🔆 خودسازی
💠 حضرت امیرالمؤمنین علی (عليهالسلام):
✳️ آنکه خود را پیشوای مردم سازد پیش از تعلیم دیگری باید به تادیب خویش بپردازد. پیش از آنکه به گفتار تعلیم فرماید باید به کردار ادب نماید.
📙 نهجالبلاغه، خطبه ٧۵
#حدیث
#شماره_26و27
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🔅استفاده از نخبگان در مدیریت تحولات کشور
🌐 امروزه در شرایط حاکم برجهان، برگ برنده در اختیار ملت و دولتی خواهد بود که دست کم در حوزه و محدوده اختیارات و توانمندی خود تحولات جاری را سازمان بخشد و در راستای تامین مصالح و منافع ملی و فراملی خود به مدیریت آنها بپردازد تا به آسانی و بدون گرفتار آمدن به انفعالی چالش برانگیز بتواند نقش خود را در جهت بخشیدن به تحولات و بهرهبرداری شایسته و بایسته از آنها ایفا کند.
🔰 پیگیری و انجام این رسالت خطیر در نگاه مقام معظم رهبری، در درجه نخست بر عهده « نخبگان فکری و فرهنگی جامعه، حوزه و دانشگاه » گذاشته شده است تا همسو با دولت اسلامی تحولات را مدیریت کنند و اسباب و زمینههای پیشرفت کشور و ملت را هرچه بهتر و سریعتر فراهم آورند.
✍️ سید احمد رهنمایی
#شماره_4
#انقلاب_اسلامی
#دولت_انقلابی
#پیشرفت
🆔 @farhang_puya
🇮🇷راهبرد حمایت از تولید ملی
🌐 طرح حمایت از تولید ملی مختص به ایران نیست؛ تمامی کشورها برنامههایی برای حمایت از کالاها و محصولات تولیدی کشورشان داشته و دارند.
♨️ بسیاری از کشورها که هم اکنون طرفدار تجارت آزادند، زمانی به شدت از تولیدکنندگان خودشان حمایت میکردند.
🌾 همین کشورها هنوز هم با استفاده از راهبردهای مختلف به حمایت از تولیدات داخلی میپردازند. نمونه بارز این مساله را میتوان در حمایت بیشتر کشورها از محصولات کشاورزی تولیدی کشورشان مشاهده کرد.
✍️ محمدجواد توکلی
#شماره_39
#اقتصاد
#تولید_ملی
#اقتصاد_مقاومتی
🆔 @farhang_puya
✅ الگوی حمایتی کره جنوبی
⛔️ کره جنوبی که فرایند توسعه خود را به صورت جدی از دهه 1960 آغاز کرد، طرحی گسترده برای حمایت از صنایع داخلی به مرحله اجرا گذاشت. در این مسیر کره جنوبی هم اقدام به فرهنگسازی مصرف کالای کرهای در داخل نمود و هم محدودیتهای سنگینی بر واردات وضع کرد.
🚗 بهطور نمونه، این کشور برای تقویت صنعیت خودروی خود به مدت بیست سال واردات خودرو را ممنوع کرد. در عین حال دولتمردان کره جنوبی با معرفی مشوقهای صادراتی انگیزه ارتقا کیفیت را در تولیدکنندگان کرهای ایجاد کردند.
♨️ تاکید بر حمایت از کالاهای کرهای در دهههای آغاز رشد اقتصادی این کشور به حدی بود که در فرهنگ عمومی این کشور مصرف کالای خارجی به عنوان اقدامی زشت مورد ملامت قرار میگرفت. در اوایل دهه 1960 مصرفکنندگان کالاهای خارجی به عنوان « خائنان به میهن » قلمداد میشدند.
✍️ محمدجواد توکلی
#شماره_39
#اقتصاد
#تولید_ملی
#اقتصاد_مقاومتی
🆔 @farhang_puya
✅شناختن موقعیت اساس کار است؛
📎شناختن موقعیت، فهمیدن نیاز، حضور در لحظه مناسب و مورد نیاز؛ این اساس کار است که مومن باید این را هم با خود همراه داشته باشد تا بتواند وجودش موثر باشد.
رهبرمعظم انقلاب 1388/10/29
#امامینانقلاب
#نشریه32
🆔@farhang_puya
📌 نقش موقعیت شناسی در دیپلماسی انقلاب اسلامی
💠 برای پرداختن به نقش موقعیتشناسی انقلاب اسلامی و تفاوت آن با موقعیت شناسی دیپلماسی سکولار و دیپلماسی التقاطی(نیمه سکولار) نخست باید به مفهوم و جایگاه دیپلماسی و دیگر مفاهیم مرتبط با آن بپردازیم.
🔸 دیپلماسی و رفتار سیاسی در جوامع جهانی از گذشته تا کنون، جایگاه و اهمیت ویژهای داشته است؛ چراکه دیپلماسی یکی از ابزارهای مهم سیاست است و ملاحظه تعریف دیپلماسی خود به خود جایگاه ویژه آن را نشان میدهد.
🔚 دیپلماسی همچون عرصههای دیگر حیات انسان، نیازمند عنصری بنام بصیرت است و بصیرت را نیز میتوان از طریق چهار عنصر توانایی شناخت جبهه حق از جبهه باطل، درک موقعیت، توانایی در شناخت پیچیدگی در رفتار دوست و دشمن و توانایی در انجام عمل به موقع بررسی کرد.
✍️ سیدعبدالمجید پیشبین اشکوری
#انقلاب_اسلامی
#موقعیت_دیپلماسی
#نشریه_32
🆔 @farhang_puya
📌مبناهای اصلی فلسفه سیاسی غرب
🔹 فلسفه سیاسی غرب معاصر با سه مبنای اصلی خودنمایی میکند. اول چهرهی لیبرالیستی آن که معطوف به جنبشی آزادیخواهی غرب و برای حفظ فردیت انسان و آزادیهای اوست.
🔸 در کنار لیبرالیسم، صورتی از سکولاریسم سیاسی است که برخاسته از مباحث فلسفهی سیاسی دو متفکر انگلیسی توماس هابز و جان الک است.
🔘 از سویی علمگرایی مبتنی بر آزمون و خطا در عرصههای اجتماعی و سیاسی و قانونگذاری بر مبنای همین علوم متزلزل و حقوق طبیعی و حاکمیت کامل آن، سومین محور برای سنجش کارآمدی معرفی میشوند. مطابق نظر متفکرین غربی، گفتمان نظام سیاسی در صورتی کارآمد است که در اجرای این سه محور توفق یابد.
✍️ زینب اباذری
#استکبار_ستیزی
#شماره_37
🆔 @farhang_puya
☀️پایبندی به عهد
⭕️حضرت امیرالمومنین علی (علیهالسلام):
♻️به دوستی کسی که پایبند به عهد خویش نیست اعتماد مکن.
📚غررالحکم، حدیث 10290
#حدیث
#نشریه38
#اخلاقاسلامی
🆔@farhang_puya
‼️برای خیلیها که بین انقلابیگری و برخورد منطقی منافات میبینند، عمل انقلابی همراه با تشکیلاتی منطقی و دقیق و حساب شده قابل جمع نیست. ما مشاهده میکنیم که اینها میتواند جمع شوند.
♦️ انقلابیگری به این نیست که ما آن جایی که نباید پرخاش کنیم، بیخودی پرخاش کنیم. انقلابیگری به آن است که مواضع اسلامی و انقلابی را قاطعانه و بدون رودربایستی و مرعوب شدن و خام شدن در مقابل برخی از چهرههای امید بخش کاذب حفظ کنیم.
رهبرمعظم انقلاب(حفظهالله) 1368/5/31
#امامین_انقلاب
#انقلاب_اسلامی
#نشریه_33
🆔@farhang_puya
💢 روحانیت حامی ملت
⭕️ نگاهی کوتاه به تاریخ معاصر ایران نشان میدهد که یگانه جریان جدی و پیگیر #مدافع_عزت_ملی ایران در برابر استعمار غربی و استبداد داخلی روحانیت شیعه بوده است. حوزهها همواره از پیشگامان نهضتهای اجتماعی ضد استعماری و ضد استبدادی بودهاند.
💯 روحانیت شیعه با الهام از مکتب اهلبیت (صلواتالله علیهم اجمعین) برخلاف روحانیت سایر مذاهب و فرق اسلامی، حاکم جائر و طواغیت را به رسمیت نشناخت و در برابر آنان سکوت نکرد و بر سر سفره آنان ننشست، با ظالمان و مستبدان سازش نداشته و در برابر چپاولگری استعمارگران سکوت پیشه نساخت.
✍ هادی مجیدی
#شماره_33
#حوزه_علمیه
#حوزه_انقلابی
#روحانیت_اصیل
🆔 @farhang_puya
🔘 حوزهها؛ برپادارندگان انقلاب
✔️ تاریخ حوزهها منحصر به فعالیتهای علمی یا تبلیغی نمانده است؛ زیرا پس از آغاز دوران غیبت به خصوص با آغاز غیبت کبری، با تفویض رهبری امت اسلامی به فقها از سوی ائمه (علیهمالسلام) ارجاع مردم به ایشان، نقش علما و حوزههای علمیه در هدایت امت اسلامی نمایانتر و برجستهتر شد.
🔺 از آن هنگام تاکنون حوزههای علمیه شیعی با گذشت هزار و چهارصد و اندی، با تلاش و مجاهدت و تحمل سختیها و تبعیدها و اتهامات و... در مسیر ترویج، تبیین و اجرای #معارف_ناب_شیعی، گام برداشتهاند و به شهادت تاریخ کارنامه زرینی از خود به یادگار گذاردهاند.
📝 هادی مجیدی
#شماره_33
#حوزه_علمیه
#روحانیت_اصیل
🆔 @farhang_puya
🔆 رستاخیز عظیم!
💢 حضرت امام راحل و در ادامه مقام معظم رهبری با توکل بر خدا و پشتیبانی مردم ولایتمدار، تحولی را در جامعه ایران رقم زدند که مردم با رعایت نظم و نظامی که اسلام ترسیم کرده و امنیت و رفاه و... زیر چتر آن تعریف میشود، به سعادت دنیوی و اخروی دست خواهد یافت.
💠 به تعبیر مقام معظم رهبری این انقلاب یک رستاخیز عظیم در دنیا بلکه رستاخیز عظیمتری در انسانها به وجود آورد که مسها را به طلا تبدیل کرد.
🔰 انقلابیگری تنها راه تحقق اهداف و آرمانهای نظام اسلامی و مانایی حفظ روحیه انقلابیگری است.
🖌 علیرضا دهشیری
#شماره_33
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🏔 سیره اهلبیت (ع) در برخورد با کفار
⚖️ سیره اهلبیت (ع) در دورانی که حاکمیت جامعه در دستشان بود، در برخورد با کفار اینگونه بود که آنان را به اسلام دعوت و سفارش میکردند تا از شرک و بتپرستی دست بردارند و مانند مسلمانان از حقوقی یکسان برخوردار باشند.
💰 در صورتی که از پذیرش اسلام سرباز میزدند به آنان توصیه میکردند که بر دین خویش باشند ولی جزیه و خراج بدهند. این دو مالیات به علت اینکه کفار در پناه حکومت اسلامی میزیستند پرداخت میشد.
⚔️ چنانچه آنان نه اسلام را میپذیرفتند و نه جزیه میپرداختند، اهل بیت (ع) با آنان میجنگیدند تا حکومت را از دست کافران بگیرند و زمنیه انتخاب آزادانه دین را فراهم کنند.
🎙 جواد سلیمانی
#شماره_36
#تاریخ
#معارف
#سیره_معصومین
🆔 @farhang_puya
💡 چراغهای هدایت
💠 حضرت امام محمد باقر (عليهالسلام):
✅ ما چراغ راهنما هستیم برای هر که از ما طلب نور کند. ما راهی هستیم برای کسی که پیرو ما باشد و ما هدایتکنندگان به بهشت هستیم. ما عزت اسلام و ما پلها و معبرهای بزرگی هستیم که هر کس از روی آن بگذرد پیش میافتد و هر که تخلف جوید گمراه میشود.
🔰 ما رکن اصلی هستیم و ما همان کسانی هستیم که به واسطه ما رحمت نازل میشود و به وسیله ما بر شما باران میبارد و به واسطه ما عذاب از شما برطرف میگردد.
📚 بحارالانوار، ج ٢۶، ص ٢۴٩-٢۴٨
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🌼 انسان معنوی از دیدگاه شهید مطهری
🔸 با تبدیل جوامع امروزی به جوامعی فنآور و ماشینی و با تغییر رویکردهای بشر از ساحت قدسی انسان به ساحتی زمینی و مادی، میل بشریت به سمت اخلاق و معنویت روز به روز بیشتر و بیشتر شده است.
🔹 از دیدگاه شهید مطهری مفهوم و واژه انسان کامل در ادبیات عرفان اسلام، اولین بار توسط محیالدین عربی مطرح شد و پس از ایشان با شاگردانشان پرورش یافت. برای یافتن حقیقت معنویت در اسلام، باید مفهوم انسان کامل از دیدگاه اسلام بیان شود.
▪️ از این منظر دیدگاه اسلام درباره انسان کامل، انسانی است که فضایل معنوی در او به حد کمال رسیده باشد و انسان کامل صرفا در برابر انسانی که از نظر جسمی دچار نقص یا ضعف است معنا نمیشود.
#شماره_40
#علوم_انسانی
#معارف
🆔@farhang_puya
📍ضرورت برنامهریزی درازمدت برای کار فرهنگی و اخلاقی
🔰 اگر بخواهیم چهل سال دیگر اثر صحیحی بر این اقدام که امروز شروع میکنیم مترتب شود و میوههایش به صورت جدی در جامعه ظاهر شود از همین امروز باید تصمیم بگیریم و شروع کنیم.
🔸برنامههای آموزشی و فرهنگی دراز مدت است و باید در طراحی، برنامه ریزی، تربیت استاد و نوشتن کتاب آن و برخورد با مردم و آزمایش شیوههای تربیتی حوصله داشت و صبوری کرد.
🎙 علامه مصباح یزدی (ره)
#شماره_40
#علامه_مصباح
#فرهنگ
🆔@farhang_puya
💠 الگوی حمایت کره جنوبی
🏭 شرکتهای موفق کره پس از پشت سر گذاشتن یک دوره حمایتگرایی هوشمند توانستند به عنوان شرکتهای اثر گذار در اقتصاد بینالملل عرض اندام کنند برای نمونه، شرکت سامسونگ کره جنوبی که در سال 1938 تاسیس شد، ابتدا یک شرکت تجاری عرضه مواد غذایی بود که با چهار کارمند فعالیت میکرد.
🏠 بنیانگذار این شرکت در سال 1947 مجبور به ترک سئول شد. وی در سال 1954 یک کارخانه تصفیه شکر راهاندازی کرد. در اواخر دهه 1960 سامسونگ وارد صنعت الکترونیک شد. این شرکت با برخورداری از حمایت مردم و دولت کم کم گسترش پیدا کرد و اکنون جز شرکتهای برتر جهان در صنعت الکترونیک است.
✍️ محمدجواد توکلی
#شماره_39
#اقتصاد
#تولید_ملی
#اقتصاد_مقاومتی
🆔 @farhang_puya
🔆 تمدنسازی اسلام ناب
✅ دین اسلام، از نظر مبانی انسانشناسی و خداشناسی غنی است و برنامه سعادت دنیوی و اخروی انسانها را دارد و قادر به تمدنسازی است. به عبارت دیگر از آنجایی که اسلام ناب یک حرکت تمدنساز است، هر اقدامی که در راستای تحقق اسلام ناب صورت گیرد گامی در جهت تحقق تمدنسازی اسلامی است.
💠 در یک نگاه کلان میتوان حلقههای تمدن اسلامی را از بعثت رسول اکرم (ص) تا غدیر و از غدیر و #عاشورا تا عصر غیبت در یک زنجیره دید. جریان اسلام ناب با تمام فراز و فرودهای خود در طول تاریخ در نهایت ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به رهبری امام خمینی (ره) گام مهمی در مسیر تمدنسازی بردارد و با برکناری نظامی طاغوت، فضایی از نور و امید را بر #شیعه حاکم کند.
✍ محسن مومنی
#شماره_45
#جامعه
#جامعه_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
🆔 @farhang_puya
💢 هدف از قیام عاشورا
🔘 اصلاح مفاسد
🔹 در وصیتی که حضرت سیدالشهدا (عليهالسلام) برای برادرشان محمد حنفیه مرقوم فرمودند، جمله معروفی است که میفرمایند: «انی لم اخرج اشرا و لا بطرا و لا مفسدا و لا ظالما» یعنی من نه برای گردش و تفریح از مدینه بیرون میروم و نه برای اینکه فسادی در زمین راه بیاندازم و ظلمی بکنم «و انما خرجت لطلب الاصلاح فی امه جدی_صلیالله» فقط برای اصلاح در امت جدم خروج میکنم.
🔸 اگر دقت کنیم در تعبیر «لطلب الاصلاح» نکتهای وجود دارد. امام (عليهالسلام) نفرمود: «انما خرجت للاصلاح»؛ بلکه فرمود: «انما خرجت لطلب الاصلاح» یعنی من در جستوجو و در پی اصلاح هستم.
✍ حضرت علامه مصباحیزدی (ره)
📖 آذرخش کربلا
#مکتب_عاشورا
#پاراکتاب
#محرم
🆔 @farhang_puya
▪️ تحليلها و راهكارهاى دقيق از جريانهاى سياسى و فرهنگى جامعه
https://eitaa.com/joinchat/2492923908Cbb9238010c
💠 پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله)؛ پروردگارم هفت چیز را به من سفارش فرمود:
🔆 اخلاص در نهان و آشکار، گذشت از کسی که به من ظلم نموده، بخشش به کسی که مرا محروم کرده، رابطه با کسی که با من قطع رابطه کرده، و سکوتم همراه با تفکر و نگاهم برای عبرت باشد.
📚 کنزالفوائد، ج ٢، ص ١١
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
◾️ ضروریتهای مدیریت تحولآفرین
🔘 رهبری سازمان باید در خلال ارزیابی وضعیت موجود و احراز شناخت نسبت به دامنه تهدیدات و فرصتهای فراوری سازمان، عمیقاً و با تمام وجود، ضرورت ایجاد دگرگونی در روند فعالیتهای فعلی سازمان را درک کند.
🔚 تا بتواند در صورت مبادرت به چنین امر دشواری مراحل پیچیده و در عین حال پر مخاطره کار را به دور از هرگونه تزلزل و با قاطعیت و صلابت هرچه بیشتر طی کند.
✔️ بدون رسیدن به یک باور نیرومند که از سرچشمه یک نیاز جوشان در عمق وجود رهبری سازمان مایه میگیرد، مراحل پر پیچ و خم تحول آفرین در سازمان به خوبی به منصه ظهور نخواهد رسید.
✍ محمدتقی نوروزی
#جامعه
#شماره_45
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | باب الحسین اوسع
💠 گزیدهای از بیانات مرحوم حضرت علامه مصباحیزدی در باب «اهمیت عزاداری»
#مکتب_عاشورا
#معارف
#محرم
🆔 @farhang_puya