#شماوما
پند با لبخند
هفت یا هشت ساله بودم، به سفارش مادرم براى خرید میوه و سبزى به مغازه محل رفتم. اون موقع مثل حالا نبود که بچه رو تا دانشگاه هم همراهى کنن! پنج تومن پول داخل یه زنبیل پلاستیکى قرمز رنگ که تقریبا هم قد خودمبود با یه تکه کاغذ از لیست سفارش... میوه و سبزى رو خریدم کل مبلغ شد 355 زار. دور از چشم مادرم مابقى پول رو دادم یه کیک پنج زارى و یه نوشابه زرد کانادا از بقالى جنب میوه فروشى خریدمو روبروى میوه فروشى روى جدول نشستم و جاى شما خالى نوش جان کردم. خونه که برگشتم مادر گفت مابقى پولو چکار کردى؟ راستش ترسیدم بگم چکار کردم، گفتم بقیه پولى نبود... مادر چیزى نگفت و زیر لب غرولندى کرد منم متوجه اعتراض او نشدم. داشتم از کارى که کرده بودم و کسى متوجه نشده بود احساس غرور مى کردم اما اضطراب نهفته اى آزارم مى داد. پس فردا به اتفاق مادر به سبزى فروشى رفتم اضطرابم بیشتر شده بود. یهو مادر پرسید: آقاى صبورى میوه و سبزى گران شده؟ گفت نه هم شیره. گفت پس بقیه پول رو چرا به بچه پس ندادى؟ آقاى صبورى که ظاهرا فیلم خوردن کیک و نوشابه توسط من جلو چشمش مرور مى شد با لبخندى زیبا رو به من کرد و گفت: آبجى فراموش کردم ولى چشم طلبتون باشه. دنیا رو سرم چرخ مى خورد اگه حاجى لب باز مى کرد و واقعیت رو مى گفت به خاطر دو گناه مجازات مى شدم، یکى دروغ به مادرم یکى هم تهمت به حاج آقاصبورى! مادر بیرون مغازه رفت. اما من داخل بودم. حاجى رو به من کرد وگفت: این دفعه مهمان من! ولى نمى دونم
اگه تکرار بشه کسى مهمونت مى کنه یا نه؟! به خدا هنوزم بعد 44 سال لبخندش و پندش یادم هست! بارها با خودم
میگم این آدما کجان و چرا نیستن؟ چرا تعدادشون کم شده آد م هایى از جنس بلور که نه تحصیلات عالیه امروزى داشتن و نه ادعاى خواندن کتاب هاى روان شناسى و نه مال زیادى که ببخشند؟ ولى تهمت رو به جان خریدن تا دلى پریشون نشه و آبرویى نریزه...!
@zane_ruz
#هاج_و_واج
برج بادها
برج باد ها در یکى از میدان هاى شهر آتن واقع شده است. این برج ساعتى هشت ضلعى از نوعى سنگ مرمر به نام «پنتیلیک» ساخته شده است. در واقع این برج، نخستین برج ساعتى در دنیاست که در حدود 50 سال قبل از میلاد توسط شخصى به نام «آندرونیک» ساخته شده است. این برج داراى ارتفاعى 12 مترى، یک بادگیر و یک ساعت است که با آب، زمان را مشخص مى کند.
@zane_ruz
#داستان
مراد دل (۴)
مهری سرایی فر
در قسمت پیش خواندیم وقتى صداى سینه زنى و نوحه جگرسوز مداح حسابى حال همه مردم را عاشورایى کرد، منیرخانم به دلش افتاد که همین الان وقتش است برود و به مداح بگوید براى او و گمشده اش هم دعا کنند. به زحمت از لبه گلدان سنگى بلند شد. مى خواست از پشت سر مردم خودش را راحت تر به مداح برساند اما همین که اولین قدم را برداشت چیزى جلوى پایش را گرفت و با صورت به زمین افتاد و راهى بیمارستان شد... وقتى او را به خانه آوردند، قدغن کرد که کسى به ملاقاتش بیاید اما ساعتى بعد دخترش خانمى را به اتاق آورد و گفت مادر همان مداح معروف دسته است که به ملاقات او آمده...
و اینک از شما دعوت می کنیم ادامه این داستان جذاب را در کانال زن روز دنبال کنید.
@zane_ruz
#مشاوره
چطور ناامید نشویم؟
یاسمین رضوی
این که آدم ها چطور جلوى ناامید شدن را مى گیرند، به کودکى و نوجوانیشان بستگى دارد. برخى از افراد از هرگونه ریسک، تلاش بى وقفه و انتظارى دورى مى کنند تا از خود یا اطرافیانشان ناامید نشوند. در واقع این افراد ناخودآگاه از ترس شکست و ناامیدى، خودشان را حسابى محدود کرده و به موفقیت هاى کوچک تن مى دهند، استراتژى این افراد نداشتن انتظار از خود و اطرافیانشان است و البته معمولا براى همان نیت هاى کوچکشان هم دچار ناامیدى مى شوند و این غم انگیز است. بعضى دیگر راهکارشان کمال گرایى است. آن ها سعى مى کنند با کمال گرایى از ناامید شدن دورى کنند، اما کمال گرایى هم معمولا منجر به رضایت نمى شود چون آن قدر انتظار فرد بالاست که رسیدن به کامیابى و دستیابى به آن هدف غیرممکن مى شود. دسته سوم کسانى هستند که بلد هستند تعادل را حفظ کنند. این افراد معمولا والدینى داشتند که کمال گرا نبودند بلکه با واقع بینى زندگى کردند. نه از خود و نه از فرزندشان انتظارات غیرواقعى نداشتند. به همین دلیل تکیه گاهى امن براى فرزندشان هستند و این فرزند بلد است چطور با ناامیدى کنار بیاید چون تاریخچه رشد تعادلى دارد. احساس امنیت، هدیه اى است که والدین متعادل به فرزندان خود مى دهند، با حمایت کردنشان باعث مى شوند که کودك یاد بگیرد، کشف کند و به نیرویى مجهز شود که بتواند در کنار موفقیت ها با شکست هاى اجتناب ناپذیر هم کنار بیاید.
متن کامل «مشاوره» این هفته که درباره مدیریت ناامیدی است را می توانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#پزشکی
لاک زدن شما را چاق می کند
نتایح پژوهشى که محققان دانشگاه دوك انجام داده اند مشخص کرده است که یکى از ترکیبات لاك هاى جدید به نام «ترى فنیل فسفات (tphp) »باعث ایجاد اختلال در عملکرد هورمون ها شده و زمینه چاقى را فراهم مى سازند.
محققان ترى فنیل فسفات 10 لاك مختلف را بررسى کرده و متوجه شدند که در هشت لاك از این ترکیب وجود دارد. جالب اینجاست که روى برچسب ترکیبات دو مارك از این هشت مارك، اشاره اى به وجود این ترکیب شیمیایى نشده بود.
به گفته محققان، ترى فنیل فسفات موجود در لاك ناخن، در عملکرد پروتئین مرکزى تنظیم کننده متابولیسم بدن و تولید سلول هاى چربى اختلال ایجاد کرده و به اضافه وزن و چاقى کمک مى کند محققان در بررسى هاى انجام شده متوجه شدند که این ترکیب شیمیایى در ادرار خانم هاى شرکت کننده به صورت دى فنیل وجود دارد. محققان قبل و بعد از لاك زدن از شرکت کننده ها نمونه ادرار گرفتند. آن ها مشاهده کردند که 10 تا 14 ساعت بعد، میزان ترى فنیل فسفات در 26 خانم شرکت کننده به میزان حدود هفت برابر بیشتر شده است.
ترى فنیل فسفات یک ترکیب ایجاد کننده اختلال در غدد درون ریز است که در تولید محصولات پلاستیکى استفاده مى شود.
این ماده بعد از لاك زدن در بدن نفوذ مى کند و در عملکرد طبیعى هورمون ها اختلال ایجاد مى کند. به گفته محققان ترى فنیل فسفات در عملکرد پروتئین مرکزى تنظیم کننده متابولیسم بدن و تولید سلول هاى چربى اختلال ایجاد کرده و به اضافه وزن و چاقى کمک مى کند. البته این پژوهش همچنان در حال بررسى هاى تکمیلى است. این مسئله قابل تأمل است که لاك ناخنى که خانم ها و دخترهاى جوان و نوجوان به وفور استفاده مى کنند، عاملى براى ایجاد اختلال در عملکرد غدد درون ریز شود.
@zane_ruz
#منبرک
تربیت صحیح پسران
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان
یکى از مشکلاتى که در جامعه ما هست این است که به دبیرستانى ها، مثلا کسى که در کلاس دهم یازدهم است، هنوز به او مى گویند «بچه مدرسه اى» در حالى که براى خودش یک مردى شده است. در مدرسه، بچه ها قبل از اینکه باسواد شوند، باید مردان بزرگى بشوند در جثه هاى کوچک.
@zane_ruz
#ینگه_دنیا
داف یعنی نکبت
داف (DUFF) مخفف این عبارت است: «Designated Ugly Fat Frien» که ترجمه آن مى شود: «کسى که به عنوان دوست چاق زشت شناخته مى شود.» این تعریف دقیق دیکشنرى است و داف در این جا به نحوى ناسزا حساب مى شود.
اولین بار کلمه داف که مخفف عبارت عنوان شده در بالاست، در کتاب رمانى با همین نام مطرح شد و بعدتر که بر مبناى کتاب رمان، فیلم «داف» ساخته شد، این کلمه گسترش بیشترى پیدا کرد. اما ماجراى داف چیست؟
در فیلم داف، «بنیکا»، دخترى که خوى پسرانه دارد، و نسبت به دوستانش تپل تر است و برعکس دو دوست صمیمى اش، نه محبوبیتى و نه شهرتى در مدرسه دارد، توسط یکى از پسرها داف خوانده مى شود. بنیکا این عبارت را جستجوى اینترنتى مى کند و متوجه مى شود که داف به کسى گفته مى شود که در جمع دوستانش کمترین محبوبیت را دارد، کسى که دوستانش او را در جمع نگه مى دارند، تا خودشان با درکنار او قرار گرفتن، بهتر و زیباتر دیده شوند. داف کسى است که چون نه محبوبیتى دارد و نه معروفیتى، سعى مى کند خود را اصطلاحا «قالب دیگران» کند. این داستان بعدا طورى جلو مى رود تا داف خواندن دیگران را تقبیح کند. و نشان دهد این کلمه آسیب زاست. همین طور نشان مى دهد هرکسى در برهه اى از زندگى اش، در جمعى بوده که در آن جمع داف محسوب مى شده و در آن برهه زندگى سختى را تجربه کرده است.
@zane_ruz
#شماوما
باغبان یا وزیر؟
نادر شاه کبیر درحال قدم زدن در باغش بود که باغبان خسته و ناراضى نزد وى رفت و گفت: پادشاه فرق من با وزیرت چیست؟! من باید این گونه زحمت بکشم و عرق بریزم ولى او در ناز و نعمت زندگى کند و از روزگارش لذت برد! نادر شاه کمى فکر کرد و دستور داد باغبان و وزیرش به قصر بیایند... هر دو آمدند و نادر شاه گفت: در گوشه باغ گربه اى زایمان کرده بروید و ببینید چند بچه به دنیا آورده! هردو به باغ رفتند و پس از بررسى نزد شاه برگشتند و گزارش خود را اعلام نمودند. ابتدا باغبان گفت: پادشاها من آن گربه ها را دیدم سه بچه گربه زیبا زایمان کرده... سپس نوبت به وزیر رسید وى برگه اى باز کرد و از روى نوشته هایش شروع به خواندن کرد: پادشاها! من به دستور شما به ضلع جنوب غربى باغ رفتم و در زیر درخت توت آن گربه سفید را دیدم، او سه بچه به دنیا آورده که دوتاى آن ها نر و یکى ماده است، نرها یکى سفید و دیگرى سیاه و سفید است. بچه گربه ماده خاکسترى رنگ است. حدودا یک ماهه هستند من به صورت مخفى مادر را زیر نظر گرفتم و متوجه شدم آشپز هر روز اضافه غذاها را به مادر گربه ها مى دهد و این گونه بچه گربه ها از شیر مادرشان تغذیه مى کنند. همچنین چشم چپ بچه گربه ماده عفونت نموده که ممکن است برایش مشکل ساز شود! نادر شاه رو به باغبان کرد و گفت:بدین است که تو باغبان شده اى و ایشان وزیر...
@zane_ruz
#سرگرمی
درخت وارونه!
درخت بائوباب یا آدانسونیا، درختی با ظاهری عجیب و جالب است که در نواحی کمارتفاع نظیر آفریقا و استرالیا رشد میکند. بائوباب هشت گونهی شناخته شده دارد که شش گونه از آن در ماداگاسکار، یکی در آفریقا و دو گونهی دیگر در عربستان و استرالیا وجود دارد. درخت بائوباب یا آدانسونیا، درخت وارونه نیز نامیده میشود. چرا که زمانی که این درخت برگ ندارد، شاخههای آن شبیه به ریشهی درخت به نظر میرسند؛ انگار که درخت وارونه در خاک کاشته شده است. این درخت رشد فوقالعاده ای دارد و ارتفاع آن به ۵ تا ۳۰ متر میرسد و قطر تنهی آن بین ۷ تا ۱۱ متر است. بائوباب علاوه بر بزرگی، به داشتن عمر طولانی چند هزار ساله شهرت دارد. آفریقاییها برای درختان بائوباب اهمیت خاصی قائل هستند، چرا که همهی قسمتهای آن قابل استفاده است. این درخت علاوه بر اینکه منبع مهم تهیهی چوب است، مردم معمولا داخل آن را خالی میکنند و از آن به عنوان پناهگاه و انبار غلات و مخازن آب استفاده میکنند.
@zane_ruz
b58cd78671978023902f437bf6de24e43303fb79.mp3
1.01M
#اربعین_حسینی
🎵زندگی جدید
🔻از کربلا که برگشتی خودتو تحویل بگیر!
@zane_ruz
#داستان
مغناطیس حسین
صدیقه شاهسون
- مامان سورى تو رو خدا، تو کارم نه نیار... من امسال هر جورى شده باید برم... با خودم عهد کردم برم؛ بخواى نه بیارى راضى نباشى باز تو کارم گره...
تن صداى زن در میان گوشى تلفن بالا مى رود و کم کم به جیغ و بغض و گریه تبدیل مى شود.
ـ آخرش تو و بابات منو دق مى دین... اون از انتخاب رشته و درس خوندنت و شغل انتخاب کردنت، اینم از عهد بستنت... پسر چرا نمى خواى بفهمى باباى تو کارخونه داره. بهترین زندگى رو برات دُرُس مى کنه... اونم بدون دغدغه! حواست هست الان چند روزه که من و بابات ندیدیمت؟ آخه چه احتیاجى به این شغل کوفتى داشتى که من دو ماه سه ماه باید ازت دور باشم...
شما را دعوت می کنیم به خواندن ادامه این داستان زیبا در کانال زن روز.
@zane_ruz
#حدیث_امروز
امام رضا علیه السلام فرمود:
تواضع درجاتی دارد: یکی از آنها این است که انسان اندازه خود را بشناسد و با طیب خاطر خود را در آن جایگاه قرار دهد، دوست داشته باشد با مردم همان گونه رفتار کند که انتظار دارد با او رفتار کنند، اگر بدی دید آن را با خوبی جواب دهد، خشم خود را فروخورد و از مردم درگذرد. و خداوند نیکوکاران را دوست دارد.
اصول کافی، جلد2، صفحه 124
@zane_ruz
#کاشانه
آماده باشِ زندگی
مریم کمالی نژاد
هفته پیش درباره آموزش مهارت های زندگی به کودکان مباحثی را مطرح کردیم. این هفته با دنباله این یادداشت در خدمت شما هستیم. در بخشی از این مطلب می خوانیم:
شاید با خودتان بگویید که بزرگ ترها هم بعضا «مدیریت گفتگو» را به خوبى نمى دانند چطور از یک بچه توقع داشته باشید که گفتگویش را مدیریت کند؟ البته که منظور ما مدیریت در حد سن و سال و توان و فهم اوست، نه در حد مدیریت یک گفتگوى بزرگسالانه. به طور مثال کودك باید بداند که گوش دادن فعال یعنى چه و مدام در حرف دیگران نپرد، این مستلرم تمرین کردن است. براى کودکتان کتاب بخوانید تا گوش کردن را یاد بگیرد. کودکى که مى تواند بر روى یک داستان تمرکز کند، کم کم تمرکز کردن بر حرف هاى طرف مقابلش برایش آسان مى شود. همچنین رعایت نوبت در حرف زدن را به کودك بیاموزید. تمام این مسائل با کتاب قصه خواندن قابل تمرین کردن است. کودك یاد مى گیرید که نباید وسط قصه بپرد یا اگر سؤالى دارد اجازه بگیرد، خوب گوش دهد و از ساختار قصه یاد مى گیرد که چطور گفتگوها را جمع کند و به پایان برساند.
متن کامل «کاشانه» این هفته را می توانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
#سلامتی
میتوان منافذ پوست را بست؟
افراد با مشکلات پوستی فراوانی رو به رو هستند که یکی از این موارد باز شدن منافذ پوست است. میتوان از بخور استفاده کرد که موجب تعریق شده و سموم را از بدن خارج میکند. برای از بین بردن منافذ پوست میتوان از عرق کاسنی، بید و شاتره استفاده کنید. همچنین حنا و قره قروت به پوست مالیده شود. علاوه بر این موارد میتوانید گشنیز، سرکه و کمی نمک را با یکدیگر مخلوط کنید و قبل از استحمام این ترکیب را بروی پوست بدن خود بمالید تا منافذ باز پوستتان از بین برود.
@zane_ruz
#منبرک
چگونه آرامش را در زندگی مشترک حفظ کنیم؟
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان
آرامش در زندگى مشترك یک اصل بسیار مهم است. قرآن هم هدف اصلى ازدواج را رسیدن به آرامش مطرح مى کند. لذت و شادى، عشق و محبت، رشد و شکوفایى، همگى در سایه آرامش به دست مى آیند. لذا زوجین قبل از هرچیز باید به همدیگر آرامش بدهند و مراقب حفظ آرامش در محیط خانوده باشند. مثلا قبل از بیان هر گونه انتقاد از یکدیگر، قبل از مطرح کردن خواسته هاى خود از طرف مقابل و قبل از هرگونه گفتگو، باید فکر کنیم که هرکدام از این ها را چگونه انجام دهیم که آرامش همدیگر را به هم نزنیم. ما قبل از اینکه حق خودمان را به دست بیاوریم، قبل از اینکه به فکر اصلاح طرف مقابلمان باشیم، قبل از اینکه به فکر هر نوع بهبودى در وضع زندگى باشیم، باید در اندیشه حفظ آرامش همدیگر باشیم. مثلا اگر ما خطایى از همسرمان یا از بچه خودمان ببینیم، ابتدا باید حواسمان باشد که آرامشش را به هم نزنیم، آنگاه برنامه ریزى براى اصلاح را شروع کنیم. یا مثلا اگر مى خواهیم نیاز یا درخواستى از طرف مقابل مطرح کنیم، اول باید به فکر این باشیم که آرامش او را به هم نزنیم.
@zane_ruz