⚪️ادوار بسط تاریخی مدرنیته
1⃣عصر رنساس(قرن 14تا16): از نفوذ کلیسا کاسته شد و با حذف خداباوری، پدیده انسان محوری مورد توجه قرار گرفت.
2⃣عصر رفورماسیون(اصلاح مذهبی- قرن 16): نماینده آن مارتین لوتر است. او و همفکرانش، پروتستانیسم را پدید آوردند.
3⃣عصر روشنگری یا عقلانیت(اواخر قرن 17 و اوایل قرن 18): مشخصه اصلی آن، ایمان به عقل به عنوان کلید اساسی دانش، شناخت و پیشرفت بشر است.
4⃣انقلاب صنعتی(نیمه دوم قرن 18 و نیمه اول قرن 19): در این مرحله نظام اقتصادی و سازمان اجتماعی جوامع اروپایی، دچار تغییر و تحوّل شد.
🎩#غرب_شناسی
📜 #تاریخی
🖋اسحاق عبادی| #شماره_10
🆔 @farhang_puya
🎨هنرمند متعهد است
🔻هنرمند نسبت به آن چه در اجتماع جریان مییابد متعهد است چرا که درد در ساحت فردی به سرنوشت و تاریخ و هویت فرهنگیاش پدید مییابد. در نگاه و بیان شهید آوینی :«هنرمند باید اهل درد باشد و این درد نه تنها سرچشمۀ زیبایی و صفای هنری، بلکه معیار انسانیت است. آدم بی درد هنرمند نیست که هیچ، اصلاً انسان نیست»
🎨 #هنر
🖊 زهرا مروستی| #شماره_19
🆔 @farhang_puya
🌒چرا سران فتنه، منتظری و صانعی را بزرگ کردند؟
▪️در فتنه 88 نافرمانی از ولی فقیه و عادی سازی نافرمانی از امر حکومتی ایشان و همچنین عادی سازی و ترویج تهدید، عناد و دشمنی با ولی فقیه در دستور کار سران فتنه قرار گرفت. همچنین بزرگداشت افرادی چون منتظری و آقای صانعی که مواضعی مخالف رهبری انقلاب داشتند، از همان روز اول شروع شد تا جایی که حامیان خارجی جریان فتنه با اهدای نمادی از ایران باستان به عنوان جایزه دفاع از حقوق بشر، از آقای منتظری تمجید کردند.
❎آنها به زعم خود میپنداشتند با هجمه همه جانبه به رهبر فرزانه انقلاب، نامه نگاریها و نافرمانیها و تکرار اهانتهای پی در پی، میتوانند امام خامنهای را به تمکین نظرات خویش وادار کنند!
⚔ #سیاست
🖋حیدر معصومی| #شماره_15
🆔 @farhang_puya
⚫️منفعت طلبیِ استکبار
🔸اصولا مبنای تمام ستمهای انسان، چیزی جز منفعت طلبی نیست و این موضوع، در قدرتهای استکباری در حد بالایی وجود دارد. آنان به تنها چیزی که اهمیت میدهند، منافع مادی خودشان است و از این رو برای رسیدن به این منافع حقوق دیگران را پایمال میکنند و موازین اخلاقی را زیر پا میگذارند این ویژگی، ویژگیهای دیگری را در استکبار ایجاد و یا تقویت میکند که از آن میان میتوان به ویژگیهایی چون سلطه گری، در استنکاف قرار دادن و... اشاره کرد.
🖊 سید عبدالمجید اشکوری| #شماره_34
🆔 @farhang_puya
🔰تمدّن اسلامی اندلس، طلایه دار علم
▫️خیلی از دانشمندانی که رنسانس را به وجود آوردند و بعداً در اروپا پیشکسوت علوم شدند، متفکرانی بودند که در اندلس درس خوانده بودند، مثل برخی از ما که امروزه در دانشگاههای اروپا درس میخوانیم .
▫️ پس بیهوده نیست که شما دیپلم یک متفکر و فیلسوف معروف آلمانی را میبینید که حتی وقتی در قرن هفدهم دیپلم میگیرد، بالای دیپلمش در آلمان نوشتهاند: «بسم الله الرحمن الرحیم» این از کجا آمد؟ تا قرن هفدهم این را مینوشتند. «بسم الله الرحمن الرحیم» نشان میداد منبع این علم در اندلس است.
📜 #تاریخی
👥پروفسور حمید مولانا| #شماره_16
🆔 @farhang_puya
💡شاخصهایی برای تشخیص نفوذیها
🔹ما شاخص مشخصی داریم، هرکسی از این شاخصها عدول کرد یقین بدانید با واسطه یا بی واسطه نفوذی است. یکی اسلام ناب محمدی است که میبینیم در مقابل این اسلام آمریکایی را میسازند. ارزشهای انقلاب اسلامی، ارزشهایی که ما 36 سال با آن زندگی کردهایم، قانون اساسی ما روی آن تکیه کرده، خط امام(ره)، ولایت و رهبری. هرگاه دیدید کسی دارد از یکی از اینها عدول میکند، حرفهایی میزند، از شورای رهبری اسم میبرد، از این که امام مایل بود مرگ بر آمریکا گفته نشود مراقب باشید. اینها حرفهای دشمن است.
📢 دکتر منوچهر محمدی| #شماره_31
🆔 @farhang_puya
🔵توصیه پروفسور حمید مولانا به دانش پژوهان
🔹ما دانشجویان، ما معلمان، ما کسانی که در حوزههای علمیه و یا دانشگاهها مشغول هستیم، خوشبختترین آدمها هستیم. اگر مستقل باشید، یعنی دنبال پول و تجارت و مقام نروید، من به شما قول میدهم میتوانید بهترین زندگی علمی را داشته باشید. چون آزاد فکر میکنید، دغدغه ندارید و صریح صحبت میکنید و همه ما باید در این مسیر قدم برداریم.
🔹خودمان را از دغدغههای سیاسی و روزمره دور کنیم، سیاست را ملاحظه کنیم، ولی واردش نشویم، اما تحلیل داشته باشیم. خودمان را پراکنده نکنیم و انسجام داشته باشیم.
🗣 #سخن_بزرگان
👥پروفسور حمید مولانا| #شماره_16
🆔 @farhang_puya
⚫️توهم توطئۀ افراد از فراماسونری
🔸فراماسونرها با باورهای انسانهای ضعیف کار میکنند و اهداف خود را در باور شخص میگنجانند؛ مثلا هر چه ستاره هست، نماد فراماسونری است!
⏺سعی میکنند از بهترین نمادها و منظمترین اشکال هندسی استفاده کنند که جوان کم تجربه ما تصور کند هر کجا نفس میکشد و هر کجا میرود، در حیطه فراماسونری است. جوان وقتی تصویر کتاب را نگاه میکند، میگوید این کتاب در مورد توحید نوشته شده، ولی در واقع در این کتاب گرایش فراماسونری نفوذ کرده است. افرادی که ایمانشان ضعیف است، این گونه تحت تأثیر این جوّ قرار میگیرند.
👥دکتر رهنمایی| #شماره_20
🆔 @farhang_puya
💢حتی شاه هم فهمید غرب قابل اعتماد نیست اما...!
🔸شاه در آخرین مصاحبه قبل از مرگش با یک روزنامه آمریکایی، صریحاً انگلیس و آمریکا را به توطئۀ برای سرنگونی خود متهم ساخت. هر چه بود دلبستگیهای شاه دیکتاتور ایران به دولت فخیمۀ(!) انگلستان، در اواخر عمر او جایش را به دلزدگی از این دولت داد تا مشخص شود که دولت فتنه گر انگلستان هیچ گاه قابل اعتماد نبوده و نیست.
📜 #تاریخی
⚔ #سیاست
🖊 علی اکبر عالمیان| #شماره_15
🆔 @farhang_puya
❓شبهه: شهادت، ضرر زدن به جان است و ضرر زدن هم در اسلام حرام؛ پس جایز نیست در راهی برویم که میدانیم انتهای آن کشته شدن است.
🔹جواب: اگر کسب مصلحت قویتری متوقّف بر ضرر زدن به جان خود شد، این کار جایز و حتی گاهی واجب میشود. سیّدالشهدا(ع) و یا برخی دیگر آگاهانه به استقبال شهادت رفتند، زیرا مصلحت بالاتری از حفظ جان پیش آمد و آن حفظ اسلام بود. اهمیّت حفظ دین به اندازهای است که عزیزترین بندگان خدا، شخصیت بزرگواری اگر آنها چنین فداکاری را انجام نمیدادند، امروز من و شما نه تنها چیزی از تشیّع نمیدانستیم، بلکه از اسلام هم چیزی نمیدانستیم.
📢 #علامه_مصباح| #شماره_13
🌹 #فرهنگ_شهادت | #شبهات
🆔 @farhang_puya
🔰ارزشهای اصیل اسلامی ما از بمب اتم هم قویترند!
🔹«قویترین حربه دفاعی این انقلاب و مؤثرترین اسلحه پیشرفت آن، ایمان ملت به نیروی خویش و بازگشت به ارزشهای اصیل اسلام است. غرب-منظور تمام ابرقدرتها است- از یک چیز وحشت دارد و آن بیداری خلق مسلمان است. اگر شرق بیدار شود و خود اسلامی خود را کشف کند، در آن صورت حتی بمب اتمی هم از پس این نیروی عظیم، این توده به پاخاسته برنخواهد آمد. راه این بیداری، آشنایی با تاریخ و فرهنگ و ایدئولوژی خودمان است...»
🖋 #شهید_مطهری| #شماره_31
🆔 @farhang_puya
🎥امام زمانِ ساختگی هالییودی
🔹نظام استکباری با سینمای هالیوود در تلاش است تا تصویری روشن از منجیای نشان بدهد که او معرفی میکند. به واقع مردم دنیا امام زمانی را میپذیرند که با ملاکهای مورد بحث غرب نزدیک باشد.
⬅️تصور کنید اگر بخواهیم برای نسلی تبلیغ کنیم و درباره امام زمان سخن بگوییم، ذهن این نسل به سمت کاراکترهای ساخته و پرداخته نظام استکباری در برابر شخصیت منجی نظام توحیدی قرار میگیرد و ذهن مخاطب به سمت بتمن، آخرین بادافزار، آپوکالیپس و... میرود و قانع کردن این ذهن که با تصویر سازی تخریب شده است، بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد بود.
🖊 علی اصغر سیاحت| #شماره_34
🎥 #سینما | #استکبارستیزی
🆔 @farhang_puya
💠معنای "هنر" در کلام علامه جعفری(ره)
🔸«تعریف کامل هنر(حدّ تام) مانند تعریف دیگر حقایق، مخصوصا حقایق اسرار آمیز درون آدمی مثل مغز و روح یا محال است یا حداقل بسیار دشوار»
⬅️وی در توصیف این مقوله، هنر را به سه قطب تقسیم میکند؛ قطب اول را احساس خاصی میداند که معلول نبوغ یا اشتیاق خاص است :«هنر با نظر به این قطب، یکی از حقایق درون آدمی است و از مقوله خیال و اعتبارات و توّهمات نیست. مانند نبوغ و اکتشافات و اشتیاق به آنها. و از جهت ارزش با قطع نظر از ارزش ذاتی خود این حقیقت، استعداد برخورداری در ارزشهای فعلی را دارا میباشد»
🖊 فائزه فلاطونی| #شماره_19
🎨 #هنر | #فلسفه
🆔 @farhang_puya
🌕حوزۀ شیعی «دارالعلم»
🔹در محضر شیخ مفید، شاگردان و عالمان برجستهای تربیت یافتند که همگی بعدها علاوۀ بر این که موجب نشر فقه اصیل شیعه شدند، غیر از آن به تشکیل حوزۀ علمیه منسجم و پربار همت گماشتند. بعد از رحلت شیخ مفید، شاگردان نامدار او مانند سید مرتضی و سید رضی با توجه به امکاناتی که در اختیار داشتند، حوزهای شیعی در بغداد تأسیس نمودند که به نام «دارالعلم» خوانده میشد. در این مکان علاوه بر آن که شاگردان، تعلیم و پرورش مییافتند، هزینۀ تحصیلی آنان نیز تأمین میشد.
🖊 علی اکبر عالمیان| #شماره_14
📜 #تاریخی | #حوزه_و_روحانیت
🆔 @farhang_puya
⚠️کور بودن بهتر از اشتباه دیدن است
🔸گاهی فتنه دید انسان را عوض میکند؛ در نتیجه حق را باطل و باطل را حق میبیند، گمراهی را با هدایت اشتباه میگیرد و در تشخیص نیک و بد به خطا میرود. این حالت، یعنی عوض شدن دیدگاه مردم، خطرناکتر و زیانبارتر از این است که بینش را از دست بدهند؛ زیرا تاریکی، به از دست دادن نور نمیافزاید ولی عوض شدن دیدگاه، منکر را در نظر مردم معروف جلوه میدهد. این حالت بدتر از وقتی است که انسان چیزی نبیند یا به اصطلاح در تاریکی باشد.
📢 آیت الله آصفی(حفظه الله)| #شماره_24
🌵 #فتنه |🍁 #اخلاقی
🆔 @farhang_puya
🌍انحطاط غرب
▫️در حالی که غرب از نظر تکنیک روز به روز پیشتر میرود، همواره صحبت از انحطاط غرب است، و تازه غرب نه فقط با معیار ارزشهای اخلاقی انحطاط دارد، بلکه با برخی معیارهای دیگر انحطاط دارد.
▫️سولژنتیستین، به گفتۀ امیر طاهری در مقالۀ «از مجمع الجزایر گولاگ» در کیهان میگوید: «غرب به دو مصیبت گرفتار است و به همین جهت تهدید به سقوط میشود؛ یکی خلأ آرمانی دیگر جهنم خوشیها»
🖋 #شهید_مطهری| #شماره_10
🎩#غرب_شناسی
🆔 @farhang_puya
⭕️حتی شاه هم فهمیده بود غربیها قابل اعتماد نیستند.
🖼 #عکس_نوشته
🆔 @farhang_puya
🔴جوکی به نام جایزۀ صلح نوبل!
🔻دالایی لاما در سال 1998 برندۀ جایزۀ صلح نوبل شد! تاکنون افرادی همچون انور سادات، جیمی کارتر، میخائیل گورباچف و جنایتکاران رژیم صهیونیستی مانند شیمون پرز و اسحاق رابین در میان دریافت کنندگان صلح نوبل یافت شدهاند!
🔺ادعای صلح طلبی دالایی لاما به گونهای افراط گرایانه است که وی با اعدام «صدام» مخالفت کرد! صدام فردی متجاوز بود و در طول دو دهه به صدها هزار انسان بی گناه رحم نکرد.
🖋 مهدی میرزایی| #شماره_29
🎩#غرب_شناسی | #عرفانهای_کاذب
🆔 @farhang_puya
🔶خوشحالی امام از برخورد انقلابی در فیضیه
🔹مهندس بازرگان میگفت: علما خوب است در سیاست دخالت نکنند، در مدیریت مملکت دخالت نکنند، علما تجربهشان کم است، فقط نظارت داشته باشند. ما که تجربهمان زیاد است بهتر است که مدیریت مملکت را بر عهده داشته باشیم که...
⏯ یکی از طلبههای قم(اول اسم نبردم) نشسته بود و ایشان از جای خود برخاست و آستینهای را هی بالا زد و قدم به قدم جلو آمد به طرف مهندس بازرگان و گفت: گوش کردن به این حرفها خلاف شرع است و از گناهان کبیره است. وقتی که به نزدیک بازرگان رسید، دستش را برد بالا که کشیدهای به صورت مهندس بازرگان بزند که آقایان پا شدند و گرفتند و نگذاشتند؛ این را که برای امام تعریف کردم خیلی خوشحال شدند و فرمودند: آن آقا کی بود؟ آن آقا کی بود؟
📣آیت الله نوری همدانی| #شماره_33
⏱ #موقعیت_شناسی | #انقلابی_گری
🆔 @farhang_puya
⚫️شبکۀ عظیم رسانهای رابرت مردوخ
▪️رابرت مردوخ سالها پیش که روزنامه تایمز در مشکلات شدید مالی به سر میبرد، آن را خرید و بدین ترتیب یک یهودی، سمبل لندن مدرن شد. او همچنین اندکی بعد روزنامه ساندی تایمز را خریداری کرد و مالکیت سه مجلۀ انگلیسیِ سان، نیوز آودورد و سیتی مگزین را از آن خود کرد. وی مجلات و روزنامههای فراوانی را نیز در استرالیا، آمریکا و چین زیر سیطره خود آورد و در تمام آنها با محوریت فوتبال و حادثه و سکس، توانست مشتریان غفلت زده بسیاری را جلب کند.
▪️رابرت مردوخ همچنین مالک شرکتهای سینمایی، تلویزیونی و ماهوارهای متعددی همچون فاکس، اسکای، فاکس نیوز و شرکت بزرگ فاکس قرن بیستم نیز میباشد.
🖊محمد حسین فرج نژاد| #شماره_8
📱 #تکنولوژی_و_رسانه | #صهیونیسم_شناسی| #تبار_شناسی
🆔 @farhang_puya
🔰تاریخ ورود جریان روشنفکری به کشورهای اسلامی
▪️جریان روشنفکری در غرب که با انقلاب صنعتی همراه بود، وارد جوامع شرقی، از جمله کشورهای اسلامی شد. این موج در جوامع غیر دینی به لحاظ همخوانی تقریبی فرهنگ آن جوامع با جوامع غربی از جهت غیر دینی بودن، حساسیت چندانی برنیانگیخت؛ در حالی که در جوامع اسلامی، خصوصا جامعه مذهبی ایران با حساسیت و چالش فراوان مواجه شد.
▪️ اغلب حاملان اندیشه روشنفکری به درون مرزهای اسلامی، کسانی بودند که از یکسو با نظاره پیشرفت و توسعه صنعتی غرب دچار نوعی از خود بیگانگی و شیفتگی مظاهر مادی غرب شدند و از دیگر سو به دلیل آن که از آگاهی و معرفت دینی بالایی برخوردار نبودند، به تقلید محض از سوغات جدید غرب و ترویج و تبلیغ آن در جوامع خویش پرداختند.
🖊محمد ملک زاده| #شماره_33
📜 #تاریخی | #روشنفکران
🆔 @farhang_puya
🔴هر کس کج میرفت متدیّنتر بود!
🔹به رغم گسترده بودن احکام سیاسی و اجتماعی اسلام از دیرباز برخی این دین آسمانی را در لایههای عبادی و ابعاد فردی محدود میساختند و نه تنها حضور روحانی در امور سیاسی و اصلاح جامعه را بر نمیتابیدند بلکه آن را با شؤون روحانیت و دین مغایر میپنداشتند! امام در این باره میفرماید:
◀️«وقتی شعار جدایی دین از سیاست جا افتاد و فقاهت در منطق ناآگاهان غرق شدن در احکام فردی و عبادی شد و قهراً فقیه هم مجاز نبود که از این دایره و حصار بیرون رود و در سیاست و حکومت دخالت نماید، حماقت روحانی در معاشرت با مردم فضیلت شد. به زعم بعض افرد، روحانیت زمانی قابل احترام و تکریم بود که حماقت از سراپای وجودش ببارد و الا عالم سیّاس و روحانی کاردان و زیرک، کاسهای زیر نیم کاسه داشت. و این از مسائل رایج حوزهها بود که هر کس کج میرفت متدیّنتر بود»
🖊مرتضی رضائیان فیروز آبادی| #شماره_27
⚔ #سیاست| #حوزه_و_روحانیت
🆔 @farhang_puya