#معنویت
#شب_قدر #روشنگری
#ماه_رمضان #بندگی
#تاریخ_صدر_اسلام
✅ عشقت به دست طوفان خواهد سپرد ما را
🔰 قسمت اول
🔶 مقارنه زمین و آسمان نزدیک است. این شب ها زمین به آسمان از همیشه نزدیکتر میشود؛ چندان نزدیک که شاید بتوان ابراهیموار در ملکوت آسمانها نگریست. «و کذلک نری ابراهیم ملکوت السماوات و الارض و لیکون من الموقنین». زمین و زمان، آن حصار و حجابی است که دیده ما را از ملکوت مستور داشته و این شب ها جرعهای از ملکوت را میچشانند تا بیتاب و بیقرارمان کنند. یک شب قدر از مبارکی، هزارماه میشود و این جرعه یعنی که هستی ذاتا ملکوت است و زمین و زمانبردار نیست. یعنی که جاودانگی و فرا زمانی زیستن تقدیر آدمی است، حتی اگر دچار هبوط شده و در حصار زمین و زمان و تن گرفتار آمده باشد.
لحظه تحویل سال و حال و جان نزدیک است.
🔶 این شب ها زمین به آسمان از همیشه نزدیکتر میشود تا بهار جان بدمد. «انّ لربکم فیایام دهرکم نفحات الا فتعرضوا لها». درست است که زندگی همواره از آسمان به سوی زمین میبارد و جاری میشود و آفتاب زندگی همواره بر ما میتابد و جان میبخشد. اما این بار ماجرا رویاییتر است.
🔶 راست گفت خداوند تبارک و تعالی که «هوالذی یصلّی علیکم و ملائکته لیخرجکم من الظّلمات الی النور... او کسی است که خود و فرشتگانش بر شما درود و تحیت میفرستند تا از تاریکیها به سمت نور خارج کنند» (احزاب/43). این نزول حیات و تحیت، لاینقطع است اما حکایت شب قدر حکایت دیگری است. آنک فرشتگان رحمت الهی فرود میآیند و در بارگاه امام عصر و صاحب زمان (عج) - حضرت ربیع الأنام و نضرهًْ الأیام- به ادب زانو میزنند و بهترین درود و تحیتها و سلام و سلامتیها را تقدیم میکنند. این چنین سزاوار است اگر بیقراران، امشب بیتابتر از همیشه بانگ برآرند که «این السبب المتصل بین الارض و السماء». شب قدر لب به خنده گشوده است و دیده از باران بیقراری، تر.
عاشق شو ار نه روزی کار جهان سرآید
ناخوانده نقش مقصود از کارگاه هستی ...
عشقت به دست طوفان خواهد سپرد ما را
چون برق از این کشاکش، پنداشتی که رستی
🔶 حقیقت همان است که خداوند به پیامبر (ص) فرمود. «بگو پروردگارم برای شما هیچ ارزش و اعتباری قائل نیست اگر دعایتان نباشد» (فرقان/77) و «ای کسانی که ایمان آوردهاید خداوند و فرستاده او را اجابت کنید آن هنگام که شما را میخوانند تا زنده کنند و بدانید که خداوند میان انسان و قلب او حائل است و اینکه به سوی او محشور میشوید.» (انفال/24).
🔶 اگر ادب بندگی و زندگی را به انسان- ظلوم جهول- نمیآموختند، او بیدست و پاتر از آن بود که به سلامت به سر آورد. «انت کهفی حین تعیینی المذاهب... تو سر پناه منی آن هنگام که راهها مرا به رنج و سختی افکند. و تو از سر رحمت آفریننده منی حال آن که از آفرینش من بینیازی بودی. و اگر رحمت تو نبود، هر آینه من از هلاک شدگان بودم. و تو با یاری من بر دشمنانم، تأیید کننده منی و اگر یاری تو نبود، هر آینه من از رسواشدگان بودم». (دعای نیمه رجب و مشابه آن، دعای 51 صحیفه سجادیه). ما از نسل آدم و حواییم که زبان به اعتراف گشودند و « قالا ربنا ظلمنا انفسنا و ان لم تغفرلنا و ترحمنا لنکونن من الخاسرین» (اعراف/23). ما به زیانکاری خویش اگر مورد مغفرت و عطوفت حق قرار نگیریم اذعان داریم و با این همه زبان به شکر گشوده که «الحمدلله الذی دَلَّنا علی التوبه التی لم نفدها الا من فضله. سپاس خدایی را که ما را به توبه و بازگشت دلالت فرمود، توبهای که آن را از فضل خدا یافتیم». (دعای اول صحیفه سجادیه).
🔶 «آنِ» لیلهًْ القدر همچنان که هنگام وسعت یافتن زمان است، فرصت اتساع ظرفیتها و تحملها و قابلیتهاست. زمینهها و محاسبات متصلب و منجمد مادی در این هنگام قابلیت تغییر و دگرگونی پیدا میکنند. جهان، جهان تقدیر و تدبیر است؛ مجال تنگ اندازهها و محدوده تدبیرهای نارسای بشر است.
🔶 اما در میدان اسباب و علل میتوان گونهای دیگر از تقدیر را تدبیر کرد و برگزید. «تقطعت بهم الاسباب» حکایت بیچارگی آنهاست که چشم از آسمان برداشتند و خود را مبدأ اسباب و علل پنداشتند و از چشم پروردگار افتادند. ما پناه میبریم به خدا از اینکه ازچشم عنایت حضرتش بیافتیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت #شب_قدر #روشنگری #ماه_رمضان #بندگی #تاریخ_صدر_اسلام ✅ عشقت به دست طوفان خواهد سپرد ما را
#معنویت
#شب_قدر #روشنگری
#ماه_رمضان #بندگی
#تاریخ_صدر_اسلام
✅ عشقت به دست طوفان خواهد سپرد ما را
🔰 قسمت دوم
🔶 «و لاترم بیکَرَمْیِ من سقط من عین رعایتک... و مرا مانند کسی که از چشم عنایت تو افتاده و جامه خواری و بدبختی از جانب تو بر او پوشیده شده، از درگاه خود دور مساز بلکه دستم را بگیر و از سقوط بیدینان و دلهره گمراهان و لغزش فریبخوردگان و ورطه هلاک شدگان نجات ده... مرا به حیات طیبه زنده بدار... و از شماتت دشمنان و پیشامد بلا و ذلت و خواری پناه بده... و مرا سرگشته در وادی طغیان و سرکشی رها مکن و مایه عبرت دیگران نخواه... و دیگری را جایگزین من نکن و نام مرا از دفتر نیکان تغییر نده». (دعای 47 صحیفه سجادیه).
🔶 لحظه سال تحویل جان، شب تقدیر مختار و هنگام اختیار بهترین تقدیرهاست. کلید گشایش تنگناها و بهانه بهرهمندیهای ماورای حساب عادی بشر را باید در غیب عالم جست: «وعنده مفاتح الغیب». هستی، با محاسبه تمام پیش میرود و نظام سبب و اسباب بر آن حاکم است. اما در این میان یک اَبَر محاسبه وجود دارد که عین حساب و محاسبه و تدبیر و تقدیر است. گمان و پندار آدمی که همه محاسبه نیست. «و من یتّقالله یجعل له مخرجاً و یرزقه من حیث لایحتسب و من یتوکل علی الله فهو حسبه انّ الله بالغ امره قدجعلالله لکل شی قدراً» (طلاق/3و2).
🔶 قدر و اندازهها دست خداست و هم اوست که قبض و بسط میدهد. تنها اوست که خواسته خود را به سرانجام میرساند و چنین خدایی برای سپردن امور به وی کفایت میکند. تقوای خداست که گشایشگر و بنبستشکن است. و تقواست که آدمی را بهرهمند میسازد از آنجا که هیچ محاسبه نکرده و گمان نمیبرد. گشایشها و مضیقهها به دست اوست و سر آغاز این وسعت، در دل و جان آدمی است. به تعبیر امیرمومنان آنچه آدمی را قیمتی میکند، همین گنجایش دل و جان اوست. «یا کمیل! هذه القلوب اوعیهًٌْ فخیرُها اوعاها. ای کمیل این دلها مانند ظرف است و بهترین آنها پرگنجایشترین آنهاست» (حکمت 147 نهجالبلاغه). ما باید اراده کنیم و بخواهیم تا دعای «حول حالنا الی احسن الحال» مستجاب شود. تا تصمیم و کوشش نباشد، کشش و گشایش نیز در کار نخواهد بود و تغییر اصلی آدم و عالم رخ نخواهد داد.
🔶 زمین و زمانی که انسان ظلوم جهول در آن سر کرد، به غایت رازآلود است. آدمی قرنها به نام تغییر در جا زد، به اسم پیشرفت عقب رفت، به نام سعادت در کام بدبختی افتاد، به اسم آزادی خویشتن را در اسارت یافت و به سودای کامجویی و دستیابی به خواستهها و آرزوها تلخکام شد. چرا؟ مصیبت از آنجا آغاز شد که اراده و اشتها و خواستههای آدمی- به هوای داشتن آزادی و اختیار- روی موج باطل افتاد و نافرمانی به جای اطاعت و سرسپردگی نفس جای حرّیت نشست. تن بر جان غالب شد و صدای اولیای شرافت و کرامت را بلند کرد که «الا حُرٌّ یدع هذه اللُماظه لاهلها؟... آیا آزادهای نیست که این ته مانده غذا کنار دندان (دنیا) را برای اهل آن واگذارد؟ همانا جانهای شما را قیمت و بهایی جز بهشت نیست، پس جز به همین قیمت نفروشید» (حکمت 456 نهجالبلاغه).
🔶 و شگفتا که انسان چگونه در خویش پیله کرده بود و نتوانست سربلند کند و به افق بالاتر بنگرد. همین چند روز پیش بود که مردم را فراخواند و به خطبه ایستاد در حالی که لباسی پشمین بر تن و نعلینی از لیف خرما به پا و علامت سجده بر پیشانی داشت. «الحمدلله الذی الیه مصائر الخلق و عواقب الامر. سپاس خدایی را که سرنوشت مخلوقات و سرانجام کار به سوی اوست. او را به خاطر احسان بزرگ و برهان روشن و فضیلت فزایندهاش سپاس میگوییم».
🔶 و با وجود سنگینی غمی که بر قلب نازنین خویش احساس میکرد، این حمد و سپاس را به غایت و نهایت رساند. آنگاه فرمود «بندگان خدا! شما را به تقوای پروردگاری که لباس بر شما پوشاند و زندگی را ارزانی کرد، سفارش میکنم. پس اگر کسی میتوانست نردبانی به سوی بقا یا راهی برای راندن مرگ پیدا کند، همانا سلیمان پسر داود علیهالسلام بود که در کنار نبوت و عظمت نزدیکی به پروردگار، مالکیت جن و انس به تسخیر او درآمده بود. پس آن هنگام که روزی خود را به تمامی گرفت و مدت عمر وی کامل شد، کمانهای فنا، تیرهای مرگ را به طرف او نشانه رفت... و سرزمین و خانه او را قوم دیگری به ارث بردند. و همانا برای شما در قرون گذشته عبرت است. کجا رفتند عمالقه و فرزندان آنها؟ کجایند فرعونها و فرزندانآنها؟ کجایند اصحاب شهرهای رَس که پیامبران را کشتند و سنتهای الهی را خاموش نمودند و بدعتهای جباران را زنده کردند؟».
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت #شب_قدر #روشنگری #ماه_رمضان #بندگی #تاریخ_صدر_اسلام ✅ عشقت به دست طوفان خواهد سپرد ما را
#معنویت
#شب_قدر #روشنگری
#ماه_رمضان #بندگی
#تاریخ_صدر_اسلام
✅ عشقت به دست طوفان خواهد سپرد ما را
🔰 قسمت سوم
🔶 داغ دل امام تازه شده بود. «شما را به خدا! آیا انتظار امامی غیر از من را میکشید؟... بدانید بندگان برگزیده خدا عزم کوچیدن از این دنیا را کردند و اندک این دنیا را که باقی نمیماند فروختند و بسیار آخرت را که فنا نمیپذیرد خریدند. برادران ما که خون آنها در صفین ریخت، زیان نکردند که امروز زنده نیستند تا غصهها بخورند و زهر جانسوز اندوه بیاشامند.
🔶 به خدا سوگند خداوند را ملاقات کردند و پاداش آنها را به تمامی داد. کجایند برادرانم که راه را در پیش گرفتند و با حقطلبی راه سپردند. کجاست عمار؟ و کجاست ابنتیهان؟ و کجاست ذوالشهادتین؟ و کجایند همانندهای آنان از برادرانشان که با یکدیگر پیمان مرگ بستند و سرهای آنان را برای فاجران هدیه بردند». آنگاه دست بر محاسن مبارک کشید... دیگر تاب نیاورد و با زبان روزه چون ابر بهاری گریست. و باز از برادرانی که تلاوت و تدبر و احیای قرآن پیشهشان بود و مبارزه با بدعت رسمشان، یاد کرد و سرانجام فرمود «الجهاد الجهاد عبادالله!...» (خطبه 182 نهجالبلاغه).
🔶 مقارنه آسمان و زمین بود. شب قدر علی (ع) فرا رسیده بود. شهید مطهری در کتاب حماسه حسینی پایان ماجرا را چنین روایت میکند؛ «علی بنابیطالب آن وقتی که تیغ بر فرقش فرود آمده و تا نزدیک ابرویش شکافته، این طور حرف میزند: والله ما فجأنی من الموت واردٌ کرهته...
🔶 به خدا قسم مرگ ناگهانی و ضربت ناگهانی که بر من خورد، یک ذره مورد کراهت من نیست، من افتخار میکنم و آرزوی چنین روزی را داشتم، به خدا قسم مثل من مثل آن عاشقی است که به معشوق خود رسیده باشد. به قول شاعر؛ دیدار یار غائب دانی چه ذوق دارد [ابری که در بیابان بر تشنهای ببارد]. مثل من در حال این ضربت خوردن، مثل همان مردمی است که در شبهای تاریک دنبال آب میگردند و ناگهان به آب میرسند».
🔶 خداوندا ما نیز از زبان امیرمومنان تو را میخوانیم. «نسألالله منازل الشهدا و معایشهًْ السعداء و مرافقهًْ الانبیاء. خداوندا جایگاه شهیدان و زندگی سعادتمندان و همنشینی پیامبران را از تو مسئلت میکنیم». امشب نام ما را نیز در زمره سعیدان و شهیدان اهل یقین و مومن به غیب بنویس!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#انتخابات
#ترکیه #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی
✅ اردوغان؛ از اوغلوی ۲۰۲۳ تا اوغلوی ۲۰۲۴
🔶 اردوغان در سال ۲۰۲۳ موفق شد در رقابت با مخالفانش در ترکیه با ۵۲.۱۸ درصد آراء در مقابل ۴۷.۸۲ آرای قلیچدار اوغلو، رئیس جمهور بشود البته با اختلاف کم ۴.۳۶ درصد و این بار در یکشنبه، ۳۰ مارس آنهم در انتخابات سراسری شهرداری ها در این کشور، خود و حزبش (عدالت و توسعه) به دنبال پیروزی هستند.
🔶 اما در این کارزار این بار رقیب جدی اردوغان نه کمال قلیچدار اوغلو بلکه فردی به نام اکرم امام اوغلو شهردار استانبول می باشد. فردی که امید اصلی مخالفان در ترکیه است. نتیجه این انتخابات از دوحال خارج نیست یا منجر به تقویت هرچه بیشتر اردوغان و حزبش در سراسر ترکیه خواهد شد یا آینده سیاسی این کشور دچار تغییر و تحول خواهد شد.
🔶 البته باید این را هم اضافه نمود که عوامل ذیل در نتیجه انتخابات ترکیه بسیار تأثیرگذار خواهد بود:
1⃣ تورم افسارگسیخته و مشکلات اقتصادی
2⃣ نظر رأی دهندگان کرد
3⃣ و نظر رأی دهندگان اسلام گراها
🔶 آخرین نظرسنجی ها حاکی از آن است که اکرم امام اوغلو و رقیب اصلی اش یعنی مراد کوروم از حزب «عدالت و توسعه» رقابت تنگاتنگی در شهر ۱۶ میلیون نفری استانبول دارند. مخالفان اردوغان امید زیادی به پیروزی اکرم امام اوغلو در انتخابات را دارند. برک اسن، تحلیلگر سیاسی از دانشگاه سابانچی نیز معتقد است: «اگر نامزد مخالف دولت بتواند در استانبول پیروز شود، دستکم حزب اصلی مخالف اردوغان میتواند قدرت کافی برای به چالش کشیدن او در سالهای آینده را داشته باشد.»
🔶 اردوغان و مراد کوروم با یک چالش دیگر نیز روبروست و آنهم افزایش حمایت ها از حزب تازه تاسیس و اسلامگرای «رفاه نوین» به دلیل موضع تند این حزب علیه اسرائیل در جریان جنگ غزه و همچنین نارضایتی از مدیریت اقتصادی حزب عدالت و توسعه می باشد.
🔶 اردوغان بارها در سخنرانی هایش بر علیه اسرائیل مواضع تندی داشته است اما در عمل همچنان روابط تجاری این کشور با رژیم صهیونیستی را حفظ نموده است که مورد انتقاد حزب «رفاه نوین» و همچنین ترک هایی شده که میخواهند دولت در حمایت از فلسطینیان رابطه خود را با صهیونیستها عملاً قطع نماید. در این میان مهمت آلتینوز، معاون حزب رفاه نوین در ادعایی به رویترز گفت: «اگر ما یعنی "حزب رفاه نوین" در قدرت بودیم، اسرائیل نمیتوانست به غزه حمله کند.»
🔶 بر اساس نظرسنجی ها، توان اردوغان برای به دست آوردن کنترل مجدد بر استانبول به نظر رای دهندگان کُرد نیز بستگی دارد که ممکن است بسیاری از آنها وفاداری به حزب «عدالت و توسعه» را کنار بگذارند و از امام اوغلو حمایت کنند. بهرحال رقابت بین حزب عدالت و توسعه و حزب رفاه نوین نزدیک و تنگاتنگ است.
🔶 مهمت علی کولات، رئیس مرکز تحقیقات اجتماعی MAK میگوید: «در صورت پیروزی امام اوغلو، وی به بازیگر مهمی در سیاست ترکیه برای ۲۰ سال آینده تبدیل خواهد شد و به احتمال زیاد در انتخابات ریاست جمهوری آینده نیز نامزد خواهد شد.» حال این انتخابات برای اردوغان به نوعی سرنوشت ساز است. آیا می تواند بعد از اوغلوی۲۰۲۳، با مراد کوروم از اوغلوی ۲۰۲۴ نیز عبور نماید؟! باید در آینده دید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_فناوری
#حقوق_بشر #فضای_مجازی
#جنگ_شناختی #اینترنت
✅ حکمرانی شبکهای تروریستهای آمریکایی بر فضای سایبر
🔶 حکمرانی شبکه ای آمریکا به مجموعه ای از ابزارها، سیاست ها و اقداماتی اطلاق می شود که ایالات متحده برای اعمال نفوذ و اقدامات تروریستی- سایبری و کنترل بر فضای مجازی به کار می برد. این ابزارها شامل موارد زیر می شوند:
🔶 کنترل زیرساخت های فنی: آمریکا از طریق شرکت های خصوصی و دولتی خود، بخش بزرگی از زیرساخت های فنی اینترنت، از جمله کابل های زیردریایی، سرورها و پروتکل های مسیریابی را کنترل، شنود و بررسی می کند.
🔶 قوانین و مقررات: آمریکا قوانین و مقرراتی را وضع می کند که بر نحوه فعالیت شرکت های اینترنتی و کاربران در سراسر جهان تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، قانون "مقابله با تروریسم آنلاین" (COTA) به دولت آمریکا اجازه می دهد تا شرکت های اینترنتی را مجبور به شنود یا حذف محتوایی کند که آن را "تروریستی" می داند.
🔶 فعالیت های اطلاعاتی: آمریکا از طریق آژانس های اطلاعاتی خود، مانند آژانس امنیت ملی (NSA)، به طور گسترده در فضای مجازی جاسوسی می کند. این جاسوسی شامل جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران، نظارت بر فعالیت های آنلاین آنها و نفوذ به شبکه های کامپیوتری آنها می شود.
🔶 عملیات سایبری: آمریکا از طریق ارتش سایبری خود، عملیات سایبری تهاجمی و تدافعی انجام می دهد. این عملیات شامل حملات سایبری به وب سایت ها و شبکه های کامپیوتری، انتشار اطلاعات نادرست و پروپاگاندا و ایجاد اختلال در خدمات آنلاین می شود.
🔶 حکمرانی شبکه ای آمریکا به طور فزاینده ای مورد انتقاد قرار گرفته است. منتقدان این سیاست ها معتقدند که آنها حاکمیت ملی دیگر کشورها را تضعیف می کنند، حقوق بشر را نقض می کنند و به آزادی بیان و حریم خصوصی کاربران آسیب می رسانند.
🔶 در اینجا چند نمونه از انتقادات به حکمرانی شبکه ای آمریکا را به عنوان مثال مطرح میکنم:
🔶 تضعیف حاکمیت ملی کشورها و استعمار سایبری- پلتفرمی: کنترل آمریکا بر زیرساخت های فنی جهانی اینترنت به این کشور اجازه می دهد تا بر نحوه استفاده سایر کشورها از اینترنت تأثیر بگذارد. این امر می تواند حاکمیت ملی کشورها را تضعیف کند و به آنها در تعیین سیاست های خود در فضای مجازی استقلال کمتری بدهد.
🔶 نقض حقوق بشر: فعالیت های اطلاعاتی آمریکا در فضای مجازی به طور گسترده به عنوان نقض حقوق بشر، از جمله حق حریم خصوصی و آزادی بیان، محکوم شده است.
🔶 آسیب به آزادی بیان و حریم خصوصی: قوانین و مقررات آمریکا در فضای مجازی می تواند به آزادی بیان و حریم خصوصی کاربران آسیب برساند. به عنوان مثال، قانون COTA به دولت آمریکا اجازه می دهد تا محتوایی را که آن را "تروریستی" می داند، بدون هیچ گونه نظارت قضایی شنود یا حذف کند.
🔶 حکمرانی شبکه ای آمریکا موضوعی پیچیده و بحث برانگیز است. موافقان این سیاست ها معتقدند که آنها برای حفظ امنیت ملی و مقابله با تهدیداتی مانند تروریسم و جرایم سایبری ضروری هستند. اما منتقدان این سیاست ها معتقدند که آنها به حقوق بشر و آزادی های مدنی آسیب می رسانند و باید اصلاح شوند.
🔶 به طور کلی حکمرانی شبکه ای آمریکاییها بر فضای سایبر که مشی تروریستی و ضد حقوق بشری دارند تهدید بسیار جدی برای کشورهای مستقل مانند ایران اسلامی است و نباید اجازه داد آنها از این طریق بستر جنگهای شناختی- ترکیبی را با تسلط و تسخیر دلها و ذهنها مدیریت، هدایت و کنترل کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سید علیرضا آلداود؛ کارشناس رسانه
🆔 @tahlil_shjr
جهش تولید نیاز به نهضت مردمی دارد.pdf
94.1K
#اقتصاد
#گفتمان_سازی #دولت
#مردمی_سازی
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
✅ جهش تولید نیاز به نهضت مردمی دارد
🔶 رهبر انقلاب به طور مشخص از دههی ۹۰، به جریان خودجوش مردمی و آتش به اختیار اعتباربخشی کردند که اینها پیشران بشوند و بتوانند حرکت عمومی را رقم بزنند. تولید، بستر حرکت عمومی است. شما در چرخهی اقتصاد، تولید را دارید، توزیع را دارید، تأمین منابع را دارید، صادرات دارید، موارد مختلف دیگری دارید. ولی آن چیزی که عموم مردم میتوانند وارد بشوند و قابل فهم برای عموم است، تولید است.
🔶 در دههی ۹۰ که به اذعان آمارها، توقف تولید داریم، رشد تولید محسوسی نداریم، در یک دورهای رکود داشتیم، وقتی شما به یک رکود رسیدید حالا دیگر با یک امر عادی کار جلو نمیرود. یک کار مضاعفی باید انجام بدهید. این جهش تولید ممکن نیست مگر با افزایش تعداد کنشگرها. باید توده مردم وارد بشوند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای سید احمد عبودتیان؛ دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی #معنویت
#جمهوری_اسلامی_ایران
#هویت #قانون_اساسی
✅ از ۱۲ فروردین ۵۸ تا امروز؛ چرا جمهوری اسلامی حرم است؟! پس نقدها چه می شود؟
🔶 در سالگرد رای قاطع مردم به جمهوری اسلامی یکبار دیگر جمله آن بزرگ را مرور کنیم: "جمهوری اسلامی حرم است". واقعا چرا؟ آیا این تعبیر ذوقی است؟ عاطفی و از سر شور و علاقه است؟ ابتدا حرم؛ حرم کجاست؟ نقطه ای برای اتصال به انسان کامل که او ظهور و بروز حق است. زائرین گرد حرم جمع می شوند و زیارت و توسل می کنند تا هم نمک سفره شان را بگیرند و هم توشه سفرشان به ابدیت.
🔶 با این توضیح چه نسبتی میان جمهوری اسلامی با این همه خطا و نقص در گوشه و کنارش با حرم مقدس اهل بیت وجود دارد؟ چه آنکه از این نیز بالاتر و فرمود: "والله والله والله این خیمه آسیب دید بیت الله الحرام و مدینه و نجف و کربلا ....و قرآن آسیب می بیند." چرا؟ نسبت ایندو چیست؟ جمهوری اسلامی چیست که آنقدر مقدس است؟ جمهوری اسلامی مسئولین آن است؟ ساختارهاست؟ قانون اساسی است؟ رهبری است؟ چیست؟ جمهوری اسلامی هیچ کدام از این نیست. جمهوری اسلامی به آدم ها و ساختارها و قوانین نیست. جمهوری اسلامی یعنی مردم.
🔶 یعنی چی مردم؟ مردم چه هستند که جمع شان حرم می شود؟ جمهوری اسلامی حرم است چون مردمش مومن اند. مومن یعنی چی؟ یعنی صرفا تسبیح و چادر. خیر. یعنی حرکت به سمت توحید. "حرکت و حرکت" این مردم، جمع شان حرم است. رهبری هم یک عضو در میان مردم است که نقش اتصال درونی و کانونی این مردم را برعهده دارد. جمهوری اسلامی حرم است، چون تمام فضائلی که ما می شناسیم و در حریم مقدس اهل بیت استغاثه داریم که کسب کنیم، در جمهوری اسلامی هدف گذاری شده است. دقت کنیم هدف؛ نه تحقق. گوئی جمهوری اسلامی راه است. مسیر است. مقدمه تعالی توامان مادی و معنوی است. خروجی چنین حرمی، همان انسان هائی است که جمهوری اسلامی برای ساختن آن ها برپا شده است. کارخانه انسان سازی است. چنانچه یکی از خروجی های این حرم شهید بزرگواری است که به تعبیر رهبری خودش مکتب است.
🔶 قیمت جمهوری اسلامی به مردم معنوی و متحول آن است. مردمی در حال حرکت به سمت حق. با تمام سختی ها و حوادث. با همه کم کاری های داخلی و پرکاری های دشمنان. بودن در درون این جریان مردمی، خودش انسان ساز است؛ همچون حرم. مردم ایمانی حرکت شان رو به جلوست. ممکن است در راه دچار وقفه درونی و بیرونی شوند اما حرکت شان رو به جلوست. نقش تاریخی معصوم نیز همین است. حرم پرفروغ شان نیز: "بلند کردن و حرکت دادن."
🔶 اینجاست که حرمت جمهوری اسلامی به تعبیر خمینی بزرگ از حفظ جان امام زمان نیز بیشتر می شود. چرا؟ چون خود امام زمان نیز جانش را خرج حرکت ایمانی مردم می کند. خود را خرج می کند تا مردم بلند شوند. حالا 40 و اندی سال است این مردم بلند شدند و حرکت می کنند. آیا چنین قیام و حرکتی حریم نیست؟ حرم نیست؟ حرمت ندارد؟ هست؛ چون حرکت ساز است؛ همچون حرم.
🔶 و اما؛ پس نقدها و نقص ها و ضعف ها و آسیب ها چه؟ آنچه از خطاهای جمهوری اسلامی می دانید، خطاهای مسئولین است؛ خطاهای این و آن است؛ حتی خطای بروکراسی و قوانین است. اما جمهوری اسلامی این نیست. جمهوری اسلامی هویت مومنانه مردم است. به همین دلیل است که رهبرانقلاب می فرمایند ممکن است کسی من را هم نقد داشته باشد اما پای نظام اسلامی بایستد.(29.11.96)
🔶 نقص ها و آسیب ها هست؛ نه قائل به عصمت مسئولینیم و نه عصمت قواینن. جمهوری اسلامی با دولت اسلامی متفاوت است. از جمهوری اسلامی تا دولت اسلامی راه بسیار است.
🔶 نقص ها را بگوئیم. فریاد هم بزنیم. با محافظه کاری نیز از آنها عبور نکنیم. اما بدانیم اصل و فرع چیست و به چه فخر می کنیم و به چه نقد داریم. دشمن نیز یک هدف بیشتر ندارد؛ بهم زدن همین نسبت ساده. او می خواهد خطای دولت ها (یعنی مسئولین و قوانین و بروکراسی) را به حساب جمهوری اسلامی بگذاریم. نه دلش برای حجاب سوخته و نه ورزش و نه اقتصاد و نه هیچ. او هر درز دیواری را نشانه ترک بر جداره جمهوری اسلامی می داند. همین تفکیک را بدانیم، نقشه دیوان و ددان نقش بر آب است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#آمریکا #تحریم
#روشنگری #ایران_قوی
✅ چرا آمریکا با احداث خط لوله صلح میان ایران و پاکستان مخالف است؟
🔶 یکی از نکات قابل توجه و مهم در مراودات اقتصادی ایران و پاکستان، اجرای توافقات بر سر طرح انتقال گاز از ایران به پاکستان موسوم به «خط لوله صلح» و در صورت فراهمشدن شرایط امتداد آن به هند میباشد.
🔶 این طرح بهرغم رایزنی ها و توافقات متعدد به دلایل مختلف سیاسی و امنیتی و چالشهای منطقهای از جمله حضور اشغالگران در افغانستان طی سالهای گذشته وارد فاز اجرایی نشد، اما در ماههای اخیر مقامات ارشد دو کشور اجرای این طرح را از ارکان اصلی و مهم در توسعه روابط فیمابین اعلام کردند.
🔶 همزمان با تقویت اراده طرفین برای آغاز این طرح، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن از ادامه اجرای طرح ساخت خط لوله انتقال گاز میان ایران و پاکستان حمایت نمیکند. «دونالد لو»، دستیار وزیر خارجه آمریکا در نشست کمیته فرعی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تأکید کرد که آمریکا با طرح انتقال گاز ایران به پاکستان، مخالف است. آمریکایی ها مدعی هستند مخالفتشان به دلیل تحریمها علیه کشورمان است.
🔶 بخش اعظم مخالفت آمریکا با طرح خط لوله صلح برگرفته از طراحی های آمریکا علیه پاکستان و منطقه است. سناریویی که راهکار مقابله با آن همگرایی بیشتر کشورهای منطقه و اجرای طرحهای مشترک بهویژه در حوزه اقتصادی و امنیتی است. بی شک خط لوله صلح میتواند گامی ابتدایی و بسیار مهم در تحقق این همگرایی باشد.
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#امام_علی(ع)
#عدالت #تقوا
✅ نامه ۴۷ نهج البلاغه شریف
🔶 وصيت امام (ع) به امام حسن و حسين(ع) پس از ضربت ابن ملجم (لعنت خدا بر او باد) که در رمضان سال ٤٠ هجری در شهر کوفه مطرح فرمود. شما را به ترس از خدا سفارش می كنم؛ به دنيا روی نياوريد، گرچه به سراغ شما آيد؛ و بر آنچه از دنيا از دست می دهيد اندوهناك مباشيد؛ حق را بگوييد و برای پاداش الهی عمل كنيد. دشمن ستمگر و ياور ستمديده باشيد.
🔶 شما را و تمام فرزندان و خاندانم را و كسانی را كه اين وصيت به آنها می رسد به ترس از خدا و نظم در امور زندگی و ايجاد صلح و آشتی در ميانتان سفارش می كنم، زيرا من از جدّ شما پيامبر (صلی الله علیه السلام) شنيدم كه می فرمود: (اصلاح دادن بين مردم از نماز و روزه يكسال برتر است.) خدا را! خدا را! درباره يتيمان؛ نكند آنان گاهی سير و گاه گرسنه بمانند و حقوقشان ضايع گردد.
خدا را! خدا را! درباره همسايگان؛ حقوقشان را رعايت كنيد كه وصيت پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) شماست؛ همواره به خوش رفتاری با همسايگان سفارش می كرد تا آنجا كه گمان برديم برای آنان ارثی معين خواهد كرد. خدا را! خدا را! درباره قرآن؛ مبادا ديگران در عمل كردن به دستوراتش از شما پيشی گيرند. خدا را! خدا را! درباره نماز؛ همانا كه ستون دين شماست.
🔶 خدا را! خدا را! درباره خانه خدا؛ تا هستيد آن را خالی مگذاريد زيرا اگر كعبه خالی شود مهلت داده نمی شويد. خدا را! خدا را! درباره جهاد با اموال و جانها و زبانهای خويش در راه خدا. بر شما باد به پيوستن با يكديگر و بخشش همديگر؛ مبادا از هم روی گردانيد و پيوند دوستی را از بين ببريد. امر به معروف و نهی از منكر را ترك نكنيد كه بَدانِ شما بر شما مسلط می گردند، آنگاه هر چه خدا را بخوانيد جواب ندهد. (سپس فرمود:)
🔶 ای فرزندان عبدالمطلب! مبادا پس از من دست به خون مسلمين فرو بريد و بگوييد: اميرمؤمنان كشته شد! بدانيد جز كشنده من كسی ديگر نبايد كشته شود. درست بنگريد، اگر من از ضربت او مُردم، او را تنها يك ضربت بزنيد و دست و پا و ديگر اعضای او را مبريد؛ من از رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) شنيدم كه فرمود: (بپرهيزيد از بريدن اعضای مرده هر چند سگ ديوانه باشد.)
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#جمهوری_اسلامی
#شب_قدر #بصیرت
✅ آداب قدر انقلاب (به مناسبت دوازده فروردین و شبهای قدر)
🔰 قسمت اول
🔶 انزلناه فی لیله القدر در شب قدر آن بالاترین مقام هستی که ضمیر «ه» به آن اشاره میکند نازل شد؛ مقام احدیت. به تعبیر حضرت امام ره در وصیتنامه اش «کتابِکَ الذی تجلّی فیه الأَحدیّةُ» قرآن از افق این هو نازل شده. از افق احدیت. آنجا که زیباترین و کاملترین چهره هستی خود را نشان میدهد. این نزول واقع شد و آن احسن تقویم را به این اسفل السافلین متصل کرد. انزلناه یعنی یک بار نازل شد اما «تنزل» یعنی دائما چنین میشود. دائما شبهای قدر همه هستی متوجه زمین میشود.
🔶 متوجه کجا؟ متوجه امام عصر عج که خلیفه خدا است فی الارض. همه قوای عالم به خدمت او میآید، همه چیز در اختیار او است که به اهدافش برسد. هدف او چیست؟ اینکه انسانها همه شان با اراده و اختیارشان برخیزند و هجرت کنند به سوی همان «هو» همان احدیت. همه عالم بشود مظهر انا الیه راجعون. آری همه به سمت «ه» رهسپار شوند. همه از خداییم به سوی خدا برویم. به سوی جان قرآن، عمق قرآن، اصل قرآن. لایمسه الا المطهرون، یعنی گام به گام پاک شوی و طهارت پیدا کنی تا به او برسی.
🔶 حالا اگر یک ملت قدم در مسیر طهارت بگذارد، قدم در هجرت و سلوک به سوی «ه» بردارد چه میشود؟ آن ملت فلسفه قدر را محقق کرده. مقصد امام عصر عج را. دوازده فروردین، ایران تصمیم گرفت خودش گام بردارد به سوی آن زیبای بی نهایت. لذا امام فرمود امروز روز «امامت امت» است. خود امت مظهر امامش شد. جلوه مقاصد امامش شد. و «نجعلهم ائمه» را تفسیر کرد. دوازده فروردین یک روز بود اما بالاتر از یک عمر شد. «خیر من الف شهر» شد. آداب شب قدر چیست؟
🔶 پیامبر اکرم ص این گفتگو را بین موسی کلیم الله ع و خدای متعال نقل کرده است. قَالَ مُوسَى إِلَهِي أُرِيدُ قُرْبَكَ قَالَ قُرْبِي لِمَنِ اِسْتَيْقَظَ لَيْلَةَ اَلْقَدْرِ. خدایا میخواهم به تو نزدیک شوم، و خدا فرمود راهش یقظه است در شب قدر. یقظه چیست؟ بیداری. وقتی یک امت بیدار میشود انقلاب رخ میدهد. بیدار که میماند انقلاب حفظ میشود. امام خمینی یاد مردم داد اساس انقلاب یقظه است و بیداری.
🔶 موسی (ع) ادامه داد: قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ رَحْمَتَكَ قَالَ رَحْمَتِي لِمَنْ رَحِمَ اَلْمَسَاكِينَ لَيْلَةَ اَلْقَدْرِ. خدای رحمت تو را میخواهم. فرمود رحم کن به مساکین. آنانکه جنگشان جنگ فقر و غنا است. آنانکه در صف پابرهنگان ایستاده اند و مقابل مستکبران و ظالمان، آنها ذیل رحمت الهی اند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت_و_اخلاق #جمهوری_اسلامی #شب_قدر #بصیرت ✅ آداب قدر انقلاب (به مناسبت دوازده فروردین و شبهای
#معنویت_و_اخلاق
#جمهوری_اسلامی
#شب_قدر #بصیرت
✅ آداب قدر انقلاب (به مناسبت دوازده فروردین و شبهای قدر)
🔰 قسمت دوم
🔶 موسی (ع) دوباره درخواست کرد که قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ اَلْجَوَازَ عَلَى اَلصِّرَاطِ قَالَ ذَلِكَ لِمَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ فِي اَللَّيْلَةِ اَلْقَدْرِ. خدایا مرا در مسیر پیشرفت قرار بده. آری صراط را مسیر پیشرفت معنا کردم. امام (ره) میگفت این صراط است که مسیر جمع وحدت و کثرت است. جمع امام و امت، دنیا و آخرت. چگونه؟ فرمود صحنه را پر کنید از صدقه. صدقه اخلاص میخواهد و الا باطل میشود لاتبطلوا صدقاتکم بالمن و الاذی. صدقه یعنی خون با اخلاص هزاران شهید که ریخته شد برای مقاصد الهی شان. صدقه یعنی حاج قاسم که به تعبیر رهبر حکیممان عصاره هویت ایران بود. و مکتبش را به دو کلید واژه «صدق و اخلاص» معرفی کرد.صدقه را صدقه میگویند چون بنده به وسیله آن صدق عبودیت خود را اثبات میکند.
🔶 موسی (ع) پرسید: قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ مِنْ أَشْجَارِ اَلْجَنَّةِ وَ ثِمَارِهَا قَالَ ذَلِكَ لِمَنْ سَبَّحَ تَسْبِيحَةً فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ. خدایا دامنم را پر از نتایج و ثمرات و دستآوردهای حقیقی کن. و خدا فرمود تسبیح بگو. یعنی نفی کن غیر از مرا. یعنی دست رد بزن به سینه هر حقیقت غیر الهی. این گونه چهل و چند سال از دوازده فروردین گذشت و ایران دست رد زد به سینه مستکبرین عالم هر چقدر تهدیدش کردند تحریمش کردند و آزارش دادند مظلوم و مقتدر ایستاد.
🔶 موسی گفت: قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ اَلنَّجَاةَ مِنَ اَلنَّارِ قَالَ ذَلِكَ لِمَنِ اِسْتَغْفَرَ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ. خدایا مرا از این دنیای سیاه پر ضلالت و پر جنایت و خباثت خلاصم کن. خدا گفت جبران کن. کاری که داریم میکنیم. دردهای اقتصادی و فرهنگی ریشه دار این کشور را ذره ذره جبران میکنیم با «مردمی سازی اقتصاد و فرهنگ» همانگونه که دوازده فروردین کل حکومت را مردمی سازی کردیم یعنی بر اراده و عزم امت سوار کردیم که این مقصد امام عصر (عج) است.
🔶 موسی (ع) درخواست کرد که قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ رِضَاكَ قَالَ رِضَايَ لِمَنْ صَلَّى رَكْعَتَيْنِ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ
خدایا از من کی راضی میشوی و او گفت وقتی اینگونه متوجه من باشی ذکر من بگویی و یاد من باشی. خدا رحمت کند حضرت روح الله را که میگفت ما پرچم لااله الا الله را بر قلل رفیع کرامت انسانی به اهتزاز در خواهیم آورد.
شب قدر است و طی شد نامه هجر
سلام فیه حتی مطلع الفجر
بحارالانوار ج ۹۵ ص ۱۴۵
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#داعش #رژیم_صهیونیستی
#فلسطین #طوفان_الاقصی
#روشنگری
✅ علت حمایت داعش از فلسطین چیست؟
🔶 همراه شدن گروهک تروریستی داعش با غزه بعد از سالها مشرک خواندن مردم فلسطین، فقط یک دلیل دارد: اسرائیل در تنگنای نسلکشی در افکار عمومی قرار دارد و داعش برای بدنام کردن آن مردم مظلوم، به حمایت از فلسطین برخاسته است.
🔶 پیش از این نیز رژیم اسرائیل سعی کرده بود تا حماس را سازمانی مشابه به داعش معرفی کند. در ماه های گذشته ارتش اسرائیل عکسی را از یک پرچم داعش منتشر کرد که مدعی شده بود آن را همراه وسایل نیروهای مسلح حماس یافته است!
🔶 وزارت خارجه اسرائیل نیز برای بسیج حمایت از این نظریه که حماس تفاوتی با داعش ندارد، هشتگ حماس-داعش را در توئیتر ترند کرده بود. حمایت اخیر سخنگوی داعش از فلسطین را میتوان بخشی از سیاست اسرائیل برای تخریب فلسطین و بدنام کردن آن عنوان کرد.
🔶 در سال ٢٠١٨ داعش رسما با انتشار ویدیوی از صحرای سینای مصر علیه حماس اعلام جنگ کرده بود. داعش در این ویدیو حماس را به همکاری با ایران متهم کرده و از مقاومت فلسطین به عنوان جنبش کافرانی نام برده شد که باید با آنها جنگید. بعد از آن نیز داعش گفته بود مقاومت فلسطین بخاطر اتحاد با مرتدان و طاغوت ایمان خود را باطل کرده است!
🔶 یکی دیگر از دلایل اصلی خصومت داعش با مردم فلسطین، تمرکز آنها بر روی فلسطین اعلام شده است که داعش آن را ملیگرایانه میداند. به اعتقاد تروریست های داعشی ملیگرایی از هر نوعی نمونهای مهلک از شرک است.
🔶 اظهارنظر اخیر سخنگوی داعش در حمایت از فلسطین بیسابقه بود و این گروهک تروریستی حتی بعد از عملیات طوفان الاقصی برخلاف گروه همفکر و رقیب خود یعنی القاعده هیچگونه حمایت و اظهار نظری نداشت. دلیل چنین موضعی احتمالا اکراه آنها از جلب توجهها به سوی حماس یا اعتراف به نقش اصلی این جنبش در حمایت از مسئله فلسطین است.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
✅ عقبنشینی نتانیاهو؛ هیأت صهیونیستی به واشنگتن میرود
🔶 یک روزنامه اسرائیلی گزارش داد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی قصد دارد هفته آینده هیاتی را به واشنگتن اعزام کند تا درباره حمله به رفح به بحث بپردازد. روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت: بنیامین نتانیاهو به اعضای کابینه جنگ اعلام کرد که قصد دارد هفته آینده هیاتی را به واشنگتن اعزام کند تا درباره حمله به رفح به بحث بپردازند.
🔶 این روزنامه اضافه کرد: اکثر اعضای کابینه جنگ معتقدند که نتانیاهو زمانی که تصمیم گرفت تا هیات را به واشنگتن اعزام نکند، اشتباه کرده است. دوشنبه گذشته، در پی عدم وتوی قطعنامه آتشبس فوری در غزه توسط آمریکا، نتانیاهو اعزام هیات اسرائیلی به واشنگتن برای بحث درباره عملیات در رفح را لغو کرد.
🔶 شورای امنیت سازمان ملل متحد همان روز قطعنامه تعدیل شده آتش بس در غزه را تصویب کرد. این قطعنامه پس از تعدیل عبارت آتش بس دائمی در غزه و تبدیل آن به آتش بس، تصویب شد.
🔶 ۱۴ عضو شورای امنیت سازمان ملل به این قطعنامه رای مثبت داده و آمریکا به آن رای ممتنع داد.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#مرزبندی_با_دشمن
#روز_قدس #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #طوفان_الاقصی
#شکست_غیرقابل_ترمیم #ماه_فلسطین
✅ نوبت طوفان امّت برای فلسطین
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله.۴۳۸.pdf
2.6M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#مرزبندی_با_دشمن
#روز_قدس #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #طوفان_الاقصی
#شکست_غیرقابل_ترمیم #ماه_فلسطین
✅ نوبت طوفان امّت برای فلسطین
🔶 سخنهفته این شماره خط حزبالله، به این سؤال، پاسخ داده است که در اولین روز قدس پس از طوفانالاقصی، وظیفه ما در قبال آزادی "قدس شریف" و محکومیت جنایات صهیونیستها چیست؟
🔶 «امیرالمؤمنین(ع) یاورمظلومان و خصم ظالمان» عنوان گزیده بیانات این شماره از نشریه خط حزبالله است که بهمناسبت بیستویکم ماه رمضان، سالروز شهادت امیرالمؤمنین(ع)، مروری بر فضایل و ویژگیهای آن امام همام در بیانات رهبرانقلاب، داشته است. فراخوان استقبال از روز جهانی قدس با شعار از دیگر بخشهای شماره ۴۳۸ خطحزبالله است.
🌷 این شماره هفتهنامه خط حزبالله به روح مطهر شهید بهروز واحدی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۳۸
🆔 @tahlil_shjr
#اسلام_ناب
#افغانستان #ایران
#آمریکا #مقاومت
#امنیت
✅ طرح های آینده آمریکایی ها برای تداوم پروژه محاصره اوراسیای مکیندر
1⃣ برخی مقامات سابق افغانستان با راه اندازی شرکتی امنیتی در آمریکا درحال جذب نظامیان سابق افغان هستند، پیش بینی میشود در آینده جبهه ای پشتون علیه طالبان در شرق یا شمالشرق افغانستان شکل گیرد این موجب تداوم ناامنی در افغانستان در سالهای آتی خواهد شد و مسیر کوتاه افغانستان تا لاذقیه سوریه برای مدت مدیدی از دسترس چین خارج شده و ایران را از مسیر تجارت جهانی دور خواهد کرد، چین نیز از ترس آسیب در مسیر تجارت بخاطر نیاز مبرم به مالاکا و سوئز در لاک دفاعی باقی مانده و توسری خور خواهد بود.
2⃣ اندیشکدههای آمریکایی معتقدند اعتراضات چندسال اخیر در ایران نشان داد که تغییر رژیم به معنای سنتی دیگر کارایی ندارد و باید رویکردی دوجانبه در کوتاه مدت و دراز مدت اتخاذ شود. در کوتاه مدت "دیپلماسی سخت و بازدارنده برای کاهش رفتار بد ایران" و در درازمدت "کمک آشکار و مخفیانه به مخالفین برای ایجاد و حفظ یک جنبش توده ای برای مشغول کردن ایران به خود، که فرافکنی و خروج ایران را از قدیمی ترین قلعه تاریخی جهان [البرز و زاگرس و خلیج فارس] تا مدت ها به تأخیر اندازد و سیر گسترش منظومه مقاومت را کند یا متوقف کند.
🔶 هدف اصلی این طرح ها دور نگهداشتن تمدن ۱۴۰۰۰ ساله ایران که اخیرا به سلاح های شکست ناپذیر ایدئولوژی اسلام ناب و شهادت مسلح شده است، از مسیرهای تجارت و روایت جهانی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر قاسم حبیبزاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#انتخابات_آمریکا
#تحلیل_سیاسی
✅ آیا نفرت سیاسی میان بایدن و ترامپ، آمریکا را شبیه آلمان دوران هیتلر خواهد کرد؟
🔶 "لانس مارو" در یادداشتی در روزنامه "وال استریت ژورنال" نوشت: فضای حاکم بر رقابت بایدن و ترامپ در آمریکا رنگ و بوی وایمار آلمان یا شیکاگوی سال ۱۹۶۸ را دارد.
🔶 به گزارش گروه بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: مادرم از ریچارد نیکسون متنفر بود. او نیکسون را از زمانی که هر دو در دهه ۱۹۴۰ میلادی در واشنگتن مشغول فعالیت سیاسی بودند میشناخت. وی یک نماینده جاه طلب کنگره از کالیفرنیا بود و مادرم ستون نویس نشریه نایت سیندیکت. او گاهی هم مقالاتی برای ستردی ایوینینگ پست مینوشت. آنها گاهی در ضیافتهای سیاسی به هم بر میخوردند. رفتار و منش شخصی نیکسون موجب شده بود تا مادرم تا دم مرگ در سال ۲۰۰۸ از نیکسون متنفر باشد. همیشه از دیدن این حجم از تنفری که سیاستمداران قادر به ایجاد آن هستند شگفت زده میشوم. این بخش منفی کاریزمای شخصی است.
🔶 فرانکلین روزولت این نوع از تنفر را به ویژه در وال استریت ایجاد کرد. آن دسته از ما که در دهه ۱۹۶۰ زندگی میکردیم، نفرت درونی و غیرقابل رفعی را به یاد داریم که بسیاری از شهروندان آمریکایی به ویژه مردان جوان در برابر لیندون جانسون احساس میکردند. «آهای لیندون جانسون، امروز چند تا بچه کشتی؟» خشم و نفرت در سال ۱۹۶۸ در جریان کنگره ملی حزب دموکرات در شیکاگو به خیابانها سرریز شد. در خیابان میشیگان بیرون هتل هیلتون بود که من شاهد خشنترین و نابترین نمونه نفرت سیاسی ممکن بودم. افراد گارد ملی در یک سمت سیم خاردار، ییپیها و هیپیها و دیگر گروههای جوانان در سمت دیگر، اکثرشان کلاههای فوتبال آمریکایی پوشیده بودند تا از جمجمه شان در برابر آنچه در پیش است محافظت کنند.
🔶 دوست داشتنی و نفرت انگیز؛ نسخهای سیاسی از داستان رایج پلیس خوب، پلیس بد است که همواره کم و بیش در تاریخ آمریکا در حال تکرار است. هیچ رئیس جمهوری صرف نظر از خط مشی سیاسی خود به اندازه دوایت آیزنهاور و رونالد ریگان محبوب نبوده اند. هر دوی اینها توانستند این کاریزمای شخصی را به یک مزیت قابل توجه و حتی تاریخی تبدیل کنند. متاسفانه مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۲۴ در آمریکا مرا به یاد خاطرات اتفاقات سال ۱۹۶۸ میاندازد. این احتمال وجود دارد که خوی انسانی و دینامیسم سیاسی بین مقطع فعلی و ۵۶ سال قبل تفاوت زیادی نکرده باشد. اگر هم تغییری کرده باشد هر دوی این عوامل وضعیت وخیم تری پیدا کرده اند. تابستان امسال دموکراتها مجددا در شیکاگو دور هم جمع خواهند شد.اگر کسی باشد که بتواند آن نوع از نفرت درونیای را که مادر من نسبت به نیکسون احساس میکرد مجددا القا کند، آن فرد دونالد ترامپ است. امسال الفاظ و عبارات تند و توهین آمیز خطاب به ترامپ و به همان نسبت از سمت مقابل تا آستانه تبدیل شدن به اقدامات خشونت بار پیش رفته است. متاسفانه به نظر میرسد که اتفاقات پس از مرگ جورج فلوید پیش قراول رویدادهایی باشد که قرار است اتفاق بیافتد.
🔶 مقایسه ترامپ با هیتلر، شیطان مجسم قرن بیستم به یک امر کلیشهای تبدیل شده است. عباراتی که زمانی توهین تلقی میشدند اکنون آنچنان آشنا و تکراری شده اند که دیگر قدرت و مخرب بودن خود را در چشم افکار عمومی از دست داده اند.
🔶 شاید همه چیز ختم به خیر شود، اما این مقایسهای با وایمار است، نه بخش مربوط به هیتلر آن، بلکه بخش مربوط به فروپاشی کلی نظام سیاسی، دیالوگ سیاسی در آلمان آن سالها به خیابانها کشیده شد و جهان به مکانی بی نهایت زشتتر تبدیل شد.
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#طوفان_الاقصی #مصر
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ چرا در مصر انقلاب نمیشود؟!
🔶 دو هفته قبل به دیدار برخی دوستان فلسطینی، مصری و ترک در استانبول رفتم. یک نکته مهم در ترک ها ایجاد امید برای تقویت جریان انقلابی اسلامگرا و منتقد تسامح های اردوغان به برکت طوفان الاقصی بود. می گفتند حتی طیف های لیبرال و چپ هم دارند از زشتی همراهی با رژیم سخن می گویند!
🔶 فلسطینی ها میگفتند آنقدر بچه های غزه درگیر شده اند که ما مجبور شدیم کل صفحات و کارهای آنها را هم به دوش بکشیم! از جمله تعجب های مشترک ما کم تحرکی جامعه الجزایر بود که قبلا خیلی شعار دفاع از فلسطین میداد و برعکس مردم مغرب که دولتش وارد تطبیع شده خیلی عجیب تحرک کردند! از موج تحریم در ترکیه و اردن و مصر و... راضی بودند.
🔶 با شاخه مرحوم ابراهيم منیر (الان دکتر صلاح عبدالحق) از اخوان مصر صحبت می کردم گفتم شاخه محمود حسین که نفوذ بهتری در مصر دارد چرا کاری نمیکند؟ گفت نمیخواهند با دولت درگیر شوند!
🔶 بقیه هم که به طوری پاشیده اند که امکان حرکت جدی ندارند ... برخی توهم زده بودند که تحولات ۲۰۱۱ انقلاب فیسبوکی بود حال آنکه تنظیم اخوان بود که میدان را بال شبکه گسترده خود ضریب داد و حالا که غضب عمومی ده برابر آن وقت است چون تشکیلات اخوان نیست هم خبری از انقلاب نیست! فتامل!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
#دشمن_شناسی #فلسطین
#آمریکا #حمله_به_کنسولگری_ایران
✅ جنون نتانیاهو و موقعیت خطرناک اسرائیل!
🔶 در روزها و هفته های اخیر، احتمالا زیاد شنیده اید که نتانیاهو برای نجات خودش ممکن است اسرائیل را به خطر بیاندازد؛ در واقع او منافع خود را به مصالح اسرائیل گره زده و برای اینکه در قدرت باقی بماند و از سپهر سیاسی این رژیم حذف نشود، می خواهد جنگ شکست خورده را تا رسیدن به یک نتیجه حداقلی ادامه دهد.
🔶 این البته فقط تحلیل کارشناسان نبود، حتی افرادی مانند یائیر لاپید در اپوزیسیون رژیم، و یا برخی آمریکایی ها نیز بارها بر چنین مواضعی تاکید داشته و دارند. خصوصا در روزهای اخیر که اسرائیل هم در دادگاه بین المللی محکوم شد و هم با قطعنامه شورای امنیت مواجه گردید. اوضاع به همین منوال اگر پیش میرفت نتانیاهو می بایست عطای نخست وزیری را به لقایش می بخشید و علاوه بر اتهامات قبل از جنگ غزه، با کوله باری از خطاهای استراتژیک جدید، ناتوانی در مدیریت حادثه هفتم اکتبر و تصمیمات اشتباه بعد از آن، بعنوان مهره ای سوخته مجددا با دادگاه و احتمالا زندان روبرو میشد.
🔶 نتانیاهو به ادامه جنگ نیاز دارد و لو اینکه اسرائیل را به فنا بدهد. او با حمله به کنسولگری ایران به نظر میرسد آخرین برگه خود را رو کرد تا نه تنها این جنگ طولانی تر شود، بلکه با به خطر انداختن اسرائیل آمریکایی که اخیرا سعی میکرد از وی فاصله بگیرد را به حمایت از اسرائیل وارد صحنه نماید!
🔶 این حرکت انتحاری نتانیاهو یک کار بسیار خطرناک به حساب می آید و شک نکنید دولت بایدن با توجه به شرایط نامناسب داخلی، خصوصا در آستانه انتخابات هرگز بدان راضی نبوده است. نتانیاهو با این دیوانگی که با حمله به یک مرکز مهم دیپلماتیک انجام داد، اسرائیلی که به واسطه جنایات غزه در دنیا منزوی شده بود را حسابی به گوشه رینگ برد و هیچ جای دفاعی برای رژیم صهیونیستی باقی نگذاشت. او حتی دست نزدیک ترین همپیمانان خود را برای دفاع از اسرائیل خالی کرد.
🔶 البته باید منتظر ماند و دید موضع رسمی آمریکا و غرب چه خواهد بود و چگونه میخواهند این حرکت وحشیانه را توجیه کنند؛ ضمنا این اتفاق دست ایران را، هم در حوزه دیپلماتیک پر کرد و هم برای اقدام تلافی جویانه بهانه خوبی در اختیار جمهوری اسلامی قرار داد.
🔶 ایران البته در چنین شرایطی همواره بهترین تصمیمات را میگیرد و اسیر هیجانات و احساسات نمی شود. یکی از دلایل مهم جنون نتانیاهو که باعث شد خود را در چنین مخمصه ای ببیند و ضمن دادن سوتی به این بزرگی، اسرائیل را رسوا و در تنگنای شدید قرار بدهد، همان صبر جمهوری اسلامی است. بنده شخصا به تصمیمات نیروهای نظامی و امنیتی، که با مشارکت شاخه برون مرزی سپاه پاسداران (سپاه قدس) اتخاذ می شود ایمان کامل دارم و مثل گذشته بدور از هرگونه هیجان منتظر نتیجه بررسی گزینه ها از سوی حاکمیت ایران مینشینم. این خشم مقدس نباید ما را از اهداف اصلی دور کند و اجازه دهد صحنه به نفع اسرائیل و نتانیاهو تغییر نماید. این را بدانید اوضاع رژیم صهیونیستی خراب تر از آن چیزی است که ممکن است بعضی از ما تصور کنیم. صبور باشیم!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#حمله_به_سفارت_ایران
#روشنگری #رژیم_صهیونیستی
#آتش_بس #فلسطین
✅ حمله به سفارت حمله به خاک کشور است؛ ایران با هوشمندی بالا واکنش نشان دهد
🔶 حمله به سفارت ایران در سوریه واکنش بنیامین نتانیاهو به فشارهایی است که به دلیل آتش بس با حماس متحمل میشود. در واقع اسرائیل با این حمله سعیاش را به کار گرفته تا ایران را وارد فضای جنگی کند تا از اثرات منفی آتش بس غزه کم کند.
🔶 میشود این حدس را زد که سفر چند روز قبل اسماعیل هنیه به ایران از نگاه دولت اسرائیل مقدمه ای بود بر تحرک نظامی علیه کشورشان که موجب شده است، پیش دستی کنند تا ایران و حزب الله نتوانند تهاجمی داشته باشند.
🔶 این حمله اولین حمله اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی نیست. اما در چارچوب نظام بین الملل، حمله به سفارت حمله مستقیم به خاک کشورها تلقی میشود و اهمیت چندانی پیدا می کند که به همین دلیل حق متقابل ایران محفوظ است.
🔶 باید بررسی موشکافانهای مبنی بر این داشت که آیا اقدام نظامی در راستای جنگ افروزی نتانیاهو است یا اینکه موجب می شود، اسرائیل دیگر اقدامی این چنینی را در دستور کار خود قرار ندهد. نظام سیاسی ایران باید با هوشمندی بالایی به این اتفاق واکنش نشان بدهد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای قاسم محبعلی؛ قائم مقام پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#حمله_به_کنسولگری_ایران #مقاومت
#ایران
✅ فرماندهان پیشرو و راهبرد محاصره اسرائیل
🔶 حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و ترور چند نفر از دیپلمات ها و فرماندهان ایرانی، فاز تازه ای از جنگ گسترده جاری در منطقه است و باید با شدت عمل به آن پاسخ داده شود. در عین حال باید عنایت داشت که نوع این جنایات، واکنشی نافرجام در برابر پیشروی دائمی جبهه مقاومت و تنگ کردن روز افزون حلقه محاصره علیه رژیم صهیونیستی بوده است.
🔶 از ترور شهید سلیمانی در بغداد، تا ترور شهید موسوی و سپس شهید زاهدی و همرزمانش در دمشق، هدف اصلی توقف روند پیشروی جبهه مقاومت و محاصره اسرائیل بوده، اما واقعیت میدان، گواه آن است که در این مصاف بزرگ، موفقیت با فرماندهان میدانی جبهه مقاومت، و شکست برای رژیم اسرائیل بوده است. فرماندهان ایرانی از جمله آنها که ظرف چند ماه اخیر به شهادت رسیدند، گواه آن هستند که ایران بی وقفه و پیگیر و در عمق میدان جنگ، راهبرد عملیات ترکیبی برای به زانو در آوردن رژیم اشغالگر را پیش می برد.
🔶 واقعیت این است که جنایت های اسرائیل نتوانسته و بعد از این هم نمی تواند تدارکات دائمی ایران برای زدن ضرباتی هر چه عمیق تر و کاری تر به موجودیت نامشروع رژیم صهیونیستی را عقب براند. این طراحی ترکیبی در حالی در منطقه ای به وسعت عراق و سوریه و لبنان و یمن و کرانه باختری و غزه در حال اجراست، که تا یکی دو سال قبل، باور پذیر و قابل تصور نبود. اما اکنون روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» اذعان می کند ایران در جنگ اخیر، اسرائیل را به باتلاق کشانده است:
🔶 «برخلاف اسرائیل که طرحی برای مرحله بعدی جنگ در غزه ندارد، ایران خود را آماده فاز جدید برخورد نظامی در چند جبهه مختلف با اسرائیل می کند. ایران نفوذ خود را در صحنه فلسطین حفظ کرده و این برآورد را دارد که اسرائیل قادر به نابودی توانایی های نظامی و کادر رهبری حماس نیست و به تدریج مانند لبنان در باتلاق غزه فرو خواهد رفت... اسرائیل نشانههایی از "باتلاقی" شدن جنگ در غزه را احساس میکند»
🔶 مرور ارزیابی تحلیلگران مختلف صهیونیست ظرف چند ماه اخیر، بر این چیرگی راهبردی ایران شهادت می دهد:
🔶 منوشه امیر سردبیر رادیو اسرائیل: «ایران، نیروهای مقاومت را در عمق خاورمیانه به گونهای چیده که اسرائیل را به محاصره دربیاورد. اسرائیل نمیتواند در جبهههای مختلف و برای زمان طولانی بجنگد».
🔶 نفتالی بنت نخست وزیر سابق اسرائیل: «اسرائیل ۳۰ سال است در دام اختاپوس افتاده. استراتژی ایران، هوشمندانه و ساده است: تسلیحاتی را که اسرائیل را از همه طرف محاصره می کند، مستقر کند. ما را خسته می کند، در حالی که تقریبا هیچ بهائی نمی پردازد. مسئله، انتشار اقداماتی نیست که علیه ایران انجام داده ایم، بلکه ایران از طریق حماس و حزب الله و حتی حوثی ها، ما را اسیر خود کرده. من در جنگ دوم لبنان با بازوهای ایران، جنگیدم و دوستانم را از دست دادم. دولت های ما طی چند دهه فقط حرف زده، اما کاری نکرده اند. ایران، در حال جنگ همه جانبه علیه اسرائیل است و از همه جهت ضربه می زند. هم خود می جنگد و هم از هر طرف ضربه می زند».
🔶 یوآف گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: «نتانیاهو توانایی تعیین اهداف مشخص برای ادامه جنگ در غزه را ندارد... با حملاتی از ۷ جبهه متفاوت رو به رو هستیم که ایران آنها را راهبری میکند.»
🔶 زویهاوسر، رئیس سابق کمیته نظامی کنست: «ضربات اسرائیل، تاکتیکی است؛ اما ایران به شکل راهبردی ضربه میزند. اسرائیل در حلقه محاصره ایران افتاده و این حلقه، هر سال تنگتر شده است».
🔶 آنچه درباره ارزیابی راهبردی از وضعیت میدان گفته شد، هیچ مغایرتی با ضرورت تلافی قاطع جنایت اخیر اسرائیل ندارد و باید بر شدت و وسعت ضربات ترکیبی فعلی افزود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#حمله_به_کنسولگری_ایران
#رژیم_صهیونیستی #آتش_بس
#فلسطین #اسرا
✅ حمله ای احمقانه و بزدلانه
🔶 علل حمله دیوانه وار صهیونیست ها به کنسولگری ایران در روز ۱۳ فروردین در سوریه:
1⃣ همانطور که شاهد بودید وزارت امور خارجه، نقش مهم و تأثیرگذاری را در حمایت از مردم مظلوم غزه و همچنین محکوم نمودن جنایات صهیونیستها داشته و دارد که خروجی آن می تواند قطعنامه آتش بس شورای امنیت سازمان ملل باشد که برای اسرائیل بسیار سنگین بوده است.
2⃣ دهها هزار اسرائیلی روز یکشنبه ۳۱ مارس (۱۲ فروردین) در بزرگترین تظاهرات ضد دولتی از زمان آغاز جنگ شرکت کردند و خواستار آتشبس، دستیابی به توافق جهت مبادله اسرای صهیونسیتی و انتخابات زودهنگام برای برکناری نتانیاهو از قدرت شدند که دولت حاکم برای کاهش این فشار و برای تمرکززدایی از وضعیت آشفته در داخل فلسطین اشغالی این عملیات تروریستی را انجام داده است که البته این نوع تظاهراتها ادامه دارد.
3⃣ چند روز پیش زیاد نخاله دبیر کل جهاد اسلامی فلسطین و اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس به همراه هیات همراهان خود به تهران سفری داشته اند و علاوه بر دیدار با مقامات ایران، هرکدام بطور ویژه با مقام معظم رهبری دیدار و گفتگو داشته اند که این بازهم نشان دهنده نقش محوری ایران در حمایت از عملیات طوفان الاقصی و جبهه مقاومت اسلامی در فلسطین در منطقه بوده است.
4⃣ قطعاً آمریکا در دادن اطلاعات و دادن چراغ سبز جهت حمله به کنسولگری ایران و مقر فرماندهان و اعضای ایرانی در سوریه نقش داشته است و شریک اول صهیونیستها در این جنایت جدید می باشد.
5⃣ اسرائیل خودش میداند چیزی برای از دست دادن ندارد و بنابراین باز هم با حمله به سوریه جهت انجام عملیات تروریستی میخواهد جنگ غزه را در منطقه وسعت بدهد.
6⃣ رژیم صهیونسیتی نمی تواند تحمل کند که نیروهای ایرانی در سوریه باشند چون این حضور را به منزله تقویت حزب الله لبنان می داند حزب اللهی که طرف دیگر جنگ برای اسرائیل می باشد و با عملیاتهای خود سعی دارد که از شدت حملات ناجوانمردانه صهیونیستها به مردم مظلوم غزه بکاهد.
7⃣ طبق قوانین بین المللی حمله به سفارتخانه هر کشوری به منزله حمله مستقیم به خاک آن کشور می باشد و قطعاً پاسخ به حمله صهیونیستها حق مسلم و غیرقابل انکار برای ایران تلقی می گردد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#حمله_به_کنسولگری_ایران
#رسانه #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی #روشنگری
✅ حمله به کنسولگری ایران در سوریه
🔶 حمله به کنسولگری ایران و شهادت هفت نفر از مهمترین سرداران ایران اتفاق کوچکی نیست. هر جای دیگری در دنیا چنین اتفاقی می افتاد، ضربه به عزت یک کشور به حساب می آمد. من فقط چند پرسش دارم:
🔶 سوال اول اینکه این همه فرمانده بلند پایه ایرانی در خاک سوریه چه میکردند؟ مشغول چه کاری بودند؟ کار آنها چه ربطی به اسرائیل داشته؟ ایران مشغول جنگ با اسرائیل و ضربه زدن به او هست یا نیست؟ اگر نیست پس این اخبار چیست اگر هست مشغول چه کاری است خبر داریم؟
🔶 سوال دوم اینکه چند روز پیش اسماعیل هنیه به تهران آمد، زیاد النخاله نیز بین تجمع صدهزار نفری تهرانی ها رفت. این آقایان که امروز باید مشغول جنگ با اسرائیل باشند در تهران چه می کردند؟ آمدند عکس یادگاری بگیرند یا تصمیماتی درباره جنگ بگیرند، این تصمیمات به ایران چه ربطی داشت؟ چرا هر دو نفر ایران را در خط مقدم و جلودار مقاومت توصیف کردند؟
🔶 سوال سوم اسامه حمدان از رهبران بلندپایه حماس رسما اعلام کرد، ایران کمک راهبردی به ما می کند و چند و چون کمک های ایران را فعلا نمیتوانیم توضیح دهیم. سوال این است که ایران چه کمکی میکند؟ کمک راهبردی یعنی چی؟ فرقش با ضربه نظامی چیست؟
🔶 سوال چهارم اینکه چند روز پیش رویترز رسما اعلام کرد در دیداری که بین قاآنی و سیدحسن نصرالله انجام شد، سیدحسن از او خواسته وارد جنگ مستقیم نظامی نشود، سیدحسن گفته این جنگ ما است. او در سخنرانی های مختلف خود ایران را محور اصلی مقاومت میداند، چرا از سردار قاآنی خواسته ایران وارد نبرد مستقیم نظامی نشود؟ چه دلیلی دارد؟ چرا مقاومت از عدم حضور مستقیم ایران سود می برد؟
🔶 سوال پنجم مدتی است اخبار مربوط به اختلاف جدی آمریکا و اسرائیل درباره جنگ را می شنویم، آمریکا برای اولین بار قطعنامه پیشنهادی روسیه و چین درباره آتش بس را وتو نکرد، حماس از این قطعنامه استقبال کرد، اسرائیل مخالفت علنی کرد. اختلافات داخلی اسرائیل به وضعیت غیر قابل کنترل رسیده، حلقه محاصره اسرائیل تنگتر شده، رهبر ایران به زیاد النخاله اطمینان داد که شما نابودی اسرائیل را خواهید دید. این در حالی است که مسئولین اسرائیل دائما ایران را مسئول مستقیم همه بلایایی میدانند که بر سرشان می آید. خوب سوال این است که واقعا این اتفاقات کلان که نشان دهنده سرعت گرفتن نابودی اسرائیل است، به ایران چه ارتباطی دارد؟
🔶 خلاصه آنکه شواهد نشان می دهد به اذعان دوست و دشمن، صحنه به لحاظ راهبردی در چنگ ایران است. ایران حضور مستقیم در جنگ تا کنون نداشته اما همواره متهم اصلی بوده، آیا میتوان گفت ضربات ایران راهبردی و در جهت محو اسرائیل بوده؟ و ضربات اسرائیل به ایران، نظامی و در ابعاد عملیاتی بوده است؟
🔶 یک نکته هم به برخی «تحلیلگران مجازی»، اینکه ایران انتقام می گیرد یا نمی گیرد، ضربه باید بزند یا نزند، کی بزند، کجا را بزند، چه کند یا نکند، نیاز به توصیف صحنه مبارزه دارد؟ چطور در حالیکه بخش گسترده ای از جنگ را اساسا نمی دانید درباره جزئیات انتقام نظامی اظهار نظر می کنید و از آن زشت تر آنکه با مطالبات و اظهارنظرها بر مبنای مجهولات مختلف چطور بی اعتمادی به فرماندهان ایران را در صحنه رسانه ترویج میکنید، چرا اصرار دارید نقشه دشمن را تکمیل کنید؟
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#حمله_به_کنسولگری_ایران
✅ سفارتخانههای رژیم صهیونیستی نباید در امان باشند!
1⃣ جنگندههای رژیم صهیونیستی با حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق تعدادی از مستشاران نظامی سپاه در سوریه را به شهادت رساندند که گفته میشود سردار محمدرضا زاهدی از فرماندهان نیروی قدس و معاون ایشان نیز در شمار شهدا هستند. یک منبع نظامی سوری اعلام کرد افرادی که در کنسولگری بودهاند به شهادت رسیده و یا مجروح شدهاند. تا این ساعت هنوز ابعاد این جنایت رژیم صهیونیستی و تعداد شهدا و مجروحان به درستی معلوم نشده و یا اعلام نشده است! ولی گفته میشود که احتمالاً تعداد شهدا به ۷ نفر میرسد.
2⃣ آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی بارها از جمهوری اسلامی ایران به عنوان اصلیترین دشمن اسرائیل یاد کرده و اعلام داشتهاند جنگ کنونی که شرایط رو به زوال اسرائیل را رقم زده است، با مدیریت و حمایت ایران اسلامی شکل گرفته و دنبال میشود. صهیونیستها که این روزها با حرکتی پُرشتاب روی قوس نزول قرار گرفته و به سقوط نزدیک شدهاند و پایان عمر پلید خود را به چشم میبینند با برداشت فوقالذکر به کنسولگری ایران در دمشق حمله کردهاند و این حرکت به وضوح نشان میدهد، جنایتکاران صهیونیست به آخر خط رسیدهاند که به سیم آخر زدهاند. در ساعت ۸ شب ۱۳ فروردین، شبکه تلویزیونی NBC آمریکا اعلام کرد؛ «اسرائیل با حمله به سفارت ایران به دنیا نشان داد که به پایان خط و آخر موجودیت خود رسیده است».
3⃣ در حقوق بینالملل (کنوانسیون وین) حمله به سفارتخانهها و کنسولگریها ممنوع اعلام شده است. رژیم صهیونیستی از نگاه جمهوری اسلامی ایران یک رژیم جعلی و غیرقانونی است و به فرموده حکیمانه و منطقی حضرت امام که به خط استراتژیک ایران اسلامی تبدیل شده است، باید از جغرافیای سیاسی جهان محو شود. اما، سازمان ملل، این رژیم خبیث و جنایتکار را به رسمیت شناخته است. رژیم صهیونیستی برخلاف قوانین شناخته شده در حقوق بینالملل به کنسولگری ایران در یک کشور ثالث حمله نظامی کرده است.
🔶 بنابراین و بر اساس اصل «مقابله به مثل/ retaliation» حمله به سفارتخانهها و کنسولگریهای رژیم جعلی اسرائیل در هر یک از کشورهای دیگر، حق مسلم ایران اسلامی است و سازمان ملل متحد که رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخته است باید اولاً؛ مفاد کنوانسیون وین و ثانیاً؛ اصل شناخته شده مقابله به مثل در حقوق بینالملل را محترم شمرده و از حمله ایران به مراکز دیپلماتیک رژیم جعلی اسرائیل حمایت کند. اگرچه ما برای احقاق حق خود نیازی به تأیید یا تکذیب سازمانهای بینالمللی نداریم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حسین شریعتمداری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#حمله_به_کنسولگری_ایران
#رژیم_صهیونیستی #روشنگری
#انتقام_سخت
✅ کم و کیف انتقام از صهیونیستها
🔶 در پاسخ به حمله صهیونیست ها به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، پاسخ ما چه و چگونه باید باشد؟ به این سوال، جوابهای مختلفی داده میشود. برخی صاحب نظران میگویند هدف اسرائیل از این حملات، کشاندن پای ایران به جنگ است و لذا ایران نباید این خطا را مرتکب شود و صبر استراتژیک پیشه کند. برخی دیگر نیز معتقدند که دیگر قرار است چه اتفاقی بیفتد که ایران وارد جنگ شود؟ لذا دیگر باید دست به ماشه برد و تل آویو و حیفا را با خاک یکسان کرد.
🔶 راقم این سطور پیش از قضاوت درباره این دو پاسخ، خوانندگان محترم را دعوت میکند که به یک پرسش سوم فکر کنند: اگر اسرائیل بنای وارد کردن ایران به جنگ را دارد، چرا یک عملیات نظامی تمام عیار علیه ایران آغاز نمیکند؟ چرا جنگندههای اسرائیلی بجای حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق، یک حمله تمام عیار به چند مجموعه نظامی یا تاسیسات و زیرساختهای ما انجام نمی دهند؟
🔶 برخلاف تصورات برخی افراد، صهیونیست ها به هیچ وجه بنای کشاندن پای ایران به یک درگیری کامل را ندارند؛ چون ورود ایران به یک جنگ تمام عیار (All-out War)، شاید برای ایران هزینه سنگینی ایجاد کند، اما در مقابل به معنی پایان موجودیتی به نام اسرائیل خواهد بود.
🔶 در چنین شرایطی، بهترین گزینه، عملیات در محدودهای است که ایران آسیب ببیند، اما این آسیب به اندازهای نباشد که تهران را تحریک به ورود به یک جنگ تمام عیار کند. این محدوده، در ادبیات استراتژیک با مفاهیمی نظیر Gary Zone یا Measures Short of War توضیح داده میشود.
🔶 از اوایل دوره ترامپ، مفهومی در ادبیات اندیشکدههای امنیتی آمریکا پردازش شد که برخی آن را Measures Short of War یا اقداماتی پایینتر از آستانه جنگ خواندند و برخی دیگر Gray Zone Strategy یا استراتژی منطقه خاکستری. موسسه رند در گزارشی مدعی شد که سه کشور ایران، چین و روسیه در حال وارد آوردن آسیبهایی به منافع آمریکا هستند که پایین تر از آستانه لازم برای آغاز یک جنگ تمام عیار (All-out War) توسط واشنگتن است. اما چون آمریکا سیاستش این است که یا دست به حمله تمام عیار نظامی بزند، یا از درگیری پرهیز کند، در برابر این ضربات منفعل شده است. لذا پیشنهاد کردند که واشنگتن شان و شئون ابرقدرتی را کنار بگذارد و دست به وارد آوردن ضربات نقطهای در سطحی پائین تر از آستانه جنگ بزند. پس از شهادت حاج قاسم، موسسسه واشنگتن (Washington Insttute) این ترور را در چارچوب این سیاست جدید، یک عملیات موفق ارزیابی کرد و توصیه به تداوم آن نمود.
🔶 به نظر میرسد امروز جمعبندی رژیم صهیونیستی این است که میتواند در منطقه خاکستری، اقداماتی پائینتر از آستانه جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهد، اما از یک جنگ تمام عیار نیز در امان بماند.
🔶 در چنین شرایطی، اقتضای عقلانیت، اقدام متقابل در سطح مشابه است: فَمَنِ اعتَدی عَلَیکُم فَاعتَدُوا عَلَیهِ بِمِثلِ مَا اعتَدی عَلَیکُم. این سطح از پاسخ، این پیام را مخابره خواهد کرد که سیاست ایران برای پرهیز از ورود به جنگ تمام عیار، به معنی عدم تلافی اقداماتی پائین تر از آستانه جنگ نیست و ضربه بعدی، ضربه متقابل بعدی را در پی خواهد داشت.
🔶 راقم این سطور معتقد است به همان دلیلی که صهیونیستها نمیخواهند با ایران وارد یک جنگ تمام عیار شوند، پاسخ ایران در سطحی مشابه با عملیات نظامی آنها، منجر به یک درگیری کامل نخواهد شد.
🔶 اگر در چارچوب این ایده و این مفروضات تصمیمگیری میشد، شاید پاسخ به ترور حاج قاسم، نه موشک باران عین الاسد، که به هلاکت رساندن یک شخصیت نظامی همرده بود. آمریکا اگر توان و اراده و امکان حمله به ایران را داشت، نیازی به بهانه نداشت. رژیم صهیونیستی نیز چنین است.
🔶 لذا نظر نگارنده آن است که در اسرع وقت، یک عملیات مشابه در سطح مشابه علیه صهیونیستها صورت گیرد. عدم اقدام در برابر این اقدامات پائین تر از آستانه جنگ، یک خطر جدی دارد و آن، تغییر پیوسته آستانه تحمل ایران است. اگر صهیونیست ها پاسخ جدی دریافت نکنند، نه تنها عملیات در منطقه خاکستری را ادامه خواهند داد، بلکه بر وسعت این منطقه نیز خواهند افزود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر سیدیاسر جبرائیلی
🆔 @tahlil_shjr