمانده ي رب ازگيل را با مغز گردو ٬ پياز ٬ جعفري ٬ گشنيز و شنبليله٬كاملا مخلوط كنيد.
حالا مخلوط قرص مرغ و رب ازگيل را ٬داخل شكم و روي مرغ بماليد و مخلوط مغز گردو را همراه با كره درون شكم جوجه بريزيد و آن را بدوزيد.
اكنون مرغ را داخل كاغذ آلومينيومي بپيچيد و در سيني فر (تاون) بگذاريد و به مدت تقريبي 1ساعت در فر(تاون)گرم شده با دماي 180 درجه ي سانتيگراد ٬بپزيد .
سپس لونگي را در ديس مناسبي قرار دهيد ٬ فويل روي ان را باز كنيد و به دلخواه خود تزئين نمائيد و ميل كنيد .
💥👈يادآوري : مي توان اين غذا را ٬ با انواع ماهي درسته نيز ٬ تهيه و نوش جان كنيد.💐👌
❤️
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#طنز_آشپزی
گدای توجه فقط "پیاز داغ"!
یه ربع هَمِش میزنی هیچ تغییری نمیکنه یه لحظه روتو میکنی اون ور، میای میبینی سوخت. عقده ایه محبت ندیده😒😂🍃🍂
😁🌺😁🌺😁🌺😁🌺😁🌺😁🌺😁🌺
با عشق ❤️و لبخند 😁آشپزی🍲 کنید
🆔 @sofrebanovanbeheshti
سفره بانـوان بهشتـی
به نام خدای روزی دهنده لینک ابرگروه آشپزی بانوان بهشتی👇 با رویکرد طبخ اسلامی https://eitaa.com/jo
میانبر ابتدای کانال و لینک گروه
#کیک_نارنگی👇
۳تخم مرغ با ۱ لیوان شکر ونوک ق چایخوری وانیل و۱ قاشق چایخوری رنده پوست نارنگی ۵ دقیقه میزنیم
بعد نصف لیوان روغن ونصف لیوان آب نارنگی اضافه میکنیم هم میزنیم
وبعد یک لیوان ونصفی آرد با ۱ق مرباخوری بیکینگ پودر مخلوط میکنیم وتوقالب میریزیم توی فر ۱۷۰وبه مدت ۴۵ دقیقه خیلی کیک خوش رنگی هست😉
@sofrebanovanbeheshti