#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #طوفان_الاقصی
✅ خون تازه در رگهای مقاومت
🔶 شهادت سردار «سید رضی موسوی» از مستشاران ارشد سپاه پاسداران در سوریه توسط رژیم صهیونیستی، بار دیگر تقابل ایران و اسرائیل را وارد مرحله جدیدی کرده و این در شرایطی است که نبرد غزه همچنان ادامه دارد.
🔶 شهید موسوی از پیشکسوتان و ارکان اصلی پشتیانی مقاومت در سوریه و لبنان بوده و سالهای زیادی از عمر خود را صرف خدمت به این جبهه کرد. وی با روحیه جهادی و تلاش خستگی ناپذیر نقش مهمی در تقویت مقاومت به ویژه در اوج بحران سوریه ایفا کرد و در واقع بازوی اصلی شهید سلیمانی محسوب میشد. به همین دلیل، وی به رغم آن که در داخل ایران شناخته شده نبود؛ اما برای اسرائیل چهرهای آشنا بود و از سالها پیش جزء اهداف کلیدی اسرائیل محسوب شده و چندین بار از حملات این رژیم جان سالم بدر برده بود.
🔶 به ادعای یوآف گالانت، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، اسرائیل با هفت جبهه مواجه است و به شش جبهه آن به اشکال مختلف واکنش نشان داده است. تا قبل از ترور شهید سید رضی موسوی در حومه دمشق، گفته میشد ایران و اسرائیل در نبرد غزه از یکدیگر دور و به شکل نیابتی میجنگند؛ اما ترور یک مهره کلیدی در امر پشتیبانی جبهه مقاومت، حاکی از آن است که طبق اظهارات وزیر جنگ اسرائیل، ایران به عنوان یکی از هفت جبهه مورد هدف قرار گرفته است.
🔶 بنا بر این جبههای که گالانت آن را از پاسخ اسرائیل مستثنی نشان داده ظاهرا یمن است که پس از جنگ غزه به نحوی وارد درگیری با رژیم غاصب شده و با پهپاد و موشکهای بالستیک اسرائیل را هدف قرار داده و نیز به کشتیهای مرتبط با اسرائیل را در دریای سرخ و عرب و تنگه باب المندب حمله کرده است. آن گونه که از اظهارات محافل صهیونیستی بر میآید ظاهرا قرار است مهار انصارالله به آمریکا سپرده شود و البته تاکنون جز تهدید زبانی و یا رهگیری برخی موشکها و پهپادها، اقدام هجومی از سوی ناوهای آمریکا علیه مقاومت یمن انجام نشده است. در واقع آمریکا هیچ تمایلی به گسترش جنگ در سطح منطقه ندارد و حتی با آنکه از ابتدا به اسرائیل برای نابودی حماس چراغ سبز نشان داده، اما از ادامه جنگ در غزه نگران است.
🔶 دولت اسرائیل معمولا در ترورهای برون مرزی، به طور رسمی مسئولیت حملات خود را نمیپذیرد؛ اما سخنان وزیر جنگ این رژیم نوعی اعتراف تلویحی نسبت به انجام عملیات ترور شهید موسوی محسوب میشود؛ به ویژه آن که گالانت تهدید کرده است که هر کس علیه اسرائیل اقدام کند، یک هدف بالقوه به شمار میرود و برای هیچ کس مصونیتی وجود ندارد. از نگاه اسرائیل، جمهوری اسلامی گرچه خود را از خط مواجهه مستقیم کنار کشیده است؛ اما ضمن حمایت از مقاومت فلسطین، تلاش میکند اسرائیل را وادار به پذیرش آتش بس نماید. به همین دلیل، برخی ناظران بر این باورند که تل آویو از طریق ترور سردار موسوی درصدد ارسال این پیام به تهران برآمده که ترغیب متحدان منطقهای برای اجبار اسرائیل به توقف جنگ، یک امر بیهوده و بی ثمر است.
🔶 از این منظر، هدف اصلی رژیم صهیونیستی از ترور شهید موسوی علاوه بر حذف عامل اصلی لجستیک و حمایت تسلیحاتی جبهه مقاومت، ارسال پیام به ایران مبنی بر اصرار این رژیم بر ادامه جنگ غزه و چه بسا درگیر کردن مستقیم ایران در این جنگ از طریق اقدام انتقامی علیه اسرائیل میباشد. اما چنین محاسبهای لزوما درست از آب درنخواهد آمد؛ زیرا ایران میتواند در زمان و مکان مناسب، آن گونه که سپاه پاسدران تهدیدکرده ـ شهادت سید رضی را تلافی کند؛ بدون آنکه وارد جنگ غزه شده و یا جنگ به منطقه سرایت کند؛ خصوصا آن که رژیم صهیونیستی هم با توجه به هزینه و فرسایش زیادی که در جنگ غزه متحمل شده، تمایلی به گسترش جنگ فراگیر و حضور همزمان در جبهههای مختلف ندارد.
🔶 نکته دیگر آن است که بر خلاف تصور اسرائیل که حذف مهرههای کلیدی مقاومت موجب تضعیف این جبهه خواهد شد؛ اما تجربه سالهای گذشته نشان میدهد فقدان شهدای مقاومت به ویژه فرماندهان بزرگی، چون سردار حاج قاسم سلیمانی، نه تنها خللی در روند مبازرات ضدصهیونیستی ایجاد نکرده؛ بلکه این خونهای پاک به رزمندگان مقاومت شوکی تازه وارد ساخته است که نماد و دستاورد برجستهای از آن را درعملیات بی سابقه طوفان الاقصی در بامداد ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ شاهد بوده و به رغم نبرد سخت غزه؛ مقاومت همچنان پایدار و سربلند مانده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فرزان شهیدی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#انقلاب_اسلامی
#پیشرفت #الگوی_سوم_زن
#اسلام_ناب #استقلال_زن
✅ درباره مفهومِ استقلال زن
🔰 قسمت اول: تعریف و مختصات مفهوم
🔶 یکی از سرفصلهای پرتکرار این روزها درباره مبحث الگوی سوم، موضوع «استقلال زن» است. صرفنظر از کیفیتِ طرح چنین مفهومی از سوی برخی دوستان، معنای محقق شده حول این مفهوم نزد مخاطبانِ این مباحث (دانشجویان و دنبالکنندگان صفحات فعالان زنان در شبکههای اجتماعی) بسیار دور از حقیقت آن در ادبیات دینی و انقلاب اسلامی است.
🔶 پرسش اول و مهم ناظر به تعریف «استقلال» است. استقلال را وقتی با مفهوم متضاد آن توضیح بدهیم فهم آن بسیار ساده خواهد بود. مفهوم مقابل استقلال چیست؟ وابستگی، تبعیت، سایهنشینی، طفیلی بودن و... تمام این مفاهیم به عنوان متضادهای مفهوم استقلال، دلالت بر عدمِ امکانِ ارادهورزی، انتخابگری و عاملیت داشتن است. برای روشن شدن تعریف و سهولت درک آن ناگزیر از ذکر مثال هستم. آمار طلاق به انتخاب زنان در برخی از مناطق کشور به نسبت کلانشهرهایی چون تهران بسیار پایین است. آیا این آمار به تنهایی حاکی از تمایل بیشتر زنان آن مناطق به زندگی خانوادگی است؟ نه لزوما! در آن مناطق زنان غالبا تابعِ مردان خانواده بوده و اراده و انتخاب آنها ذیل ارادهی پدر، برادر، شوهر و یا حتی عمو و دایی است و آنها استقلالی برای محقق کردن انتخاب و اراده خود ندارند. در شهرهای بزرگ به دلیل تحول روابط خویشاوندی، سهم عاملیت و استقلال زنان افزایش یافته است.
🔶 پس میتوان استقلال را در یک صورتبندی ساده به معنای امکانِ ارادهورزی تعریف نمود. اساسا انقلاب مردمِ ایران در سال 57 در راستای تحققِ این امکان در مقیاس ملی و اراده جمعی بود. مردم ایران از سایهنشینی و تفوّق اراده بیگانگان بر اراده جمعی خود به ستوه آمده بودند و به شعار «استقلال» که امام خمینی (ره) سر داد متمایل شدند. استقلال به این معنا یک مطالبه فطری و جهان شمول است. حال باید پرسید آنچه که مراد انقلاب اسلامی و رهبران آن از مفهوم استقلالِ زن است، دقیقا به چه معناست؟
🔶 در نظریه جنسیتیِ انقلاب اسلامی اعتقاد بر این است که باید سهمِ ظرفیت و استعداد زنان برای حرکت جامعه را لحاظ و محقق نمود. یعنی مادامی که زنانگی امتداد اجتماعی پیدا نکند و محصور در چارچوبهای خانه بماند، تحول اجتماعی در مسیر تمدن اسلامی به نحو مطلوبی رقم نخواهد خورد. امتدادِ اجتماعی زنانگی یعنی زنان امکانِ ارادهورزی و تحققِ عاملیت خود را در عرصههای مختلف اجتماعی داشته باشند و انتخابهای آنها در مقیاس جمعیِ زنان ذیل و حاشیهی اراده دیگران نباشد.
🔶 این تعریف از استقلال زن، چیزی غیر از تعاون و همافزاییِ زن و مرد در جامعه و خانواده است. تعاون و همکاری در تحقق اهداف جامعه امری مسلّم و به جای خود. اما بسترسازی و ایجاد مسیری برای ارادهورزی زنان در سیاست، در هنر، در علم، در اقتصاد و... چیزی بیش از معاونتِ زنان ذیلِ سازههای مردانه است. تالیفِ مستقل یک اثر فرهنگی، هنری و اجتماعی معنای تامّ ارادهورزی و عاملیت است. وگرنه در طول تاریخ، همواره زنان با مردان در تحقق اهداف مشترک خود همافزایی داشتهاند.
🔶 استقلالِ انسانی در تعریف انقلاب اسلامی یک قید مهم و تعیینکننده نیز دارد و آن امکانِ ارادهورزی انسان ذیل اراده خداوند و ولایتِ امتدادیافته اوست. در نگاهِ توحیدی، استقلال و عاملیت انسان ذیل اراده خداوند تعریف میگردد و هرگونه عاملیتی خارج از چارچوب اراده الهی، تمنّای طاغوت است. چه ارادهی فمینیستیِ زنانه و چه مردسالاری عرفی و تاریخی. هم گفتارِ خانهنشینی زن خروج از چارچوبِ اراده الهیست و هم باور به «فرزندآوری مانع پیشرفت است». هردو ناقضِ استقلالِ حقیقیِ زن هستند.
🔶 تفاوت نگاهِ انقلاب اسلامی درباره استقلال زن با گفتارهای فمینیستیِ مشابه در کجاست؟ چرا تلقیِ برخی از دوستانِ مدعی گفتمان الگوی سوم از استقلال زن، در ساحتِ بینالاذهانیِ مخاطبان با رویکردهای فمینیستی مشابه قلمداد شده است؟ چرا از این نحوه طرح مفهوم استقلالِ انسانی به عنوان بنیادیترین باور در جهانبینی توحیدی، نوعی صنفیگری استشمام میگردد؟
🔶 همچنین باید درباره این بیشتر بحث کرد که تالیِ باورِ توحیدی به استقلال زن در ساحت حکمرانی چیست؟ حکمرانیِ انقلاب اسلامی در تمامی عرصهها براساس اعتقاد به استقلالِ انسانی و بهویژه استقلال زن دستخوشِ چه تغییرات رویکردی و ساختاری خواهد شد؟ و پرسشهای مهم دیگری که انشالله درباره آن بیشتر خواهم نوشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر ابوالفضل اقبالی؛ پژوهشگر مطالعات جنسیت و خانواده
🆔 @tahlil_shjr
♨️ گزیده ای از مهم ترین تحلیل های این هفته:
🔹طوفانالاقصی، پاسخ فطری ملت مظلوم فلسطین بود
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5692
🔸فرجامِ گفتار انسجام اجتماعی چالش های رواداریِ منفعلانه برای حکمرانی کشور
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5695
🔹مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم «کرمان» و «خوزستان» ۱۴۰۲/۱۰/۰۲
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5697
🔸متهمان عدم مشارکت
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5698
🔹هستههای مقاومت و دانشجوی بسیجی
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5700
🔸فرصت های طوفان الاقصی برای جبهه مقاومت
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5705
🔹ساختارشکنی در تامین مالی نهادهای غیر بهرهور منجر به رفع کسری بودجه میشود
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5707
🔸مخالفت با قانون حجاب با "تحریف حاجقاسم"
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5714
🔹شهادت سیدرضیها و پارادوکس مرگآور صهیونیستها
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5715
🔸به اسم مردم به کام برخی جریانهای سیاسی
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5720
🔹ما نباید بفهمیم چقدر قدرتمندیم
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5721
🔸اما ما ماندهایم
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5723
🔹مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان ۱۴۰۲/۱۰/۶
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5726
🔸درباره مفهومِ استقلال زن
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5733
🆔 @tahlil_shjr
May 11
#انقلاب_اسلامی
#مردم #بصیرت
#نقش_آفرینی
#مردمسالاری_دینی
✅ مردم ایستاده پای کار انقلاب
🔰 قسمت اول
📌 انقلاب اسلامی ایران چگونه با حضور مردم، در عرصه های مختلف پیروز شده است؟
🔶 مردم، میدان دار انقلاب
🔸 تاریخ پرماجرای مسیر انقلاب اسلامی از ابتدای نهضت تا همین امروز، پر از ردپای زنان و مردان پیر و جوانی است که در برهه های گوناگون، نقش برجسته ای برای سربلندی وطن ایفاء کرده اند؛ مردمی که یک روز با از جان گذشتگی و خون سرخ خود، انقلاب را پیروز کرده و روز دیگر با جوهر آبی نقش بسته بر روی انگشت، حکم به بقا و بالندگی آن داده اند. صفحات تاریخ ایران از اوایل دهه چهل تا همین ایام برچیده شدن فتنه در سال ۱۴۰۱، همگی گواه ایستادگی، حضور و اثرگذاری مردم است، مردمی که به ویژگی های غیرت دینی، بصیرت و عمیق بودن اعتقادات دینی متصف هستند. مردمی که پای مرجعیت دینی، انقلاب اسلامی و اقامه شعائر دینی محکم و استوار مانده اند و قیام پانزده خرداد ۱۳۴۲، قیام ۱۹دی۱۳۵۶مردم قم، قیام ۲۹بهمن مردم تبریز، تظاهرات هفده شهریور ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ و... جلوه هایی از این حضور مردم در صحنه مبارزه برای تحقق نهضت اسلامی است.
🔶 معجزه حضور مردم
🔸 در حالی که جهانیان در عین ناباوری پیروزی انقلاب مردم ایران را به نظاره نشسته بودند، برخی انتظار داشتند مردم به خانه هایشان برگردند اما «این انقلاب بر پایهی ارادهی مردم و خواست مردم در تشکیل حکومت و ادارهی حکومت باقى ماند. یعنى اهمّیّت نقش مردم پس از پیروزى انقلاب از مردم سلب نشد و براى انقلاب بهعنوان یک عنصر باقى ماند.» ۱۳۶۸/۱۱/۲۰ مردمی که برای سالیان متمادی در دوران حکومت پهلوی، هیچ انگاشته شده بودند، حالا با سربرآوردن مردم سالاری دینی در ایران، خود را صاحب اختیار و اراده می دیدند و در اولین قدم در همه پرسی تعیین نوع حکومت شرکت کرده و نظام جمهوری اسلامی را انتخاب کردند؛ از آن روز تاکنون به طور متوسط هر یک سال و چند ماه، یک انتخابات در کشور برگزار شده که مردم پای ثابت آن بوده اند تا از این طریق هم از حق مشارکت در سرنوشت خود استفاده کنند و هم تکلیفشان را نسبت به انقلاب اسلامی ادا کنند. مشارکت مستمر و پرشور مردم ایران اسلامی در انتخابات مختلف همه پرسی، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و شوراهای شهر و روستا، نشان دهنده فهم دقیق آحاد مردم است که راه اصلاح امور، رفع نواقص و برطرف کردن مشکلات از مسیر صندوق رای، دست یافتنی است.
«انتخابــــات در کشـور تحوّل ایجاد میکند.» ۱۴۰۲/۱۰/۲ و مشارکت مردم در انتخابات نه تنها برای پیشرفت کشور معجزه آفرین است بلکه انتخابات با مفاهیم اصلی انقلابی که مردم آن را، با نثار خون خود و با فداکاری های بسیار آن را به پیروزی رساندند، گره خورده است: «هم جمهوریّت و هم اسلامیّت، متّکی به انتخابات است. بنابراین، در نظام جمهوری اسلامی، انتخابات ضروری است.»۱۴۰۲/۱۰/۲
🔶 مردم نقش آفرینان دفاع از کشور در جنگ تحمیلی
🔸 در حالی که رد خون قربانیان ترورهای منافقین از کوچه و خیابان های شهر پاک نشده بود، با پشتیبانی همه جانبه غرب و هجوم وحشیانه صدام و رژیم بعثی به مرزهای ایران، میدان دیگری برای دفاع از ارزش های انقلاب برای مردم باز شد؛ غیورمردان و جوانان این سرزمین اسلحه به دست راهی مناطق جنگی شدند و زنان و دختران ایرانی هم کار پشتیبانی از جنگ را بر عهده گرفتند؛ در واقع «جنگ به وسیلهی مردم اداره شد. هم ارتش و هم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هم نیروهای گوناگون، متکی به مردم بودند؛ به ایمان مردم، به عشق مردم، به صفای مردم. از خط مقدم تا همهی صفوف عملیاتی، تا پشت جبهه و پشتیبانی، مردم با صفا و صداقتی مثالزدنی و فراموشنشدنی، برای فداکاری آمادگی داشتند.»۱۳۹۰/۷/۲۰ در این میان، مادران و همسران شهدا با نشان دادن الگوی اجتماعی زن مسلمان ایرانی، با فداکاری و رشادتی وصف ناشدنی، نقش ویژه ای در دفاع مقدس ایفا کردند؛ مادرانی که با تربیت صحیح و با فداکاری تمام، جوانان خویش را فرزندان روح الله خوانده و با صبوری و ایثار در پشت جبهه، پشتیبان و یار و مددکار بودند.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#انقلاب_اسلامی #مردم #بصیرت #نقش_آفرینی #مردمسالاری_دینی ✅ مردم ایستاده پای کار انقلاب 🔰 قسمت اول
#انقلاب_اسلامی
#مردم #بصیرت
#نقش_آفرینی
#مردمسالاری_دینی
✅ مردم ایستاده پای کار انقلاب
🔰قسمت دوم
🔶 مقابله مردم با فتنه۸۸ و برهم ریختن محاسبات دشمن
🔸 جنگ تحمیلی با همه دشواری ها پس از هشت سال و بدون آنکه ذره ای از خاک کشور جدا شود، به پایان رسید اما چشم طمع دشمن بر روی خرمشهرهای ایران بسته نشد؛ دشمن این بار نه به صورت مستقیم بلکه با نقشه ای پیچیده به سراغ مردم ایران آمد، در نقشه جدید باید فضا غبار آلود می شد تا از طریق فتنه انگیزی به اهداف خودش برسد. مقابله با فتنه سال های ۷۸ و ۸۸ به این سادگی ها نبود. بصیرت، غیرت دینی، عمل هوشمندانه و به هنگام نیاز داشت. مردم ایران هم به خوبی از این ویژگی ها برخوردار بودند و با برهم زدن محاسبات دشمن، نقشه های چندین ساله آن ها را در ۲۳ تیر ۷۸ و ۹ دی ۸۸ نقش برآب کردند. «در سال ۸۸ خطا کردند و آن فتنه را راه انداختند و کار را به جاهایی رساندند که به خیال خودشان جاهای بسیار باریک و حسّاس و دقیقی بود، [امّا] ناگهان حرکت عمومی نهم دی همه را مبهوت کرد. این حرکت نهم دیِ سال ۸۸ از جنس همان حرکت نوزدهم دی شماها در سال ۵۶ است.»۱۳۹۵/۱۰/۱۹ حرکت مردمی ۹دی به گونه ای نقشه های فتنه گران داخلی را برهم زد و حامیان خارجی آنها را مبهوت کرد که روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در یکی از سر مقاله های آن روزهای خود به قلم "فیلینت لورت" نوشت "اصلاً تصور اینکه جمهوری اسلامی از درون منفجر شود، تصور اشتباهی است و باراک اوباما رئیس جمهور [وقت] آمریکا از آن برای سرپوش گذاشتن بر شکست خود در محقق ساختن وعده هایی که در خصوص تعامل با ایران از طریق هرگونه پیشنهاد استراتژیک و جدی مطرح کرده بود، بهره گرفته است."
🔶 مردم بر فتنه ۱۴۰۱ مهر باطل زدند
🔸 تازه ترین نمونه به شکست کشاندن طرح های دشمن توسط مردم نیز به ماجرای فتنه پائیز سال گذشته برمی گردد؛ در حالی که دشمن، ایران را در یک جنگ ترکیبی آمیخته از جنگ سیاسی، ادراکی و مجازی همراه با خبررسانی جعلی نشانه رفته بود، زنان و دختران ایرانی با عدم همراهی و ابراز انزجار خود از آشوب ها، این نقشه دشمن را که در بیرون از مرزهای ایران طراحی شده بود، به شکست کشاندند و هزینه های گزاف آمریکا و حیله گری های برخی دولت های غربی را بر هم زدند.
🔶 ایران مظهر مردم سالاری دینی
🔸 نقش آفرینی مردم در وسط میدان، در طول سالهای نهضت و انقلاب اسلامی، صحنه های پر افتخاری از تبلور مردم سالاری دینی را رقم زده است. حضور مردم در راهپیمایی های روز ۲۲ بهمن ماه، روز قدس، ۱۳ آبان ماه، نمازهای جمعه، تشییع پیکر پاک شهیدان، حرکت جهادی در تمامی عرصه های مورد نیاز کشور همچون کرونا و رفع محرومیت و... نشانه ای از حضور همیشگی و مستمر مردم ایران اسلامی در دفاع از انقلاب و ارزش های آن است. حضوری که نقشه های دشمنان را برای بر هم زدن امنیت و نظم کشور را درهم شکسته است؛ مردمی که با تشخیص دقیق صحنه، آمریکا و اذناب آنان را در اهداف خویش ناکام گذاشته اند؛ مردمی که با حضور خویش در خیابان ها و کوچه ها و میادین شهرهای بزرگ و کوچک، فرصت جولان به ضد انقلاب را نداده و فتنه ها ی مختلف از جنگ علیه جمهوریت در سال ۱۳۸۸ تا جنگ ترکیبی علیه کیان انقلاب و فرهنگ دینی را شکست داده اند.
🔶 سخن پایانی اینکه امروز ملت ایران، عرصه دیگری برای زورآزمایی با دشمن پیش روی خود دارد؛ حضور در پای صندوق های رای برای دو انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در اسفند ماه می تواند به تقویت ایران قوی کمک کرده و زمینه ساز حل مشکلات و تحول در کشور شود. از همین روست که وظیفه همه به خصوص مجاهدان عرصه تبیین، دعوت مردم به مشارکت در عرصه پیش رو است: «همهی کسانی که مخاطبانی دارند، وظیفه دارند مردم را به انتخابات دعوت کنند. علمای اَعلام، اساتید دانشگاه، اساتید حوزه، صداوسیما، مطبوعاتیها، جوانها، افراد در داخل خانواده، اینها همه میتوانند منادی انتخابات باشند و مخاطبان خودشان را به انتخابات دعوت کنند؛ آنوقت انتخابات، انتخابات پُرشوری خواهد شد.» ۱۴۰۲/۱۰/۲
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی #جنگ_ترکیبی
#شکست_غیر_قابل_ترمیم
✅ ملاحظات راهبردی درباره دو اقدام تروریستی اسرائیل
🔰 قسمت اول
🔶 نفتالی بنت نخست وزیر سابق اسرائیل، ضمن مقاله ای در روزنامه وال استریت ژورنال، مسئولیت ترور شهید صیاد خدایی در تهران (خرداد ماه پارسال) را بر عهده گرفت. او می گوید که در دوره نخست وزیری اش، اسرائیل به یک پایگاه پهپادی در ایران حمله کرده و "صیاد خدایی" فرمانده ارشد سپاه پاسداران را ترور کرده است. چرا این مقاله پنج روز پس از ترور شهید سید رضی موسوی منتشر شده؟ آیا کسی خبر نداشت ترور شهید صیاد خدایی از سوی اسرائیل انجام گرفته؟ پس هدف چیست؟
🔶 ترور هر یک از این سرداران بسیار موثر، مهم است و بنابراین باید تاکتیک های تهاجمی ما در طول راهبرد اصلی (تدارک شبانه روز برای ازاله رژیم صهیونیستی) تغییر و ارتقا پیدا کند. قطعی است که انتقام از آنها مشمول مرور زمان نخواهد شد. اما از هر زاویه که نگاه کنیم، اقدامات تروریستی اسرائیل، فاقد دستاورد راهبردی برای این رژیم بوده است. از خود "بِنِت" شروع کنیم. او که اخراجی دولت قبل نتانیاهو محسوب می شود، با راهبرد ضد ایرانی "مرگ با هزار ضربه خنجر" سر کار آمد.
🔶 اما اقدامات تروریستی و خرابکارانه دولت بنت، نه تنها به آرزوی وی نزدیک هم نشد، بلکه بحرانی ترین سال در تاریخ تاسیس رژیم صهیونیستی را در عمق سرزمین های اشغالی رقم زد و به فاصله یک سال، به سرنگونی دولت وی انجامید. اقتدار روز افزون ایران، عامل اصلی تشدید بحران ها در عمق رژیم صهیونیستی بوده و پیش بینی تکرار "نفرین هشتاد سالگی دولت یهود" را ورد زبان زمامداران این رژیم ساخته؛ بنابراین اگر "بنت" در راهبرد هزار خنجر موفقیت راهبردی کسب کرده بود، باید دولتش ادامه می یافت و سقوط نمی کرد.
🔶 "بحران موجودیت" اسرائیل، محدود به دولت افراطی بنت نیست؛ چنان که در دولت نتانیاهو، به عملیات خیره کننده "طوفان الاقصی" انجامید. دوستان و دشمنان اسرائیل یقین دارند که آن عملیات پیچیده، شکست راهبردی برای اسرائیل بود و با کشتار بیش از ۲۱ هزار غیر نظامی جبران نخواهد شد. "بنت" در یادداشت وال استریت ژورنال، سعی دارد توانمندی اطلاعاتی موساد را به رخ بکشد، همان کاری که نتانیاهو خواسته با ترور شهید موسوی در دمشق، درباره ارتش اسرائیل انجام دهد.
🔶 اما کیست که نداند وزن واقعی ارتش و سرویس های اطلاعاتی اسرائیل، با عملیات پیچیده حماس، آن هم در باریکه کوچک و دو دهه تحت محاصره "غزه" سنجیده شد. اسرائیل در طوفان الاقصی، بزرگترین و غیر قابل ترمیم ترین شکست تاریخ خود را متحمل شد. یک هدف مهم ترور شهید موسوی و قبول مسئولیت ترور شهید خدایی، احیای تصویر بازدارندگی در هم شکسته اسرائیل در سطوح نظامی و اطلاعاتی است؛ چرا که جبهه داخلی اسرائیل، در دو سطح عمومی و نخبگانی، با عمیق ترین حس شکست روحی- روانی دست به گریبان است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #رژیم_صهیونیستی #فلسطین #طوفان_الاقصی #جنگ_ترکیبی #شکست_غیر_قابل_ترمیم ✅ ملاحظا
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی #جنگ_ترکیبی
#شکست_غیر_قابل_ترمیم
✅ ملاحظات راهبردی درباره دو اقدام تروریستی اسرائیل
🔰 قسمت دوم
🔶 یک بار دیگر ماجرای میدان جنگ و دو ترور انجام شده در آن را مرور کنیم: طرفی که در این جنگ، گرفتار "تهدید جاری و فزاینده موجودیتی" شده، اسرائیل است. کابوس "نفرین هشتاد سالگی" را سید رضی ها و صیاد خدایی ها با متانت تمام، دو تا دور و در عمق رژیم صهیونیستی چیده و همرسانی کرده اند. برنامه رژیم صهیونیستی و حامیانش این بوده که جنگ را به عمق ایران بکشانند: ابتدا صدام و سازمان منافقین و گروهک های تجزیه طلب؛ در فاز دوم، اشغال افغانستان و عراق (به امید عملیات گازانبری با کمک دولت و مجلس غربگرای وقت)؛ و نوبت سوم، جنگ نیابتی داعش.
🔶 اما سرانجام این "اَبَر پروژه" پس از چهار دهه چه بوده است؟ جز این که جنگ به عمق رژیم اشغالگر صهیونیستی کشیده شده؟ جز این که حامیان آمریکا، امروز بیش از هر زمان دیگری زیر ضرب جبهه مقاومت قرار دارند؟ و اسرائیل به جای یک جبهه، با پنج جبهه گشوده (غزه، کرانه باختری، لبنان، یمن، و عراق) دست به گریبان است؟ در کنار به حاشیه راندن روند "جنایت/ شکست" در غزه و کاهش تمرکز افکار عمومی دنیا، یک هدف دیگر ترور شهید موسوی و بر عهده گرفتن مسئولیت ترور شهید خدایی، آن است که از بارِ تحقیر و سرشکستگی بزرگ اسرائیل در جنگ ترکیبی اخیر بکاهند و بگویند اگر ضربه ای کمرشکن خورده اند، به این خاطر است که با ایران می جنگند، نه با حماس و جهاد!
🔶 واقعیت چیست؟ عملیات طوفان الاقصی، صد در صد فلسطینی است؛ و رزمندگان فلسطینی راسا توانستند آن ضربت تاریخی را به اسرائیل وارد کنند. ۸۵ روز از عملیات طوفان الاقصی می گذرد و اسرائیل با وجود دو ماه جنایت کور نتوانسته، به هیچ هدف اعلامی در ضد حمله دست یابد. بنابراین مجبور است فرافکنی کند.
🔶 قطعا ترس از کیفیت برنامه انتقام گرفتن ایران، بر مقامات رژیم صهیونیستی حاکم است. آنها یقین دارند که این انتقام، نه از سر هیجان محض است و نه مشمول مرور زمان می شود. آنها سعی می کنند هر یک ضربه میدانی خود را به پشتوانه امپراطوری رسانه ای غرب، با ضریب هزار بازنمایی کنند، تا به شوک درمانی جبهه داخلی خود بپردازند و در جبهه مقابل، تزلزل و سرخوردگی را تزریق کنند.
🔶 اما ایران، نقشه عمیق و دقیق خود را دارد که آهسته و پیوسته- و تصاعدی- به پیش می برد. نه در زمین اسرائیل بازی می کند و نه با این تلقی که اسرائیل دنبال گسترش دامنه جنگ است، از برخورد بازدارنده مقتدرانه پرهیز می کند. نشان به آن نشان که بعد از اقدامات تروریستی مشترک سیا و موساد (و ام آی سیکس) طی چند سال اخیر، اجرای راهبرد کلان ایران، با شتاب بیشتری در منطقه پیش رفته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#انقلاب_اسلامی
#الگوی_سوم_زن #هنر #وحدت
#هویت #حجاب
✅ خواهران غریب
🔶 امروز دوباره دیدمش در تلویزیون. اولین بار آن را در سینما دیدم سال ۷۴، دبیرستانی بودم. معلمی داشتم که فیلمنامه نویس توانمندی بود. هم معلم بود هم رفیق. ترغیبم کرد تماشایش کنم و بعد نظرم را هم خواست. امروز اما وقتی دوباره فیلم را دیدم داشتم پر در می آوردم. چقدر روایت مرحوم پوراحمد خواستنی است. چقدر جذاب است. چقدر ایرانی است.
🔶 مهمترین ویژگی این تالیف جذاب، آن است که «زنانه» است. بسیار زنانه. با همه ظرافت ها و لطافت های روح افزای زنانه. آنجا که مغز تدبیر کننده صحنه به میان میآید، یک زن با همان هویت به شدت ایرانی اش میدان دار است. مادربزرگ با لهجه اصفهانی اش و سابقه ای که از قصه های مجید از او در ذهن داریم. او مظهر سابقه هویتی ما است در چهره زنانه. نمیشنود آنچه را نباید و میشنود آنچه را که باید. دو نیمه گمشده ماجرا هم دخترند با همه ظرافت ها و لطافت هایشان. حتی نقش منفی داستان که دست بر قضا فهمی مردانه از هنر و زندگی دارد و صحنه زندگی را «خاله زنک بازی» میبیند، و نقش پشتیبانی مالی هنر را دارد، او هم حتی زن است.
🔶 میتوان به اتصال همه گسستگی های اجتماعی در این فیلم اندیشید. اما چقدر سینما میتواند نجیب باشد در عین جذابیت. به نظرم فیلم از بین همه گسست های اجتماعی به پیوند «هنر» و «زندگی» توجه کرده. باز دو حقیقت زنانه. زن خیاط لباس عروس است، لباس های عروس و مرد هنرمند است، اهل موسیقی اما برای کودکان (خدا رحمت کند مرحوم شکیبایی را پر بود از عاطفه). این دو خواهر رشد یافته در این دو حیطه مختلف، مدتها است از هم دور افتاده اند. شاید یکدیگر را نشناسند. اما به شدت شبیه همند. مردم نمیدانند یکی هستند یا دو تا ولی به قول نسرین و نرگس «ما از اول دو تا بووودیم».
🔶 هنر وقتی سر می ساید بر آستان زندگی چه پیوند جذابی میسازد. میخواهی پر درآوری از دیدنش. نماد عشق و معنویت هم تسبیح است، و تسبیح چقدر زنانه است. فهم زنانه از عالم را جدی نگرفتیم. معنویت زنانه را کمتر دیده ایم. زن میتواند پیوند هنر به زندگی را بر بستر هویت خودی مان سامان دهد. آنقدر ظریف و لذت بخش که باورت هم نمیشود.
🔶 انقلاب اساسا پدیده ای زنانه است. مظهر انقلاب زن است. زن صف اول انقلابها است. زن حقیقتش «ممتحنه» است. سلوک، انقلاب. شعور زنانه یک شعور ویژه انسانی است. وقتی به صحنه میآید، صحنه پر از حرکت میشود، پر از وحدت و یکپارچگی حقیقی و نه تصنعی.
🔶 اگر دنبال اتفاقی هستید که برای تحققش نیاز به سرعت دارید و فوریت، در عین حفظ انسجام، شعور زنانه را به خدمت بگیرید. قصه حجاب را، قصه انتخابات و مشارکت را، قصه خیزش مجدد علمی کشور را میتوان با شعور زنانه و صحنه آرایی و اقدام او تغییر داد.
🔶 خدا رحمت کند آوینی را، درباره قصه های مجید میگفت؛ «دلم میخواهد قصههای مجید را تنهای تنها تماشا کنم تا ناچار نشوم که جلوی گریهام را بگیرم. دوستت دارم، ایران!» راست میگفت و من همان را درباره خواهران غریب هم معتقدم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت #عزت_ملی
#حماسه_نهم_دی #دشمن_شناسی
#بصیرت #ولایت
✅ چرا ۹ دی ماندگار شد؟
🔶 ایران در طول سالهای پس از انقلاب روزهای حساس و باشکوه زیادی به خود دیده ولی جنس بعضی از این ایام متفاوت و ماندگارتر است.
🔶 نمونه بیبدیل آن یومالله ۹ دی است که در تاریخ ماندگار شد و راز ماندگاری آن را باید در کلام نورانی رهبر حکیم انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنهای (مدظله) جستجو کرد که فرمودند:
1⃣ حماسه نهم دی نشانگر حاکمیت روح دیانت بر دل مردم بود. یعنی همان روحی که حاکم بر اصل انقلاب ما و حضور عظیم بینظیر تاریخی در سال ۵۷ بود، در ۹ دی این روح به شکل بارزی نشان داده شد.
2⃣ نهم دی حاصل احساس وظیفه دینی و انجام عمل صالح بود. ایمان دینی آن معجزهگری است که قادر است همه مردم را بسیج کند و آنها را در صحنه نگه دارد و سختی ها را برای آنها آسان کند. هیچ ایمان دیگری این خصوصیت را ندارد. ۹ دی این را نشان داد.
3⃣ رد پای عاشورای ۵۷ در نهم دی ۸۸.
در قضیه ۹دی هم؛ باز پای امام حسین(ع) و عاشورا درمیان بود. اگر آن حرکات سخیف و گریهآور از سوی فتنهگران، در عاشورا پیش نمیآمد، این حرکت عظیم معلوم نبود به این شکل بوجود بیاید. اینجا هم پای عاشورا در میان بود.
4⃣ حضوری بیسابقه برای خنثیسازی چالشهای فتنهانگیز دشمنان.
دشمنان امیدوار بودند که بتوانند با این فتنه، نظام را شکست بدهند؛ اما به عکس شد. در فتنه ۸۸، دو روز بعد از حوادث عاشورا، آن قضیه عظیم نهم دی به راه افتاد. همان وقت بعضی از ناظران خارجی که از نزدیک دیده بودند، گفتند آنچه در نهم دی در ایران پیش آمد، جز در تشییع جنازه امام، چنین اجتماعی، چنین شوری دیده نشده بود.
5⃣ نهم دی نماد اعتماد مردم به نظام.
کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که اعتمادی را که مردم ایران نسبت به نظام جمهوری اسلامی دارند، نسبت به نظام حکومتی خود داشته باشند. اعتماد به نظام، از این بهتر و روشنتر نمی شود. این حضور، حضور بسیار پرمعنایی است.
6⃣ حضور در نهم دی هنر مردم بود. بعد از آنکه باطن ها ظاهر شد، در روز قدس مردم دیدند که اینها حرف دلشان چیست، در روز عاشورا فهمیدند که اینها عمق خواستههاشان تا کجاست، مردم عزیز ما به میدان آمدند و حماسهی ۹ دی را به راه انداختند. این، هنر مردم است. درود به مردم ایران.
7⃣ نهم دی به معنای واقعی ایام الله بود.
۹ دی ایاماللَّه - به معنی حقیقی کلمه - بود. دلها دست خداست. خدای متعال این دلها را آورد وسط صحنه، ملت ایران عظمت خودش را نشان داد.
8⃣ ۹ دی تجلی احساس مسئولیت مردم. همه باید این احساس مسئولیت دفاع از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را داشته باشیم. حالا یک نمونه واضحش همین 9 دی بود.
9⃣ نهم دی اعلام حضور در صحنه بود.
معنای حرکت ۹ دی این است که امروز جوانان ما که اکثریت قاطع ملت ما هستند و عموم ملت ما در همان جهت حرکت انقلاب اسلامی دارند پیش می روند.
🔟 حماسه نهم دی قوی ترین و آخرین ضربه به دشمن.
قویترین و آخرین ضربه را ملت در روز نهم دی وارد کرد. یکپارچگی ملت آشکار شد. همه کسانی که در عرصه سیاسی به هر نامزدی رأی داده بودند، وقتی دیدند دشمن در صحنه است، وقتی فهمیدند اهداف پلید دشمن چیست، نسبت به آن کسانی که قبلاً به آنها خوشبین هم بودند، تجدید نظر کردند.
1⃣1⃣ حماسه نهم دی برخاسته از بصیرت مردم.
حماسه نهم دی برخاسته از بصیرت است، برگرفته از دشمنشناسی و وقتشناسی و حضور در عرصه مجاهدانه است.
2⃣1⃣ حماسه نهم دی نشانه قدرت الهی و روزی ماندگار.
حماسه مردم در ۹ دی کار بزرگی بود. هرچه انسان در اطراف این قضایا فکر می کند، دست خدای متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسین بن علی (علیه السّلام) را میبیند. این کارها کارهایی نیست که با اراده امثال ما انجام بگیرد؛ این کار خداست، این دست قدرت الهی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مصطفی علیجان زاده
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#الگوی_سوم_زن
#هویت #حلقه_میانی
#جهاد_تبیین
✅ غصهی گلوگیر
🔶 تلخترین مطلبی که امامخامنهای (حفظهالله) در دیدار بانوان فرمودند، این جملات است: «دیروز یک کتابی برای من آوردند که صحبت هایی بود که خود بنده کرده بودم، چاپ شده بود، ندیده بودم؛ نگاه کردم دیدم خیلی از حرف هایی که آماده کرده بودم و میخواستم امروز اینجا بگویم، در آن کتاب هست و قبلاً بارها گفته شده؛ در این زمینهها زیاد صحبت کردهایم.»
🔶 تلخی این جملات در مواجهه با سوالات زیر آزاردهندهتر میشود:
-چرا خطر جمعیت ما را تهدید میکند؟
-چرا تحول در آموزش و پرورش اتفاق نمی افتد؟
-چرا تبلیغ اولویت اول حوزه نیست؟
-چرا تحول لازم در حوزه محقق نشده است؟
-چرا کماکان بعضی از نسخههای شکستخوردهی اقتصادلیبرال در حال اجراست؟
-چرا بیحجابی بهعنوان حرام شرعی و سیاسی موردتوجه عدهای از متولیان نیست؟
-چرا بیاخلاقی سیاسی در ایام انتخابات آزاردهنده میشود؟
-چرا مشارکت بالای مردم در انتخابات، اولویت اول عدهای از مدیران نیست؟
-جرا جایگاه قویم مردم در حاکمیت اسلامی کمتر دیده میشود؟
- چرا...
🔶 چرا عدهی زیادی از ما بعد از شنیدن سخنان متعدد حضرت ایشان از جمله همین سخنرانی، اینقدر ذوقزده شدیم و برایمان تازگی داشت؟! پاسخ تمام این سوالات تلخ در همان جملهی نخست آقاست؛ متأسفانه از یکطرف کلام ایشان به تمام مخاطبان واقعی نرسیده است و از طرف دیگر عدهای از مخاطبان واقعی که کلام را دریافتهاند، حقش را ادا نکردهاند!
🔶 مقصر کیست؟
-دفتر حفظ و نشر آقا؟
-حوزههای علمیه؟
-قوای سهگانه؟
-دستگاههای عریض و طویل فرهنگی؟
-فرهیختگان حوزه و دانشگاه؟
-طلاب و دانشجویان؟
-رسانههای ملی و غیرملی؟
-مردم؟
-یا هرکدام از ایشان به میزانی؟
🔶 چاره چیست؟
فقط یک کلام: «رساندن کلام امام جامعه به جامعهی امام و مطالبهی میدانی جهت تحقق آن.» و این مهم محقق نخواهدشد، جز با اقدام جهادی «حلقههای میانی».
🔶 امامخامنهای در یکی از مهمترین سخنرانیهای دوران زعامتشان فرمودند: «این تمرکز، این ایجاد برنامهی کار، پیدا کردن راهکار، ارائهی راهکار، برنامهریزی، به عهدهی چه کسی است؟ این به عهدهی جریانهای حلقههای میانی است. این، نه به عهدهی رهبری است، نه به عهدهی دولت است، نه به عهدهی دستگاههای دیگر است؛ [بلکه] به عهدهی مجموعههایی از خود ملّت است که خوشبختانه امروز ما این را کم هم نداریم. ما نخبههای فکری در زمینههای گوناگونِ مورد نیاز در میان جوانان، در میان مسئولین خودمان داریم. اینها میتوانند بنشینند برنامهریزی کنند و هدایت کنند. تشکّل های دانشجویی از این قبیلند، مجموعههای باتجربه و فعّال در زمینههای فرهنگی و فکری و مانند اینها از این قبیلند و هر که هم در این زمینهها فعّالتر باشد، مؤثّرتر است؛ یعنی زمام کار دست کسانی است که فعّالیّت کنند؛ تنبلی و بیحالی و کسالت و مانند اینها به درد نمیخورد.» به این فهرست بیافزایید: اساتید حوزه و دانشگاه، فعالان رسانهای، محافل قرآنی و مذهبی، هنرمندان متعهد، نویسندگان، هیئات، پایگاههای بسیج، گروههای جهادی و....
🔶 هشدار!
کلامِمعجزگون امیرالمؤمنین (علیهالسلام) فقط مربوط به صدر اسلام نیست و امروز نیز خدای نکرده میتواند مصداق بیابد: «مَنْ نَامَ عَنْ نُصْرَةِ وَلِیِّهِ انْتَبَهَ بِوَطْأَةِ عَدُوِّهِ.» کسی که به هنگام یاری ولیّ (رهبر) خود بخوابد، با لگد دشمن از خواب بیدار خواهد شد!
🔸 #به_قلم_اساتید: حجتالاسلام عباس بابائی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#آتش_بس #مقاومت #مذاکرات
✅ میز مذاکره و «به باد رفتن طوفان» یا «پیروزی تاریخی»
🔶 درست مثل آخرین روزهای جنگ ۳۳ روزه، با عدم تحقق هدفهای اعلامشده و روشن اسرائیل در میدان، تلاش برای تحقق همان هدفها (بلکه بالاتر از آنها) در صحنه دیپلماسی و پشت میز مذاکرات شروع شده است. به عبارت ساده، اسرائیل تلاش میکند آنچه را در میدان به دست نیاورده از طریق مذاکره به دست آورد.
🔶 روایت علی حسن الخلیل معاون سیاسی جنبش امل که در جریان جزئیترین جزئیات مذاکرات سیاسی جنگ ۳۳ روزه قرار داشت و روزنوشتها و خاطراتش از آن ایام را بعدها منتشر کرد، بهترین گواه این روش اسرائیل است. (این کتاب را ترجمه کردهام و پیشتر با عنوان «پشت صحنهٔ سیاسی جنگ ۳۳ روزه» منتشر شده است.)
🔶 حالا همان حکایت دربارهٔ غزه جریان یافته. اسرائیل میخواهد به قیمت حداکثر یک ماه آتشبس، چهل اسیر خود را آزاد کند. شاید برای دادن امتیازاتی از قبیل خروج نیروی نظامیاش از غزه و اجازه بازسازی آنجا، بقیه اسرا را آزاد و حکومت حماس را هم بربیندازد. این یعنی دستیابی به همهٔ اهداف اعلامشدهٔ جنگ، که تا کنون با وجود ۸۴ روز جنگ هوایی و ۶۴ روز هجوم بیسابقهٔ زمینی نتوانسته به هیچیک از آنها دست یابد.
🔶 سخنان علنی و صریح سران مقاومت (دبیرکل جهاد اسلامی و سران سیاسی حماس از جمله اسامه حمدان، همچنین ابوعبیده سخنگوی قسام) تا این لحظه رد مطلق (تاکید میکنم نه رد نسبی و قابل بحث، بلکه رد مطلق و غیرقابل مذاکره) چنین ایدههایی است.
🔶 ایدهٔ مقاومت گرچه بلندپروازانه به نظر میرسد اما واضح است و از سه مرحله تشکیل میشود:
1️⃣ توقف کامل جنگ (و نه وقفهٔ چند روزه یا چند هفتهای)
2️⃣ عقبنشینی کامل نیروهای اسرائیلی از سراسر مناطق تحت اشغال در غزه (که البته با عقبنشینیها و تغییر مکانهای هفتهٔ اخیر خصوصا در شمال، فعلا مساحت نسبتا ناچیزی از جغرافیای غزه را خصوصا در بافت مسکونی شامل میشود).
3️⃣ آغاز مذاکرات درباره دو موضوع رفع محاصره (و بازسازی) و تبادل اسرا (طبق اصل «همه در برابر همه»).
🔶 در جنگ چریکی، چنان که از کسینجر هم نقل شده، مهاجم اگر برنده نشود جنگ را باخته؛ اما مدافع برای برنده شدن فقط کافی است که نبازد. مقاومت تا اینجا جنگ را نباخته است. باید دید فلسطینیها قدرت «مقاومت پشت میز مذاکره» را هم خواهند داشت یا آوردههای طوفان، به باد خواهد رفت. اینجا دوراهی پیروزی تاریخی یا شکست تاریخی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای وحید خزاب
🆔 @tahlil_shjr
مردم کلید خنثیسازی فتنهها.pdf
100.3K
#عزت_ملی
#بصیرت #دشمن_شناسی
#حماسه_نهم_دی #ولایت
✅ مردم کلید خنثیسازی فتنهها
🔶 روز نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ یکی از روزهای حماسهساز مردم ایران بود که باعث پیوند عمیق امت با ولایت و مردم با نظام اسلامی شد. از این رو نه دی بعنوان یک روز به یاد ماندنی و روز بصیرت در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار شد. روزی که ملّت ایران با حضوری آگاهانه و مقتدرانه به بیعتی دوباره با آرمانهای امام و رهبری رفتند تا در نتیجه آن تمام تلاشهای دشمنان برای ضربه به نظام و انقلاب نقش بر آب شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#انقلاب_اسلامی #پیشرفت #الگوی_سوم_زن #اسلام_ناب #استقلال_زن ✅ درباره مفهومِ استقلال زن 🔰 قسمت اول
#انقلاب_اسلامی
#پیشرفت #الگوی_سوم_زن
#اسلام_ناب #استقلال_زن
#هویت
✅ درباره مفهومِ استقلال زن
🔰 قسمت دوم: غیریتها و سوءبرداشتها
🔶 مخاطب این یادداشت کسانی هستند که در اتمسفر الگوی سوم زیست میکنند. در یادداشت اول به تعریف مفهوم استقلال زن در نگاه انقلاب اسلامی پرداختم و در این یادداشت سعی دارم مرز میان این تعریف با دیگریهای آن را روشن کنم. در حالت کلی کاربرد صفت استقلال برای انسان از دو حالت خارج نیست. گاه استقلال صفتی برای فرد است یعنی در مقام توصیف امر جزئی قرار دارد. مثلا «فلانی فرد مستقلیست» و گاهی استقلال قرار است وصف امر کلی باشد. مثل «استقلال ملت ایران در برابر بیگانگان» این دو مقام توصیف دارای تفاوتهای دقیقی هستند که باید لحاظ شوند.
🔶 «استقلال زن» آنگاه که در مقام توصیف امرِ کلیست، طرحی ناظر به اراده جمعی دارد که به لحاظ تاریخی بسیار مهم است. بگذارید یک مثال بزنم: موضع حضرت آقا درباره 7 اکتبر چه بود؟ اینکه طوفانالاقصی یک عملیات کاملا فلسطینی بود. یعنی به رسمیت شناختنِ استقلال ملت فلسطین و حماس در تحقق «اراده جمعی» خود. استقلال زن نیز به این معنا، توجه به امکانِ تحقق «زنانگی» و ارادهی برخاسته از آن در جامعه دارد. ارادهای که فقدِ تاریخی جوامع بشری محسوب میگردد.
🔶 استقلال زن بهمثابه زمینه و پیشنیازِ ارادهورزیِ زنانه، در گفتمانهای زن شرقی و زن غربی یا غایب است یا مقلوب (قلب شده). تحجر با تصغیرِ زن و اعتبارزدایی از اراده و انتخاب او، و فمینیسم با استحاله یا هضم اراده او در نظمِ کورجنسِ مدرن، هر دو متهمان اصلیِ غیبتِ اراده زن در صحنهی تاریخسازی و جامعهپردازی به شمار میروند. تنها الگوی سوم و نگاه اصیل انقلاب اسلامی به جامعه، تاریخ و جنسیت است که استعدادِ پردازش چنین نظام معنایی حول مفهوم «استقلال انسانی» را دارد.
🔶 اما آنجا که استقلال در مقامِ توصیف امر جزئیست، هیچ تفاوتی میان «زنِ مستقل» و «مردِ مستقل» وجود ندارد. اینجا موصوف انسان است. فردِ انسانی در جهانبینی اسلامی دارای استقلال و اراده است و چارچوب انتخابهای او را «حدودالله» تعیین میکند و اراده هیچ فرد دیگری بر او تفوق ندارد. اما واضح است که ما در جوامع انسانی صرفا با افراد و ارادههای فردی طرف نیستیم بلکه با «موقعیت» های اجتماعی نیز مواجهایم. موقعیتهایی نظیر رئیس و مرئوس، استاد و دانشجو، پزشک و بیمار، پدر و فرزند و...
🔶 مناسبات حاکم بر موقعیتهای اجتماعی دارای منطق متفاوتی با نسبتهای فردیست. احمد و سعید در مقام فردی دارای دو حیثِ ارادی مستقل و در عرض یکدیگر هستند اما اراده سعید در موقعیتِ پدر بر اراده احمد در جایگاه فرزند تفوق و برتری دارد. نسبت میان این دو در محیط کار ممکن است کاملا برعکس باشد. یعنی اینجا اراده احمد (فرزند) به عنوان رئیس به اراده سعید (پدر) در جایگاه کارمند، در چارچوب مناسبات اداره تفوق دارد. اینها اقتضائات زندگی اجتماعیست و دلالت بر نفی استقلال فردی ندارد.
🔶 در جهانبینی اسلامی تمام این مناسبات در چارچوب حدود الهی معتبر هستند. بر همین اساس، فرزندی که باید نزد والدین خاکسار و مطیعِ محض باشد، درباره اطاعت از امر والدین در معصیتِ خدا «استقلال» دارد. یا کارمندی که در چارچوب مقررات اداره باید تابع رئیس باشد درباره امر رئیس به رشوه گرفتن استقلال دارد. یعنی نه فرزند میتواند دستور پدر را توجیهی برای معصیت خدا بداند و نه کارمند دستور رئیس را. اساسا انسان دارای اراده و و مستقل خلق شده که در محضر خداوند پاسخگو باشد.
🔶 لذا در این مقام وقتی سخن از استقلال زن میکنیم ناظر به این معنا نیست که ما در مناسبات خانواده با دو اراده در عرض هم مواجهایم. اراده مرد و اراده زن. خیر! این دو اراده در مناسبات خانواده در طول یکدیگر و در نسبتی متکامل با هم قرار دارند. گاه اراده مرد بر اراده زن تفوق مییابد و گاه اراده زن است که اراده مرد را معیّن میکند و این اقتضای زندگی خانوادگی و التزام به مصالح آن است. اینجا لازم است به نکته مهمی متذکر شویم. «استقلال زن» در مقیاس امر جزئی، گاهی غلطانداز است.
🔶 یعنی آنجا که استقلال زن به مثابه وصف فرد یا موقعیتی خاص استعمال میشود، بسیار در مظان سوءتفاهم و غلتیدن در قلمرو معناییِ گفتمان زن غربی یا فمینیستی است. استقلال زن در این معنا که اساسا دالِّ تهی گفتمان زن شرقی محسوب میشود. لذا الگوی سوم در این موقف صرفا با فمینیسم نقطه تلاقی دارد. مفهوم استقلال زن در نظام معنایی فمینیستی تمهیدی برای «تقابل» و دوئیتِ زن و مرد است و اسم رمزی برای تعمیقِ شکافهای موقعیتی در خانواده و تخاصمات صنفی در جامعه به شمار میرود. حال آنکه این مفهوم در ادبیات الگوی سوم ارمغانی جز «اتحاد هویتی» به همراه ندارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر ابوالفضل اقبالی؛ پژوهشگر مطالعات جنسیت و خانواده
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#اقتصاد #اروپا
#رژیم_صهیونیستی
✅ اتحادیه اروپا، بازنده بزرگ جنگ غزه/ نتیجه سرسپردگی بروکسل به تلآویو
🔰 قسمت اول
🔶 اتحادیه اروپا در کنار آمریکا و رژیم اشغالگر قدس، تبدیل به بازنده بزرگ جنگ غزه شده است. دو کشور فرانسه و آلمان در طول هفتههای ابتدایی نبرد غزه تبدیل به اصلیترین بازوان تبلیغاتی، سیاسی و امنیتی این رژیم در کشتار و نسل کشی علیه فلسطینیان شدند، زیرا تصور میکردند تلآویو با حمایت پاریس، برلین، لندن و واشنگتن و در سایه سکوت و حتی همراهی پشت پرده برخی بازیگران عربی در غرب آسیا، به سادگی غائله را به سود خود پایان خواهد داد و مقاومت فلسطین را در نوار غزه نابود خواهد کرد! اما اکنون با فرسایشی شدن جنگ غزه از یک سو تشدید خشم و نفرت افکار عمومی کشورهای اروپایی از سران خود بابت همراهی با تلآویو در جنگ، شاهد رقم خوردن معادلهای جدید هستیم. در این معادله جدید، اروپاییان تبدیل به بازیگرانی بحران ساز، شکست خورده و ناتوان شدهاند.
🔶 رمز هشدارهای اخیر اروپاییان
آنچه اروپاییان از آن وحشت زده هستند، رخ داده است: فرسایشی شدن جنگ غزه و ناتوانی صهیونیستها در رسیدن به اهداف اعلامی خود در جنگ. اتحادیه اروپا در طول بیش از دو ماهی که از آغاز جنگ رژیم صهونیستی و حماس میگذرد، تلاشهای گسترده و وقیحانهای را در حمایت از صهیونستها انجام داده، هر چند که این تلاشها تاکنون بینتیجه بوده، ولی سران اتحادیه همچنان نسبت به تبعات طولانی شدن این جنگ هشدار میدهند. در تازهترین هشدار، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتشار پیامی در صفحه اختصاصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اروپا در خطر است.»
🔶 پیشتر نیز امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه به اسرائیل هشدار داده بود که «از بین بردن کامل حماس جنگ را ۱۰ ساله خواهد کرد.» ماکرون همچنین هزینه کردن زندگی فلسطینیها را ضامن تحقق هدفِ «امنیت پایدارِ» اسرائیل ندانسته بود، امنیتی که به زعم او از طریق احترام به افکار عمومی منطقه قابل حصول خواهد بود. این ادبیات مکرون و بورل، قابل قیاس با ادبیات آنها در هفتههای نخست نبرد نبود: جایی که آنها رسما مخالفت خود را با هرگونه آتش بسی در غزه اعلام کردند، اما فارغ از معادلات سیاسی و هزینههایی که جنگ به کشورها تحمیل میکند، امنیت پایدارِ رژیم اشغالگر قدس از منظر اقتصادی چقدر برای اتحادیه اروپا ارزشمند است؟
🔶 اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری رژم صهیونیستی است و ۲۸.۸ درصد از تجارت کالایی این رژیم را در سال ۲۰۲۲ به خود اختصاص داده است. طی سال ۲۰۲۲، ۳۱.۹ درصد از کالاهای وارداتی اراضی اشغالی از مبدا اتحادیه اروپا و مقصد ۲۵.۶ درصد از کالاهای صادراتی این کشور، اتحادیه اروپا بوده است. اما رژیم صهیونیستی بیست و پنجمین شریک تجاری اتحادیه اروپا است و سهمی ۰.۸ درصدی در کل تجارت کالایی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ داشته است. کل تجارت کالایی بین اتحادیه اروپا و اسرائیل در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۳ به ۳۵.۴۵ میلیارد یورو رسیده است، این رقم در ۱۲ ماهه سال گذشته میلادی بالغ بر ۴۶.۵ میلیارد یورو بود. اسرائیل در سال ۲۰۲۲، در مجموع ۱۷.۴۸ میلیارد یورو کالا به اتحادیه اروپا صادر کرد که ماشینآلات و تجهیزات حمل و نقل (۷.۶ میلیارد یورو، ۴۳.۴۷٪)، مواد شیمیایی (۳.۵ میلیارد یورو، ۲۰٪)، و سایر کالاهای تولیدی (۱.۹ میلیارد یورو، ۱۰.۸٪) اقلام عمده را تشکیل میدادند. در مقابل، اتحادیه اروپا افزون بر ۲۹ میلیارد یورو کالا به اراضی اشغال صادر کرد که عمده آن، ماشینآلات و تجهیزات حمل و نقل (۱۲.۳ میلیارد یورو، ۴۲.۳٪)، مواد شیمیایی (۵.۱ میلیارد یورو، ۱۷.۵۶٪)، و سایر کالاهای تولیدی (۳.۵ میلیارد یورو، ۱۲٪) بود. دادههای منتشر شده توسط اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) نشان میدهد که تراز تجاری اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی طی ۵ سال گذشته همواره افزون بر ۸ میلیارد یورو به نفع کشورهای عضو اتحادیه اروپا بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#روابط_خارجی #اقتصاد #اروپا #رژیم_صهیونیستی ✅ اتحادیه اروپا، بازنده بزرگ جنگ غزه/ نتیجه سرسپردگی
#روابط_خارجی
#اقتصاد #اروپا
#رژیم_صهیونیستی
✅ اتحادیه اروپا، بازنده بزرگ جنگ غزه/ نتیجه سرسپردگی بروکسل به تلآویو
🔰 قسمت دوم
🔶 جهش مبادله خدمات
افزون بر تجارت کالایی، دو طرف در زمینه صدور خدمات نیز روند رو به رشدی را طی ۱۲ سال منتهی به ۲۰۲۱ طی کردهاند. به طوری که صدور خدمات از اتحادیه اروپا به اراضی اشغالی از حدود ۳ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۰ به نزدیکی ۱۰ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۱ رسیده که نشان از جهش ۲۱۷.۷ درصدی دارد.
🔶 در همین مدت، صدور خدمات از اراضی اشغالی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز با رشد ۱۴۷ درصدی از ۲.۸ میلیارد یورو به نزدیکی ۷ میلیارد یورو رسیده است. بدین ترتیب، مجموع مبادله خدمات میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و رژیم اشغالگر قدس، در فاصله ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱، از ۵.۸۹۵ به ۱۶.۷ میلیارد یورو بالغ شده است. مطابق آمار یورواستات، ارزش تجمعی سرمایهگذاری مستقیم خارجیِ اروپاییها در اسرائیل در پایان سال ۲۰۲۱، ۶۰.۵ میلیارد یورو بوده و متوسط چهارساله آن نیز افزون بر ۴۸.۲ میلیارد یورو بوده است. همچنین، ارزش تجمعی سرمایهگذاری مستقیم خارجیِ صهیونیستها در کشورهای عضو اتحادیه اروپا هم در پایان سال ۲۰۲۱، ۵۰.۱ میلیارد یورو بوده است. این رقم در فاصله ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ سیر نزولی داشته و از ۶۵.۵ به ۴۶.۹ میلیارد یورو افت کرده، ولی یکسال بعد دوباره افزایش یافته است.
🔶 منبع تازه تامین نفت و گاز
رژیم اشغالگر قدس در طول نزدیک به دو سالی که از حمله نظامی روسیه به خاک اوکراین میگذرد، خود را به عنوان یکی از منابع جایگزین نفت و گاز صادراتی روسیه به اتحادیه اروپا مطرح کرده است. رژیم صهیونیستی در فوریه گذشته نخستین محوله نفت صادراتی خود را به مقصد اروپا ارسال کرد، نفتی که استخراج آن از میدان کاریش واقع در شرق دریای مدیترانه آغاز شده است. شرکت فرانسوی توتال نیز کار حفاری در دیگر میدان در اراضی اشغالی به نام قانا را بر عهده گرفته است. تلآویو در ژوئیه گذشته نیز از سرمایهگذاری ۵۶۸ میلیون دلاری به منظور ساخت خط لوله سومِ پروژه صدور گاز از میدان لویاتان خبر داد که هدف اصلی آن صادرات گاز طبیعی به اروپا اعلام شد.
🔶 اتحادیه اروپا افزون بر توسعه تجارت با اسرائیل بر مبنای موافقتنامه دو طرف در سال ۲۰۰۰، در چارچوب سیاست همسایگی (European Neighbourhood Policy) به رژیم کودککش صهیونیستی کمکهای سیاسی و مالی میکند. این کمکها بیشتر به پروژههایی در زمینههای آموزش، مخابرات و مدیریت آب اختصاص مییابد که رقم آن به طور متوسط سالانه ۱.۸ میلیارد یورو است. البته اتحادیه اروپا قصد دارد در قالب بودجه خود که برای دوره ۲۰۲۷-۲۰۲۱ تنظیم شده، با استفاده از چارچوب جدید طراحی شده برای توسعه همکاریهای بینالمللی (NDICI) همکاریهای خود را با صهیونیستها بیش از پیش توسعه دهد. با توجه به آمار و ارقام مطرح شده، نگرانی اتحادیه اروپا از شکست میدانی و فرامتنی رژیم اشغالگر قدس بیش از هر زمان دیگری قابل درک است! بدون شک اروپاییان، قادر به لاپوشانی شکست و بحرانزدگی عمیق خود از شکست غزه و جلوگیری از تسری تبعات این شکست سهمگین بر معادلات امنیتی، سیاسی، بینالمللی و اقتصادی خود را نخواهند بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#حماسه_نهم_دی #تحریم
#هویت #اغتشاشات #حجاب
✅ 9 دی؛ فراتر از افکار عمومی
1⃣ اول قصه 9 دی را در چند جمله مرور کنیم. ماجرا چه بود؟ "دروغ گفتند". یعنی آنها که اتفاقا شعار قانون گرایی داشتند مشخص شد که سخت ترین دشمنی را با قانون دارند. با قانون انتخابات وارد رقابت شدند و وقتی شکست خوردند زیر میز زدند و گفتند قانون را قبول نداریم. همان ها که شعار انتخاباتی شان علیه دروغ بود؛ مشخص شد که دروغ می گفتند که شعارمان قانون است. اما ماجرا به اینجا ختم نشد. برای اینکه زیر میز بزنند گفتند تقلب شده است. عده ای هم باور کردند و به خیابان ها ریختند. حق داشتند. واقعا فکر می کردند تقلب شده است. اما ماجرا جائی نگران کننده شد که گفتند داور را قبول نداریم. قضاوت برای تقلب با خودمان است نه قانون.
🔶 آتش شعله گرفت. جماعتی به خیابان ها ریختند. شعار دادند. کم کم اعتراضات تند و بی پروا شد. سطل آشغال آتش زدند. شیشه بانک شکستند. راه را بستند و غیره. تا اینکه ضدانقلاب مثل همیشه میدان دار شد و کار کشید به نه غزه و نه لبنان و توهین به سیدالشهدا و آدم کشی...
🔶 و اینجا بود که گوئی پرده ها افتاد. مردم متوجه شدند باطن ادعای تقلب، تجزیه طلبی است و آدم کشی. بعدها ماجرا روشن تر هم شد. وقتی که همه دیدند سخت ترین تحریم های اقتصادی در همان روزها کلید خورده است.
🔶 یعنی پشت پرده فتنه 88 همان ها بودند که پشت پرده کوچک کردن سفره مردم شدند و همان ها بودند که پشت پرده تجزیه طلبی و همان ها بودند که پشت پرده ترور و همان ها بودند که پشت پرده بی حجابی اجباری شدند تا رسید به اغتشاشات 1401 و حالا پشت پرده همه آن فتنه ها، درگیر کودک کشی است... و اما این یک درس بزرگ است؛ درسی که حقیقت ملت ایران را توضیح می دهد. برای همه آنها که ظاهرگرا هستند و نمی توانند باطن حقیقی این ملت را ببینند.
2⃣ در مرور قصه 9 دی دقت کردید؟ مردم کجا جدا شدند؟ وقتی باطن آن شعارها و ادعاها مشخص شد... این باطن چه بود؟ ضدیت با هویت ایمانی مردم. وقتی با ایمان مردم مقابله شد، 9 دی خلق شد. هویت ایمانی مردم امری فراتر از افکار عمومی است. افکار عمومی لایه شناخت مردم است. ایمان لایه باورهای عمیق مردم است. دستکاری شناخت موثر است اما دستکاری ایمان مردم به این سادگی ها میسر نیست.
🔶 مردمی که به جهت افکار عمومی سال 88 رنگین کمانی بودند، به جهت ایمانی در 9 دی یک رنگ شدند. و این ناگفته شنیدنی و شیرین انقلاب اسلامی است. این مردم با هر سلیقه ای و هر شکلی، به جهت ایمانی یک صدا هستند و یکپارچه. این دارایی را دشمن نمی داند که هیچ؛ اما برخی خودی ها و انقلابی ها و مسوولین نیز بدان جاهل اند و در ظواهر متوقف اند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#طوفان_الاقصی #شکست_غیر_قابل_ترمیم
✅ فلسطین؛ پیروز نهایی نبرد
🔶 «هاآرتص» طی یک یادداشت خبری اعتراف کرد: «اسرائیل ناچاراً باید شکست خود را بپذیرد، اساساً این نبردی که در غزه آغاز شد، از همان ابتدای هفتم اکتبر شکست خورده بود.» این خبرگزاری صهیونیستی تصریح کرده است، هم اکنون اسرائیل در وضعیت و شرایط به مراتب بغرنجتری در مقایسه با روز اول عملیات طوفانالاقصی قرار دارد و بازگشت طرفین به شرایط روز اول جنگ بسیار سخت است. هاآرتص در ادامه گزارش هم تأیید کرده است، اسرائیل طی حملات ویرانگری که به غزه داشته، نتوانسته است به هیچ یک از اهداف اعلام شده ارتش و دولت نتانیاهو، از جمله بازگرداندن اسرای اسرائیلی برسد.
🔶 به نظر میرسد، خود صهیونیستها یا حداقل جامعه غیر دولتی آن، شکست در نبرد با فلسطینیان و حماس را پذیرفتهاند و به دنبال یافتن راهی برای ادامه حیات اسرائیل پس از این شکست بزرگ هستند. هر چند این شکست ترمیمناپذیر است و به اذعان هاآرتص، دیگر برگشت به روز اول جنگ هم بسیار سخت است، چه رسد به روزهای پیش از عملیات طوفانالاقصی، اما باید توجه شود که مسیر سیاسی پس از اتمام جنگ بسیار حیاتی، حساس و بااهمیت است؛ حتی گاه مهمتر و حساستر از مسائل میدانی.
🔶 حماس باید طرحهای صلح ارائه شده را به دقت بررسی کند تا در نهایت بتواند بیشترین امتیازات ممکن را بگیرد و در عین حال ضمانتهای لازم برای اجرای مفاد طرحهای صلح و توافقنامهها را اخذ کند؛ به گونهای که دیگر شاهد جنایات طرف صهیونیستی و وحشیگریهای بی حد و حصر آنان نباشیم. رصد اخبار مرتبط با روند صلح میان فلسطینیان و رژیم صهیونیستی نشان میدهد، به تازگی مصر یک پیشنهاد صلح ابتدایی را تهیه و تدوین کرده و در اختیار اسرائیل، حماس، ایالات متحده و دولتهای اروپایی قرار داده است.
🔶 بررسی مفاد این صلحنامه نشان میدهد، با واقعیتهای روز جنگ غزه بسیار فاصله دارد و در واقع اصلاً پاسخ دهنده دغدغههای اساسی طرف فلسطینی نیست؛ مسائل مهمی همچون ضمانت اجرایی این توافقنامه، روند آتشبس پس از ۱۴ روز، سرنوشت زندانیان فلسطینی، روند اداره غزه پس از جنگ و همچنین لزوم بازسازی غزه و بازگشت غزه به شرایط عادی جزء موضوعاتی است که در این طرح صلح اشارهای به آنها نشده است.
🔶 البته این طرح که در ادامه طرحهای آمریکایی مبنی بر طرح تشکیل دو دولتی در فلسطین است، از سوی رژیم غاصب صهیونیستی نیز پذیرفته شده نیست؛ چرا که نتانیاهو به دلیل قبول نکردن شکست خود در این جنگ، دائماً خطر موجودیتی اسرائیل را مطرح میکند و بنابراین مدعی است که اساساً باید حماس و فلسطین به صورت کامل نابود شود؛ اما نمیداند که مقاومت و فلسطین نه شخص یا سازمان یا جغرافیای ویژه، بلکه یک گفتمان و اندیشه است و حذف شدنی نیست.
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت #عزت_ملی
#حماسه_نهم_دی #بصیرت
✅ نهم تا نوزدهم
🔶 «مردم» مهمند، اراده شان، تصمیمشان، عزمشان. برای هر تغییری چه خوب و چه بد. بدهای عالم برایشان نقشهها خواهند داشت. بپذیرند یا نه. دانشهای مختلف برای اداره و جهت دادن به «افکار عمومی»، خلق میشود. دهه هفتاد اگر دهه «روزنامه» ها بود، که آخرین جلوه اش شد، تلاش «زنجیره ای»، دهه هشتاد صحنه پیچیده «مجازی» جای آن را گرفت. حالا میشد دروغ های بزرگ را گفت و دیگران را به دروغگویی محکوم کرد. و این یعنی ذهنیت های تحت اراده و اداره، و افکار بی خیال «واقعیت».
🔶 این همان قدرتی است که اوج بازی درآوردنش را در نیمه دوم ۱۴۰۱ دیدیم. یک طرح سیصد و شصت درجه برای مدیریت ذهن مردم. خصوصا زنان، خصوصا نوجوانان، یعنی طیفی که در «قوه خیال»، قوی تر و مستقر ترند. همان جایی که وعده «لاغوینهم» و «لازیننهم» شیطان شکل میگیرد. حالا عواطف و احساسات ایران، همه و همه با روشهایی با ظاهر مردمی و به ظاهر بی ربط به قدرت ها، جهت دهی میشد.
🔶 اما تا امروز فقط یک حقیقت بازی ها را خراب کرده، آنهم «دل ایران» است که مملو است از ایمان. نهم دی ماه، روزی است که ایران با ایمانش کل بازی دشمن را خراب کرد. نام اباعبدالله ع آمد، ورق برگشت. راست و دروغ ها روشن شد. همان اتفاقی که خون حاج قاسم در انتهای دهه نود رقم زد، همین کار را باز سال ۱۴۰۱ خون نوجوان های حزب اللهی و پایین شهری با قلب ایران نمود. آری، منطقه بازی شیطان «وهم و خیال» است و این ایمان است که از عقل میجوشد و صحنه خیال را منضبط میکند و تا عمل امتداد میابد. ایمان عمل می زاید و عمل ایمان می افزاید و این چرخه قدرتمند بازی شیطان را مرحله به مرحله خراب میکند.
🔶 روزنامه های زنجیره ای و فیس بوک و توییتر و اینستاگرام و سلبریتی ها و هوش مصنوعی و متاورس و چه و چه، همه ابزارند که ذهن مردم مدیریت شود.اما در ایران این ایمان بود که یک روز به نام صاحب الزمان عج ، یک روز نام سیدالشهدا (ع) یک روز نام حاج قاسم ، یک روز شهید آرمان و روح الله غالب شد. انتم الاعلون ان کنتم مومنین. بهانه های جوشیدن ایمان مردم سهل تر شده چون مردم بیشتر رشد کرده اند. ایمان، چشم ها را میشوید که جور دیگر ببینند. بصر میشوید و بصیرت میسازد. یهدیهم ربهم بایمانهم...
🔶 ایام الله روزهایی است که ورق بر میگردد أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ. همه تلاش خوبان عالم این است که ایمان را افزایش دهند که چشمها ببیند. الله ولی الذین آمنوا یخرجهم من الظلمات الی النور. وقتی عالم از ظلمت و کوری خلاص میشود یک گام ظهور نزدیک میگردد. حماسه غزه را اینگونه ببینید، یک معجزه جهانی با خون معصوم ترین انسان های عالم رقم میخورد و حالا ببینید چطور پرده پنهان کاری دشمن از جلوی چشم کل جهان برداشته میشود و فرعون پنهان شده را ظاهر میکند، برای همه جهان.
🔶 دورانی است که باید جشن بصر گرفت. جشن دیدن، این دیدن برای مردم دنیا امروز از نان شب واجب تر است. به خدا از نان شب واجب تر است. این دیدن، گسترش که میابد ظهور میسازد، قیامت میکند فبصرک الیوم حدید. جشن بصیرت، جشن دوران ما است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
سیلی سرخ.pdf
106.9K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی #رسانه
✅ سیلی سرخ
🔶 اکنون جنبش انصارالله یمن بعنوان یک قدرت نوظهور نظامی در عرصه منطقه مطرح است و دارای نقش و جایگاه ویژه ای در محور مقاومت نیز می باشد. قیقا دو ماه پیش، ۹ آبان ماه، در حالی که چشم ها به لبنان دوخته و همه انتظار ورود جدی حزب الله به صحنه درگیری با رژیم صهیونیستی را داشتند، ناگهان وقوع رخدادی، سرزمین اویس قرنی را به سر خط اخبار جهانی کشاند. در میانه حملات و اوج گیری جنایات اشغالگران در باریکه غزه، سرتیپ یحیی سریع فرمانده ارتش یمن با ظاهر شدن در صحنه تلوزیون، رسما علیه اسرائیل اعلام جنگ کرد. او در این بیانیه تصویری ضمن اعلام حمایت کامل از مقاومت فلسطین، از یک استراتژی مهم رونمایی کرد: ما تا پایان تجاوز به غزه، به حملات موشکی و پهپادهای به اهداف اسرائیل ادامه میدهیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سید حسین حسینی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی #اقتصاد
#انتخابات #معیشت
#پیشرفت #اغتشاشات
#مردمسالاری_دینی
✅ راه حل مشکلات چیست؟
🔰 قسمت اول
🔶 در زیر آسمان کبود و بر روی این کره خاکی، کشور و جامعه بدون مشکل نمیتوان پیدا کرد و ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده و ملت ایران هم با پارهای از مشکلات روبهروست. البته مشکلات جوامع بشری یکسان نبوده و هر جامعه و کشوری مشکلات خاص خود را دارد؛ اما آنچه بسیار مهم و حائز اهمیت است، جستوجوی راهحلهای منطقی و درست برای حل مشکلات به اقتضای شرایط است.
🔶 ایران کشوری با پیشینه تمدنی چندین هزار ساله و دارای موقعیت فوقالعاده راهبردی و در مواردی از مختصات و ویژگیهایش، بینظیر یا کمنظیر است. با انقلاب اسلامی و استقرار نظام مردمسالاری دینی در ایران، ملت ما در مسیر پیشرفت و قرار گفتن در جایگاه واقعی خود به حرکت درآمد و به همین دلیل، جبهه استکبار برای جلوگیری از تبدیل شدن جمهوری اسلامی به یک الگو برای دیگر ملل و به ویژه ملتهای مسلمان، نظام سیاسی نوپای برآمده از آرای مردم را مورد تهاجم قرار داد؛ تهاجمی که طی ۴۵ سال گذشته به شکلهای گوناگون استمرار داشته و اکنون نیز ادامه دارد. با وجود توطئهها، فشارها، تحریمها و فتنهانگیزیهای دشمنان خارجی و دنبالههای داخلی آنان، ایران اسلامی در ۴۵ سال گذشته، پیشرفتها و موفقیتهای بزرگی را در حوزههای گوناگون داشته و همین دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی، به ویژه در علوم و فناوریهای نوین، کشورهای سلطهگر غربی را به شدت نگران نقشآفرینی اسلام در آینده جهان با محوریت ایران کرده است.
🔶 اما با وجود پیشرفتهای فراوان، اکنون بخشی از مردم ایران با مشکلاتی مواجه هستند که در صدر این مشکلات مسائل اقتصادی و معیشتی قرار دارد. در همه نظرسنجیهای صورت گرفته در کشور از سوی سازمانهای گوناگون، تورم و گرانی، بیکاری و فاصله زیاد میان دخل و خرج، عامل اصلی نارضایتیها اعلام شده است.
🔶 حال پرسش اصلی این است که راه حل این مشکلات چیست؟ چگونه و با چه سازوکاری میتوان این مشکلات را برطرف کرد؟ در پاسخ به این پرسش دو دیدگاه کلی و کلان وجود دارد که برای برگزیدن راه حل درست، باید در هر یک از این دیدگاهها، به دور از احساس و هیجان، فارغ از حب و بغض و بر مبنای عقلانیت و محاسبهگری تأمل کرد.
1⃣ دیدگاه اعتراض و اغتشاش
در این دیدگاه، بر این نکته تصریح و تأکید میشود که باید مردم ناراضی و معترض را به خیابانها کشاند و نظام را تحت فشار قرار داد و با اغتشاش و نافرمانی، مقدمات تغییر برای بهبود شرایط و حل مشکلات را فراهم کرد. طرفداران این دیدگاه به طور دائم با برجستهسازی مشکلات و بعضاً سیاهنمایی از شرایط کشور، دنبال عمقبخشی به نارضایتیها برای تبدیل نارضایتی به اعتراض خیابانی هستند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای یدالله جوانی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #اقتصاد #انتخابات #معیشت #پیشرفت #اغتشاشات #مردمسالاری_دینی ✅ راه حل مشکلات چیست؟ 🔰 قسم
#عزت_ملی #اقتصاد
#انتخابات #معیشت
#پیشرفت #اغتشاشات
#مردمسالاری_دینی
✅ راه حل مشکلات چیست؟
🔰 قسمت دوم
2⃣ دیدگاه مشارکتآفرینی و شایستهگزینی مسئولان
در این دیدگاه، تمرکز بر این نکته و اصل است که مشکلات کشور، باید به دست مسئولان متعهد، با کفایت و کارآمد حل شود و این مسئولان را مردم از طریق انتخابات برمیگزینند. به عبارت دیگر، ادارهکنندگان کشور، مسئولان کشور و کارگزاران نظام باید مشکلات را حل کنند. طبق اصل ششم قانون اساسی، مردم آن عامل اصلی در تعیین و انتخاب کارگزاران نظام به حساب میآیند. در اصل ششم آمده است، در جمهوری اسلامی امور کشور باید با اتکای آرای عمومی اداره شود از طریق انتخابات: انتخاب رئیسجمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر اینها، یا از راه همهپرسی در مواردی که در اصول دیگر این قانون معین میشود. بنابراین، قانون اساسی سازوکار حل مشکلات را به خوبی تعیین کرده است. با نگاهی به کارنامه ۴۵ ساله جمهوری اسلامی، به خوبی و آسانی میتوان قضاوت کرد، در این ۴۵ سال کارهای بزرگ و موفقیتهای چشمگیر و خیرهکننده با مدیریت کارگزاران متعهد و متخصص انجام شده، و آنجاهایی هم که مشکلاتی وجود دارد و این مشکلات امروز موجبات نارضایتیها را فراهم کرده، دلیل اصلیاش ضعف مدیران، کمکاریها و سیاستگذاریهای اجرایی نادرست بوده است.
🔶 با تأمل در این دو دیدگاه، به وضوح میتوان دریافت که اساساً، دیدگاه اول نه تنها حلال مشکلات نخواهد بود، بلکه مشکلآفرین بوده و دنبال کردن آن نتیجهای جز افزودن بر مشکلات کشور نخواهد داشت. به همین دلیل در پشت صحنه این دیدگاه، همان کسانی هستند که نمیخواهند ایران اسلامی پیشرفت کرده و به یک الگو در جهان اسلام و منطقه تبدیل شود. شناختن بازیگران و صاحبان این دیدگاه هم کار سخت و دشواری نیست. در سالهای اخیر، شبکههای ماهوارهای متصل به آمریکا، انگلیس، رژیم صهیونیستی و جریان ضد انقلاب، رویکرد اصلیشان ایجاد نارضایتی در مردم از طریق سیاهنمایی، بزرگنمایی مشکلات و کوچکنمایی موفقیتها و تلاش برای تبدیل نارضایتی به اعتراض و در نهایت به اغتشاش بوده است.
🔶 اکنون در آستانه دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری قرار داریم و باز هم اسفندماه سال جاری، روز برگزاری این انتخابات است. صاحبان و طرفداران دیدگاههای مطرح شده، از مدتها قبل برای انتخابات آخر سال فعال شده و به گفتمانسازی مشغول هستند. خط مشارکت و خط تحریم خلاصه گفتمان این دو دیدگاه است. بسیار روشن است که خط تحریمیها به هر دلیل و با هر ماهیت، در زمین دشمن بازی کرده و پازل آمریکا و متحدانش را برای فشار بیشتر به ملت ایران تکمیل میکنند؛ اما کسانی که بر گفتمان مشارکت تأکید دارند، دلسوزان واقعی کشور، نظام و مردم هستند؛ چرا که انتخابات، فصل جابهجاییها، شایستهگزینیها و سپردن مسئولیتها به انسانهای کارآمد است.
🔶 بدون تردید و با اطمینان خاطر میتوان گفت، در صدر دلسوزان کشور و دغدغهمندان برای حل مشکلات مردم به ویژه در حوزه مسائل اقتصادی و معیشتی، رهبر حکیم انقلاب اسلامی، حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) قرار دارند. از همین رو معظمله با علم به اینکه کلید حل مشکلات کشور در دستان مردم قرار دارد؛ از ابتدای سال و در ۱۵ فروردین، اهمیت انتخابات آخر سال را گوشزد کرده و تاکنون در چند مقطع این مهم را تبیین کردهاند. ایشان در بیانات خود در دیدار مردم کرمان و خوزستان در روز دوم دیماه سال جاری با اشاره مجدد به چهار راهبرد مشارکت قوی، رقابت واقعی، سلامت حقیقی و امنیت در انتخابات فرمودند: «بعضیها مردم را از انتخابات دلسرد میکنند؛ این کار غلطی است، این اشتباه است، این به ضرر کشور است؛ به ضرر فلان شخص و فلان آدم نیست، به ضرر کشور است. بعضیها برای اینکه مردم را از انتخابات دلسرد کنند، مدام مشکلات کشور را جلوی چشم میآورند. خب اگر مشکلات وجود دارد، راه حل مشکلات چیست؟ راه حل مشکلات انتخابات است. اتفاقا برای اینکه مشکلات برطرف بشود، بایستی در انتخابات شرکت کرد.»
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای یدالله جوانی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#جمهوری_اسلامی #جانفدا
#هویت_ملی
✅ چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟
🔶 شهید سلیمانی بی شک در زمره شخصیت هایی است که جامعه ایرانی بشدت از وی متأثر خواهد بود. احتمالاً در طول تاریخ هیچ بدرقه ای به میزان تشییع پیکر او شکوهمند نبوده است. تعامل فرهنگی او با جامعه ایران فراتر از یک اسوه نظامی یا جهادی یا انقلابی است، شهید سلیمانی همانند سایر سرداران و رفقای شهیدش نیست. مسأله قهرمان ملی بودنش با نامگذاری چند خیابان و ورزشگاه و فرودگاه تمام نمی شود. مردم ایران با شهید سلیمانی در حال زندگی هستند، به هر بهانه ای نام او در حال تکرار است و ایران، امروز بدون نام سلیمانی در هیچ جای جهان شناخته شده نیست.
🔶 ظهور بخش مهمی از مؤلفه های هویتی جامعه ایران در شخصیت شهید سلیمانی، دلیل عمده در این تلّقی های اسطوره ای از ایشان است. به طور کلی ملّت ها در پسندهای هویتی خودشان، به سوژه هایی که بیشترین تطابق را با مؤلفه های هویت ملّی دارند، تمایل پیدا می کند. این تطابق ها موجب می شود میان جامعه و شخصیت، احساس هم ذات پنداری پدید آید و جامعه برای یگانگی با آن ابراز تمایل نماید.
🔶 عدالتخواهی، جوانمردی، شجاعت، استقلال طلبی، عشق بازی، آزادی خواهی، مظلوم نوازی، صداقت، معناگرایی، کارآمدی، ذکاوت، عقلانیت و ... از جمله مؤلفه های هویت ملی ایرانی است که در شخصیت حاج قاسم به صورت ملموسی متبلور بود. این تبلور موجب شد؛ تا ایشان تصویر خلاصه شده ای از یک آینده آرمانی یا یک گذشته افتخار آمیز، عینی شده ارزش های تاریخی و روایت مورد پذیرش ملت ایران از بنیان های هویتی خویش باشد. بر این اساس آن چه در حماسه تشییع قاسم سلیمانی روی دست ها گرفته شد، نه یک پیکر یا تابوت بلکه منِ آرمانی و پسندهای هویتی ملت ایران بود.
🔶 حال با این پرسش مواجهیم که چه بستری، ظهور چنین شخصیتی را به لحاظ تاریخی امکان پذیر کرده است؟ آیا بروز مؤلفه های هویتی یک ملت در قامت یک شخص به خودی خود میسر است؟ در پاسخ باید گفت؛ تحقق واقعی ارزش های هویتی یک جامعه فقط در بستر یک ساخت سیاسی رسمی امکان پذیر است. نظام سیاسی است که مشخص می کند، ارزش هایی که بدان دعوت شد و نهضتی که برای آن شکل گرفت، نه یک هوس زودگذر بلکه قیامی مصمم برای زندگی سازی و جامعه پردازی است.
🔶 ارزش های هویتی اگر در قالب یک ساخت سیاسی تحقق و استمرار ملی نداشته باشد چیزی جز تخیل آرزوها نیست. عدالتخواهی زمانی معنادارست که پنجه در پنجه جهان سرمایه داری داشته باشی ... معنویت زمانی واقعی است که تمام ارکان شرک و بت پرستی عالم را در صف مقابل خود داشته باشی... کارآمدی زمانی چشمگیر است که حل کننده مسئله ای از نظام مسائل بشریت باشی... مظلوم نوازی زمانی حقیقی است که در بزرگترین میدان ظلم جهانی حاضر باشی... شجاعت زمانی قابل اعتناست که برهم زننده طرح های گنده لات های عالم باشی... آزادی خواهی زمانی شعار نیست که در خاک خود مستقل باشی... صداقت زمانی پذیرفتنی است که دهه ها بر آرمان های خود پایمرد باشی... عقلانیت زمانی دندان گیر است که حامل حرفی در برابر جهالت تمدنی باشی... شهادت زمانی زیباست که مقتول شقی ترین ساختارهای جرم و فساد عالم باشی، در یک کلام باید برپاکننده ارزش های هویتی ات در قالب یک نظام سیاسی رسمی باشی.... باید یک نظام انقلابی باشی.
🔶 بدین معنا ظهور پدیده ای اجتماعی به نام قاسم سلیمانی به عنوان بازتاب دهنده هویت استعلایی یک ملت صرفاً در ظرف یک ساخت حقوقی و نظم سیاسی امکان پذیر است. این همه نهضت ها آمده اند و رفته اند اما هیچکدام قابله ای برای زایشی چون سلیمانی نبوده اند، جنبشی چون اخوان المسلمین و ... تا آخر دنیا هم نمی تواند ظاهرکننده شبهی از او باشند. تمام دلربائی حاج قاسم این است که نه شهید نهضت که شهید نظام و نه شهید انقلاب که شهید جمهوری اسلامی است و از همین روست که جمهوری اسلامی تنها امکان تاریخی برای بروز شخصیتی چون قاسم سلیمانی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی افراز
🆔 @tahlil_shjr
#جمهوری_اسلامی
#نظام_اسلامی
#هویت #وحدت
#مردمسالاری_دینی
✅ اسلامیت نظام و انتخابات
🔶 «جمهوریت و اسلامیت نظام هر دو به انتخابات وابسته است، چراکه تحقق جمهوریت و مردمسالاری و حاکمیت مردم در اداره کشور هیچ راهی جز برگزاری انتخابات ندارد». بعد از این بیان رهبر معظم انقلاب، افراد زیادی سؤال میکنند جمهوریت را متوجه هستیم، اما اسلامیت نظام که از ناحیه وحی است، چگونه با انتخابات گره میخورد.
🔶 طبیعی است که منظور رهبری محتوای اسلام نیست، بلکه تحقق حاکمیت اسلام است و امروزه که حکومت اسلامی نداریم با جمهوریت معنا مییابد. برای فهم این مهم باید از سه منظر به اسلامیت نظام نگریست تا سامان ذهنی پیوند اسلامیت و جمهوریت برقرار شود. اینجا وزندهی صورت نمیگیرد بلکه «امکان امر واقع» موضوعیت دارد.
🔶 منظر اول: در اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) اسلامیت و جمهوریت از دو مسیر متفاوت به هم نمیپیوندد که در صورت لزوم بشود به امتزاج آنان پایان داد و به قول سکولارها و غربگراها به تفکیک دین و سیاست روی آورد. در اندیشه امام دین خود زایشگاه سیاست است و این سیاست از درون دین متولد میشود که مثال نمادین آن جمله معروف شهید مدرس است که «سیاست ما عین دیانت و دیانت ما عین سیاست ماست». مسائلی مانند جهاد، اجرای حدود قضایی و احکام اجتماعی اسلام صرفاً در صلاحیت نظام اسلامی است.
🔶 بنابراین، وحدت دین و سیاست امری تدبیری نیست؛ مقولهای ذاتی است که در ایران از سال ۹۰۷ هجری (شروع صفویه) تا کنون این مهم چنان در هم تنیده شده است که اسلام تشیع جزو عناصر اختصاصی هویتی ایرانیان محسوب میشود. حال آنکه اسلام اهل سنت خصوصیتی عام برای همه مسلمانان و همه کشورهای مسلمان است.
🔶 منظر دوم: بالفعل شدن حاکمیت دین در عرصه سیاسی به اراده مردم بستگی دارد. حتی حکومت امیرالمؤمنین که طبق باور امامیه منصوب است، به واسطه به میدان نیامدن مردم بالقوه ماند. خود امام در بیعت عمومی سال ۳۵ هجری در مدینه نیز به نصب خود اشاره نمیکند، بلکه میفرماید: «لولا حُضُورُ الحاضِرِ، و قِیامُ الحُجَّه بِوُجودِ الناصِرِ، و ما أخَذَ اللّه ُ عَلَى العُلَماءِ أن لا یُقارُّوا على کِظَّه ظالِمٍ، و لا سَغَبِ مَظلومٍ، لأَلقَیتُ حَبلَها على غاربِهِا؛ اگر نبود فراوانی بیعتکنندگان (اکثریت) و تمام شدن حجت با وجود یار و یاور، و اگر نبود که خداوند از علما (اسلامیت) پیمان گرفته است که به سیری ستمگران و گرسنگی ستمدیده رضایت ندهند، هر آینه مهار شتر خلافت را بر شانهاش میانداختم».
🔶 حکومت علی (ع) مشروع بود، اما بالفعل نبود و در سال ۳۵ با ۲۵ سال تأخیر بالفعل شد. آن یار و آن یاوری که امام اشاره میکند نقطه عطف برای بالفعل شدن حکومت است. اکنون نیز اینگونه است.
🔶 اینکه میگویند هر انتخابات یک رفراندوم به جمهوری اسلامی نیز است، یعنی همین، یعنی مردم فرد را برمیگزینند، اما این گزینش یعنی استمرار نظام جمهوری اسلامی و معنای والاتر آن یعنی استمرار ماهیت حقیقی آن در ساختار حقوقی، پس اگر مردم به میدان نیایند حاکمانی که اسلامیت را به پیش ببرند نیز وجود نخواهند داشت و اگر باشند و شایستگی هم داشته باشند بالقوه خواهند ماند.
🔶 منظر سوم: رهبری نظام جمهوری اسلامی نگهبان و قبلهنمای اسلامیت نظام است. بالاترین مرجعیت صیانت از سیرت و صورت دین در جامعه اسلامی است و بالفعل شدن چنین رهبری در عصر حاضر با معماری بینظیر امام در نظامسازی، به انتخاب مردم سپرده شده است.
🔶 شخصاً از مرحوم آیتالله مصباح یزدی در دانشگاه تهران پرسیدم نسبت ولایت فقیه و جمهوریت را چگونه توجیه میکنید؟ و او دقیقاً چنین پاسخ داد «اگر مردم نخواهند، ولی فقیه وجود دارد، اما بالقوه میماند و حکومتش شکل نمیگیرد»؛ بنابراین انتخابات امسال از جهت انتخابات مجلس خبرگان نیز انتخاب اسلامیت است. نه اینکه اسلام وجود ندارد یا مردم محتوای دین را کم و زیاد میکنند بلکه مردم متولیان امر دین سیاسی و اجتماعی را انتخاب میکنند، تثبیت و استمرار میبخشند و این چفت و بست بومی و زیبا که مستقل از قرارداد اجتماعی غرب است مدیون معماری آن رهبر حکیم و بزرگ تاریخ معاصر ما یعنی امام خمینی (ره) است که هم دین را به میدان اجتماع و سیاست آورد و هم مردم را وارد صحنه کرد و هویت بخشید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالله گنجی
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#برجام
#مرد_میدان #جانفدا
✅ یک مهندسی چندبُعدی؛ سلیمانی و سلیمانیزاسیون
🔰 قسمت اول
1⃣ حاج قاسم سلیمانی، به معنای حقیقی کلمه مهندس بود و تحولات بزرگی را معماری کرد. او به معنای واقعی کلمه، از تهدیدهای بزرگ، فرصتهایی دورانساز ساخت؛ همچنان که گفته بود: «من با تجربه میگویم میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد، در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم.». مهندسیهای او بسیار متنوع است، از افغانستان و عراق و سوریه و لبنان و یمن تا آمریکای جنوبی؛ و سرانجام، افکار عمومی ایران.
🔶 یک قلم مهندسی «مرد میدان»، همان است که وبسایت الجزیره (به قلم یکی از اعضای اپوزیسیون جمهوری اسلامی و استاد دانشگاه کلمبیا) اواخر تیر ماه ۱۳۹۴ منتشر کرد: «اگر توافق با ایران از نقشههای کنگره یا مخالفان در ایران جان سالم در ببرد، گل سرسبد دستاوردهای اوباما به عنوان تجلی قدرت هوشمند خواهد شد. به تعبیر جوزف نای، این ترکیب قدرت نرم و سخت است. دکترین اوباما اهدافی فراتر از ایران و برنامه هستهایاش دارد؛ اما همیشه میان نیات مؤلف یک دکترین و شیوه خوانش و شکستن ساختار آن توسط دیگران، اختلاف وجود دارد. برای دکترین اوباما هر نامی که انتخاب کنید، او و جوزف نای باید کولهبار خود را ببندند و به قم بروند تا بفهمند قدرت هوشمند چیست... از همان مرزهای پُرنفوذی که قرار است بازرسان سازمان ملل (و در میان آنها جاسوسان اسرائیل) به ایران بروند و تأسیسات هستهای را بازرسی و رصد کنند، از همان مرزها، قاسم سلیمانی خیلی زودتر نفوذ کرده و اوباما و نای را دور زده است».
2⃣ دقت سردار سلیمانی چنان بود که ۹ اسفند ۱۳۹۷ گفت: «برجام برای دشمن، سه ضلعی است نه یک ضلعی. اوباما فکر میکرد به مرور زمان به دو ضلع دیگر میرسد، اما آدم عجولی که آمده، اصرار دارد به سرعت برسد. اینکه اصرار میکنند بر برجام ۲ در منطقه، برای این است که میخواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، بخشکانند».
🔶 درستی این سخن، زمانی آشکارتر شد که تیم جو بایدن با وجود اعلام شکست راهبرد «فشار حداکثری» ترامپ، از «فشار هوشمند» برای رسیدن به «برجام پلاس» (مطالبه امتیازاتی افزونتر از برجام) خبر دادند. شهید سلیمانی نه در سال ۱۳۹۷، بلکه دی ماه ۱۳۹۳ نقشه دشمن را شناخته و محرمانه، به وزیر خارجه پیغام داده بود.حاج قاسم خبر داشت که مقارن قدم زدن وزیر خارجه ما با جان کری در ژنو، هواپیمای آمریکایی در فرودگاه موصل فرود آمده، ژنرالهای آمریکایی با فرماندهان داعش ملاقات کرده، و سلاحها و تجهیزات پیشرفته را در اختیار آنها قرار دادهاند.
3⃣ سلیمانی از محبوبیت و شهرت گریزان بود، چنان که گفته بود: «باید به این بلوغ برسیم که نباید دیده شویم. آن کس که باید ببیند، میبیند». اما محبوبیت او چنان بالا رفته بود که آقای ظریف، اردیبهشت دو سال قبل در گفتوگوی کذایی با سعید لیلاز اذعان کرد: «قبل از شهادت شهید سلیمانی، در تمامی نظرسنجیهایی که ما داشتیم، از سال ۹۶ تا ۹۹؛ محبوبیت من از ۹۰، آمد روی ۶۰ درصد، و محبوبیت شهید سلیمانی، رفت روی ۹۰ درصد. مردم ما، قهرمان بودن در منطقه را میپسندند. ما هم نوکر مردم و هم نوکر آنچه میپسندند، هستیم». این واقعیت، دقیقا خلاف تصویر وارونهای است که محافل غربگرا کوشیدهاند از ملت ایران بسازند.
4⃣ راز محبوبیت حاج قاسم، در مسئولیتشناسی و دردمندی اوست. او در نامهای که برای دخترش نوشته و احتمالا اشک و رشک او را برانگیخته، مینویسد نمک در چشم خود خواهد پاشید تا به عنوان یک مسئول، به خواب نرود: «هر بار که سـفر را آغاز میکنم، احساس میکنم دیگر نمیبینمتان... شما چشمان منید. بیش از بیست سال است که شما را همیشه نگران دارم... عزیزم من متعلق به آن سپاهی هستم که نمیخوابد و نباید بخوابد تا دیگران در آرامش بخوابند. دختر عزیزم، شما در خانه من در امان و با عزت و افتخار زندگی میکنید. چه کنم برای آن دختر بیپناهی که هیچ فریادرسی ندارد و آن طفلگریان که هیچ چیز ندارد و همه چیز خود را از دست داده. پس شما مرا نذر خود کنید و به او واگذار نمایید...
🔶 دخترم خیلی خستهام. سی سال است که نخوابیدهام، اما دیگر نمیخواهم بخوابم. من در چشمان خود نمک میریزم که پلکهایم جرأت بر هم آمدن نداشته باشـد تا نکند در غفلت من، آن طفل بیپناه را سر ببرند. وقتی فکر میکنم آن دختر هراسان تویی، نرجس اسـت، زینب است و آن نوجوان و جوان در مسلخ خوابانده که در حال سر بریده شدن است، حسینم و رضایم است، از من چه توقعی دارید؟ نظارهگر باشم، بیخیال باشم، تاجر باشم؟ نه من نمیتوانم اینگونه زندگی بکنم».
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr