Ejraye Goroohi - Bahmane Khoonin Javidan.mp3
9.62M
آمده موسم فتح ایمان
شعله زد از افق نور قرآن
در دل بهمن سرد تاریخ
لاله سر زد، ز خون شهیدان
لالهها قامت سرخ عشقند
سرنوشت تو با خون نوشتند
پیکر پاکت ای جان به کف را
از ازل با شهادت سرشتند...
🌷🌷🌷🌷🌷
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
🌸
⭕️فضیلت ماه رجب
🔷 #پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله میفرمایند: «#رجب، "ریزان" نامیده شده است، چرا که در این ماه #رحمت_خداوند بر امت من فرو می ریزد». #رجب از راه می رسد، قدر حضورش را بدانید که ناگاه خواهیم دید در حال وداع است. بهار عاشقان و دلدادگان حریم کبریایی فرا رسیده است. #ماه_رجب فصل روئیدن جوانه های عاشقانه زیستن و ماه شست و شوی دل و جان از زنگارهای #گناه و #غفلت، و آماده شدن برای ورود به ضیافت الله اعظم است. کسانی که دل در گرو محبت خدا نهاده اند، لحظه شماری می کنند تا با ورود به #ماه_رجب و بهرهمندی از برکات آن، به درک فیوضات ماه عظیم شعبان موفق شوند و پس از آن بتوانند مدال لیاقت ورود به ضیافت الهی در ماه رمضان را دریافت نمایند.
🔷 #ماه_رجب سراسر نور و فضیلت و رحمت است. #شب_اول آن که جزو چهار شب برتر سال است و شب زنده داری در آن که بسیار مورد تاکید قرار گرفته است. #لیلة_الرغائب (اولین شب جمعه ماه) و #میلاد ابوالائمه #امیرالمومنین علیه السلام تا شب نیمه رجب و ایام مبارک #بیض که راهیان طریق سلوک به اعتکاف و مناجات با رب جلیل می نشینند و بیست و هفتم رجب که رحمت الهی ظهور کرد و #محمد_مصطفی صلی الله علیه و آله به رسالت مبعوث شد.
🔷رعایت کنندگان حرمت ماه رجب و عاملین به اعمال آن را #رجبیون نامند. همانا که در قیامت فرشته ای ندا می دهد: #أین_الرجبیون، کجایند افرادی که #ماه_رجب را محترم شمرده و اعمالی از آن را انجام داده اند. آنان بندگان خالصی هستند که در دنیا و در میان مردم بی نام و نشان زندگی می کنند و آنگاه که ماه رحمت فرا می رسد، خود را در #نهر_نورانی_رجب شست و شو می دهند و با دلی صاف و بی آلایش و پاکیزه از غفلت ها، کینه ها و گناهان، خود را برای نزول رحمت های الهی مهیا می کنند. امام خمینی (ره)، این عارف بالله در مورد ماه رجب می فرماید: «#شرافت_ماه_رجب در زبانها، در بیان ها، در عقلها و در فکرها نگنجد. #رجب ماه دعا و #استغفار است و سفارش زیادی به استغفار در این ماه شده است».
🔷 #روزه_داری در این ماه مورد تأکید قرار گرفته و پاداش فراوانی برای روزه داران به خصوص در روزهای اول، وسط و آخر ماه وعده داده شده است. حال، این ماییم و اقیانوسی از معنویت که قدم در بهار آن گزارده ایم، تا با همتی خدایی خود را در برابر نفخه الهی که در این فصل، وزیدن می گیرد قرار دهیم و با دل کندن از تعلقات دنیایی، مقدمات ورود به جاده سلوک را فراهم ساخته و رنگ خدایی بگیریم. امید است آنگاه که دستان خود را بر آستان الهی بلند می نمایید و به مناجات که زیباترین تجلی روح انسانی است، می پردازید ما را از دعای خیر خویش محروم نکنید.
منبع: راسخون به نقل از مرکز مطالعات شیعه
#رجب #ماه_رجب #رجبیون
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️چگونه #برنامه_ریزی خود را عملی کنم؟ (بخش سوم و پایانی)
6⃣تسلیم نشوید
🔷ممکن است در روزهای اول یا حتی هفته های اول، آنطور که انتظار دارید به برنامه خود نرسید، اما این کاملا طبیعی است، زیرا #برنامه_ریزی و تمرین آن یک #مهارت است و #زمان، #تمرین و #تکرار نیاز دارد، بنابراین اگر متوجه شدید که برنامه شما درست نیست، ناامید نشوید و آن را کنار نگذارید. #برنامه_ریزی را تا زمانی که این مهارت را یاد نگیرید ادامه دهید و به #اهداف خود ادامه دهید. حتی اگر فقط ۱۰ درصد از کاری را که در یک روز برنامه ریزی کرده اید انجام دادید، برای روز بعد #برنامه_ریزی کنید و از ایده آل گرایی دست بکشید.
7⃣برای استراحت و تفریح نیز برنامه ریزی کنید
🔷نباید انتظار داشته باشیم که مثل یک ربات کار کنیم و زندگی خشک و بی روح داشته باشیم و بهترین نتیجه را بگیریم! اگر بپذیریم که #اوقات_فراغت یک نیاز مهم در زندگی انسان است و می تواند تأثیر مثبتی بر سایر فعالیت های انسان مانند کار و روابط اجتماعی داشته باشد، لزوم #برنامه_ریزی برای آن کاملاً روشن می شود. علاوه بر این، کارکرد افراد در هنگامی که در کنار برنامه ریزی روزانه برای کار یا درس، برنامه ریزی برای #تفریح هم دارند، بهتر خواهد بود.
8⃣انعطاف پذیر باشد
🔷قابل تغییر قرار دادن برنامه، یعنی کاری کنیم که اگر به هر دلیلی نتوانستیم یکی از برنامه های آن را انجام دهیم، تداخلی بین برنامه ریزی کاری آن روز پیش نیاید. به عبارت دیگر کاری کنیم که انجام ندادن یکی از کارها، مانعی برای انجام دادن سایر کارها نباشد. چون بالأخره ممکن است مشکلی پیش بیاید و نتوانیم آن کار را انجام دهیم و اگر #برنامه_انعطاف_پذیری نداشته باشیم، کل روزمان رو به بطالت خواهد رفت. پس #برنامه تان را طوری بنویسید که #انعطاف_پذیر و قابل تغییر باشد. اتفاقات غیر قابل پیش بینی مثل بیماری، مهمان ناخوانده و غیره میباشد که با #پیش_بینی_زمانی برای این اتفاقات در برنامه خود، به برنامه اصلی خود صدمه نمیزنید. باید توجه داشته باشید که همیشه به برنامه اصلی خود پایبند بمانید.
9⃣بازخورد دریافت کنید و برنامه را بررسی کنید
🔷پس از اجرا، #فعالیتهای_انجام_شده را #ارزیابی کنید، تا میزان دستیابی به اهداف و میزان شکست برنامه مشخص شود. این مرحله که #بازخورد نام دارد، این فرصت را به شما می دهد تا علل احتمالی شکست را شناسایی کرده و از تکرار آن در برنامه جلوگیری کنید.
🔶سخن پایانی
🔷به جز این مواردی که ذکر شد، اشتباهات رایج دیگری وجود دارد که نمی توانید به #برنامه_ریزی خود پایبند باشید. بسیاری از موانع مثل ترس، عدم عزت نفس، بیماری و غیره هم می توانند در این امر دخیل باشند، ولی آنچه که مهم است این است که بتوانید راه حل مشکل را پیدا کنید.
منبع: راسخون
#برنامه #برنامه_ریزی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ عوامل تداوم انقلاب اسلامی از دیدگاه شهید مطهری
🔶 #علامه_مطهری از همان زمان که طلیعه #پیروزی_انقلاب_اسلامی نمایان شد، #انقلابیون را نسبت به خطرات در پیش رو، آگاه، و نگرانی خود را به #حفظ و #تداوم_انقلاب و #نظام_جمهوری_اسلامی نشان میدهد و عواملی را که به تداوم انقلاب کمک میکند یاد آوری میکند.
💠عوامل تداوم انقلاب اسلامی از دیدگاه استاد مطهری
🔷آنچه که در ابتدای امر برای او مهم است، تداوم روح رژیم گذاشته در کالبد ساختار جدید است. در گفته ای از ایشان آمده است: بدیهی است کار را تمام شده تلقی کردن ساده لوحی است. قبل از هر چیز، نوعی #فرهنگ_زدایی و #استعمار_زدایی لازم است. [پیرامون جمهوری اسلامی، ص ۹۵] در این جا استاد به مطلب مهمی اشاره میکند. اصولاً در #انقلابات به دلیل سرعت و خشونت جریانات انقلابی، با فروکش کردن تب انقلاب، #نهادهای_سابق به تدریج خود را به شکل دیگری در جامعه انقلابی بازسازی میکنند. بنابراین #سختترین و #حساسترینمرحلهانقلاب، #ساختن_نهادهای_جدیدی است که با #آرمانهای_انقلاب مطابقت داشته باشد و بتواند خلأ نهادهای پیش را پر کند. در غیر اینصورت آرمانها و #اهداف_انقلاب در پرتو قدرت و استحکام نهادهای پیشین، رنگ می بازند.
🔷دومین مسأله ای که به نظر شهید مطهری شرط ضروری تداوم نظام انقلابی است، حفظ #ماهیّت_اسلامی_نظام و #روحیه_دینی_انقلابیون است. نباید #پیروزی و بهره گیری از امکانات قدرت سیاسی باعث شود #روحیه_دینی و #تقوا از بین برود. #انقلاب #جهاد_اصغر است و #حفظ_تقوای_الهی #جهاد_اکبر. با از بین رفتن روحیه دینی #مسئولین و #انقلابیون، #انقلاب نیز از بین خواهد رفت، زیرا از آنجا که #انقلاب ماهیتاً دینی و #اسلامی است، تنها با حفظ همین ویژگی تداوم خواهد یافت.
🔷ایشان در این مورد با اشاره به دو آیه از قرآن کریم «الیوم یئس الذین کفروا من دینکم فلاتخشوهم و اخشون» «ان الله لایغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم» و #حوادث_صدر_اسلام به خصوص پس از وفات پیامبر (ص) که به #انحراف و تغییر مسیر #انقلاب_اسلامی_پیامبر منجر شد، گوشزد میکند که اگر با #واقع_بینی و #دقت_کامل با مسائل فعلی انقلاب مواجه نشویم، و در آن #تعصبات و #خودخواهی ها را دخالت دهیم، #شکست_انقلاب مان بر اساس این دو آیه حتمی است. [همان، ص ۲۱]
🔷سومین مسأله ای که به نظر ایشان در تضمین آینده انقلاب نقش دارد، اهمیت دادن به #تحقق، #تحلیل و #شناخت_انقلاب است. [همان، ص ۲۲] #عدالتخواهی شرط دیگر تداوم انقلاب است. #انقلاب به شرطی در آینده محفوظ خواهد ماند که حتماً در مسیر #عدالتخواهی_اسلام گام بردارد و برای پر کردن #شکافهای_طبقاتی اقدام کند و #تبعیضها را واقعاً از میان بردارد. اگر انقلاب در مسیر برقراری #عدالت پیش نرود، مطمئناً به نتیجه نخواهد رسید و این خطر هست که انقلاب دیگری با ماهیّت دیگری جای آن را بگیرد. [همان، ص ۴۶]
منبع: راسخون
#انقلاب #انقلاب_اسلامی #انقلابیون #مرتضی_مطهری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️سفارشهای قرآن به زنان و دختران چيست؟
💠حجاب
🔷«يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا؛ ای پیامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران کسانی که مؤمن هستند بگو: چادرهایشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرایش و زیورهایشان در برابر دید نامحرمان قرار نگیرد.] این [پوشش] به اینکه [به عفت و پاکدامنی] شناخته شوند نزدیک تر است، و در نتیجه [از سوی اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت؛ و خدا همواره بسیار آمرزنده و مهربان است». [احزاب، بخشی از آيه ۵۹]
💠دوری از خودنمايی
🔷«وَ قَرْنَ فِی بُيُوتِكُنَّ وَ لَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَىٰ؛ و در خانه هایتان قرار و آرام گیرید، و [در میان نامحرمان و کوچه و بازار] مانند #زنان #دوران_جاهلیت_پیشین [که برای خودنمایی با زینت و آرایش و بدون پوشش در همه جا ظاهر می شدند] ظاهر نشوید». [احزاب، بخشی از آيه ۳۳]
💠عفت کلام
🔷«إِنِ اتَّقَيْتُنَّ فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلًا مَعْرُوفًا؛ پس در گفتار خود، #نرمی و #طنّازی [چنانکه عادت بیشتر زنان است] نداشته باشید تا کسی که #بیمار_دل است طمع کند، و سخن پسندیده و شایسته گویید». [احزاب، بخشی از آيه ۳۲]
💠پاکدامنی
🔷«وَلْيَسْتَعْفِفِ الَّذِينَ لَا يَجِدُونَ نِكَاحًا حَتَّىٰ يُغْنِيَهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ؛ و کسانی که [وسیله] #ازدواجی نمی یابند، باید #پاکدامنی پیشه کنند تا خدا آنان را از فضل خود توانگرشان سازد». [نور، بخشی از آيه ۳۳]
💠دوری از نگاه هاى هوس آلود
🔷«وَ قُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ؛ و به #زنان_با_ایمان بگو: #چشمان خود را از آنچه #حرام است فرو بندند». [نور، بخشی از آيه ۳۱]
منبع: وبسایت انوار طاها
#قرآن #واجب_دینی #حجاب #عفاف #عفت #زن #زنان #پاکدامنی #حرام #گناه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ تهمت
🔹 #امام_صادق علیه السلام میفرمایند: کسی که به برادر دینیاش #تهمت بزند، همانگونه که نمک در آب ذوب می شود، #ایمان در قلب او ذوب و ناپدید میگردد.
📕 #نردبان_سعادت (تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)، ص ۳۶۵
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#تهمت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️پنچ گام راهبردی #روحانیت در منظومه انقلاب اسلامی (بخش پنجم و پایانی)
🔷یکی از اقشار مجاهد و انقلابی که از همان ابتدای شکل گیری #انقلاب_اسلامی دوشادوش و هم پای مردم در تمام عرصه های پر خطر انقلاب حاضر بودند و از هیچ تلاش و کوششی دریغ نورزیدند، #جامعه_حوزویان و #روحانیت_انقلابی بود. در این نوشتار تلاش داریم #نقش و حضور روحانیت را در شکل گیری و تثبیت آرمانهای انقلابی و دینی مورد ارزیابی و بررسی قرار دهیم.
💠علما و روحانیون شاخص اصلی هم بستگی اجتماعی
🔷یکی دیگر از کارهای شاخصی که #علما و #روحانیون در جریان #انقلاب_اسلامی به خوبی مسئولیت آن را بر عهده داشته و ساز و کارهای آن را میان مردم طراحی کرده بودند، مساله ایجاد ائتلاف و #همبستگی_عمومی میان جریان های مختلف فکری و فرهنگی و انقلابی بود. با توجه به اینکه در جریان #انقلاب_اسلامی جریان های فکری و سیاسی مختلفی تلاش داشتند که نام خود را در میان انقلابیون ثبت و ضبط نمایند، بیم آن می رفت که سلایق و افکار و ایده های مختلف، #اصل_حرکت_انقلابی را تحت تأثیر قرار داده و موجب تضعیف آن شود که علما و روحانیون با تکیه بر بن مایه های دینی و قرآنی [۱] تلاش داشتند مانع #تفرقه و اختلاف و چنددستگی شوند، کما اینکه در برخی از پیام هایی که #امام_خمینی (ره) #انقلابیون را مورد خطاب قرار می داد این مطلب به خوبی قابل مشاهده است: «مخالفت را کنار بگذارید و با هم دوست باشید، همه با هم هم قدم باشید... ما همه باید دست به هم بدهیم...» [۲]
پی نوشت ها:
[۱] سوره مبارکه الأنفال آیه ۴۶. «وَأَطیعُوا اللَّهَ وَ رَسولَهُ وَ لا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَ تَذهَبَ ریحُکُم؛ و (فرمان) خدا و پیامبرش را اطاعت نمایید! و نزاع (و کشمکش) نکنید، تا سست نشوید، و قدرت (و شوکت) شما از میان نرود!».
[۲] صحیفه نور، ج ۱، ص ۵۹۹
منبع: وبسایت راسخون
#انقلاب_اسلامی #روحانیت #روحانیت_انقلابی #سیاست #امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🌷✨🌷✨🌷✨🌷✨
🌷
⭕️ #مردان ستون خیمه زندگی (بخش اول)
🔶نگاهی به #جایگاه_مرد در خانواده؛ وقتی همسران در جایگاه درست خود قرار بگیرند و در گام بعدی، جایگاه والدینی خود را به درستی ترسیم نمایند اثرات مثبت آن را در جامعه نیز شاهد خواهیم بود. ریشه بسیاری از اتفاقاتی که در جامعه به وقوع می پیوندد را باید در #خانواده جست، اما باید توجه داشت #جامعه نیز بر روی خانواده اثرگذار است. ترویج #تفکر_فمینیستی در جامعه #تهدیدی_رسمی برای #نقشهای_درون_خانواده است. نقش ها و وظایف مردانه برای زنان و تساوی میان این نقش ها اولین خیانتی بود که به خانواده شد. #دین_مبین_اسلام با توجه به توان بالاتر #مرد نسبت به زن، متناسب با این توان، اختیار عمل گسترده تر و البته #مسؤلیت_بیشتری را به او محول کرده است. #زن خانه نیز وظیفه دارد که از اقتدار مردش، که وسیله ایست برای حفاظت از خود او، مراقبت و نگهداری کند.
💠در خانواده هر کس نقشی دارد
🔷 #خانواده به عنوان اولین هسته تشکیل دهنده جامعه از دیر باز مورد توجه محققان مختلف در علوم انسانی قرار گرفته است و مطالعات فراوانی درباره چیستی و چرایی آن صورت پذیرفته است. در نظر دانشمندان و محققان مختلف علوم رفتاری، ریشه بسیاری از اتفاقاتی که در جامعه به وقوع می پیوندد را باید در #خانواده جست، چرا که اولین جمع و اجتماعی که خواه ناخواه انسان از آن بیشترین تاثیر را می پذیرد خانواده است. «خانواده از منظر جامعه شناسى، اساسى ترین نهاد اجتماعى است که در شکل گیرى ساختار کلان جامعه و افزایش بهره ورى آن نقش بسزا دارد. چون بافت اجتماعى به نوعى تحت تأثیر تحولات خانوادگى قرار دارد و #هرگونه_انحرافى در #فضاى_خانواده ها لزوماً در #جامعه منعکس مى شود». [۱]
🔷وقتی #خانواده در این درجه از اهمیت قرار می گیرد که می تواند در جامعه تاثیرات بسزایی داشته باشد، #نقش تک تک #اعضای_خانواده نیز دارای اهمیت می شود. طبیعتاً اولین نقش هایی که در کانون خانواده و در اولین مرحله شکل گیری آن ایجاد می شود #نقش_همسری یا همان زن و شوهری است. این #مرد و #زن هستند که در جایگاه همسری تعیین می کنند که خانواده در ادامه حیات خود به کدام سمت و سو حرکت کند و چه مسیری را طی نماید. اگر نقش های میان زن و شوهر به درستی تقسیم شده باشد و هر کس بداند که در این جایگاهی که قرار دارد چه عملکردی باید داشته باشد، مسیر پر از پیشرفت و سعادت در انتظار کلیّه اعضای خانواده خواهد بود. وقتی #همسران در جایگاه درست خود قرار بگیرند و در گام بعدی #جایگاه_والدینی خود را به درستی ترسیم نمایند اثرات مثبت آن را در جامعه نیز شاهد خواهیم بود.
💠خانواده از جامعه تأثیر می پذیرد
🔷باید از این نکته نیز غافل نشد که همانگونه که خانواده در حرکت جامعه تأثیر دارد، #جامعه نیز بر روی خانواده اثرگذار است. فرهنگ ها و سبک های زندگی که در جامعه ترویج می شود به مرور بر #کانون_خانواده تاثیر می گذارند. در ابتدای مسیر ممکن است این تاثیر گذرا و سطحی باشد، اما به مرور زمان در لایه های عمیق تر خانواده نفوذ خواهد کرد و کانون خانواده را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد، «از این رو، مى توان گفت: میان خانواده و جامعه یک رابطه دو سویه برقرار است و هر کدام بر دیگرى تأثیر مى گذارد». [۲] متاسفانه در این ایام، برخی افراد تحت تأثیر #فرهنگ_غربی که بر طبل آزادی بی قید و شرط می کوبد قرار گرفته اند و ما شاهد آن هستیم که #سبکهای_غلط_زندگی در حال شکل گرفتن است؛ سبک هایی که کانون خانواده را به عنوان اصلی ترین سنگر یک انسان مورد تهدید جدی قرار می دهد و نقش های درون آن را به شدت به چالش می کشاند. #ادامهدارد...
پی نوشت ها
[۱] مقاله: خانواده ۱، محمد احسانی، مجله معرفت، شماره ۸۱
[۲] همان
نویسنده: مصطفی راهی
منبع: راسخون
#مرد #جایگاه_مرد #خانواده
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳
🏴
⭕️ #حضرت_زینب (س) پرچمدار بصیر عاشورا
🔶خداوند پیامبرانش را برای هدایت انسانها مبعوث کرد و آنها پیام خداوند را ابلاغ کردند. در این میان در #طول_تاریخ کسانی بودند که #وظیفه_تبلیغ_دین و اشاعه آن را به عهده گرفتند. آنها با حمایت از دین خدا جانانه تلاش کردند تا #پرچم_دین روی زمین نماند. همچنین بودند کسانی که نگذاشتند #دشمنان نام خداوند و پیامبران و ائمه اطهار را از ذهن انسانها پاک کنند و راه آنها را منحرف سازند.
💠مبلغ نهضت
🔷 #حضرت_زینب (س) پس از شهادت #حضرت_اباعبدالله (ع) #پرچم_دین را به دوش گرفت و به #آگاه_سازی و #بصیرت_افزایی مشغول شد. ایشان با #ادله_قوی و استدلالهای محکم با مردم سخن میگفت. آنان را از راهی که #حضرت_سیدالشهدا (ع) در آن قدم گذاشت، مطلع میکرد و سعی داشت با #اثر_خون #امام_حسین (ع) آزادیخواهی را به انسانها تعلیم دهد. #حضرت_زینب_کبری (س) در مقاطع زمانی و مکانی مختلف با #خطابه_های_آتشین و حماسی خود آنچنان در راستای #ابلاغ_پیام_عاشورا گام نهاد که همگان را به حیرت واداشت. سخنان این #بانوی_باعظمت در مواجهه با عبیداللهبنزیاد و یزیدبنمعاویه و در دفاع از حرم رسول خدا (ص) بینظیر است. این #بانوی_برگزیده_اسلام توانست با ابزارها و شیوههای گوناگون و #علم و شناخت بیکران خود به #بهترین_نحو از حرکت برادر خود #امام_حسین (ع) دفاع کند، تا آنجا که #امام_سجاد (ع) زبان به مدح عقیله بنیهاشم گشوده است و میفرماید: «ای عمه، تو به حمد الهی #دانشمندی هستی که نزد کسی تعلیم ندیدهای و #دانایی هستی که نزد کسی نیاموختی». [احتجاج طبرسی، ص ۱۶۶]
🔷 #حضرت_زینب (س) در غم از دست دادن برادر خود و فرزندان و خویشان #صبر کرد تا به #تبلیغ و بصیرتافزاییاش لطمه وارد نشود. ایشان با اتکا به آیات قرآن و بیانات جد و پدرش میفرمود: «تا آنجا صبر میکنم که خود صبر نیز از نوع صبر من عاجز بماند». [خصائص زینبیه، ص ۲۴۶] خداوند نیز پیشاپیش به ایشان و رهروان راهش بشارت بهشت داد و فرمود: «إن الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکة؛ آنان که گفتند پروردگار ما الله است و در این راه #استقامت کردند فرشتگان بر آنان نازل میشوند». [فصلت، ۳۰] رحلت جانگذار #حضرت_زینب (س) بنا بر اقوال قوی در روز پانزدهم رجب سال ۶۲ هجری، در سن ۵۶ سالگی و یک سال و نیم پس از شهادت امام حسین (ع) بود. ایشان به برادرش عرض کرد حسین جان، من بعد از تو نمیتوانم زندگی کنم و همین اتفاق افتاد. #مبلغ_نهضت_عاشورا در حالی که پیراهن خونین و چاکچاک برادر را در آغوش گرفته بود، از این دنیا هجرت کرد. ایشان از همسرش خواست لحظه مرگ اجازه دهد در زیر نور آفتاب جان دهد.
🔷در اینکه چرا ایشان به #شام سفر کردند اقوال زیادی وجود دارد و دلیلی قطعی در کتب تاریخی دیده نمیشود؛ اما بیشترین احتمال برای رفتن ایشان به شام این بود که در مدینه با #روحیه_ظلم_ستیزی که داشت، در هر محفل و مجلسی علیه دستگاه خلافت #یزید سخنرانی و #بصیرت_افزایی میفرمود. موالیان حکومتی که از شورش مردم هراس داشتند با کسب تکلیف از یزید، ایشان را از مدینه بیرون کردند و این احتمال وجود دارد که حضرت به #شام تبعید شده باشند. بنا بر نظر برخی دیگر نیز ایشان به #شهادت رسیدند. #عمر_پربرکت_حضرت سراسر در #عبادت و #طاعت_حضرت_حق گذشت. او همواره در #شدیدترین_بلاها و سختترین حالات جز آنچه پسند خدا بود، نگفت و جز آنچه #رضای_حق بود، نکرد. از #امام_سجاد (ع) نقل است: «عمهام #زینب (س) با این همه مصیبتهای از کربلا تا شام هیچگاه نمازهای مستحبی را ترک نکرد، ولی در یکی از منازل دیدم که آن را نشسته میخواند. نگران شدم و سبب این کار را پرسیدم، گفت: سه شب است که سهم غذای خود را به اطفال خردسال میدهم و امشب از شدت گرسنگی، قدرت بر پای ایستادن ندارم».
منبع: راسخون
#حضرت_زینب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🌷✨🌷✨🌷✨🌷✨
🌷
⭕️ #مردان ستون خیمه زندگی (بخش دوم)
🔶نگاهی به #جایگاه_مرد در خانواده؛ وقتی همسران در جایگاه درست خود قرار بگیرند و در گام بعدی، #جایگاه_والدینی خود را به درستی ترسیم نمایند اثرات مثبت آن را در جامعه نیز شاهد خواهیم بود. #دین_مبین_اسلام با توجه به توان بالاتر #مرد نسبت به زن، متناسب با این توان، اختیار عمل گسترده تر و البته #مسؤلیت_بیشتری را به او محول کرده است. #زن خانه نیز وظیفه دارد که از اقتدار مردش، که وسیله ایست برای حفاظت از خود او، مراقبت و نگهداری کند.
💠نقشهای درست زیر سایه تأمین نیازهای واقعی
🔷 #اعضای_خانواده نقشها و وظایفشان را زمانی به درستی انجام میدهند که در یک فضای واقعی به درستی به نیازهایشان پاسخ داده شده باشد. وقتی یک #مرد، نیاز به اقتدارش به عنوان اصلی ترین نیاز روانیش، و نیاز جنسیش به عنوان اصلی ترین نیاز جسمیش دچار آسیب شود، او دیگر توان آن را ندارد که نقش خود را به عنوان #ستون_خیمه_زندگی به درستی ایفا نماید، و به وظایفی که به عهده او گذاشته شده است جامه عمل بپوشاند. معمولا افرادی که نیازهایشان به طور کامل پاسخ داده نشده باشد در عملکرد روزمره شان دچار افراط و تفریط می شوند.
🔷بطور مثال #مردی که #اقتدارش از دست رفته است، یا اینگونه است که در خود فرو می رود و #عملکرد_مدبرانه و با صلابتی از خود نشان نمی دهد، و یا به شکلی افراطی برای اثبات خود و به دست آوردن اقتدار و صلابت از دست رفته اش ممکن است دست به اقدامات نادرستی بزند و رفتارهای پرخاشگرانه ای از خود بروز دهد. در سمت مقابل همان مردی که #اقتدارش از بین رفته است، دیگر آنچنان توانی را در خود نمی بیند که بتواند #نیازهایبقیهاعضایخانواده را که به عنوان یک وظیفه، در قالب پذیرش یک نقش به عهده او بوده است تأمین نماید. به عنوان مثال اگر ما برای یک زن نیاز به توجه، محبت، و داشتن تکیه گاه مطمئن را جزو اصلی ترین نیازهای او به حساب بیاوریم، از یک مرد که اقتدار لازم را ندارد و رفتارهای پرخاشگرانه از او صادر می شود، توجه کردن همراه با ابراز محبت را نباید انتظار نداشت...
💠ریشه اصلی مشکلات درون خانواده
🔷با کمی دقت می توان به ریشه اصلی بسیاری از مشکلات دست پیدا کرد. #ترویج_تفکر_فمینیستی در جامعه تهدیدی رسمی برای نقش های درون خانواده است، نقش هایی که در آن اگر چه برابری وجود ندارد، اما تناسب به طور کامل رعایت شده است. «هدف #فمینیسم_لیبرال، از دیرباز، احقاق حقوق برابر با مردان، برای زنان بوده و علیه قوانین و سنت هایی مبارزه کرده است که حق را به مردان می دادند. رویکرد #مساوات_خواهی_لیبرالی، تمام تلاش خود را برای نفوذ در حصار جنس مذکر صرف می کند و نه به رسمیت شناختن جنس مؤنت. #زنان در این رویکرد، با نمایش مردانه، خواهان نقش ها و وظایف ایشان هستند». [۱]
🔷 #نقشها و #وظایف_مردانه برای #زنان و تساوی میان این نقش ها #اولین_خیانتی بود که به خانواده شد. وقتی یک #زن نقش های مردانه را بر خلاف آن سرشت و خلقتی که دارد قبول می کند، در ظاهر از محدودیت خارج شده است و حق انتخابی به او داده شده است، اما در حقیقت از چاله ای به در آمده و به چاهی عمیق در افتاده است. #نقشها و #وظایف وقتی تناسب نداشته باشد، نیازها نیز به درستی تأمین نخواهد شد؛ نه #زن فرصت و توان تأمین نیاز مردش را پیدا می کند و نه در سمت مقابل این توان برای #مرد وجود خواهد داشت. برای حل مشکلات کنونی باید از این #نگاه_کاملاً_غربی جدا شویم و به همان #نگاه_الهی که از دل #اسلام_عزیز خارج می شود باز گردیم. #ادامهدارد...
پی نوشت:
[۱] مقاله تاملی بر نسبت فمینیسم با انقلاب اسلامی ایران، نرگس نیکخواه قمصری، مجله مطالعات اجتماعی ایران، سال دهم بهار ۹۵، ش ۱
نویسنده: مصطفی راهی
منبع: راسخون
#مرد #جایگاه_مرد #خانواده
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️نقض استبعاد عمر طولانی امام زمان(عج) با نصّ صریح قرآن
🔹 #منجی_آخرالزّمان مورد اتّفاق همهی #ادیان_ابراهیمی است؛ اینکه کسی خواهد آمد و #جهان را از منجلاب ظلم و جور #نجات خواهد داد، در میان ادیان ابراهیمی مورد قبول همگان است. در #اسلام، نام این #منجی هم مشخّص شده است؛ این موجود الهی را، این انسان بزرگ فوقالعاده را در همهی مذاهب اسلامی به نام #مهدی (عج) میشناسند. شاید در بین فِرَق اسلامی هیچ فرقهای را نتوان سراغ داد که معتقد نباشد که #مهدی (عج) ظهور خواهد کرد و او از #ذریّه_پیغمبر است؛ حتّی نام و کنیهی آن حضرت را هم مشخّص میکنند. خصوصیّتی که در #اعتقاد_شیعه وجود دارد این است که این شخصیّت را بهصورت مشخّص و معیّن معرفی میکند؛ او را فرزند امام یازدهمِ از ائمّهی اهل بیت - حضرت امام حسن عسکری (ع) - میداند؛ تاریخ ولادت او بهطور مشخّص از نظر مورّخان شیعه و متکلّمان شیعه روشن و واضح است؛ دیگر فِرَق اسلامی، غالباً این نظر را متذکّر نشده یا نپذیرفتهاند، ولی #شیعه با ادلّهی مسلّم و قطعی، حضور و وجود و ولادت آن بزرگوار را اثبات میکند. بعضی #استبعاد کردهاند که چگونه ممکن است انسانی متولّد بشود و در این زمان طولانی زنده بماند. این تنها استبعادی است که در مورد قضیّهی #حضرت_مهدی (عج)، مخالفان مطرح کردهاند و تکرار کردهاند؛ لکن #قرآن_کریم با نصّ صریح خود، این #استبعاد را برطرف میکند. دربارهی #حضرت_نوح_پیغمبر (ع) میفرماید: فَلَبِثَ فیهِم اَلفَ سَنَةٍ اِلّا خَمسینَ عامًا؛ یعنی #نوح (ع) در میان قوم خود ۹۵۰ سال زندگی کرده است. نه اینکه عمر او این مقدار بود، ظاهر مطلب این است که دوران دعوت آن بزرگوار ۹۵۰ سال است؛ بنابراین، این استبعاد جایی ندارد.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۴/۳/۱۴
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_زمان #امام_مهدی #مهدی #امام_خامنهای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️خوش اخلاقی در اسلام (بخش اول)
🔹اگر #ایمان و عمل انسان قوی و فراوان باشد، ولی از زیباییهایی #اخلاق برخوردار نباشد، در دنیا و به ویژه در برزخ و آخرت دچار مشکل میشود. #آثار_حسن_خلق که بخشی از آن در دنیا، و همه در آخرت، ظهور عینی می یابد، قابل شمارش نیست؛ چنان که در روایات آمده است: «هیچ حقیقتی در میزان عمل انسان در قیامت، سنگین تر از #حسن_خلق نیست». هیچ راهی برای تبلیغ حسنات اخلاقی، بهتر و نافذتر از این نیست که خود انسان به حسنات آراسته باشد.
🔹از آنجا که مردم عاشق زیبایی های ظاهر و زیباییهای معنوی هستند، هنگامی که #مکارم_اخلاقی را در انسان ببینند و خود را عاری از آن بنگرند، از درون دچار نهیب وجدان و شرم و حیا میشوند، و خلاء حسنات اخلاقی در وجودشان، به آنان سخت و دشوار می آید و سبب میشود به سوی #زیباییهای_اخلاقی که در غیر خود می بینند و منافع آن را در برخوردها و روابط ملاحظه میکنند، روی آورند، و انسان آراسته به آن را الگو و اسوه خود قرار دهند.
🔹 #دارندگان_محاسن_اخلاقی و حسنات باطنی، که در قرآن مجید از آنان به محسنین تعبیر شده است، به دلیل اینکه حرکات و اعمالشان از باطن زیبایشان برمی آید، «محبوب خدا و خلق خدایند»، چنان که به لقمان حکیم منسوب است که گوید: «خوشخو، خویش بیگانگان باشد، و بدخو، بیگانه خویشان». #امام_حسن_مجتبی (ع) درباره حسن خلق چنین میفرماید: «إن أحسن الحسن الخلق الحسن؛ بهترین چیز خوب، #اخلاق_خوب است». ادیب نیشابوری گوید: «بود گوهر هر کسی، خوی او - که تن گاه زشت است و گاهی نکو».
🔹 #گشاده_رویی، از بارزترین صفات #رسول_اکرم (ص) بود که سهمی عمده در جذب مردم به اسلام و شیفتگی آنان به شخص پیامبر (ص) داشت. خداوند درباره این خصلت مردمی حضرت میفرماید: «به خاطر رحمت الهی بود که برای مردم نرم شدی، و اگر تندخو و خشن و سخت دل بودی، از دور تو پراکنده میشدند». #حسن_خلق، کمندی است که دیگران را در دام محبت اسیر میکند و تبلور فضلیتهایی چون خوشرویی، خوشگویی (ادب گفتار) و... میشود؛ چنان که #امام_صادق (ع)، حد و مرز اخلاق نیک را چنین تبیین میکند: «نرمی اخلاق، پاکیزه سازی کلام و گشاده رویی». #ادامه_دارد...
📕اسلام و زیباییهای زندگی، رویکردی تحلیلی و تربیتی به سبک زندگی، دکتر داود رجبینیا، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، چ اول، ص ۵۲۶-۵۲۰
منبع: راسخون
#اخلاق #حسن_خلق #خوش_اخلاقی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🌷✨🌷✨🌷✨🌷✨
🌷
⭕️ #مردان ستون خیمه زندگی (بخش سوم و پایانی)
🔶نگاهی به #جایگاه_مرد در خانواده؛ وقتی همسران در جایگاه درست خود قرار بگیرند و در گام بعدی، #جایگاه_والدینی خود را به درستی ترسیم نمایند اثرات مثبت آن را در جامعه نیز شاهد خواهیم بود. #دین_مبین_اسلام با توجه به توان بالاتر #مرد نسبت به زن، متناسب با این توان، اختیار عمل گسترده تر و البته #مسؤلیت_بیشتری را به او محول کرده است. #زن خانه نیز وظیفه دارد که از اقتدار مردش، که وسیله ایست برای حفاظت از خود او، مراقبت و نگهداری کند.
💠مرد سنگ زیرین آسیاب است.
🔷 #دین_اسلام با توجه به توان بالاتر #مرد نسبت به زن، متناسب با این توان، اختیار عمل گسترده تر و البته #مسؤلیت_بیشتری را به او محول کرده است. اینگونه نیست که #اختیارات یک #مرد بیشتر شده باشد و مدیریت کلی زندگی به او سپرده شده باشد و به او اجازه داده شده باشد که از این اختیارات هر طور که خواست استفاده نماید. متناسب با این اختیارات #مسؤلیت او نیز افزایش پیدا می کند. #قرآن_کریم به زیبایی به این مسأله اشاره می کند و بیان می دارد: «الرِّجالُ قَوَّامُونَ عَلَی النِّساءِ بِما فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلی بَعْضٍ وَ بِما أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوالِهِمْ؛ #مردان سرپرست زنانند، به دلیل آنکه خدا برخى از ایشان را بر برخى برترى داده و [نیز] و هم به واسطه آنکه مردان از مال خود نفقه دهند». [نساء، ۳۴] در این آیه با توجه به تفاسیر موجود می توان به دو نکته اشاره کرد: ۱) برتری موجود در این آیه، برتری از جهت #توانایی_اداری، #اجرایی، #قدرت_دفاع، #تحمل_کارهای_سخت و سنگین. ۲) تصدی امور زنان توسط مردان، این #وظیفه را بر دوش #مردان میگذارد که مخارج او را نیز بپردازد.
💠جهاد زن خوب شوهر داری کردن اوست.
🔷در دستوراتی که خداوند تبارک و تعالی برای انسان قرار داده است #حکمتهایی نهفته است که برخی از آنها بر ما پوشیده نیست. #دستورات_دینی در فضای زناشویی به دنبال #حفظ_کانون_خانواده است، تا از این مسیر #آرامش را در دل و جان انسان ها قرار دهد و نیروی آنها را برای حرکتی قوی در مسیر پیشرفت و #سعادت افزایش دهد. #بانوی_خانه وظیفه دارد که از #اقتدار_مردش که وسیله ایست برای حفاظت از خود او، مراقبت و نگهداری کند. #حفظ_حرمت و شخصیت یک مرد و پذیرش نقش های او #پشتوانه_بسیار_محکمی است که در زندگی، #زن می تواند با تکیه بر آن پشتوانه، مسیر زندگی خود را به سلامت طی نماید و این درست همان چیزی است که در زندگی سال های اخیر جایگاهش مغفول مانده است. در #فرهنگ_دینی خوب همسرداری کردن برای زن از بهترین اعمال محسوب می شود. امام صادق (ع) می فرمایند: «جِهَادُ الْمَرْأَةِ حُسْنُ التَّبَعُّل؛ #جهاد_زن، حسن شوهرداری است». [۱]
💠مصادیق اسلامی حسن شوهرداری
🔷در #اسلام دستورات زیادی به #زن و #مرد داده شده است، و گاهی از آنها با عنوان حق نیز یاد شده است. در کنار حقوقی که اسلام به گردن #مرد در قبال همسر خود گذاشته است، از #زن خانه نیز خواسته شده است که برای #قوام_زندگی خود تلاش نماید و در این باره احادیث زیادی به این موضوع پرداخته اند، از جمله: ۱) تمکین و اطاعت کردن از همسر. ۲) دوری از آزار شوهر و تندخویی و تندزبانی با او. ۳) خوش اخلاقی و خوش رفتاری با همسر. ۴) اذن گرفتن هنگام خروج از منزل و تصرف در اموال او؛ و...
پینوشت:
[۱] من لایحضره الفقیه، ج ۳، ص ۳۱۶، باب حق الزوج علی المرأه، حدیث ۶، انتشارات دار الاضواء.
نویسنده: مصطفی راهی
منبع: راسخون
#مرد #جایگاه_مرد #خانواده
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد