#جریان_شناسی
شغل های آلوده
نفیسه زارعی
یهودیان ایران در دوران گذشته دارای مشاغل مختلفی بودند که برخی از این شغل ها انحصاری آن ها بود. طبق اسناد برجامانده از ساواک شغل یهودیان این طور ذکر شده است: «طبقات مختلف یهود نیز مانند سایر مردم در رشته های مختلف مشاغل مشغول کار هستند و تفاوتی که برای این اقلیت می توان گذاشت اهمیت آنان به چند قسمت از شغل های مخصوص از جمله مشروب سازی، مشروب فروشی، عتیقه فروشی، داروسازی، جواهرفروشی، صرافی، قاچاق فروشی، هروئین سازی و هروئین فروشی، دلال بازی و ایجاد بورس در مورد زمین فروشی و ایجاد بازار سیاه و همچنین پارچه فروشی است برخی مشاغل انحصاری یهود در ایران به گذشته های دور برمی گردد همان گونه که از سوی نویسندگان یهودی نیز به این مهم اعتراف شده است. به گزارش یکی از جهان گردان یهودی که چیزی در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال قبل از برخی از مناطق یهودی نشین ایران بازدید کرده بود مواردی مثل خرده فروشی، فال گیری، نوشتن دعاهای جعلی و نگهداری میخانه های مخفی اصلی ترین منابع درآمد مالی یهودی ها در بعضی از شهرهای ایران بود. این جهان گرد تأکید می کند که اصلی ترین منبع درآمد یهودی های ایران در برخی از مناطق از طریق می فروشی و نگهداری میخانه های زیرزمینی تأمین می شود
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
اهمیت ارادت به حضرت زهرا سلام الله علیها
آیتالله فاطمی نیا
یک مطلب مهمی را توجه داشته باشید. اگر انسان بخواهد ببیند که هنوز از چشم خدا نیفتاده است، چه کند؟ آیا برای فهمیدن این مطلب راهی وجود دارد؟ راهش این است که با خودت خلوت کن، ببین آیا در قلبت به حضرت زهرا سلام الله علیها ارادت و محبت داری یا نه؟ اگر هنوز در دلت به حضرت ارادت داری، بدان که از چشم خدا نیفتادهای!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
میوه هایی مثل سیب، موز، توت فرنگی و آلبالو را بهتر است در خارج از محیط یخچال نگهداری کنید. کیفیت این مواد در دمای کم پایین می آید. اگر میوه خنک می خواهید آن ها را تازه تهیه کنید و قبل از مصرف چند دقیقه در دمای یخجال بگذارید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
هستههای امنیتی
نفیسه زارعی
تشکیل هسته های امنیتی از سوی صهیونیست ها در ایران در شرایطی صورت می گرفت که دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی کشور بیش از هر چیز و هر کس خود را متعهد به حراست از صهیونیست ها و مراکز آنان می دانستند و نسبت به آن پایبندی نشان می دادند. ساواک نه تنها هیچ کوتاهی در مراقبت و محافظت از منافع صهیونیسم، سازمان ها و مؤسسات و مراکز وابسته و مرتبط با آن ها نداشت؛ بلکه تعلیم و آموزش روش ها و راهکارهای مراقبتی و امنیتی به یهود را نیز جزو تعهدات خود در قبال آن ها می دانست. به موازات به کارگیری همه ی روش ها و اقدامات امنیتی جهت حراست از مجامع و مراکز صهیونیستی و یهودی در ایران رژیم صهیونیستی به طور رسمی و مستقلی در این باره در داخل ایران اقدام و عمل می کرد و نگهبانی از شرکت هواپیمایی اسرائیلی العال تنها یک نمونه از عملیات مستقیم اسرائیل در ایران بود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
از نمونه های زنانه تا بنگاه های ظاهرا خیرخواهانه
نفیسه زارعی
اگر ما تشکیلات گوناگونی نظیر برپایی مدارس نوین و غرب زده در ایران معاصر را محصول تفکر صهیونیسم بدانیم، مطابق اسناد موجود در تاریخ معاصر در این زمینه پیش برویم شاهد فعالیت یهودی های صهیونی در ایران بر روی اقشار هستیم، چیزی که بعدها در تفکرات نیم قرن اخیر نیز با عناوین فرینده دنبال شد و گاهی حتی زنان را در دام خود گرفتار کرد.
اسناد موجود ساواک و مدارک به جا مانده از سازمان بانوان یهود در ایران این گونه می رساند که این تشکیلات در تیر ماه ۱۳۲۶ شمسی یعنی یک سال قبل از اعلان موجودیت دولت اسرائیل تأسیس و فعالیت خود را آغاز کرد. انگیزه و هدف فعالیت سازمان بانوان یهود خاص همه چیز را شامل می شد؛ مواردی بود و تقریبا مثل آموزش های علمی و مهارتی از آن جمله است.
سازمان بانوان یهود در ایران اساس نامه ی خود را به شهربانی فرستاد و با اصلاحاتی که ساواک بر آن زد فعالیت خود را آغاز نمود، این امر میزان اهمیت یهودی های صهیونیسم ایرانی برای دربار را نشان می دهد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «مغزنوشتههای یک نوزاد» نوشتهی مهرداد صدقی
ماه منیر داستانپور
در دنیای پر هیاهو و پر کشمکش امروزی که هر روز و هر ساعت کام آدم ها با جنگ ، فقر و بی عدالتی های دوروبرش تلخ می شود، بد نیست گاهی زندگی را از دید صلح طلب و بازیگوش نوزادی ببینیم که حتی حرف آدم را نمی فهمد. نگاه او به جهان اطرافش برای ما آدم های درگیر مصیبت های بزرگسالی ، نه تنها خالی از لطف نیست، بلکه می تواند لبخند به لبمان بنشاند و به اندازه ی چند دقیقه ای که مشغول خواندن کتابیم، از دنیای خودمان جدا شویم و یاد روزهایی را برای خود زنده کنیم که چیزی از آن در خاطرمان نمانده! مهرداد صدقی، نویسنده ی طنزنویس ایرانی که اولین بار او را با کتاب آبنبات هل دار شناختیم، این بار دست به کار نوشتن از دنیای یک نوزاد شده، و در کتاب مغز نوشته های یک نوزاد سعی دارد از زبان او با مخاطب صحبت کند.
در بخش هایی از این کتاب از زبان یک نوزاد می خوانیم:
«همه خارجی حرف می زنند و اصلا نمیفهمم چه میگویند. فکر کنم در یک کشور خارجی به دنیا آمدهام. فعلا فقط زبان نی نی ها را متوجه می شوم؛ چون همه شان برای حرف زدن به زبان مادری گریه می کنند.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مناسبت
چهل روز گذشت...
بغض سید حسن از صحبتهای عبدالملک الحوثی که گفته بود ما حاضریم نانهایمان را با مردم فلسطين تقسیم کنیم...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
این روزها صندلی سنوار طرفدار زیادی پیدا کرده و همه باهاش عکس یادگاری میگیرن. عکس
یادگاری داگلاس موری روزنامه نگار انگلیسی با صندلی شهید سنوار
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
آن روزهای تلخ
مرضیه ولی حصاری
الهه دست بردار نبود آن قدر پاپیچم شده بود که مستأصل فقط نگاهش می کردم. مریم هم حالا دل به دلش داده بود و هر دو می خواستند که فردا با من بیایند. دیس پلو را از روی میز برداشتم و راهی آشپزخانه شدم و قاطع گفتم:
ـ نه! شما الان فقط باید به درس و مشقتون برسید.
دیس را روی کانتر آشپزخانه می گذارم و نفس عمیقی می کشم. صدای پچ پچشان از پشت میز ناهارخوری به گوش می رسید. دیس برنج را برمی دارم و در قابلمه خالی می کنم دنبال کفگیر می گردم که دستی روی شانه ام می نشیند.
ـ چرا با خودت نمی بریشون؟ ارتش قول داده با کسی کاری نداشته باشه.
با تعجب نگاهش می کنم...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
💚اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💚
سلام و ادب و احترام خدمت همراهان گرامی کانال زن روز، صبح زیبای چهارشنبه پاییزیتون بهخیر و پر برکت🍂🌱🍂
«وَأَنْذِرْ بِهِ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَنْ يُحْشَرُوا إِلَىٰ رَبِّهِمْ ۙ لَيْسَ لَهُمْ مِنْ دُونِهِ وَلِيٌّ وَلَا شَفِيعٌ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ. و به وسیله آن (قرآن)، کسانی را که از روز حشر و رستاخیز میترسند، بیم ده! (روزی که در آن،) یاور و سرپرست و شفاعتکنندهای جز او [= خدا] ندارند؛ شاید پرهیزگاری پیشه کنند!» (سوره مبارکه انعام، آیه ۵۱)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#یادداشت
خیال راحت
زهرا فصیحی
-بگیر تخت بخواب، ما بیداریم.
استیکر لبخند برایش فرستادم و گوشی را در حالت پرواز گذاشتم. برخلاف همیشه، صبح خواب ماندم و نیم ساعتی وقت داشتم خودم را به دفتر برسانم. مترو مثل اول وقت هرروز شلوغ بود و از بحث هایی که بین جمعیت می چرخید سر در نمی آوردم. آن قدر با عجله از خانه بیرون زدم که گوشی را همان جا، بالای سر تخت جا گذاشتم. روی صندلی چرخ دار پشت میزم ولو شدم و سیستم را روشن کردم. تا ویندوزش بالا بیاید، به هوای چایی سری به آب دارخانه زدم. چایی تازه دمی برای خودم ریختم و برگشتم سرجایم. صفحه های خبری که از دیروز باز مانده بود را بالا و پایین کردم. در پوشه ی خبرهای منتشر شده ذخیره کردم و رفتم سر وقت خبر های جدید. آبدارچی قندان را روی میزم گذاشت و گفت:
ـ امروز اخبارتون خوب داغه ها، جناب!
مات نگاهش کردم و رفتنش را تماشا کردم. بی حوصله سایت های داخلی و خارجی را باز کردم. خط سرخ رنگی چشم هایم را گرد کرد و داغی چای پرید ته گلویم.
«حملات هوایی گسترده ی اسرائیل به ایران.»
لیوان روی سرامیک های سفید زیر پایم ولو شد. نگاه های مبهوت همکاران خیره شد سمتم. تازه از خواب خوش بیدار شده بودم و کم کم داشتم می فهمیدم چه خبر شده. آن هم به واسطه ی شغلم و کار کردن در دفتر مجله. اگر کاسب سرکوچه و بنّای بالای داربست بودم شاید تا ظهر طول می کشید که اخبار را ببینم تا دوزاری ام بیفتد. این چه حمله ای
بود که من خبرنگار انقدر دیر فهمیده بودم؟! حمله بوده یا این ها اشتباه می کنند؟! ذهن به هم ریخته ام را جمع وجور کردم و تحلیل های خبری را کنار هم گذاشتم و متن را بستم. جیب های کتم را زیرورو کردم و یادم آمد گوشی دنبالم نیست. شماره ی محمد را حفظ بودم. خاموش بود. طبق حرف های دیشب مان می دانستم تا هفت صبح شیفت بوده و قاعدتاً این وقت روز باید در دسترس باشد. گفتم شاید خسته از کار برگشته خانه و استراحت می کند. با خیال ِ راحت بودن او و همکارانش نه تنها شب خواب هفت پادشاه را دیده بودم. بلکه صبح هم مثل هر روز عادی دیگری به کار و زندگی ام رسیدم. با همین فکر ها و لبخندی از سر تحسین محمد و بچه های پدافند ارتش، صفحه ی دیگری برای متن جدید باز کردم و با این جمله شروع کردم «پدافند هوایی مایه ی غرور هر ایرانی» کلمات را کنار هم می چیدم که خبرهای فوری اعلام کرد: «در پی حملات بامداد امروز دو تن از نیرو های پدافند هوایی ارتش به شهادت رسیدند.»
چیزی ته دلم ذوب شد و فرو ریخت.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
خودکشی تدریجی!
امام موسی صدر
ما باید این مسئله را باورمان بیاید، دینمان میگوید، قرآنمان میگوید، خدای ما میگوید که انسان مهم است. و بنابراین باید قدر خودش را بشناسد و نباید خودش را حرام بکند. باید احترام زبانش را، قلمش را، عملش را، کتابش را، امضایش را و قولش را بداند.
آیا عاقلی که این همه به او اهمیت و ارزش داده شود، هیچوقت خودش را حرام میکند؟ همینقدر که خودکشی کردن احمقانه است، خودکشی کردن تدریجی هم احمقانه است. خودکشی کردن تدریجی چیست؟ این که آدم یک روزِ خودش را حرام کند. آخر مگر عمر چیست؟ عمر عبارت است از چهل سال، پنجاه سال، شصت سال زندگی. هر سالی هم که سیصدوشصتوپنج روز بیشتر نیست! ده هزار روز اگر عمر من باشد، پس هر روزی که من بیخودی صرف میکنم، در حقیقت یکدههزارم انتحار و خودکشی است! نیروی من مگر چیست؟ اگر آن نیرو را در راه باطل صرف کنم، در حقیقت دارم خودم را حرام میکنم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#عطارباشی
دکتر مینا موحد، متخصص طب سنتی درباره ی تأثیرگذاری داروهای گیاهی و دمنوش ها بر کاهش وزن اظهار کرد: «با توجه به اینکه چاقی و لاغری می توانند علل بسیار زیادی داشته باشند، بهتر است افرادی که مبتلا به این مشکلات هستند حتما توسط پزشک ویزیت شده و علت آن تشخیص داده شود تا قدم به قدم با کمک پزشک و رژیم غذایی، دارودرمانی و برخی اقدامات موضعی درصدد رفع مشکل قدم بردارد؛ اما اینکه هر فردی بدون در نظر گرفتن مشکلی که دارد فقط به خاطر کاهش و افزایش وزن یک نوع داروی گیاهی از پیش تعیین شده ای را مصرف کند، اصلا
ً صحیح نیست. چه بسا یک دارویی که برای فردی بسیار مفید بوده برای فردی دیگر مضر باشد. نکته بسیار مهم و قابل توجه این است که داروهای گیاهی نیز همچون داروهای شیمیایی دارای عارضه هستند و می توانند تداخلاتی با داروهای شیمیایی که فرد استفاده می کند نیز داشته باشند. بنابراین به هیچ عنوان نباید به صورت چشم بسته از داروهای گیاهی که در فضای مجازی تبلیغ می شود، استفاده کرد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#دانستنیها
دنیا با شما می خندد
همان طور که وقتی کسی کنار شما خمیازه بکشد شما هم به خمیازه می افتید، شواهد جدید نشان می دهد که خنده هم تقلیدبرانگیز است. شنیدن خنده ناحیه ی مغز را تحریک به آن حرکت در صورت می کند. تقلید نقش مهمی در روابط اجتماعی دارد. اشاراتی مثل عطسه کردن، خندیدن، گریه کردن و خمیازه کشیدن راهی برای ایجاد روابط اجتماعی قوی بین یک گروه است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مصاحبه_تخیلی
آخرین یار
مریم ابراهیمی شهرآباد
برف روی بوته های تمشک و درختان جنگل را پوشانده. کنار رود روی تخته سنگی می نشینم که برف های رویش آب شده. سوار بر اسب نزدیک می شود. مرا که می بیند از اسب پیاده می شود. سر تفنگ، از بالای دوشش پیداست و قطار فشنگ روی شانه اش خودنمایی می کند. افسار حیوان را در دست می گیرد و پیش می آید. با لهجه ی خاصی سلام می گوید. بخار نفسش مثل مه ای خاکستری رنگ در فضا پخش می شود. نگاهش به خورشید است که دل آسمان می درخشد، لبخند می زند: «گول این آفتاب رو نباید خورد قراره باز برف بیاد.» هوا سوز دارد، آب رودخانه پرخروش پیش می رود. لباس هایش مندرس و چهره اش رنگ پریده است. سرما و راهپیمایی های طولانی انگار خسته اش کرده و توانش را گرفته. برای اینکه سر صحبت را باز کنم می گویم: «می دونید اسم این مصاحبه رو چی می خوام بذارم؟» خنده ی بلند و ملایمی سر می دهد می گوید: «هر چی هست مربوط به منه دیگه.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند پذیرندهی توبهها...
💚اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💚
هموطنان گرامی سلام! صبح پنجشنبهتون بهخیر و شادی. فرا رسیدن سالروز میلاد مبارک حضرت زینب کبری سلام الله علیها رو خدمت شما تبریک عرض میکنیم✨💐✨
«وَلَا تَطْرُدِ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ ۖ مَا عَلَيْكَ مِنْ حِسَابِهِمْ مِنْ شَيْءٍ وَمَا مِنْ حِسَابِكَ عَلَيْهِمْ مِنْ شَيْءٍ فَتَطْرُدَهُمْ فَتَكُونَ مِنَ الظَّالِمِينَ. و کسانی را که صبح و شام خدا را میخوانند، و جز ذات پاک او نظری ندارند، از خود دور مکن! نه چیزی از حساب آنها بر توست، و نه چیزی از حساب تو بر آنها! اگر آنها را طرد کنی، از ستمگران خواهی بود!» (سوره مبارکه انعام، آیه ۵۲)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گفتگو
پرستاری همراه با مهر مادری
سیده یاسمن رودباری
امروز که این مصاحبه را می خوانید روز پرستار است، روز ولادت خانم حضرت زینب سلام الله علیها و من با شیرزنی گفتگو کردم که زمانه را با زبان حال خود نگریست. اقدس ابوطالبی ۷۳ ساله که از کودکی در خیالش دنیای زیبای پرستاری را نقش بست که الحق بدون ساختن رؤیا و تخیل، تحمل بار جهان هستی دشوار است و نمی توانی در جهانی که متعلق به تو نیست زندگی کنی. حاصلش یا خستگی است یا شکستگی به قول شاملو از رنجی خسته می شوی که از آن تو نیست. بانو ابوطالبی مانند هر کسی، جهانی داشت به قالب و قامت خویش. به اندازه ی دلخوشی ها یی که برای خود می سازد، تا وقتی دنیا به سازش نرقصید خود را با جهانش سازگار کند و به ساز آن کوک شود و آن چیزی نبود، جز مرهم درد بیماران. در این زمانه فخرفروشی، چنان بی آلایش و آرام زندگی می کرد که تماشایش دلارام جان بود. اصالتش به دل اصابت می کرد و به جان طراوت می بخشید. به افق کوی او رفتیم تا روایت زندگی را از زبان خودش بشنویم. بانویی که مادر نشد ولی تمام سال های عمرش برای بیماران و رزمندگان و کودکان آسایشگاه کهریزک مشق مادری کرد. همراه باشید در این گفتار که همه ی ما سخت به تماشای این حجم از مهربانی محتاجیم تا غبار زشتی های مستولی شده بر جان و جهان خویش را بشوییم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97