تله بنیان گذار!.pdf
86.4K
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
#انتخابات
✅ تله بنیانگذار!
🔶 دو واقعیت مهم در ارتباط با انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ عبارتند از:
1️⃣ افت شدید آرای اصلاحطلبی
2️⃣ افت مشارکت مردمی در انتخابات در مقایسه با انتخابات سال ۱۳۹۶.
🔸در تحلیل و بررسی این موضوع، برخی افراد در جریان اصلاحات از جمله آقای سیدمحمد خاتمی تلاش کردند تا کاهش مشارکت مردمی در انتخابات ریاستجمهوری در خرداد ۱۴۰۰ را به شیوه احراز صلاحیت شورای نگهبان ربط دهند.
🔸 این در حالی است که دلایل واقعی کاهش مشارکت و افت شدید آرای اصلاحطلبی را باید در خصایص گفتمانی و عملکرد جریان اصلاحات دید.
🔸 چنانچه جبهه نیروهای انقلاب و جریان اصولگرایی در دولت آینده موفق ظاهر شوند و بر مطالبات و اولویتهای تحولخواهانه مردم در عرصههای مختلف جامه عمل بپوشانند، بحران اصلاحطلبی جدیتر میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: مصطفی قربانی؛ کارشناس سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ تاکتیک آمریکا برای ماندن در افغانستان
🔶 چند وقتی است که اخبار زیادی از رسانهها و خبرگزاریهای مختلف غربی در رابطه با وضعیت افغانستان و پیشرویهای طالبان به جهان مخابره میشود. خبرهایی که بسیاری از آنها دروغ و کذب محض است و صرفاً ابعاد تبلیغاتی و رسانهای دارد.
🔸 برای پی بردن به واقعیتهای موجود و بررسی بیشتر شرایط ذکر چند نکته حائز اهمیت است:
1⃣ انتشار اخبار کذب و جعلی همچون تصرف ۸۰ درصدی شهرهای افغانستان توسط طالبان، نشان از یک نوع عملیات رسانهای- روانی در جهت ناامن نشان دادن افغانستان است. این رسانهها بهگونهای وانمود میکنند که عامل اصلی این اتفاقات، خروج آمریکا از این کشور است. این در حالی است که خود آمریکا عامل اصلی ناامنی در افغانستان است.
2⃣ ایجاد موجی از وحشت رسانهای و تبلیغاتی همچون تصرف ۸۰ درصدی مناطق افغانستان در راستای ایجاد یک ماشین روانی گسترده برای تصرف بیشتر مناطق توسط طالبان است. این گزاره بیشتر به دنبال ایجاد ترس در افکار عمومی و نیروهای نظامی افغان است. روشی که داعش در سال ۲۰۱۴ در جهت تصرف مناطق مختلف عراق و سوریه از آن استفاده کرد. همین روش اکنون توسط رسانههای غربی در افغانستان در حال اجراست. لازم به ذکر است که از ۴۵۰ شهرستان افغانستان، ۹۰ شهر آن در اختیار طالبان است.
3⃣ ایجاد ناامنی گسترده و همزمانی آن با خروج نیروهای آمریکایی، نشان از توافقات پشت پردهای دارد که این همزمانی را ایجاد کرده است. رفتن اشرف غنی به آمریکا در برهه کنونی و عدم مبارزه جدی با طالبان توسط نیروهای امنیتی و نظامی، همگی از ابعاد نهانی از ماجرا حکایت دارد که رویههای آن بعدها آشکار خواهد شد.
4⃣ از زمانی که بحث خروج آمریکا از افغانستان مطرح شده است، گزارههای ناامنی در این کشور بیشتر و در ابعاد مکانی گسترده تر شده است؛ از انفجارهای مقابل مدارس تا قضایای کنونی، همگی از ایجاد یک نوع سناریوی مشترک توسط آمریکا با عوامل داخلی همسوی خود است که بتواند همچنان در این کشور حضور داشته باشد.
🔸 برخی اعتقاد دارند که آمریکا موافق تسلط طالبان بر افغانستان و تشکیل دولت توسط این گروه است؛
🔶 اما آنچه آمریکا به دنبال آن است:
1⃣ تضمین حضور خود
2⃣ ایجاد یک دولت ملی متشکل از افراد وابسته است.
🔸 ابعاد این دولت ملی برآمده از تشکلهای سیاسی مختلف با گرایشهای متضاد است. امری که بههیچعنوان در کشوری همچون افغانستان قابل پیادهسازی نیست. درنتیجه آمریکا با این اقدام به دنبال تشکیل یک دولت شکننده، بدون هر نوع همگرایی است تا در خلأ امنیتی حاصلشده از خلأ سیاسی در این کشور، حضور خود را تثبیت کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#طب_اسلامی
#واکسن_کرونا
✅ نظر واقعی رهبری درباره طب اسلامی
🔶 طرفداران طب اسلامی همیشه میگویند مقام معظم رهبری فرمودهاند که طب اسلامی باید احیا شود. اما نمیگویند منظور رهبری درباره طب اسلامی چیست و آنچه را خودشان طب اسلامی میدانند به مخاطب القاء میکنند که منظور رهبری این است. اما ببینیم منظور رهبرانقلاب درباره طب اسلامی چیست.
🔶 مقام معظم رهبری در سخنرانی خود در اردیبهشت ماه ۹۸ در بیان مفهوم طب اسلامی، این چنین فرمودند:
«طب اسلامی، یعنی ببینید که اسلام عزیز چه راهی را پیش روی شما گذاشته تا از وابستگی نجات یابید و در جنگهای بیولوژیکی تلف نگردید، چه کنید تا اقتصاد پزشکی شما وابسته نگردد؛ نه این که چه چیزی را با چه چیزی مخلوط کرده و بخورید!
طب اسلامی، یعنی طبیب مسلمان بار بیاورید، در ابتدای انقلاب، از پاکستان و هندوستان، پزشکان عمومی و جراح میآوردیم، اکنون پزشکان فوق تخصص داریم، کشفیات و مقامات علمی داریم، بسیاری از داروهای عمومی یا خاص را خودمان تولید میکنیم، نه این که یعنی تمام علوم پزشکی و دارویی را تعطیل اعلام کنید!»
🔸 و در ادامه متذکر شدند:
«اسلام عزیز و قرآن عظیم و حکیم را مانند کلیسای قرون وسطا معرفی نکنید که تحریف و ظلمی بس عظیم میباشد.
شاخصه علوم اسلامی، در ریاضیات، طبیعیات، ادبیات، تاریخ و …، این نیست که کاشف یا گویندهاش (از امام معصوم (ع) گرفته تا بوعلی سینا و …) مسلمان باشد، بلکه این است که دانشمند، با جهان بینی اسلامی، به طبیعت نگاه کند، بشناسد، کشف کند و طبق اهداف و برنامههای اسلامی، از علوم بدست آمده، برای منافع جامعه انسانی، بهره برداری نماید.
به عنوان مثال جابربن حیان، پدر شیمی آلی، شاگرد امام صادق (ع) بوده است، آیا میشود گفت: "شیمی آلی اسلامی است" و مابقی کشفیات و علوم شیمی، اسلامی نیست؟! ریاضی، فیزیک، ادبیات و طب نیز همین طور است.»
🔸 با این تعریف و تعبیر رهبری از طب اسلامی، آیا هم اکنون واکسن برکت، مصداق کامل طب اسلامی نیست؟
🔸 #به_قلم_شما: حسین دارابی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#دولت_اسلامی
✅ از دکتر بهشتی تا دکتر رئیسی؛ از قانون اساسی تا سند تحول قوه قضائیه
🔶 شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی از سال ۱۳۴۰ با دعوت امام خمینی(ره) به تشکیل نیرو در شهر قم جهت مبارزه با طاغوت به نهضت انقلاب اسلامی پیوست.
🔸 ایشان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیتهای عملی ، اجتماعی ، سیاسی چون: تحصیل در دانشگاه و به موازات آن در حوزه علمیه، فراگیری زبان انگلیسی و آلمانی، عضویت در شورای انقلاب اسلامی ایران ، حضور و فعالیت در اعتصابها، راهپیماییها، نوشتن اعلامیهها، جبههگیریها و برخوردها، صاحبنظر، قطب ارشاد، مرجع و تصمیمگیرنده کارهای انقلابی و اداره مرکز اسلامی هامبورگ آلمان را داشتند.
🔸 شهید بهشتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز به تلاش خود ادامه داده و با حضور مؤثر در: شورای انقلاب اسلامی و سعی بسیار جهت جلوگیری از انحراف این شورا توسط غربزدهها، مدیریت مجلس خبرگان قانون اساسی، تنظیم قانون اساسی جمهوری اسلامی خصوصاً تلاش برای گنجاندن اصل ولایت فقیه، تلاش پیگیر برای پایه ریزی یک دستگاه قضائی اسلامی، سعی بسیار جهت آموزش علوم دینی و تربیتی با سبک جدید با تأسیس مدرسه علمیه حقانی و دبیرستان دین و دانش، نظارت بر هیئتهای مؤتلفه اسلامی از سوی امام خمینی(ره)، همکاری در ایجاد تشکلی به نام جامعه روحانیت مبارز تهران، تشکیل و مدیریت حزب جمهوری اسلامی و ریاست دیوان عالی کشور؛ در تاریخ معاصر ایران به عنوان یکی از مؤثرترین رهبران تشکیل گام دوم تمدن سازی اسلامی که همان تشکیل نظام اسلامی باشد ، ماندگار شد.
🔸 امام خمینی(ره) درباره دکتر بهشتی فرمودند: «بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مُرد و خار چشم دشمنان بود.» (صحیفه امام، ج ۱۵، ص ۳)
🔶 در دوره دو ساله و اندی اخیر ریاست قوه قضائیه در گام دوم انقلاب و در مرحله تشکیل دولت اسلامی (دولت به شکل عام)، نیازمند تحول اساسی در این قوه برای تحقق گام سوم از مراحل پنجگانه تمدن نوین اسلامی میباشیم.
🔸 آیت الله دکتر رئیسی همچون استاد و پیشکسوت خود آیت الله دکتر بهشتی درصدد کمک به اعتلای انقلاب اسلامی با تهیه سند تحول قوه قضائیه و جلب نظر رهبر معظم انقلاب ، پس از دریافت حکم ریاست آن قوه، تلاش بسیار جهت اجرای آن نمود که بنابر نظرسنجی پایان سال ۱۳۹۹، مردم با اقدامات انقلابی و شجاعانه دستگاه قضا به مدیریت ایشان، بیشترین رضایت مندی را در بین دیگر دستگاههای دولتی و حکومتی از این قوه داشتند.
🔸 در دیدار رئیس و کارکنان این قوه با مقام معظم رهبری به مناسبت روز قوه قضائیه، حضرت آقا به این امر اشاره نمودند و فرمودند: «این مسیر باید با شدت و حتی پرشتابتر ادامه یابد و سند خوب، متقن، عملیاتی، غیرنمایشی، غیرشعاری و زمانبندی شده تحول در دستگاه قضا، همچنان ملاک حرکت تحولی باشد.»
🔸 حال که آیت الله دکتر رئیسی منتخب مردم در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم میباشد، انشاءالله همانطور که قول داده بودند با تشکیل دولت جوان مؤمن انقلابی و گماردن مدیرانی جهادی از هئیت دولت تا سطح پایین قوه مجریه به مبارزه شبانه روزی با تبعیض و فساد و رانت بپردازند و با اجرای صحیح قانون اساسی، عزت نظام و مردم حفظ، عدالت بیشتر اجرا و گام سوم تمدن اسلامی که همان تشکیل دولت اسلامی و زمینه سازی ظهور است در این دولت محقق گردد.
🔸 و این بیان مقام معظم رهبری که برای ریاست قوه قضاییه بیان فرمودند برای ریاست قوه مجریه نیز تحقق یابد که: «لازم است خدا قوّت عرض کنیم به جناب آقای رئیسی. حرکت ایشان در قوهی قضائیه مصداق همان چیزی بود که ما همیشه تکرار میکنیم؛ یعنی حرکت جهادی، جدی، شبانهروزی، پرتلاش، پرانگیزه.»
🔸 #به_قلم_اساتید: مجتبی لشکربلوکی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل 9تیرماه 1400.pdf
3.12M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
✅ بوم مسائل ۹ تیر ماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 تداوم درخواستها برای رسیدگی به وضعیت دانشگاه آزاد
🔸 سیاه نمایی از وضعیت امیرحسین مرادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بودجه
#دولت_سیزدهم
✅ کسری بودجه؛ مسئله اصلی دولت سیزدهم
🔶 دولت سیزدهم کمتر از ۴۰ روز دیگر سکان اداره کشور را در دست خواهد گرفت، این در حالی است که کشور در شروع کار خود با دو مسئله کلان در حوزه اقتصاد مواجه است:
1⃣ مشکلات اقتصادی کشور بسیار گسترده و بلاتکلیف است.
2⃣ انتظارات برای رفع مشکلات اقتصادی در بازه زمانی کوتاهمدت بسیار بالاست.
🔸 در این شرایط یکی از ضرورتهای بازگشت آرامش به کشور، مدیریت افکار عمومی و منطقی کردن خواستههاست. ازجمله چالشهای اساسی دولت سیزدهم در شش ماه اول عمر خود، حل معضل کسری بودجه ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی است.
🔶 نکات تحلیلی
1️⃣ افزایش هزینههای دولت به دلیل تورم بالا در سال گذشته و عدم پیشبینی منابع مالی مشخص باعث شده است که در سال جاری با کسری بسیار زیادی مواجه باشیم؛
یکی از اختلافات اصلی مجلس و دولت در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ نیز شفاف نبودن منابع آن بود.
آینده فروشی از طریق انتشار اوراق قرضه، انتظار فروش روزانه ۲۳۰۰۰۰۰ بشکه نفت و میعانات گازی و دل بستن به انجام توافق و آزادسازی منابع ارزی ایران، ازجمله منابع کسری آفرین در بودجه ۱۴۰۰ میباشند.
2️⃣ یکی از دلایل اصلی تورم در طول سالهای گذشته کسری بودجه و استقراض از بانک مرکزی بوده است؛ یعنی برای پرداخت هزینههای ضروری مانند حقوق کارکنان، دولت اقدام به چاپ پول میکند. درحالیکه دولت فعلی با کمبود منابع مالی مواجه است، هزینههای جاری همه دستگاهها را مدام افزایش داده است. بررسیها نشان میدهد که بانک مرکزی فقط در دوره مسئولیت آقای همتی پایه پولی کشور را از ۲۲۰ هزار میلیارد تومان به ۴۸۹ هزار میلیارد تومان افزایش داده است.
3️⃣ درحالیکه به نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی در چنین شرایطی بانک مرکزی اقدام به فروش اوراق قرضه نماید تا لااقل اثرات تورمی کمتری داشته باشد، مشاهدات نشان میدهد که بازار فروش اوراق در فصل اول سال ۱۴۰۰ بسیار راکد بوده است و دست دولت برای تأمین منابع مورد نیاز از این طریق نیز باز نیست. ضمن اینکه فروش اوراق در سالهای گذشته که بازخرید آنها باید در سال جاری صورت گیرد، یکی از محلهای کسری بودجه دولت است!
🔶 نکته راهبردی
هرچند رفع مشکلات اقتصادی کنونی با اقدامات فوری قابل حل نیست ولیکن به اذعان کارشناسان اقتصادی و با توجه به ظرفیت های موجود کشور، همانطور که رئیس جمهور منتخب نیز تأکید دارند، سر و سامان دادن به برخی مشکلات اقتصادی در کشور مدت زمان طولانی طول نخواهد کشید که موجب سرخوردگی و ناامیدی مردم شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی کارگر؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#واکسن_کرونا
✅ لزوم واکسیناسیون فکری همزمان با واکسیناسیون کرونایی!
🔶 این روزها همه جهان درگیر ویروس منحوس کرونا هستند، ویروسی که با جهشهای متنوع و متناوب، نفس را بر اهالی کره خاکی تنگ کرده است. ویروسی که مرزهای بیشرمی را جابجا و تشت رسوایی تمدن پوشالی غرب از ماسک دزدی تا احتکار و انحصار واکسن و روشهای درمانی را به صدا درآورده و باعث اعتراض افکار عمومی جهانی به این رسواییها شده است.
🔸 همزمان که دولتهای غربیِ مدعی تمدن، آزادی و فرهنگ مشغول دزدی از یکدیگر بودند، آمریکا، اولین شرکت دانش بنیان تولید کننده واکسن ایرانی کرونا(برکت) را تحریم کرد، تا لکه ننگ دیگری بر پیشانی تاریخ ضد بشری تمدن غرب نقش ببندد.
🔸 از آن طرف رسانههای فارسی زبان متعلق به دولت انگلیس، رژیم سعودی و آمریکا، در یک جنگ تمام عیار شناختی - ترکیبی، فضایی منفی و متزلزل از جامعه و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در مواجهه موفق با کرونا در ذهن ابتدا مخاطب داخلی و بعد در اذهان جهانیان که مشتاق پيگيری مسائل ایران هستند، ایجاد کردند.
🔸 اما در مقابلِ تمام این هجمههای وحشیانه دولتهای غربی، بازهم رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنهای(مدظله)، تمام قد و مستمرا وارد میدان حمایت از شرکتهای دانش بنیان و متخصصان جوان ایرانی شدند و در یک همآورد چند جانبه یک تنه بازیهای صاحبان تحریم و مافیای دارو و کارشکنی عدهای نفوذ کرده در برخی دستگاههای دولتی را به شکست کشاندند و در انتها با پیشگامی در تزریق اولین دز از واکسن ایرانی این زنجیره حمایت و اعتماد به توان داخلی را تکمیل فرمودند.
🔸 اینگونه پیشرفتها (تولید واکسن) که به نوعی با مسائل روزمره مردم و جامعه پیوند مستقیم دارد، شاید بتوان گفت هر ۱۰ سال، یک یا دو مورد برای یک کشور رقم میخورد که مجموعههای حاکمیتی با افزایش ضریب انتشار اخبار و اطلاعات این پیشرفتها، روح امید و سرمایه اجتماعی خود را در بین مردم افزایش میدهند. در مسئله کرونا هم که میتوان گفت همه اجزا جامعه را با خود درگیر و از اقتصاد گرفته تا آموزش و فرهنگ و... را تحت الشعاع خود قرار داد، دوست (به نیکی) و دشمن (به ضدیت) منتظر نتیجه تلاش دانشمندان ایرانی بودند.
🔸 اما متأسفانه در اقدامی تعجب برانگیز، همزمان که رهبری درحال مدیریت این جنگ ترکیبی - شناختی علیه هویت اسلامی - ایرانی کشور بودند، عدهای در ابتدا بعد از حمایتهای هوشمندانه ایشان از کادر درمان و ستاد ملی مبارزه با کرونا، در جهت مخالف این سیاست کلان (خواسته یا ناخواسته همصدا با رسانههای دشمن) برآمدند و با برچسب زنی به ستاد و با دلایل واهی، نگاه بخشی از جامعه را بدبین و رهبری را کم اطلاع و احاطه شده توسط نفوذیها به مردم معرفی کردند و حتی بعد از آنکه رهبری فرموند عمل به دستورات ستاد واجب است، این جماعت در یک حرکت خلاف مبنا و بدون شناخت اصل ولایت مطلقه فقیه، برای بخشی از مردم به غلط تبيين کردند که میشود علیه حکم رهبری، اقدام کرد.
🔸 این ماجرای مسموم کردن اذهان عمومی تا جایی پیش رفت که وقتی رهبری در یک اقدام عاقلانه و آگاهانه حاصل یکسال راهبرد کلان کشور در به رخ کشیدن توان دانشمندان ایرانی را با پیشگامی در تزریق واکسن ایرانی تکمیل کردند، باز هم همين عده با اهانتهای بیشرمانه، رهبری را کانالیزه، احاطه شده توسط نفوذیها، فریبکار (واکسن بازی)، مجبور شده، کم توان در مقابله با فشارها و...، حجم بزرگی از ابهام و فضای منفی علیه اقدام هوشمندانه رهبری ایجاد کردند. تا بار دیگر نقش خود به عنوان کسانی که همیشه مقابل اقدامات راهبردی رهبری برای مدیریت جامعه اسلامی، ایستادهاند را ایفا کنند و بازهم بخش بزرگی از جریان رسانهای اصیل انقلابی را مشغول رفع این شبهات کنند، حال آنکه باید همه ظرفیت در جهت این سياست کلان میبود.
🔸 لذا به نظر میرسد باید اساتید بصیر و عالم به مقتضیات زمان، عَلم تبیین و تعمیق مبانی فکری و عملی مبتنی بر اسلام ناب محمدی(ص) را با فعالیت بیش از پیش خود گسترش دهند تا افکار عمومی جامعه خصوصاً طیف جریان اصیل انقلابی، همزمان با واکسیناسیون کرونایی، مقابل این دست اقدامات منحرف کننده افکار واکسینه شوند. انشاءالله
پ.ن: باید اصل ولایت مطلقه فقیه را آموزش داد.
🔸 #به_قلم_شما: آقای الف
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#انتخابات
✅ سه نکته مهم بیانات رهبر معظم انقلاب
🔶 انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم یکی از برگهای زرین انقلاب اسلامی است که هرچه از آن فاصله میگیریم عظمت آن بیشتر در چشمها متجلی میشود. مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان قضایی کشور به برخی از نقاط برجسته این انتخابات اشاره کردند.
🔶 گزارههای خبری
1⃣ شکست پروژه دشمن: مقام معظم رهبری در مورد دشمنان این انتخابات میفرمایند: «تحلیلگرانی که چشمشان به این انتخابات بود، آنها میفهمند چه اتّفاقی افتاد. در کجای دنیا معمول است و دیده میشود که همه دستگاههای تبلیغاتی مخالف، فعّال و مؤثر به کار بیفتند برای اینکه به مردم نهیب بزنند که در انتخابات شرکت نکنید؟».
2⃣ بنبست نداریم: دشمنان فضا را بهگونهای جلوه میدادند که گویا جمهوری اسلامی با بنبست مواجهه است و بر همین اساس تبلیغ میکردند که مردم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکنند. تنوع سلیقههای نامزدها نشان داد که بنبست وجود ندارد.
آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در این زمینه میفرمایند: «تنوع سلیقهها در مناظرات مشاهده شد و پیدا بود؛ امّا همه این نامزدهای محترم بر این معنا متّفق بودند که مشکلات اقتصادی کشور راهحل دارد؛ درست نقطه مقابل آن چیزی که دشمن میخواهد اعلام کند که راهحلی وجود ندارد. همه متّفق بودند راهحل دارد، منتها این [یکی] میگفت راهحل من درست است، آن [دیگری] میگفت راهحل من درست است؛ امّا همه وجود بنبست را انکار کردند.»
3⃣ اعتماد به نظام: در هنگام شمارش آرا در این دوره، تعداد آرای باطله نسبت به گذشته دارای برجستگی رسانهای بیشتری شد.
مقام معظم رهبری این آرای باطله را دلیل جدایی آنها از نظام ندانست و فرمودند: «بعضیها روی آراء باطله تکیه میکنند که آقا آراء باطله [زیاد است]. خب حالا چه؟ آراء باطله دلیل چیست؟ آراء باطله دلیل جدایی آن افراد از نظام است؟ ابداً! عکسِ قضیّه است. آنکسی که میآید در شعبهی رأیگیری و میخواهد رأی بدهد -با صندوق قهر نکرده، میخواهد رأی بدهد- نگاه میکند میبیند آن شخصی که قبول دارد، در این مجموعه نامزدها نیست؛ خب این چهکار کند؟ میتواند قهر کند بگوید حالا که شخص مورد نظر من در این فهرست نامزدها نیست، من رأی نمیدهم و برود؛ اگر قهر نکرد، نرفت و رأی داد و اسم همان شخص را نوشت -که این میشود آراء باطل- یا رأی سفید انداخت، پس پیدا است که این [شخص] به صندوق رأی علاقهمند است، پیدا است که با صندوق رأی قهر نکرده، پیدا است که بهنظام علاقهمند است».
🔸 نکته پایانی
🔸 انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم با توجه به مجموعه تحرکات داخلی، خارجی و حتی وضعیت کرونایی، در دنیا بینظیر بود. باید جنبههای روانشناسی سیاسی، رسانهای و جامعهشناسی این انتخابات مورد تحلیل قرار بگیرد، اما باید مراقب بود که در دام دشمنان برای تخریب آن قرار نگرفت.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ منطقه در یک نگاه
1⃣ دور جدید مذاکرات سیاسی میان بغداد و پکن، با حضور قائم مقام وزارت خارجه عراق و معاون وزیر خارجه چین، در پکن برگزار شد.
2️⃣ محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، به دنبال تحولات اخیر کرانه باختری، با یک بالگرد اردنی، راهی امان شد و با پادشاه اردن دیدار کرد.
3️⃣ وزیر خارجه رژیم صهیونیستی سرکنسولگری این رژیم در دبی را افتتاح کرد.
4️⃣ وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد که دو شهرستان «شینواری» و «خوست بغلان» در نتیجه عملیات نیروهای امنیتی و دفاعی این کشور از کنترل طالبان آزاد شد.
5️⃣ نیروهای موسوم به شورای انتقالی جنوب، در جدیدترین اقدام خود برای کنار زدن دولت مستعفی در یمن، از تأسیس وزارت خارجه و تعیین نماینده در کشورهای مختلف خبر دادند.
6️⃣ وزارت خارجه انگلیس از تعیین «مارک برایسون - ریچاردسون» به عنوان سفیر جدید این کشور در بغداد خبر داد.
7️⃣ آتش سوزی مهیب جنگلهای اطراف شهر حیفا در فلسطین اشغالی وارد خیابانهای اولیه این شهر شد و شماری از ساختمانها به طور کامل تخلیه شدند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
نسخه وب گزارش روابط عمومی در کرونا.pdf
16.24M
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#واکسن_کرونا
✅ گزارشی از عملکرد روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله (عج) در مقابله با کرونا
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#انتخابات
✅ مسئولیت انتقال امانت!
🔶 انتخابات به پایان رسید اما بیش از یک ماه دیگر نیز دولت دوازدهم بر سر کار است. این مدت بر خلاف تلقیای که خیلیها بنا بر عملکرد گذشته، این دوره را مهم نمیدانند یا معتقدند دولتی که حدود هشت سال نتوانست به عمده وعدههایش عمل کند، در یک ماه مانده چه میتواند بکند، مدتی بسیار مهم و راهبردی است.
🔸 اداره بهینه این دوره زمانی کوتاه میتواند آثاری درازمدت و طولانی برای کشور به همراه داشته باشد:
1️⃣ این مدت طلایی مضاف بر اینکه باید صرف جمعبندی کارها و اقدامات بر زمین مانده شود، طرحهای توسعهای و سازندگی تمام شده افتتاح و در فرآیند چرخه مدیریتی و خدماتی کشور قرار گیرد، ملاحظات و دلایل طرحهای نیمه تمام یا در آستانه اتمام به دولت بعدی منتقل شود، لازم است مقدمات و تمهیدات انتقال قانونی و البته آرام و مسالمتآمیز مسئولیت و قدرت به دولت منتخب جدید ملت نیز فراهم شود.
2️⃣ همه گزارشها، اطلاعات و تجربیات و حتی برنامههایی که برای آینده کاربرد دارد، صادقانه و شفاف به رئیسجمهور منتخب منتقل شود.
دلیل اهمیت این مسئله این است که این موضوع یک مسئله کلان ملی است و این دولت و دولت منتخب متعلق به همه کشور است و همه مسئولان و گروههای سیاسی باید خود را در خدمت رئیسجمهور منتخب و دولت سیزدهم قرار دهند.
🔶 نکته پایانی
🔸 انتظار مهم و قانونی از رئیسجمهور و دولت فعلی این است که با نمایش روحیه همدلی، همفکری، انسجام و وحدت با دولت جدید گام برداشته و تمام تجارب خود را برای حل مشکلات مردم در آینده در اختیار دولت منتخب قرار دهد و از هر گونه اتخاذ تصمیمی که بار مالی و تعهد حقوقی بر دولت جدید تحمیل کند، اجتناب کند. این موضوع در قضیه مذاکرات احیای برجام حائز اهمیت راهبردی و ویژهای است؛ چرا که تلاش دولت از مدتها پیش برای رسیدن به معاهدهای که نشان دهد دولت به وعدهاش در برداشتن تحریم ها عمل کرده، ظاهراً برای دولت مهم است و البته امیدواریم به شوری این نگاه بدبینانه که میگویند دولت کنونی به هر قیمتی میخواهد برجام را احیا کند، نباشد و در روزهای پایانی برای هر اقدام و کاری ضمن اطلاعرسانی کامل به دولت رئیسجمهور منتخب، جوانب امر به طور کامل بررسی و مراقبت شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#مذاکره
#تحریم
✅ راستی آزمایی واقعی
🔶 یکی از مهمترین مؤلفههای راستیآزمایی لغو تحریمها، فروش نفت و انجام مبادلات بانکی ارز نفتی است. به عبارت دقیقتر، پس از اینکه آمریکا اعلام میکند تحریمها لغو شد، ما باید بتوانیم از کانالهای رسمی نفت صادر کنیم و از کانالهای رسمی ارز حاصل را مبادله کنیم. طبیعتا مدت زمان لازم برای انجام این فرآیند لااقل برای یک محموله نفتی، حداقل زمان لازم برای راستیآزمایی لغو تحریمها نیز هست.
🔸 راستیآزمایی غیر از این نیز معنایی ندارد. یعنی راستیآزمایی بدین معنی نیست که دولت تدبیر و امید فیالمثل متن فرامین اجرایی آقای بایدن را بررسی و آن را تأیید نماید. آنچه باید بررسی شود، رفع علیالارض تحریمهاست. کما اینکه طرف مقابل در قصه برجام، به متن تعهدات ایران اعتماد نکرد و صرف متن را به عنوان انجام تعهد توسط ایران نپذیرفت؛ آژانس را مأمور کردند تا روی زمین انجام تعهدات ایران را تأیید کند.
🔸 ما در دوره برجام یک بار از این ناحیه خسارت دیدهایم. طرف مقابل اجرای تعهدات ایران را راستیآزمایی کرد، اما دولت آقای روحانی بابت وعده روی کاغذ آمریکاییها جشن گرفت و شد آنچه شد. ۹ ماه بعد از شروع اجرای تعهدات آمریکاییها، آقای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل از تعلل آمریکاییها در اجرای برجام گلایه کرد و البته که بیحاصل بود.
🔸 یک نکته جالب این است که اوایل خردادماه امسال سوگیموری رئیس انجمن نفت ژاپن به صراحت اعلام کرد که آغاز واردات نفت از ایران پس از لغو تحریمها، حدود سه ماه زمان خواهد برد. اگر سایر واردکنندگان نفت ایران نیز چنین مهلتی نیاز داشته باشند، راستیآزمایی صادرات نفت حداقل سه ماه زمان نیاز دارد.
🔸 معالاسف باید گفت کسانی که با تحریف شرط راستیآزمایی، میخواهند این مسئله مهم را به بررسی عبارات لغو تحریم روی کاغذ تقلیل دهند، دنبال هرچه باشند، در پی لغو واقعی تحریمها نیستند.
🔸 #به_قلم_اساتید: سید یاسر جبرائیلی؛ کارشناس مسائل اقتصاد سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#سفارت_انگلیس
✅ مأمور امنیتی انگلیسی با پوشش دیپلماتیک در راه تهران
🔶 وزارت امور خارجه انگلیس، با انتشار بیانیهای اعلام کرد که «سایمون شرکلیف» بهعنوان سفیر جدید این کشور در ایران معرفی شده است.
🔸 شرکلیف نامی آشنا در میان محافل دیپلماتیک در تهران است، زیرا او بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ دبیر دوم سفارت بریتانیا در تهران بوده است. در آن دوران انگلیسیها دولت اصلاحات را به سر میز مذاکره آورده و با گرفتن امتیاز در مذاکرات سعدآباد در نهایت با گرای آمریکاییها پرونده هستهای ایران را به شورای امنیت سازمان ملل فرستادند.
🔸 سفیر جدید انگلیس در ایران پیش از آنکه سابقه دیپلماتیک داشته باشد، یک مأمور امنیتی کارکشته است که سابقه مدیریت در بخش امنیت ملی وزارت امور خارجه بریتانیا را در کارنامه دارد.
🔸 سایمون شرکلیف فارغالتحصیل دانشگاه کمبریج است که در یمن، نیجریه، کابل، واشنگتن و بغداد نیز سابقه کار داشته است. وی همچنین مسئول بخش مبارزه با تروریسم وزارت خارجه بریتانیا در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ بوده و بعد از آن هم بهعنوان معاون نمایندگی سفارت انگلیس در نیجریه فعالیت کرده است.
🔸 نکته قابلتأمل آنکه دوره مأموریت شرکلیف در نیجریه نقطه اوج فعالیتهای گروه تروریستی بوکوحرام نیز محسوب میشود. در آن روزها این گروه شورشی-سلفی دست به کشتار و گروگانگیریهای سریالی در شهرهای مختلف کشور نیجریه میزند.
🔸 آخرین مأموریت شرکلیف به مدت یک سال، از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ در یمن بوده است. در این تاریخ انگلیسیها برای اولین بار بهصورت مستقیم در موقعیت میدانی جنگ یمن حاضر شده و البته ضربات و خسارات شدیدی نیز از مقاومت خوردهاند. اخیراً یک منبع در وزارت دفاع دولت نجات ملی یمن در گزارشی اعلام کرده است که بریتانیا در سال ۲۰۱۷ به شکل مستقیم در جنگ یمن نقش داشته و تجهیزات نظامی ائتلاف متجاوز سعودی را اداره کرده است. همچنین علاوه بر خدمات مستشاری در جبهههای شمالی، بخش زیادی از انواع سلاحهای عربستان توسط انگلیسیها تأمین شده است.
🔸 سایمون شرکلیف چهره امنیتی انگلیسی با پوشش دیپلماتیک از سال ۱۹۹۸ به وزارت خارجه بریتانیا پیوسته است، او قرار است جای سفیر پرحاشیه رابرت مک ایر را بگیرد.
🔸 مک ایر دیماه سال ۱۳۹۸ در حاشیه یک تجمع سیاسی روبروی دانشگاه امیرکبیر در تهران بازداشت شد. مأموران امنیت ناجا سفیر انگلیس را در حالی بازداشت کردند که در حال فیلمبرداری در جمع تعدادی اغتشاشگر بود.
🔸 حالا رفتن مک ایر و آمدن شرکلیف نشانهای از تحولات دیپلماتیک انگلیسیها پس از انتخابات در ایران است. به نظر میرسد انگلیسیها یک لابیست سیاسی را با یک تکنسین عملیات میدانی تعویض کردهاند. این تغییرات در رصد قرار گرفته و شعاع عملکرد در کنترل قرار دارد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#انتخابات
✅ شکست خود را توجیه نکنید
🔶 افراد در جایگاه های مختلف و با زبانهای متفاوت و با قیافهای بهظاهر دلسوزانه مدام از پیام ۵۰ درصدی میگویند که در انتخابات شرکت نکردند. البته حتما بخشی از این افراد از سر دلسوزی صادقانه سخن میگویند اما در زمینی بازی میکنند که مغرضان آن را طراحی کردند.
🔸 بدخواهانی که همه تلاش خود را برای مأیوس سازی مردم جهت شرکت در انتخابات کردند، اما صفهای طولانی انتخابات در ابتدا و انتهای ساعات رأیگیری ایجاد شده به آنها فهماند که پروژه تحریم انتخابات شکست خورده است.
🔸 ما معتقدیم که کش دادن چنین مباحثی بعد از پیروزی شیرین ملت، وجاهتی ندارد، اما نمیتوان در مقابل سمپاشی کسانی که زبان به طعنه باز کرده و با پررویی تمام پیروزی ملت را ناکامی جلوه میدهند سکوت کرد، لذا ناگزیر از بازنمایی شکست بانیان پروژه تحریم هستیم.
🔸 در این انتخابات شکست بوقهای تبلیغاتی آمریکا، انگلیس و عربستان، شکست جریانی که به دنبال پایمال کردن عزت ملت ایران بودند و بنای کرنش مقابل سلطهگران داشتهاند و شکست افراد خودشیفتهای که در قامت مرتد سیاسی دم از عدم شرکت در انتخابات زدند، بر همگان آشکار گشت و مهملاتی که این روزها طرح میکنند نشان از عمق شکست آنها در پروژه تحریم انتخابات دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر قاسم حبیب زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت
#نشریه #خط_حزب_الله
#انتخابات
#تحول
✅ همه با هم برای تحول آفرینی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
A4 - 295.pdf
3.53M
#ولایت
#نشریه #خط_حزب_الله
#انتخابات
#تحول
✅ همه با هم برای تحول آفرینی
🗳 خط حزبالله به مناسبت پایان رقابتهای سیزدهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری در گزارش این هفته ضرورت تحولآفرینی و حرکت دولت جدید برای پیشرفت کشور را بررسی میکند.
🗳 انتخابات ۱۴۰۰ در اوج فشار رسانههای خارجی و اجماع جریانهای معاند خارجی بر تحریم انتخابات و شرایط خاص کرونایی و اقتصادی جامعه برگزار شد، اما حضور امیدوارانه مردم نوید اوجگیری موج دیگری از امواج توفنده انقلاب را میدهد. این شمارهی خط حزبالله به بررسی ابعاد حضور حماسی مردم در انتخابات ۱۴۰۰ پرداخته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم سیّدمهدی موسوی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۲۹۵
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بودجه
#دولت_سیزدهم
✅ خرج تراشیهای دولت روحانی برای دولت رئیسی در ماه پایانی
🔶 خبرهای خوبی که این روزها محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به اطلاع عموم میرساند تکالیفی است که دولت طی سالهای گذشته باید انجام میداد اما اکنون یک ماه مانده به تحویل قدرت به دولت سیزدهم، مسئولان دولت دوازدهم اقداماتی انجام میدهند که بار مالی آن متوجه دولت مستقر نیست.
🔸 در این شرایط دولت سیزدهم با افزایش هزینههای جاری روبهرو خواهد بود که این موضوع میتواند تخصیص بودجه عمرانی و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف را که وظیفه دولت است در ادامه سال با مشکل مواجه کند.
🔸 افزایش یارانه نقدی چندین بار به پیشنهاد دولت رسید اما بارها اعلام کرد که منابع لازم در اختیار ندارد. در نهایت آبان ۹۸ دولت با گران کردن بنزین به ۶۰ میلیون نفر یارانه معیشتی پرداخت کرد. بررسی اظهار نظرها نشان میدهد دولت منابع کافی برای افزایش یارانه نقدی را در اختیار نداشت و از محل گرانی بنزین توانست منبع مالی برای افزایش یارانه را تامین کند. حال پرسش اینجاست در این شرایط چگونه و با چه منابعی دولت قصد دارد به تعداد یارانه بگیران کشور بیفزاید؟
🔸 مشخصا اگر دولت قصد اجرای همسانسازی حقوق را دارد ابتدا منابع انجام این کار را تعیین کند. اجرای این موارد، بار مالی مستمر دارد و مجلس یکبار حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان برای همسانسازی حقوق تصویب کرد و افزایش هزینه جاری در شرایط اقتصادی کشور باعث بروز مشکلات متعددی خواهد شد. ضمن اینکه دولت در چند ماه اخیر خود را با بودجه تنخواه اداره کرده و در شرایط فعلی، دولت سیزدهم با مشکلات زیادی ازجمله کسری بودجه روبهروست.
🔸 برخی کارشناسان معتقدند اقداماتی که دولت طی دو هفته گذشته در حوزه احیای بورس و کنترل نرخ ارز انجام داده مربوط به ارزپاشی و پولپاشی است که تأثیر منفی آن طی ماههای آینده نمایان خواهد شد. اکنون دولت به دنبال ساماندهی بازار سرمایه از طریق تزریق نقدینگی است تا شاخص با افزایشی متناسب به دولت سیزدهم تحویل شود.
🔸 از سوی دیگر دخالت دولت در بازار ارز بیشتر شده است. نرخ تورم سالانه حدود ۳۵ درصد است و از نظر اقتصادی ارز که یک کالا محسوب میشود باید به همین میزان به قیمت آن افزوده شود اما عرضه ارز در روزهای گذشته، این موضوع را که ارز در نرخی غیر واقعی تحویل دولت سیزدهم شود را تقویت میکند. این در حالی است که نرخ ارز از زمستان سال گذشته تاکنون تغییر زیادی نداشته است اما قیمت سایر کالا در حال افزایش است و تجربه ادوار گذشته نشان داده زمانی که نرخ ارز دوباره به پایه قبلی خود باز گردد نرخ کالاها دوباره افزایش خواهد یافت.
🔶 کاش زودتر به فکر مردم میافتادیم
🔸 درست است که افزایش یارانه نقدی برای دهکهای پایین درآمدی اقدامی بسیار ضروری است اما به نظر میرسد این موارد باید در اختیار دولت سیزدهم قرار بگیرد و از محل حذف یارانه پردرآمدها تأمین شود. به دولت حسن روحانی تکلیف شده بود که شش میلیون یارانهبگیر از فهرست دریافت یارانه حذف شوند اما با اینکه از تصویب و ابلاغ این قانون حدود پنج سال میگذرد، هنوز اجرا نشده است.
🔸 همچنین به گفته کارشناسان، همسانسازی حقوق بازنشستگان و افزایش تعداد یارانهبگیران، حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد. با توجه به پیشبینی پژوهشگران در مورد کسری بودجه امسال بهمیزان ۱۵۰ هزار میلیاردتومان، حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه به کشور تحمیل خواهد شد که منبع تأمین آن یا انتشار اوراق است یا چاپ پول که در شرایط فعلی هر دو مورد تورمزا خواهد بود که اگر این موارد با تأمین پول بدون پشتوانه اجرا شود تورم کشور به بالای ۵۰ درصد خواهد رسید.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#انتخابات
✅ حماسهای که خلق شد!
🔶 «انتخابات» همچون هر پديده سياسی دیگر، رخ میدهد و سرانجام به پايان میرسد، اما آنچه در اذهان باقی میماند، تصويرسازیهایی است که توسط شارحان و مفسران، ارائه شده و به آنچه رخ داده معنا میبخشد.
🔸 بهواقع پس از هر رخداد سياسی، رقابت و جدالهامیان طرفین آغاز میگردد و بازيگران این اتفاق تلاش میکنند تا برداشت خود را بهعنوان تصوير واقعی از آن رخداد بدل نمايند.
🔸 رهبر معظم انقلاب در سخنان ۷ تیر تلاش کردند تا قرائتی صحيح از آنچه در ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ در پاي صندوق رأی اتفاق افتاده را ارائه دهند و در برابر تفسيرهای انحرافی بايستند!
🔶 گزارههای تحليلی
1⃣ «حماسه» ديدن آنچه در ۲۸ خردادماه رخ داده است، دال مرکزی فهم ايشان از انتخابات رياست جمهوری سيزدهم است؛ حماسهای که در آن اردوگاه وسيع تحريم گران انتخابات در آن ناکام ماندند و مردم علیرغم تخريبها و نااميدسازیها، مشکلات و ناکارآمدیهای اقتصادی و کرونا به پای صندوق رأی آمدند و رأی خود را به صندوقها ريختند. در اين ماجرا فرق نمیکند که اين رأی، رأی سالمی بود که به صندوقها ريخته شد، يا رأی باطلهای که به هر دليل جزو آراء نامزدهای انتخاباتی خوانده نشد!
2⃣ ديگر ويژگی حماسه ۲۸ خرداد، اخلاقی بودن آن بود. هرچند در مواردی مباحثی مطرح شد که از انگارههای اخلاقی فاصله داشت، اما در مجموع، از جمله انتخاباتی بود که چهرهای اخلاقی از آن در اذهان عمومی باقی ماند. نامزدها و هوادارانشان با هم رقابت داشتند، اما درمجموع رقابتها به منازعه و تنش و درگیری نینجامید و در فردای انتخابات همه فعالين سياسی و نامزدهای انتخاباتی نتيجه انتخابات را پذیرفتند و به رئیسجمهور منتخب ملت تبريک گفتند؛
رفتار سياسی نکوهيدهای که متأسفانه در سال ۱۳۸۸ شاهد آن نبوديم و محصول آن آتشی بود که بر خرمن رأی ملت افتاد و حماسه بزرگ مشارکت ۸۵ درصدی ملت را تباه کرد!
3⃣ پيام ديگر انتخابات ۱۴۰۰ آن بود که علیرغم مشکلات متعددی که امروز وجود دارد، برونرفت از مشکلات راهکار دارد و کسانی که به میدان رقابت انتخاباتی آمده بودند همگی بر این موضوع تأکید داشتند. اين در حالي است که مخالفان ملت در طول اين سالها تلاش کردهاند خط ياس و نااميدی و بنبست را به افکار عمومی القاء کنند.
🔶 نکته پایانی
🔸 حماسه بزرگ ملت، افقی روشن پیش روی این سرزمین گشوده است که انشاءالله با تشکیل دولت جوان انقلابی و حضور در صحنه ملت، این افقها دستیافتنی خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ تحولات افغانستان
🔶 در افغانستان چند کنشگر داخلی و بیرونی وجود دارد که در تحولات اخیر این کشور باید به آنها توجه کرد:
1⃣ دولت اشرف غنی
این دولت که دنباله دولت حامد کرزای میباشد ارتباط وسیع با آمریکا داشته و وابستگی آن به آمریکا زیاد است تا جایی که این روزها اشرف غنی در واشنگتن به دنبال التماس به آمریکاست که نیروهای اشغالگر خود را از افغانستان خارج نکند.
2⃣ داعش
داعش این روزهای افغانستان، کپی طالبان آخر دهه ۷۰ شمسی است با همان ویژگیهای وحشیگری و تروریستی که جنایتهای چند سال گذشته در افغانستان را انجام داده است و از آنجا که از منظر ایدئولوژیک تحمل پذیرش نظرات دیگر را که مشابه خود باشد، ندارد با طالبان درگیریهای زیادی داشته و به شیوههای وحشیانه افراد زیادی از طالبان را کشته است. این گروه همچنان که در سوریه و عراق کنار دست آمریکا قرار داشت، در افغانستان نیز تحت مدیریت نهان آمریکا عمل میکند.
3⃣ طالبان
طالبان امروز با اسلاف دهه ۷۰ شمسی خود در افغانستان تفاوتهای زیادی کرده است و دو دشمن مشترک با ملت افغانستان دارد، یکی آمریکا و دیگری داعش.
از این نظر طالبان تلاش زیادی دارد که به ایران نزدیک شود، لذا حساسیتهای ایران را میداند و در این چند سال سعی کرده پالسهای مثبتی به تهران بفرستد، البته بدنه این تفکر در مواجهه خود با هزارههای افغانستان میتوانند با مرکزیت خود در رفتار تفاوتهایی داشته باشند که این هوشیاری شیعیان افغانستان را بیشتر طلب میکند.
4⃣ آمریکا
بعد از اشغال افغانستان و دو تریلیون دلار هزینه بدون هیچ دستاوردی در حال ترک افغانستان است اما تا جایی که بتواند بر ناامن کردن افغانستان و خصوصاً مرزهای غربی آن کشور خواهد افزود و در این میان از ظرفیت داعش استفاده خواهد کرد.
5⃣ پاکستان
پاکستان با نخست وزیری عمران خان تا حد زیادی از اشتباهات دولت پرویز مشرف در حمایت از طالبان داعشی ۷۰ فاصله دارد ولی همچنان یکی از عناصر تأثیرگذار در تحولات افغانستان بوده که با همکاری ایران میتوان به ایجاد صلح پایدار در افغانستان امید بست.
6⃣ جمهوری اسلامی ایران
ایران با توجه به مرزهای مشترک طولانی و قرابتهای فرهنگی با این کشور و مهاجران فراوانی که از این کشور دارد طبیعی است که امنیت و ثبات افغانستان را مهم و جدی بداند. از طرفی حضور آمریکا و ایجاد پایگاه نظامی در این کشور را خطری بالقوه برای ثبات و امنیت منطقه میداند، لذا طبیعی است که برای اخراج اشغالگران از این کشور و منکوب کردن داعش به عنوان عناصر مخل امنیت و ثبات منطقه کارهایی را که لازم بداند انجام دهد.
🔶 در پایان باید توجه داشت که اخبار این روزهای افغانستان تاحدی مخدوش است و تحولات این کشور متناسب با عملکرد بازیگران حاضر باید تحلیل شود. نباید دشمنیهای بالفعل آمریکا و داعش که همزمان دشمن ملت افغانستان و ملت ایران هستند را از یاد برد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#علم_و_پژوهش
#تحلیل_کننده
#تحلیل_درست
#تاریخ
✅ چرا وقتی تحلیلهای مخالف هم را میخوانیم، هر دو ما را اقناع می کند؟
🔶 پاسخ: چون سنجه قوی نداریم.
🔸 ما مدام تحلیل میخوانیم، در حالیکه مبانی درستی نداریم.
مثال اینکه هر ماشینی سوار میشویم چون رانندگی نمیدانیم هر رانندهای را تأیید میکنیم!
🔸 برای تحلیل دقیق و درست وقایع، نیاز است سنجههای خوبی در دست داشته باشیم. وقتی این سنجهها از استحکام خوبی برخوردار باشند آنوقت خواندن تحلیلهای درست به علم مان اضافه میکند و تحلیلهای غلط ما را به خطا نمیبرد.
🔸 یکی از اینها مطالعه تاریخ است که مستندها به صورت هنرمندانه آن را در اختیار قرار میدهند. در دل همین مستندها به جمع بندیهای خوبی هم میرسیم.
🔸 وقتی رانندگی بلد باشیم میتوانیم هم راننده خوب را از بد بشناسیم، هم خودمان فرمان را در کف دست بگیریم و برانیم.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
#قوه_قضائیه
✅ لزوم سیاست جوان گرایی در قوه قضائیه
🔶 انتصاب حجت الاسلام محسنی اژهای نویدبخش ادامه سیاست قبلی است
🔸 عضو هیئت علمی دانشکده علوم حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به انتصاب حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای به ریاست قوه قضائیه و محاسن این انتخاب، گفت: انتخاب آقای اژهای در قوه قضائیه میتواند نویدبخش این باشد که سیاستهای آقای رئیسی و طرح تحول قضائی کشور خدایی نکرده قطع نشود.
🔸 مجید حسینی عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در خصوص انتصاب حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به ریاست قوه قضائیه با حکم رهبر انقلاب و محاسن این انتخاب که از داخل دستگاه قضائی هستند، گفت: به نظر بنده مهم ترین حسن این ماجرا میتواند این باشد سیاستهایی که آقای رئیسی تحت عنوان سند تحول قضایی به تأیید رهبری رساندند و دو سال اخیر این سیاست قوه قضائیه اجرا شد، هم آزادی بیشتری به مردم داد و هم اینکه امید مردم را به اینکه فساد در قوه قضائیه ریشه کن خواهد شد، افزایش داد.
🔶 افزایش امید و اطمینان مردم به قوه قضائیه
🔸 این استادیار دانشگاه تهران تصریح کرد: انتخاب آقای اژهای در قوه قضائیه میتواند نویدبخش این باشد که سیاستهای آقای رئیسی و طرح تحول قضائی کشور خدایی نکرده قطع نشود و همانطور که روند مبارزه با فساد در قوه قضائیه شروع شده است که در راستای آن شاهد برگزاری دادگاههایی در سال قبل بودیم که در بخش خود قوه قضائیه برگزار شد و با آنها برخورد شد، ان شالله این دادگاه ها ادامه پیدا کند و این سیاستها موجب شود که امید مردم و اطمینان آنها و احساسشان نسبت به قوه قضائیه مثبت شود.
🔶 لزوم سیاست جوان گرایی در قوه قضائیه
🔸 وی با اشاره به اینکه انتظاراتی که مقام معظم رهبری در حکم انتصاب ایشان داشتهاند، چگونه محقق خواهد شد، اظهار کرد: بنده فکر می کنم مسئله جوان گرایی مهم است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره جوان گرایی دولت هم فرمودند که دولت جوان مؤمن انقلابی باید باشد و این سیاست باید در قوه قضائیه هم اتفاق بیفتد، یعنی این نکته فقط ویژه دولت نیست و ان شاءالله اگر قوه قضائیه هم به سمت جوان گرایی برود، میتواند این سیاستها و انتظارات را اجرایی کند. این استمرار باید پیدا کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: مجید حسینی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ به دنبال مقصر ناکارآمدیها!
🔶 ناکامی جریان اصلاحات در انتخابات ۱۴۰۰ و از دادن سبد آرای مردمی در آن، سبب شده است تا از یکسو نقد درون گفتمانی شکل گیرد و از سوی دیگر احزاب میانهرو و تندروی اصلاحطلب تیغ اتهام را به سمت هم بگیرند!
🔶 گزارههای خبری
🔸 کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران بهصورت مصداقی انتقادات خود را متوجه بیعملی سید محمد خاتمی از یکسو و رفتارهای تند و ساختارشکنانه تاجزاده از سوی دیگر کرده است. او با حمایت تلویحی از نظر شورای نگهبان در رد تاجزاده که بهصورت علنی برخی اصول جمهوری اسلامی را زیر سؤال میبرد، میگوید: «تاجزاده فقط حرف میزند. ما نمیتوانیم همزمان هم در انتخابات شرکت کنیم و هم بگوییم میخواهیم قانون اساسی را زیرورو کنیم. کسی که در انتخابات میآید میخواهد در ساختار فعلی کار کند».
🔸 آذر منصوری عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز کارگزاران را به قدرتطلبی به هر قیمت متهم میکند.
🔸 محمدعلی وکیلی عضو لیست امید در مجلس دهم، شکست اصلاحطلبان را متوجه هر دو سوی این جبهه معارض، یعنی اصلاحطلبان افراطی و کارگزاران سازندگی میداند.
🔶 نکات تحلیلی
1⃣ جریانات سیاسی اصلاحطلب سالهاست که با براندازان همنوا شدهاند و برخی از آنان همچون تاجزاده علناً بیان میکند که قانون اساسی و رهبری را قبول ندارد، اما جبهه اصلاحات بهصورت یکپارچه به تندروها بهمنظور گزینههای کاندیدای ریاست جمهوری رأی میدهد؛ طبیعی است که شورای نگهبان مطابق قوانین کشور میبایست چنین افرادی را رد کند؛ بنابراین مهمترین چالش امروز اصلاحطلبان، خطکشی با جریانات تندرو و برانداز این جریان است.
2⃣ ناکارآمدی چالش دوم اصلاحطلبان است. اگرچه اکثریت این جریان تلاش داشتند تا ناکارآمدی دولت روحانی و شرایط فعلی جامعه را به نهادهای انتصابی نسبت دهند، اما شعارهای انتخاباتی آنها در سالهای ۹۲ و ۹۶ و وعدههایی که به سرانجام نرسید و سفره مردم را کوچکتر از قبل کرد، باعث رویگردانی مردم از این جریان شد. بهطوریکه وکیلی، مدیرمسئول روزنامه ابتکار وابسته به این جریان در این خصوص میگوید: «واقعیت آن است که حتی اگر همتی امضای خاتمی و جبهه اصلاحات را نیز میگرفت، رأی او بیش از نتیجه لیست جمهور در انتخابات شورای شهر تهران نشده و حتی ممکن بود سبدش از همین رأی فعلی نیز کوچکتر شود».
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ چرا ابوظبی به دنبال فرسایشی کردن جنگ یمن است؟
🔶 طی چند ماه گذشته و پس از اینکه دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا مدعی شد خواستار پایان دادن به جنگ یمن است و درحالی که سعودیها در میان پیامدهای نظامی و اقتصادی و سیاسی جنگ یمن دست و پا میزنند، امارات به شکل تدریجی درحال گسترش نفوذ خود در یمن است.
🔸 تا چندی پیش، زیادهخواهیهای امارات در یمن و به خصوص در جزیره سقطری با سودای گسترش نفوذ در منطقه تا آنجا پیش رفته بود که در ابتدا ابوظبی فقط درصدد ایجاد پایگاههای نظامی در این جزیره به منظور جمعآوری اطلاعات نظامی و جاسوسی بود، اما همانگونه که کارشناسان مسائل منطقه در گذشته پیشبینی کرده بودند، امارات قصد تسخیر و تصرف جزیره سقطری را همچون دوستان جدید این کشور در سرزمینهای اشغالی فلسطین دارد.
🔸 همچنین منابع خبری اعلام کردند که رژیم صهیونیستی اخیرا با همکاری امارات یک کشتی حامل ادوات و تجهیزات نظامی وارد جزیره سقطری در جنوب یمن کرده و درصدد تأسیس یک فرودگاه نظامی در آنجاست.
🔸 از اواسط ۲۰۲۰ پای صهیونیستها به جزیره سقطری توسط امارات به شکل علنی باز شد و اکنون گردشگران صهیونیست میتوانند به راحتی به این منطقه سفر کنند؛ درحالی که امارات از ورود یمنیها به سقطری جلوگیری میکند!
🔸 نگاه امارات به جزیره سقطری با عینک صهیونیستی یعنی جدا کردن این جزیره از یمن و تغییر موقعیت جغرافیایی آن میباشد تا ابوظبی و رژیم صهیونیستی از این طریق مناطق و گذرگاههای دریایی راهبردی همچون دریای عمان، اقیانوس هند و دریای عرب تا باب المندب را در رصد اطلاعاتی و جاسوسی خود قرار دهند.
🔸 امارات در کنار این فعالیتها، اقدامات دیگری را برای تغییر هویت یمنی این جزیره در دستور کار خود قرار داده که از جمله آنها تغییر سنتهای اهالی جزیره در زمینه ازدواج و لباس سنتی زنان و مسائل دیگر است؛ آنها دورههای آموزشی ویژهای نیز برای کودکان سقطری تشکیل داده و به آنها تاریخ امارات را آموزش میدهند.
🔸 ساکنان سقطری معتقدند که اقدامات امارات با هدف مجبور کردن آنها به ترک این جزیره و پذیرش پیشنهادهای فریبنده در زمینه فروش داراییهای آنها و جایگزین کردن اماراتیها و خارجیها در این جزیره دنبال میشود.
🔸 اخیرا نیز جزیره «میون» به عنوان یکی از اهداف استراتژیکی که امارات به آن چشم دوخته در رسانهها مطرح شده است. طبق اسناد موجود، امارات درحال احداث یک پایگاه نظامی در این جزیره است که در یک نقطه کور دریایی واقع شده است. این جزیره پایگاه مناسبی را برای هرگونه عملیاتی در دریای سرخ، خلیج عدن و شرق آفریقا فراهم می کند. علاوه بر این، جزیره میون انجام حملات هوایی در مناطق اصلی یمن را تسهیل می کند.
🔸 اما جنبش انصارالله یمن درباره هرگونه طمع ورزی امارات متحده در جزیره میون به مقامات این کشور هشدار داده و اعلام کرد، نگذارید بلایی که بر سر عربستان آوردیم به سر شما هم بیاوریم.
🔸 در این شرایط کارشناسان معتقدند که پایان جنگ یمن به نفع امارات نیست و تا زمانی که این کشور از تسلط خود بر دو جزیره راهبردی سقطری و میون مطمئن نشده در صدد جلوگیری از توقف جنگ یمن است. بر همین اساس ابوظبی با استراتژی فرسایشی کردن این جنگ تلاش میکند تا عربستان را همچنان در این باتلاق نگه دارد. در این راستا اماراتیها سعی دارند دولت جو بایدن را ترغیب به عدم توقف جنگ کنند و با تأکید بر اینکه در صورت ادامه جنگ یمن قراردادهای میلیارد دلاری تسلیحاتی ایالات متحده با عربستان همچنان ادامه خواهد داشت در صدد تحریک آمریکاییها هستند.
🔸 اما با این وجود نمیتوان گفت که سیگنالهای امارات برای فرسایشی کردن جنگ یمن عامل تعیینکننده در سرنوشت این جنگ خواهد بود. درواقع سرنوشت نهایی این جنگ وابسته به دو طرف اصلی یعنی عربستان و جنبش انصارالله است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#مذاکره
#برجام
✅ دست برتر ایران در مذاکرات احیای برجام
🔶 در سه دهه اخیر هیچ موضوع بینالمللی بهاندازه برجام، توسط مردم ایران دنبال نشده است؛ بهگونهای که امروز نیز جزئیترین تحولات این موضوع توسط آحاد مردم پیگیری میشود. مذاکراتی که تحت عنوان احیای برجام در جریان است، با فراز و فرودهایی همراه بوده بهگونهای که بسیاری از مردم نسبت به آینده این مذاکرات و تأثیری که بر معیشت آنها دارد، دچار تردید و ابهام هستند.
🔶 نکات تحلیلی
1⃣ با توجه به خروج یکجانبه آمریکا از برجام، از نظر همه مراجع حقوقی، ایران حق دارد تضمینی را مطالبه کند که این اتفاق تکرار نشود. پیششرطی که مقام معظم رهبری برای احیای برجام مطرح فرمودند، یعنی راستی آزمایی تعهدات گذشته، حداقل کاری است که طرف غربی باید انجام دهد؛ یعنی ایران نگفته که غرب نسبت به رفتار آینده خود به ما اطمینان بدهد، بلکه بخشی از رفتار سوء گذشته خود را جبران کند. اتقان و استحکام خواسته ایران در این موضوع به حدی قوی است که هیچ مرجع معتبری در دنیا این خواسته را غیرمنطقی ندانسته است.
2⃣ هر کنش سیاسی توسط بازیگران در عرصه بینالمللی بر اساس منافع آنها صورت میگیرد. این منافع ممکن است دسترسی به یک سود آشکار باشد یا جلوگیری از یک ضرر بزرگتر. به نظر میرسد منافع ایران در مذاکرات، دستیابی به یک سود آشکار یعنی منافع تصریحشده در برجام و ازجمله منابع ارزی بلوکهشدهاش در خارج از کشور بوده و منافع آمریکاییها در این حوزه، جلوگیری از گسترش توان هستهای ایران و همچنین جلوگیری از نزدیکی بیشتر ایران به چین و روسیه باشد.
3⃣ آمریکاییها بیش از ایران به برجام نیاز دارند، زیرا اگر احیای برجام به نتیجه نرسد جمهوری اسلامی ایران، ذخایر غنیسازی ۲۰ درصدی خود را افزایش میدهد، غنیسازی ۶۰ درصد را باقدرت ادامه میدهد، سایت هستهای فردو را گسترش داده و اجازه از سرگیری بازرسیهای فراتر از NPT را نمیدهد و از طرف دیگر با به بنبست رسیدن تحریمها، ایران مسیرهای جایگزین را بهدرستی پیدا کرده است و همکاری راهبردی با چین میتواند تیر خلاصی باشد بر ساختار تحریمها. این تصویر از آینده که بسیار محتمل هم هست، آمریکاییها را در موقعیت امتیازدهی به ایران برای حفظ وضع موجود قرار داده است.
🔶 نکته راهبردی
ایران در این دوره از مذاکرات دست برتر را دارد چراکه تا حد زیادی تحریمها را خنثی کرده است و در صورت ایستادگی بر مواضع حق خود، میتواند به اهداف خود دست یابد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی کارگر؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#انتخابات
✅ نفر دوم انتخابات!
🔶 مروری بر ابعاد پر تأمل آراء باطله در صندوقهای رأی ۱۴۰۰
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab