✅ دو قطبی غلط اقتصاد فرهنگ
🔻 حجت الاسلام محمدرضا باقرزاده، استاد حوزه و دانشگاه در یادداشتی نوشت؛
🔹 یکی از دوقطبی های غلط، دو قطبی فرهنگ و اقتصاد است. در این دو قطبی کاذب، فرهنگ گرایان و منادیان ارزشها در مقابل واقعیت گرایان هستند طوری که گویا نمی شود هم فرهنگ گرا بود و هم واقعیات را دید.
🔹 صد البته حل مشکل فرهنگی در شرایط بحران اقتصادی به غایت سخت، ظریف و حساس است اما درک ظرافت و حساسیت و سختی حل یک مسأله غیر از حذف مسأله و ندیدن اولویت آن در نظام اولویت های کشور است.
🔹 فرهنگ و اقتصاد آنقدر در هم تنیده اند که نمی توان هیچکدام را بدون دیگری حل کرد. اقتصاد بدون فرهنگ سر از لیبرالیسم اقتصادی غربی در می آورد و توجه به فرهنگ بدون اقتصاد هم نتیجهاش شکست برنامه ریزی فرهنگی نظام اسلامی خواهد بود و جامعه فلک زده و فقیر و وابسته اقتصادی، استحکام فرهنگی هم نخواهد داشت.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32233
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ_اقتصاد
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 دکتر جواد اسکندری، کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس در گفتگو با «نود اقتصادی»:
💢 عمده فرارهای مالیاتی به دلیل نبودن پایههای مالیاتی مثل مالیات بر عایدی سرمایه است
💢 خروج سرمایه که فقط خروج داراییها از مرزهای کشور نیست، نگهداری ارز در منازل هم خروج سرمایه است
💢خروج سرمایه چه ربطی به مالیات بر عایدی سرمایه دارد؟ تا الان که این پایه مالیاتی را نداشتیم چرا خروج سرمایه اتفاق میافتاد؟
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔶 فراخوان دومین جشنواره علوم انسانی عمار
📍 سرفصلهای فراخوان:
♦️ انسان انقلاب اسلامی
♦️ جامعه انقلاب اسلامی
♦️ جهان انقلاب اسلامی
♦️ آینده انقلاب اسلامی
قالبهای ارائه:
📍 مقاله علمی
📍یادداشت
📍گفتار علمی
🔹برای دریافت آثار پیشنهادی بر روی لینک گزینه مورد نظر کلیک کنید.
فیلم:
/ammaryar.ir/ENSANI/
🔹جهت ارسال آثار به سایت جشنواره مراجعه فرمائید:
🌐 https://ammarensani.ir/
🔹لینک ارسال مستقیم آثار:
🔶 fanoos.ammarfilm.ir
♦️مهلت ارسال آثار 10 اردیبهشت ماه 1402
زمان برگزاری اختتامیه جشنواره 10 الی 12 خرداد ماه 1402
🔴متن تکمیلی فراخوان در:
📍https://ammarensani.ir/?p=3754
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کتاب انسانشناسی نوصدرایی و علوم انسانی منتشر شد
💢 کتاب «انسانشناسی نوصدرایی و علوم انسانی» اثر دکتر مهدی عاشوری استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و حجتالاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ۷۰۱ صفحه توسط انتشارات مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر شده است.
🔹 مبانی انسانشناختی از مهمترین مبانی تأثیرگذار بر علوم انسانی است؛ زیرا هرگونه شناخت علمی از انسان نیازمند استفاده از چهارچوب نظری و مفهومی خاصی است که اندیشمندان درباره انسان از منابع مختلف اخذ و استفاده میکنند.
🔸 یکی از حوزههای مطرح فلسفه اسلامی، بحث از نفس ناطقه انسانی است؛ اما انسانشناسی نوصدرایی هم در ساختار، هم محتوا و هم روش متفاوت با انسانشناسی حکمای پیشین و حتی حکمت صدرایی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32257
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فلسفههای مضاف مقدمه علوم انسانی اسلامی هستند نه کل تحول در علوم انسانی و نه بخشی از علوم انسانی اسلامی
🔻 حجت الاسلام علی مصباح یزدی، عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره):
🔹 ما فلسفههای مضاف را مقدمه اسلامی سازی علوم انسانی میدانیم نه خود اسلامی سازی اگر کسی ادعا بکند که صرفاً فلسفههای مضاف کافی هستند و اگر کسی فلسفههای مضاف را حل کرد اسلامی سازی علوم انسانی انجام شده و تمام شده این اشکال وارد بود که نه چنین چیزی نیست و مثلاً بخش نقلی آن هنوز مانده که بخش عمده کار هست، درحالیکه ما چنین ادعایی نداریم ما حتی خود حل مسائل فلسفههای مضاف را هم بخشی از اسلامیسازی نمیدانیم، این را مقدمه اسلامیسازی میدانیم آن هم مقدمه لازم نه مقدمه کافی.
🔹 بنابراین ما به فلسفههای مضاف به عنوان یک کار مقدماتی که چاره از آن نیست در کنار بقیه مقدماتی که لازم هست برای اینکه بعد از آن اسلامی سازی را انجام بدهیم نگاه میکنیم و این اشکال وارد نیست. به عنوان نکته پایانی باید بگویم که فلسفههای مضاف مقدمه علوم انسانی اسلامی هستند نه کل تحول در علوم انسانی و نه بخشی از علوم انسانی اسلامی لذا اکتفاء به روش عقلی در فلسفههای مضاف مستلزم محرومیت از پرداختن به نقل در خود علوم انسانی نخواهد بود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32201
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ خطر مترفین!
🔻 سید مقدام حیدری در مطلبی بررسی کرد؛
🔹 پیامبر خاتم(ص) که به اسلام برانگیخته شد، سرمایهداران و مرفهان بیدرد بودند که او را تکذیب کردند. و خدا به پیامبر(ص) وحی کرد که این مرفهان بیدرد را چند صباحی مهلت دهد و به خودش بسپارد؛ (وَذَرۡنِی وَٱلۡمُکَذِّبِینَ أُو۟لِی ٱلنَّعۡمَهِ وَمَهِّلۡهُمۡ قَلِیلًا).
🔹 و این فقط داستان پیامبر ما با مرفهان بیدرد نیست، کلا هر پیامبری که به شهر و دهی فرستاده شد، مرفهانِ آنجا علم تکذیب و کفر بلند کردند. گزارش خدا این است: در هر شهری که پیامبر هشداردهندهای فرستادیم، مرفّهان بیدردش گفتند: «دینی را که مأمور رساندنش هستید، ما باور نمیکنیم؛ (وَمَا أَرْسَلْنَا فِی قَرْیَهٍ مِنْ نَذِیرٍ إِلَّا قَالَ مُتْرَفُوهَا إِنَّا بِمَا أُرْسِلْتُمْ بِهِ کَافِرُونَ).
🔹 این یک سیاست قرآنی است که هر چه مترفین گفتند و عمل کردند، ناصواب است و جامعه را به نابودی میکشاند. راه نجات، کوبیدن نسخههای مترفین به دیوار است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32261
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#قرآن
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گفتوگو میان قرآن و علوم انسانی مدرن ضرورتی انکارناپذیر است
🔻 احمد پاکتچی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی:
🔹 بحث علوم مدرن و نسبت آن با قرآن کریم برآمده از یکسری واقعیات انکارناپذیر است. اگر چشممان را ببندیم مدرنیته وجود دارد و فوقالعاده فعال است و دارد با قدرت تمام کارش را انجام میدهد و اگر ما نتوانیم با آن گفتوگو ایجاد کنیم دو صدمه میبینیم؛ اول اینکه سهمی در آن نخواهیم داشت.
🔹 ما باید در حوزههای مختلف علوم سهم داشته باشیم و حرفمان را بزنیم و حرفمان را به گوش جهانیان برسانیم. این نکته اول که ما باید تلاش خودمان را بکنیم و پیام اسلام و قرآن را به گوش جهان برسانیم.
🔹 نکته دوم که ما را وادار میکند در این گیرودار فعال باشیم این است که اگر ما سکوت کنیم مدرنیته با تمام قوا به کار خودش ادامه میدهد و ما لای چرخدندههای مدرنیته از بین میرویم. بنابراین نباید رویکرد ما انفعالی باشد.
🔹 از طرف دیگر وقتی ما قرآن کریم را به عنوان کلام خدا و متن مقدس در اختیار داریم، نمیتوانیم در حوزههای مختلفی از دانش وارد شویم و صرفا یکسری نسخه از پیش آماده را بپیچیم و توجهی به قرآن کریم و مقتضیات دین اسلام نداشته باشیم، به خصوص بعد از چرخش فرهنگی. این هم خسارتی است که میتواند ما را تهدید کند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32247
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ دستگاههای رسانهای،متهم ردیف اول
🎙حجتالاسلام دکتر علی نهاوندی، استاد سطوح عالی حوزه و دانشگاه
▪️دستگاههای رسانهای ما متهم ردیف اول هستند که در طول سالیان گذشته با نگرش «آیندهپایه» به سمتوسوی تربیت نسلی انقلابی و حماسی و معنوی نرفتهاند.
▪️امام خمینی(ره) فرمود: «رادیو-تلویزیون دانشگاه است»، یعنی رسانه یک دستگاه «ایدئولوژیک» است که در مواجهه با «تمدن اسلامی» در حال ایفای نقش است.
▪️خواستگاه دستگاه تکنولوژی «ارتباط جمعی» غرب است و به همین دلیل شاید نتواند آنگونه که باید در خدمت آنچه ما میخواهیم یعنی «ولایهالله» قرارگیرد اما ماهم در این سو برای آن یک برنامه مدوّن و جامع نداریم.
💢 تماشای کامل در آپارات فکرت
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#رسانه
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ضرورت حضور قرآن در سینما و هنر
🔻 حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
🔹 در مورد ساختار فعالیتهای قرآنی در کشور ۲ ایده وجود دارد، اما بنده معتقدم میشود به ایده سومی هم فکر کرد که مزیتهای ۲ ایده قبلی را داشته باشد.
🔹 منظور ما از حضور قرآن در سینما و هنر این است که بیاییم مفاهیم اساسی قرآن را به تصویر بکشیم و نشان دهیم که دروغ و قتل و وجدان کاری نداشتن و ... چه ظلم بزرگی است.
🔹 تا میتوانید همین جلسات کوچک و خانههای قرآن را ترویج دهید و تقویت کنید. جلساتی که بُعد معرفتی جدی و جذابیتهای مورد نیاز هم داشته باشند. اینکه چه طور یک جلسه قرآن را راهاندازی کنیم و افراد را جمع کنیم خودش نیاز به آموزش دارد.
🔹 موضوعات معرفتی قرآنی خیلی ظریف است و باید جمعها و نخبههای دانشگاهی در آن ورود کنند.
🔹 در فعالیتهای محتوایی قرآن وسعت ایجاد کنید و اگر انحرافی وجود نداشت حتماً از آن حمایت کنید.
🔸 در ابتدای جلسه حجت الاسلام علی تقیزاده رئیس سازمان دارالقرآن الکریم توضیحاتی پیرامون وضعیت حکمرانی قرآنی در کلان کشور، سابقه و جایگاه سازمان دارالقرآن الکریم، رویکردهای جدید این سازمان و پیشنهادهایی برای توسعه فرهنگ قرآنی ارائه کرد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#قرآن_و_هنر
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ چاپ بالغ بر دویست پایان نامه و کتاب برای پاسخ به شبهات معارفی قرآن پژوهان غربی
🔻 حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن زمانی از اساتید حوزه علمیه قم:
🔹 بزرگترین کاری که دشمنان اسلام در دهه های اخیر انجام دادند تا به مبارزه با قرآن کریم بپردازند تألیف کتابی با عنوان «فرقان الحق» در کشور آمریکاست. آن ها با این مدعا که پاسخی بر تحدی مطرح شده در قرآن کریم داده اند این کتاب را نوشتند.
🔹 قرآن آمریکایی سرشار از ایرادات فاحش و در پایین ترین سطح دارای مشکلات جدی ادبی است. این کتاب بر اساس نگاه و اندیشه مسیحیت به تألیف رسید. مشکلات علمی آن هم که بسیار بوده و بسیاری از جملات آن فاقد ارتباط و سازگاری منطقی با یکدیگرند.
🔹 غربی ها در این حوزه به بیان تروریست پرور بودن قرآن از طریق کج فهمی در مورد آیات جهاد اقدام کردند. در حوزه های علمیه در راستای پاسخ به این دسته از شبهات بالغ بر دویست پایان نامه و کتاب به چاپ رسیده است.
🔹 حداقل پانزده عنوان کتاب فقط در معرفی مستشرقانی که به مجرد ورود به مطالعات و پژوهش های اسلامی و آشنایی با قرآن، نهج البلاغه، زندگی پیامبر(ص)، امیرالمؤمنین(ع) و ائمه اهل بیت(ع)، اسلام آورده اند، به چاپ رسیده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32252
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#قرآن
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تفسیر سیاسی قرآن کریم؛ مبحثی نو با چاشنی جریانات سیاسی دوران انقلاب
🔻 علیرضا دانشیار نویسنده کتاب جریان شناسی تفاسیر و برداشتهای سیاسی از قرآن کریم در انقلاب اسلامی:
🔹 بخشی از این اثر به عنوان رساله دکتری دفاع شد و برای انتشار به عنوان کتاب نیز محتوای بیشتری به آن اضافه شد؛ اساتید ارزیاب اصلاحاتی را مد نظر قرار دادند که اعمال آنها اثر مذکور را پدید آورد.
🔹 صورت بندی از اظهار نظرها و آراء اندیشههای سیاسی را شکل دادیم تا مشخص کند اندیشمندان از منظر قرآنی چه دیدگاههایی در زمینه تفسیر سیاسی قرآن داشته اند؛ پرداخت به موضوع تفسیر سیاسی از این جهت اهمیت دارد که ذیل حکمرانی قرآن قرار میگیرد.
🔹 این کتاب سال ۱۴۰۰ چاپ شده است و موضوع آن نیز جدید است و استقبال خوبی از سوی اندیشمندان صورت گرفته، اما نیاز به گذر وقت دارد تا میزان استقبال به خوبی تشخیص داده شود. این اثر در همایش کتاب سال حوزه «شایسته تقدیر» شده و این نشان میدهد مورد استقبال واقع شده است.
🔹 در این کتاب نیازمند بودیم موضوعات به صورت تک تک مورد بررسی قرار بگیرد از این روز از شروع و پیدایی نهضت انقلاب اسلامی جریانهای سیاسی را از منظر نگاه آنها به قرآن مورد مطالعه قرار دادیم و از یک نقطه حداقلی تا نقطه حداکثری بررسی و ارائه کردیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32228
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#انقلاب_اسلامی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ محورهای نخستین همایش بین المللی «هوش مصنوعی؛ فرهنگ و علوم اسلامی»
🔻 مشاور آیت الله اعرافی در امور هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات تشریح کرد؛
🔹 این همایش دارای محور های نه گانه ای است که اولین محور آن بررسی هوش مصنوعی به مثابه موضوع است و از دیدگاه فقهی، حقوقی، فلسفی و اخلاقی مورد بررسی قرار می گیرد.
🔹 محور دوم این همایش مطالعات درباره پیامدهای فرهنگی و اجتماعی هوش مصنوعی است. این محور درباره پیامدها و آسیب هایی است که آمدن هوش مصنوعی آنها را نیز به دنبال خواهد داشت و همچنین مطالعه درباره فرصت هایی که هوش مصنوعی در جامعه ایجاد می کند، از اهداف این محور است.
🔹 محور سوم این همایش، محور مطالعات سایبرنتیکی و هوش مصنوعی است که برای حکمرانی و حاکمیت در اداره جامعه پیش می آورد و باید در نحوه اداره جامعه از بعد سایبرنتیکی، مطالعات هوش مصنوعی مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
🔹 محور چهارم که درباره آن فراخوان مقاله زده شده است، محور آینده پژوهی هوش مصنوعی؛ تحلیل فرصت ها و تهدیدها است و این که در بازه های مختلف ۲۰ و ۳۰ساله هوش مصنوعی به چه مرحله ای می رسد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32205
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰دفتر ارتباطات فرهنگی برگزار میکند:
♦️سلسله گفتگوهای معارفی ویژهبرنامههای ماه مبارک رمضان
🔹جمعه ۱۴۰۲/۱/۱۱ ساعت ۲۳
🔸موضوع: جایگاه رفراندوم در نظام جمهوری اسلامی
🎙سخنران: حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدجواد نوروزی
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🌐 نشانیهای ورود به جلسه👇
🅰http://dpfqom.iki.ac.ir/live
🅱https://heyatonline.ir/kanoon.tolloe
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#سلسله_گفتگو
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ۴ پیشنهاد برای برچیدن بساط بیحجابی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین محمدهادی رحیمی صادق، مدیر حوزه علمیه استان تهران:
🔹 بخشی از اقدامات در مواجهه با بیحجابی اقدامات سلبی است. عرض ما این است که دولتمردان عزیز از محدوده خودشان شروع کنند و بزرگوارانی که کارمند این نظام هستند. در کنار دولت باید دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و مجلس ورود پیدا کنند.
🔹 درست است که جامعه دچار التهاباتی بعد از اغتشاشات اخیر شد و نظام اسلامی صبوری کرد تا دامنه اغتشاشها گسترش پیدا نکند، اما ادامه دادن این مسأله اصلاً به نفع نظام نیست. راهکار اجرایی که به نظرم میآید، این است که به صورت تدریجی باید وارد شد. امروز کلیپهایی از سازمانهای دولتی و شرکتهای دولتی پخش میشود که برخی از آنها همه حیثیت و اعتبارشان را از مجوزهای دولت گرفتهاند و در کلیپهای تبلیغاتی بانوان مکشفه و بیحجاب هستند، این اصلاً قابل قبول نیست.
🔹 در قدم دوم عزیزانی را که از اصناف مجوز کسب به مغازهها دادهاند، مکلف کنند که هیچ فروشندهای در مغازهها، پاساژها، هایپراستارها و غیره نباید بدون حجاب باشد و اگر بود با او برخورد کنند. در قدم سوم مجموعه دستگاههای دولتی و بانکها مکلف شوند به افرادی که رعایت حریم شرع و قوانین شرع و نظام و جامعه را نمیکنند، خدمات ندهند و در مرحله چهارم و نهایی متروها، اتوبوسها، وسایل حمل و نقل مکلف شوند به کسانی که حریم جامعه را رعایت نمیکنند خدمات ندهند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32268
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
⬅️ دانشگاه قرآن و حدیث با همکاری پژوهشگاه قرآن و حدیث برگزار میکند.
✅ نقد و بررسی ادله وجوب فرزند آوری
🎙ارائه کننده: حجتالاسلام والمسلمین حسام الدین ربانی
🎙ناقد: حجتالاسلام و المسلمین دکتر سید محمد حسن حکیم
🔹 مدیر جلسه: حجتالاسلام والمسلمین مهدی ساجدی
📅 زمان: سه شنبه ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۰ تا ۱۲.
🔸 مکان: دانشگاه قرآن و حدیث، طبقه دوم، سالن جلسات.
📎 حضور مجازی در نشست:
https://vc1.qhu.ac.ir/neshasteelmee
@ENOEnsani
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرزند_آوری
#کرسی_علمی_ترویجی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ارائه بیش از ۸۰ اثر پژوهشی مکتوب در شانزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت مشهد
🔹 شانزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت مشهد با هدف تبیین و معرفی ظرفیتهای فرهنگی و قرآنی برگزار شد و حوزه علمیه خراسان با ارائه فعالیتهای قرآنی خود در قالب ۱۰ غرفه حضور فعالی در این نمایشگاه داشت.
🔹 غرفه آثار پژوهشي در حوزه قرآن و عترت یکی از ۱۰ غرفه بخش حوزوی این نمایشگاه بود و در این غرفه تعداد بیس از ۸۰ اثر پژوهشي معرفی شد.
🔹 برخی از این آثار که در فراخوانها و جشنواره های آثار پژوهشي حائز رتبه شدند از آثار انتشارات حوزه علمیه خراسان بودند. تعدادی از پایاننامههای حوزویان در موضوعات قرآن و عترت نیز در معرض دید علاقه مندان قرار گرفت.
🔹 ۱۰ عنوان اثر از انتشارات حوزه علمیه خراسان مرتبط با قرآن و عترت، ۳۱ پایاننامه و ۵۰ کتاب از مؤلفان و پژوهشگران حوزه علمیه خراسان با موضوع قرآن و عترت در این غرفه در معرض نمایش گذاشته شد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ آسیبشناسی حکمرانی صندوقهای بازنشستگی از مدیریت دولتی صندوقهای بازنشستگی و مدیران غیر حرفه ای تا نا کارآمدی نظارت و نبود شفافیت
🔻مصطفی حیدری برای اندیشکده رهیافت نوشت:
📚 تأمین اجتماعی برای ارائه و درک بهتر خدمات تأمین اجتماعی به ابزارهای ساده، شفاف، توانا و پرتحرک نیاز است و بروکراسی اداری به سنگینی سازمان، اتلاف و هرز نیروها و طولانی شدن زمان ارائه خدمات منجر خواهد شد
📚 در حال حاضر مدیریت دولتی صندوقها، علاوه بر خود صندوق به شرکتهای تابعه آن نیز تسری یافته است؛ بهگونهای که دولت در انتخاب مدیران شرکتهای زیرمجموعه نیز همواره نقش مؤثری دارد.
📚این موضوع باعث میشود مدیران صندوقها وامدار دولت باشند نه اعضای صندوق و تابع منویات دولت عمل کنند و نه تمایل اعضا. همچنین رأی عالی در شورای عالی تأمین اجتماعی نیز متعلق به دولت است.
📚مدیریت ضعیف طرحهای تأمین اجتماعی از یک سو موجب تحمیل هزینه اضافه بر صندوق یا به تأخیر افتادن کسب سود خواهد شد و از دیگر سو موجب میشود صندوق نتواند به مستمریبگیران مستمری با رعایت اصول انصاف و کفایت بپردازد.
📚 از نظر برخی نویسندگان، ساختارهای نظارتی صندوقها در ایران مناسب نیست. مهمترین دلایل عدم تناسب نظارت را میتوان در فقدان نهاد ناظر عالی، نارساییهای قانونی و فقدان شفافیت جستجو کرد.
🌐 ادامه خبر: http://ihkn.ir/?p=32276
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست تخصصی «بازشناسی معنای اثربخشی در فعالیت های دینی رسانه ای»
🔹 دکتر اعظم راودراد هیات علمی دانشگاه تهران: در مباحث اثر گذاری، اعتماد مخاطب بسیار مهم است اگر مخاطبی اعتماد به رسانه داشته باشد، پذیرش حداکثری هم خواهد داشت، اما اگر مخاطب به رسانه اعتماد نداشته باشد، در اینصورت آن رسانه بهترین کار و عملکرد هم داشته باشد، به آن اندازه که انتظار می رود، نمی تواند اثر گذار باشد، چون مخاطب به آن توجه نمی کند.
🔸 دکتر مسعود کوثری هیات علمی دانشگاه تهران: اگر ما می خواهیم یک رسانه دینی داشته باشیم، باید استقلال داشته باشد و در این استقلال اجازه دهیم تا صداهای مختلف شنیده شود. صداهای مختلف صرفا صداهای معاند یا ضد دین نیست بلکه صداهای مختلفی است که در خود دین وجود دارد. در میزگردهای صداوسیما چه کسانی دعوت می شوند؟به شخصیتشان کاری ندارم ولی اکثرشان از یک تقریر از اسلام هستند. این عملکرد نمی تواند قشر خاکستری را جذب کند و اثرگذاری را کاهش می دهد.
🔹 دکتر داود مهرابی هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی توسط پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات: وقتی می خواهیم فرد را آگاه کنیم، براساس مطالعات صورت گرفته نتیجه می گیریم که ما باید یک استراتژی در پیش بگیریم که در رفتار فرد تغییر ایجاد شود. اولین سوالی که مطرح می کنیم می گوییم که می خواهیم به یک حالت مطلوب برسیم. باید ببینیم که این حالت مطلوب چقدر مشکل است و چقدر هزینه دارد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32283
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ_و_رسانه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اگر خانمی دارای شرایط باشد و توانست رأی بیاورد میتواند عضو خبرگان شود
🔻 آیت الله اراکی در برنامه تلویزیونی صف اول:
🔹 هیچ منعی از لحاظ قانونی وجود ندارد اگر خانمی دارای شرایط باشد می تواند کاندید شود اگر توانست رای بیاورد می تواند عضو مجلس خبرگان شود همچنین مسئله محدود به کسانی که با لباس روحانیت حضور دارند نیست، ما داشتیم علما و دانشمندانی که بدون لباس بودند اما از لحاظ علمی بسیار مقام بالایی داشتند دکتر اسماعیلی از فضلا و علمای شایسته ای در مسائل مذهبی هستند که حضورشان فعال و خوب است.
🔹 حتی برای رهبری هم منع قانونی نداریم در قانون ماده ای وجود ندارد که رهبر باید مرد باشد، منتهی یک مسئله ای که وجود دارد این است که فتواهای فقها در این مسئله متفاوت است بعضی از فقها نسبت به جایگاه تصمیم گیری در کل مسائل جامعه اینجا شرط مردی را قائل هستند، به دلیل اینکه بعضی از روایات را داریم که تشکیک می کنند ولی به هر حال چنین نظری است، در مسئله رهبری و جایگاهی مانند ایشان باید طوری عمل کنیم که مورد توافق فقها و مجتهدین باشد.
🔹 در مجلس خبرگان حقوق در آن نیست، هیچ مزایایی برای اعضای مجلس خبرگان داده نمی شود تنها چیزی که به آنها داده می شود سالانه یک مبلغ مختصری برای هزینه رفت و آمدها چون بسیاری از خبرگان باید از شهرستان ها بیایند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32287
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مجلس_خبرگان
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بیانیه محققان اقتصاد اسلامی به مناسبت سال «مهار تورم و رشد تولید»
🔻 محققان اقتصاد اسلامی به مناسبت سال «مهار تورم و رشد تولید» بیانیه ای صادر کردند.
🔹 متأسفانه بذر تورم سال جاری با اتخاذ سیاستهای نامناسب ارزی در سال گذشته کاشته شده است.
🔹 درحالیکه ما در جنگ تمامعیار اقتصادی قرار داریم، نظام اجرایی ما از فقدان اقدامات متناسب با اقتصاد مقاومتی و نبود اتاق جنگ منسجم رنج میبرد.
🔹زمینه قانونی جلوگیری از خلق پول بانکهای خصوصی فراهم و اجرائی شود.
🔹 واگذاری یکونیم میلیون قطعه زمین تا حداکثر شش ماه در دستور کار قرار گیرد.
🔹 مالیات بازدارنده بر فعالیتهای غیرمولد، بهویژه در حوزه خریدوفروش سفتهبازانه ارز، طلا، اتومبیل و مسکن وضع شود.
🔹 با حفظ گروه موجود اقتصادی ـ اجرائی در دولت، موفقیت چشمگیر در مهار تورم و تغییر اساسی در رشد تولید بعید به نظر میرسد. ازاینرو، تغییر در تصمیم سازان و مجریان تصمیم ضروری است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32296
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بحران سالمندی در ایران و ضرورت احیای رشته طب سالمندی
🔻 دکتر سیده صالحه مرتضوی، عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی ایران پیشنهاد داد؛
🔹 نهادهای آموزشی، چگونگی نگهداری سالمندان در منزل را به خانوادهها آموزش بدهند.
🔹 وزارت بهداشت در خصوص ساماندهی پرستارانی که در منزل به سالمندان خدمات رسمی مراقبتی ارائه میدهند، تدابیری بیندیشد.
🔹 دولت با حمایت از صندوقهای بازنشستگی از ایجاد معضلات بزرگ بحران بازنشستگی در زمینه حقوق بازنشستگی سالمندان جلوگیری کند.
🔹 نهادهای آموزشی در خصوص برگزاری دورههای متناوب آموزشی استفاده از شبکههای اجتماعی و ابزار و امکانات جدید به گروه سالمندان جهت کاهش حس انزوای ایشان تدبیر بیندیشد.
🔹 وزارت بهداشت و مراکز آموزشی با برگزاری دورههای خاص برای آموزش مراقبین اینفورمال و غیررسمی که به پرستاری از سالمندان میپردازند، اقدامات اساسی انجام دهند.
🔹 صداوسیما با راهاندازی شبکه اختصاصی سالمندی به تولید و پخش برنامههای مختص این قشر، مشتمل بر برنامههای آموزشی و تفریحی و خود مراقبتی همت گمارد.
🔹 وزارت علوم و وزارت بهداشت نسبت به راهاندازی مجدد رشته تخصصی طب سالمندی در کشور اقدام نمایند.
🔹 دولت از عملکرد سایر کشورهای دارای جمعیت سالمند ازجمله ژاپن در خصوص ارائه راهکارهای مفید و سازنده برای حل معضل بحران سالمندی الگوبرداری کند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32301
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دستاوردهای علمی و پژوهشی ۲۷ سال فعالیت دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین محسن جهانگیری، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی:
🔹 این دانشگاه یک دانشگاه حوزوی است و تمامی دروس که در حوزههای علمیه تدریس میشود از صفر تا صد باید رعایت شود و از دروس ابتدایی و مقدماتی تا درس خارج در سه مقطع در این دانشگاه ارائه میشود. علاوه بر آن مطابق با برنامههای وزارت علوم، رشتههای ۵ گانه در مقطع کارشناسی، ۱۳ گانه در مقطع کارشناسی ارشد و ۶ گانه در مقطع دکتری تدریس میشود.
🔹 تاکنون ۱۹۴۸ نفر از این دانشگاه فارغ التحصیل شدهاند که از این تعداد۴۰۰ نفر استاد حوزه علمیه و ۳۰۰ نفر استاد رسمی دانشگاه ها هستند. ویژگی فارغالتحصیلان این دانشگاه این است که روحانی و مسلط به یک یا دو زبان خارجی هستند و دستاوردهای خوبی را از حیث پژوهشی و فرهنگی داشتهاند.
🔹 مهمترین برنامههای سال جاری در قالب ۵ برنامه راهبردی تنطیم شده و برای هر برنامه راهکارهای عملیاتی در نظر گرفته شده است که ارتقا مستمر کیفیت و اثر بخشی فعالیتهای آموزشی، تقویت رویکردهای پژوهشی در نظام آموزشی، توسعه ارتباطات داخلی و خارجی دانشگاه، تقویت معرفت دینی، بصیرت انقلابی، سلوک عبادی و اخلاقی و تقویت منابع درآمدی دانشگاه از جمله این برنامههاست.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32308
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گفتگو
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ ضرورت نگاه فقه به نیازهای حاکمیت
🔻آیت الله آملی لاریجانی:
فقه جاری در حوزه باید نگاهی به نیازهای حاکمیت داشته باشد. فقه ما نیاز به تحول در این مسیر دارد. نیازهای اجتماعی و سیاسی نیازمند به حوزه است. در حوزه باید فقه به صورت سازمانی و ساختاری به این سمت برود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_حاکمیت
#ویدئو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز؛
💢نخستین همایش ملی «جایگاه زن در فرهنگ و سبک زندگی ایرانی اسلامی» برگزار میشود
🔹نخستین همایش ملی «جایگاه زن در فرهنگ و سبک زندکی ایران اسلامی» به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار میشود.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید👇👇
http://www.msrt.ir/fa/news/76774
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن_سبک_زندگی
#همایش_ملی
#اهواز
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برنامه اول دانشگاه آزاد اسلامی برای سال ۱۴۰۲ گفتمان تحول است
🔻 دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی:
🔹 در سند تحول و تعالی دانشگاه و در حوزه تحول در نظام فرهنگی تربیتی بر «چرخش تحولآفرین از ناکارآمدی فرهنگی و تربیتی به اجتماع تربیتی، فرهنگی و هویتی ارزشمدار، درونزا، پویا و مقوم وحدت علمی با تکیه بر نقش اقطاب اثرگذار مانند معلم، استاد، مدیریت، خانواده و محیطهای رفاقتی جامعه» تأکید شده که خاص اساتید نیست و خانواده دانشگاه، کارمندان، اساتید و فضای دانشگاه در آن مهم هستند. پس دانشگاه باید سازمان فرهنگی توانمند شود.
🔹 اکنون در فضای مجازی مفهومی تحت عنوان Coursera مطرح است که در آن ۵۴۰۰ کورس تحصیلی، بسته آموزشی و مهارتمحور از سوی ۲۷۰ دانشگاه و شرکت معتبر دنیا به مردم آموزش مجازی میدهد. یعنی به زودی دانشگاهها تحت تأثیر این فرآیند، جایگاه خود را از دست خواهند داد؛ چون مهارتهایی در جامعه لازم است که در دانشگاهها نیست و آنها خودشان را تنظیم میکنند.
🔹 حرکت از پژوهشیار به سرای پژوهش، یکی از برنامههای جدی دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری است. در حال حاضر پژوهشگران در پژوهشیار حضور دارند و باید در سرای پژوهش جمع پژوهشگران و مشتریان پژوهش به وجود آید و تحول رخ دهد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32314
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com