|
🔴 یکی از عوامل فشار بر #ترامپ برای نقض برجام و خروج امریکا از این توافق، خانوادهی آدلسون، جزو 10 میلیاردر جهان بودند.
🔴 شلدون آدلسون (Sheldon Adelson) و همسرش میریام ادلسون (Miriam Adelson) در ازای حمایت مالی از ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، او را تشویق به خروج از برجام کرده و حتی خواستار حمله اتمی به ایران شدند.
🔴 ترامپ بعد از آنکه «مدال آزادی ریاست جمهوری» (Presidential Medal of Freedom) را بر گردن مریام آدلسون انداخت، از او پرسید: به نظرت بزرگترین کاری که من برای اسرائیل انجام دادم چه بوده؛ انتقال پایتخت #اسرائیل به #اورشلیم یا بهرسمیتشناختن #ارتفاعات_جولان بهعنوان خاک اسرائیل؟ او پاسخ داد: هیچکدام؛ بزرگترین کاری که برای اسرائیل انجام دادید، پایاندادن به توافق … برجام بود.
🔴 مریام که مالکیت روزنامهی «یسرائیل هیوم» نیز محسوب میشود، در اثنای انتخابات 2024 از ترامپ خواسته است تا #کرانه_باختری را نیز به خاک اسرائیل ملحق نماید و در این راه از هیچ کوششی دریغ نورزد. این تعهد، پیششرط وی برای پشتیبانی مالی از کمپین تبلیغاتی ترامپ بود.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🟥 آیا فردای سوریه بدون مقاومت بهتر از امروز خواهد بود؟ آیا پناهبردن به #عقلانیت_تسلیم و سازش به جای اتکای به #عقل_مقاومت، آیندهی بهتری را برای یک ملت خواهد ساخت؟
💰 تعداد کلمه: 318 کلمه
⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔴 آنچه در میدان رخ داد تنگترشدن مرزهای #مقاومت بود؛ جغرافیای استقامت ضربهی سهمگینی از #مدرنیته_تکفیری خورد؛ این صدمه، بخشهایی از افقهای واضح را که در برابر دیدگانمان بود، مختل کرد. #سوریه، دستان سرزمین میانه برای تماس با #شرق_مدیترانه بود؛ نقطهای بسیار حساس برای ایجاد توازن میان #نظم_زمینپایه با #نظم_اقیانوسپایه. اینک سامان این قلمرو -بنابر بر شواهد امر- از هم گسسته است.
🔸 اینک آنچه باقیست، #منطق_مقاومت و #عقلانیت_ایستادگی است و درسهای سختی که باید از آن بیاموزیم. سرزمین ازدسترفته را میشود بازگرداند؛ مرزها را میشود بهگونههای دیگری -هرچند سخت و صعب- ترسیم کرد؛ اما آنچه زائلشدنش مصیبت میآفریند، فروپاشی #دستگاه_محاسباتی و زوال دقت از پیکرهی هوش سنجشی این سرزمین است. باید #عقلانیت_استقامت (عقلانیبودن ایستادگی در برابر #استیلا و سلطهی بیگانه) را دریابیم؛ و الا لغزشها میتوانتد پای هر حاکمی بنشینند و دامن هر ملتی را آلوده کنند.
اما دو نکتهی موجز.
1️⃣ تلهی دوگانهی استبداد-استعمار
بزنگاه بروز #خطای_محاسباتی در تاریخ 200 سال گذشتهی ما، از نیل تا سند، تشخیص اولویت مبارزه با دوگانهی #استبداد یا #استعمار بوده است؛ با حاکمی که زبان گفتگو با مردم خویش را از دست داده است را در اولویت مبارزه قرار دهیم یا قلم بیگانهای که قصد سلطه بر سرنوشتمان به دست گرفته است را بشکنیم؟! چگونه میتوان از هر دو گریخت؟! در تنگنای انتخاب، کدامین گزینه برای مبارزه اولویت دارد؟! ملتهای بالیده در این سرزمین باشکوه، بهاستثنای #ایران_جدید، همگی مبتلا به این خطای محاسباتی بودهاند که از شلاق حاکمان مستبدشان به افیون بیگانه لغزیدهاند. فاصلهگرفتن از #عقل_مقاومت، به هر بهانه و طریقی که باشد، این وضعیت استثنائی را تغییر خواهد داد.
2️⃣ تلهی مقایسه امروز با دیروز
صحت و درستی #تصمیمهای_ملی را باید با فردایی که خلق میکنند، سنجید. بزنگاه دیگری که ملتها دچار #اختلال_محاسباتی میشوند، هیجان رهایی از دیروز و پناهبردن به فرداهای فریب است. غافلشدن از اینکه چارچوب کدامین نظم را فردا به تن ملت میکنیم، بزنگاه لغزش و گرفتارشدن به خطای محاسباتی است. فرداهای مختلفی در کمین سرنوشتهای یک ملت هستند. نظمهای متنوعی قصد معماری چشماندازهای ملی را دارند؛ عقلهای گوناگونی سازندهی نظمهای متعدد و فرداهای مختلف هستند. امروز را باید با فردا سنجید، نه با دیروز.
#درسهای_شام
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🟥 سوریه؛ سرزمین بیسپر
💰 تعداد کلمه: 412 کلمه
⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
برای داوری دربارهی اتفاقاتی که در کمتر از 10 روز گذشته در #سوریه رخ داد، باید زمان را به عقبتر برگرداند. باید فرصت بیش از 10 سالهای را نیز به این صحنههای شتابان اضافه کرد که طراحان این سقوط، وقت داشتند تا زمان و مکان سوریه را در خدمت این واژگونی درآورند. تاریخ و جغرافیای این سرزمین چه نقشی در واژگونی شتابان حکومت اسد داشت؟
این پرسش را در پست بعدی بررسی میکنیم...
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
| 🟥 سوریه؛ سرزمین بیسپر 💰 تعداد کلمه: 412 کلمه ⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه برای داوری
|
🔸شاید با قدری تامل بیشتر میشد حدس زد که قرارگرفتن یک چهرهی شاخص امنیتی مثل #هاکان_فیدان در لجمن سیاست خارجهی ترکیه، کاتالیزور تغییرات سوریه خواهد شد (به یادداشت تاریخ 19 خرداد 1402 این کانال مراجعه کنید).
🔑 ترکیب فیدان با #ابراهیم_کالین، که اینک سکان سازمان اطلاعات ترکیه (یعنی #میت) در دستان اوست و اشراف وی بر شخصیتهای کاریزماتیک #غرب_آسیا و فلسفهی این قطعهی تمدنی دارد، میتواند تغییرات دیگری را نیز در پی داشته باشد. اساساً سابقه درخشان کالین در #عادیسازی_روابط_منطقهای بود که اردوغان را به انتخاب این گزینه رساند. اینک بازیگری او در فرایند #صلح_ابراهیم بیش از پیش قابل فهم شده است.
🔹شاید با قدری دقت بیشتر در بافت جغرافیایی منطقهی #شامات، میشد حدس زد که هر تغییری اگر در کرانههای غربی #دجله و #فرات لجام پاره کند، با شتاب به سمت #دمشق و #جولان خواهد تاخت. #سوریه، سرزمینی بیسپر در برابر تهاجم از شمال و شرق خویش است. اگرچه #ارتفاعات_جولان همچون سپری در برابر غرب از این سرزمین محفاظت کردهاند، اما پای هیچ تضمینی را برای ممانعت از فعالشدن اسبهای تروا -که از جانب غرب و شمال سرازیر شوند- در نزد زمامداران سوری امضا نکردهاند. پیشتر نیز سرعت تاخت و تاز نظامی در جغرافیای بیسپر را در زمان سقوط صدام در #عراق تجربه کرده بودیم. (لطفا به توپوگرافی سوریه که بهپیوست تقدیم شده است، دقت فرمایید)
🔸امروز قابل پیشبینی است که #نتانیاهو در روزهای آتی، برای فائقآمدن بر #امتناعات_جغرافیایی واقع در جولان در مرز #لبنان، مسیر سوریه را برای دورزدن این ارتفاعات راهبردی انتخاب خواهد کرد. وجود ارتفاعات مشرف بر رودخانهی #لیتانی این فرصت را به اشغالگران میدهد که استحکامات #جبهه_مقاومت را در منطقهی کوهستانی جنوب لبنان از شمال قیچی کنند.
🔹امروز فرصت مغتنمی است که عبرتهای تاریخی سرزمینهای بیسپر را در بحبوحهی میدان بازخوانی کرده و اهمیت مردم و معجزهی اعتمادشان به زمامداران و نقش ترمیمگری ایشان در قبال نقصهای جغرافیایی را، بار دیگر به حاکمان این مناطق خاطرنشان نماییم. اساسا #عقل_مقاومت در زمین این تجربهها بالیده و قد برافراشته است. امروز بیش از هر روز دیگر به نیوشیدن از #عقل_مقاومت محتاجیم.
🔸از امروز باید چشمها را به تحولات #قفقاز دوخت. #هوش_جغرافیایی به ما میگوید که وقتی سر تحول در #شام آشکار میشود، دم آن نیز در قفقاز تکان میخورد. اوضاع #گرجستان از این منظر بیربط با وضعیت امروز #دمشق نیست.
🔹امروز، پرچم #اسلام_اموی با دست فرزندان #ابوسفیان از زیر خاک بلند شد. امروز مسجدی که #معاویه در آن خم و راست میشد، میزبان هلهلهی سفیانی بود. شاید بد نباشد که در فرصتهای بعدی، کارکرد سپرگونهی شام نسبت به #اورشلیم را نیز بررسی کنیم و تجربهی #بنیامیه در محافظت از یهود فلسطین را که در تاریخ صدر اسلام مرور نماییم.
#درسهای_شام
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔴 بازیسازی برای بازتعریف غرب آسیا
💰 تعداد کلمه: 560 کلمه
⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 6 دقیقه
در این روزها بیش از زمان دیگری، محتاج گوشسپردن به #منطق_مقاومت هستیم. در این ایام بیش از هر ایام دیگری، به بازبینی در میزان برخورداریمان از ظرافتهای #عقلانیت_استقامت نیاز داریم. احساس استغناء از این مراجعه و سنجش میزان برخورداری از آن همان، و لغزش در داوری و آب به آسیاب رقیب و عدو ریختن همان.
چهار نکته را در اینباره در ادامه بخوانید...
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
| 🔴 بازیسازی برای بازتعریف غرب آسیا 💰 تعداد کلمه: 560 کلمه ⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 6 دقیقه
|
⭕️ نکتهی اول:
✅ تساوی شرّ «استیلا» با «استبداد»
🔹 فرار از شرّ #استبداد به دامان #استیلا همان مقدار از منطق مقاومت به دور است که سقوط اسد در #سوریه را صرفا به تغییر جناح سیاسی در قوهی مجریهی جمهوری اسلامی ایران فرو بکاهیم. تاثیر و تأثر، چیزی است و علت و معلول چیز دیگر. این تقلیل باعث میشود #منطق_درونی انقلاب اسلامی همچنان در حجاب #ناشناختگی و #ناشنیدگی باقی بماند.
🔹فرار از شرّ «حاکم مستبد» به دامان «نظم استیلائی» و امیدجستن از #نظام_سلطه، ناشی از فقدان #عقلانیت_سیاسی و غفلت از #منطق_مقاومت است. این یعنی درآمدن از چاله و افتادن در چاه. هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد که از «تنگنای چاله» به درآمده و به «تعفن چاه» پناهنده شوی. البته این سخن بهمعنای پذیرش استبداد و تسلیم در برابر حاکمان خودکامه و اقتدارگرا نیست. اما تقلا برای نجات، نباید به تئوریزهنمودن سازش با #هژمونی، تعظیم در مقابل #امپریالیسم و انفعال در مواجهه با قدرتهای استیلاگر بیانجامد.
⭕️ نکتهی دوم:
✅ تمایز «باخت» با «بازیسازی»
🔹طبعا کسی درصدد انکار مخاطرات تغییر در آرایش محور مقاومت، با رفتن اسد نیست. جابهجایی در #عمق_استراتژیک ایران -خواه خواسته باشد، خواه ناخواسته- بههرروی، دلهرهآور و مخاطرهبرانگیز و نفسگیر است. اما اینکه این تغییر را بلافاصله مساوی با شکست جبههی مقاومت بدانیم و افسارپارهکردن صهیونیزم در #جولان را نشانهی غروب اقبال #تهران در ساخت نظم منطقهای مطلوبش تلقی کنیم، چیزی جز داوری عجولانه و خاماندیشانه و #سهلپندارانه نیست.
🔹#باخت با #بازیسازی در میدان بسیار شبیه هماند. اگر به مقیاس تحول توجه نکنیم، در تشخیصشان به خطا خواهیم رفت. لازمهی این مطلوب، برخورداری مناسب از #نظمآگاهی است. باید اعتراف کنیم که نتوانستهایم تدابیر مناسبی برای ارتقای سواد معطوف به درک #نظم (بهویژه نظم سیاسی و مدنی) در جبههی مقاومت پیاده کنیم.
🔹وقتی #جمهوری_اسلامی اراده کرد که اسد همچنان در #دمشق بماند، این توانایی و ابزارهای آن را داشت که 14 سال این سقوط را، علیرغم ارادههای بینالمللی به تاخیر بیاندازد. اما این نظام هنوز مجهز و مسلح به نرمافزارهای #نظمسازی، حتی در درون مرزهای خودش نیز نیست و در تولید این ابزارها با چالشهای جدی روبهرو بوده است. تبعات فقدان این نرمافزارها بیشک هر از چندی بر چهرهی آرزوهای این جبهه چنگ و خط میاندازد.
🔹لازمهی ماندن اسد، نصب نرمافزارهایی در این 14 سال بود که بتواند تمنای حاکمیت اسد را از قلب و ذهن مردمان سوریه به یک #خواست_ملی تبدیل کند. این نرمافزار در یک جملهی کوتاه عبارت است از: #مردمسالاری_دینی. ما به این نرمافزار، چه در داخل و چه در منطقه و جهان، به هماناندازه -و حتی بیشتر- نیازمندیم که به موشک و پهباد و دیگر سختافزارهای #دفاع_تهاجمی.
⭕️ نکتهی سوم
✅ اهمیت صعهی صدر در بازی نظم
🔹تغییر در #شامات، بخشی از #بازی_نظم در جهان جدیدی است که در حال شکلگیری است. این تغییر را نمیتوان به یک تک مولفهی سیاستی (مثل خودکامگی اسد یا تغییر جناح اجرایی ج.ا.ا) فروکاست؛ حتی این تغییر را نباید به ضرورت تحول در #نظام_سیاسی در یک کشور تقلیل داد.
🔹شکی در این نیست که فاصلهگرفتن از رفتارهای استبدادی در جغرافیای مقاومت و بازگشت #غرب_آسیا یه شکوه تاریخیاش، یک ضرورت غیرقابلانکار است. اما نکته اینجاست که این ضرورت به صرف سرنگونی حاکم اقتدارگرا بهدست نمیآید؛ این مطلوب حتی با تغییر رژیم سیاسی و #گذار_به_دموکراسی آن هم بهصورت آمرانه حاصل نمیشود.
🔹مهمترین نکتهی این یادداشت نسبتا طولانی این است که تا جایگاه ملتهای مسلمان در #نظم_جهانی و #نظام_بینالملل تغییر نکند، احوال مردم و اوضاع سفرهی ایشان بهبود پیدا نخواهد کرد. جبههی مقاومت در میدانی وارد شده است که ماحصل آن، تغییر منزلت ملتهای مسلمان در #معادلات_نظم_جهانی است.
⭕️ نکتهی آخر
✅ ضرورت خروج از «خاورمیانهبودن برای غرب»
🔹تنگشدن سفرهها و بهبنبسترسیدن حوصلهها، در منطقهای به فراخی #از_سند_تا_نیل، از زمانی شدت گرفت که مردمان این سرزمین به اسارت استیلای مدرن درآمدند. این اسارت مقارن بود با تعریف #سرزمین_میانه به #خاورمیانه. مقارن بود با فروپاشی مرزبندیهای طبیعی و تاریخی و تحمیل #نظم_وستفالیایی و مرزبندی #سایکس_پیکو ای. باید صعهی صدر بازتعریف #مرز و #نظم را داشت و از #تقلیلگرایی و #سهلپنداری در #بازیخوانی پرهیز کرد.
#درسهای_شام
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
هدایت شده از غرب آسیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 رجز خوانی یک گروه جهادی ترکی در سوریه علیه اسرائیل:
امید است که جنگ با دشمن بزرگ، اسرائیل رخ دهد. در آنجا نیز فتوحاتی رخ خواهد داد.
https://eitaa.com/westanews
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
📌 رجز خوانی یک گروه جهادی ترکی در سوریه علیه اسرائیل: امید است که جنگ با دشمن بزرگ، اسرائیل رخ دهد.
|
🔻برای خوشحالی و اعلام خرسندی از دیدن امثال این کلیپها هنوز خیلی زود است. تصاحب #شعارهای_راهبردی رقیبان یکی از تکنیکهای حذف رقیب در #بازی_نظم است. ما همین کار را با تصاحب انحلالی شعار سوسیالیستها انجام دادهایم.
🔻 وقتی پرچم یک نظم از دست نخستین مدعیاش گرفته شود، مسیر نیز تغییر خواهد کرد.
🔻مهمترین گمانهی منفی قابل طرح نسبت به این اقدام جریانهای جهادی، زمینهسازی برای بازگرداندن تصویر قوم مظلوم به چهرهی خدشهدارشدهی #اسرائیل است. تقلا برای یککاسهکردن #جبهه_مقاومت با #سلفیگری در نزد افکار عمومی و بازگرداندن مشروعیت سلبشدهی صهیونیزم را میتوان پشت این اقدامات منافقانه میشود حدس زد.
🔻فاصلهگذاری میان #منطق_مقاومت و تفکر سلفی یکی از بنگاههای این نبرد ترکیبی است که با #هفت_اکتبر آغاز شده است.
#درسهای_شام
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
این تصویر را به یاد بسپارید...
در موردش بیشتر خواهم نوشت...
اجمالا اینکه رصد و روندیابی تحولات آیندهی #ترکیه کم از رصد و بازیخوانی تلآویو نیست. به امید #گسلهای_ترکیه که فعال خواهند شد، قدری صبورتر پیش میرویم.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️چرا بغض کردی؟ این که فقط یه ویدئوی سادهست!...
⭕️
رئیس جمهور ترکیه، #اردوغان اعلام کرد:
مسلحان کُرد در سوریه یا باید سلاح خود را بر زمین بگذارند یا به همراه سلاحشان در اراضی #سوریه دفن میشوند.
#گسلهای_ترکیه
#بازیسازی
#ترکیه
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
|
🚩 گفتوگویی کوتاه میان #جرج_فریدمن و #رابرت_کاپلان، دو صاحبنظر برجسته در حوزهی #ژئوپلیتیک. این گفتوگو نسبتا قدیمی است، اما به پشت ماجراهایی که در حال رقمخوردن هست، اشاره دارد.
🚩 خلاصهی این گفتوشنود این است که اساسا مشکل کلیدی #اسرائیل با ایران، بر سر داشتن یا نداشتن #بمب_اتم نیست؛ آنچه آرامش و اطمینان خاطر را از سیاستمداران #تلآویو سلب کرده و میکند، مختصات جغرافیایی خاص #ایران است. اینکه ایران در مختصات نیمروز اوراسیافیقا نشسته و هر تردد و تحرکی که از شرقیترین نقطه آسیا به غربیترین نقطهی اروپا یا بالعکس بخواهد صورت بگیرد، لاجرم باید ایران را در نظر بگیرد.
🚩 ابزار رژیم برای حمله به زیرساختهای دفاعی و هستهای، حملهی موشکی و هوایی است. دارایی و توانایی ایران عزیز برای مقابله و خنثیسازی این تهدید، تکیه به دستاوردها و قابلیتهای نهادهای نظامی و دفاعی است؛ اعم از ابزارها یا سرمایهی انسانی این حوزه. ما در این عرصه پیشرفتهای بسیار زیادی داشتهایم.
🚩 مسالهی مهمتر این است که ابزار حمله به مختصات سرزمینی و تغییر در جایگاه ژئوپلیتیکی ایران را بشناسیم. برای حل و هضم ایران در نظم مطلوب غرب، باید جایگاه جغرافیایی ایران را تغییر کند. این یعنی تغییر مرزها و بحث #تجزیه_ایران. آیا ما به این پرسش توجه داریم که ابزارهای تعیینکنندهی ما برای تثبیت موقعیت جغرافیایی و مواجهه با ابزارهای تهدید معطوف به این وجه از ثبات و دوام و امنیت ایران چیست؟
#چالشهای_مرزی
#مرز
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
🔴 وضعیتخوانی زمستان 1403 عطف به روندهای مشهود
🚩 الف) ارزیابی محور داخلی
«تبعات خطای ادراکی ناشی از عقبنشینی از #سوریه»، و ترکیب آن با: «توقف لایحهی حجاب» و «رفع فیلترینگ» مستعد آن است که روزهای پیش رو را تاملبرانگیز نماید؛ این وضعیت ممکن است در ایام منتهی به سالگرد شهید سلیمانی و برجستهشدن کارنامهی برونمرزی جمهوری اسلامی جدیتر گردد. بازخوانی دستاوردهای #جبهه_مقاومت در شرایط جدید محور مقاومت، تضادهای ادراکیای را برجستهتر میکنند که ممکن است طیف رادیکال جریانهای سیاسی کشور را به رویارویی با یکدیگر بکشانند. مخاطرات محتمل این وضعیت را باید تا پایان ایام دههی فجر جدی گرفت. تبیین #انقلاب_اسلامی و وسعت ماموریتهایش در هر فرصت ممکن، برای گذار از این وضعیت یک ضرورت است.
🚩 ب) تهدیدات محور خارجی
در محور بینالملل سه تهدید عمده پیش روی ماست:
🔸نخست، تلاش برای ربودن پرچم مبارزه با #اسرائیل و آزادسازی #قدس شریف توسط جریان اموی-سفیانی #ترکیه؛
🔸دوم، فعالسازی #داعش_خراسان در مرزهای شرقی؛
🔸و سوم، پیشرفت نظامی #ناتو در #قفقاز_جنوبی بهبهانهی شرایط جدید #گرجستان یا شعلهورنمودن دوبارهی مناقشات مرزی #آذربایجان و #ارمنستان.
🚩 ج) فرصتهای محور خارجی
🔹 1. افزایش هزینهی محور اموی-سفیانی با درگیری کردها و ترکها در جنوب ترکیه
🔹 2. آمادهسازی نیروی عملکنندهی زمینی در #جولان با ترکیب جدید
🔹 3. فعالشدن محور #آفریقا برای چالشزایی جدیتر در #بابالمندب، #دریای_سرخ، #مدیترانه و گسترش آن به سمت #جبلالطارق.
⭕️ جمعبندی
ایمنی بخشی به نیروهای هستهی سخت انقلاب از طریق توجهدادن به #منطق_مستحکم_انقلاب و عقلانیت جبههی مقاومت و تبیین حاکمیت سنتهای قطعی و سنجیدهی الهی بر جریان تحولات، با تاکید بر دو طیف: «کارگزاران و مسئولین انقلابی» و «نیروهای جریانساز و حلقههای میانی»
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔴 آقای جغراسیا: رابرت دیوید کاپلان
💰 تعداد کلمه: 450 کلمه
⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
#رابرت_کاپلان (Robert David Kaplan) مشاور اسبق وزارت دفاع ایالات متحدهی امریکا (در زمان ریاست رابرت گیتس) و صاحب آثار مرجعی در حوزهی #ژئوپلیتیک، متولد سال 1952 است که در نیویورک به دنیا آمد. در سال 1973 از دانشگاه کانکتیکات فارغالتحصیل شد. یک دوره شانزدهساله را در خارج از کشور و در سفر زندگی کرد و اندکاندک به یک چهرهی نامآشنا در جهان سیاست تبدیل شد.
قدری بیشتر با او آشنا شویم....
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
| 🔴 آقای جغراسیا: رابرت دیوید کاپلان 💰 تعداد کلمه: 450 کلمه ⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
|
🔹#رابرت_کاپلان، پرفروشترین نویسنده در زمینهی امور خارجی و سفر است. او تاکنون قریب به 18 عنوان کتاب تالیف نموده که مهمترین آنها عبارتند از: «دیگ آسیا»، «انتقام جغرافیا»، «موسمی»، «ارواح بالکان» و «بازگشت دنیای مارکوپولو».
🔸آثار کاپلان، کتب درسی بسیاری از دانشکدههای نظامی جهان میباشد. مجله فارین پالیسی دو بار او را به عنوان 100 متفکر برتر جهان معرفی کرده است. مشاور هنگ نیروهای ویژهی ارتش ایالات متحده، نیروی هوایی ایالات متحده و تفنگداران دریایی ایالات متحده، بخشی از فعالیتهای نظامی وی میباشد. کاپلان در کالجهای جنگ نظامی، FBI، آژانس امنیت ملی، ستاد مشترک #پنتاگون، آژانس اطلاعات دفاعی، #سیا، دانشگاههای بزرگ و انجمنهای تجاری جهانی سخنرانی کرده است. یک سال نیز در نیروهای دفاعی #اسرائیل خدمت کرده است.
🔹رابرت کاپلان، مشاور ارشد گروه #اوراسیا است و به مدت سه دهه در مورد امور خارجه، به پیمان آتلانتیک گزارش داده است. تحلیلگر ارشد ژئوپلیتیک در استراتفورد (Stratfor)، استاد مدعو آکادمی نیروی دریایی #ایالات_متحده و عضو هیئت سیاست دفاعی #پنتاگون بود. اکنون نیز وی یکی از اعضای هیئت اجرایی #نیروی_دریایی آمریکاست.
🔸توماس فریدمن -ستوننویس نیویورک تایمز- کاپلان را در میان چهار نویسندهای قرار داده که کتابهای ایشان در فهرست «پرخوانندهترین» آثار منتشرشده در دوران پس از جنگ سرد بوده است. بدینترتیب وی در کنار افرادی همچون: #فوکویاما، #استنفورد، پل کندی و #هانتینگتون قرار گرفته است.
🔹کاپلان در فوریه سال 1994، مقالهای را تحتعنوان «آنارشی آینده» در ماهنامه آتلانتیک به چاپ رساند و در آن مقاله دربارهی چگونگی افزایش جمعیت، نزاع های قومی و فرقهای، بیماری، شهرنشینی و کاهش منابع بحث کرد. این مقاله بسیار مورد توجه قرار گرفت. در دسامبر 1997 ماهنامهی آتلانتیک، مقالهی دیگری از وی را تحتعنوان «آیا #دموکراسی فقط یک لحظه بود؟» را منتشر ساخت و کاپلان را به فرد قابل اعتنا نزدیکتر نمود. وی در این مقاله استدلال میکند که آیا دموکراسیای که اکنون در سراسر جهان گسترش مییابد، لزوماً به ثبات بیشتر منجر خواهد شد یا نه؟ پاسخ او منفی است. کلینتون، رئیسجمهور امریکا بهاندازهای تحتتاثیر این مقاله قرار گرفت که دستور داد تا یک مطالعه بینسازمانی در مورد این موضوعات انجام شود؛ این مطالعات نتیجهگیری کاپلان را تایید میکردند.
🔸در دهه 1980، کاپلان اولین نویسنده آمریکایی بود که در مورد جنگ آیندهی #بالکان هشدار داد. «عربگرایان»، «انتهای زمین»، «بیابان امپراتوری»، «شرق تا تارتاری» و «سیاست جنگجو» همگی کتابهایی از کاپلان هستند که توسط نیویورک تایمز به عنوان کتابهای «قابل توجه» سال انتخاب شدهاند. وال استریت ژورنال کتاب «عربگرایان» را یکی از پنج کتابی دانست که تا به حال در مورد دخالت آمریکا در #خاورمیانه نوشته شده است. فایننشال تایمز «دیگ آسیا» را یکی از ده کتاب برتر سیاسی سال 2014 معرفی کرد.
🔹رابرت کاپلان از مارس سال 2008 بهعنوان عضو ارشد به #مرکز_امنیت_جدید_آمریکا (CNAS) 📎 پیوسته است. تارنمای این مرکز تحلیلهای جغرافیاپایهی وی را بازتاب میدهد.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔴 اراده انسان و انتقام از جغرافیا
💰 تعداد کلمه: 405 کلمه
⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
ویژگیهای فرهنگی یک ملت و حوادث تاریخیای که در طول زمان بر ایشان رخ میدهد، با مختصات جغرافیایی محل زندگی ایشان تناسب دارد. اگر ارادهی انسانی از این میان حذف شود، جغرافیا به زندانی تبدیل خواهد شد که نسلهای مختلف یک ملت را در چارچوبهای جبری خود اسیر کرده و ایشان را محکوم به تکرار تجربههای گذشتهشان نموده است. حال آنکه ارادهی انسان میتواند از #جبر_جغرافیا فراتر رود و از مختصات خاص زمین، انتقام بگیرد. انسان توانایی #انتقام_از_جغرافیا را دارد؛ #الهیات_جغرافیا در خدمت تامین این اراده است.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
| 🔴 اراده انسان و انتقام از جغرافیا 💰 تعداد کلمه: 405 کلمه ⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
|
🔹بصیرتهای برآمده از #ژئوپلیتیک بر این برداشت صحه میگذارند که میان فرهنگ یک ملت با مختصات جغرافیایی ایشان رابطه و تناسب برقرار است. روایت ژئوپلیتیکی #رابرت_کاپلان از بافت فرهنگی و تاریخی منطقهی #بالکان و حوادثی که پیرامون آن رخ داده و میدهد، بر همین پایه صورتبندی شده است. کاپلان این رهیافت را در گامی دیگر، در وسعتی بهاندازهی #از_مدیترانه_تا_چین تعمیم میبخشد و به مفهوم #همسرنوشتی بشر با سرشت جغرافیایی این منطقهی وسیع تاکید و تصریح میکند. وی این وسعت را #خاورمیانه_بزرگ (Greater Middle East) مینامد.
🔸 عطف به چنین روایتی میتوان وقایع #جبهه_مقاومت را نیز از چنین منظری تفسیر کرد. از این منظر، امروز در #سوریه همان اتفاقاتی در حال تکرار است که 1400 سال پیش نیز رخ داد. #نبرد_صفین، در #رقه به وقوع پیوست. در آن دورهی تاریخی تلاش برای توسعهی شعاع #اسلام_علوی با سدی به نام #اسلام_اموی روبهرو شد. #اسلام_سفیانی قرآن را در #صفین به سر نیزه زد و با پیشهکردن چهرهای مظلوم برای خود و ساختن ابزاری روانی از طریق مقدسسازی ظاهر نصّ، تحقق اسلام علوی را قرنها به تعویق انداخت.
🔹منطقهی #شام در صدر اسلام به دست #عمر_عاص فتح شده است. عاص پا را از قارهی #آسیا فراتر نهاد و با تصمیم شخصی خود #مصر را نیز تصرف کرد. نقطهی تماس آسیا با #آفریقا، جایی که #دریای_سرخ با #مدیترانه به یکدیگر دست میدهند، از دیرباز نقطهی ستیز #سرزمین_فراعنه با #سرزمین_مقدس بوده است. در تجربهزیستهی تاریخی، حتی وقتی #موسی علیهالسلام از مصر وارد #فلسطین شد، امت او مطالبهی مصری داشتند و میخواستند سرزمین مقدس به سیاق مصر فرعون ساخته و اداره شود. وقتی علی علیهالسلام نیز والی علوی بر این منطقه تعیین میکند، این مختصات تحمل #مالک_اشتر را ندارد و به شهادت ایشان منجر میگردد.
🔸 تجربهزیستهی تاریخی میگوید که آنچه مهمتر فتح شام و مصر است، تغییر بافت فرهنگی ملتی است که در این منطقه سکنی گزیدهاند. جبههی مقاومت امروز در شامات و سینا در چنین مضانی قرار دارد. هر طرحی برای #بازیسازی در این منطقه باید بتواند به تغییر #اراده_ملی مردمان این سرزمین بیانجامد.
🔹انتظار میرود که بتوانیم با بصیرتهای منبعث از #الهیات_جغرافیا، بافت تاریخی-فرهنگی- جغرافیایی این ناحیه را توضیح داده و تفسیری ارائه کنیم که توانایی تغییر ارادهی مردمان این سرزمین را برایمان به ارمغان بیاورد.این تفسیر باید بتواند ما را به شناسایی ویژگیهای ارادهای راهنمایی کند که امروز برای تغییر این الگوی تکراری و رقمزدن تجربهای نو نیاز داریم. الهیات این ظرفیت را دارد که روش دستیابی به ارادهی منتهی به #انتقام_از_جغرافیا را به تصویر بکشد تا آدمی بر #جبر_جغرافیا تفوق پیدا کند.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid