⭕️دامن عصمت و عفت
🔹شماها مردان و زنانِ شیر در ایران تربیت میکنید. دامن شما دامن عصمت و عفت و عظمت است. شماها موظف هستید که #اولاد_خودتان را خوب #تربیت کنید؛ #اسلامی تربیت کنید، #انسانی تربیت کنید، #مجاهد تربیت کنید. ما با مجاهده شما و همه طبقات، این #نهضت را تا اینجا پیش بردیم و #جمهوری_اسلامی را اعلام کردیم. و از این به بعد باز احتیاج به شما داریم.
بیانات حضرت امام در دیدار با جمعی از بانوان کرمانشاه و دزفول در خصوص نقش بانوان در انقلاب اسلامی ایران ۵۸/۰۱/۱۷
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) در نامه ۳۱ نهج البلاغه، درباره لزوم «اخلاص» در «دعا» چه فرموده است؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در بخشی از نامه ۳۱ #نهج_البلاغه به فرزندش امام حسن (علیه السلام) مى فرمايد: «وَ أَخْلِصْ فِي الْمَسْأَلَةِ لِرَبِّكَ، فَإِنَّ بِيَدِهِ الْعَطَاءَ وَ الْحِرْمَانَ». (به هنگام #دعا، پروردگارت را با #اخلاص بخوان [و تنها دست به دامان لطف او بزن] چرا كه بخشش و حرمان به دست اوست).
🔹«اخلاص» نيز از ثمرات #ايمان به «توحيد افعالى» است، زيرا هنگامى كه انسان بداند «لَا مُؤَثِّرَ فِی الْوُجُودِ إِلَّا اللهُ» يقين پيدا مى كند كه #عَطا و #حِرمان به دست اوست. به هنگامى كه به اين امر ايمان پيدا كرد تنها به در خانه او مى رود و با #خلوص_نيّت هرچه مى خواهد از او مى خواهد. به همين دليل در روايات وارد شده است كه #رياكاران مشركاند.
🔹امام صادق (عليه السلام) مى فرمايد: «كُلُّ رِيَاءٍ شِرْكٌ إِنَّهُ مَنْ عَمِلَ لِلنَّاسِ كَانَ ثَوَابُهُ عَلَى النَّاسِ وَ مَنْ عَمِلَ للهِ كَانَ ثَوَابُهُ عَلَى اللهِ». [۱] (هر #ريايى شرك است، هر كس كارى براى مردم كند پاداش خود را بايد از مردم بگيرد، و هركس عملى براى #خدا انجام دهد پاداش او بر خداست).
🔹اين جمله در ضمن به اين حقيقت نيز اشاره دارد كه #انسان خواسته هاى خود را بايد فقط از #خدا بخواهد، نه از غير خدا و اگر طبق عالَم اسباب به سراغ غير خدا مى رود باز هم «مؤثر واقعى» را #خدا مى داند كه ارادهاش گاه به دست بندگانش تحقق مى يابد و جمله «فَإِنَّ بِيَدِهِ الْعَطَاءَ وَ الْحِرْمَانَ» نيز بيانگر همين حقيقت است.
پی نوشت:
[۱] الكافی، كلينى، دار الكتب الإسلامية، تهران، ۱۴۰۷ق، چ ۴، ج ۲، ص ۲۹۳، (باب الرياء).
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۹، ص ۵۰۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#دعا #اخلاص
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️امام سجاد عليهالسلام:
🔸«خَفِ اللهَ لِقُدرَتِهِ عَلَيكَ واستَحىِ مِنهُ لِقُربِهِ مِنكَ».
🔹از #قدرت_خداوند بر خويش بترس و از نزديكى اش به خود شرمگين باش!
📕بحار الأنوار، ج ۷۸، ص ۱۶۰
#امام_سجاد #حديث
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️فلسفه «عبادات» چیست؟
🔹بى شك، #خداوند_متعال از عبادت ما و فرشتگان بى نياز است، و اگر تمام جهانيان، راه ايمان يا كفر را پيش گيرند چيزى بر جلال او افزوده يا از آن كاسته نمى شود. از این رو #قرآن_کریم می فرماید: «إِنْ تَكْفُرُوا أَنْتُمْ وَ مَنْ فِى الْاَرْضِ جَمِيعاً فَإِنَّ اللهَ لَغَنِىٌّ حَمِيدٌ»؛ [۱] و نيز مى فرمايد: «وَ مَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللهَ غَنِىٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ». [۲]
🔹هر كس هر چيز دارد از بركات ذات پاك پروردگار و رشحه اى از رشحات وجود اوست، بنابراين #مخلوق كارى نمى تواند انجام دهد كه بر عظمت خالق بيفزايد، و از اينجا به خوبى مى توان نتيجه گرفت كه فلسفه و فايده #احكام، عموماً، و #عبادات خصوصاً به خود #انسانها باز مى گردد. «عبادات»، فلسفه مشترك و فلسفه خاص دارد؛
🔹«فلسفه مشترك عبادات»، #خضوع و #تواضع در پيشگاه خدا و شكستن بت كبر و غرور و سركشى و طغيان است. افزون بر اين، #عبادات، انسان را به #ياد_خدا مى اندازد، و #قلب و #روح را زنده نگاه مى دارد، و آثار #غفلت و بى خبرى را مى زدايد، و بدين ترتيب #عبادات انسان را هميشه در مسير عبوديّت و #بندگى حق نگاه مى دارد.
🔹اضافه بر اين، هر يك از عبادات، «فلسفه ويژه» خود را نيز دارد؛ #نماز نهى از فحشا و منكر مى كند، و #روزه مبارزه با هواى نفس را تقويت مى نمايد، و #زكات، اختلاف طبقاتى را از بين مى برد يا كاهش مى دهد، #حجّ باعث اتّحاد صفوف مسلمانان و قوّت و قدرت اسلام مى گردد، و در روايات اسلامى كه در باب فلسفه احكام آمده به همه اين امور اشاره شده است. [۳]
پی نوشتها؛
[۱] سوره ابراهيم، آيه ۸
[۲] سوره آل عمران، آيه ۹۷
[۳] ر ک: نهج البلاغة، صبحی صالح، هجرت، قم، ۱۴۱۴ق، چ اول، ص ۵۱۲، (حکمت ۲۵۲)
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۷، ص ۴۴۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#عبادت #بندگی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️وظیفه ما، امر به معروف و نهی از منکر است
🔹هر کس که خود #مهتدی (هدایتشده) است، میتواند یکی را مهتدی کند، و تدریجاً این یکییکیها جماعت را تشکیل میدهند. و وظیفه ما همین است که در صورت امکان، #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر کنیم. اما اینکه چطور نتیجه بدهد، مقدّرات دست ما نیست.
📕در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۱۴
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️این که قرآن کریم فرموده که خداوند «سميع الدّعاء» است، به چه معناست؟
🔹در «سوره آل عمران» به تعبير تازه اى برخورد مى كنيم كه خدا را به #سَميعُ_الدُّعاءِ توصيف كرده، و از قول پیامبر بزرگ خداوند #حضرت_زكريا (علیه السلام) نقل می کند كه وقتى حضرت زكريا آن همه شايستگى و مقام را در حضرت مريم (سلام الله علیها) مشاهده كرد ـ و تا آن زمان فرزندى نداشت شوق فرزندى كه برنامه هاى او را ادامه دهد در دل او گل كرد ـ (آن جا بود كه #زكريا (علیه السلام) [با مشاهده آن همه شايستگى در مريم] پروردگار خويش را خواند و گفت:
🔹پروردگارا! از سوى خود، فرزند پاكيزهاى [نيز] به من عطا فرما، كه تو #دعا را مى شنوى)؛ «هُنالِكَ دَعا زَكَرِيّا رَبَّهُ قالَ رَبِّ هَبْ لی مِنْ لَدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَميعُ الدُّعاءِ». [۱] گرچه #سميع به معنى «شنونده» است، ولى در اين گونه موارد به معنى كسى است كه هم «مىشنود» و هم «قبول» و «اجابت» مى كند، و اين به خاطر آن است كه اگر كسى عملا پاسخ مثبت به چيزى ندهد گویی نشنيده است. [۲]
پی نوشت:
[۱] «ذريّه» به معناى فرزند است و به مفرد و جمع هر دو اطلاق مى شود؛ ولى در اينجا معنى مفرد دارد به قرينه «وليّاً» در آيه ۵ همين سوره.
[۲] الجامع لأحكام القرآن، قرطبى، انتشارات ناصر خسرو، چ ۱، ج ۴، ص ۷۲، سورة آل عمران، آيات ۳۷ الى ۳۸
📕پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، تهران، ۱۳۸۶ش، چ نهم، ج ۴، ص ۱۲۰
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️انتظار ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
🔹ما مأمور به انتظاریم؛ #انتظار یعنی چه؟ #انتظار به معنای #مترصّد _بودن است. در ادبیّات نظامی یک چیزی داریم به نام #آماده_باش؛ #انتظار یعنی آماده باش! باید #آماده_باش باشیم. انسان #مؤمن و #منتظر، آنکسی است که در حال «آمادهباش» است.
🔹اگر #امام شما که مأمورِ به ایجاد عدالت و #استقرار_عدالت در کلّ جهان است، امروز #ظهور بکند، باید من و شما آماده باشیم. این #آماده_باش خیلی مهم است؛ #انتظار به این معنا است. #انتظار به معنای #بیصبریکردن و پا به زمین کوبیدن و چرا دیر شد و چرا نشد و مانند اینها نیست،
🔹 #انتظار یعنی باید دائم در حال «آماده باش» باشید. نکته بعدی [اینکه] این #انتظار، مستلزم #صلاح و #عمل است؛ باید خودمان را #اصلاح کنیم، باید اهل #عمل به آن چیزی باشیم که دل آن بزرگوار را شاد میکند...
بیانات مقام معظم رهبری ۹۶/۰۲/۲۰
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_زمان #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«روزه» چه اثر و فایده اى براى انسان دارد؟ (بخش اول)
🔸 #روزه در سه بخش از زندگى انسان تأثیر گذار است: ۱) آثار تربیتی؛ ۲) آثار اجتماعی؛ ۳) آثار بهداشتی و درمانی.
1⃣آثار تربیتى
🔹 #روزه ابعاد گوناگونى دارد، و #آثار_فراوانى از نظر #مادى و #معنوى در وجود انسان مى گذارد، که از همه مهم تر بعد اخلاقى و #فلسفه_تربیتى آن است. از فواید مهم #روزه این است که #روح_انسان را #تلطیف، و #اراده انسان را #قوى، و #غرائز او را تعدیل مى کند. #روزهدار باید در حال روزه با وجود گرسنگى و تشنگى از غذا و آب و همچنین لذت جنسى چشم بپوشد، و عملاً ثابت کند او همچون حیوان، در بند اصطبل و علف نیست؛
🔹او مى تواند زمام #نفس_سرکش را به دست گیرد، و بر #هوسها و شهوات خود مسلط گردد. در حقیقت، بزرگترین فلسفه #روزه همین اثر #روحانى و #معنوى آن است. انسانى که انواع غذاها و نوشیدنی ها را در اختیار دارد و هر لحظه تشنه و گرسنه شد به سراغ آن مى رود، همانند درختانى است که در پناه دیوارهاى باغ بر لب نهرها مى رویند. این درختان نازپرورده، بسیار کم مقاومت و کم دوامند، اگر چند روزى آب از پاى آنها قطع شود پژمرده مى شوند، و مى خشکند.
🔹اما درختانى که از لابلاى صخره ها در دل کوه ها و بیابان ها مى رویند، و نوازشگر شاخه هایشان از همان طفولیت طوفان هاى سخت، و آفتاب سوزان، و سرماى زمستان است، و با انواع محرومیت ها دست به گریبانند، محکم و با دوام و پر استقامت و سختکوش و سخت جانند!. #روزه نیز با #روح و #جان انسان همین عمل را انجام مى دهد، و با محدودیت هاى موقت به او #مقاومت، #قدرت_اراده و #توان_مبارزه با حوادث سخت مى بخشد؛ و چون #غرائز_سرکش را کنترل مى کند، بر #قلب انسان #نور و صفا مى پاشد.
🔹خلاصه، #روزه انسان را از عالم حیوانیت ترقى داده و به #جهان_فرشتگان صعود مى دهد، جمله «لَعَلَّکُمْ تَتَّقُون»؛ (باشد پرهیزگار شوید) اشاره به همه این حقایق است. و نیز حدیث معروف: «الصَّوْمُ جُنَّةٌ مِنَ النّار»؛ [۱] (#روزه سپرى است در برابر #آتش_دوزخ)، اشاره به همین موضوع است. در حدیث دیگرى از #امام_على (عليه السلام) مى خوانیم: از #پیامبر (صلی الله علیه و آله) پرسیدند: چه کنیم #شیطان از ما دور شود؟ فرمود:
🔹«الصَّوْمُ یُسَوِّدُ وَجْهَهُ، وَ الصَّدَقَةُ تَکْسِرُ ظَهْرَهُ، وَ الْحُبُّ فِی اللهِ وَ الْمُواظَبَةُ عَلَى الْعَمَلِ الصّالِحِ یَقْطَعُ دابِرَهُ، وَ الإِسْتِغْفارُ یَقْطَعُ وَتِینَه»؛ [۲] (#روزه روى #شیطان را سیاه مى کند؛ و انفاق در راه خدا، پشت او را مى شکند؛ و دوست داشتن به خاطر خدا، و مواظبت بر عمل صالح دنباله او را قطع مى کند؛ و استغفار رگ قلب او را مى برد!». در «نهج البلاغه» به هنگامى که امیرمؤمنان #امام_على (عليه السلام) #فلسفه_عبادات را بیان مى کند، به #روزه که مى رسد چنین مى فرماید:
🔹«...وَ الصِّیامَ ابْتِلاءً لإِخْلاصِ الْخَلْق»؛ [۳] (خداوند #روزه را از این جهت تشریع فرموده که #روح_اخلاص در مردم پرورش یابد). و نیز در حدیث دیگرى از پیامبر (صلی الله علیه و آله) مى خوانیم: «إِنَّ لِلْجَنَّةِ باباً یُدْعَى الرَّیّانُ لایَدْخُلُ فِیْها إِلاَّ الصّائِمُون»؛ [۴] (#بهشت درى دارد به نام ریان (سیراب شده) که تنها #روزه_داران از آن وارد مى شوند). مرحوم صدوق در «معانى الاخبار» در شرح این حدیث مى نویسد: انتخاب این نام براى این درِ #بهشت، به خاطر آن است که بیشترین زحمت #روزه_دار از ناحیه عطش است؛ هنگامى که #روزه_داران از این در وارد مى شوند چنان #سیراب مى گردند که بعد از آن هرگز تشنه نخواهند شد. [۵] #ادامه_دارد...
پی نوشتها:
[۱] وسائل الشيعه، ج ۱۰، ص ۳۹۵ و ۳۹۷ (چاپ آل البيت)؛ [۲] همان، ص ۳۹۶ و ۴۰۵؛
[۳] نهج البلاغه، كلمات قصار، شماره ۲۵۲؛ جامع الأخبار، ص۱۲۳ (انشتارات رضى)؛ [۴] بحار الانوار، ج ۹۳، ص۲۵۲؛ [۵] معانى الأخبار، ص۴۰۹ (انتشارات جامعه مدرسين)
📕تفسیر نمونه، آيت الله العظمى مکارم شیرازی، دارالكتب الاسلاميه، چ ۵۵، ج ۱، ص ۷۰۸
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#روزه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد