🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
💠🔹 #غدیرخم_از_کتب_اهل_سنت 🔹💠
🔸🔹 #قسمت_صد_و_هشتاد_و_هشتم🔹🔸
#پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله در روز #خيبر فرمود: به #راستى كه #على عليه السّلام #خدا و #رسول را #دوست مى دارد و #خدا و #رسول هم او را #دوست مى دارند 🌸🌺🌺
بامداد فردا رسيد و خورشيد چهره نورانى خود
را نمايان كرد. رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله پيش از طلوع آفتاب همين كه نماز بامدادى بجاى آورد، از جاى برخاست و پرچم اسلام را بدست گرفت. در حالى كه مردم در قرارگاههاى خود آماده باش بودند و على عليه السّلام را كه به درد چشم گرفتار بود بحضور طلبيد. آب دهان مباركش را در چشم او ريخت و پرچم اسلام را بدست آن حضرت سپرد. على عليه السّلام عازم ميدان شد، از ميدان نبرد بازنگشت، مگر آنكه فاتحانه حضور رسول اكرم صلّى اللّه عليه و آله رسيد.
«بريدة» گفت: من هم يكى از آنها بودم كه گردن مى كشيدم به اين اميد كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله پرچم اسلام را در اختيار من قرار بدهد!
(۱) مؤلف گويد:📚 اين روايت را «نسائى» در [خصايص ص ۵] نقل كرده و مى نويسد: «ابو بكر» پرچم اسلام را بدوش گرفت و وارد ميدان شد ولى فتح و پيروزى نصيبش نشد. فرداى آن روز، «عمر» پيش قدم شد او هم بدون پيروزى بازگشت. پس از او، حضرت على عليه السّلام پرچم را بدست گرفت (تا آخر حديث). «محب طبرى» هم در 📚[الرياض النضرة ۲/ ۱۸۷] و «على بن سلطان» در [مرقات ۵/ ۵۶۶] اظهار مى دارند كه اين حديث را «امام احمد» در «المناقب» آورده است و «هيثمى» هم در [مجمع ۶/ ۱۵۰] ذكر كرده و گفته است: صاحب «مناقب» هم آنرا روايت كرده است و رجال آن صحيح است. و «متّقى» هم در [كنوز العمال ۵/ ۲۸۳] گفته است: «ابن جرير» هم نقل كرده است و مضامين همه روايات مذكور، مساوى با مضمون روايت «نسائى» است.
(۱) [📚همان كتاب ۱/ ۳۲۰] به سند خود، از «عمرو بن مسعود» روايت كرده است كه گفت: در كنار «ابن عباس» نشسته بودم، در اين حال نه نفر وارد شدند و خطاب به «ابن عباس» گفتند: يكى از اين دو پيشنهاد را بپذير؛ يا با ما بيا تا خاطره اى كه در نظر داريم به اطلاع تو برسانيم، و يا از ايشان كه در كنار تو نشسته اند درخواست كن تا ما را با تو تنها بگذارند. «ابن عباس» در پاسخ گفت:
چنان نيست كه من يارانم را از كنار خود برانم و با شما تنها باشم، بلكه من با شما مى آيم تا ببينم چه مى كنيد و چه مى گوييد. در آن روز «ابن عباس» بينا بود و مى توانست با آنان همراهى كند. در اين رابطه بود كه با آنها در محلى دور از ما قرار گرفت و سخنانى بين آنها ردّ و بدل شد كه ما از چگونگى آنها اطلاعى بدست نياورديم. همين قدر مى دانيم كه «ابن عباس» هنگام بازگشت به اندازه اى ناراحت بود كه گوشه جامه اش به زمين كشيده مى شد و مى گفت: اف بر اين مردم و تف بر آنها! درباره مردى لب به ناسزا مى گشايند كه از ده ويژگى ارزنده برخوردار بود، از مردى ياوه گوئى مى كنند كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در حق او فرمود: مردى را بسوى دشمنان مى فرستم كه خدا هيچگاه او را خوار نمى سازد، و خدا و رسول را دوست مى دارد. بازتاب اين سخن تا آنجا بود كه همگان خود را براى اين مقام آماده كرده بودند در عين حال پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله به هيچكدام از ياران خود توجهى نكرد و فرمود: على عليه السّلام كجاست؟ در پاسخ گفتند: او در آسياب مشغول آرد كردن گندم است. فرمود: مگر در ميان شما ديگرى نيست كه بتواند سرگرم اين مهم باشد.
اينك او را بحضور من دعوت كنيد. خبر احضار پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله را به اطلاع حضرت على عليه السّلام رساندند. حضرت على عليه السّلام در عين حالى كه به درد چشم گرفتار بود تا آنجا كه چيزى و جائى را نمى ديد، دعوت پيغمبر صلّى اللّه عليه و آله را اجابت كرد و بحضورش شرفياب شد. رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله آب دهان مباركش را در چشمان على عليه السّلام توتيا كرد و پرچم اسلام را سه بار به اهتزاز در آورد و به حضرت على عليه السّلام اعطا نمود. پس از آن، «صفيّه» دختر «حىّ» (تا آخر حديث) كه همگى آنرا در جلد اوّل در باب «آيه تطهير»آورده ايم.
مؤلف گويد: اين حديث را «نسائى» در [📚خصايص ص ۸] و «محب طبرى» در [الرياض النضرة ۲/ ۲۰۳] نقل كرده و گفته است كه حديث را «امام احمد» و «حافظ ابو القاسم دمشقى» در «الموافقات» در «الاربعين الطوال» نقل كرده و مى گويد: «نسائى» برخى از آنرا آورده است. و «هيثمى» در [مجمع ۹/ ۱۱۹] روايت كرده و مى گويد: «امام احمد» و «طبرانى» مختصرى از آنرا در «الكبير» و «الاوسط» متعرض مى باشد....... #ادامه_دارد
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۲۱ فروردین ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 09 April 2024
قمری: الثلاثاء ، 29 رمضان 1445
متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
#وقایع مهم شیعه:
🔹بدعت نماز تراويج توسّط عمر
در اين ماه در سال ۱۴ ه’ عمر نماز نافاه به جماعت خواندن را بدعت گذارد سپس مردى را براى مردها و مردى را براى زنها به عنوان امام جماعت قرار داد.
(بحار الانوار: ج ۳۱، ص ۱۲ پاورقى)
🌼دعاى باران توسّط پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله
در ماه رمضان سال ششم هجرى قحطى شديدى در مدينه رخ داد، كه پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله طلب باران كردند و باران آمد.
(بحار الانوار: ج ۲۰، ص ۳۷۶)
📆 روزشمار:
🌸01 روز تا عید سعید فطر
🔹05 روز تا جناب مسلم ابن عقیل به کوفه ( 60 ه ق)
◾️09 روز تا تخریب قبور ائمه بقیه علیهم السلام
◾️15 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹17 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️25 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼30 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸40 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
هدایت شده از امیر اویسی
🌙میزان فطریه رمضان ۱۴۴۵ از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب اعلام شد
♦️بر اساس این گزارش، قیمت گندم برای هر نفر ۶۵.۰۰۰ تومان (شصت و پنج هزار تومان) و قیمت برنج برای هر نفر ۱۸۰.۰۰۰ تومان (یکصد و هشتاد هزار تومان) می باشد.
♦️همچنین لیست وجوهات شرعی که از سوی دفتر معظم له اعلام شده، بدین شرح است:
● کفاره یک روز روزه عمد: ۹۶۰.۰۰۰ تومان
● کفاره یک روز روزه عذر: ۱۶.۰۰۰ تومان
●حداقل فطریه هر نفر: ۶۵.۰۰۰ تومان (گندم)
🎋صدقه های شما با هر مبلغی گره گشاست
دوستان عزیز #فطریه خود را
به شماره کارت
۵۰۴۱۷۲۱۰۸۷۹۵۴۱۶۱
بانک رسالت بنام امیر اویسی
🌻خیر عزیز از مهربانی شما متشکریم
#حوزه_شهید_رجائی
#گروه_جهادی_شهید_سلیمی
#پایگاه_مقاومت_بسیج_اهلبیت(ع)
#قرارگاه_فرهنگی_شهید_شکارچی
لینک گروه قرارگاه جهادی شهید سلیمی👇👇👇
https://eitaa.com/Jihadigroup110
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#مومن_در_هزار_حدیث🍃🌸🌸
#بخش_پانزدهم
#شدّت ابتلای #مؤمن 🍃🍃
۳۲/۵۲- الصدوق حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ مُوسَی بن المتوكّل قدس سره قَالَ: حدثنا عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ جَعْفَرٍ اَلْحِمْیَرِیِّ، عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ اَلْجَامُورَانِیِّ عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی حَمْزَهَ عَنْ أَبِیهِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: ﴿لَوْ أَنَّ مُؤْمِناً کَانَ فِی قُلَّهِ جَبَلٍ لَبَعَثَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَیْهِ مَنْ یُؤْذِیهِ لِیَأْجُرَهُ عَلَی ذَلِکَ﴾ [۲]
امام صادق علیه السلام فرمود: اگر مؤمن بالای قلّه کوهی هم باشد، خداوند (برای آزمایش) شیطانی را بفرستد تا او را اذیت کند و (به سبب صبرش) او را اجر عنایت فرماید.
۳۳/۵۳- الشيخ الطوسي، عَنِ اَلْحُسَیْنِ بْنِ محمّد الْغَضَائِرِیِّ، عن أَبُو مُحَمَّدٍ هَارُونُ بْنُ مُوسَى، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ هَمَّامٍ عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ أَحْمَدَ اَلْمَالِکِیِّ عَنْ مُحَمَّدِ اِبْنِ عِیسَی اَلْیَقْطِینِیِّ، عَنْ یَحْیَی بْنِ زَکَرِیَّا عَنْ دَاوُدَ بْنِ کَثِیرٍ عَنْ أَبِی خَالِدٍ الرَّقِّيُّ قال: حَدّثنا أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ السَّلاَمُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ قَالَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ: ﴿لَولا أنّی أستَحیی مِن عَبدِیَ المُؤمِنِ، ما تَرَکتُ عَلَیهِ خِرقَهً یَتَواری بِها، و إذا أکمَلتُ لَهُ الإِیمانَ ابتَلَیتُهُ بِضَعفٍ فی قُوَّتِهِ، و قِلَّهٍ فی رِزقِهِ، فَإِن هُوَ جَزِعَ أعَدتُ عَلَیهِ، و إن صَبَرَ باهَیتُ بِهِ مَلائِکَتی، ألا وقَد جَعَلتُ عَلِیّا عَلَما لِلنّاسِ، فَمَن تَبِعَهُ کانَ هادِیا، و مَن تَرَکَهُ کانَ
ضالّاً، لا یُحِبُّهُ إلّا مُؤمِنٌ، و لا یُبغِضُهُ إلّا مُنافِقٌ﴾ [۱]
امام صادق علیه السلام فرمود: رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: خداوند متعال میفرماید: اگر از بنده مؤمن خود شرم نداشتم حتی جامه پاره ای به او نمی دادم که خود را به آن بپوشاند و هرگاه ایمان او کامل شد او را به ضعف مبتلا میکنم و روزی وی را کم مینمایم اگر اظهار ناراحتی کرد بار دیگر هر چه را که از وی گرفته بودم به او بر میگردانم و اگر صبر کرد به وجود او به ملائکه افتخار میکنم، (و در ادامه فرمود): آگاه باشید که من علی بن ابی طالب علیه السلام را برای مردم پرچم هدایت قرار دادم هر کس از وی پیروی کند راه حق را پیدا میکند و هرکس او را ترک گوید گمراه میشود، فقط مؤمنان او را دوست میدارند و فقط منافقان دشمن اویند.
----------
📚منابع:
[۲]: علل الشرايع، ص ۴۴ و نقل عنه في بحار الأنوار، ج ۶۴، ص ۲۲۸.
[۱]: أمالي الشيخ المجلس الحادي عشر، ۳۰۵/۶۰، رقم ۶۱۳؛ و نقل عنه في بحارالأنوار، ج ۶۴، ص ۲۲۶.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۲۲ فروردین ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 10 April 2024
قمری: الأربعاء ، 01 شوال 1445
متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
#وقایع مهم شیعه:
🔹بدعت نماز تراويج توسّط عمر
در اين ماه در سال ۱۴ ه’ عمر نماز نافاه به جماعت خواندن را بدعت گذارد سپس مردى را براى مردها و مردى را براى زنها به عنوان امام جماعت قرار داد.
(بحار الانوار: ج ۳۱، ص ۱۲ پاورقى)
🌼دعاى باران توسّط پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله
در ماه رمضان سال ششم هجرى قحطى شديدى در مدينه رخ داد، كه پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله طلب باران كردند و باران آمد.
(بحار الانوار: ج ۲۰، ص ۳۷۶)
📆 روزشمار:
🔹04 روز تا جناب مسلم ابن عقیل به کوفه ( 60 ه ق)
◾️08 روز تا تخریب قبور ائمه بقیه علیهم السلام
◾️14 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹16 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️24 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼29 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸39 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
{❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️}
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۲۳ فروردین ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 11 April 2024
قمری: الخميس ، 02 شوال 1445
متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري علیه السلام
#وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
🔹03 روز تا جناب مسلم ابن عقیل به کوفه ( 60 ه ق)
◾️07 روز تا تخریب قبور ائمه بقیه علیهم السلام
◾️13 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹15 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️23 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼28 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸38 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#ترجمه_کتاب_نفیس_القطره): #قطره ای از دریای #فضایل اهل #بیت علیهم السلام ✨🍂
#بخش_هجدهم
#روشنائى چشم #رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم، #زينت پرستش كنندگان حضرت علىّ بن #الحسين عليه صلوات المصلّين🌸🍃🍃
۳۴۸ / ۱۸ - ابن شهراشوب رحمه الله در كتاب «مناقب» از ابو حازم نقل كرده است كه گفت: شخصى به حضرت زين العابدين عليه السلام عرض كرد: آيا از نماز آگاهى دارى؟ من ناراحت شدم و خواستم به او هجوم آورم.
امام عليه السلام فرمود: اى ابوحازم! آهسته باش، دانشمندان بردبار و مهربان هستند. سپس رو كرد به سئوال كننده و فرمود: بلى، آگاهى دارم.
او از آنچه بايد در نماز بجا آورَد و آنچه را كه بايد ترك كند و از واجبات و مستحبّات نماز سئوال كرد، تا گفتارش به اينجا رسيد كه پرسيد: شروع نماز چيست؟
فرمود: اللَّه اكبر، پرسيد: حجّت و دليل آشكار آن چيست؟
فرمود: قرائت (يعنى خواندن سوره)، عرض كرد: خشوع نماز چيست؟ فرمود: نگاه كردن به محلّ سجده. گفت: تحريم آن چيست؟ يعنى با چه چيزى كارهاى ديگر بر او ممنوع مى شود؟
فرمود: تكبيرة الإحرام، يعنى گفتن اللَّه اكبر.
عرض كرد: تحليل آن چيست؟ يعنى با چه چيزى ممنوعيّت از او برطرف مى شود؟
فرمود: سلام كه در آخر نماز گفته مى شود.
سئوال كرد: جوهر آن يعنى اصل آن كه طبيعت نماز بر آن استوار است چيست؟
فرمود: تسبيح يعنى سبحان اللَّه گفتن و منزّه دانستن خداوند.
عرض كرد: شعار آن يعنى نشان و علامت آن چيست؟
فرمود: تعقيب، يعنى دعاها و اذكارى كه بعد از نماز خوانده مى شود.
عرض كرد: كمال آن كه نماز با آن كامل مى شود چيست؟
فرمود: صلوات فرستادن بر محمّد و آل محمّد عليهم السلام.
پرسيد: ما سبب قبولها؟ قال: ولايتنا والبراءة من أعدائنا.
سبب قبولى نماز چيست؟
فرمود: ولايت ما و بيزارى از دشمنان ما اهل بيت باعث قبولى نماز است.
وقتى كه همه پرسشهاى او تمام شد و امام عليه السلام آنها را پاسخ گفت، عرض كرد: شما عذرى براى كسى باقى نگذاشته ايد، سپس از جا حركت كرد در حاليكه مى گفت: خداوند داناتر است كه رسالت خود را به عهده چه كسانى واگذار كند. [۱]
۳۴۹ / ۱۹ - و نيز در همان كتاب نقل كرده كه گفته شده است: [۲] حضرت سجّاد عليه السلام غلامى داشت كه براى آن حضرت كشاورزى مى كرد، روزى امام عليه السلام به آن كشتزار آمد تا از نزديك كار او را ببيند، مشاهده كرد مقدار زيادى از آن خراب شده و از بين رفته است، امام عليه السلام خشمگين شد و غلام را با تازيانه اى كه در دست داشت زد، سپس پشيمان شد كه چرا او را زده است؟
وقتى به منزل آمد كسى را به دنبال غلام فرستاد، چون غلام بر امام عليه السلام وارد شد ديد آن حضرت لباسش را بيرون آورده و آن تازيانه را در مقابل خود نهاده است، گمان كرد كه مى خواهد او را كيفر و مجازات كند لذا ترسش زياد شد.
امام عليه السلام تازيانه را برداشت و دست خود را به طرف غلام دراز كرد و فرمود:
فلانى كارى از من صورت گرفت كه سابقه نداشت و اين يك لغزش و اشتباه بود، اين تازيانه را از من بگير و قصاص كن يعنى همان طور كه كه تو را زدم مرا بزن.
غلام عرض كرد: اى مولاى من! بخدا قسم گمان كردم مى خواهى مرا كيفر دهى و من سزاوار كيفرم، پس چگونه از شما قصاص كنم؟
امام عليه السلام فرمود: واى بر تو، قصاص كن.
عرض كرد: از چنين جسارتى به خدا پناه مى برم، شما اختيار داريد و اگر مرا حقّى هست حلال كردم.
امام عليه السلام چند مرتبه درخواست خود را تكرار كرد و او هر بار تعظيم مى نمود و حلال مى كرد، چون امام عليه السلام ديد غلام از قصاص كردن خوددارى مى كند فرمود:
حالا كه امتناع ورزيدى، آن كشتزار را به تو بخشيدم. [۱]
۳۵۰ / ۲۰ - شيخ صدوق رحمه الله در كتاب «خصال» از امام باقر عليه السلام روايت كرده است كه فرمود:
كان عليّ بن الحسين عليهما السلام يصلّي في اليوم والليلة ألف ركعة كما كان يفعل أميرالمؤمنين عليه السلام.
حضرت علىّ بن الحسين عليه السلام همانند جدّش اميرالمؤمنين عليه السلام در هر شبانه روز هزار ركعت نماز مى خواند.
او پانصد درخت خرما داشت، در كنار هر كدام از آنها دو ركعت نماز مى خواند.
و هنگامى كه به نماز مى ايستاد رنگ مباركش تغيير مى كرد، و ايستادن او در نماز مانند ايستادن يك بنده ذليل در مقابل پادشاهى بلندمرتبه بود، همه اعضاء بدنش از ترس الهى مى لرزيد، ..... #ادامه_دارد
----------
📚منابع:
[۱]: مناقب ابن شهراشوب: ۱۳۰/۴.
[۲]: اين روايت را ابن شهرآشوب در كتاب «المناقب» به عنوان «قيل» (گفته شده) آورده كه حاكى از ضعف آن است، علاوه بر اين سندى براى آن ذكر نكرده و متن روايت نيز مخدوش است.
[۱]: مناقب ابن شهراشوب: ۱۵۸/۴، بحار الأنوار: ۹۶/۴۶.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۲۴ فروردین ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 12 April 2024
قمری: الجمعه ، 03 شوال 1445
متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
#وقایع مهم شیعه:
🍃🌸به درک واصل شدن متوکل عباسی
متوکل عباسی عفریت بنی العباس، مردی خبیث السیره و با آل ابیطالب علیهم السلام سخت دشمنی میکرد و به ظن و گمان آنها را مؤاخذه میکرد، بارها قبر مطهر امام حسین علیه السلام را تخریب نمود و شخم زد و زراعت کرد تا اثر آن از بین برود، در وسط راههای کربلا دیده بانی گذاشته بود که هر کس به
کربلا رفت او را عقوبت کنند و به قتل برسانند و متوکل هفده مرتبه این قبر شریف را خراب کرد و باز به صورت اول برگشت؛ [۱] از جنایات دیگر متوکل تبعید امام هادی علیه السلام به سامراء است. [۲]
بنا بر گزارش شیخ بهایی رحمه الله، وی در سوم شوال به سنۀ ۲۴۷ در حال مستی کشته شد [۳] و برخی دیگر به درک واصل شدن او را در روز چهارم شوال ذکر کرده اند. [۴]
کیفیت مرگش اینگونه بوده است که متوکل، حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام را دشنام میداد و به آن حضرت جسارت میکرد، روزی حسب عادت نام مبارک آن حضرت را برد و بنا کرد به جسارت کردن در آن مجلس، فرزندش منتصر بالله حاضر بود چون این را بشنید متغیر شد و غضب کرد، متوکل او را شتم کرد و این بیت را انشاء کرد:
غضب الفتی لإبن عمه *** رأس الفتی فی حر امه
منتصر در صدد قتل پدر برآمد و چند نفر از غلامان خاص متوکل را برای کشتن او معیّن کرد، شبی متوکل در قصر خود با ندیمان مشغول میگساری بود، درحالت سکر و مستی رفته بود که فرزندش داخل شد، همه بیرون رفتند مگر فتح بن خاقان، آنگاه غلامان با شمشیرهای برهنه داخل شدند و متوکل و فتح بن خاقان را در حالت مستی به قتل رساندند و منتصر خلیفه شد، متوکل چهارده سال و ده ماه خلافت کرد و عمرش چهل و یک سال شده بود. [۵]
----------
[۱]: تتمة المنتهی، ص ۳۹۹-۴۰۵.
[۲]: الإرشاد، ج ۲، ص ۳۰۹.
[۳]: توضیح المقاصد، ص ۲۶.
[۴]: تاریخ الطبری، ج ۹، ص ۲۳۰ ؛ الکامل فی التاریخ، ج ۷، ص ۱۰۰.
[۵]: حیاة الحیوان الکبری، ج ۱، ص ۱۲۴.
📆 روزشمار:
🔹02 روز تا جناب مسلم ابن عقیل به کوفه ( 60 ه ق)
◾️06 روز تا تخریب قبور ائمه بقیه علیهم السلام
◾️12 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹14 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️22 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼27 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸37 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#داستان_های_بحارالانوار 🔶🔸🌺
#فصل_پانزدهم
#بخش_دویست_و_سی_و_سوم
#دفاع از #مظلوم در بزم #ظالم🍃🍃
اشاره
خلیل، پسر احمد عروضی، میگوید:
روزی در مجلس ولید بن یزید (خلیفه بنی امیه) بودم، او بی پروا علی را دشنام میداد. ناگهان عربی از راه رسید که از دو گوش شترش خون میچکید، (گوشهای شتر را بریده بود تا تند راه برود). همین که نظر ولید به آن عرب افتاد، گفت:
بگذارید وارد شود، قطعا با ما کاری دارد.
عرب وارد مجلس شد و قصیده زیبایی که در مدح ولید سروده بود، خواند. ولید اشعار او را پسندید و جایزه بزرگی به ایشان داد و گفت: برادر عرب! اشعار تو را پسندیدم و جایزه بزرگی به تو دادم، اکنون شعری هم در بدگویی علی بگو.
مرد عرب از جا پرید، مانند شیر ژیان، نعره کشید و به ولید گفت:
به خدا سوگند! کسی را که تو میخواهی هجو کنم، از تو به ستایش لایق تر است و تو از او به بدگویی سزاوار تری.
گروهی از حاضران در مجلس گفتند: ساکت باش! بیچاره بدبخت! خویشتن را به کشتن میدهی.
عرب گفت: چه گفتم، این چنین ناراحت شدید و مرا میترسانید، مگر حرف بدی زدم؟ یا سخنی اشتباه و خطا گفتم و بیراهه رفتم؟ من شخصی را بر ولید برتری دادم که واقعا از او برتر است. علی بن ابی طالب (علیه السلام) مردی با وقار، و از هر عیب و نقصی مبراست کارهای نیک را رواج داد و بر اطراف دین قلعه محکمی کشید. او لحظه ای در راه دین آرام نگرفت و هرگز سخن بر خلاف حق نگفت...
مبادا فرد نادانی خیال کند چون علی نتوانست در میدان مبارزه با حریفان خود پنجه نرم کند، گردنکشان و ستمگران را کنار بزند، از خلافت دست کشید و از حکومت کنار رفت.
اگر کسی چنین فکر کند که دشمنان علی (علیه السلام) به خاطر لیاقت و شخصیت خودشان زمام حکومت را به دست گرفتند کاملا اشتباه کرده و به خطا رفته است،...... #ادامه_دارد
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۲۵ فروردین ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 13 April 2024
قمری: السبت ، 04 شوال 1445
متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم
#وقایع مهم شیعه:
🔹جنگ حنين
در اين روز در سال ۸ ه’ بعد از ۱۵ روز از فتح مكه، غزوه حنين به وقوع پيوست.
(مستدرك سفينة البحار: ج ۶، ص ۶۵)
تعداد لشكر اسلام ۱۲ هزار نفر از مكه و ده هزار نفر از مديته بودند. در اين جنگ چهار نفر شهيد شدند، و تعداد مقتولين از كفار را بيشتر از ۳۰۰ نفر نوشته اند.
(توضيح المقاصد: ص ۲۶. بحار الانوار: ج ۲۱، ص ۱۸۱. الموسوعة الكبرى فى غزوات النبى الاعظم صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم: ج ۵، ص ۶)
يكى از موارد فرار ابوبكر و عمر در همين جنگ بوده است.
(فيض العلام: ص ۷۳)
تاريخ اين جنگ را ماه رمضان، و ۳ و ۱۰ و ۱۱ شوال هم نقل كرده اند.
(فيض العلام: ص ۶۷)
📆 روزشمار:
🔹01 روز تا جناب مسلم ابن عقیل به کوفه ( 60 ه ق)
◾️05 روز تا تخریب قبور ائمه بقیه علیهم السلام
◾️11 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹13 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️21 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼26 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸36 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
💠🔹 #غدیرخم_از_کتب_اهل_سنت 🔹💠
🔸🔹 #قسمت_صد_و_هشتاد_و_نهم🔹🔸
#پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله در روز #خيبر فرمود: به #راستى كه #على عليه السّلام #خدا و #رسول را #دوست مى دارد و #خدا و #رسول هم او را #دوست مى دارند 🌸🌺🌺
(۱) [📚حلية الاولياء ۱/ ۶۲] از «سلمة بن اكوع» نقل كرده است كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله پرچم نبرد را به «ابو بكر» داد و او را بسوى قلعه هاى خيبر گسيل داشت تا نبرد كند و خيبر را تصرف كند او با آن كه جديت نمود بازگشت و فتحى نصيبش نشد. همينطور «عمر» را فرستاد، او هم با كوششى كه كرد، طرفى از جنگ نبست و بازگشت. پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله فرمود: فردا لواى اسلام را در اختيار مردى قرار مى دهم كه خدا و رسول را دوست مى دارد، و از جنگ با كفّار روگردان نمى باشد و حق تعالى، دژهاى خيبر را بدست او فتح مى كند.
«سلمة» گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله على عليه السّلام را بحضور طلبيد. على عليه السّلام در آن روز به درد چشم مبتلا بود. به مجرديكه فرمان پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله را دريافت كرد، با شتاب هر چه تمامتر بحضور پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله شرفياب شد. رسول خدا صلّى اللّه عليه
و آله آب دهان مباركش را در ديدگان على عليه السّلام ريخت و فرمود: اينك، لواى اسلام را در اختيار بگير، و عازم دژهاى خيبر شو، تا خداى تعالى آنها را بدست تو مفتوح فرمايد.
«سلمة» گويد: على عليه السّلام عازم خيبر شد و من پشت سر آن حضرت حركت مى كردم، على عليه السّلام هروله كنان به پاى حصار خيبر رسيد و پرچم خود را در ميان سنگى فرو برد. در آن هنگام يكى از يهوديان كه در ميان برجى در بالاى حصارقرار داشت و ناظر جريان بود، پرسيد: تو كيستى؟ فرمود: من على بن ابيطالبم! يهودى كه نام على عليه السّلام را شنيد، گفت: (سوگند) به توراتى كه خدا به حضرت موسى عليه السّلام نازل فرمود، اينك پيروزى با شماست. «سلمة» گويد: حضرت على عليه السّلام بازنگشت، مگر آنكه خداى تعالى، دژهاى خيبر را به دست او مفتوح ساخت.
مؤلف گويد: اين روايت را «محب طبرى» در [📚الرياض النضرة ۲/ ۱۸۷] روايت كرده و گفته كه اين حديث را «ابن اسحاق» هم نقل نموده است.
(۱) [📚خصائص نسائى ص ۴] از «عبد الواحد بن ايمن» از پدرش روايت كرده است كه «سعد» گفت: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: براستى كه پرچم اسلام را در اختيار مردى قرار مى دهم كه خدا و رسول را دوست مى دارد، و خدا و رسول هم او را دوست مى دارند و خدا دژهاى خيبر را به دست او فتح مى كند. اصحاب خود را براى انجام خواسته پيغمبر صلّى اللّه عليه و آله آماده كردند و بر خلاف انتظار آنان، پيغمبر اكرم صلّى اللّه
عليه و آله پرچم را بدست على عليه السّلام داد.
(۲)📚 [همان كتاب ص ۸] از «هبيرة بن هديم» روايت كرده است، هنگامى كه حضرت على عليه السّلام شهيد شد، امام حسن مجتبى عليه السّلام در حالى كه عمامه سياه رنگى بر سر بسته بود مردم را گرد آورد و به ايراد خطابه اى پرداخت و در طى آن، فرمود: ديروز مردى را شهيد كرديد كه پيشينيان در ويژگيهائى كه داشت بر او پيشى نگرفتند و آيندگان هم مقام و موقعيت او را درك نخواهند نمود و رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در حق او، فرمود: فردا لواى اسلام را در اختيار مردى قرار مى دهم كه خدا و رسول را دوست مى دارد، و خدا و رسول هم او را دوست مى دارند و «جبرئيل» از طرف راست، و «ميكائيل» از طرف چپ، او حركت مى كنند و به اين ترتيب با دشمنان مبارزه مى كند، تا اينكه خدا دژهاى خيبر را بدست او فتح مى كند. و پرچم اسلام را بدون فتح و نصرت باز نمى گرداند. آرى كسى را بدست بى اعتبار خود از پاى در آورديد كه درهم و دينارى از خود باقى نگذاشت، تنها نهصد دينار از عطائى كه به او شده بود از وى باقى است كه تصميم داشت به وسيله آن مبلغ، خدمتكارى براى رفاه حال خانواده اش استخدام نمايد.
(۱)📚 [همان كتاب ص ۳۲] از «عبد الله بن ابى نحج» از پدرش، او هم از «معاوية» روايت كرده است كه در يكى از روزها، «معاوية» از على عليه السّلام صحبت مى كرد و همان زمان «سعد بن ابى وقاص» حضور داشت، گفت: اگر
يكى از سه ويژگى كه على عليه السّلام داشت، دارا بودم براى من بهتر و ارزنده تر بود از هر چيزى كه خورشيد بر آن مى تابد! از جمله: هنگامى كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله به على عليه السّلام اجازه نداد تا در جنگ تبوك شركت كند، خطاب به على عليه السّلام فرمود: آيا از اين راضى نيستى كه منزلت تو نسبت به من، برابر با منزلت هارون عليه السّلام نسبت به موسى عليه السّلام باشد؛ با اين تفاوت كه پس از من پيغمبرى نمى باشد. آرى!....... #ادامه_دارد
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - ۲۶ فروردین ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 14 April 2024
قمری: الأحد ، 05 شوال 1445
متعلق است به:
🔹 مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها
#وقایع مهم شیعه:
🔸ورود مسلم بن عقیل علیه السلام به کوفه
در این روز به سال ۶۰ هجری قمری جناب مسلم بن عقیل علیه السلام، سفیر و فرستاده امام حسین علیه السلام وارد کوفه شد و مردم را به بیعت با آن حضرت دعوت کرد. مردم کوفه دسته دسته به خدمتش شتافتند و نامه ای که امام علیه السلام برای اهل کوفه نوشته بودند، استماع کردند، سپس با جناب مسلم علیه السلام بیعت کردند تا اینکه ۱۸ هزار نفر شدند، پس از آن جناب مسلم بن عقیل علیه السلام به امام حسین علیه السلام نامه ای نوشتند و از بیعت نمودن کوفیان اطلاع دادند و حضرتش را به کوفه دعوت نمودند. [۶]
----------
[۶]: مروج الذهب، ج ۳، ص ۵۴.
🔹حركت به سوى جنگ صفين
در سال ۳۶ ه’ در چنين روزى أمير المؤمنين عليه السّلام براى رفتن به صفين آماده شدند، و ابو مسعود عقبة بن عامر انصارى را در كوفه جانشين خويش قرار دادند.
(تتمة المنتهى: ص ۲۳. فيض العلام: ص ۶۹)
📆 روزشمار:
◾️04 روز تا تخریب قبور ائمه بقیه علیهم السلام
◾️10 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹12 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️20 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼25 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸35 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۲۷ فروردین ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 15 April 2024
قمری: الإثنين ، 06 شوال 1445
متعلق است به:
سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
#وقایع مهم شیعه:
🌼معجزه ردّ الشمس برای بار دوم
ردّ الشمس برای امیرالمؤمنین علیه السلام دو مرتبه اتفاق افتاده: یکی در زمان حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم که در پانزدهم شوال ذکر خواهد شد و مکان آن را فرقۀ ضالّۀ وهابیت تخریب کردند، دیگری در چنین روزی در هنگام عزم آن حضرت برای جنگ صفین بوده است [۱] که گذرشان به بابل رسید و چون این شهر نفرین شده و عذاب خدا در آن نازل شده بود، حضرت در آنجا نماز نخواندند تا رسیدند به خارج شهر که خورشید غروب کرده بود، حضرت با یک اشاره خورشید را برگرداندند و اقامه نماز نمودند، [۲] بعدها شیعیان در آن موضع مسجدی بنا کردند که هم اکنون در جنب شهر حلّه معروف میباشد و شیعیان به زیارت آن مشرف میشوند (حقیر الحمدلله هر دو مکان مقدس ردّ الشمس را زیارت کرده ام).
🌸صدور اولین توقیع از امام زمان علیه السلام در تأیید جناب حسین بن روح رحمه الله
در روز ششم شوال به سال ۳۰۵ قمری اولین توقیع مبارک جهت تأیید و توثیق جناب حسین بن روح، سومین سفیر امام زمان علیه السلام از ناحیۀ مقدس امام زمان علیه السلام صادر شد. [۳]
متن توقیع مبارک اینگونه است: «ما او (حسین بن روح) را میشناسیم، خداوند تمام خوبیها و خوشنودیهای خویش را به وی بشناساند و او را با عنایت خود خرسند گرداند. از نامۀ او آگاه شدیم و در مسئولیت واگذار شده به وی اطمینان داریم. او نزد ما دارای مقامی است که موجب شادی وی خواهد شد، خداوند احسان خود را نسبت به وی زیاد گرداند، همانا او بر هر چیزی قادر است و حمد و سپاس خداوندی را سزاست که شریکی ندارد و صلوات و سلام خداوند بر محمد، رسول او و آل او باد». [۴]
----------
[۱]: مستدرک سفینةالبحار، ج ۵، ص ۲۱۲.
[۲]: من لا یحضره الفقیه، ج ۱، ص ۲۰۳.
[۳]: الغیبة للطوسی، ص ۳۷۲.
[۴]: الغیبة للطوسی، ص ۳۷۲.
📆 روزشمار:
◾️02 روز تا تخریب قبور ائمه بقیه علیهم السلام
◾️09 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹11 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️19 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼24 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸34 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#مومن_در_هزار_حدیث🍃🌸🌸
#بخش_شانزدهم
#آن که #گرفتاری نبیند را #خیری نیست 🍃🌸🌸
۱/۵۴- الكليني عَنْ عَلِیِّ بْنِ إبْراهِیمَ عَنْ أبِیهِ عَنِ ابْنِ أبِی عُمَیْرٍ، عَنْ حُسَیْنِ بْنِ نُعَیْمٍ اَلصَّحَّافِ عَنْ ذَرِیحٍ اَلْمُحَارِبِیِّ، عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: ﴿کَانَ عَلِیُّ بْنُ اَلْحُسَیْنِ عَلَیْهِمَا اَلسَّلاَمُ یَقُولُ: إِنِّی لَأَکْرَهُ لِلرَّجُلِ أَنْ یُعَافَی فِی اَلدُّنْیَا فَلاَ یُصِیبَهُ شَیْءٌ مِنَ اَلْمَصَائِبِ﴾ [۲]
امام صادق علیه السلام از امام سجاد علیه السلام فرمود: کسی که پیوسته در دنیا عافیت داشته باشد و کم ترین گرفتاری برایش پیش نیاید را نمی پسندم
می گویم: روایت از نظر سند صحیحه است.
۲/۵۵- الكليني، عن عِدَّةٍ مِنْ أصْحَابِنَا، عَنْ أحْمَدَ بْنِ أبِی عَبْدِاللهِ عَنْ نُوحِ بْنِ شُعَیْبٍ عَنْ أبِی دَاوُدَ الْمُسْتَرِقِّ رَفَعَهُ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللّهِ علیه السلام: ﴿دُعِیَ النَّبِیُّ صلی الله علیه و آله إِلی طَعَامٍ، فَلَمَّا دَخَلَ مَنْزِلَ الرَّجُلِ، نَظَرَ إِلی دَجَاجَهٍ فَوْقَ حَائِطٍ قَدْ بَاضَتْ، فَتَقَعُ الْبَیْضَهُ عَلی وَتِدٍ فِی حَائِطٍ، فَثَبَتَتْ عَلَیْهِ، وَلَمْ
تَسْقُطْ وَ لَمْ تَنْکَسِرْ، فَتَعَجَّبَ النَّبِیُّ صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ مِنْهَا، فَقَالَ لَهُ الرَّجُلُ: أعَجِبْتَ مِنْ هَذِهِ الْبَیْضَةِ؟ فَوَ الَّذِی بَعَثَکَ بِالْحَقِّ مَا رُزِئْتُ شَیْئاً [قَطُّ]، قَالَ: فَنَهَضَ رَسُولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ لَمْ یَأْکُلْ مِنْ طَعَامِهِ شَیْئاً، وَ قَالَ: مَنْ لَمْ یُرْزَأْ فَمَا لِلَّهِ فِیهِ مِنْ حَاجَةٍ﴾ [۱]
امام صادق علیه السلام فرمود: رسول خدا صلی الله علیه و اله را برای طعام دعوت کردند، چون وارد شد مرغی را دید که روی دیوار تخم گذاشت سپس تخم مرغ افتاد و روی میخی قرار گرفت نه به زمین افتاد و نه! شکست رسول خدا صلی الله علیه و اله از آن منظره متعجب شد، مرد عرض کرد: از (نشکستن) این تخم مرغ تعجب میکنید؟ سوگند به آن که تو را به حق مبعوث کرد، من هرگز بلاء و گرفتاری در زندگی ندیده ام. رسول خدا صلی الله علیه و اله برخاستند و حتی از غذای او چیزی نخورد و فرمود: کسی که بلایی، نبیند خدا به او نظر لطف و عنایت ندارد
می گویم: الرزء مصیبت، گرفتاری.
۳/۵۶- الكليني، عَنْ عِدَّهٍ مِنْ أَصْحَابِنَا، عَنْ أحْمَدَ بْنِ أبِی عَبْدِاللهِ، عَنْهُ عَنْ عَلِیِّ بْنِ اَلْحَکَمِ عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ عَبْدِ اَلرَّحْمَنِ بْنِ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ وَ أَبِی بَصِیرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ: ﴿لاَ حَاجَةَ لِلَّهِ فِيمَنْ لَيْسَ لَهُ فِي مَالِهِ وَ بَدَنِهِ نَصِيبٌ﴾. [۲]
امام صادق علیه السلام فرمود: رسول خدا صلی الله علیه و آله: فرمودند: خداوند به کسی که در دارایی یا جسمش نقصان و بلایی وارد نشود نظر لطف و عنایتی ندارد.
می گویم: سند صحیح همان است که ذکر کردیم لکن در چاپ کافی، همان طور که بر پژوهشگر روشن است خلطی صورت گرفته و مویّد و پشتوانه این سخن آن چیزی است که از نسخه خطی کافی مصحح نزد اساتید، نقل میکنیم و بحمد الله والمنّه در نزد ما نیز موجود است. و در نسخه خطی سند روایت این گونه است: «از او (یعنی از احمد بن ابی عبدالله برقی) از علی بن حکم، از ابان بن عثمان، از
عبد الرحمن و ابو بصیر از امام صادق علیه السلام. ....... #ادامه_دارد
----------
📚منابع:
[۲]: الكافي، ج ۲، ص ۲۵۶، ح ۱۹؛ و نقل عنه في الوافي، ج ۵، ص ۷۶۷.
[۱]: الكافي، ج ۲، ص ۲۵۶، ح ۲۰؛ و نقل عنه في الوافي، ج ۵، ص۷۶۷.
[۲]: الكافي، ج ۲، ص ۲۵۶، ح ۲۱؛ و نقل عنه في الوافي، ج ۵، ص۷۶۸
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 16 April 2024
قمری: الثلاثاء ، 07 شوال 1445
متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
#وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
◾️01 روز تا تخریب قبور ائمه بقیه علیهم السلام
◾️08 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹10 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️18 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼23 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸33 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#ترجمه_کتاب_نفیس_القطره): #قطره ای از دریای #فضایل اهل #بیت علیهم السلام ✨🍂
#بخش_هجدهم
#روشنائى چشم #رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم، #زينت پرستش كنندگان حضرت علىّ بن #الحسين عليه صلوات المصلّين🌸🍃🍃
و هنگامى كه به نماز مى ايستاد رنگ مباركش تغيير مى كرد، و ايستادن او در نماز مانند ايستادن يك بنده ذليل در مقابل پادشاهى بلندمرتبه بود، همه اعضاء بدنش از ترس الهى مى لرزيد، و مانند شخص وداع كننده نماز مى خواند كه گويا آخرين نماز او است و بعد از آن برايش نماز خواندن ممكن نيست. [۲]
روزى در حال نماز رداء از شانه مباركش افتاد، و تا آخر نماز آن را درست نكرد، و وقتى بعضى از اصحاب از علّت بى توجّهى او به رداء سئوال كردند فرمود: واى بر تو، آيا مى دانى در حضور چه كسى ايستاده بودم؟
بنده از نمازش جز آن مقدارى كه در آن حضور قلب دارد قبول نمى شود. عرض كرد: بنابراين، ما هلاك شده ايم.
امام عليه السلام فرمود: كلّا إنّ اللَّه متمّم ذلك بالنوافل.
هرگز چنين نيست بلكه خداوند نقائص و كاستى هاى آن را با نوافل جبران مى كند.
[برنامه آن حضرت اين بود كه در تاريكى شب انبانى به پشت مى گرفت كه در آن دينار و درهم بود، و گاهى خوراك يا هيزم برمى داشت و به خانه هاى فقرا مى برد، خانه را در مى زد و به كسى كه در را مى گشود مرحمت مى فرمود در حاليكه چهره خود را پوشيده و از او پنهان مى نمود تا او را نشناسد، چون آن حضرت وفات يافت فقرا ديدند آن شخص ناشناس درب خانه آنها را نمى كوبد و از آن كمكها و عنايتها خبرى نيست، دريافتند كه او علىّ بن الحسين عليهما السلام بوده است.
ولمّا وضع عليه السلام على المغتسل نظروا إلى ظهره وعليه مثل ركب الإبل ممّا كان يحمل على ظهره إلى منازل الفقراء والمساكين.
و هنگامى كه بدن نازنين آن حضرت را براى غسل دادن روى تخت نهادند اثر آن انبان هائى را كه براى تهيدستان و بيچارگان به دوش مى گرفت بر پشت آن حضرت ديدند كه مانند زانوى شتر پينه بسته بود. ]. [۱]
روزى آن حضرت از منزل خارج شد و ردائى از جنس خز كه با پشم نرم و نازك درست مى كنند بر دوش داشت، در بين راه گدايى به او برخورد كرد و رداء آن حضرت را گرفت، امام عليه السلام بدون اينكه اعتنا كند گذشت و آن را رها كرد. [۲]
و رسم آن حضرت چنين بود كه جامه پشمى براى زمستان خود مى خريد، و چون تابستان فرا مى رسيد آن را مى فروخت و بهاى آن را به فقرا مى بخشيد. [۳]
در روز عرفه آن حضرت عدّه اى را مشاهده كرد كه دست گدائى نزد مردم دراز كرده اند، به آنها فرمود:
واى بر شما، در مانند چنين روزى از غير خداوند درخواست مى كنيد در حاليكه امروز رحمت خداوند به قدرى بر بندگانش سرازير مى شود كه اگر براى اطفالى كه هنوز در شكم مادران هستند دعا كنيد اميد است كه سعادت و خوشبختى نصيب آنها شود.
[ آن حضرت خوددارى مى كرد كه با مادرش هم غذا شود به او عرض كردند: شما كه از همه مردم نيكوكارتر و احسانتان به خويشاوندان بيشتر است چرا با مادر خود غذا نمى خوريد؟ فرمود:
خوشم نمى آيد كه دستم پيشى بگيرد به لقمه اى كه چشم او به آن سبقت گرفته است. [۱] . ] [۲]
شخصى به آن حضرت عرض كرد:...... #ادامه_دارد
----------
📚منابع:
[۲]: بحار الأنوار: ۷۹/۴۶ سطر آخر، به نقل از مناقب ابن شهراشوب: ۱۵۰/۴ سطر۳.
[۱]: بين دو معقوف در اصل نبود و ما آن را از مصدر اضافه كرديم.
[۲]: اين قطعه از حديث در كتاب مناقب ابن شهراشوب: ۱۵۴/۴ ذكر شده است.
[۳]: بحار الأنوار: ۹۵/۴۶ سطر ۳ وص ۱۰۵ ح ۹۵.
[۱]: بين دو معقوف در اصل نبود و ما آن را براى كامل شدن حديث از مصدر ذكر كرديم.
[۲]: براى توضيح به حديث ۳۳۴ مراجعه شود.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 17 April 2024
قمری: الأربعاء ، 08 شوال 1445
متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
#وقایع مهم شیعه:
◾️◾️ويرانى قبور ائمه بقيع عليهم السّلام
در اين روز در سال ۱۳۴۴ ه’ قبور ائمه بقيع عليهم السّلام و نيز قبر حضرت حمزه در احد به دست وهابيون تخريب شد.
(مستدرك سفينة البحار: ج ۶، ص ۶۵ - ۶۶)
علت و انگيزه تخريب اين قبور مطهّر در كتب مختلفى كه بر ردّ عقائد ضالّه وهابيّت تأليف شده، بيان گرديده است.
آنان اضافه بر قبور مطهّر ائمه معصومين عليهم السّلام، ديگر قبور را هم تخريب نمودند كه عبارتند از: قبر منسوب به فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها، قبر مطهّر فاطمه بنت اسد سلام اللَّه عليها مادر أمير المؤمنين عليه السّلام، قبر مطهّر حضرت امّ البنين سلام اللَّه عليها، قبر ابراهيم پسر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله، قبر اسماعيل فرزند حضرت صادق عليه السّلام، قبر دختران پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله، قبر حليمه سعديه مرضعه پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله، و قبور شهداى زمان پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله.
وهابيّان در سال ۱۳۴۳ در مكه گنبدهاى قبر حضرت عبدالمطلب، ابى طالب، خديجه، و زادگاه پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله و فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها را با خاك يكسان كردند. در جدّه نيز قبر حوا و ديگر قبور را تخريب كردند. در مدينه گنبد منّور نبوى را به توپ بستندولى از ترس مسلمانان قبر شريف را تخريب نكردند. در شوال ۱۳۴۳ با تخريب قبور مطهّر ائمه بقيع عليهم السّلام اشياء نفيس
و با ارزش آن قبور مطهّر را به يغما بردند.
قبر حضرت حمزه عليه السّلام و شهداى احد را با خاك يكسان كردند، و گنبد و مرقد حضرت عبداللَّه و آمنه پدر و مادر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله، قبر اسماعيل پسر حضرت صادق عليه السّلام و ديگر قبور را هم خراب كردند. در همان سال به كربلاى معلى حمله كردند، و ضريح مطهّر را كندند و جواهرات و اشياء نفيس حرم مطهّر را كه اكثراً از هداياى سلاطين و بسيار ارزشمند و گرانبها بود، غارت كردند و قريب به ۷۰۰۰ نفر از علماء، فضلا و سادات و مردم را كشتند. سپس به سمت نجف رفتند كه موفق به غارت نشدند و شكست خورده برگشتند.
(كشف الارتياب: ص ۷۷. شهداء الفضيلة (علامه امينى): ص ۳۸۸)
🔸جنگ حمراء الاسد
(مستدرك سفينة البحار: ج ۶، ص ۶۵ - ۶۶)
در اين روز در سال ۳ ه’ جنگ حمراء الاسد اتفاق افتاد. «حمراء الاسد» نام مكانى در اطراف مدينه است.
بعد از جنگ احد
(بنابر قولى كه جنگ احد را در هفتم شوال نقل كرده است)
و آمدن مسلمانان به مدينه، پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله براى آنكه مبادا قريش مراجعت كنند و به مدينه حمله نمايند امر نمود تا بلال ندا دهد: امر خداوند متعال است كه بايد آنان كه در احد حاضر بوده اند و جراحت ديده اند به تعقيب دشمن بروند. اصحاب كار معالجه را رها كردند و لباس رزم پوشيدند.
أمير المؤمنين عليه السّلام هم با اينكه بيشتر از ۸۰ جراحت برداشته بود و بعضى آنقدر عميق بود كه فتيله داخل آن قرار داده مى شدلباس رزم پوشيدند و رسول خدا
صلّى اللَّه عليه و آله در حاليكه به او نگاه مى كرد و مى گريست پرچم را به آن حضرت داد و مسلمين حركت كردند.
بعد از تعقيب و تاخت بر كفار، مسلمانان سه روز در حمراء الاسد ماندند و آنگاه به مدينه مراجعت كردند.
(بحار الانوار: ج ۲۰، ص ۱، ۱۴۶. منتهى الامال: ج ۱، ص ۶۴)
📆 روزشمار:
◾️07 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹09 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️17 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼22 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸32 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#داستان_های_بحارالانوار 🔶🔸🌺
#فصل_پانزدهم
#بخش_دویست_و_سی_و_چهارم
امیرالمؤمنین #علی (علیه السلام) در #چکاچاک نیزهها و #شمشیرها 🌼🍃🍃
اگر مخالفان علی (علیه السلام) مردمان دین دار، شجاع و دلیر بودند، چرا شجاعتشان را در گرفتاریهای اسلام و در میدانهای نبرد چون احد، احزاب و خیبر و در کشتن عمرو بن عبدود و مرحب خیبر نشان ندادند؟ در صورتی که علی (علیه السلام) یکه تاز میدانهای نبرد بود و هرگز ترس و واهمه به خود راه نداد.
علی (علیه السلام) در همه حالات از اسلام با جان خویش دفاع میکرد، در
شبهای تار و ظلمانی، بی باک در کمین دشمن مینشست و تبهکاران را به هلاکت میکشید و در موقعیتهای حساس، جان خویش را به میان چکاچاک نیزه و شمشیر میانداخت.
عمرو بن عبدود دشمن سرسخت اسلام در حالی که بر اسب زیبایی سوار بود، گویی یال و کوپال او را عطرآگین کرده بودند، وارد میدان شد. علی (علیه السلام) چنان ضربتی بر فرق سرش نواخت که گردنش خم شد و به دست باکفایت علی (علیه السلام) به هلاکت رسید.
مگر فراموش کرده اید آنگاه که عمرو بن معدی کرب وارد میدان شد، چنان با تکبر و خودخواهی گام بر میداشت که مردم از ترسشان، به هم دیگر فشار میآوردند و مرتب جا عوض میکردند. اما، علی (علیه السلام) همانند شاهینی که شکار خود را در نظر گرفته باشد و یا چون سنگ تیز که از فلاخن به سوی هدف پرتاب گردد بر او پرید و چون باز شکاری که در چنگ خود کبوتری را بگیرد، معدی کرب را در پنجه مردانه اش گرفت و محضر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آورد.
معدی کرب چون شتری رمیده که او را با زور بکشند، دیدگانش پر از اشک شده بود و قلبش به شدت میتپید.
مبارزه علی (علیه السلام) تنها با این دو دشمن سر سخت اسلام نبود، بسیاری از اوقات با دلی پاک و قلبی مملو از ایمان به صفوف دشمن حمله میکرد، آنان از ترس فرار میکردند و مانند افراد
بی اسلحه، به گوشه ای پناه میبردند.
اکنون حقیقت را به شما بگویم: اینکه علی (علیه السلام) زمام حکومت را نتوانست به دست گیرد، به خاطر لیاقت دشمنان نبود، بلکه علی (علیه السلام) گرفتار گروه اراذل و اوباش بود که جسم و جان آنها از مردانی هرزه و بی بند و بار در دامن زنان هرجایی و هوسران پروریده شده بود و تمام آنها در نظر علی (علیه السلام) مانند گیاهان هرزه ای بودند که میبایست با نیش داس آنها را درو کنند.
با این وصف، با این عزم راسخ، ایمان استوار و شمشیر بران، چگونه علی (علیه السلام) را هجو کنم و از او بدگویی نمایم. هجو و به راستی، بدگویی سزاوار کسی است که مایل است علی هجو گردد و به ناحق مقام خلافت را غصب کرده و دست خاندان پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را بسته است، در حالی که آنان ناظر حیف و میل حق خویش اند و همچون انسان عقرب گزیده ای است، که نتواند درد خویش را اظهار کند و فقط به نگاه حسرت آمیزکفایت مینماید. اگر این مقام را در اختیار پیشوای حقیقی و وادی بی پایان علم و دانش و وزیر ارجمند، پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) میگذاشتند میدیدند که چگونه امت را هدایت میکند و حق هرکس و هر چیز را به موقع ادا مینماید. افسوس که از فرصت استفاده کردند و زمام خلافت را به ناحق به دست گرفتند و از این رهگذر، برای خویش غم و اندوه ابد و ندامت همیشگی خریدند....... #ادامه_دارد
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 18 April 2024
قمری: الخميس ، 09 شوال 1445
متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري علیه السلام
#وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
◾️06 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹08 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️16 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼21 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸31 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
💠🔹 #غدیرخم_از_کتب_اهل_سنت 🔹💠
🔸🔹 #قسمت_صد_و_نود🔹🔸
#پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله در روز #خيبر فرمود: به #راستى كه #على عليه السّلام #خدا و #رسول را #دوست مى دارد و #خدا و #رسول هم او را #دوست مى دارند 🌸🌺
هرگاه اين جملات را رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله به من فرموده بود، از نظر من ارزنده تر از هر چيزى بود كه خورشيد بر آن مى تابد! ديگر اينكه، در روز خيبر فرموده بود كه فردا پرچم را به مردى مى دهم كه خدا و رسول را دوست مى دارد و خدا هم، خيبر را به دست او فتح مى كند و او هرگز از جنگ نمى گريزد. هرگاه اين جملات را رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در حق من گفته بود، بهتر بود از هر چيزى كه خورشيد بر آن مى تابد! ويژگى سوم اينكه، هرگاه پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله دختر ارجمندش را به همسرى من در آورده بود و فرزندانى از آن حضرت روزى من مى شد، براى من ارزنده تر از هر چيزى بود كه خورشيد بر آن مى تابد!
(۲)📚 [كنز العمال ۵/ ۲۸۵] رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در روز خيبر، فرمود: اطمينان داشته باشيد مردى را بسوى اين قوم مى فرستم كه خدا و رسول را دوست مى دارد، و خدا و رسول هم او
را دوست مى دارند و خداى تعالى بدست او قلعه هاى خيبر را فتح مى كند. طولى نكشيد، فرمود: على عليه السّلام را بحضورم بخوانيد. حضرت على عليه السّلام در آن روز به درد چشم سختى مبتلا بود چنانكه چيزى را مشاهده نمى كرد.
در عين حال على عليه السّلام را گرفته و او را بحضور رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله آوردند. پيغمبر صلّى اللّه عليه و آله آب دهان مباركش را در ميان ديدگان آن حضرت ريخت و شفاى آنرا از خداى تعالى خواستار شد و پرچم اسلام را در اختيار او در آورد و فرمود: به نام خدا به راه خود ادامه بده. على عليه السّلام وارد ميدان نبرد شد، هنوز عقب ماندگان به همراهان على عليه السّلام نپيوسته بودند كه خيبر را فتح كرد! «متّقى» گفته است كه اين حديث را «ابو نعيم» در كتاب «المعرفه» آورده است.
(۱) 📚[همان كتاب ۵/ ۲۸۳] از حضرت على عليه السّلام روايت كرده است كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله از مدينه عازم خيبر شد، به مجرديكه در آنجا پياده شدند، «عمر» را به اتفاق تنى چند از اصحاب به قلعهها و كاخهاى خيبر گسيل داشت. مسلمانان به نبرد پرداختند و طولى نكشيد كه «عمر» و همراهانش منهزم گرديدند. بيم جنگ چنان آنها را متحير ساخته بود كه او به همراهانش بيم مى داد و همراهان هم او را بيمناك مى ساختند. بحضور رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله شرفياب شدند. رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله كه از شكست آنها اطلاع يافت، ناراحت شده و فرمود: كسى را براى نبرد با خيبرىها انتخاب مى كنم كه خدا و رسول را دوست مى دارد، و خدا و رسول هم او را دوست مى دارند. او از دشمن نمى گريزد و با آنان مى جنگد، تا خدا خيبر را بدست او فتح كند. مسلمانان كه اين سخن را شنيدند، همگى گردن مى كشيدند و براى اثبات اينكه كداميك از آنها لايق پرچم اسلام است، براى يكديگر ايجاد مزاحمت مى كردند. رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله اندكى درنگ نمود و پس از آن، فرمود: على كجاست؟
گفتند: او به درد چشم مبتلا است. فرمود: او را بحضورم بخوانيد. حضرت على عليه السّلام فرموده است: هنگامى كه حضور رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله شرفياب شدم، دو چشم مرا گشود و آب دهان مبارك كه داروى شفابخش همه دردهاست، در ميان ديدگانم ريخت و لواى اسلام را در اختيار من در آورد. با سرعت هر چه تمامتر به طرف خيبر رفتم. (بيم آن داشتم كه هرگاه اندك درنگى بنمايم، پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله نظرش را از من برگردد و اين مأموريت را از من باز پس بگيرد و به عهده ديگران بگذارد (! ) ) و به راه خود ادامه دادم تا آنجا كه كاملا براى نبرد با آنان آماده گشتم. در اين هنگام «مرحب خيبرى» به مبارزه آمد. او رجز خواند و من پاسخ او را دادم.
درگيرى شروع شد. سرانجام، خداى تعالى او را بدست من از پاى در آورد.
و همدستان او منهزم گرديده و در قلعه متحصن گرديدند و در قلعه را مسدود كردند. بسوى در قلعه حركت كردم و بدون توقف به نبرد پرداختم
تا خداى تعالى در قلعه را به رويم گشود.
«متّقى» گويد: اين روايت را «ابن ابى شيبه» و «بزّاز» نقل كرده اند و سندش حسن است.
مؤلف گويد: «هيثمى» هم در [مجمع ۶/ ۱۵۱] روايت مزبور را نقل كرده و گفته است كه «بزّاز» هم به روايت مزبور اشاره نموده است.
(۱)📚 [همان كتاب ۶/ ۳۹۵] از «عمر بن خطّاب» روايت مى كند كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: لواى اسلام را در اختيار مردى قرار مى دهم كه خدا و رسول را دوست مى دارد، و خدا و رسول هم او را دوست مى دارند...... #ادامه_دارد
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 20 April 2024
قمری: السبت ، 11 شوال 1445
متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم
#وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
◾️04 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹06 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️14 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼19 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸29 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 21 April 2024
قمری: الأحد ، 12 شوال 1445
متعلق است به:
🔹 مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها
#وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
◾️03 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹05 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️13 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼18 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸28 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#مومن_در_هزار_حدیث🍃🌸🌸
#بخش_هفدهم
#آن که #گرفتاری نبیند را #خیری نیست 🍃🌸🌸
۴/۵۷- الكليني، عَنْ عَلِیِّ بْنِ إِبْرَاهِیمَ، عَنْ هَارُونَ بْنِ مُسْلِمٍ، عَنْ مَسْعَدَهَ بْنِ صَدَقَهَ، عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: ﴿قال رسول الله صلی الله علیه و آله یَوْماً لِأَصْحَابِهِ: مَلْعُونٌ کُلُّ مَالٍ لَا یُزَکّی، مَلْعُونٌ کُلُّ جَسَدٍ لَا یُزَکّی وَلَوْ فِی کُلِّ أَرْبَعِینَ یَوْماً مَرَّهً، فَقِیلَ: یَا رَسُولَ اللّهِ، أَمَّا زَکَاهُ الْمَالِ فَقَدْ عَرَفْنَاهَا، فَمَا زَکَاهُ الْأَجْسَادِ؟ فَقَالَ لَهُمْ: أَنْ تُصَابَ بِآفَهٍ». قَالَ: فَتَغَیَّرَتْ وُجُوهُ الَّذِینَ سَمِعُوا ذلِکَ مِنْهُ، فَلَمَّا رَآهُمْ قَدْ تَغَیَّرَتْ أَلْوَانُهُمْ، قَالَ لَهُمْ: أَتَدْرُونَ مَا عَنَیْتُ بِقَوْلِی؟ قَالُوا: لَا یَا رَسُولَ اللّهِ، قَالَ: بَلی، الرَّجُلُ یُخْدَشُ الْخَدْشَهَ، وَ یُنْکَبُ النَّکْبَهَ، وَ یَعْثُرُ الْعَثْرَهَ، وَ یُمْرَضُ الْمَرْضَهَ، وَ یُشَاکُ الشَّوْکَهَ، وَ مَا أَشْبَهَ هذَا، حَتّی ذَکَرَ فِی حَدِیثِهِ اخْتِلَاجَ الْعَیْنِ﴾ [۱]
امام صادق علیه السلام فرمود: پیامبر خدا صلی الله علیه و اله روزی به اصحابش فرمود: هر ثروت و جسمی که زکاتش داده نشود از رحمت خاص خدا دور است هر چند در چهل روز یک بار باشد اصحاب عرض کردند یا رسول الله زکات مال را میدانیم منظور از زکات بدن چیست؟ فرمود: این است که آفت و آسیبی بیند. ناگهان رنگ رخسار آنان دگرگون شد چون حضرت صلی الله علیه و آله رنگ آنها را دگرگون دید فرمود: متوجه مقصودم شدید؟: گفتند نه یا رسول الله فرمود، آری گاهی ممکن است به تن انسان خراشی رسد و پایش به سنگی، برخورد، بلغزد سر بخورد، بیمار شود، خاری به تنش، خلد و مانند اینها سپس امام صادق علیه السلام فرمود: تا آن جا که پیامبر صلی الله علیه و آله در سخن خویش پریدن چشم را هم یادآور شد.
می گویم: روایت از نظر سند معتبره میباشد و ینکَب النَكبَة پایش به سنگ یا شبیه آن خورد یا با صورت به زمین افتاد یا به گرفتاری کوچکی از بلاهای روزگار دچار شد. یشاک الشوكة گویند: شاكته الشوكة تشوكه و شيكة: وقتی که خاری به بدنش بخلد و فرو رود.
----------
[۱]:📚 الكافي، ج ۲، ص ۲۵۸، ح۲۶؛ و نقل عنه في الوافي، ج ۵، ص۷۶۸.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🗓 #تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 22 April 2024
قمری: الإثنين ، 13 شوال 1445
متعلق است به:
سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
#وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
◾️02 روز شهادت حضرت حمزه ( 3 ه ق)
وفات حضرت عبدالعظیم حسنی ( 252 ه ق)
🔹04 غزوه خندق ( 5 ه ق)
◾️12 روز شهادت امام جعفر صادق علیه السلام ( 148 ه ق)
🌼17 روز تا میلاد حضرت معصومه ( س)
🌸27 روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام ( 148 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#ترجمه_کتاب_نفیس_القطره): #قطره ای از دریای #فضایل اهل #بیت علیهم السلام ✨🍂
#بخش_هجدهم
#روشنائى چشم #رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم، #زينت پرستش كنندگان حضرت علىّ بن #الحسين عليه صلوات المصلّين🌸🍃🍃
شخصی به آن حضرت عرض كرد: من به خاطر خدا شما را بسيار دوست دارم، فرمود: اللّهمّ إنّي أعوذ بك أن اُحبّ فيك وأنت لي مبغض.
خداوندا! به تو پناه مى برم از اينكه مردم مرا بخاطر تو دوست داشته باشند و تو مرا دشمن داشته باشى.
با شترى كه داشت بيست بار به حجّ رفت و يك شلّاق به او نزد و هنگامى كه از دنيا رفت دستور داد او را در ميان خاك دفن كردند تا درندگان او را نخورند [۳] .
از كنيز آن حضرت درباره او سئوال كردند، گفت: احوال او را كوتاه بيان كنم يا طولانى؟ گفتند: مختصر بگو، گفت:
ما أتيته بطعام نهاراً قطّ وما فرشت له فراشاً بليل قطّ.
هرگز روزى براى مولايم غذا نياوردم و هيچگاه شبى براى او بستر نگستردم [۴] .
روزى آن حضرت به گروهى برخورد كرد كه از ايشان غيبت و بدگوئى مى كردند، نزد آنها ايستاد و فرمود:
اگر شما راست مى گوئيد خداوند مرا بيامرزد، و اگر دروغ مى گوئيد خداوند شما را بيامرزد. [۱]
و هنگامى كه طالب علم يعنى كسى كه در پى فراگيرى و آموختن علوم اهل بيت عليهم السلام است، خدمت آن حضرت مى رسيد به او مى فرمود:
خوش آمدى اى كسى كه رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم نسبت به او و رعايت حال او سفارش نموده است، سپس مى فرمود:
إنّ طالب العلم إذا خرج من منزله لم يضع رجله على رطب ولا يابس من الأرض إلّا سبّحت له إلى الأرضين السابعة.
طالب علم وقتى از منزلش خارج مى شود قدم بر خشك و ترى نمى گذارد مگر اينكه تا زمين هفتم همگى براى او تسبيح مى گويند.
[ آن حضرت صد خانواده از فقراى مدينه را سرپرستى مى كرد و دوست مى داشت كه يتيمان و نابينايان و اشخاص زمين گير و فقراى بيچاره كنار سفره او حاضر شوند، و با دست مبارك خود به ايشان غذا مى داد، و هر كدام از آنها كه اهل و عيال داشت غذا براى آنها مى فرستاد، و هيچگاه غذا ميل نمى فرمود تا اينكه مانند آن را به فقرا مى بخشيد. ] [۲]
در هر سال هفت ثفنه [۳] از مواضع سجده آن حضرت بر اثر زيادى نماز و سجده ساقط مى شد، و او آنها را جمع مى نمود و وقتى وفات يافت با بدن نازنين او دفن كردند. [۴]
ولقد بكى على أبيه الحسين عليه السلام عشرين سنة، وما وضع بين يديه طعام إلّا بكى، حتّى قال له مولى له: يابن رسول اللَّه صلى الله عليه وآله وسلم أما آن لحزنك أن ينقضي [ ولبكائك أن يقلّ؟ ].
مدّت بيست سال بر پدر بزرگوارش امام حسين عليه السلام گريست، غذائى در مقابل آن حضرت نگذاشتند مگر اينكه گريه كرد، بحدّى كه يكى از غلامانش عرض كرد: آيا وقت آن نرسيده كه غصّه و اندوه شما به پايان رسد و گريه شما كم شود؟
امام عليه السلام فرمود: ويحك! إنّ يعقوب النبيّ كان له اثنى عشر ولداً فغيّب اللَّه عنه واحداً منهم فابيضّت عيناه من كثرة بكائه عليه، وشاب رأسه من الحزن وَاحْدَوْدَبَ ظهره من الغمّ، وكان يعلم أنّ إبنه حيّ في الدّنيا، وأنا نظرت إلى أبي وأخي وعمّي وسبعة عشر من أهل بيتي مقتولين حولي فكيف ينقضي حزني
واى بر تو، يعقوب پيامبر دوازده پسر داشت خداوند يكى از آنها را از نظر او پنهان نمود، آن قدر بر او گريست كه چشمانش از زيادى گريه نابينا شد، و موهاى سرش از اندوه و غم سفيد شد، و پشت او از غصّه خميد، در حاليكه مى دانست پسرش زنده است و زندگى مى كند، ولى من با چشمان خودم پدر و برادر و عمو و هفده نفر از اهل بيتم را در حالى كه به شهادت رسيده بودند (و بدنهاى آنها غرق در خون روى زمين مانده بود) ديدم، پس چگونه غصّه و اندوه من برطرف شود [۱] . [۲]
----------
📚منابع:
[۳]: اين قطعه از حديث در بحار الأنوار: ۷۰/۴۶ ح ۴۶ از كتاب ثواب الأعمال نقل شده است.
[۴]: اين قسمت از حديث در بحار الأنوار: ۶۷/۴۶ ح ۳۳ از كتاب علل الشرائع نقل شده است و ابن شهراشوب در مناقب: ۱۵۵/۴ آورده است.
[۱]: بحار الأنوار: ۹۶/۴۶ سطر آخر.
[۲]: بين دو معقوف را از مصدر نقل كرديم.
[۳]: يعنى پينه اى كه بر اثر زبر شدن پوست مثل زانوى شتر بر روى آن برآمده مى شود.
[۴]: اين قسمت در مصدر و بحار الأنوار نيست.
[۱]: مناقب ابن شهراشوب: ۱۶۵ سطر آخر.
[۲]: اين حديث به طور كامل در كتاب خصال شيخ صدوق: ۵۱۷/۲ در ذكر بيست و سه خصلت از خصلت هاى پسنديده اى كه امام سجّاد عليه السلام به آن توصيف گرديده نقل شده، و علاّمه مجلسى رحمه الله آن را در بحار الأنوار: ۶۱/۴۶ ح ۱۹ آورده است.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫