⬅️ در مورد تحقیق و تفحص هم فرمودند که این مسئله مربوط به شورای شهر است.
⬅️ در مورد ساختمان قدیمی مخابرات هم گفتند قرار است اعلام عمومی کنیم و سرمایه گذار بهتر انتخاب شود و بخش خصوصی در این مورد هزینه خواهد کرد.
⬅️ در مورد الکترودهای گرافیتی هم گفتند که سالانه هفتاد میلیارد تومان نیاز است تا این کارخانه در سال ۹۹ به بهره بردای برسد.
⬅️ در مورد سگ های ولگرد هم عنوان کردند که این مشکلی است که تمام شهرداری ها با آن روبرو هستند و کشتن سگ ها به هیچ وجه مجاز نیست و با پیگیرهای شورا و محیط زیست ما به فکر تهیه ی کمپ برای سگ ها هستیم
⬅️ سرمایه ی ثابت شهرداری همان ارزش افزوده ای است که به شهرداری ها تعلق می گیرد و این ارزش افزوده در حقیقت حقوق پرسنل شهرداری است.
⬅️ ستاد باز آفرینی را فعال کردیم و یکی از مجموعه هایی که پیشنهاد دادیم مجموعه ی #پردیسان است که میراث برای تکمیل این پروژه باید آن را به بخش خصوصی تحویل دهد
⬅️ ایشان در زمینه ی #کتاب گفتند که مجموعه ی کتابخانه های سیار در نظر گرفته شده تا در محلات مختلف خدمات بدهند.
⬅️ ایشان در زمینه آسفالت خیابان ها فرمودند نیاز به دستگاهی داریم که آسفالت را جمع می کند و دوباره آن را مورد استفاده قرار می دهد که شهرداری نیاز به خرید این دستگاه دارد تا منبع درآمدی هم برای شهر باشد در سال ۹۸ نیاز شهرداری به آسفالت از طریق کارخانه ی آسفالت خود شهرداری برطرف خواهد شد و الان از آسفالت هامون استفاده می کنیم.
⬅️ مشکل روشنایی بلوار غدیر و کوثر و ورودی خرانق را نیز حل خواهد شد و خوشبختانه تیرهای روشنایی مسکن مهر نصب گردیده است.
⬅️ مناسب سازی شهر برای معلولان نیز در دستور کار شهرداری قرار خواهد گرفت و در مورد جابجایی تیرهای چراغ برق که هزینه ی سنگینی برای شهرداری دارد ولی این امر صورت خواهد گرفت و به بلوارها و خیابانهای فاقد روشنایی منتقل خواهد شد.
⬅️ در مورد کف سازی معابر که هشتاد درصد آن صورت گرفته و در مورد #بافت_قدیم آقای غفوری خاطر نشان کردند که از سال ۹۸ یک تیم ویژه با لباس هایی مجزا در این بافت مشغول به خدمت رسانی خواهند شد و ما به جهانی شدن شهر نیز امیدواریم.
⬅️ در مورد پیشنهاد درختان مثمر ثمر گفتند با توجه به مسئله ی کمبود آب شهر و همچنین مشکل ریزگردها این کار عملی نخواهد بود اما #کاشتگیاهاندارویی در دستور کار ما قرار دارد و نمونه ی موفق آن هم کاشت رُزماری است که اقدامی موفق در این زمینه بوده است.
⬅️ در مورد سد معبر، ایشان فرمودند که یک سیستم تشویق و تنبیهی در نظر گرفته خواهد شد تا دیگر شاهد سد معبر آنچه که متعلق به افراد است در خیابانها و معابر نباشیم.
⬅️ در پایان نیز یکی از اصحاب رسانه
در زمینه ی اِلمانهای مفهومی و زیباسازی شهر(با استفاده از نقاشی و خوشنویسی) و همچنین تابلوهای میادین و انتقال ایستگاه #عکاسی از میدان بسیج به بافت قدیم و همچنین جشنواره ی دوچرخه ها پیشنهاداتی را تقدیم شهردار نمودند
⬅️ و آخرین مسئله ای که در این دیدار به سمع مهندس غفوری رسانده شد آزادسازی بن بست های برخی از خیابانها بود که شهردار قول پیگیری آن را دادند.
📌 و ذکر این نکته خالی از لطف نیست که شهرستان اردکان با افتخار عنوان #گفتگو را به همراه داشته و دارد و خواهد داشت که در نشست دیشب شهرداری و بررسی مشکلات و ارائه ی راهکارها به عینه شاهد گفتگوی صمیمانه که ان شاءالله مثمر ثمر، بین شهردار و اصحاب رسانه بودیم.
🔍تیمخبری؛"ذرهبین_در_شهر"
📝سمیهخیرزادهاردکان
@zarrhbin
#آنچه_شما_فرستادهاید
سلام
خدمت شهردار جدید اردکان جناب اقای غفوری
جناب اقای غفوری
به شما برادر عزیز حق میدم چون تازه به کرسی شهرداری اردکان نشسته اید .دوست عزیز یک سال پیش این ناوگان حمل و نقل باید با بهترین شرایط که دیگه به جرات میگم دیگه تو خواب هم نمیتونیم ببینمیم نوسازی میشد که افسوس نشد یا شاید هم نخواستن بشه حالا به دلایلی !!!!...
دوست عزیز شما فرمودین 6 الی 7 دستگاه .که اینم اطلاعات شما اشتباه هست .کلا 8 دستگاه وارد اردکان شد اونم با چه سنگ اندازیها و دردسرها که بماند.حال با ورود این 8 دستگاه که 3 دستگاه اون دوستان عزیز همشهری شما تحویل گرفتن البته به اسم خط اردکان به یزد که هنوز خبری از این ماشینا نیست با اینکه برج 9تحویل گرفتن و 1 دستگاه هم که به استان اصفهان فروخته شده و جدیدا هم یکی دیگش به فروش رسید به اصفهان
یک دستگاه هم که یه دو ماهی اومد تو خط واحد و بعد الفرار با این که مقداری پول هم از شهرداری گرفته بود ولی چون همکاری نشده ترک کار کردن
حال از 60 دستگاه مینی بوس فقط و فقط 4 دستگاه در اردکان هست که دو دستگاه از این 4 دستگاه هم به اصفهان داره واگذار میشه که فعلا دارن با بانک هماهنگ میکنن واسه ازادی اسناد خودرو و فروش نقدی خودرو .چون چند ماه هست که اوردن و دارن ماهیانه بیش از 3 میلیون قصد میدن و ماشیننو هم داره خاک میخوره که خود این جای تعجب و سوال که چرا ماشین به روز و صفر کیلومتر باید بی کار باشه ولی ماشین فرسوده همچنان مشغول به کار باشه و با جان مردم بازی کنن البته اینم حق میدم چون مسولان عزیز شهرمان همه با ماشین دولت این طرف و اون طرف میرن (گور بابای مردم )
حالا اقای غفوری عزیز اردکان از 60 دستگاه تا به امروز مالک 4 دستگاه شده و پرونده دیگه بسته شد و پیوست به تاریخ.چون دیگه این شرایط محاله پیش بیاد .
در ضمن یادآوری میکنم طی جلسات متعددی که برگزار شد هیچ تفاهمی به دست نیامد چطور شما قول ورود 3 دستگاه رو به مردم دادین ...
منتظر صحت این خبرتون حتما هستیم در همین کانال .
@zarrhbin
بسم الله النور
امام علی علیه السلام
سه مرتبه فرمودند⏬
الفقه ثم المتجر
الفقه ثم المتجر
الفقه ثم المتجر...
(احکام شرعی را اول بیاموزید سپس به خرید و فروش بپردازید...)
◀️هر ماه دو جلسه مفید و بروز و کاربردی همراه با پرسش و پاسخ مسائل دینی و حلال وحرام بازار و کسب و کار
🔸 توصیه های حضرت صادق علیه السلام برای رونق کسب وکار
🔸جدیدترین سوالات اقتصادی مردم و جوانان
🔸سودهای بانکی و وامهای بانکها حلال یا حرام؟
ووو
🔹چهارشنبه ۲۲/اسفند/۹۷
۸:۳۰صبح (دو جلسه یکساعت ونیم)
🔹اردکان_سینما هویزه
《شرکت برای همه برادران و خواهران آزاد است》
@zarrhbin
ذرهبین درشهر
✅همتی که به بار نشست👌 ✔️باتلاش مستمر و همت اهالی کوشکنو و همراهی شورای شهر و شهرداری پارکینگ جنب م
🔺🔺🔺
⛔️تصاویر محوطه پارکینگ مسجد کوشکنو قبل از بازسازی
@zarrhbin
🍃 ادامه ی داستان....
📌 قبل از اینکه ادامه ی ماجرا را #باهم بخوانیم خیلی با خودم کلنجار رفتم که آیا این قسمت از داستان را منتقل کنم یا نه؟ که دیدم دکتر پاپلی در این قسمت واقعیتها و سختی هایی را بیان نموده اند که #مردمانشهرهایکویری در امر کشاورزی با آن روبرو بوده اند که نمی شد نخوانده از آن گذر کرد؛
▫️ یک حوض کوچک وسط خانه بود که هر یک ماه، دوماه یکبار #سقاها آن را با مشک از آب جویی که در ۳۰۰ متری خانه ی ما قرار داشت، پر می کردند. چند روزی که #آب_حوض صاف بود من و بچه های دیگر سرمان را می گذاشتیم توی حوض و آب می خوردیم و بعد از چند روز آب حوض سیاه می شد و کم کم آب کرم می انداخت.
▪️توالت هم از حیاط چند تا پله پایین تر بود و آب نداشت. باید آفتابه را از آب حوض پر می کردیم. توالت چاله ای بود پهن و گود به عمق ۱/۵ متر. تخلیه ی چاه توالت خود #داستانی بود.
▫️ عده ای شتردار که اهل......بودند می آمدند و توالت را معامله می کردند و می خریدند.۲ تا ۵ تومان پول می دادند تا صاحب خانه اجازه دهد توالت را خالی کنند با شتر خاک می آوردند و کنار کوچه را حوضچه درست می کردند.
▪️ سرچاه توالت را باز می کردند و ابتدا با سطل، آب توالت را می کشیدند. چندتا کارگر سطل ها را دست به دست می کردند و آن را تا کنار کوچه می بردند و در حوضچه می ریختند. آبش که تمام می شد یک #کارگربدبخت را به طناب می بستند و به داخل چاه می فرستادند او باید نجاست ها را داخل سطل می کرد و کارگر دیگری می کشید. تمام نجاست ها را هم به همان حوضچه می بردند.
▫️یادم می آید که چاه توالت همسایه را خالی می کردند. تخلیه ی چاه سه روز طول کشید روز سوم طناب را به کمر یک نفر بستند و او را داخل چاه فرستادند، استادکار فریاد می زد آهای عباس خوب چاه را پاک کن، ته اش را انگشت کن، پول داده ایم. چند روز #کثافت کنار کوچه می ماند تا آبش تبخیر شود بعد آن را با مقداری خاک و خاشاک قاطی می کردند و در جوال هایی که با موی بز بافته شده بود می ریختند و بار شتر می کردند. بار شترها سنگین می شد و وقتی می خواستند بلند شوند نعره می زدند و از جا بلند می شدند. به این شغل #کناسی می گفتند.
▪️ #کناسها این کودها را به #کشاورزان می فروختند. یک بار وقتی ۶_۵ ساله بودم، روزی به کسی که داخل چاه مستراح می رفت و نجاست ها را توی سطل می کرد گفتم چرا توی چاه می روی و خودت را کثیف می کنی؟ گفت من هم زن و بچه دارم و آن ها باید نان بخورند. من بچه بودم معنی این حرف معنی این حرف را نفهمیدم، فکر کردم زن و بچه اش از این کثافت ها می خورند. تعجب کردم چطور او داخل چاه نجاست می رود تا زن و بچه اش نان بخورند. پیش خودم فکر کردم حتماً این کار بهتر از این است که کبوتر همسایه را بدزدند چون برای کبوتر پاسبان آمد اما برای این کار پاسبان نمی آمد.
▫️چندین سال گذشت. کناس ها دیگر نمی آمدند و چاه ها پر می شد و مردم مشکل داشتند. ابتدا #کناسها چاه ها را می خریدند. کم کم کناس ها پول نمی دادند و چاه را مجانی خالی می کردند و نجاست ها را می بردند. کم کم مردم باید به کناس ها #پول می دادند تا می آمدند و چاه را خالی می کردند. خود این امر شروع تحولی بود که در زندگی چند هزارساله ی #یزدیها آغاز می شد. آغاز نوسازی یا #مدرنیته در یزد بود.
▪️ بعدها که من کلاس ۱۱_۱۰ بودم گویا #بهداشت گفته بود که چاه ها را مثل سابق تخلیه نکنند و کنار کوچه حوضچه درست نکنند. بهداشت گفته بود که چاه ها را مثل سابق تخلیه نکنند و کنار کوچه حوضچه درست نکنند. بهداشت گفته بود باید ماشین با موتور پمپ بیاید و توالت ها را خالی کند. ولی اکثر کوچه های یزد ماشین رو نبود و مسئله ی تخلیه ی چاه توالت در کوچه پس کوچه های یزد خود تبدیل به یک مشکل عمده شده بود.
▫️ عده ای که پول داشتند، خانه هایشان را ارزان می فروختند و به حاشیه ی شهر و محلات جدید می رفتند که تازه در حال ساخت و ساز بود. این #محلات_جدید، خیابان های پهن و ماشین رو و آب لوله کشی و برق داشتند. روز به روز #آدمهایثروتمند از کوچه پس کوچه های باریک که ماشین در آن نمی توانست رفت و آمد کند #مهاجرت می کردند و جای آن ها را #آدمهایفقیری که از دهات اطراف آمده بودند پر می کردند.
▪️این کوچه و پس کوچه ها و به اصطلاح #بافت_قدیم_شهر تحت نظارت #میراث_فرهنگی قرار گرفت. میراث فرهنگی نه می گذاشت خیابان درست شود، نه کوچه ای پهن شود و نه خانه ای بازسازی شود. می گفتند خارجی ها (توریست ها) می خواهند بیایند و خانه های خشتی و گلی را ببینند.
👇👇👇👇
▫️حاجی علی رسولی می گفت کله ی پدر هر چه خارجی تماشاگر است. ما توی این خانه های پر از عقرب و مار و موش با مستراح های چند صدساله، بدون آب، با دیوارهای زندان مانندش بمانیم و بپوسیم که #خارجیها می خواهند بیایند ما را تماشا کنند؟ خود خارجی های پدرسوخته، اگر راست می گویند بیایند یک ماه توی این #بیغولهها، که اگر یک زلزله بیاید همه مان می میریم، زندگی کنند. من این حرف ها را نمی فهمیدم، تازه داشتم بزرگ می شدم و می فهمیدم که ما #خانه نداریم و باید هر یکی دوسال یک بار اتاقی در خانه ای #اجاره کنیم. چند سال خانه ی بی بی هلی و بعد اتاق آحسینعلی در خانه فاطمه جان و بعد یک اتاق در خانه ی بی بی هاجر و بعد یک اتاق در خانه ی بمان جان.
▪️ این مسئله ی تامین کود هم برای #کشاورزان، خودش مسئله ی مهمی بود و من چندتا خاطره از آن دارم. ببخشید که اول #کتاب با نوشتن داستان نجاست و توالت حالتان را به هم می زنم( من هم از جانب خودم از شما معذرت می خواهم.) اما این هم گوشه ای است از #زندگی سال های دهه ی ۱۳۳۰ در شهرهایی مانندِ #یزد. زندگی ای که به مدت ۳۰۰۰ سال و شاید بیشتر در #مملکتایران ادامه داشته است. #خاطراتی است از عصر سنت قبل از مدرنیته. بی خود نیست که من می گویم ۳۰۰۰ سال عمر دارم. چون در طول ۳۰۰۰ سال وضع همین طور بوده است.
▫️ ما همسایه ای داشتیم، آمهدی بزاز که در طزرجان یزد (ده ییلاقی) باغچه ای داشت. آمهدی برای تامین کود باغچه اش کف زیزمین خانه اش را خاک نرم ریخته بود و به بچه هایش گفته بود بروند همانجا توالت کنند. به من هم مثل چند تا بچه ی دیگر گفته بود که برویم در زیر زمین خانه ی آنها توالت کنیم . نجاسات همان جا خشک می شد و در بهار آن ها را به طزرجان می برد تا درختان باغش را کود بدهد.
▪️در سال ۱۳۳۳ برای آموختن قرآن پیش مرحوم ملانباتی می رفتم. آن جا هم همین وضع بود. یکی از درآمدهای ملانباتی فروش نجاسات خشک شده ی بچه ها بود. نجاساتی که مثل خانه ی آمهدی به دست می آمد.
▫️این #کودهای_شیمیایی و این پمپ های تخلیه توالت چه خدمتی به مردم و #بهداشت کردند. کودهای شیمیایی آدم ها را از اعماق ۴۰۰۰ سال قبل با یک جهش به عصر جدید منتقل کردند. آن ها که از کودهای شیمیایی #مینالند آن اوضاع را ندیده اند.
▪️در ظرف چند سال با آمدن چندتا کیسه کود شیمیایی و پیدا شدن ماشین و پمپ، تاریخ چند هزارساله ی سنتی به #عصرمدرن وارد می شدیم. نسل من ۳۰۰۰ سال عمر دارد، این حرف ها فقط مال شهر ما، محله و کوچه ی ما نبود؛ همه جا از این حرف ها بود، به خصوص شهرها و دهات حاشیه ی #کویر که اطراف آنها علف نیست تا گاو و گوسفند نگه دارند و از کود دام ها برای بارور کردن زمین استفاده کنند.
✅ ادامه دارد
📚 شازده حمام، جلد ۱، دکتر محمد حسین پاپلی یزدی
📩 سمیّه خیرزاده اردکان
@zarrhbin
خاطره جالبی از محمد تقی جعفری که خیلی شنیدنی و جالب است!
علامه جعفری می گفت: در یکی از زیارت هام که مشهد رفته بودم، به امام رضا گفتم: یا امام رضا، دلم میخواد تو این زیارت خودمو از نظر شما بشناسم که چه جور منو میبینی! نشونه اش هم این باشه که تا وارد صحنت شدم از اولین حرف اولین کسی که با من حرف میزنه، من پیامتو بگیرم! وارد صحن که شدیم، خانممو گم کردم، اینور بگرد، انور بگرد! یه دفعه دیدم داره میره، خودمو رسوندم بهش و از پشت سر صداش زدم، که کجایی خانم!؟ روشو که برگردوند، دیدم زن من نیست، بلافاصله بهم گفت: "خیلی خری"! حالا منم مات و مبهوت شده بودم که امام رضا عجب رک حرف میزنه!
همین جور که نگاش میکردم و تو فکر بودم، فکر کرد دست بردار نیستم، دوباره گفت: "هم خودت خری، هم هفت جد و آبادت"!
علامه می گفتند این داستان رو برای شهید مطهری تعریف کردم، ایشان تا بیست دقیقه می خندید!
@zarrhbin
♦️پرداخت حقوق اسفند ماه فرهنگیان از فردا
نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه:
🔹حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری هم تا پایان وقت امشب (۲۱ اسفند) کامل پرداخت می شود و پرداخت حقوق اسفند فرهنگیان و گروههای بزرگتر جامعه نیز از فردا آغاز می شود./صدا و سیما
@zarrhbin
💥 #لطفا_توجه_کنید 📣
با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال روند تصمیم گیری برای سال آینده آغاز میشود
اینجا یک پیشنهاد هوشمندانه برای شما هست ، اگر مایل بودید با ما تماس بگیرید
مزایای خرید بیمه نامه در سال ۱۳۹۷ نسبت به ۱۳۹۸ به شرح زیر هستش
👇👇👇
1️⃣ سابقه در سال ۹۷ ثبت میشه و این یعنی از نظر بیمه یکسال سابقه بیشتر
2️⃣ سن بیمه شده در سال ۹۷ محاسبه میشه که نسبت به ۹۸ یکسال جوونتره و این یعنی ریسک پایینتر برای پوششهای بیمه ای
3️⃣ تعرفه های بیمه ای با نرخ ۹۷ محاسبه میشه و این یعنی قیمت تمام شده پایینتر
4️⃣ شروع سال بیمه ای اواخر سال و این یعنی بازپرداخت حق بیمه راحتتر طی سالهای آتی "برای روشهای پرداخت #سالیانه"
و جمع بندی تمامی موارد بالا یعنی اینکه پول بیشتری و خدمات بیشتری رو دریافت کنید اونم با پرداخت حق بیمه کمتر 😊
و اما مهتر اینکه ، بعنوان کادو سال نو #بهترین_هدیه را به عزیزان خود تقدیم کنید که همیشه ماندگار باشد
#همین_امروز_اقدام_کنید
بیمه پاسارگاد - نمایندگی طاهری
مشاور بیمه ای شما
طاهریاردکانی
📱 ۰۹۱۶ ۲۶۱ ۸۰۶۵
@pasargadihay97
هدایت شده از ذرهبین درشهر
🔊🔊🔊
♨️اجناس جدید #فروشگاه_پایا ویژه شب عید رسید
✅فروشگاه بزرگ کیف وکفش پایا
🔺فروش انواع کفش؛زنانه_مردانه_بچهگانه
🔺فروش انواع کیف های زنانه
⬅️اردکان_خ شهید رجایی_روبه روی موکب الحسین
آدمها را مهم نکنید
همانطور که زیرشان را
خط میکشید،
به آنها نشان دهید که بلدید
دورشان را هم خط بکشید
آدم ها که مهم شوند
دیگر به چشمشان ریز میرسید،
به آنها یادآوری کنید
که این خود ِشما بودید
که آنها را واردِ عرصه کرده اید،
👤 دکتر الهی قمشهای
شبتون خوش❤️
#یاد_شهدا_بخیر....🌷
💠 نام یکی از کوچه های باصفای شهرمان #کوچهی_خراسانی است کوچه ای که روزگاری حال و هوای خاصی داشت و چنان زندگی در آن جاری و ساری بود که هرگز احساس ملامت و روزمرگی گریبانت را نمی گرفت.
💠 کوچه خراسانی همان کوچه ای که ابتدایش مسجد حاجی مرتضی قرار دارد. مسجد کوچکی که روزگاری برای خود شورایی داشت و مشکلات اهالی محل را حل می نمود و نمی گذاشت نامردیِ روزگار، کمری را خم کند.
💠 کوچه ی خراسانی، خاطره هایی در دل خود دارد از جنس نور و جوان مردی که اگر خداوند قدرت سخن گفتن را به کوچه می داد ما را مهمان خاطرات زیبایش می کرد.
💠 خانه های خشت و گِلی کوچه ی خراسانی، سادگی و بی ادعا بودن مردمانش را فریاد می زند.
💠 کوچه ی خراسانیِ شهرِ ما یل هایی داشت به تنومندی رستم که دلی داشتند به شجاعت شیر، روزگاری که خصمِ نامرد قصد تجاوز به وطن را در سر می پروارند یل های کوچه ی خراسانی هم پیمان شدند تا وجبی از خاک کشور را به دشمن نابکار ندهند.
💠 خانه ی یل ها در کوچه ی خراسانی دیوار به دیوار به هم پیوند خورده بود، مرکب پدران دوچرخه بود و شغلشان کشاورزی که رعیت وار و بزرگوارانه زندگی می کردند، و مادرانشان همه از شیرزنان روزگار، و نه پدران و نه مادران هرگز در برابر تصمیمِ #پسران خمی به ابرو نیاوردند.
💠 و هنگامی که دشمن بر طبلِ #جنگ کوبید یل ها همه عمودی رفتند و افقی برگشتند و اهالی کوچه ی خراسانی هنوز داغ جوانان سرو قامتش را مانند آتشی زیر خاکستر بر سینه پنهان دارند.
💠 در این روز عزیز که #روز_بزرگداشت_شهداست یادی کنیم از شهدای عزیز دیارمان و اگر خداوند توفیق داد از روی مرام و معرفت به مادران عزیز و پدران بزرگوار شهدا که پربهاترین #گنجینهیشهدا هستند سری بزنیم و به ایشان بگوییم هر چند روزگار #قدرشناسی از خاطرش رفته ولی ما همچنان دستان پر مهر شما را می بوسیم و به خاطر آنچه نباید می شد و شد شرمنده ایم....
✍ سمیّه خیرزاده اردکان
@zarrhbin
به بهانه 22 اسفند ماه، سالروز درگذشت ایرج میرزا، یکی از شعرای بزرگ و تاثیر گذار در شعر و ادبیات دوران مشروطه؛
ایرج میرزا ملقب به «جلالالممالک» و «فخرالشعرا»، از جمله شاعران برجستهٔ ایرانی در عصر مشروطیت(اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی)و از پیشگامان تجدد در ادبیات فارسی بود. ایرج میرزا در قالب های گوناگون شعر سروده و ارزشمندترین اشعارش مضامین انتقادی، اجتماعی، احساسی و تربیتی دارند. شعر ایرج ساده و روان و گاهی دربرگیرندهٔ واژهها و گفتارهای عامیانه است.
شعر زیبا و خواندنی مناظره با خر، از سروده های ایرج میرزا؛
ﺭﻭﺯﯼ ﺑﻪ ﺭﻫﯽ ﻣﺮﺍ ﮔﺬﺭ ﺑﻮﺩ
ﺧﻮﺍﺑﯿﺪﻩ ﺑﻪ ﺭﻩ ﺟﻨﺎﺏ ﺧﺮ ﺑﻮﺩ
ﺍﺯ ﺧﺮ ﺗﻮ ﻧﮕﻮ ﮐﻪ ﭼﻮﻥ ﮔﻬﺮ ﺑﻮﺩ
ﭼﻮﻥ ﺻﺎﺣﺐ ﺩﺍﻧﺶ ﻭ ﻫﻨﺮ ﺑﻮﺩ
ﮔﻔﺘﻢ ﮐﻪ ﺟﻨﺎﺏ ﺩﺭ ﭼﻪ ﺣﺎﻟﯽ
ﻓﺮﻣﻮﺩ ﮐﻪ ﻭﺿﻊ ﺑﺎﺷﺪ ﻋﺎﻟﯽ
ﮔﻔﺘﻢ ﮐﻪ ﺑﯿﺎ ﺧﺮﯼ ﺭﻫﺎ ﮐﻦ
ﺁﺩﻡ ﺷﻮ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺻﻔﺎﮐﻦ
ﮔﻔﺘﺎ ﮐﻪ ﺑﺮﻭ ﻣﺮﺍ ﺭﻫﺎ ﮐﻦ
ﺯﺧﻢ ﺗﻦ ﺧﻮﯾﺶ ﺭﺍ ﺩﻭﺍ ﮐﻦ
ﺧﺮ ﺻﺎﺣﺐ ﻋﻘﻞ ﻭ ﻫﻮﺵ ﺑﺎﺷﺪ
ﺩﻭﺭ ﺍﺯ ﻋﻤﻞ ﻭﺣﻮﺵ ﺑﺎﺷﺪ
ﻧﻪ ﻇﻠﻢ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﻧﻤﻮﺩﯾﻢ
ﻧﻪ ﺍﻫﻞ ﺭﯾﺎ ﻭ ﻣﮑﺮ ﺑﻮﺩﯾﻢ
ﺭﺍﺿﯽ ﭼﻮ ﺑﻪ ﺭﺯﻕ ﺧﻮﯾﺶ ﺑﻮﺩﯾﻢ
ﺍﺯ ﺳﻔﺮﮤ ﮐﺲ ﻧﺎﻥ ﻧﻪ ﺭﺑﻮﺩﯾﻢ
ﺩﯾﺪﯼ ﺗﻮ ﺧﺮﯼ ﮐﺸﺪ ﺧﺮﯼ ﺭﺍ؟
ﯾﺎ ﺁﻧﮑﻪ ﺑﺮﺩ ﺯ ﺗﻦ ﺳﺮﯼ ﺭﺍ؟
ﺩﯾﺪﯼ ﺗﻮ ﺧﺮﯼ ﮐﻪ ﮐﻢ ﻓﺮﻭﺷﺪ ؟
ﯾﺎ ﺑﻬﺮ ﻓﺮﯾﺐ ﺧﻠﻖ ﮐﻮﺷﺪ ؟
ﺩﯾﺪﯼ ﺗﻮ ﺧﺮﯼ ﮐﻪ ﺭﺷﻮﻩ ﺧﻮﺍﺭ ﺍﺳﺖ؟
ﯾﺎ ﺑﺮ ﺧﺮ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺳﻮﺍﺭ ﺍﺳﺖ؟
ﺩﯾﺪﯼ ﺗﻮ ﺧﺮﯼ ﺷﮑﺴﺘﻪ ﭘﯿﻤﺎﻥ؟
ﯾﺎ ﺁﻧﮑﻪ ﺯ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺑﺮﺩ ﻧﺎﻥ؟
ﺧﺮ ﺩﻭﺭ ﺯ ﻗﯿﻞ ﻭ ﻗﺎﻝ ﺑﺎﺷﺪ
ﻧﺎﺭﻭ ﺯﺩﻧﺶ ﻣﺤﺎﻝ ﺑﺎﺷﺪ
ﺧﺮ ﻣﻌﺪﻥ ﻣﻌﺮﻓﺖ ﮐﻤﺎﻝ ﺍﺳﺖ
ﻏﯿﺮ ﺍﺯ ﺧﺮﯾﺖ ﺯ ﺧﺮ ﻣﺤﺎﻝ ﺍﺳﺖ
ﺗﺰﻭﯾﺮ ﻭ ﺭﯾﺎ ﻭ ﻣﮑﺮ ﻭ ﺣﯿﻠﻪ
ﻣﻨﺴﻮﺥ ﺷﺪﺳﺖ ﺩﺭ ﻃﻮﯾﻠﻪ
ﺩﯾﺪﻡ ﺳﺨﻨﺶ ﻫﻤﻪ ﻣﺘﯿﻦ ﺍﺳﺖ
ﻓﺮﻣﺎﯾﺶ ﺍﻭ ﻫﻤﻪ ﯾﻘﯿﻦ ﺍﺳﺖ
ﮔﻔﺘﻢ ﮐﻪ ﺯ ﺁﺩﻣﯽ ﺳﺮﯼ ﺗﻮ
ﻫﺮﭼﻨﺪ ﺑﻪ ﺩﯾﺪ ﻣﺎ ﺧﺮﯼ ﺗﻮ
ﺑﻨﺸﺴﺘﻢ ﻭ ﺁﺭﺯﻭ ﻧﻤﻮﺩﻡ
ﺑﺮ ﺧﺎﻟﻖ ﺧﻮﯾﺶ ﺭﻭ ﻧﻤﻮﺩﻡ
ﺍﯼ ﮐﺎﺵ ﮐﻪ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺧﺮﯾﺖ
ﺟﺎﺭﯼ ﺑﺸﻮﺩ ﺑﻪ ﺁﺩﻣﯿﺖ...!!!!!)
@zarrhbin
توزیع اسکناس نو از امروز
🔺بهمناسبت فرا رسیدن ایام نوروز از امروز (چهارشنبه) تا روز دوشنبه (۲۷اسفند)، شعب منتخب بانکهای ملی، صادرات، ملت،اقتصادنوین، سپه، گردشگری، پستبانک، سینا، رفاه کارگران، پارسیان،پاسارگاد و سرمایه نسبت به توزیع اسکناس نو اقدام میکنند.
@zarrhbin
✅ 22 اسفند ماه روز بزرگداشت شهدا گرامی باد🌹🌹
♦️شب عملیات رمضان پشت میدان مین رزمنده ها زمین گیر میشوند.
از۱۵۰ نفر داوطلب ۲۰ نفر انتخاب میشوند با گذشتن از میدان مین راه برای عبور بقیه باز شود .
بیست نفر نوبتی روی زمین غلت میزنند تا راه باز شود..... این عکس صبح همان شب است ......
اینها که در این عکس این گونه آرام خوابیده اند و اینگون معصومانه سربر زمین گذاشته اند .نه نان خواسته اند و نه نام.
♦️شرمشان باد. کسانی که با دروغ، اختلاس، دزدی، رانتخواری،... به خون و راه شهیدان خیانت کردهاند و می کنند..... و پشت آنها و به اسم آنها به کشور خیانت میکنند
@zarrhbin