▪️امام کاظم (علیه السلام) فرمودند:
▫️«مَنْ کَفَّ نَفْسَهُ عَنْ أَعْراضِ النّاسِ أَقالَهُ اللّهُ عَثْرَتَهُ یوْمَ الْقِیامَةِ وَ مَنْ کَفَّ غَضَبَهُ عَنِ النّاسِ کَفَّ اللّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ یوْمَ الْقِیامَةِ».
🔺هر کس خود را از ریختن #آبروی مردم نگه دارد، خدا در روز قیامت از لغزشش میگذرد و هر کس #خشم خود را از مردم باز دارد، خداوند در روز #قیامت خشمش را از او باز دارد.
🆔 @Torab_bash
🌹 #امام_موسی_کاظم_علیهالسلام:
✍🏻... چشم و گوش خود را نسبت به برادر دينیات #تكذيب كن؛ آنچنان كه اگر پنجاه نفر درباره او حرفی زدند [و او #خلاف آنها را گفت] تو حرف او را #قبول كن و ديگران را تكذيب نما! [و به او #كمال_خوشبينی را داشته باش.]
📚 سفينة البحار، ج ٢، ص ١١١.
🆔 @torab_bash
🌷 پرهيز از #بدگویی در #فضای_اخلاق
✍🏻... سعی کنيم #اخلاقمان را #تميز کنيم! سعی کنيم #هر_اخلاقی نداشته باشيم! سعی کنيم #مثبت_بین باشیم و فقط #بدیهای_ديگران را #نبينيم!
⛔️ اينکه انسان مدام #پشت_سر این و آن بگويد: «فلانی اين کار را کرد، چنين کرد، چنان کرد، پس به اين دليل بد است، اينطور است یا آنطور است!» این #کار_غلطی است. اگر انسان دارد به اشتباه بدگويی میکند که کار غلطی دارد انجام میدهد؛ و اگر واقعاً اين #حرفهایی که دارد درباره #دوستش یا #دیگران میزند؛ صحت داشته باشد؛ خب او اگر میخواهد جزو «الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ» باشد؛ اگر میخواهد در فضایی از #اخلاقیات_مثبت صالحانه رفتار کند؛ باید بنا را بر #اصلاح بگذارد؛ و دنبال اصلاح دوستان و اطرافیانش باشد...!
📌 اينکه انسان مدام #بدگويی کند و #بدی_ظاهری افراد را پيش اين و آن نقل کند؛ #چه_فايدهای دارد؟
🌷 گفتا شیخا! هرآنچه گویی هستم!
🌷 آیا تو چنان که مینمایی هستی؟
🆔 @torab_bash
35.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 | مجموعه مستند #برنامه_شیطان
✡قسمت بیستوپنجم: ۲.سلطه_استثمار
👁🗨 همه باید تحت سلطه ما باشند!!
👀 #اختصاصی
⛔️نامناسب برای شیطانپرستان⛔️
⏳کانال تراب باش
🆔️ @Torab_bash
❗تا چه حدّ به امام زمان عج بَها دهيم؟
✍️... در سورهی طه، آيه ۱۱۵ جواب اين سئوال داده شده است. خداوند دربارهی جد بزرگوارمان آدم علیهالسلام میفرماید: «وَ لَقَدْ عَهِدْنا إِلی آدَمَ مِنْ قَبْلُ فَنَسِيَ وَ لَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْماً» ما قبلاً از آدم(ع) پيمان گرفتيم، با او عهد بستيم، گفتيم ای آدم! نسبت به اين موضوع، اينطور که گفته میشود رفتار کن، ایشان هم گفت چشم. با ما عهد بست ولی عهدش را فراموش کرد و آن عزم بايد و شايد را از خودش نشان نداد. اين عهد چيست؟ آدم (ع) و به تبعِ ایشان تمامِ بنیآدم نسبت به چه موضوعی بايد عزم داشته باشند؟ در احاديث ذيل همين آيه که نگاه میکنيم؛ مثلاً در کتاب بصائر الدرجات، صفحه ۷۰ از قول امام باقر (ع) حديثی نقل میشود که ایشان فرمود: از آدم علیهالسلام در موردِ رسولالله (ص) و امامانِ بعد از ايشان (ع) خصوصاً نسبت به امام مهدی عج و سیره مهدوی ایشان #عهد و #پيمان گرفته شد؛ «فَتَرَکَ وَ لَمْ يَکُنْ لَهُ عَزْمٌ...» ولی ايشان آن عهدش را ترک کرد، قولش را فراموش کرد، بلکه اصلاً بها نداد و به قولی آن عزم بايد و شايد را نسبت به اهلبيت (ع) از خودش بروز نداد.
🔺همچنين مولا در همین حدیث میفرمايد: «أَنَّهُمْ هَکَذَا وَ إِنَّمَا سُمِّيَ أُولُو الْعَزْمِ أُوْلِي الْعَزْمِ لِأَنَّهُ عَهِدَ إِلَيْهِمْ فِي مُحَمَّدٍ وَ الْأَوْصِيَاءِ مِنْ بَعْدِهِ وَ الْمَهْدِيِّ وَ سِيرَتِهِ وَ أَجْمَعَ عَزْمُهُمْ عَلَي أَنَّ ذَلِکَ کَذَلِکَ وَ الْإِقْرَارِ بِهِ...» در مورد دیگر پیامبران نیز این عهد و پیمان گرفته شد؛ لذا اينکه به بعضی از ایشان گفته میشود #اولو_العزم به اين خاطر است که آنها هم عهد بستند و با تمام وجود بر این عهد و میثاق، #پایمردی کردند. با #رسولانِ اولوالعزم و دیگر رسولان در موردِ سیدِ ما رسولالله (ص) و ديگر اهلبيت (ع) و همچنين در مورد امام زمان(عج) و رفتارهای امام زمان عج که #عهد بسته شد، ایشان بنای زندگیشان را #تقوای_ولایی گذاشتند؛ مبنای حیاتشان را محضریت اهلبیت علیهمالسلام از امام زمان عج گذاشتند؛ چون رفتارهای مولايمان امام زمان عج عجيب است، لذا مخصوصاً از اولوالعزم برای امام زمان عج و رفتارهای امام زمان عج عهد گرفته شد. به ايشان گفته شد که آيا هرچه امام زمان گفت، هر رفتاری انجام داد روی چشمتان میگذاريد؟ انجام میدهيد؟ قبول میکنيد؟ ایشان هم گفتند بله، هرچه امام زمان عج انجام داد، انجام میدهيم، هرچه ايشان خواست انجام میدهيم، «وَ أَجْمَعَ عَزْمُهُمْ عَلَي أَنَّ ذَلِکَ کَذَلِکَ وَ الْإِقْرَارِ بِه» یعنی دیگر رسولان از جمله اولوالعزم من الرسل، اقرار کردند و تمام عزمشان را برای حرف شنوی از اهلبیت علیهمالسلام جمع کردند.
📚 در حديث ديگری از همين کتاب بصائر، صفحه ۷۰، باز از قول امام باقر (ع)، صحبت از اين است که خداوند در روز #الست از انبيا (ع) عهد گرفت «قالُوُا أَقرَرْنا و شَهِدْنا يا رَبَّ»، همه آنها گفتند که خدايا! ما اقرار میکنيم و اين ماجرا را دنبال میکنيم؛ «وَ لَمْ يَجْحَدْ آدَمُ وَ لَمْ يَقِرّ» ولی آدم (ع)، آن عزم بايد و شايد را از خود بروز نداد. زمانی که با انوار طيبهی اهلبيت (ع) آشنا شد، وقتی که انوارِ دور #عرش را ديد، اقرار نکرد، ولی از بين پيغمبران، پنج نفر عزم بايد و شايد را خیلی خوب از خودشان نشان دادند و لذا اولوالعزم بودن برای اين پنج نفر تثبیت شد. بخاطر چه موضوعی؟ در چه مقولهای بيشتر عزم نشان دادند که بخاطر آن، اينها اولوالعزم ناميده شدند؟ «فَثَبَتَتِ الْعَزِیمَةُ لِهَؤُلَاءِ الْخَمْسَةِ فِی الْمَهْدِی» (اصول کافی،ج ۲، ص ۸)، به خاطر صددرصد بها دادن به مهدی عج و مهدویت، صفت یا مقوله اولوالعزمی در اين پنج نفر تثبیت شد؛ و ايشان به خاطر امام زمان عج اولوالعزمِ ناميده شدند. بعد امام باقر (ع) میفرمايد: آدم (ع) عزم بايد و شايد را نشان نداد و لذا آيه ۱۱۵ طه برایش مطرح شد که ما قبلاً از آدم پيمان گرفتيم، ولی او فراموش کرد و عزم بايد و شايد را از خودش نشان نداد.
🔻خب، #سئوال ما اين بود که به امام زمان عج و #مهدویت ایشان تا چه حدی #بها دهيم؟! تا چه ميزان بها دادن مطلوب است؟ جوابش را خداوند در اين آيه به ما داد، منظور چيست؟ اين آيه را بياوريد و بگذاريد کنار آيه آخر سوره يوسف که خداوند ميفرمايد: «و لَقَد کانَ فِي قَصَصِهِمْ عِبرَةٌ لِأُولِي الأَلبابِ»، ماجراهای رسولان الهی را بشنويد و از سرگذشت ایشان #عبرت بگيريد. خب ما چه عبرتی از رفتار آدم (ع) بگيريم؟ اين عبرت را بگيريم که بايد #بيشترين_عزم را نسبت به امام زمان عج داشته باشیم. #ادامه👇
🆔 @Torab_bash
#ادامه👆: اولاً ما نبايد امام زمانمان را #فراموش کنيم که آدم (ع) عهدش را فراموش کرد و خدا هم برای او دو #هبوط از #بهشت قرار داد؛ لذا ما نبايد عهدمان را فراموش کنيم؛ ثانیاً ما بايد عزم زيادی داشته باشيم، کسانی که نسبت به امام زمان عج بيشترين عزم را نشان دهند؛ آنها نزد خداوند متعال #قيمت دارند. کما اينکه در قرآن هم بهترينِ خوبانِ بعد از اهلبيت(ع) بخاطر ميزان عزمشان، بهترين شمرده میشوند و به آنها اولوالعزم من الرسل گفته میشود.
🆔 @Torab_bash