هفتهنامه زن روز
#گفتگو
جمعیت و فراسوی آینده (۲)
فاطمه اقوامی
🔸رابطه اقتصاد با فرزندآوری چیست؟
🔹رابطه اقتصاد و فرزندآوری یک رابطه پیچیده است، به این دلیل که انسان، موجودی پیچیده است. ما نمی توانیم رابطه دو متغیر را در غیاب ده ها عامل تأثیرگذار دیگر مطالعه کنیم. در روزگاری که کشاورزی، عمده سهم اقتصاد را تعیین می کرد، فرزند به مثابه نیروی کار حساب می شد و از طرفی در دهه های گذشته به دلیل بالا بودن نرخ مرگ و میر نوزادان، که جمهوری اسلامی توانست خیلی عالی آن را کاهش دهد، فرزندآوری بالا بود و می دیدیم که خانواده هایی با درآمد کم، فرزند بیشتری نسبت به خانواده ای در سطوح بالاتر مالی دارند. امروز در کنار سطح درآمد افراد، ما باید امنیت روانی و آرامش خاطر افراد را نیز مورد بررسی قرار بدهیم. با یک مثال توضیح عرض می کنم. با شروع رکود اقتصادی در اروپا باروری بسیاری از کشورها شروع به کاهش کرد اما تعدادی از کشورها خصوصا کشورهای شمال اروپا حتی با پایان یافتن رکود هم کاهش باروری شان همچنان ادامه یافت یا حداقل رشد نمی کرد. علت اصلی عدم آرامش روانی اقتصادی و عدم احساس ثبات بود. در حوزه اقتصاد، آن چه امروز بیشتر بر فرزندآوری مردم اثر می گذارد، عدم وجود احساس آرامش خاطر اقتصادی است. عدم ثبات و عدم آرامش خاطر، تصمیم افراد را دچار تغییر نمی کند اما زمان اجرای آن تصمیم را دچار تغییر کرده و به تأخیر می اندازد. علل دیگر هم هست اما در اینجا صرفا در مورد حوزه اقتصادی صحبت می کنیم. به طور مثال شما به موضوع پوشک نگاه کنید. هیچ زوجی به خاطر بالا بودن قیمت پوشک، از فرزندآوری منصرف نمی شود اما پوشک تبدیل به نماد هزینه زا بودن فرزندآوری در کشور شد. به این دلیل که در دوره ای نایاب شد، در دوره ای قیمت آن جهش زیاد پیدا کرد. همه این بی ثباتی ها در این کالا، ذهنیت افراد را منفی می کند نسبت به این مسأله. حال اینجا بار دیگر به مسئولیت دولت باز می گردم، آیا بهتر نیست به جای توصیه به مردم، ما به سراغ صنعت برویم؟ به سراغ دانشجویان رشته های مرتبط برویم؟ به سراغ طرح هایی برویم که چنین کالاهایی را با هزینه کمتر تولید کنیم؟ این که ما بگوییم مشکل فلان کالا در کشور
حل شد بیشتر مردم را تشویق می کند یا صرفا به آن ها توصیه فرزندآوری کنیم؟!
از شما همراهان گرامی کانال زن روز دعوت میکنیم متن کامل این گفتگوی خواندنی را در شماره این هفته مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
💕اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💕
🌸🍁اعضای محترم کانال زن روز، سلام! صبحتون بهخیر، روز زیبای چهارشنبهتون پر برکت و با نشاط🍁🌸
امام علی النقی علیهالسلام میفرمایند: «شخص شکرگزار به سبب شکر، سعادتمندتر است تا به سبب نعمتی که باعث شکر شده است؛ زیرا نعمت کالای دنیاست و شکرگزاری، نعمت دنیا و آخرت است.» (بحارالانوار، ج۷۱، ص۴۱۷.)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گشت_و_گذار
خوراسگان؛ شهری با یادگارانی از دوره سلجوقی
خوراسگان در بخش مرکزی شهرستان اصفهان در فاصله ۵ کیلومتری شرق این شهر بر روی دشت آبرفتی و در مسیر ارتباطی اصفهان ـ نایین واقع شده است. این شهر تا قبل از سال ۱۳۴۳ به صورت چند روستا بوده است که از به هم پیوستن هفت روستای ابر، ارداجی، بوزان، پزوه، خوراسگان، خیادان و کنگاز ایجاد شده است.
🌺وجه تسمیه
از نظر لغوی و تاریخی وجه تسمیه خوراسگان را باید در گذشته بسیار دور جستجو کرد زیرا این شهر دارای قدمت تاریخی زیادی است، تا جایی که برخی مورخان تاریخچه پیدایش این شهر را به قبل از دوران حکومت سلجوقیان نسبت داده اند. اما این شهر با وجود قدمت دیرینه و سابقه درخشان، کمتر شناخته شده است. بعضی از روستاهای اطراف خوراسگان مانند راران نیز قدمتی دیرینه دارند، به طور مثال مناره ای که در راران وجود دارد مربوط به ۸۰۰ سال پیش است و یکی از شاهکارهای معماری در زمان سلجوقیان به شمار می رود.
خوراسگان از نظر لغوی به صورت های گوناگون مانند خوراسگان و خراسنجان آمده است.
واژه خوراسگان از سه جزء خور، آسه (آس) و گان تشكیل شده است. خور مخفف خورشید است و كلمه آس و یا آسه با كسره نیمه ملفوظ همان است كه در واژه خراسان وجود دارد و اگر امروز خراسان را «خوراسان» نمی نویسیم از باب آسان شدن است وگرنه خراسان هم از دو جـزء «خور آسان» تشكیل شده است، جزء اول به معنی خورشید است و جزء دوم «اسان» همان صفت فاعلی از مصدر آمدن است. به معنی « آیان » است. چون خوراسگان در شرقی ترین ناحیه اصفهان واقع شده و اهالی اصفهان نیز طلوع خورشید را در این منطقه شاهد بوده اند، این وجه تسمیه درباره آن صدق می کند.
🌺جاذبه های خوراسگان
آثار تاریخی این شهر عبارتند از برج های کبوتر پارون، کنگاز و گورت، منار راران، مسجد جامع هفت شویه، قنات پارون و کنگاز و عمارت خان. همچنین این شهر دارای چند امام زاده می باشد كه در این میان بارگاه حضرت ابوالعباس. از نوادگان قمر بنی هاشم ابوالفضل العباس علیه السلام به تنهائی جلوه گاه هنر معماری و آئینه كاری و نقاشی قرون و اعصار است كه به همت هنرمندان معاصر خوراسگانی بازسازی شده است.
از شما دعوت میکنیم با خواندن صفحه «گشت و گذار» این هفته با مکانهای دیدنی و زیبای ایران عزیزمان بیشتر آشنا شوید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
خشم، اولش دیوانگی و آخرش پشیمانی است (۲)
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی
وجود مقدس امام حسین علیه السلام
وقتی که ولید فرماندار مدینه بود زمینی را از ایشان غصب کرد و ایشان مطالبه حق کردند اما جواب نداد. راه قانونی و مطالبه ایشان جواب نداد و حضرت با عصبانیت دستار ولید را دور سر او پیچید و حضرت او را به زمین زد که این زمین را بدهید. یعنی امام دچار یک خشمی شدند و یک غضب مقدسی که این جا دارند تذکر می دهند که یک حقی از ایشان در واقع گرفته شده است... این که گاهی انسان حساسیت در مقابل آن جایی دارد که قاطعیت و اشداء علی الکفار و قهر در مقابل مهر است... بحث ما روی خشم به عنوان یک صفت منفی است. صفت رذیله که امام سجاد علیه السلام می گوید که من به تو پناه می برم از غضب و از خشم... ریشه بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی خشم است، قتل، جنایت، تهمت، فروپاشی خانواده ها، طلاق. لذا غضب دو ویژگی دارد اول آن دیوانگی است و آخر آن پشیمانی است. یکی از راهبردی ترین حربه های شیطان همین غضب است و خود او به حضرت نوح گفت که هر کجا غضب کردی، بدان من هم آن جا هستم. به درجه ای که دارد و وقتی که جنون می شود یعنی قدرت عقل را از شما می گیرد و وقتی قدرت عقل را بگیرد هر عملی ممکن است که اتفاق بیفتد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
معرفی کتاب «راض بابا» نوشته طاهره کوهکن
روایت زندگی و خاطرات شهیده راضیه کشاورز
راضیه ۱۱شهریور ۱۳۷۱ در مرودشت شیراز به دنیا آمد و تا قبل از بهار شانزده سالگی اش موقعیت های چشمگیری را در زمینه ورزش کاراته، مسابقات قرآن و درس و تحصیل کسب کرد. دختری که تمام تلاشش را به کار می بست تا در زندگی اول باشد. در شانزدهمین بهار عمرش حادثه ای رخ می دهد و او را در رسیدن به خواسته اش کمک می کند؛ بر اثر انفجار بمب در حسینیه کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز توسط عوامل تروریستی وابسته به غرب، بعد از تحمل هجده روز درد و رنج ناشی از جراحت، به جمع شهیدان سرفراز و سربلندی پیوست که ره صدساله را یک شبه پیمودند.
📚شناسنامه کتاب
کتاب راض بابا را خانم «طاهره کوه کن» نگاشته است و انتشارات شهید کاظمی سال ۱۳۹۷ در صفحه ۱۲۰
منتشر کرده است. علاقه مندان می توانند این کتاب را با قیمت ۳۵۰۰۰ تومان تهیه کنند
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
کرمان بودیم در حاشیه خیابان ایستاده بود، کمی آنطرفتر از محل برگزاری مراسم...
چقدر قشنگ و خواستنی بود این قاب؛
اما آقایان مسئول!
فردا که تب اعتراض و آشوب فروکش کرد، یادتان نرود مردمی را که با تن زخمی پای پرچم ایستادهاند
#وطن
@zane_ruz
#عطارباشی
پیاز ضد سرطان است
نعمت الله مرادی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: «نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که پیاز می تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله گوارش شود. پیاز حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند آنتوسیانین و کرستین است که خواص ضدسرطانی دارند. بهتر است بدانید که پیاز سفید در مقایسه با پیاز قرمز یا زرد حاوی آنتی اکسیدان های کمتری است و بهتر است آن را با مواد غذایی دیگری که سرشار از آنتی اکسیدان است مانند سبزی های رنگی مصرف کنید.»
وی با اشاره به اینکه پیاز خواص ضدکلسترولی دارد، عنوان کرد: «این خاصیت پیاز مدیون خواص آنتی اکسیدانی و امگا۳ موجود در آن است که به کمک امگا۳ خود به کاهش میزان تری گلیسیرید خون کمک می کند. این متخصص طب سنتی با اشاره به این که برای استفاده بیشتر از آنتی اکسیدان ها از پیاز قرمز یا زرد استفاده کنید، افزود: «می توانید از پیاز خام
برای تهیه انواع سالادها استفاده کرده و زمانی که می خواهید پیاز را بپزید یا سرخ کنید از روغن زیاد استفاده نکنید.»
وی افزود: «پیاز خام آنتی اکسیدان های بیشتری دارد و پخت وپز میزان آنتی اکسیدان های این ماده غذایی را به میزان کم کاهش می دهد.» مرادی تأکید کرد: «پیاز به تنهایی معجزه نمی کند و زمانی خواص این ماده غذایی بیشتر می شود که در چهارچوب یک تغذیه سالم و متنوع حاوی میوه و سبزی های سرشار از آنتی اکسیدان مصرف شود.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
اینجا اوضاع به گونه دیگری است
وقتی می خواستم به فرانسه بروم ترس داشتم که حجابم پذیرفته نشود. و وقتی با زنان محجبه در سراسر این کشور مواجه شدم واقعا جا خوردم.
وقتی قرار شد به هلند بیاییم باز همان نگرانی به سراغم آمد که هلند و حجاب؟ اما وفور باورنکردنی محجبه ها در هلند بیشتر مرا شوکه کرد. اگر حجاب مانع زندگی، فعالیت، تحصیل و شکوفایی و به طور کلی آزادی انسانی یک دخترخانم بود، اینجا که برای داشتن یا نداشتن حجاب در اجتماع قانونی نوشته نشده، چرا حتی دختران نوجوان که در مدارس مختلط هم تحصیل می کنند، پوشش حجاب را برای خود انتخاب کرده اند؟ این روزها که در کتابخانه ها برای مطالعه و تمرکز می روم واقعا از تعداد نوجوان دانش آموز محجبه هم جا خوده ام.
از طرفی ترسا کوربین، فمینیست آمریکایی به اسلام و حجاب گرایش پیدا کرده او می گوید: «فکر می کنم روزی خواهد رسید که زنان در شأن خود نبینند که در جامعه بدون پوشش مناسب تردد کنند... به خصوص که کم کم در حال فهمیدن هستند که پوشش مانع آزادی آن ها برای کسب علم و فعالیت اجتماعی شان نیست. ولی مانع تعدی و تعرض و آسیب های ناخواسته ای که بسیار پر تکرار در همه جای دنیا برای زنان رخ می دهد هست.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
اِلی
اعظم سعادتفر
روشنایی بی جان چراغ دوچرخه اش به یک قدمی نمی رسید. از گوشه خیابان، آرام، جوری که گویی زمین را گز می کرد، سربالایی را بالا می آمد. صدای سابیدن زنجیر به رکاب در فضا ریتم گرفته بود. هرازگاهی هم صدای گاز موتور یا یک سواری را می شنید که آرام از کنارش می گذشت. محمود بدون توجه به اطراف به این فکر می کرد که مه غلیظ یکی از قوانین مهم طبیعت را زیر پا گذاشته است. در این فکر بود که صدای ناگهانی ویراژ یک موتوری را شنید. ویراژ دادن در چنین مهی یعنی خودکشی محض. صدای ویراژ اوج گرفته و ثانیه ها برای محمود کش آمده بود. چشمانش گشاد شدند و مردمکشان به جست و خیز افتاد. سعی کرد نفسش را فرو دهد که با شنیدن صدای برخوردی شدید در جای خودش میخ شد. بازدمش را پس داد و به دنبالش ریزش ناگهانی شیشه هایی دلش را ریش کرد. پشت بندش هم صدای فریاد های مردی در گوشش پیچید...
از شما دعوت میکنیم داستان زیبای امشب را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند پذیرنده توبه ها...
💕اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💕
☘💐سلام! صبحتون بهخیر و شادی. پنجشنبهتون معطر به نام و یاد خداوند توبهپذیر و مهربان💐☘
امام هادی علیهالسلام به کسی که در ستایش از ایشان افراط کرده بود، فرمودند: «از این کار خودداری کن؛ زیرا تملّق بسیار، بدگمانی به بار میآورد هنگامی که در نزد برادر مؤمنت مورد اعتماد و وثوق هستی، از تملق او دست بردار و حسن نیت نشان بده.» (بحارالانوار، ج۷۰، ص۲۹۵.)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#نمای_نزدیک
#زن #زندگی #ترشیلیته
فائقه بزاز
مطلبی بود درباره اهمیت بسته بندی مواد غذایی و نوع چیدمان آن در قفسه های فروش و اینکه چه موضوعاتی باید رعایت شوند تا محصولات برای خریدار چشمنوازتر به نظر آیند. اینکه بسته را میان سایر محصولات، شاخص نشان دهد و بیانگر خواص و مزایای محتوای خود باشد و باید از به کار بردن رنگ هایی که طول موج نزدیک دارند و موجب به وجود آمدن خستگی در طرح می شوند خودداری کرد. باید از طیف رنگ ها و ترکیب رنگ ها استفاده ای با سلیقه کرد تا جلوه بصری زیاد شود و مشتری تمایل بیشتری برای خرید محصول داشته باشد.
🍁🍁🍁
مطلبی می خواندم درباره حس خوب زنانگی، از همین شعارهای انگیزشی که این روزها بدون پشتوانه منطقی، حتی پشتوانه احساسی دست به دست می شوند. این که زنان باید با دنیای لطیف زنانه شان آشتی کنند، این که به فکر زیبایی خودمان باشیم و به زنانگی مان احترام بگذاریم، با کنار گذاشتن فکرهای کلیشه ای در مورد زنان به قدرت زنانه خود برای ساخت و پرورش روح یک مرد فکر کنیم و این دست شعارهای گل درشت که سر و تهش را که به هم بچسبانی هیچ چیزی جز دور تسلسل از تویش در نمی آید به خصوص اگر آخرش با این دکلمه های دهان پرکن و خیال انگیز مزین شده باشد؛... آرامش می خواهم؛ به اندازه خوردن یک فنجان چای کوتاه باشد... یا قدم زدن روی سنگ فرش خیس پیاده رو طولانی... فرقی نمی کند فقط آن لحظه را می خواهم... آن لحظه که تمام سلول هایم آرام می گیرند...
🍁🍁🍁
مطلبی می خواندم درباره چگونگی تهیه اصولی ترشی و به فهرستی بلند بالا از مواد به کار رفته در آن خیره شده بودم؛ سیب زمینی شیرین، گل کلم، سیر کوهی، سیر، هویج، بامیه، گوجه فرنگی، بادمجان، رازیانه، خیار، خرمالو، شلغم، موسیر، فلفل، سبزی های کوهی و انواع سبزیجات معطر و محلی و البته سرکه و گلپر، فلفل سیاه، سیاه دانه، تخم گشنیز، زنجبیل، رازیانه، هل و میخك و با خودم فکر کردم این مطلب سوم خیلی بیشتر از دو مطلب اول حس زنانگی را در من تقویت کرده است. هم فال است و هم تماشا، هم با ترشی انداختن می توان کلی هیجان و رنگ و مزه را امتحان کرد هم آشپزخانه را با شیشه های ردیف شده پشت شیشه پنجره مزین کرد و هم حالی اساسی به سفره داد. و این که چقدر سرکه و لبو و گل کلم ترشی حس زنانگی و مادرانگی و همسرانگی و خلاصه چندین... آنگی دیگر را در من تقویت می کند.
🍁🍁🍁
انصافا پاییز با رنگ آمیزی دیدنی اش پادشاه فصل هاست و برای تمام ما مادرانی که چراغ آشپزخانه مان با عشق و محبت همیشه روشن است فصل این هنرآزمایی است. حتی توی فروشگاه های بزرگ با هزاران محصول چشم گیر با بسته بندی های خاص و دل فریب هم چندشیشه ردیف شده ترشی با طیف رنگ های طبیعی و هیجان انگیز بدون کوچک ترین بزک دوزک و طراحی خاص برای فروش بهتر، بیشتر جلب توجه می کند؛ شیشه های ساده ترشی مامان زری، عمه اقدس یا خاله بتول با همان اسم های خودمانی تو را دعوت می کنند تا یکی دوتایش را حتما بخری.
این شیشه های الوان ترشی تمام احساسات متفاوت زنانه، مردانه و بچه گانه را متبلور و تقویت می کند، نگاه ها را به بازی می گیرند، بزاق ها را ترشح می کنند و انواع هورمون های هیجان و آرامش و سروتونین شادی بخش میان سلول هایمان سرریز می شوند.
به نظرم این نهایت عدالت است که خداوند بازی با رنگ های مواد ترشی را به دستان نوازشگر مادران سپرده است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
چطور اهل کار شویم؟
آیت الله حائری شیرازی
باید بچه را از اول به گونهای تربیت کرد که بر مشکلات خودش حاکم شود و بعد بتواند مشکلات دیگران را هم حل کند. پس باید آنقدر کار کند که کار برایش عادت شود و به گونهای جوهردار شود که از یک لحظه بیکاری رنج ببرد. خودِ کار کردن، این اثر را میگذارد که انسان بر کار تسلط پیدا میکند. وقتی انسان کم کار کرد، کار بر او سوار میشود، بار میشود و کار را با اخم و تَخم و رنج انجام میدهد. کار یک نعمت است؛ وقتی پیش پای انسان میآید، انسان نباید از آن فرار کند؛ روزیِ انسان است. بعضیها وقتی جایی مهمان میشوند، هیچ کاری نمیکنند و بعضیها عادتشان است که آستینشان را بالا میزنند و هر گونه کمکی که بتوانند، میکنند و کار را راه میاندازند. اینها هم جسمشان سالمتر میماند و هم روحشان بانشاط تر است. بعضیها در خانۀ خودشان میگردند که برای خودشان کار پیدا کنند. شیشه را تمیز کردن، فرش را مرتب کردن، جابهجا کردن وسایل و ... موجب میشود که انسان خودش عوض شود. کار چیزی نیست که آثارش در وجود انسان هدر برود. کار، مشغولیت روح است، سرگرمی روح است. هرچه که روح، سرگرمی منظم داشته باشد، شکوفاتر میشود. خب! حالا وقتی انسان بر کار و برنامه و فعالیتهای خودش مسلط شد، پنجهاش گرهگشا میشود؛ یعنی روزیِ دیگران در دستش گذاشته میشود که برای دیگران، رفع مشکل کند. در این حال بر اندوه خودش مسلط شده و میآید که اندوه دیگران را رفع کند. چنین انسانی همیشه ملجأ انسانهای دیگر است، محرم انسانهای دیگر است، امید انسانهای دیگر است. ما در روایات داریم که این نعمت بزرگی برای انسان است که کسانی به برکت او و در زندگی او زندگی کنند و به کمک او مشکلاتشان رفع شود: «أنعم الناس عيشاً من عاش في عيشه غيره.» کسی که چنین موقعیتی برایش ایجاد شده که مشکلات دیگران رفع کند، باید قدر آن را بداند؛ این نعمت است. ممکن است خسته بشود؛ اما خستگی لذتبخشی است. خستگیای که انسان از بیکاری پیدا میکند، بیماری و مرض است. خستگیای که انسان از کار پیدا میکند، نور است. خستگیای که انسان از بیکاری پیدا میکند، ظلمت است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
انزوای اجتماعی و تنهایی میتواند منجر به بیماری قلبی شود
جدا شدن از دیگران نیز می تواند تأثیر عمیقی بر سلامت قلب ما داشته باشد. یک مطالعه اخیر نشان داد که زنان مسن تر زمانی که در انزوا زندگی می کنند، هشت درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی ــ عروقی هستند. برای افرادی که هم انزوای اجتماعی و هم تنهایی را تجربه می کنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی تا ۲۷ درصد افزایش می یابد. انزوای اجتماعی نیز می تواند به افسردگی کمک کند و افسردگی می تواند منجر به عوامل خطر قلبی ــ عروقی مانند فشار خون بالا، سبک زندگی کم تحرک و عادات غذایی نامناسب شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#زیرگذرتاریخ
سابقه عمامهپرانی در تاریخ
عاطفه میرافضل
روز سیزدهم رجب ۱۳۲۷ قمری، و نه سحرگاه، یک ساعت و نیم به غروب میدان توپخانه تهران، جمعیت سوت و کف می زدند و یک ریز فحش و دشنام می دادند. فاتحان تهران در حال رسیدن به فتح الفتوح خود بودند. نادرترین حادثه سیاسی، اجتماعی ایران در حال شکل گرفتن بود. شیخ فضل الله نوری با راهنمایی یکی از فاتحان و با پای مجروح خود با صلابت و پرهیبت، راهی چوبه دار شد. کنار چهارپایه که رسید با خدا، مردم و روحانیت خواب آلوده سخن گفت:
«خدایا تو شاهد باش که من آنچه را که باید بگویم به این مردم گفتم... خدایا تو خودت شاهد باش که من برای این مردم به قرآن تو قسم یاد کردم. گفتند: قوطی سیگارش بود...»
در ادامه به خدا گفت که مردم بشنوند:
«خدایا تو خودت شاهد باش که در این دم آخر هم باز به این مردم می گویم که مؤسسین این اساس لامذهبین هستند که مردم را فریب داده اند... این اساس مخالف اسلام است... محاکمه من و شما مردم بماند نزد پیغمبر خدا محمدبن عبدالله...»
هنوز صحبت شیخ شهید، تمام نشده بود که یوسف خان ارمنی به طرز خفت باری عمامه از سر شیخ برداشت و به طرف جمعیت پرتاب کرد. این اولین تجربه عمامه قاپی، در ایران بود. طولی نکشید که همه فهمیدند مشکل مشروطه، عمامه شیخ فضل الله نبود و عمامه قاپی شیخ، مقدمه ای برای کلاه پهلوی بود که با خون دل، بر سر شاهدان اهانت به شیخ فضل الله و ملت ایران گذاشتند.
حاج شیخ با همان صدای بلند و پر طنین، خطاب به روحانیت کنار آمده با مشروطه و خواب آلود، گفت: «این عمامه را از سر من برداشتند از سر همه برخواهند داشت.»
از شما دعوت میکنیم مطالب جذاب و خواندنی صفحه «زیرگذر تاریخ» این هفته زن روز را از دست ندهید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
اختراع دستگاه خودکشی در کشور بیدرد
سوئیس علاوه بر نرخ خودکشی بالا قطب «گردشگری خودکشی» جهان هم هست و بالاترین رتبه خودکشی خودخواسته یا «اوتانازی» در دنیا را دارد. یعنی هرشخصی، بخواهد خودش را به صورت قانونی بکشد، شال و کلاه می کند، کلی پول خرج می کند. به سوئیس می رود. یک دستیار خودکشی برای خودش انتخاب می کند و در یک فضای شیک و لاکچری خودش را می کشد!
از آنجا که سوئیس در سال های اخیر تبدیل به قطب گردشگری خودکشی دنیا شده، خیلی ها لقب سرزمین مرگ را به آن داده اند و کلی آژانس و بنگاه با موضوع خودکشی در این کشور فعال است. آژانس مسافرتی دیده ایم. آژانس ماشین و آژانس خدمات رفاهی و بنگاه معاملات ملکی و... شنیده ایم اما بنگاه و آژانس خودکشی در نوع خودش نوبری است که این نوبرانه عجیب و غریب در کشور سوئیس وجود دارد.
بیشتر از ۲۵ درصد خودکشی های مشاوره ای که در سوئیس اتفاق می افتد، مربوط به افراد غیر سوئیسی است و البته ۷۵ درصد این خودکشی های خودخواسته توسط ساکنان بهترین کشور دنیا انجام می شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
امروز نو یک اداره ای جلسه بود
میخواستن از شبانان (چوپانان) شهرشون تقدیر کنن. دنبال روز مناسب میگشتن!
گفتم ۱۶ آذر!!!
گفتن روز دانشجوئه!🤭
گفتم چوپانی که ذکر خدا میگه باید وز داشته باشه نه دانشجویی که فحش خواهر و مادر میده!!!!
(بلانسبت دانشجویان فهیم، برسه به دست دانشجویان #شریف)
@zane_ruz
#داستان_هفته
دهه شصتیا
مریم ابراهیمی شهرآباد
نفیسه افشار از نسل پر خاطره دهه شصتی هاست، یک دختر چهارده ساله به اسم سارا دارد و یک پسر پنج ساله به اسم کیا. اتفاقاتی که در زندگی فعلی نفیسه رخ می دهد دغدغه هایی که در زندگی دارد و مشغله های بی پایانش باعث می شود او به گذشته سفر کند و از خاطرات دوران کودکی و نوجوانی اش برای ما بگوید. پنجشنبه ها با ما باشید و نفیسه و ماجراهای جذابش را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
«مجله زن روز ـ شماره ۲۷۹۸ ـ ۵ آذرماه ۱۴۰۱» را از طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/book/136386
May 11