✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️نقش «صبر» در زندگی
🔹#انسان برای اینکه در استفاده از #امور_خوشایند، دچار افراط و زیاده روی نشود و از طرف دیگر، از آثار بد #امور_ناخوشایند در امان بماند، باید به صفت #صبر و شکیبایی آراسته شود. «صبر» و «بردباری»، انسان را از #تعدّی و تجاوز از حدود، در هنگام برخورداری از #ثروت، #مقام و... باز می دارد؛ و از طرف دیگر، در هنگام بروز #ناملایمات و پدید آمدن فقر و تنگدستی و وقوع بلاها و #سختیها و کمبودها، آراستگی به #صبر، مانع خارج شدن آدمی از مسیر حقّ و آلوده شدن به گناه یأس و #ناامیدی و... می گردد.
🔹#قرآن خود تصریح دارد که چه بسا #انسان به هنگام تکیه زدن بر مسند #قدرت و برخورداری از #ثروت و...، گرفتار #طغیان، تفاخر و دلبستگی بیش از حد به مال و مقام می شود، که برای نجات از این خطرها، پیوسته به #صبر و شکیبایی نیازمند است. از این رو، #امام_صادق (عليه السلام) در اشاره به راهِ درست برخورد با همه #ناملایمات می فرماید: «#تقوای_خدا را پیشه سازید و #صابر باشید؛ زیرا کسی که صبر نکند، #بیتابی او را به هلاکت می رساند».
منبع: حوزه نت
#صبر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام جعفر صادق عليه السلام:
🔸«دِعامَةُ الاِْنْسانِ الْعَقْلُ وَ الْعَقْلُ مِنْهُ الْفِطْنَةُ وَ الْفَهْمُ وَ الْحِفْظُ وَ الْعِلْمُوَ بِالْعَقْلِ يَكْمُلُ وَ هُوَ دَليلُهُ وَ مُبْصِرُهُ وَ مِفْتاحُ اَمْرِهِ فَاِذا كانَ تَاْييدُ عَقْلِهِ مِنَ النّورِ كانَ عالِما حافِظا ذاكِرا فَطِنا فَهِما فَعَلِمَ بِذلِكَ كَيْفَ وَ لِمَ وَ حَيْثُ وَ عَرَفَ مَنْ نَصَحَهُ وَ مَنْغَشَّهُ فَاِذا عَرَفَ ذلِكَ عَرَفَ مَجْراهُ وَ مَوصولَهُ وَ مَفْصولَهُ وَ اَخْلَصَ الوَحْدانِيَّةَ لِله وَالاِْقْرارَ بِالطّاعَةِ فَاِذا فَعَلَ ذلِكَ كانَ مُسْتَدْرِكا لِما فاتَ وَ وارِدا عَلى ما هُوَ آتٍ يَعْرِفُما هُوَ فيهِ وَ لاَِىِّ شَىْ ءٍ هُوَ هاهُنا و مِنْ اَيْنَ يَاْتيهِ و اِلى ما هُوَ صائِرٌ وَ ذلِكَ كُلُّهُ مِنْ تَاْييدِ العَقْلِ».
🔹ستون انسانيت، #عقل است و از عقل، #زيركى، #فهم، حفظ و #دانش بر میخيزد. با #عقل، انسان به #كمال میرسد. #عقل، راهنماى انسان، #بينا_كننده و كليد كارهاى اوست. هر گاه #عقل با #نور يارى شود، #دانا، حافظ، #تيزهوش و #فهيم میشود و بدينوسيله (پاسخ) چگونه، چرا و كجا را مى فهمد و #خيرخواه و #دغلكار را میشناسد، و هرگاه اين را دانست، #مسيرحركت و #خويش و #بيگانه را میشناسد و در توحيد و #طاعت_خداوند اخلاص میورزد، و چون چنين كرد آنچه از دست رفته #جبران میكند و بر آنچه در آينده مى آيد، چنان وارد میشود كه میداند در كجاى آن است، و براى چه منظورى در آنجاست، از كجا آمده و به كجا مى رود، و اين همه از پرتو تأييد #عقل است.
📕كافى، ج ۱، ص ۲۵، ح ۲۳
#امام_صادق
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چرا خطرات «زبان» بیشتر از سایر اعضاست؟ (بخش دوم)
🔸مسلم است كه خطرات #زبان بیشتر از سایر اعضاست؛ چرا كه سایر اعضای بدن معمولاً #خطرات_جمعى ندارند، بلكه خطر فردى دارند؛ ولى #زبان چنان است كه آتش جنگى را روشن يا آتش جنگى را خاموش مى كند، يعنى خطرش هم مى تواند مثل نفعش #جامعهاى را در برگيرد. #خطرات_زبان دارای ريشه ها و علل مختلفی است که به ۷ علت و ريشه آن اشاره مى كنيم:
4⃣#گناهان_زبان در نظر بسيارى #قُبح چندانى ندارد و #اُبُهّت آن گناهان شكسته شده؛ و اين خود عاملى براى #ترويج_گناهان و رشد مضرّات آن شده است. هر چه #گناهان زشتتر و قبيحتر جلوه كنند، سدّ محكم ترى در برابر ارتكاب آنها زده شده است؛ مثلاً اگر به شما بگويند به مدت پنج دقيقه به صورت عريان و بدون پوشش در ملأ عام حاضر شويد، دست به چنين كارى نمى زنيد، حتى اگر دنيا را به شما بدهند، زيرا اين عمل در نزد شما زشت و قبيح است و هر چه داريد براى آبروى خود مى خواهيد، حتى دنيا را هم براى آبروى خود مى خواهيد، به طورى كه اگر به شما پيشنهاد شود آبروى خود را بدهيد و دنيا را بگيريد، نمى پذيريد.
🔹چرا چنين است؟ آيا جز اين است كه #اُبُهّت اين عمل زشت در نزد شما شكسته نشده است. حال شما #غيبت، #تهمت، #دروغ، مسخره و #استهزای_مؤمن را نظاره كنيد كه چه آسان رواج پيدا كرده و تنقلات روحى مجالس شده است. در روايت #رسول_اكرم (صلی الله علیه و آله) وارد شده: «اَلغِيبَةُ اَشَدُّ مِنَ الزِّنَا» [۱] (#غيبت، گناه و عقابش از زنا بيشتر و شديدتر است). با توجه به اين روايت چرا اين قدر #غيبت_كردن براى ما سهل است؟ زيرا #اُبُهّت #غيبت برای ما شكسته شده، ولى ابهّت زنا شكسته نشده است.
🔹نعوذبالله اگر بشنويم ناموس ما دست به چنين عمل زشتى زده و روابط نامشروع با مرد اجنبى پيدا كرده چه مى كنيم؟ چقدر ناراحت مى شويم؟ اما در برابر ما همين همسر شروع به #غيبتى مى كند كه #عذاب و عقابش بيشتر از زنا است و به مقتضاى آيات [۲] و روايات، گوشت انسان مرده را اكل و تناول مى كند، ولى ما منعش كه نمى كنيم با سر تكان دادن تشويقش هم مى كنيم و چه بسا خودمان هم هيزم آور اين معركه مى شويم. در روايت از #امام_صادق (عليه السلام) وارد شده: «دِرْهَمٌ رِبًا أَعْظَمُ عِنْدَ اللهِ مِنْ ثَلَاثِينَ زَنْيَةً كُلُّهَا بِذَاتِ مَحْرَمٍ مِثْلِ خَالَتِهِ وَ عَمَّتِهِ» [۳] (يك درهم #ربا، گناهش نزد پروردگار بزرگتر از سی زناى با محرم مثل خاله و عمه است).
🔹در روايت ديگرى از آن حضرت وارد شده: «الرِّبَا سَبْعُونَ جُزْءاً أَيْسَرُهُ أَنْ يَنْكِحَ الرَّجُلُ أُمَّهُ فِی بَيْتِ اللهِ الْحَرَام» (#ربا هفتاد جزا دارد كه: كوچكترين جزء آن مثل اين است كه: مرد با مادرش [نعوذ بالله] در خانه خدا زنا كند). اى برادر و خواهر چرا با وجود اين روايات زياد كه دو نمونه از آن را ذكر كرديم، اينقدر #ربا در بين افراد رايج شده است؟ چرا از اين كه بشنود كسى با محرمش زنا كرده ناراحت مى شود، ولى خودش #ربايى مى خورد كه كوچكترين جزء آن مثل زناى با مادرش در خانه كعبه است و يك درهمش از حيث گناه برابر با سی زنا است كه تمامش با محرم مثل خاله و عمه است، چرا بايد اينقدر #اُبُهّت_گناه براى ما شكسته شود؟!
🔹آيا به نظر شما #شراب خوردن قبيح تر است يا #دروغ گفتن؟ در جامعه ما اوّلى قبيح تر است، در حالى كه #امام_باقر (عليه السلام) میفرمايد: «إِنَ اللهَ جَعَلَ لِلشَّرِّ أَقْفَالًا وَ جَعَلَ مَفَاتِيحَ تِلْكَ الْأَقْفَالِ الشَّرَاب وَ الكِذبُ شَرٌّ مِنَ الشَّرَابِ» [۴] (خداوند براى شرّ، قفل هايى قرار داد و كليد آن را #شراب قرار داد [يعنى شراب موجب شرارت مى شود، زيرا در آن حال سُكر و مستى احتمال اين كه انسان مست به هر كار شرّى دست بزند هست] و #دروغ بدتر از شراب است [يعنى دروغ، بدتر و شرورتر از شرابى است كه خود، كليد شرور است]).
🔹از اين روايت فهميده مى شود كه در مكتب نجات بخش #اسلام، دروغ از شراب خوردن قبيح تر و در نتيجه گناهش بيشتر است، ولى در نزد به ظاهر مسلمانان عكس اين مطلب صادق است. آيا بين #اسلام با اين #مسلمانان و بين مكتب امام صادق (عليه السلام) و اين شاگردان منسوب به اين مكتب هماهنگى ديده مى شود؟ خداوند ما را هرچه بيشتر با مكتبش آشنا گرداند و توفيق دهد كه علم ما از عمل ما جدا نگردد، انشاء الله تعالى. #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] بحارالأنوار، دار إحياء التراث العربی، چ۲، ج۷۲، ص۲۴۲، باب۶۶
[۲] رجوع کنید به قرآن کریم، سوره حجرات، آيه۱۲
[۳] بحارالأنوار، همان، ج۱۰۰، ص۱۱۶، باب۵
[۴] الكافی، دارالكتب الإسلامية، چ۴، ج۲، ص۳۳۹
📕اخلاق اسلامى در نهج البلاغه، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: اكبر خادم الذاكرين، نسل جوان، ۱۳۸۵ش، چ۱، ج۱، ص ۹۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#گناه #معصیت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️آنچه حرام شرعی است نبایستی بصورت آشکار انجام بگیرد
🔹آن کاری (حرام الهی) که در ملأ انجام میگیرد، در خیابان انجام میگیرد، یک کار #عمومی است، یک کار #اجتماعی است، یک تعلیم عمومی است؛ این[خطا]، برای #حکومتی که به نام #اسلام بر سرِ کار آمده است تکلیف ایجادمیکند. #حرام کوچک وبزرگ ندارد؛ آنچه #حرام_شرعی است نبایستی بصورت #آشکار درکشور انجام بگیرد. حالا یکنفر یک غلطی برای خودش میکند، [به]کنار، آن بین خودش و خداست؛
🔹امّاآنچه درمقابل #چشم_مردم است، درمحیط #جامعه است، #حکومت_اسلامی - مثل حکومت امیرالمؤمنین، مثل حکومت پیغمبر - #وظیفه دارد درمقابل آن بایستد. این منطقی که میگوید «آقا شما اجازه بدهید #مردم خودشان انتخاب بکنند»، خب در مورد شرابفروشی هم هست؛ شراب را هم آزادکنیم درکشور، هرکسی خودش دلش میخواهد بخورد، هرکس نمیخواهد نخورد! این حرف شد؟ در مورد همه #گناهانبزرگاجتماعی، این حرف وجود دارد؛ این حرف شد؟
🔹#شارع_مقدّس بر حکومت اسلامی #تکلیف کرده است که مانع از رواج #حرام الهی در #جامعه بشود؛ #حکومت_اسلامی موظّف است در مقابل حرام بایستد، در مقابل #گناه بایستد. امروز ما در داخل کشور، مفتخریم به #حجاب_زنانمان؛ زنان ما با #چادر -که یک #حجاب_ایرانی است؛ چادر، حجاب ایرانی است- و با حجاب اسلامی، به بالاترین رتبههای علمی رسیدهاند، به بالاترین رتبههای هنری و فرهنگی رسیدهاند... درعین حال خانهداریشان را هم کردند، بچّهشان را هم تربیت کردند، شوهرداری هم کردند.
بیانات مقام معظم رهبری۹۶/۱۲/۱۷
منبع: وبسایتدفترحفظونشر آثارمعظمله
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چگونه «قرآن» با دعوت به «مطالعه آب» استدلال بر «وجود خداوند» مى کند؟
🔹این استدلال در «آیات ۶۸ و ۶۹ سوره واقعه» آمده، خداوند مى فرماید: «أَ فَرَأَیْتُمُ الْماءَ الَّذِی تَشْرَبُونَ» (آیا به #آبى که مى نوشید، اندیشیده اید؟). «أَ أَنْتُمْ أَنْزَلْتُمُوهُ مِنَ الْمُزْنِ أَمْ نَحْنُ الْمُنْزِلُونَ» (آیا شما آن را از #ابر #نازل مى کنید؟ یا ما نازل مى کنیم؟). این آیات، #وجدان_انسانها را در برابر یک سلسله سؤال ها قرار مى دهد، و از آنها اقرار مى گیرد، و در واقع مى گوید: آیا درباره این #آبى که #مایه_حیات شماست، و پیوسته آن را #مىنوشید، هرگز فکر کرده اید؟
🔹چه کسى، به آفتاب فرمان مى دهد بر صفحه اقیانوس ها بتابد؟ و از میان آب هاى شور و بدمزه، تنها #ذراتآبخالص، شیرین و پاک از هر گونه آلودگى را جدا ساخته، و به صورت #بخار، به آسمان بفرستد؟ چه کسى، به این #بخارات دستور مى دهد، دست به دست هم دهند و فشرده شوند، و قطعات #ابرهاى_بارانزا را تشکیل دهند؟ چه کسى، دستور حرکت به #بادها، و جابجا کردن قطعات #ابرها، و فرستادن آنها را بر فراز زمین هاى خشک و مرده مى دهد؟
🔹چه کسى، به طبقات بالاى هوا این خاصیت را بخشیده که، به هنگام سرد شدن، توانايى جذب بخار را از دست دهد، و در نتیجه، بخارات موجود به صورت قطرات #باران، نرم و ملایم، آهسته و پى در پى، بر زمینها فرود آیند؟ اگر یک سال #خورشید اعتصاب کند، #بادها از حرکت بایستند، قطعات بالاى جوّ، بخارات را مصرانه در خود نگهدارند، و #آسمان بر زمین بخیل گردد، آنچنان که زرع و نخیل لب تر نکنند، همه شما از #تشنگى هلاک مى شوید، و حیوانات و باغها و زراعت هاى شما مى خشکد.
🔹جالب این که، اهمیت #آب، و نقش آن در #زندگى_بشر، نه تنها با گذشت زمان و پیشرفت صنایع و علم و دانش انسان کم نمى شود، بلکه بر عکس، انسان صنعتى نیاز بیشترى به آب دارد، لذا، بسیارى از مؤسسات عظیم صنعتى، فقط در کنار رودخانه هاى عظیم، قدرت فعالیت دارند. کسى که این #قدرت را دارد که با وسایلى این چنین ساده، آن چنان #برکاتى براى شما فراهم سازد، آیا شایسته #پرستش نیست؟
📕تفسیر نمونه، آيت الله العظمی مکارم شيرازی، دارالکتب الإسلامیه، چاپ بیست و نهم، ج ۲۳، ص ۲۶۴
منبع: وبسایت آیت الله مکارم (بخش آئین رحمت)
#قرآن #خداشناسی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️برگرفته از کتاب شریف اقبال الاعمال
🔹#امام_حسن_مجتبی علیه السلام فرمود: #آداب سر #سفره #دوازده_چیز است... چهار تای آنها واجب و چهار امر مستحب و چهار چیز جزو روش های پسندیده است. چهار امر #واجب عبارت است از:
🔹شناخت خدا و خشنودى به دادهى او و بردن نام خدا و سپاسگزارى از او؛ و چهار امر #مستحب عبارت است از: وضو گرفتن پيش از غذا و نشستن بر پهلوى چپ و خوردن غذا با سه انگشت و پاك كردن انگشتان در آخر؛
🔹و چهار چيز كه از روشهاى #پسنديده است، عبارت است از: خوردن غذا از قسمتى كه در جلوى او است و گرفتن لقمه به صورت كوچك و خوب هضم كردن غذا و كم نگاه كردن به چهرهى ديگران.
📕 #اقبال_الاعمال، سید ابن طاووس (مورد توصیه آیت الله بهجت) ج ۱، ص ۳۱۰
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️معنی ايمان به فرمایش امیرالمؤمنین امام علی (علیه السلام)
🔹مردی به محضر #امام_علی (عليه السلام) آمد و درخواست کرد تا #ايمان را برايش تشريح و بيان کند. #اميرالمؤمنين (عليه السلام) فرمودند: «فردا نزد من بيا تا در حضور جمعيت، تو را به آن آگاه کنم که اگر تو گفتارم را فراموش کردی، ديگری برای تو حفظ و نگهداری کند. «فانَّ الکلامَ کالشّاردَة ينفقُها هذا و يخطئُها هذا» [۱] (زيرا #سخن، همچون شتر فراری است که بعضی آن را پيدا مى کنند و بعضی آن را نمی يابند).
🔹فردای آن روز حضرت در ميان جمعيت آمد و درباره ايمان چنين فرمودند: #ايمان بر چهار پايه قرار دارد: #صبر، #يقين، #عدالت و #جهاد؛ #صبر، چهار شعبه دارد: اشتياق، ترس، زهد و انتظار؛ #يقين نيز دارای چهار شعبه است: بينش در هوشياری، رسيدن به دقایق حکمت، پند گرفتن از حکمتها، توجّه به روش پيشينيان. #عدالت، نيز چهار شعبه دارد: دقت در فهم، غور در علم و دانش، قضاوت صحيح و حلم استوار و ثابت؛
🔹#جهاد، نيز چهار شعبه دارد: امر به معروف، نهی از منکر، صدق و راستی در جبهه جنگ و کينه و دشمنی با فاسقان... [۲] به اين ترتيب، #امام_علی (علیه السلام) با کمال عنايت و توجه به سؤال افراد، و روشنگری و آگاهی بخشی، همت می کردند، و بطور جدی، به مسائل جامعه، و رشد و ترقی اخلاقی و عقيدتی انسانها، اهميت می دادند.
پی نوشتها؛
[۱] نهجالبلاغه، حکمت ۲۶۶
[۲] نهجالبلاغه، حکمت ۳۱ ـ امام هر يک از شعبه ها را توضيح داد و سپس فرمود: کفر نيز بر چهار پايه قرار دارد و هر پايه آن دارای چهار شعبه است، همه شعبهها را توضيح داد که در نهج البلاغه، حکمت ۳۱ آمده است.
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علميه قم
#ایمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️تسلیم امانت انقلاب به صاحب اصلی آن
🔹من امیدوارم که این کشور با همین قدرت که تا اینجا آمده است و با همین #تعهد و با همین #بیداری، که از اول قیام کرده است و تا اینجا رسانده است، باقی باشد این #نهضت و این #انقلاب و #قیام، تا #صاحب_اصلی ان شاء الله، بیاید، و ما و شما و ملت ما #امانت را به او تسلیم کند.
بیانات حضرت امام ۶۰/۰۹/۰۳
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد