#سیاستهای_کلی_نظام
#مجلس #انقلاب_اسلامی
✅ قانونگذاران قانون گریز
🔶 علی رغم تمام نقاط قوت و کارهای تحولی مجلس انقلابی چند وقتیست به نام مردم، گفتمانی در بین برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به گوش میرسد که؛ «در همه امورات دخالت میکنیم چون نماینده مردمیم.» و نقطه اوج آن تهدید یکی از ایشان بود که گفتهاند: «در دهن آنهایی میزنم که میگویند نماینده نباید دخالت کند، من دخالت میکنم چون نماینده مردمم.»
🔶 ذکر چند نکته در این مورد قابل بحث است؛
اول؛ این موضوعات در سال انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوی برخی نمایندگان نمود بیشتری پیدا کرده است که شائبه انگیز است.
دوم؛ طبق اصل ۸۶ قانون اساسی نمایندگان محترم در اظهار نظر و بیان آراء کاملاً آزادند، اما در مقام ایفای وظایف نمایندگی خود، نه نظرات خلاف قانون و دخالت در امور سایر قوا یا حتی افراد و اشخاص.
سوم؛ نماینده مجلس طبق نص صریح قانون بایستی خود را نماینده کل مردم بداند نه به نام همه مردم برای عدهای قلیل و این دخالتها هم برای آن عده قلیل باشد.
چهارم؛ بدون شک یک نماینده بر تمامی امورات میتواند نظارت کند اما وظایف قوای سه گانه و حدود اختیارات هر کدام مشخص است و دخالت غیر از نظارت است.دخالت است که باعث
🔸کمرنگ شدن نظارت شده است و بر کسی پوشیده نیست که ریشه اصلی مشکلات کشور عزیز ما خلأ قانونی و عدم نظارت مناسب است. _ هر دو طبق جمعبندی فصل ششم قانون اساسی از اصل ۶۲ تا ۹۹ از وظایف اصلی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است._ نمایندگان محترم بحث دخالت را با نظارت طوری جابجا کردهاند که خود هم پذیرفتهاند وظیفه قانونی آنها دخالت است.البته حاصل این دخالتها خانه نشینی مدیران انقلابی، کارآمد و دلسوز مردم مثل علیرضاها و جولان دادن سلاحورزیهاست.
🔶 دخالت کنید اما در قانونگذاری؛ در حال حاضر حدود هشت هزار قانون بلااستفاده داریم که فقط برای قانون گریزی مورد استفاده قرار میگیرند!!!چرا حقوق های نجومی قانونی بود؟چرا بعضی اختلاس ها قانونی اتفاق می افتد؟آرزوی دولت و ملت قدرتمند ایران اسلامی نظارت قوی و مستمر است که باز از وظایف شماست والبته نظارتی که منجر به معامله شود خطاست. آقای قانونگذار مواظب باشید وای به حال جامعه ای که قانونگذار آن قانون گریز باشد_ بقول معروف هرچه بگندد نمکش میزنند وای بر آن روز که بگندد نمک _ و همچنان که دشمنان این نظام اسلامی، اسلامیت نظام را نشانه رفتهاند شما نیز جمهوریت نظام را نشانه رفته اید و بدانید صف شما از صف دوستان ملت ایران و انقلاب جداست و از پیشینیان خود عبرت بگیرید. (فاعتبروا یا اولی الالباب)
🔸 #به_قلم_اساتید:حامد شیرخدا
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی #هویت
#ولایت #محیط_زیست
✅ اخلاق و سیاست
🔰 قسمت دوم
🔶 با این توضیحات همانطور که میتوان جلوی آزادی کسانی که بنای بر نابودی هویت و فرهنگ و عقاید جامعه را دارند و به آن تهاجم کرده اند را گرفت، همانطور که جلوی کتاب ضاله را میگیرند، مرتد را میکشند و بسیاری از رفتارهای دیگر همانطور ممکن است ناچار باشند بهتان بزنند و سب کنند تا یک جریان به لحاظ فرهنگی نابود شود. ریشه بد بودن بهتان همان دروغگویی نهفته در آن است که در اخلاق درباره مواردی که دروغ باید گفت بحث میکنند. دروغهایی که مصلحتی در خود دارد. در آن روایت فباهتوهم بیان شده که این کار به سبب اثر کلان فرهنگی اجتماعی و عقیدتی است که در جامعه میگذارند و ظاهرا راهی جز این هم برای مبارزه با آنها وجود نداشته. اما
اولا اصل این است که چنین نکنند و با رفتار اخلاقی مقابله کنند و ثانیا...
🔶 این ثانیا خیلی مهم است. پاسخ آن شخص طلبه نیز هست. بحث مهمی را امام در کتاب الطهاره دارد که معتقد است اکثر کسانی که اسلام ناب را نپذیرفته اند جاهل قاصرند. او این بحث را در کفار میگوید اما توضیحش همه را میگیرد. او معتقد است اکثر مردم دنیا جاهلند آن هم جاهل قاصر و نه مقصر. سبک تعامل با جاهل قاصر اساسا این دشمنی ها نیست. جمع بسیار زیادی از مخالفین نظام و ولایت فقیه جاهل قاصرند و با اینها باید با سبک «دعوت » و «جدال احسن» تعامل کرد. امام در تقریرات فلسفه اش توضیح میدهد که اکثر مردم دنیا وارد بهشت میشوند و تعداد کمی وارد جهنم میشوند. حالا با این توضیح باید دقت کرد که اصل اولی اساسا در تقابل با بسیاری از مخالفین ،رفع جهالت است.
🔶 بنابراین سبک حکمرانی شرعی و اخلاقی و البته منعطف و ناظر به هدف، دو جریان را نفی میکند یکی متصلبین بر فقه یا اخلاق که راه حرکت را میبندند که البته اینها قطعا نه فقهی اند و نه اخلاقی و یکی نفی کنندگان فقه و اخلاق. این بحث را امام در موارد متعدد در مباحث فقهی و اخلاقی و عرفانی خود توضیح داده که اینجا با اشاره عبور میکنم. اینکه در سیره امام در انقلاب اسلامی و در جنگ این دقتهای عجیب شرعی و اخلاقی را میبینید یا فتوای رهبری به عدم به کارگیری سلاح هسته ای را میبینید اینها جمع بندی آنها و نظر نهاییشان است که بر اساس اصول محکم و مسلم فقهی و اخلاقی بیان شده.
🔶 در نهایت این جمله رهبری را ببینید و با فهم برخی از دوستان جاهل ما مقایسه کنید:
«خدای متعال در مورد دشمنان میگوید لایجرمنک شنآن قوم علی الا تعدلوا اعدلوا هو اقرب للتقوی اگر با کسی دشمنید این دشمنی موجب نشود که نسبت به او بی انصافی کنید، بی عدالتی کنید، حتی نسبت به دشمن»(۸۸٫۵٫۳)
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مسئله_محوری
#رژیم_صهیونیستی
#اغتشاشات
✅ سناریوی بازتولید آشوب و ناامنی با اسم رمز موسوی و رهنورد
🔶 جریانهای ضدانقلاب و دشمنان غربی-صهیونیستی پس از شکست آشکار و مفتضحانه در ارائه روایتی وارونه و دروغ از چگونگی فوت جواد روحی، فاز دیگری از پروژه بازتولید اغتشاشات را کلید زدهاند که میرحسین موسوی و زهرا رهنورد سوژه اصلی آن هستند. ماجرا از جایی شروع شد که وبسایت ضدانقلابی کلمه، در خبری گنگ و کلی مدعی شد؛ سلامت جسمی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، به واسطه استمرار حبس خانگی و تشدید فشارها در خطر بوده و شاخصههای سلامت عمومی این دو نفر افت کرده است.
🔶 این در حالی است که به واسطه کاهش محدودیتهای نامبردگان طی سالهای اخیر، اساسا چیزی به نام حصر خانگی وجود ندارد. انتشار این خبر، درست در آستانه سالگرد اغتشاشات و التماس برخی جریانهای ضدانقلابی خارجنشین برای بازتولید آشوب و ناامنی در کشور قطعا معنادار است.
✅ در این خصوص دو نکته اساسی وجود دارد:
🔶 نخست اینکه؛ جریانهای ضدانقلاب، سرویسهای اطلاعاتی و اتاق فکرهای غربی-صهیونیستی که بر روایتسازی جعلی و تحریک کننده از فوت جواد روحی حساب ویژهای باز کرده و به زعم خویش با کپیبرداری از ماجرای فوت مهسا امینی میخواستند شهریور امسال را نیز به اغتشاشات سال گذشته پیوند بزنند، پس از شکست در این پروژه، اینک به فکر بهرهگیری از ظرفیت دو فرد مذکور برای اجرای این سناریو افتادهاند.
🔶 دوم اینکه؛ طرح مسئلهای تحت عنوان در خطر بودن سلامت جسمی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد و ارتباط دادن این موضوع با مواضع و رفتارهای آنها در حمایت از اغتشاشات شکست خورده سال گذشته، اسم رمز فاز جدیدتر بازی دشمنان پس از شکست در مرحله قبلی تلقی میشود، لذا سرویسهای امنیتی خارجی حامی جریانات ضدانقلاب، بازی جدید را نه در یک بستر از پیش برنامهریزی شده، بلکه در سایه اجبار و شکست ناشی از ناکامی پروژه وارونهنمایی مرگ جواد روحی کلید زدهاند.
🔶 دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی ایران قطعا باید بیش از پیش مراقب تحرکات طراحان این فتنه جدید باشند زیرا دشمنان نشان دادهاند که در مسیر دستیابی به اهداف و مطامع پلید خود حاضرند هرگونه اقدامی از جمله قربانی کردن مهرهها و سوژههای خود را صورت دهند.
🆔 @tahlil_shjr
اعتراضات یهودیان آفریقاییتبار در اسرائیل.pdf
55.4K
#مسئله_محوری
#رژیم_صهیونیستی
#رسانه #حقوق_بشر
✅ اعتراضات یهودیان آفریقاییتبار در اسرائیل
🔸شکاف در اردوگاه لائیک و جبهه دینی از یک سو و به تازگی شکاف طبقاتی و تبعیض نژادی به ویژه علیه یهودیان آفریقاییتبار، آشکارا ارکان رژیم غاصب را دچار تزلزل کرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرزان شهیدی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#معنویت_و_اخلاق
#غرب_شناسی
✅ جنتلمنبازی تروریستها
🔶 نخستوزیر پیشین ایتالیا در مصاحبهای اعلام کرد: «فرانسه برای ترور قذافی 81 نفر را به کام مرگ کشاند.» آماتو مدعی شد: «نیروی هوایی فرانسه در سال 1980 یک هواپیمای مسافربری در ایتالیا را با فرض بر اینکه «معمر قذافی» دیکتاتور سرنگونشده لیبی در آن حضور دارد، سرنگون کرد و باعث کشتهشدن 81 مسافر هواپیما شد.» این برای اولین بار نیست که غربیها به چنین کاری دست میزنند. سالها پیش نیز آمریکاییها به ترور «آلدو مورو» نخستوزیر اسبق ایتالیا دست زدند تا آن را منتسب به شوروی کرده و رقیبشان را تخریب کنند.
🔸نکته اول اینکه غرب دچار زوال معرفتی و اخلاقی شده است. شاید دریچه این زوال اخلاقی و معرفتی را باید آغاز پیروی آنها از چارچوبهایی دانست که نویسندگانی، مانند ماکیاول نوشتند. در این زوال اخلاقی و معرفتی آنچه مد نظر است، رسیدن به هدف است؛ خواه این هدف و راه رسیدن به آن اخلاقی باشد یا نباشد.
🔶 نکته دوم اینکه این رفتارهای غرب فقط مختص یک بازه زمانی، مانند ایام جنگ سرد نبوده و همیشه استمرار داشته است و نکته بعدی هم اینکه این نوع رفتار همیشه در مقابل رقبا انجام نپذیرفته است، بلکه گاه این خنجر بر پشت کشوری نشسته که در جبهه غرب و همراه با آمریکاییها بوده است.
🔸پیش از این «سیمور هرش» روزنامهنگار کهنهکار تحقیقی در آمریکا گزارش داده بود، انفجار خط لوله نورداستریم که گاز اروپاییها را تأمین میکند، در دریای بالتیک عملیات مخفیانهای بوده که دستور آن را کاخ سفید صادر و سیا آن را اجرا کرده است. به گفته سیمور هرش، غواصان آمریکایی رزمایش نظامی ناتو را پوشش قرار داده و اقدام به کاشت مین در مسیر خط لوله مذکور کرده و سپس از راه دور آن را منفجر کردهاند. دستور این عملیات مخفیانه از سوی جو بایدن صادر شده و سیا عملیات را با هماهنگی نروژ اجرا کرده است.
🔶 آنچه گفته شد از جهت شناخت ماهیت غرب و رویکرد آن، به ویژه برای نسل جوان است. این رویکرد غرب و آمریکاییها را میتوان مصداق بارز همان جملات زیبای رهبر معظم انقلاب دانست که فرمودند: «آن جنتلمنهای پشت میز مذاکره، همان تروریستهای فرودگاه بغداد هستند، اینها همانها هستند، تفاوتی نمیکنند. لباس عوض میکنند. این دست چدنی است که پوشش مخملی و دستکش مخملی را بیرون میآورد و خودش را نشان میدهد، والا باطن، همان باطن است؛ هیچ تفاوتی ندارد. اینها نمیتوانند کسانی باشند که انسان به اینها اطمینان پیدا کند.»
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#استقلال_و_آزادی
#هویت #زن
✅ بحران سازی و افول
🔶 اصل اینکه آمریکا کانون بحران ساز در کشورها و قدرتهای نو ظهور ایجاد کرده نشانه ضعف او است. چرا؟ هویت آمریکا یک تفاوت ذاتی با دیگر کشورهای دنیا دارد و آن اینکه او بنای حاکمیت بر کل دنیا را دارد. کشورهای دیگر هر چقدر قدرت طلب و دنیا گرا هم که باشند، در فضای سیاسی موجود در دنیا خود را در جایگاه حاکمیت و گارد برتری و استعلا قرار نمیدهند. لذا آمریکا اساسا ذاتا با امثال کانادا و استرالیا و حتی فرانسه و آلمان فرق میکند. آمریکا یعنی راس حکمرانی بر همگان. در کشورهای دیگر نگاه ملی غلبه دارد و رویکرد جهانی نه برای اداره عالم بلکه برای مراقبت از خود یا صرفا یک انتفاع ملی شکل میگیرد.
🔶 اما زیست آمریکا با گارد گردانندگی عالم مبتنی بر بحران است. یعنی اگر بنا باشد آمریکا حاکم باشد باید دنیا پر از بحران باشد. آمریکا بحرانزی است. در بحران میتواند زنده بماند. ان فرعون علا فی الارض و جعل اهلها شیعا یستضعف طائفه منهم یذبح ابنائهم و یستحیی نسائهم. این سبک حکمرانی طاغوت است. در بستر بحران برای خود مشروعیت و مقبولیت میآفریند. به قول تامس هابز این «وضعیت جنگی» است که ضرورت حکومت و اطلاق دایره حاکمیتش را توجیه میکند. کل ساختار و چینش هندسه امروز عالم بر بستر کلان بحران های جنگهای جهانی شمایل یافت. این است که مقوله ناامنی و هراس یک ضلع جدی سبک حکمرانی آمریکا است.
🔶 پس در سطح اول حیات و هویت آمریکا گره خورده به بستری به نام بحران. نادانی محض است که خیال کنیم اگر همه دنیا تابع آمریکا شوند بحران تمام میشود. آمریکا برای بودنش محتاج بحران است. بحران نیاز به قدرت بالاتر و امن کننده را شکل میدهد. رضا شاه را چطور به مردم غالب کردند در بستر بحران. بحران زمینه اعمال مدیریت قدرت مادی را فراهم میکند. بحران باعث میشود عقل و اندیشه و فرزانگی دیده نشود و احساس و عاطفه کار رشد کند. شیطان در محیط جهل زیست میکند. در محیط گمان. در محیط ظلمت. لذا یخرجونهم من النور الی الظلمات.
🔶 اما سطح دوم بحران سازی در ساحت راهبردی است. بحران سازی بمثابه یک راهبرد پایین تر از احتیاج زیستی و هویتی آمریکا است. مثلا بحران، مظلومیت میسازد و احساس مظلومیت در کسی باعث میشود توهم کنیم حق دارد. دیده اید در یک دعوا در خیابان اگر یک طرف زن باشد عموم مردم اتوماتیک حق را به زن میدهند. بستر دعوا و احساس مظلومیت زن. همانکه شما در قصه تخیلی هولوکاست مشاهده میکنید و روییدن غده سرطانی در منطقه ای دینی و مهیای قیام.
🔶 یا مثلا بعد از فروپاشی شوروی برای تقابل با جبهه در حال جوشش و انقلاب و مقاومت مسلمین، ایده شکل گیری دولت فراگیر اسلامی جدیدی به نام داعش ایجاد شد. حکومتی که مسلمان است اهل سنت و بازگشت به گذشته دینی و نبوی است با همان نمادها و تحقق رویای دوباره خلافت که آرزوی جریانهای اسلامی زنده در منطقه بود. اهل مبارزه و جهاد هم بود. اما قدرتهای غربی منطقه پشتیبانی اش میکردند او میتوانست آلترانتیو ایران باشد. یعنی کل جوششهای دینی مردمی را هدایت کند. کاری که سالها است ایران انجام میدهد. یک جلودار و قدرت دینی مبارز ولی آمریکایی و در زیست مسالمت آمیز با اسراییل یک خاورمیانه جدید را به تعبیرشان رقم میزد. بازی که ایران با هوشیاری عجیب و غریب رهبرش به هم زد. اینها بحران سازی در ساحت راهبردی است. درگیری های کلان منطقه ای و جهانی شکل میگیرد اما تحت مدیریت آمریکا. سطح سوم بحران سازی در ساحت ساز و کار مدیریتی است. شبیه بحران آفرینی آمریکا در عراق و افغانستان برای اینکه بستر ثبات وجود نداشته باشد تا بتواند بیشتر در آن کشورها باقی بماند. یا شبیه بحرانهایی که در کشورها شکل میدهند برای فروش اسلحه و امثالهم.
🔶 انگیزه های بحران سازی در این ساحت متنوع است گاهی میخواهند مردم از یک مساله ای غافل شوند تا طرح دیگری پیش برود مثل بحرانهایی که بعد از دولت دوم خرداد شکل میدادند. یا اصل و فرع جایش عوض شود. یا بحران سازی برای نفع بردن مثل جنگ برای فروش سلاح یا دستکاری قیمت نفت. یا بحران سازی برای توجیه یک حمله ای ماجرای المپیک ۱۹۷۲ مونیخ و گروگانگیری ورزشکاران اسراییلی که بعد معلوم شد کار خود موساد بوده تا ترور رهبران فلسطینی را با عنوان عملیات خشم خدا، توجیه کنند. یا قصه یازده سپتامبر و امثالهم.
🔶 حالا وضعیت امروز آمریکا چیست؟
طرحهای راهبردی کلانش برای مدیریت تک قطبی دنیا شکست خورده. قدرتهای نوپدید در حال ایجادند و او صرفا با بحرانهای مکرر تلاش میکند زمان بخرد و راه نفسی باز کند. کاری که شرورهای کوچک انجام میدهند رقیب را با خنجرهای کوچک خسته کنند. چون آن قدر قوت ندارند که وقایع کلان عالم را تحت مدیریت خود در آورند. هویتشان بحران است اما بحرانهایی در این سطح.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه #رژیم_صهیونیستی
✅ چرایی حساسیت ایران به تحولات قفقاز جنوبی
🔶 این روزها شاهد هستیم که جمهوری اسلامی ایران هشدارهای صریحی را در زمینه تحولات مربوط به قفقاز جنوبی به دولتمردان جمهوری آذربایجان و دیگر بازیگران داده است. بررسی دقیق مسئله نشان میدهد، در حالی که رسانههای محور عبریـ غربی مشغول توصیف میدان جنگ هستند و از پشت صحنه آن هیچ گونه متن و گزارشی منتشر نمیکنند، رژیم صهیونیستی و آمریکا مشغول طراحی معادله پیچیدهای در منطقه هستند.
🔸به نظر میرسد، مقامات آمریکایی و صهیونیستی با خلق گرههای کور راهبردی، در حال ایجاد و مدیریت یک پروژه آشوب جدید در نظام بینالملل هستند. این مسئله نشان میدهد، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی با تعمیق و بسط بحرانی جدید در منطقه قفقاز در حال پیریزی زمینههای مداخلهگرایی طولانیمدت در مناطق با اهمیت (به لحاظ ژئوپلیتیک) از طریق ناتو را دنبال میکنند.
🔶 ایجاد کلیت بحران، تبدیل بحران مدیریتشده به بحران غیرقابل مدیریت، درگیرسازی دیگران با بحران، ارائه راهکار برای حل بحران متناسب با اهداف بلندمدت آمریکا (و ناتو) و در نهایت، تسلط بر یک منطقه خاص با هدف بهرهبرداری از ظرفیتهای اقتصادی، ژئوپلیتیکی و استراتژیک آن از رویکردهای فعلی بازیگران مداخلهگر در تحولات قفقاز جنوبی است. با این وضعیت، میتوان به عمق هشدارهای صریح جمهوری اسلامی ایران در زمینه تلاش عدهای برای تغییرات ژئوپلیتیک در منطقه پی برد و علت حساسیت تهران را در این خصوص متوجه شد. انتظار میرود دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان متوجه ماهیت رفتاری رژیم صهیونیستی باشند و تحولات را از روی ظواهر آن تجزیه و تحلیل نکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
گلولههای ناتو علیه امنیت جهانی!.pdf
68.2K
#مرزبندی_با_دشمن
#حقوق_بشر
#جنگ_اوکراین
✅ گلولههای ناتو علیه امنیت جهانی!
🔶 سکوت وقیحانه و معنادار آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در قبال فروش سلاحهای آغشته به اورانیوم ضعیف شده از سوی آمریکا به اوکراین، بار دیگر دوگانگی محرز این سازمان به اصطلاح بینالمللی در قبال امنیت جهانی و بشری را به نمایش گذاشته است.
🔸 #به_قلم_اساتید:فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#سبک_زندگی
#تاریخ_معاصر #زن_زندگی_آزادی
✅ زنِ پسرزآ
🔰غریبه و آشنا؛ سلطنت طلب و ضد آن
🔶 هرکس که قدری پژوهش در تاریخ معاصر داشته می داند بین معشوقه های رسمی و غیر رسمی محمدرضا پهلوی هیچکدام جایگاه "ثریا بختیاری" را نداشتند. البته پری یا پروین غفاری، موطلایی معروف هم بسیار محبوب شاه بود اما عشق ناکام باقی ماند. پری خانم کتابی خودنوشت دارد به نام"تا سیاهی در دام شاه" که خودش به نقل داستان سال ۱۳۲۶ تا ۱۳۲۸ و عشق شکست خورده پرداخته است اگر اصل کتاب پیدا شد بخوانید. ماجرای زنِ پسرزآ را قبلا شرح داده ام. زن در دستگاه سلطنت یک رسالت داشت و آنکه پسر بزاید تا سلطنت تداوم داشته باشد.
🔶 فوزیه همسر اول شاه دختر زایید. شهناز که بعدها با اردشیر زاهدی ازدواج کرد. طلاق گرفت مدتی افسرده شد. به پیشنهاد اسدالله علم مجمعی درست کردن به نام رسیدگی به امور دانشجویان خارج کشور و سرپرستی آن مدتی با شهناز بود تا از افسردگی خارج شود. همسر دوم همین ثریا خانم بود. شاه هیچ زنی را به قدر او دوست نداشت. در ماموریت زاییدن پسر، ثریا هم موفق نبود. البته ثریا با مادر و خواهر شاه سازش نداشت ولی برای شاه آرامش بود. طلاق گرفت. برایش حقوق مادام العمر در نظر گرفتند و به اروپا رفت. مدتی به بازیگری علاقمند شد.
🔶 همسر سوم فرح موفق شد ماموریت را به سرانجام برساند و بالاخره "پسر" بدنیا آمد. اما شیطنت شاه با همراهی اسدالله علم ادامه داشت. در سفر اروپا شاه مخفیانه با ثریایش دیدار کرد. عَلَم میگوید: فرح ترتیب دادن ملاقات را از سر من میدانست! سفر زهر شد برایشان. کاش در تمام این سالها در سینما ما یک فیلم جاندار درباره پسرزآ بودن و اولویت پسر نسبت به دختر ساخته شده بود و بعد همه باهم شعار زن زندگی آزادی سر میدادیم! این موسیقی عاشقانه به من ربط ندارد! چقدر ما از تاریخ نزدیکمان دوریم!
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
شخصیت وحدتبخش امام رضا (علیهالسلام).pdf
76.6K
#معنویت_و_اخلاق
#علم_و_پژوهش
#ولایت #وحدت
✅ شخصیت وحدتبخش امام رضا (علیهالسلام)
🔶 حضرت آیتالله خامنهای: «در مقابل حرکت سیاسى و زیرکانهى مأمون [کشاندن امام رضا(علیهالسلام) از مدینه به خراسان]، امام هشتم (سلام اللَّه علیه) یک برنامهى مدبّرانهى الهى را طرّاحى کردند و عمل کردند و پیش بردند که نه فقط خواستههاى دستگاه خلافت برآورده نشد، بلکه درست بعکس، موجب رواج و گسترش فکر معارفىِ قرآنى و منتسب به اهلبیت در اقطار دنیاى اسلام شد... این یک فصل برجستهاى از تاریخ ائمّه (علیهم السّلام) است. حضور این مرقد مطهّر در این بخش از میهن بزرگ اسلامى هم برکات زیادى داشته است. بحمداللَّه ارتباطاتى بین مسلمانان در اقصىنقاط عالم - کسانى که دلشان به محبّت اهلبیت میتپد...» ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
🔸 #به_قلم_اساتید: حجتالاسلام روح الله توحیدینیا؛ پژوهشگر تاریخ اسلام
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه #پیشرفت
#جنگ_شناختی #بصیرت
✅ ملتی که خواب ندارد!
🔶 «اگر شما خواب باشید، یک بچه هم میتواند به شما ضربه بزند، چه برسد به یک دشمن مسلح و آماده کار.» این تعبیری است که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی دیروز در جمع مردم سیستانوبلوچستان مطرح کردند تا بار دیگر حواسهای یک ملت را به حقایقی مهم درباره دشمن و وضعیت کنونی جمهوری اسلامی جلب کنند.
🔸رهبر فرزانه انقلاب اسلامی درباره آثار خواب بودن ملتها سخن گفتند و اینکه چگونه این غفلت موجب شد تا در قرن هجدهم «انگلیسها آمدند تدریجاً منابع حیاتی ملت را در شبهقاره هند و در کشورهای آن طرف شرق و غرب هند در دست گرفتند،... سررشته منافع این ملتها را در دست گرفتند و اینها را استعمار کردند؛ اینها را دهها سال یا بیشتر، شاید دویست سال عقب انداختند؛ این ملتها با چه زحماتی توانستند خودشان را از استعمار نجات بدهند.» ایشان با صراحت اعلام داشتند: «اگر ملتهای ما در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا بیدار بودند، استعمارگران انگلیسی و فرانسوی و... پس از جنگ جهانی اول نمیتوانستند این بلا را سرشان بیاورند و منطقه ما را اقلاً صد سال از کاروان تمدن و کاروان پیشرفت عقب بیندازند!»
🔸داستان خواب و بیداری ملتها، داستان تلخ تاریخی است که نمونههایی از آن برشمرده شد. روزگاری این خواب به دلیل ناآگاهی و بیخبری و سانسور و جهل و بیسوادی حاصل میشد، اما امروز دشمن خواب را به کسانی القا میکند که به ظاهر باسوادند و تحصیلات عالی را طی کردهاند، به اینترنت دسترسی دارند و ساعات متمادی را با رسانه و انواع و اقسام ابزارهای آگاهسازی میگذرانند و در دهکده جهانیای زندگی میکنند که به ظاهر در آن امکان سانسور و بیخبری وجود ندارد!
🔶 اما حقیقت آن است که خوابند و خواب در داستان امروز ما نه حاصل بیخبری، که نتیجه خطای محاسباتی و اسیر روایتهای دروغین شدن در عرصه جنگ شناختی و نداشتن بصیرت است. اسیر تحلیلهایی شدن است که دشمن و رسانههای آن به خورد ما میدهند! محصول اعتماد به دشمنی است که خود را دوست جلوه داده است و تلاش دارد تا خود را دلسوز یک ملت معرفی کند؛ دشمنی که ضعفهای ما را شناخته و برجسته میکند و قوتهای ما را کمرنگ جلوه میدهد تا ملت ما و بالاخص جوانان ما را به مرز ناامیدی و «ما نمیتوانیم» بکشاند تا در دوران جدید نیز همچنان رابطه سلطه و وابستگی و استعمارگری را در قالبی جدید تداوم بخشد. بیدار نگه داشتن ملت در برابر نقشههای دشمن، جهاد بزرگ زمانه ماست که برای تحقق آن همه باید تلاش کنیم.
🔸 #به_قلم_اساتید:مهدی سعیدی
🆔 @tahlil_shjr
کمک رژیم صهیونیستی به دیگر کشورها برای جاسوسی از شهروندان.pdf
113.6K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
#حقوق_بشر #آزادی_بیان
✅ کمک رژیم صهیونیستی به دیگر کشورها برای جاسوسی از شهروندان
🔶 جاسوسی و بحران سازی از جمله رفتارهای ذاتی رژیم صهیونیستی می باشد که همواره از طرق مختلف سعی در انجام آنها داشته است. این رژیم که نه تنها سعی کرده از صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی جاسوسی و شنود از تلفن همراهاشان را داشته باشد بلکه در بسیاری از موارد به دولت های مختلف که بیشتر سابقه ضدیت با شهروندان خود دارد، نیز کمک کرده است تا آنها نیز از شهروندان خود جاسوسی کنند.
🆔 @tahlil_shjr
ماهیت گروه بریکس.pdf
3.67M
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#بریکس
✅ تاملی در ماهیت گروه بریکس و روابط آن با جمهوری اسلامی (فرصتها و چالشها)
🔶 در حال حاضر دو طیف رقیب در ساختار اقتصاد سیاسی بین الملل شکل گرفته و به تدریج در حال تکوین هستند. اولین طیف شامل کشورهای توسعه یافته به رهبری ایالات متحده آمریکا در قالب سازوکارهایی مانند کواد و آکوس با غلظت بالای سیاسی هستند.
🔶 دومین طیف شامل اقتصادهای نوظهور با سردمداری چین است که در قالب ابتکاراتی مانند گروه بریکس و پروژه کمربندی راه به منسه ظهور رسیدهاند. در طیف دوم غلظت تمایلات اقتصادی بیش از انگیزههای سیاسی امنیتی است در عین حال هیچ کدام از دو جناح ساختار سازمانی تعریف شدهای ندارند. اعضای گروه بریکس قصد دارند از رهگذر تواناییهای اقتصادی خویش در مقابل کشورهای توسعه یافته قد علم کرده و نوعی بازدارندگی موثر و کم هزینه در مقابل آنان ایجاد کنند. از این رهیافت به عنوان موازنه نرم یاد میشود.
🔸 #منبع: مطالعات سیاسی (گروه سیاست خارجی)
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#جنگ_اوکراین
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ از معامله قرن تا معامله بزرگ
🔶 ناتوانی چندین دههای ایالات متحده در حل مشکلات مربوط به تجاوز رژیم صهیونیستی به فلسطین اشغالی دلیل محکمی بر از بین رفتن قدرت هژمونی آمریکا در نظام بینالملل است. طرحهای صلح ارائه شده از سوی آمریکا یکی پس از دیگری به شکست میانجامد؛ چرا که خواستههای مشروع و قانونی فلسطینیها نادیده گرفته شده و در مقابل به خواستههای زیادهخواهانه و غیر قانونی رژیم صهیونیستی تن داده میشود. «نقشه راه برای صلح» که در سال 2002 میلادی با ابتکار عمل آمریکا، روسیه، اتحادیه اروپا و سازمان ملل برای حل و فصل مناقشات میان رژیم صهیونیستی و فلسطین تدوین شد، در نهایت به دلیل ادامه تجاوزات و شهرکسازیهای رژیم اشغالگر صهیونیستی با شکست مواجه شد.
🔶 «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق ایالات متحده نیز با طرح «معامله قرن» به دنبال اشغال بخشهای دیگری از سرزمین اشغالی فلسطین در برابر موافقت با تشکیل کشور مستقل فلسطین بود که با مخالفت کشورهای اسلامی و عربی روبهرو شد و شکست خورد. هم اکنون جو بایدن نیز در تلاش است تا طرحی موسوم به «معامله بزرگ» را برای عادیسازی روابط بین ریاض و تلآویو و بیرون راندن نتانیاهو از منجلاب مشکلات داخلی ارائه کند. طرحی که بیش از همه نمایشدهنده تلاش مذبوحانه واشنگتن برای اعمال نفوذ مجدد در منطقه غرب آسیاست. در مقابل عربستان سعودی که به تازگی روابط خود با ایران و چین را بهبود بخشیده، توانسته است اعتبار از دست رفته خود را در میان کشورهای اسلامی تا حدودی برگرداند و به همین دلیل بعید به نظر میرسد که خود را شریک افول آمریکا کرده و به جبهه شرقی پشت پا بزند؛ اما «معامله بزرگ» میتواند تنها دستاورد جو بایدن در سیاست خارجی برای اظهار نظر در مناظرات انتخاباتی پیش رو (انتخابات ریاستجمهوری 2024) باشد و همچنین میتواند فشارهای سنگینی را که بر روی بنیامین نتانیاهو است، تا حد زیادی از دوش او بردارد.
🔶 تاکتیک جدید واشنگتن مبنی بر پذیرش دو دولت مستقل در منطقه فلسطین شاید ابتدا منصفانه به نظر برسد؛ اما حقیقت این است که رژیم متجاوز صهیونیستی محکوم به بازپس دادن سرزمینهای اشغالی به فلسطینیان و بازگشت همه فلسطینیان است و مفاد احتمالی مطرح شده در رسانهها از «معامله بزرگ» نیز حاکی از آن است که در نهایت حقوق حقه فلسطینیان محقق نخواهد شد.
🔶 نکته تأملبرانگیز آن است که راهبرد مشترک همه دولتهای آمریکایی در برخورد با مسئله فلسطین، حمایت همهجانبه از اشغالگریها و تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی و نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان بوده و هیچ گاه حتی ژست حمایت از مظلوم و تنبیه ظالم را نیز نگرفتهاند. حقیقتی که نشان میدهد، دولت واشنگتن همانند عروسکی در دستان لابی قدرتمند صهیونیستها بوده و قدرت عمل مستقلی را ندارد. با همه این اوصاف، به نظر میرسد «معامله بزرگ» نیز همانند معامله قرن و دیگر طرحهای صلحجویانه غربی از پیش شکست خورده است و دور از ذهن است که دولت سعودی میل و رغبتی برای پذیرش آن داشته باشد؛ چرا که تجربه جنگ اوکراین و دیگر قضایا ثابت کرده است، نه ایالات متحده، متحدی قابل اعتماد برای کشورهاست و نه رژیم صهیونیستی توانایی مماشات با فلسطینیان و برقراری امنیت را دارد؛ چرا که چالش اصلی خود این رژیم همواره از بدو تأسیس و تجاوز به خاک فلسطینیان، ناامنی و جنگ بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:رامین نصیری
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#اقتصاد
#سبک_زندگی
#مسکن #تورم
✅ استفاده از تکنولوژیهای جدید معضل مسکن را حل میکند
🔶 امروز معضل مسکن یکی از مسائلی است که گریبانگیر جامعه شده است، معضلی که اگر حل نشود به دلیل اهمیت وجود مسکن در زندگی مشترک، ازدواج و فرزندآوری قطعاً سایر مسائل زندگی اجتماعی و حتی اقتصاد خانوار را تحتالشعاع خود قرار میدهد به این خاطر بصیرت در گفتگو با کارشناس و تحلیلگر اقتصادی راهکار ساخت و ساز و عرضه بیشتر مسکن را برای رفع این مشکل اساسی جویا شده است.
🔶 مشکل مسکن رفته رفته به یکی از جدیترین معضلات جامعه تبدیل میشود به این خاطر لازم است دولت در موضوع مسکن راهبردهای درستی اتخاذ کند تا در مدت زمان مشخص و معینی بخشی از مشکل مسکن که بخش قابل توجهی از جامعه را درگیر کرده برطرف شود. مساله حائز اهمیت در موضوع ساخت و ساز مسکن توجه به ساخت مسکنی منطبق بر فرهنگ ایرانی- اسلامی است، یعنی ساخت مسکن ۲۵ متری علاج و راه درمان معضل مسکن ایران نیست، چرا که واحدهای مسکونی ۲۵ متری با نحوه فرهنگ زندگی جامعه مسلمان ایرانی ناسازگار است.
🔶 آنچه در موضوع مسکن حائز اهمیت است مهار تورم و اصلاح سیاستهای پولی و ارزی است که بر تورم تاثیر گذارند. در صورتی که نرخ تورم با راهبردهای درست کاهش بیابد بیشک قیمت مسکن نیز کاهش مییابد البته به شرط تولید و ساخت و ساز بیشتر مسکن. امروز در تمام دنیا برای ساخت و ساز سریع و عرضه بیشتر مسکن از تکنولوژیهای به روز استفاده میکنند، در حالی که ما توجهی به مدلهای جدید ساخت و ساز مسکن نداریم.
🔶 بیگانگی با تکنولوژیهای ساخت و ساز مسکن موجب شده سرعت ساخت و ساز و عرضه مسکن در ایران نسبت به نرم جهانی بسیار پایین باشد، به این خاطر سایر کشورها مشکل مسکن ندارند، اما خانهدار شدن در ایران بسیار سخت شده است. برای عرضه بیشتر مسکن باید از ساخت و ساز مسکن به صورت سنتی و با ابزارهای قدیمی فاصله بگیریم، چرا که دنیا به سمت ساخت واحدهای از پیش ساخته شده روی آورده است، چونان که در شیوع بیماری کرونا شاهد بودیم چینیها با استفاده از تکنولوژیهای جدید در کمتر از چند هفته بیمارستانهای بزرگی ساختند.
🔶 عدم استفاده از تکنولوژیهای جدید در ساخت و ساز مسکن منجر به آن شده که متوسط زمان ساخت و ساز در ایران بسیار بالا باشد. با توجه به انباشت مطالبات مردم در بخش مسکن و اینکه درخواست خرید واحد مسکونی و داشتن سرپناه یکی از مطالبههای مهم مردم است لذا دولت با حمایت از بخش خصوصی باید زمینههای لازم برای واردات تکنولوژیهای جدید را فراهم کند، تا متوسط سرعت ساخت و ساز مسکن در ایران به شدت کاهش بیابد. درباره مزایای استفاده از تکنولوژیهای جدید در ساخت و ساز مسکن باید گفت طولانی شدن فرآیند ساخت و ساز مسکن به افزایش قیمت تمام شده مسکن میانجامد، افزایش نرخ مصالح ساختمانی و افزایش دستمزدها در طول یکی دو سال زمان ساخت منجر به افزایش هزینه مسکن میشود، پس خانهدار شدن را برای طبقه کم درآمد بسیار سخت میکند به این خاطر نیازمند ورود دولت به این موضوع و حمایت از بخش خصوصی از واردات تکنولوژیهای روز ساخت مسکن هستیم.
🔶 در واقع ساخت و ساز مسکن به شکل صنعتی که منجر به تولید انبوه میشد راهکار اساسی برای پاسخگویی دولت به مردمی است که صاحب خانه نیستند. دولت با مونتاژ خانههای از پیش ساخته میشود مدت زمان خانهدار شدن مردم را بسیار کمتر از آمارهایی که در این موضوع داده میشود کند. ما از یک صد سال گذشته تاکنون مسکن را به همان شکل سنتی و قدیمی میسازیم در حالی که به دلیل افزایش جمعیت و تغییراتی که در جوامع ایجاد شده برای پاسخگویی به نیاز مسکن مردم با استفاده از فناوریهای جدید و تحویل خانههای از پیش ساخته باید هرچه زودتر به مقصود خود یعنی خانهدار کردن مردم بخصوص جوانان برسیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: هوشنگ شجری؛کارشناس و تحلیلگر اقتصادی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#دفاع_مقدس #اغتشاشات
#جنگ_شناختی
✅ سیلی ملت ایران به حامیان اغتشاش
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۱۱.pdf
2.27M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#دفاع_مقدس #اغتشاشات
#جنگ_شناختی
✅ سیلی ملت ایران به حامیان اغتشاش
🔸 خط حزبالله در یادداشت هفته خود به این سؤال پاسخ داده است که نقشههای دشمن در فتنه پائیز ۱۴۰۱ و تلاش برای استمرار آن چگونه نقش بر آب شد؟
🔶 سخنهفته این شماره خط حزبالله با عنوان «مقاومت؛ معجزه دفاع مقدس» نگاهی به نقش مجاهدتها و ایستادگیهای دوران دفاعمقدس در تبدیل تهدیدات به فرصت، داشته است.
🌷 شماره این هفته خطحزبالله به روح مطهر شهید مسعود آشوری تقدیم میشود.
🔶 خط حزبالله؛ شماره ۴۱۱
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#روابط_خارجی #برجام
✅ پاسخ ایران به فضاسازی غرب در شورای حکام چه خواهد بود؟
🔶 در حالی که مذاکرات سازنده و مستمر ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای حل و فصل دو موضوع باقیمانده پادمانی ادامه دارد، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان سعی دارند با صدور بیانیهای تند و طلبکارانه و در اختیار گذاشتن آن برای امضای سایر اعضا، فضای شورای حکام را علیه ایران ملتهب کنند؛ پاسخ ایران به این فضاسازیهای سیاسی در نشست فصلی شورای حکام چه خواهد بود؟ شنیدهها از وین نشان میدهد، آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام در حال تهیه بیانیهای مشترک هستند که برخلاف نشستهای قبلی، آن را برای امضای دیگر اعضای شورای حکام باز خواهند گذاشت.
🔸با توجه به وابستگی سیاسی و مالی کشورهای عضو به کشورهای توسعهیافته هستهای طبیعی است که بسیاری از کشورها ناچار از امضای این بیانیه باشند. سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) و آمریکا مدعی هستند، ایران آن طور که انتظار داشتند بیانیه مشترک 4 مارس 2023 را اجرا نکرده است و خواستار همکاری کامل و بیشتر ایران به ویژه در رابطه با ارائه اطلاعات و دسترسی به دو مکان و نیز نصب دوربینهای نظارتی فراپادمانی هستند. مقامات ایران به آژانس اعلام کردهاند، برای ارائه اطلاعات و دسترسی به دو مکان در تورقوزآباد و ورامین آمادهاند به این شرط که آژانس تضمین کند، به سؤالاتش درباره دو مکان خاتمه میدهد. این روندی است که در جریان حل شش موضوع پادمانی، مطالعات ادعایی به کار گرفته شد و نتیجهبخش بود.
🔸با توجه به سیاسیکاری و بهانهجوییهای آژانس به واسطه اعمال نفوذ برخی کشورها، ایران همواره اعلام کرده است، در صورت ارائه اسناد معتبر و نه جعلی و به شرط اطمینان از رویکرد آژانس برای حل مسئله، فقط یک بار مدارک مورد نظر را ارائه میدهد. با وجود اعلام آمادگی ایران برای حل قطعی موضوع، اما آژانس هنوز نسبت به این مسئله اعلام آمادگی نکرده است و بالعکس در گزارش فصلی درباره ایران لحن و موضعی غیرسازنده اتخاذ کرده است.
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#ارز #تحریم
#واردات
✅ عملکرد بانک مرکزی و دولت در تخصیص ارز اربعین شفاف و اعتمادآفرین بود
🔶 مدیریت ارز از جمله عرضه و قیمت ارز، موضوع مهمی در اقتصاد ایران به شمار میرود. به ویژه در دوران تحریم که داشتن منابع ارزی برای تأمین کالاهای اساسی و واردات تکنولوژیهای مورد نیاز کشور یک ضرورت انکارناپذیر است.
🔶 مسئله مهمی که طی سال جاری در مدیریت ارز در دوران منتهی به برگزاری مراسم اربعین حسینی از سوی دولت محترم و بانک مرکزی با تخصیص دینار عراق به جای دلار و یورو شاهد آن بودیم، نشان میدهد با ارائه و استفاده از راهکارهای درست میتوان ضمن پاسخگویی به نیاز ارزی مسافران و زائران، بازار ارز را به درستی و در راستای عدم افزایش قیمت ارز مدیریت کرد.
🔶 آنچه در موضوع تخصیص ارز اعم از زائرانی که به کشورهای مثل عراق یا سوریه و عربستان سعودی مشرف میشوند حائز اهمیت است، استفاده از عنصر فناوری است. عرضه ارز با استفاده از فناوریهای روز ضمن اینکه ارز مورد نیاز مردم یعنی ارز کشور هدف و ثالث به زوار و حتی مسافرانی که برای سیاحت به کشورهای منطقهای سفر میکنند را تامین می کند، از یک سو منجر به کاهش فشار مردم برای ایستادن در صفهای عمومی میشود و از سوی دیگر مشخص است ارز به چه کسانی و با چه اهدافی تخصیص داده شده است.این گونه است که ضمن تامین ارز مورد نیاز مسافران و زائران،مردم نسبت به اعمال شفافیت در ارائه و عرضه ارز نسبت به متقاضیان مطمئن میشوند. ایجاد شفافیت در عرضه ارز و استفاده از مکانیسمهایی که به شفافیت در بازار ارز کمک کنند، راهبرد بسیار خوبی است که دولت و بانک مرکزی در این زمینه در پیش گرفتهاند؛ موضوعی که منجر به افزایش حس اعتماد مردم به عملکرد بانک مرکزی و دولت در تخصیص ارز میشود.
🔶 به نظر میرسد در این ایام که همچنان زمان زیادی از برگزاری مراسم اربعین حسینی نگذشته و بهار ماه ربیع نیز آغاز شده است، برای دادن عیدی به مردم بهتر است مدیران بانک مرکزی گزارش جامعی از درخواست دهندگان و میزان ارز تخصیص داده شده به زوار ارائه دهند تا در پی ارائه چنین گزارشی، شاهد افزایش اطمینان و سرمایه اجتماعی مردم نسبت به دولتمردان و مدیران بانک مرکزی باشیم. ارائه چنین گزارشی از این جهت حائز اهمیت است که مردم مطمئن میشوند دولت و بانک مرکزی با روشهای نوآورانه و استفاده از فناوریهای روز به دنبال استقرار دولت الکترونیک و افزایش شفافیتها در تخصیص ارز هستند؛ یعنی در حوزه کیفیت ارائه خدمات و در افزایش اطمینان مردم نسبت به عملکرد مسئولان بسیار حائز اهمیت است.
🔶 ارائه گزارش در این زمینه از این جهت حائز اهمیت است که طی سالهای گذشته متاسفانه دولتمردان پیشین در این رابطه که چه کسانی ارز دولتی دریافت کردهاند یا بر تخصیص ارز چگونه نظارتی صورت گرفته، کمترین اطلاعات و شفافیتی به مردم داده نشده است. اگر دولت و بانک مرکزی امروز به مردم گزارش دهند، قطعاً این جنس تصمیمات این ذهنیت را برای مردم ایجاد میکند که ارز تخصیص داده شده به زائران حسینی در یک فضای سالم و شفاف تخصیص یافته است و به همین دلیل نیز نرخ ارز افزایش نیافت. به رغم اینکه تقاضای بالایی به بازار وارد شد؛ اما پدیده ازدحام در انظار عمومی و صفکشی برای دریافت ارز دیده نشد؛ موضوعی که روی اثر روانی که منجر به نرخ ارز شود، بسیار تاثیر گذاشت و مانع التهاب در بازار ارز شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: ایمان زنگنه
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی #هویت
#دلار #افول_آمریکا
✅ آمریکایی که دیگر آمریکا نیست
🔶 هر چند جنگها ناخوشایند و خانمانسوز هستند؛ ولی گاه مسیری برای عبرت و افزایش آگاهی میشوند. جنگ جهانی دوم با وجود اینکه از لحاظ انسانی فجایع بسیاری را رقم زد؛ اما سنگ محک بسیار خوبی برای فهم میزان قدرت کشورهای اروپایی نسبت به یکدیگر و میزان تفوق آنها برای به دستگیری سکانداری نظمبخشی به نظام بینالملل بود؛ اما در نهایت ایالات متحده، کشوری که دور از جغرافیای درگیری و محصور در آبهای وسیع بود، توانست از این فرصت طلایی برای هژمونسازی خود استفاده کند.
🔸ایالات متحده پس از آن بود که توانست سیستم اقتصادی لیبرالی را در دنیا بگستراند، دلار را به ارز رایج و اصلی مبادلات تجاری تبدیل کند، ناتو را رهبری کرده و در همه نزاعهای داخلی و منطقهای به وسیله آن حضور پیدا کند، و در نهایت به دلیل اهداف امپریالیستی خود در امورات داخلی کشورها و ملتهای دیگر دخالت نابجا کرده و سبب از بین رفتن استقلال حاکمیتی آنها شود؛ ولی هم اکنون ایالات متحده دیگر آن ایالات متحده هژمون ابر قدرت نیست؛ چرا که هم اکنون نشانههای افول و اضمحلال آمریکا بیش از پیش نمایان شده است. به بیان دیگر، طبق اقتباسی از سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی، آمریکا دیگر هیمنه و توانایی انجام چنین اعمال استکباری را ندارد.
🔸پیش از انقلاب اسلامی، ایالات متحده با فرستادن شخصی همچون مورگان شوستر، کل نظام اقتصادی و مالی ایران را در دست گرفته و به تغییرات باب میل ایالات متحده در آن دست میزد یا با هماهنگی انگلیس و فرستادن یکی از افسران اطلاعاتی خود به همراه یک چمدان پول دست به کودتای ساختگی 28 مرداد در ایران و بازگرداندن شاه به جای دولت قانونی و مردمی مصدق میزد؛ یا در بخش نظامی با فرستادن مستشاران نظامی به ایران، عملاً کل ارتش و تجهیزات نظامی ایران را همان گونه که خود میخواست، سامان بخشیده و باعث وابستگی فزاینده ایران به خود میشد.
اما وقوع انقلاب اسلامی و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا مهر پایانی بر همه این دخالتها و دستیازیدنها بود.
🔶 البته این شکستهای آمریکایی به صورت دومینووار در سایر مناطق نیز قابل مشاهده است؛ شکست در افغانستان، تلاشهای نافرجام مبارزه با تروریسم در عراق، عدم تفوق سیاسی در برکناری دولت قانونی بشار اسد در سوریه، موفق نشدن در برقراری صلح و سازش میان فلسطین و رژیم صهیونیستی و هم اکنون موفقیت تقریباً صفر درصدی در حمایت از اوکراین در برابر روسیه و انزوای روزافزون ارز دلار در تجارت جهانی و... باعث شده است که شاهد انتقال قدرت بسیار نرم از سمت ایالات متحده به سمت قدرتهای منطقهای و با اندیشه و آرمان شرقی باشیم.
🔸جدای از آن، مطالعه کوتاهی درباره جامعه آمریکایی نشان میدهد، در ایالات متحده آمریکا شاهد وقوع یک دوره هلنیسم و فاصله افتادن میان واقعیتها و آرمان و آرزوها نیز هستیم. جامعه آمریکایی هم اکنون با مفاهیم و ارزشهای بنیادین خود همانند لیبرالیسم، آزادی، سرمایهداری، رفاه عمومی، امنیت مطلوب و... غریبه شده و وارد یک باتلاق هویتی از وجهه پوشالی هژمونی و در عین حال ناکارآمدی و گسست فزاینده از ارزشهای خود و شعارهای خود شده و شکست همهجانبه در سیاست داخلی و خارجی را تجربه میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید:رامین نصیری
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#روابط_خارجی
#جنگ_اوکراین #تحریم
✅ سفر کیم جونگ اون به روسیه
🔰 قسمت اول
🔶 کیم جونگ اون رهبر کره شمالی سه شنبه ۲۱ شهریور با قطار زرهی و خصوصی خود برای دیدار با ولادیمیر پوتین وارد روسیه شد. این دومین سفر جونگ اون به روسیه و دیدار با رئیسجمهور روسیه است. نخستین دیدار کیم جونگ اون و پوتین سال ۲۰۱۹ در شهر ولادی وستوک روسیه بود. کیم رهبر ۴۱ ساله کره شمالی از سال ۲۰۱۱ تاکنون (۱۳ سال) حاکم این کشور است.
🔶 ناظران غربی مدعیاند که این دیدار حاکی از تمایل مسکو برای خرید مهمات به منظور جبران کردن ذخایرش که به واسطه جنگ اوکراین تضعیف شده، متمرکز است. بر اساس ادعای مقامهای آمریکایی، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در ژوئیه ۲۰۲۳ به پیونگ یانگ رفت و از کیم خواست تا مهمات بیشتری به روسیه بدهد. شویگو همچنین گفته که مسکو و پیونگ یانگ برای نخستین بار در حال بررسی برگزاری مانورهای نظامی هستند. اخیراً نیز آژانس جاسوسی کره جنوبی به قانونگذاران این کشور گفته بود که به نظر میرسد شویگو یک رزمایش سه جانبه را با حضور چین پیشنهاد کرده است.
🔶 به این ترتیب این نخستین باری خواهد بود که کره شمالی با یک کشور خارجی از زمان پایان جنگ دو کره در دهه پنجاه میلادی رزمایش اجرا میکند. تاکنون کره شمالی از برگزاری رزمایش با یک ارتش خارجی بر اساس فلسفه خودکفایی امتناع کرده است. اما افزایش همکاری نظامی بین کره جنوبی، آمریکا و ژاپن میتواند کیم جونگ اون را به شکستن این تابو و برگزاری رزمایش با چین و روسیه برای نخستین بار ترغیب کند. در مقابل، برخی ناظران بر این باورند که کره شمالی احتمالا چنین پیشنهادی را قبول نمیکند، چون به وابستگی بیشترش به روسیه و چین منجر میشود. البته هنوز مشخص نیست که همکاری نظامی روسیه و کره شمالی و کیم به کجا میانجامد؛ اما هر نشانهای از روابط هشدار دهنده باعث نگرانی کشورهایی، چون کره جنوبی و آمریکا میشود.
🔶 روسیه به دنبال خنثی کردن ضد حمله اوکراین و مدیریت جنگ در جهت اهداف خود میباشد؛ درحالی که کره شمالی در حال افزایش فعالیتهای موشکی است تا به اقدامات آمریکا در تقویت ائتلاف نظامیاش با کره جنوبی و ژاپن اعتراض کند. در واکنش به سفر جونگ اون به روسیه، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن از نزدیک سفر کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی به روسیه را زیر نظر خواهد داشت و بسته به نتایج آن، ممکن است تحریمهای جدیدی اعمال شود.
🔶 پس از آغاز جنگ اوکراین مقامهای آمریکایی مظنون شدهاند که کره شمالی در حال تامین گلولههای توپخانهای، راکت و سایر مهمات برای روسیه است که احتمالاً بیشترشان کپی از مهمات دوران شوروی سابق هستند. محافل غربی گفتهاند روسیه به شدت به مهمات جنگی نیاز دارد؛ وگرنه دلیلی ندارد وزیر دفاع یک کشور قدرتمند در جنگ به یک کشور کوچک مانند کره شمالی سفر کند؛ در واقع شویگو نخستین وزیر دفاع روسیه است که از ۱۹۹۱ و فروپاشی شوروی به کره شمالی سفر کرده است.
🔶 این در حالی است که خرید مهمات از کره شمالی نقض قطعنامههای شورای امنیت است که مورد حمایت روسیه نیز میباشد و بر اساس آن، تجارت تمامی تسلیحات با پیونگ یانگ ممنوع است. اما اکنون که روسیه با تحریمهای بینالمللی و کنترل صادرات بابت جنگ اوکراین روبروست، به دنبال تسلیحاتی از کشورهای تحریمی است. کره شمالی انبارهای بزرگ تسلیحاتی دارد؛ اما برخی تحلیلگران در این مساله که پیونگ یانگ با توجه به خطوط ریلی محدودش بتواند مهمات زیادی در اختیار روسیه بگذارد، تردید کردهاند. گفته میشود در مقابل، کیم از روسیه درخواست انتقال کمک، اعتبار و فناوری نظامی به کره شمالی کرده است. در واقع، این یک معامله دو سر سود برای دو طرف است؛ چون پوتین نگران تمام شدن موجودی تسلیحات ارتش روسیه است و حونگ اون هم بابت همکاری سه جانبه بین آمریکا، کره جنوبی و ژاپن تحت فشار است و با کمک مسکو میتواند از حجم این فشارها بکاهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرزان شهیدی؛ کارشناس مسائل بینالملل
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#روابط_خارجی
#جنگ_اوکراین #تحریم
✅ سفر کیم جونگ اون به روسیه
🔰 قسمت دوم
🔶 از طرفی، بسته شدن مرز در دوران کرونا باعث شد تا کره شمالی با مشکلات اقتصادی زیادی روبرو شود و جون اونگ احتمالا به دنبال تامین مواد غذایی و انرژی برای جبران کمبودهای داخلی کشور خود میباشد. از این منظر، رهبر کره شمالی افزایش روابط با مسکو را نشانهای از خروج از انزوا طی سالهای طولانی قلمداد میکند؛ لذا سران و رهبران کره شمالی مدتها بر دیدارهای رو در رو با سران جهانی به عنوان نشانهای از اقتدار و در چهارچوب اهداف تبلیغاتی داخلی مانور دادهاند.
🔶 در این حال کره شمالی، همچنین به دنبال فناوری روسیه برای حمایت از طرحهای خود در ساخت سیستمهای تسلیحاتی با فناوری بالا مانند موشکهای قدرتمند دوربرد، تسلیحات بالستیکی فراصوت، زیردریاییهای اتمی و ماهوارههای جاسوسی است.
البته دقیقا معلوم نیست که آیا روسیه مایل به تامین فناوریهای پیشرفته مرتبط با تسلیحات اتمی و موشکهای بالستیک بین قارهای برای کره شمالی است یا نه؛ زیرا روسیه همواره از فناوریهای مربوط به تسلیحات مهم خود حتی از شرکای اصلی مانند چین به شدت با احتیاط برخورد کرده است.
🔶 در مجموع باید گفت کره شمالی و روسیه به دلیل نیاز متقابل، دور تازهای از همکاری را آغاز کردهاند و از اعلام آن هم ابایی ندارند. برای همکاری متقابل حوزههای عملی و شفافی وجود دارد؛ همچنین برخی جنبههای نمادین وجود دارد که دو طرف قصد دارند آن را به رخ آمریکا بکشند. چرا که روسیه در جنگ اوکراین عملاً در مقابل غرب با محوریت آمریکا ایستاده و کره شمالی نیز تقابل دیرین خود را با آمریکا و متحدانش در شبه جزیره کره همچنان حفظ کرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرزان شهیدی؛ کارشناس مسائل بینالملل
🆔 @tahlil_shjr
جزوه در مسیر تبیین.pdf
683.8K
#عزت_ملی
#معنویت_و_اخلاق
#جهاد_تبیین #معیشت
✅ جزوه در مسیر تبیین
▪️ چیستی جهاد تبیین
▪️ مفاهیم مشابه جهاد تبیین
▪️ اهمیت و الگوهای تبیین
▪️ اصول و الزامات جهاد تبیین
▪️ موضوعات نیازمند جهاد تبیین
▪️ آسیبهای جهاد تبیین
▪️ گامهای عملیاتی تبیین
🔸#گفتار_اساتید:حجتالاسلام صلح میرزایی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#سبک_زندگی
#هویت #رسانه
✅ از تیلور تا رونالدو
1⃣ خبر شکست یزدانی مقابل تیلور را تبدیل کردند به پروژه تحقیر مردم ایران. چرا؟ چون جامعه ایرانی فارغ از برد و باخت احساس قدرت و غرور داشت. طبیعی هم بود. یک سو حریم ورزشکاران ایرانی برای پرچم ملی بود و یک سو تقدس و تبرک و توسل شان به ائمه اطهار. یک سوی دیگر رجز های شنیدنی برای باز کردن چشم و گوش خناسان بود و سوی دیگر نمایش پی در پی اخلاق و جوانمردی در میدان رقابت. همه اینها باعث میشد مردم فراتر از برد و باخت، حس غرور و سرور داشته باشند. خوشی و شعف ناشی از ارج نهادن به یک هویت عمیق ایرانی - اسلامی. ضدانقلاب هم حق داشت عصبانی باشد.
2⃣ هواداری طبیعی و استقبال از رونالدو نیز ضدانقلاب را عصبانی کرد. کسانی که تا دیروز میدان داران اصلی فرهنگ شهرت و سلبریتی سازی بودند امروز هواداری را بهانه تحقیر ملی کردند. هواداری جزء لاینفک دنیای جدید رسانه است. به بازیکن و بازیگر هم خلاصه نمی شود. تا شهرت هست، هواداری هم هست و چه بسا اصل و اساس آن در فرهنگ غیرایرانی و سبک زندگی غربی است. قابل نقد است اما هرچه هست در تاروپود زندگی امروز بشر است. برای امروز و دیروز هم نیست. برای ایرانی و غیرایرانی هم نیست.
🔶 اما سوال اینست که چه اتفاقی افتاده که ضدانقلاب برخلاف ذاتش، این واکنش طبیعی در استقبال از یک ستاره فوتبال را بهانه تحقیر ملی ساخته است؟
🔶 آیا جریانی که از شکست هیمنه ایران خوشحال می شوند، ممکن است دلسوز هویت ایرانی باشند؟ او عصبانی است؛ از شادی مردم روح و روانش بهم میریزد. خاصه وقتی این شادی مردمی همراه با بی اعتنایی و تحقیر ضدانقلاب در فراخوان 25 شهریور باشد. برای او فرقی نمی کند این شادی از آزادشدن پول های بلوکه شده باشد یا اخلاق و جوانمردی و ملی گرایی تیم کشتی یا استقبال از یک ستاره فوتبال. پروژه تحقیر ملی او برای هر سطحی از جامعه ایران برنامه دارد. از نخبه تا توده باید حس خودتحقیری پیدا کند. خط همین است و در نهایت اینکه مراقبت کنیم این خط را کامل نکنیم؛ به هر بهانه ولو نقد اجتماعی.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
نبرد تعریف.pdf
1.16M
#علم_و_پژوهش
#اقتصاد
#انقلاب_اسلامی #آزاداندیشی
# ایران_قوی #پیشرفت
✅ جزوه نبرد تعریف دانشگاه
🔶 چگونه میتوان در صحنه دانشگاه، جریانساز بود؟
🔸 #گفتار_اساتید: هادی قاسمی
🆔 @tahlil_shjr