#عزت_ملی
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
#رسانه #فضای_مجازی
#امنیت
✅ قمهکشی در فضای مجازی
🔶 امنیت در نصوص دینی ما بهعنوان نعمت ناشناخته نامگذاری شده است. قوانین ما در حوزه برخورد با مجرمانی که امنیت جامعه را با تهدید سخت مواجه کنند، مجازاتهایی را در نظر گرفته است ولی در فضای مجازی و رسانهای که یکی از زیستگاههای جامعه ماست با یک ولنگاری و خلأ قانونگذاری و اقتدار در حکمرانی مواجه هستیم.
🔸 چنانکه به فرموده رهبر معظم انقلاب «هرچند وقت یا چند روز یکبار، گاهی چند ساعت یکبار یک شایعهای، یک دروغی، یکحرفی را یک آدم مشخصی یا نامشخصی در فضای مجازی منتشر میکند، مردم را نگران میکند، ذهن مردم را خراب میکند. یک دروغی را مطرح میکند، شایع میکند، خب، امنیت روانی مردم از بین میرود».
🔸 نمونه واضح در جلوگیری از برهم خوردن امنیت روانی جامعه را میتوان در ترور اخیر در ژاپن یا در کشتار مدرسهای در تگزاس و یا آتشسوزی در برج گرنفل و ... دید؛ که رسانهها و مسئولین و متولیان خبری این کشورها تلاش دارند مانع از القای گزارههای منفی و برهم خوردن امنیت روانی جامعه خویش شوند.
🔸 این موضوع را با حادثه متروپل آبادان مقایسه کنیم، از نحوه پوشش خبری و انتشار تصاویر که بگذریم، دقیقاً در زمانی که همه فضای جامعه برای زنده ماندن هموطنان خود در زیر آوار تلاش میکنند، عدهای با هشتگ #تفنگت_را_زمین_بگذار به وسط صحنه میآیند و شوی رسانهای راه انداخته و سوهان روح و مخل امنیت روانی میشوند؛ درحالیکه نیروهای نظامی و انتظامی کشور در بحرانهایی مثل متروپل آبادان، زلزله هرمزگان و ... نشان دادهاند که خط مقدم خدمت بوده و هستند.
🔸 همه شئونات عقلی، شرعی، اجتماعی و ... قطعاً این استدلال را میپذیرند که همانگونه که با یک قمهکش در فضای حقیقی برخورد میشود با کسی که مخل امنیت روانی جامعه نیز هست باید برخورد شود؛ اما به نظر میرسد که چند موضوع در جلوگیری از اقتدار حاکمیت در ساخت امنیت روانی در فضای مجازی و رسانهای اخلال ایجاد کرده است:
خلأ قانونگذاری، نبود تعریف واحد از جرم در فضای مجازی، مشخص نبودن متولی اجرایی، برخی ملاحظات و تعارفات سیاسی و اجتماعی، ضعف جامعه در سواد رسانه و ... .
🔸 نکته مهم اینکه برخورد قوه قضائیه و نهادهای نظارتی با برهم زنندگان امنیت روانی در فضای مجازی خصوصاً بعد از تأکید رهبر معظم انقلاب در هفتم تیرماه مبنی بر افزایش اقتدار در این حوزه، میتواند آغاز خوبی باشد در برخورد با قمهکشیهای فضای مجازی؛ اما باید تلاش کرد مقطعی و سلیقهای نشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ در تمام عرصههای اقتصادی باید دانشبنیان شویم
1️⃣ حوزه دانشبنیان در اسناد جامع علمی و سندهای بالادستی علمی کشور تابهحال چه جایگاهی داشته است؟
🔸 تقریباً از سال ۱۳۸۲، رهبر انقلاب در ابلاغ سیاستهای کلان بابت تهیه برنامه چهارم توسعه به موضوع اقتصاد دانشبنیان بهصورت غیرمستقیم اشاره کردند.
🔸 سال بعد در برنامه چهارم توسعه، بخش توسعه داناییمحور به برنامه اضافه شد. در برنامه چهارم، کلمه دانشبنیان دو سه بار تکرار شد و این از لحاظ ابتدایی است؛ اما غیر از برنامه چهارم در برنامههای بعدی هم از این واژه استفاده شد و در سال ۱۳۸۹ که نقشه جامع علمی کشور به تصویب رسید صراحتاً به یکی از اهداف نقشه تحقق اقتصاد دانشبنیان و دستیابی به اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری اشاره و پرداخته شده است.
🔸 بهدنبال آن، در سیاستهای کلی علم و فناوری و همچنین سیاستهای اقتصاد مقاومتی که رهبر انقلاب ابلاغ کردند هم به موضوع اقتصاد دانشبنیان و شرکتهای دانشبنیان پرداخته شده است.
🔸 این تاریخچه مختصری بود که از سال ۱۳۸۲ این موضوع واژهسازی و در ادبیات استفاده شد و در اسناد بالادستی مثل برنامههای توسعه و نقشه جامع علمی کشور و سیاستهای کلان کلی که رهبر انقلاب در بحث علم و فناوری و برنامههای توسعه و اقتصاد مقاومتی ابلاغ کردند، به این مفهوم پرداخته شد.
2️⃣ پس باید سال ۸۲ را منشأ توجه به این موضوع درنظر بگیریم؟
🔸 نه، واقع قضیه اینجوری نیست. مفهوم گسترش و توسعه کشور مبتنی بر علم و فناوری از ابتدا مورد تأکید رهبر انقلاب بوده است. حتی زمان ریاستجمهوری که ریاست شورایعالی انقلاب فرهنگی را بر عهده داشتند، مفهوم توسعه کشور مبتنی بر علم و فناوری مطرح شد.
🔸 اما این مفهوم از اوایل سال ۸۰ به یکسری واژگان و سیاستها و اسناد بالادستی تبدیل شد. زمانی که حضرت آیتالله خامنهای در جایگاه رهبری قرار گرفتند، شروع بهجاانداختن این گفتمان کردند. اشاره مکرر به حدیث معروف «العلم سلطان» بیانگر همین تفکر رهبر انقلاب است که پیشرفت و تسلط انسان به امور جامعه از طریق علم شدنی است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر ناصر باقری مقدم، قائممقام رئیس بنیاد ملی نخبگان
🔸 ادامه دارد...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ چرا آمریکا به مذاکره با ایران نیازمند است؟
🔶 این روزها آمریکاییها نشان دادهاند که به مذاکره با ایران اصرار دارند اما علت این نیاز و اصرار چیست؟
1⃣ مشکلات داخلی
تورم بیسابقهای که در آمریکا اتفاق افتاده و به ۸.۶ درصد رسیده است و در کنار آن افزایش قیمت بنزین که به بالای ۵ دلار رسیده است، شرایط داخلی آمریکا را مشنج کرده و دولت بایدن را در پایینترین حد محبوبیت قرار داده است. از طرفی بر اساس آمارها، موجودی ذخایر راهبردی نفت آمریکا (SPR) به ۴۹۷.۹ میلیون بشکه کاهش یافت که کمترین میزان از آوریل ۱۹۸۶ به شمار می رود.
2⃣ کند شدن سلاح تحریم
یکی از مهمترین سلاح آمریکا برای حفظ جایگاه هژمونیاش در جهان بکارگیری تحریم ضد مخالفین خود است.
فروش بیش یک میلیون نفت توسط ایران، کاهش جایگاه دلار به میزان ۲۲ درصد در اقتصاد جهان، ناتوانی در نتیجه بخش کردن تحریمها در قبال روسیه و... باعث شده که آمریکا بدنبال فرصت برای قدرتمندسازی ساختار تحریمها باشد.
انتظار میرود که در چنین شرایطی، اجازه برجام کم هزینه برای آمریکا داده نشود.
3⃣ تعدیل بازار نفت و غذا در جهان
همهگیری بیماری کرونا و جنگ اوکراین، باعث شده است که میزان عرضه نفت و غذا در جهان به شدت افت کند و بحران به صورت همهگیری جهان را دربربگیرد. آمریکا برای غلبه بر این بحران و برای رهایی از ناتوانیش در تأمین انرژی اروپا، دست گدایی خود را به سوی ایران و ونزوئلا دراز کرده است. البته نگاه آمریکا به این موضع کوتاهمدت است و بدون شک در بلندمدت آمریکا، تغییر رفتار خواهد داد. بنابراین تضمین از آمریکا باید یک مطالبه اصلی در روند مذاکرات باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: اکبر معصومی، کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#وحدت
✅ اکسیر وحدت و معنویت
🔶 رهبر معظم انقلاب در پیام به حجاج بیتالله الحرام، وحدت و معنویت را دو پایه اساسی حج و دو عامل عزت و سعادت امت اسلامی خواندند و با تأکید بر پیامدهای درخشان رشد بیداری و خودآگاهی اسلامی و بروز پدیده شگرف مقاومت، خاطرنشان کردند: «غرب مستکبر در منطقه حساس ما و اخیراً در همه جهان روزبهروز ضعیفتر شده است، البته از کید دشمن حتی یک لحظه نباید غفلت کرد و باید با تلاش و هشیاری، امید و اعتمادبهنفس را که بزرگترین سرمایه برای ساختن آینده است، افزایش دهیم».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 حقیقتاً جامعترین تعریف حج، ترکیب دو عنصر سیاسی و معنوی، یعنی وحدت و معنویت است. گره خوردن دلها و نگاههای هزاران مسلمان با تمام مختصات مذاهب مختلف اسلامی به نقطه کانونی خلقت، یعنی مسجدالحرام و کعبه که نماد توحید و توجه به وحدت خالق و وحدت مخلوقات در عین کثرت است، جلوه اتم معنویت است و چرخش همزمان حاجیان در سلوک و مناسکی یگانه به دور توحید خلقت که از سوی میلیونها مسلمان با نمادها و مذاهب مختلف، با یکپارچگی و انسجام به ثمر میرسد، نشان از وحدت مسلمانان است.
🔸 مهمترین درس حج با شمولیت این دو اکسیر عزتآفرین، این است که باید از ثمرات و نتایج حج ابراهیمی در تمام شئون زندگی اعم از سیاست، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع هم استفاده کرد و وحدت و معنویت را به سراسر زندگی مسلمانان عالم سرایت و تعمیم داد.
🔸 رهبر معظم انقلاب شرایط امروز را مناسبترین زمان برای مقابله هویتی با دشمنان اسلام در پرتو بیداری اسلامی و معرفت عمیقی که در بین مردم مسلمان و بهویژه خیزش اسلامی که در بین جوانان جوامع اسلامی در قالب مقاومت در برابر تمام مظاهر ستم و سلطهگری به وجود آمده، میدانند. به موازات رشد تصاعدی علاقه، بینش و طراوت جهاد و مبارزهای که در بین جوانان مسلمان در دنیای اسلام ایجاد شده، امروز لیبرالیسم مدعی پایان تاریخ با هویتی شکستخورده و نظام فکری مضمحل و ابتر در ایجاد مدینه فاضله موهوم خود روبرو شده و در همان مسیری قرار گرفته است که رقیب هفتاد ساله کمونیسماش رفت و باید در موزههای تاریخ آن را جستجو کرد.
🔶 نکته پایانی
🔸 اگر همین نگاه و تحلیل شوقآفرین و امیدبخش در ایام مغتنم کنگره جهانی حج امسال همانند عطر بهاری به مشام همه مسلمانان و از طریق آنها در جوامع مختلف اسلام پراکنده شود و امت واحد محمدی را یک بار دیگر به داشتهها و سرمایههای وحدت و معنویت توجه دهد، حج به هدف خود نزدیک شده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان، کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رسانه #فضای_مجازی
✅ اهداف دشمنان داخلی وخارجی از رها ماندن فضای مجازی در داخل چیست؟
🔶 اهداف دشمنان داخلی وخارجی از راه اندازی جنبشهای اجتماعی با استفاده از پیامرسانها، شبکههای اجتماعی و فضای مجازی رها شده در کشور چیست؟
1⃣ پروژه بیثباتسازی
شبکهسازی گسترده در فضای مجازی با اهدافی چون جمعآوری Bigdata، جریانسازی برای جنگ شناختی، جنگ روایتها و جنگ ارادهها.
2⃣ بهرهگیری از ابزار مکمل جنبشهای اجتماعی (پیامرسانهایی نظیر تلگرام و شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام)
برای انتقال سریع اخبار و پیامهای جعلی، شایعات، دوقطبی سازی، فریب و جریانسازی رسانهای.
3⃣ هدایت افکار عمومی
ایجاد موجهای رسانهای ساختارشکن، منفی و سازمان یافته به منظور ایجاد ناامنی و سردرگمی در مخاطب با این هدف که رهبران سیاسی و نظام به نظرات و خواستههای اجتماعی و اقتصادی مردم بیتوجه هستند.
4⃣ ایجاد جنبش اجتماعی توسط فضای مجازی و تبدیل آن به جنبش عمل گرا، حقیقی، براندازانه، زنانه در کف جامعه
مانند #فتنه۸۸ که فیس بوک و توئیتر این نقش را بر عهده داشتند، در فتنههای ۹۶ و ۹۸ پیامرسان تلگرام و واتس اپ و شبکه اجتماعی اینستاگرام آتش بیار معرکه بودند.
5⃣ جنگ نرم، جنگ شناختی و جنگ روایتهای اعتقادی-اجتماعی
با استفاده از استراتژی ایجاد نت ترولها مانند جنبشهای زنانه مانند چهارشنبههای سفید، دختران خیابان انقلاب و نه به حجاب اجباری، اجرای سند ۲۰۳۰، روایتسازی با هشتگ اعدام نکنید، دختر آبادانی، نوید افکاری که مقدمه ایجاد جنبشهای اجتماعی براندازانه در کشور است که با محوریت فضای مجازی و سرویسهای آن دنبال میشود.
6⃣ فروپاشی از درون
با توجه به اظهارات صریح سران آمریکا و رژیم صهیونیستی مبنی بر حمایت از رسانههای مختلف نظیر شبکههای ماهوارهای، شبکههای اجتماعی، پیامرسانها و... برای از بین بردن مشروعیت و مقبولیت داخلی نظام، ایجاد جنبشهای اجتماعی چند ماه اخیر را باید در این راستا ارزیابی کرد.
7⃣ توجه به اصل کاهش ضریب شکست
با توجه به ترس و استیصال آمریکا و رژیم صهیونیستی از رويارويی مستقیم با ایران به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن هزینههای این جنگ و پاسخ کوبنده و واقعی ایران اسلامی نظیر بمباران عین الاسد و هدف گرفتن پهپادهای آنان، آنها ترجیح دادهاند از ضعفها و کمکاریهای موجود اقتصادی و طمع #جریان_نفوذ و جریان تحریف استفاده کرده و پیامرسانها و شبكههای اجتماعی غربی را در ایران تقویت کنند.
🔸 گفتنی است در این میان نباید از موضوع #نفوذ_جریانی در کشور غفلت نمود، چراکه این نوع نفوذ با شبکهسازی داخل ملت به دنبال تصمیمسازی برای مسئولان، نخبگان و افراد تأثیرگذار در سطح کشور است.
🔸 #به_قلم_اساتید: سید علیرضا آل داود، کارشناس رسانه
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ اصلاحطلبان و دولت سیزدهم
🔶 در تحلیل و پاسخ به چرایی شیوه مواجهه اصلاحطلبان با دولت مانند تخریب و یا اتهام مبنی بر نداشتن توان مدیریتی میتوان به چند نکته اشاره کرد:
1⃣ ایدهی حکمرانی متفاوت
در توضیح باید گفت که ایدهی حکمرانی اصلاحطلبان مبتنی بر مذاکره با طرفهای خارجی و متغیر مستقل تعریف کردن وضعیت روابط خارجی در اداره کشور است. این در حالی است که در ایده حکمرانی دولت سیزدهم، مذاکره با طرفهای خارجی و به طور کلی، وضعیت روابط خارجی متغیر مستقلی در اداره کشور محسوب نمیشود. موفقیت ایدهی حکمرانی دولت سیزدهم به معنای کاهش جدی جاذبههای ایدهی حکمرانی اصلاحطلبان است؛ بنابراین، اصلاحطلبان هماکنون در تلاش هستند با عملیات روانی – رسانهای، مانع از معتبر تلقی شدن ایده حکمرانی رقیب خود نزد افکار عمومی شوند.
2⃣ نگاه انتخاباتی و جناحی
بخشی از رفتار اصلاح طلبان ناظر به ذات کنشگری سیاسی و حضور در انتخابات سال ۱۴۰۲ است؛ آنها باید کاری کنند که فراموش نشوند.
3⃣ عملیات روانی و منافع جناحی
سوابق بخشی از این جریان (لایه تندرو و افراطی اصلاحطلبان) نیز مؤید آن است که آنها در آشفتهسازی فضای سیاسی و عمومی کشور و استفاده بیرویه از تاکتیکهای عملیات روانی برای بر هم زدن آرامش ذهنی و روانی مردم، نه تنها تبحر خاصی دارند، بلکه در این زمینه نیز از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند؛ بویژه زمانی که احساس کنند روند تحولات کشور، در جهتی خلاف منافع، ایدهها و ایدهآلهای آنها در جریان است. به زبان سادهتر، اصلاحطلبان ثابت کردهاند زمانی که در قدرت نیستند، بخوبی میتوانند تمامی نقشها و کارویژههای یک جریان «بَر قدرت» را ایفا کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر مصطفی قربانی، کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#عزت_ملی #روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
✅ اهمیت کریدور شمال- جنوب در ثبات اقتصاد کشور
🔶 کریدور حملونقل بینالمللی شمال- جنوب ظرفیت ایجاد چارچوبی برای یک شبکه ارتباطی پرقدرت از اقیانوس هند تا کشورهای بالتیک و اسکاندیناوی را دارد.
🔸 موقعیت جغرافیایی به ایران اجازه میدهد نقش چهارراه این مسیر و طرح یک جاده- یک کمربند چین را داشته باشد.
🔸 در دورهای که همه تمرکزها به ابرپروژه یک جاده یک کمربند که شرق را به غرب وصل میکند، معطوف بود؛ اما به دلیل کمتوجهی، همکاری گستردهتر با شرق نادیده گرفته شد و این تعلل موجب شد تا بخش مهمی از ظرفیت ایران در پروژه بزرگ اقتصادی یک جاده یک کمربند نصیب دیگر کشورها شود و در عمل پاکستان مرکز اقدامات زیرساختی چین شد و ایران نتوانست از موقعیت سوقالجیشی خود برای اتصال شرق به غرب به اندازه کافی بهرهبرداری کند؛ اما مدتی است تمرکز بر احیای مسیر اقتصادی شمال- جنوب بیشتر شده، مسیری که میتواند منافع اقتصادی فراوانی برای ایران به همراه داشته باشد و موجب تحکیم پیوندهای کشورهای منطقه نیز شود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ در تمام عرصههای اقتصادی باید دا
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ در تمام عرصههای اقتصادی باید دانشبنیان شویم
3️⃣ چه زمینههایی برای رشد اقتصاد دانشبنیان در فضای علمی و اقتصادی کشور وجود دارد؟
🔸 با توجه به اینکه رویکرد کشور از بعد انقلاب و جنگ تحمیلی این بوده که ما بهسمت توسعه مبتنی بر علم و فناوری حرکت کنیم طبیعتاً ما در این امر، تعداد قابلتوجهی فارغالتحصیل و متخصص جوان را آموزش دادیم.
🔸 این شاخصهایی که الآن در حوزه آموزش عالی داریم، با اوایل انقلاب قابل مقایسه نیست و این رویکرد کشور را نشان میدهد. نیروی متخصص جوان و نخبه ما موتور و نهاده اصلی اقتصاد دانشبنیان شرکتهای دانشبنیان هستند.
🔸 محور شرکتهای دانشبنیان نیروی انسانی متخصص و جوان و نیروی انسانی نخبه هست و رهبر انقلاب در پیام و سخنرانی نوروزی خودشان، از اینها بهعنوان ثروت واقعی کشور نام بردند.
🔸 به نظر بنده مهمترین مزیت نسبی که ما الآن در پرداختن به اقتصاد دانشبنیان و توسعه از طریق دانشبنیان داریم، وجود همین نیروی انسانی متخصصی است که در کشور ما وجود دارد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر ناصر باقری مقدم، قائممقام رئیس بنیاد ملی نخبگان
🔸 ادامه دارد...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ شیوه برخورد با هنجارشکنان از منظر قرآن
🔸 امروزه یکی از مهمترین مصداقهای هنجارشکنی، «#بدحجابی » است. قرآن کریم، در آیه ۱۹ سوره نور و آیه ۲۷ سوره نساء و … تصریح مینماید که تلاش برای «گسترش فساد اخلاقی» از برنامههای مهم دشمن است.
🔸 اسلام، در مرحله اول، به #تبیین (کار فرهنگی و ...) میپردازد (بقره/۲۴۲ و...) مثلاً فایده حجاب را یادآوری میکند (احزاب/۵۹). در کنار آن، به عذاب (#مجازات) دنیوی اشاعه کنندگان #فحشا و منکرات نیز پرداخته است. (نور/۱۹). چون طبق آیات قرآن، (بقره/۱۸ و...) عدهای از افراد معاند و مغرض، با نصیحت به راه راست هدایت نخواهند شد. با این گروه باید برخورد فیزیکی شود.
🔶 نتیجه
🔸 امروزه ضمن انجام فعالیتهای فرهنگی در خصوص #حجاب و...، با مظاهر #برهنگی نیز باید برخورد شود. چون عدهای پیادهنظام دشمن و مزدور او هستند. ولی گروهی دیگر اغفالشده و فریبخورده فضای مسمومیاند که توسط دشمن ایجاد شده است. اگر این فضای مسموم، به مثابه یک کشتی معیوب، پاکسازی نشود، مردم را غرق خواهد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علیاکبر صیدی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب
✅ فضای مجازی، پادشاه رسانههای ارتباط جمعی!
🔸 ظهور تکنولوژیهای نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی بوجود آمده است، بسیاری از کارکردهای خانوادهها را با انتقال اطلاعات و شکل دادن به آنها دچار اختلال کرده است.
🔸 بحران بیحجابی در فضای مجازی مدتی است با اشاعه فرهنگ مبتذل غرب به طور گسترده به یک چالش دینی و فرهنگی تبدیل شده و مقوله عفاف و حجاب به سبب غلبه فضاها و محتواهای ناسالم و غیرعفیفانه دستخوش هجمهها و تهدیدهای هنجاری قرار گرفته و بیشتر کارشناسان، افراد را از حضور افسارگسیخته و بدون آگاهی در این فضا، منع میکنند.
🔸 در عصر امپراطوری رسانهها، به واسطه میزان اثربخشی، کارایی و جذابیتی که فضای مجازی در بین جوامع دارند، میتوان از آن به عنوان پادشاه رسانههای ارتباط جمعی نام برد.
🔸 بنابراین انتظار میرود مراکز متولّی با استفاده از ظرفیت بیبدیل فضای مجازی در زمینههای بصیرت افزایی درباره فضای مجازی، راهاندازی پایگاههای تخصّصی و آموزشی در زمینه عفاف و حجاب، زمینهسازی برای ازدواج آسان، تولید و انتشار محتواهای جذاب و فاخر، تشویق دانشآموزان و دانشجویان به کار پژوهشی در موضوع عفاف و حجاب و اهدای بستههای فرهنگیِ تبلیغ حجاب و ... باعث نشر فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه حقیقی و مجازی شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید: یونس باقرزاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
حکمرانی دینی و امکان تساهل در اصول.pdf
386.6K
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حکومت_اسلامی
✅ حکمرانی دینی و امکان تساهل در اصول
🔸 چرا گشت ارشاد دارید؟
🔸 به حکومت چه ربطی دارد طرف حجاب دارد یا ندارد؟
🔸 چرا در امر خصوصی دخالت میکنید؟
🔸 چرا فلانی دستگیر میشود؟ او که روشهای خشونتآمیز را ترویج نمیکرد.
🔸 چرا در مقابل زیادهخواهی آمریکا کوتاه نمیآیید؟ مگر نمیبینید مردم دچار مشکل اقتصادی هستند؟
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر عبدالله گنجی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حجاب #حجاب_و_عفاف
✅ ۲۱ تیرماه؛ روز حجاب و عفاف
🔸 پایبندی بانوان به حجاب، آنان را در رسیدن به مدارج عالی معنوی کمک میکند و از سقوط به پرتگاههایی که در سر راه آنان قرار دارد مانع میشود.
🔶 نامگذاری روز حجاب و عفاف
🔸 بیست و یکم تیرماه، سالروز قیام مردم مشهد علیه کشف حجاب به عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است. روزی که دژخیمان رضاخان مردم معترض به کشف حجاب را در مسجد گوهرشاد به خاک و خون کشید.
🔶 توطئهی كشف حجاب
🔸 يكی از پليدترين توطئههای دشمنان اسلام در تاريخ معاصر، توطئهی كشف حجاب است. رضاخان - كه با طرح كودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ و با حمايت و هدايت انگلیسیها بر سر كار آمد- درصدد اجرای تز اسلامزدائی و جایگزینی ارزشهای لیبرالیستی در جامعه بود. از مهمترين جلوههای اين طرح، پدیدهی كشف حجاب بود. برای آماده ساختن زمینهی كشف حجاب، مجلس، در ششم دی ماه ۱۳۰۷ قانون متحدالشكل نمودن البسه را تصويب كرد كه بر اساس آن، پوشيدن كت و شلوار و كراوات و كلاه فرنگی، برای مردان الزامی شد.
🔸 تلاشهای رضاخان، باعث شد تا عدهای از زنان غربزده، بهويژه زنان درباری و دولتمردان، به صورت بیحجاب يا بدحجاب، در مجامع و معابر عمومی ظاهر شوند و مردم نيز تحت تأثير اختناق و ظلم رضاخانی، حساسيت لازم را از خود نشان ندادند.
🔸 در سال ۱۳۱۳ رضاخان عازم تركيه شد و با مشاهدی تغييراتی كه رژيم لائيك تركيه به رهبری مصطفیكمالآتاتورك در جهت غربی كردن جامعهی مسلمان تركيه اجرا كرده بود، تحت تأثير قرار گرفت و شديدتر از گذشته، در راستای اسلامزدائی و بهويژه حجابزدائی گام برداشت. در بهمن ۱۳۱۳، در افتتاح دانشگاه تهران، به دختران دستور دادند كه بدون حجاب به تحصيل مشغول شوند.
🔶 به بهانه تمدن
🔸 رضاشاه در ۱۱ آذر ۱۳۱۴ به محمود جم که در پی استعفای فروغی از سمت نخست وزیری جایگزین وی شده بود گفت: «این چادر چاقچورها را چطور میشود از بین برد؟ نزدیک دو سال است که این موضوع، سخت مرا به خود مشغول داشته است؛ خصوصاً از وقتی که به ترکیه رفتم و زنهای آنها را دیدم، دیگر از هرچه زن چادری است بدم آمده است. اصلاً چادر و چاقچور دشمن ترقی و پیشرفت مردم است...».
🔸 وزیر گفت: اگر شخص اعلی حضرت همایونی پیش قدم شوند، مردم همه تأسی خواهند کرد؛ که از قدیم گفتهاند: «الناس علی دین ملوکهم»، شاه پس از شنیدن سخنان او چند لحظه تأمل کرد و در حالی که به نظر میرسید قبلاً در این زمینه هماهنگی شده است، پاسخ داد: بسیار خُب! دیگران که اقدام نمیکنند، منِ پیرمرد حاضرم جلو بیفتم و سرمشق شوم!
🔶 گوهرشاد در خون
🔸 رضاشاه در آغاز اجرای برنامههای ضداسلامی خود، دستور داد درشکهچیهای مشهد و رفتگران تهران کلاه شاپو (کلاه تمام لبه فرنگی) بر سر گذارند. اجرای این برنامه از ابتدای خرداد ۱۳۱۴، علاوه بر شایعات مربوط به کشف حجاب، در مشهد تلاطمی ایجاد کرد. سرانجام آیت الله قمی پس از مشورت با تعدادی از رجال و روحانیان، برای جلوگیری از کشف حجاب و استفاده از کلاه شاپو، در ۹ تیر ۱۳۱۴ به تهران سفر کرد.
🔸 محاصره محل اقامت ایشان در شهر ری از سوی حکومت، یکی از عوامل اصلی خشم و خروش مردم مشهد گردید و به کشتار بیرحمانه در مسجد گوهرشاد در ۲۱ تیرماه انجامید. آیت الله قمی مدتی پس از این کشتار، به عتبات عالیات تبعید شد و مأموران شهربانی درصدد دستگیری دوستداران ایشان از جمله شیخ محمدتقی بهلول برآمدند. شیخ محمدتقی بهلول برای پیگیری اوضاع و جویا شدن از احوال شیخ قمی به مشهد رفته بود که مأموران شهربانی، در پی مداخله زائران و خدام برای فراری دادن وی، او را در صحن کهنه زندانی کردند. ولی مردم در صحن جمع شدند و با حمله به مأموران، ایشان را آزاد کردند.
🔸 بهلول به مسجد گوهرشاد رفت و در آنجا به مبارزه خود ادامه داد. با اینکه شهربانی چندین بار وارد عمل شد و حکم متفرق شدن مردم را داد، نتیجهای نگرفت تا اینکه به درخواست استاندار، فرمانده لکشر، مأموریت را به هنگ پیاده داد و آنها اطراف مسجد و حرم را محاصره کردند و تعداد زیادی از زوار (دو هزار نفر) را به قتل رساندند.
🔶 به جرم عفاف
🔸 در دوران کشف حجاب، بسیاری از بانوان که نمیخواستند بدون حجاب خارج شوند، در خانهها ماندند و عدهای فقط شبها رفت و آمد میکردند و در برخی خانهها به ناچار حمام ساخته شد. کسانی هم که امکانات بیشتری داشتند، فرار را بر قرار ترجیح دادند و ترک دیار کردند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ در تمام عرصههای اقتصادی باید دا
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ در تمام عرصههای اقتصادی باید دانشبنیان شویم
4️⃣ برای گسترش مراکز دانش بنیان، چه موانعی باید برداشته شود؟ نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه چیست؟
🔸 مهمترین مطالبهای که رهبر انقلاب دارند این است که ما نقشه راه راهبرد صنعت دانشبنیان را در کشور طراحی کنیم. ایشان اخیراً در دیدار با صنعتگران به این موضوع اشاره کردند.
🔸 ما نهادههای اصلی توسعه صنعتی دانشبنیان را داریم. الآن این نهادهها در کشور ما بهوفور وجود دارد، ولی مهم این است که ما انتخابهای درستی انجام بدهیم.
🔸 رهبر انقلاب اشاره کردند که در انتخاب صنایع آینده کشور هم به عنصر دانشبنیان بودن توجه شود؛ بنابراین، اگر ما نقشه راه توسعه صنعت دانشبنیان را در کشور داشته باشیم، میتواند کمک شایانی برای ریلگذاری کند.
🔸 با توجه به اینکه سیاستهای علم و فناوری مخصوصاً در حوزه اقتصاد دانشبنیان در این سالها در شورای عالی انقلاب فرهنگی طراحی و تبیین و به تصویب رسیده، بهترین جایگاه برای تصویب چنین سندی، شورای عالی انقلاب فرهنگی است. این هم نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در توسعه و امتداد بخشیدن به این حرکت در کشور است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر ناصر باقری مقدم، قائممقام رئیس بنیاد ملی نخبگان
🔸 ادامه دارد...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #عراق #آمریکا
✅ نقش آمریکا در التهابات سیاسی عراق
🔶 بعد از انصراف جریان صدر از پارلمان و امیدواری نسبت به خروج عراق از بنبست سیاسی، اکنون مذاکرات برای انتخاب رئیسجمهور و نخستوزیر آغاز شده است.
🔸 در خصوص رئیسجمهور، همچنان مذاکرات بین حزب دموکرات و اتحادیه میهنی در جریان است و دو حزب به گزینه مشترکی در این رابطه نرسیدهاند.
🔸 تأکید اتحادیه میهنی همچنان بر برهم صالح و حزب دموکرات بر ریبر احمد است؛ اما آنچه از مذاکرات میتوان استنباط کرد، انعطاف حزب دموکرات در رابطه با گزینه ریاست جمهوری است و اختلافهای کنونی را میتوان نشئتگرفته از گرفتن امتیاز از اتحادیه میهنی دانست.
🔸 درباره نخستوزیری نیز با انصراف جریان صدر به نظر میرسد شرایط برای تشکیل کتله اکبر توسط چارچوب هماهنگی فراهم شده و احزاب مختلف نیز به ائتلاف با این جریان اقدام کردهاند. در طول چند هفته گذشته نیز اقدامات مختلفی از سوی احزاب برای معرفی گزینه نخستوزیری صورت گرفته و گزینههای متعددی مطرح شده است.
🔶 با توجه به مطالب ذکر شده، در بحث اتفاقات اخیر در عرصه سیاسی عراق چند نکته را باید متذکر شد:
1⃣ ایجاد دوقطبیهای سیاسی در عراق عمدتاً برنامهریزی آمریکا برای ایجاد درگیریهای درونحزبی بهویژه در میان جریان شیعه است. تقسیم جریانها به موافق یا مخالف یک شخص و اقدامات رسانهای برای تخریب برخی افراد، طرح آمریکاییها برای ایجاد درگیریهای خودساخته بهمنظور مدیریت فضای سیاسی عراق در راستای منافع آمریکایی است.
2⃣ در برخی رسانههای وابسته به آمریکا، مداخلات ایران را عامل بنبست سیاسی عنوان میکنند. این در حالی است که بر همگان آشکار است که مداخلات آمریکا در عرصه سیاسی عراق با تشکیل برخی ائتلافها و حمایت از برخی افراد زمینههای بنبست فعلی در عراق است.
🔸 بااینوجود بر اساس مشاهدات میدانی، عراق بهصورت تدریجی در حال خروج از بنبست موجود است و بازیگران سیاسی برای نقشآفرینی بیشتر در تحولات آینده به دنبال استفاده از حداکثر توان خود هستند. در این میان برخی بازیگران همچون آمریکا، این شرایط و رسیدن به یک توافق پایدار بین احزاب را خلاف اهداف خود میدانند و مترصد ایجاد شرایطی هستند که وضعیت عراق را از نظر سیاسی همچنان متشنج نشان دهند. احزاب سیاسی عراقی باید متوجه این مسئله باشند و با پرهیز از اختلافافکنی و منفعتخواهیهای حزبی که خواست بدخواهان ملت عراق است، به فکر راهکارهایی برای ائتلاف و استقرار دولت جدید باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#آمریکا
✅ آمریکا کسی را شفا نمیدهد!!!
🔸 آمارهای تازه تورم ترکیه حاکی از آن است که سطح تورم این کشور در ماه ژوئن با ۵.۱ درصد افزایش به سطح ۷۸.۶ درصدی رسیده است. این عدد که از ژانویه ۱۹۹۸ بیسابقه بوده است، رکورد ۲۴ ساله سطح تورم در ترکیه به شمار میرود. از طرفی بر اساس گزارش مؤسسه آمار ترکیه (TurkStat)، شاخص قیمت مصرفکننده به صورت ماهانه ۴.۹۵ درصد افزایش یافته و این رقم بالاترین میزان از سپتامبر ۱۹۹۸ است که تورم سالانه ۸۰.۴ درصد بود. نظرسنجی خبرگزاری آنادولو (AA) پیشبینی کرد که شاخص قیمت مصرفکننده در ماه ژوئن ۴.۴۴ درصد افزایش مییابد، در حالی که اقتصاددانان پیشبینی کرده بودند که تورم سالانه به ۷۷.۷۴ درصد برسد.
🔸 این درصورتی است که یکی از کشورهایی که در شرایط فعلی بدون کوچکترین تحریم و تهدیدی از سوی آمریکا مورد حمایت قرار دارد، کشور ترکیه است که اصولا در تصمیمگیریهای خود نیم نگاهی به منافع و رضایت آمریکا نیز دارد. با گزارهای که رسانههای عبری- غربی مطرح میکنند این کشور باید در شرایط بهتری از لحاظ اقتصادی قرار میگرفت. این در حالی است که نه تنها اقتصاد ترکیه بهتر نشده است بلکه شرایط این کشور، یادآور ونزوئلایی شدن اقتصاد خود است.
🔸 عبرتی که از اقتصاد بهم ریخته ترکیه با تورم بسیار بالا میتوان گرفت، توجه به این نکته است که صرفا ایجاد رابطه با آمریکا نه تنها تأثیر مثبتی برای اقتصاد و معیشت مردم نخواهد داشت، بلکه در بسیاری از موارد نیز ممکن است باعث فروپاشی اقتصادی نیز شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: اکبر معصومی، کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا
#آمریکا #رژیم_صهیونیستی
✅ هدف از ایجاد شبکه پدافندی در منطقه چیست؟
🔶 اخیرا ایالات متحده و رژیم صهیونیستی از ایجاد شبکه یکپارچه پدافندی برای مقابله با تهدیدات ایران در منطقه غرب آسیا سخن میگویند.
🔸️ ایجاد این شبکه به معنای آنست که یگانهای پدافندی کشورهای منطقه به طور هماهنگ با یکدیگر مرتبط شده و دادههای خود را با استفاده از تجهیزاتی که در اختیار دارند به اشتراک بگذارند و در برابر تهدیدات هوایی، عکسالعمل به موقع و فوری داشته باشند.
🔶 گزارههای تحلیلی
1️⃣ این طرح از پیش با ناکامی روبرو شده است؛ زیرا کشورهای قطر، کویت، عراق و عمان مخالفت خود را با پیوستن به آن ابراز کردهاند.
بنابراین یکپارچه سازی سیستمهای پدافندی به شکلی که مدنظر آمریکا و اسرائیل است رخ نخواهد داد.
2️⃣ ایران به لحاظ تکنیکی و تاکتیکی قابلیت مقابله با هر نوع سیستم پدافندی را دارد؛ زیرا اولا حجم و کمیت موشکها و پهپادهای خود را از دهها هزار بالاتر برده و در هر نبردی میتواند سیل بیشماری از موشک، راکت و پهپاد را به سمت اهداف مدنظرش روانه سازد.
ثانیا موشکهای نسل جدید ایرانی از قابلیت کلاهک جداشونده و مانورپذیر تا لحظه اصابت به هدف برخوردارند و از فرمول حرکتی راکتهای بالستیک پیروی نمیکنند.
ثالثا موشکهای کروز ایرانی در ارتفاع بسیار پایین پرواز کرده و مانورپذیری بالایی دارند و مقابله با آنها بسیار مشکل است.
همچنین تاکتیک شلیک همزمان هزاران موشک، راکت و پهپاد همراه با جنگ الکترونیک گسترده، عملکرد هر گونه سیستم پدافندی را مختل خواهد کرد.
تردیدی نیست که در هر جنگ احتمالی میزان موشکهای پدافندی بارگذاری شده تمام کشورهای عربی به اندازه قدرت آتش راکتها، موشکها و پهپادهای ایرانی نیست.
3️⃣ در صورت بروز جنگ احتمالی پاسخ ایران صرفا از طریق هوا نخواهد بود و عملیاتهای آفندی آبی - خاکی مقتضی را علیه تهدیدات انجام خواهد داد.
فاصله کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس تا سواحل ایران بسیار اندک بوده و در کمتر از یک ساعت قایقهای بیشمار سپاه پاسداران میتوانند خود را به سواحل آنان برسانند و سرپلهای مدنظر را تصرف کنند.
نباید فراموش کرد که کشورهایی چون امارات و بحرین از لحاظ نظامی در برابر ایران اصلا به حساب نمیآیند و به لحاظ کمی فاصله با همسایه شمالی خود نیز کاملا آسیبپذیرند.
4️⃣ موفقیت عملیاتهای انصارالله در اصابت قراردادن ابوظبی و شهرهای مهم سعودی که از پیشرفتهترین تجهیزات پدافندی غربی بهره میبردند نشان داد قابلیتهای اعلامی تسلیحات پدافندی خریداری شده این کشورها تا چه حد به اغراق آلوده بوده و سیستمهای مزبور نتوانستهاند در برابر تهدیدی بسیار ضعیفتر از جمهوری اسلامی واکنش مناسب نشان دهند.
5️⃣ به نظر میرسد پس از شکست طرح ناتوی عربی و تشکیل ائتلاف امنیت دریایی در خلیج فارس علیه جمهوری اسلامی، این طرح نیز با ناکامی روبرو گردد زیرا در میان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس علیه ایران اجماع وجود ندارد و دیگر این که قابلیتهای نظامی سپاه و ارتش کاملا بر کشورهای کوچک عربی چیرگی پیدا خواهد کرد.
6️⃣ البته طبیعی است که ایجاد شبکه یکپارچه پدافندی بهانهای برای حضور بیشتر اسرائیل در امارات، بحرین و شاید سعودی بوده و کمپانیهای تسلیحاتی آمریکایی نیز سود سرشاری را از بابت فروختن تجهیزات جدید و گرانقیمت خود به عربهای حاشیه خلیج فارس کسب خواهند کرد.
خصوصا که محمد بن سلمان رؤیای پادشاهی سعودی دارد و همانگونه که با یک رشوه بسیار سنگین توانست ترامپ را قانع کند که پسر عمویش محمد بن نایف را از ولیعهدی برکنار و خود را جایگزین او سازد، این بار نیز عزم دلبری برای رئیس جمهور دموکرات آمریکا را نموده و به نظر میرسد حاضر به پرداخت هزینهای کلان برای تحقق این امر باشد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#امید_به_آینده
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ دولت و مسئوليت اميدآفرينی
🔶 دولت سيزدهم میرود که یکساله شود. دراینبین تلاش شده تا با اقداماتی برای اصلاح امور کشور، اميد در دل ملت احيا گردد. در مقابل، دشمنان ملت ايران با همه توان به ميدان آمدهاند تا از همان فردای انتخابات اميد ملت را به نااميدی بدل سازند. اين سناريو در طول ماههای اخير با شگردهای مختلفی دنبال شده و فضای مجازی را بستری برای فضاسازی خود قرار داده است. در اين ميان اميدآفرينی يکی از مهمترین مسئوليتهای دولت سيزدهم به شمار میآيد که مهمترین ابزار آن "تحقق وعدهها" است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 دادن وعدههای معطوف به عمل در زمان موعود، اولين شرط موفقيت در اين زمينه است. دولت بايد از دادن وعدههایی که امکان تحقق عملی آن وجود ندارد، بهشدت پرهيز کند. متأسفانه در طول سالهای اخير وعدههای فراوانی توسط مسئولين داده شده است که در عمل عملياتی نشده است!
در اين ميان يا از ابتدا دادن وعدهها اشتباه بوده و مبتنی بر واقعيت و محاسبات دقيق، داده نشده و امکان تحقق آن وجود نداشته است! و يا آنکه در مسير تحقق، موانعی پیشبینینشده رخ داده که موجب شده تا کار به ثمر نرسد.
متأسفانه مسئولين ذیربط تلاش هم نکردهاند تا بهدرستی نسبت به چرایی عدم تحقق وعدهها، به افکار عمومی توضيح قانعکنندهای دهند و بابت اين رخداد عذرخواه باشند!
دولت انقلابی نيز بايد نسبت به وعدههایی که به ملت میدهد، متعهد باشد و بدون دقت نظر و کار کارشناسیشده از دادن وعده پرهيز کند.
🔸 يکی از راهکارهای امیدآفرینی مبتنی بر تحقق وعدهها، پرهيز از انجام توأمان چندين فعاليت و پروژه بهطور همزمان است که گاه امکان فازبندی آنها و آغاز پروژه جديد پس از اتمام پروژه قبلی ممکن است. اين امر موجب میشود تا زمان اتمام پروژهها محدود گرديده و تلاش و فعاليت مجموعههای مختلف، بيشتر و بهتر نمايان گردد. ضمن آنکه بهنوعی از هزينههای غیرضروری نيز کاسته میشود.
🔸 يکی ديگر از الزامات فرآيند اعتمادسازی و تحقق وعدهها، داشتن نظام اولويتها در دولت است. اگر اولويتها در پيش روی دولت تعريف نشده باشد، بدون شک در مواجهه با انبوه مشکلات و مسائل در عرصه حکمرانی، با نوعی سردرگمی و کوتهبينی و بیتدبيری در عملکرد دولت مواجه خواهيم بود که حاصل آن خشک کردن ريشههای اعتماد مردم خواهد بود.
🔸 اولويت دادن به اتمام پروژههای نيمهکاره که متأسفانه از دولتهای پيشين به يادگار مانده است نيز اقدام درخوری است که بهشدت میتواند در فرآيند اعتمادسازی و امیدآفرینی مؤثر باشد. متأسفانه هزاران پروژه نيمهتمام آفتی است که هم موجب نابودی سرمايههای ملی شده و هم عاملی برای کاهش اعتماد مردم بدل گرديده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی، کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ سطحینگری توأمان با خوشبینی افراطی!
🔶 برخی از غربگرایان داخلی با فرار از «واقعیت»، الگوگیری از «پوپولیسم» و دفاع از «توافق به هر قیمت»، ایران را متهم به مقاومت در مذاکرات میکنند و این موضوع را بهانهای برای حمله به دولت قرار دادهاند.
🔶 گزارههای خبری
🔸 علی مطهری در روزنامه اعتماد مینویسد: «آيا ما دوباره میخواهیم منافع ملی را فدای ژست انقلابی كنيم و اينطور جلوه دهيم كه ورود شركتهای آمریکایی به بازار ايران يعنی مماشات با آمريكا و پايان انقلاب و قراردادهایی با قيمتهای بسيار بالاتر با ساير شركتها منعقد كنيم و آمريكا هم احساس كند كه فقط چين و روسيه و اروپا از برجام منتفع میشوند و خودش محروم است و درنتیجه رئیسجمهور بیاخلاقی مثل ترامپ نقض پيمان كند!».
🔸 صادق زیباکلام، چهره دانشگاهی جریان سیاسی اصلاحطلب نیز که تنها راهکار حل مشکلات کشور را در برجام میبیند؛ گفته است: «عدم موفقیت دولت آقای رئیسی در اقتصاد، مذاکرات برجام و سیاست خارجی، حالا دارد در عرصههای سیاسی و اجتماعی هم ظاهر میشود».
وی در ادامه با هدف ارتباط دادن برجام با مسائل سیاسی- اجتماع، اضافه میکند: «بازداشت آقای تاجزاده و سینماگران، آقایان مصطفی آلاحمد و محمد رسولاف، روی دیگر به راه انداختن بگیروببندهای حجاب است!».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 مهمترین نقد بر جریان سیاسی غربگرا در کشور، سطحینگری در مذاکرات ایران و آمریکا است. آنها لبخند و عکس گرفتن با مقامات آمریکایی را سند اجرایی برجام میپنداشتند و در ادامه نیز بایدن را متفاوت از ترامپ تحلیل کرده و میکنند. در واقعیت اگرچه بایدن عملکرد ترامپ را در مسئله هستهای نقد کرد، اما در عمل برای جبران بدعهدیهای برجامی ترامپ، هیچ اقدام عملی انجام نداد. بایدن میتوانست از روز اول ریاست جمهوری خود، به برجام بازگردد؛ اما این کار را نکرد و در عمل سیاست شکستخورده ترامپ را ادامه داد.
🔸 نقد بعدی، بیتوجهی این جریان سیاسی به مذاکرات و نظر سیاستمداران داخل آمریکا در خصوص برجام است. اختلاف آنها در موضوع ایران، این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد، آنها معتقدند آمریکا باید حداکثر تلاش را برای سرنگونی جمهوری اسلامی انجام دهد؛ اختلاف آن است که با چه روشی این موضوع حاصل میشود؟
🔸 راهبرد آمریکا گرفتن اهرمهای هستهای، منطقهای، موشکی و پهپادی از جمهوری اسلامی است. آنها میخواهند ابتدا ایران را ضعیف کنند و سپس وارد جنگ با ایران شوند. عدم ورود آمریکا به جنگ با ایران به علت وجود این اهرمهای قدرت در دست ایران که هزینه آمریکا در اقدام نظامی را بالا میبرد، بهعبارتدیگر، غربگرایان داخلی غافل از این هستند که اگر آمریکا احساس کند که جمهوری اسلامی با جنگ نظامی سرنگون میشود و امکان پیادهسازی این نقشه علیه ایران وجود دارد، هرگز تعلل نخواهد کرد.
🔸 امروز تروریستهای فرودگاه بغداد پشت میز مذاکره حضور یافتهاند؛ آمریکا اگر در مذاکرات صادق است، شروط ایران و مسئله «اخذ تضمین» نباید برای دولتمردان این کشور نگرانی ایجاد کند؛ اما اگر هدف، بازی سیاسی و تکرار سناریوی ترامپ در موضوع هستهای باشد، این شروط هرگز قابل پذیرش نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده، کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ در تمام عرصههای اقتصادی باید دا
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ در تمام عرصههای اقتصادی باید دانشبنیان شویم
5️⃣ نسبت حوزه دانشبنیان و اشتغالآفرینی که در نامگذاری سال هم به آن اشاره شد، چگونه است؟
🔸 در همه دنیا، صنایع دانشبنیان مبتنی بر نیروی انسانی متخصص است؛ یعنی عمده نهاده موردنیاز این صنایع، سرمایه و تجهیزات بهویژه نیروی انسانی متخصص است.
🔸 اگر این مهم در کشور ما اتفاق نیفتد، تمامی زحماتی که با کمک نخبگان در توسعه نیروی انسانی کشیدیم و افرادی را در سطح بسیار عالی آموزش دادیم، استعدادهای برتر را شناسایی کردیم، نخبگان را در کشور حمایت کردیم هدر میرود.
🔸 محل بازی و هنرنمایی این افراد در حوزه اقتصاد دانشبنیان خود را نشان میدهد. اگر صنعت و خدمات و بخش کشاورزی دانشبنیان نباشد، نیروی انسانی فاقد کارآیی لازم خواهد بود. اگر بخشهای لازم وجود نداشته باشد، انسانهای فرهیخته نمیتوانند در این عرصهها نقش و ارزشافزوده خودشان را بهعنوان یک دانشمند نشان دهند. اینها لازم و ملزوم همدیگر هستند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: دکتر ناصر باقری مقدم، قائممقام رئیس بنیاد ملی نخبگان
🔸 ادامه دارد...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#نقدینگی #تورم
✅ عملکرد دولت در کنترل نقدینگی
🔶 از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، کنترل نقدینگی به عنوان یکی از مهمترین سیاستهای مهار تورم در دستور کار قرار گرفت. با اجرای این سیاست، رشد پایه پولی از حدود ۴۲ درصد در تیر ۱۴۰۰ به ۳۱.۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ کاهش یافت و نرخ رشد نقدینگی هم از ۴۰.۶ درصد در پایان سال ۹۹ به ۳۶.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۰ رسید. روند کاهش رشد نقدینگی در فروردینماه نیز ادامه یافت و به ۳۸.۲ درصد رسید.
🔸 این آمار میگوید که دولت سیزدهم برای اولین بار در چند دهه اخیر، از بانک مرکزی استقراض نداشته است. این عملکرد موفق قطعاً در ماههای آینده تأثیرات خود را بر تورم و بازار خواهد گذاشت.
🔶 اما ذکر چند نکته در این زمینه حائز اهمیت است:
1⃣ به لحاظ مباحث فنی در علم اقتصاد، تورم دو ریشه دارد: یکی اضافه تقاضا و دیگری کاهش عرضه (تولید).
جنس تورم در کشور ما بیشتر از نوع دوم یعنی کاهش عرضه است. از همین منظر، رهبر معظم انقلاب نیز در سالهای اخیر تأکید بر تولید دارند.
2⃣ کاهش عرضه (تولید) به دلایل مختلف شکل میگیرد. یکی از این علل، خلق نقدینگی بیکیفیت یا ایجاد اعتبار نامولد است که محصول بیانضباطی بانکی و بودجهای است؛ بااینحال، آمارهای ماههای گذشته نشان میدهد که آنچه سبب کنترل رشد نقدینگی شده، افزایش درآمدهای ارزی دولت بوده که ماحصل فعالسازی ظرفیتهای منطقهای و بینالمللی است. این اقدام دولت در جای خود بسیار خوب است؛ اما زمانی تأثیر مداوم دارد که خاموش کردن یکی از موتورهای ایجاد تورم در اقتصاد، از طریق اصلاح نظام بودجهریزی باشد؛ لذا دولت باید از این فرصت کسب درآمدها استفاده کند و با انضباط مالی، به سمت کاهش مصارف، افزایش کارآمدی و بهرهوری و ساماندهی نظام بودجهریزی حرکت کند.
از طرف دیگر، عامل مهمتر در خلق نقدینگی، نظام بانکداری (بالأخص بانکهای خصوصی) است. میانگین سهم بانکها از ایجاد نقدینگی در دو دهه اخیر، ۶۰ درصد است. در سال ۱۴۰۰ اگر بانکها خلق نقدینگی نامولد نداشتند، رشد این شاخص اقتصادی فقط ۱۳ درصد بود. از این منظر، به صورت فوری، اصلاح و ساماندهی بانکها باید در دستور کار قرار گیرد.
🔸 بنابراین مهار اساسی و ریشهای خلق نقدینگی بهعنوان یکی از دلایل تورم در کشور از طریق انضباط نظام بانکی و بودجهای باید باشد. سیاست و عملکرد دولت در بخش کاهش استقراض (از نوع مستقیم) و کنترل نقدینگی خوب است؛ اما زمانی قابل تحسین خواهد بود که بیشتر محصول انضباط بودجهای و بانکی باشد، نه افزایش درآمدهای ارزی.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی، تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
✅ تروریست در جایگاه شاکی!
🔶 دادگاه حمید نوری از کارمندان سابق قوه قضائیه در سوئد به یکی از خبرهای مهم رسانههای ضدانقلاب تبدیل شده است.
🔶 گزارههای خبری
🔸 معاون امور بینالملل قوه قضائیه طی نامهای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نوشت: «نوری در تاریخ نوزدهم آبان ۱۳۹۸ توسط پلیس کشور سوئد بازداشت شد و هماکنون نیز در سلول انفرادی به سر میبرد. دادستان سوئد بدون انجام تحقیقات جامع، حکم دستگیری و بازداشت نوری را صادر کرد. متأسفانه دولت سوئد نه به مسئولیت خود تحت کنوانسیون ۱۹۶۳ وین ناظر بر روابط کنسولی برای اطلاع این بازداشت به سفارت جمهوری اسلامی ایران در استکهلم عمل کرد و نه مراتب را به اطلاع خانوادهاش رسانید. علیرغم اینکه خانواده این تبعه ایرانی دو بار نیز به سوئد سفر کرده بودند؛ اما مقامات سوئدی اجازه ملاقات به آنها ندادند».
🔸 خانواده نوری اخیراً بیانیهای صادر کرده و متذکر شدند که «در مورخ ۹ نوامبر ۲۰۱۹، پلیس سوئد بر مبنای توطئه و فریب، تبعه ایرانی را به اتهامات واهی دستگیر کرده است. بهعنوان خانواده تا مدتها هیچ اطلاعی از عنوان اتهامی و وضعیت وی نداشتیم. حتی با پیگیریهایی که داشتیم، تا مدتها نتوانستیم خبری از وضعیت ایشان بگیریم».
🔸 کاظم غریب آبادی، معاون امور بینالملل و حقوق بشر قوه قضائیه معتقد است که «در پرونده حمید نوری، نقش انگلیس پررنگ است. ۹۰ جلسه دادگاه برای حمید نوری برگزار شد، اما فقط در پنج جلسه اجازه صحبت و دفاع به او داده شد».
🔸 ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در توییتی نوشت: «دادگاه حمید نوری تبانی بین دولت سوئد و گروهکی است که عامل ترور ۱۷ هزار شهروند غیرنظامی است. در این شوی سیاسی، حقوق اولیه او در داشتن شاهد، دیدار با خانواده و ... هم رعایت نشد. اگر سوئد بخواهد بازیچه یک گروهک تروریستی شود، ما هم بیپاسخ نخواهیم بود. ایرانیها معتقدند آنچه عوض دارد، گلایه ندارد».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 رهبر معظم انقلاب در بهمنماه سال ۱۴۰۰ فرمودند که دشمن وارد یک جنگ ترکیبی با نظام اسلامی شده است. یکی از موضوعاتی که دشمن در جنگ ترکیبی خود با نظام اسلامی در دستور کار دارد، استفاده از حربه ایران هراسی و اعتبار زدایی از قدرت نرم ایران در عرصه بینالمللی است.
🔸 دادگاه حمید نوری به گفته کارشناسان، با مدیریت سازمانهای امنیتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی و انگلیس و با هدف ایرانهراسی و ایجاد فضای منفی امنیتی و روانی علیه جمهوری اسلامی کلید زده شده است و سازمان منافقین و دولت سوئد عنوان بازیگردان این موضوع انتخاب شدهاند.
🔸 نکته تأسفآور آن است که دولت سوئد در حالی حمید نوری را به اتهام "کارمند قوه قضاییه در دهه شصت!" در یک دادگاه فرمایشی و شوی رسانهای مؤاخذه میکند که سازمان منافقین در آن سالها دستشان به خون بیش از ۱۲ هزار نفر آلوده شده است. بهنوعی میتوان گفت، امروز دادگاه سوئد جای شاکی و متشاکی و جای جلاد و شهید را عوض میکند؛ چراکه بهجای اینکه قاتل ۱۲ هزار نفر مردم غیرنظامی به عرصه محاکمه کشیده شود، بهجای آن فلش اتهام به سمت مدافع حقوق مردم چرخیده است.
🔶 نکته پایانی
🔸 دادگاه حمید نوری را میتوان محکمهای برای شناخت ماهیت غرب دانست؛ غربی که سالها اجازه داده است تا گروههای تروریستی در کشورهایشان زندگی کنند و تسهیلگر حرکات تروریستی آنها شوند و امروز تروریستهایی که دستشان به جان شهروندان ایرانی آلوده است را در جایگاه شاکی بنشانند.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا
#آمریکا
✅ هدف بایدن از سفر به منطقه چیست؟
🔶 درباره اهداف سفر بایدن به منطقه شش نکته قابل ذکر است:
1⃣ مقابله با تهدید ایران
مشاور امنیت ملی کاخ سفید هدف از سفر بایدن به منطقه را یکپارچگی و همکاری عمیقتر میان کشورهای منطقه در برابر تهدید ایران، از جمله تهدید موشکی و پهپادی این کشور عنوان کرده است.
2⃣ پیگیری توافق ابراهیم
هدف دیگر بررسی امکان پیوستن عربستان به توافق ابراهیم (پروژه امضای صلح بین امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی در کاخ سفید در اوت ۲۰۲۰) است.
3⃣ تشکیل ناتوی عربی
هر چند برخیها امکان ناتوی عربی را منتفی میدانند ولی این موضوع ممکن است در این سفر مطرح گردد.
4⃣ کمک به وضعیت حاد رژیم صهیونیستی
برخی ناظران معتقدند تلآویو به دلیل تشدید اختلافهای داخلی و نزاع بر سر تشکیل دولت، در مسیر فروپاشی قرار دارد و بایدن برای جلوگیری از این فروپاشی تلاش خواهد کرد.
5⃣ مسئله انرژی
بایدن امیدوار است در این سفر از ظرفیت تولید نفت عربستان استفاده کند و عرضه و تولید نفت را افزایش دهد تا شاید بتواند تا حدودی قیمتها را مدیریت کند.
6⃣ مذاکرات هستهای
هر چند این سفر ربطی به مذاکرات ندارد ولی پیشبینی میشود بایدن سعی کند در ملاقات خود با سران ریاض به آنان اطمینان دهد که مذاکرات هستهای به هر نتیجهای برسد برای متحدانش، به ویژه عربستان و سرزمینهای اشغالی خطری در برندارد و به اصطلاح اوضاع تحت کنترل است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرزان شهیدی، کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#معنویت_و_اخلاق
#نشریه #خط_حزب_الله
#غدیر #عید_غدیر
#جوان #جوانان
✅ غدیر؛ بزرگترین عید، برترین تبیین
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
خط حزب الله ۳۴۹.pdf
1.64M
#ولایت_فقیه
#معنویت_و_اخلاق
#نشریه #خط_حزب_الله
#غدیر #عید_غدیر
#جوان #جوانان
✅ غدیر؛ بزرگترین عید، برترین تبیین
👈 خط حزبالله در یادداشت این هفته خود، به مناسبت فرارسیدن عید سعید غدیر، براساس بیانات رهبر انقلاب اسلامی ابعاد عیدالله اکبر غدیر را بررسی کرده است.
📝 سخن هفته این شماره خط حزبالله، با عنوان «عزم جزم جوانان در مقابل توطئه معنویت زدایی»، هشدار اخیر رهبر انقلاب در پیام به حجاج بیتالله الحرام درباره تلاشهای دشمنان برای ترویج سبک زندگی غربی را بررسی کرده است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر سردار شهید سید محمدرضا دستواره تقدیم می شود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۴۹
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#حجاب #عفاف_و_حجاب
✅ باید از حجاب تبیین هویتی داشته باشیم
1⃣ مقدمه
🔸 حضرت آیتالله خامنهای حجاب را مایهی تشخص و آزادی زن میدانند و در این زمینه میفرمایند:
«برخلاف تبلیغات ابلهانه و ظاهربینانهی مادیگرایان، مایهی اسارت زن نیست. زن با برداشتن حجابهای خود، با عریان کردن آن چیزی که خدای متعال و طبیعت پنهان بودن آن را از او خواسته، خودش را کوچک میکند، خودش را سبک میکند، خودش را کمارزش میکند. حجاب وقار است، متانت است، ارزشگذاری زن است، سنگین شدن کفهی آبرو و احترام اوست». ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
🔸 #بیانات
🔸 ادامه دارد...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab