•═•••◈﷽◈•••═•*
#تفسیر
#استاد_آلمرتضی
#سوره_مومنون
#بخش_دوم
#بیستوششم_آبان
استاد حسینی آل مرتضی ضمن آموزش عملی روش سخنرانی در کلاس تفسیر، موضوع اصول و مبنای حضرت زهرا سلام الله علیها را مطرح نمودند:
❓موضوع: اصول و مبنای حضرت زهرا سلام الله علیها چیست؟
اصول و مبنایی که حضرت زهرا سلام الله علیها در زندگی خویش داشتند همان اصولی است که به دخترشان حضرت زینب سلام الله علیها عقیله بنی هاشم آموزش دادند، همان اصولی که حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در زندگی پیاده میکردند.
👈۱.مبنای علمی
اولین مبنا از اصول ایشان، علم است که برایشان بسیار ارزشمند بود تا جایی که وقتی یک حدیث مکتوبی از پیامبر صلی الله علیه و آله در منزل ایشان گم شد بسیار ناراحت شدند و آنقدر جستجو کردند تا آن را بیابند.
⬅️ یک سخنران باید بتواند این مبنای علمی را به خوبی برای مردم تبیین کند.
امروزه مبنای علمی خیلی از مومنین ضعیف است و اطلاعات کمی از علوم دینی و احادیث دارند به طوری که وقتی با شبهات مختلف مواجه میشوند، توانایی پاسخگویی به آنجا ندارند.
این جهل دینی باعث میشود که حتی علما و مراجع تقلید و مفسرین قرآن را نیز زیر سوال ببرند و با تفاسیر قرآن، احادیث دینی به صورت سلیقهای برخورد کنند در حالی که هر یک از این علما سالیان سال در مکتب اهل بیت علیهم السلام درس خواندهاند و در کتب مختلف دینی غور و غوص نموده آمد.
یادگیری علم تفسیر، علم رجال، علم حدیث و سایر علوم دینی انسان را تقویت مینماید تا بتواند در برابر شبهات دینی پاسخگو باشد و پایههای ایمانش نلرزد.
👈۲. مبنای عفاف و حجاب
موضوع بسیار مهمی که نیاز جامعه امروز است و یک مادر باید بتواند این مبنا را به خوبی به دخترش منتقل سازد همانگونه که حضرت زهرا سلام الله علیها این مبنا را به دخترش زینب علیه السلام منتقل نمود.
❗️کاری که مادران جامعه امروز باید انجام دهند تبیین حجاب فاطمیست همان عفافی که حضرت را وا میداشت حتی از نابینا رو بگیرد.
این مسأله به قدری مهم است که آیت الله مصباح یزدی می فرمایند: چادر حضرت زهرا سلام الله علیها از همه عالم و آدم و جهان و هرچه در آن است ارزشتر است.
باید در تبیین حجاب، به این سوالات جواب دهیم: چرا حجاب واجب است؟
معنا و تفسیر آیه ی... يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَ...چیست؟
⬅️ پس باید آیات قرآن را به خوبی خواند و تفسیرش را یادگرفت و با مبانی حجاب به خوبی آشنا شد و از روشهای نو و خلاقانه استفاده کرد.
مثلاً با توجه به اینکه جوانان امروز به فضای مجازی و رسانه علاقمندند از روش تصویرسازی و ساخت کلیپ استفاده کنیم.
👈۳- مبنای اعتقادی
در واقع مبنای اعتقادی همه اهل بیت علیهمالسلام بر یک پایه بود.
پایه بر اعتقادی باید بر عقل و نقل باشد.
نمونه ی از مبنای اعتقادی اهل بیت علیهم السلام عبارتند از:
⬅️خداوند مالک و خالق است.
وَلِلَّهِ مُلكُ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلأَرۡضِۗ
⬅️خداوند علیم است.
هُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
⬅️خداوند به انسان نزدیک است.
وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ
⬅️ خداوند احاطه علمی بر انسان دارد.
وَٱللَّهُ مِن وَرَآئِهِم مُّحِيطُۢ
ایشان در اینجای بحث، پرانتزی باز نمودند و ادامه دادند که در مسئله سخنرانی و تدریس فقط تعلیم کافی نیست بلکه باید قبل از تعلیم به فکر تربیت شاگردان و افراد جامعه باشیم.
👈۴. مبنای تعاون
در انجام اعمال صالح با یکدیگر تعاون و همکاری داشته باشیم و برای انجام کارهای بزرگ با هم جمع شویم تا بتوانیم موفق شویم.
وَتَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوىٰ ۖ وَلا تَعاوَنوا عَلَى الإِثمِ وَالعُدوانِ
👈۵. مبنای ایثار فداکاری و انفاق
انفاق و ایثار را باید از حضرت زهرا سلام الله علیها و خاندان وحی بیاموزیم.
به این موضوع در سوره انسان پرداخته شده است.
انسانی که مبنای ایثار او ایثار فاطمی است دیگر نمیپرسد که تا چه اندازه ایثار و انفاق کنیم؟
...وَيُؤْثِرُونَ عَلَىٰ أَنْفُسِهِمْ وَلَوْ كَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌ ...
اهل بیت علیهم السلام میفرمایند هر روز انفاق کنید و هرچه بیشتر بهتر!
انفاق باید مستمر و همیشگی باشد تا انسان را به کمالات عالیه برساند.
┄┅••◼️✻◼️••┅
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن
@moassese_nooralyaghin
•═•••◈﷽◈•••═•*
#تفسیر
#استاد_آلمرتضی
#سوره_مومنون
#بخش_سوم
#بیستوششم_آبان
استاد حسینی آل مرتضی در ادامه، تفسیر آیات سوره مومنون را بیان کردند.
✨آیات ۶۸ الی ۷۴ مومنون
در تعقیب آیات گذشته، که سخن از اعراض و استکبار کفار در برابر پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم بود در این آیات، بحث از بهانههاییست که ممکن است آنها برای خود در این زمینه بتراشند و خداوند ضمن بیان علل واقعی اعراض آنها، پاسخ دندان شکن به آنها می دهد.
✨آیه ۶۸ مومنون
أَفَلَمْ يَدَّبَّرُوا الْقَوْلَ أَمْ جَاءَهُمْ مَا لَمْ يَأْتِ آبَاءَهُمُ الْأَوَّلِينَ
آیا در این سخن (خدا و قرآن بزرگ) فکر و اندیشه نمیکنند (تا حقانیت آن را درک کنند) یا آنکه کتاب و رسول تنها بر اینان آمده و بر پدران پیشین آنها نیامده؟
✅ علل و بهانههای اعراض منکران
✍در این آیه خداوند نخستین عامل بدبختی آنها را مطرح میکند که
👈 همان تعطیلی اندیشه و تفکر در محتوای دعوت پیامبر صلی الله علیه و اله است.
❌این مشکلی است که جامعه امروز و به خصوص جوانان درگیر آن هستند و در مورد دین سطحی فکر می کنند.
مثلا وقتی تفسیر آیه ی از عالمی را می خوانند و بدون توجه به اصول تفسیر آیه و.. آن را کنار میگذارند یا احادیث را به بهانه ی ضعف سند و... نمی پذیرند.
👈 در حالی که راه چاره رجوع به علمای دین است، علمایی که در این زمینه تلاش کردهاند و از نظر علمی و اعتقادی و عبادی و عملی در درجه بالا هستند.
👈سپس در دومین مرحله میگوید: اگر توحید و معاد دعوت به نیکیها، تنها از ناحیه تو بود ممکن بود بهانه کنند که اینها سخنان نوظهوری است که ما نمیتوانیم زیر بار آنها برویم.
اما پاسخ میدهد با توجه به اینکه محتوای دعوت پیامبر از نظر اصول همان محتوای دعوت همه پیامبران است این بهانه جوییها بیمعنی است.
✨آیه ۶۹ مومنون
أَمْ لَمْ يَعْرِفُوا رَسُولَهُمْ فَهُمْ لَهُ مُنْكِرُونَ
يا اين كه پيامبرشان را نشناختند (و از سوابق او آگاه نيستند) پس براى همين او را انكار مىكنند؟
👈در مرحله سوم میگوید اگر این دعوت از ناحیه شخص مرموزی صورت گرفته بود ممکن بود بگویند: سخنانش حق است اما خودش ناشناخته است نمیتوان به ظاهر سخنانش فریب خورد.
در حالی که این منکران سابقه ی، تو را به خوبی میدانند و در گذشته تو را محمد امین میخواندند و به عقل و دانش و امانت تو معترف بودند، پدر مادر و قبیلهات را به خوبی میشناسند، پس جایی برای این گونه بهانه جوییها نیست.
✨ آیه ۷۰ مومنون
أَمْ يَقُولُونَ بِهِ جِنَّةٌ بَلْ جاءَهُمْ بِالْحَقِّ وَ أَكْثَرُهُمْ لِلْحَقِّ كارِهُونَ
يا مىگويند: او جنون دارد؟ (چنين نيست) بلكه او حقّ را براى آنان آورده امّا بيشترشان از پذيرش حقّ كراهت دارند.
👈 در چهارمین مرحله میگوید این شخصی که و را به خوبی میشناسیم، مرموز نیست اما به عقل و فکر او ایمان نداریم، چه بسا که این سخنان او از روی جنون باشد چون با افکار عمومی محیط هماهنگ نیست و این ناهماهنگی را دلیل بر جنون پیامبر میدانستند، قرآن بلافاصله برای نفی این بهانه جوییها میگوید:
پیامبر برای آنان حق آورده است و سخنانش گواه بر این حقیقت است ولی عیب کار آنها اینجاست که آنها از حق کراهت داشتند.
✨آیه۷۲
أَمْ تَسْأَلُهُمْ خَرْجًا فَخَرَاجُ رَبِّكَ خَيْرٌ ۖ وَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ
مگر تو از این امت خرج و مزد رسالت میخواهی؟ (هرگز!) مزدی که خدا به تو دهد (از هر چیز) بهتر است، که خدا بهترین روزی دهنده است.
👈 در پنجمین و آخرین مرحله یگوید: بدون شک اگر یک رهبر معنوی و روحانی در مقابل دعوتش از مردم تقاضای پاداش و اجر مادی کند علاوه بر اینکه بهانهای به دست بهانه جویان میدهد که به خاطر نداشتن امکانات مالی از او دور شوند، وی را متهم میسازند که دعوت به سوی حق را دکانی برای جلب منافع مادی خود قرار داده ولی پاسخ میدهد که این بشر چیزی جز روزیهایی که خداوند قادر به او داده ندارد.
✍استاد دوباره روش سخنرانی فاطمیه و منتقل شدن از آیات قرآن به موضوع سخنرانی را به طور عملی تبیین نمودند و بیان داشتند برای دفاع از مصیبت حضرت زهرا سلام الله علیها و مسأله غصب خلافت نیازی به ناسزاگویی و سخنان عوامانه نیست، بلکه باید با علم و با بیان شیوا و رسا و بهره گرفتن از منابع و متون دینی، حق را بیان نمود.
در این مسیر میتوان از خطبه شقشقیه که شکوه و گلایههای مولا امیرالمومنین علی علیهالسلام در مورد غصب خلافت است استفاده نمود.
در میان آیات مطرح شده، بهترین آیهای که میتوان از آن به موضوع فاطمیه منتقل شد آیه ۷۰ میباشد که موضوع آن حق گریزی مردم است.
دقت کنیم، قرآن و کلام اهل بیت علیهم السلام حق و حکیمانه است، منتها چون با تمایلات هوس آلود مردم هماهنگ نیست آن را نفی میکنند.
والحمدالله رب العالمین
┄┅••◼️✻◼️••┅
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن
@moassese_nooralyaghin
=☆🌺 ﷽ 🌺☆=
#آموزشی
#تفسیر_عمومی
#سوره_یونس
#جلسه_صد_چهل_هشت
إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوى عَلَى الْعَرْشِ يُدَبِّرُ الْأَمْرَ ما مِنْ شَفِيعٍ إِلَّا مِنْ بَعْدِ إِذْنِهِ ذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ أَ فَلا تَذَكَّرُونَ ●
همانا پروردگارتان، خدايى است كه آسمانها و زمين را در شش روز و دوران آفريد، سپس بر عرش استيلاء يافت (زمام امور را به دست گرفت). كار جهان را تدبير و سامان دهى مىكند. هيچ شفاعتكنندهاى جز با اذن او نيست. آن خداوند است كه پروردگار شماست، پس او را بپرستيد. آيا پند نمىگيريد؟(۳/یونس)
✅موضوع:خداشناسی ومعاد
✍بعد از آنكه در آيه قبل تعجب كفار را از نزول وحى (قرآن) بر رسول خدا (ص) و نيز تكذيب نزول وحى توسط آنان را ذكر كرد و يادآور شد كه كفار قرآن كريم را سحر خواندند، شروع كرده در بيان مورد تكذيب آنان، و آن را از دو جهت مورد سخن قرار داد.
1⃣ اينكه آنچه كفار وحى بودنش را تكذيب كردند يعنى قرآن كريم، بدان جهت كه مشتمل است بر معارفى صحيح و حق و غير قابل ترديد نمىتواند سحر باشد
2⃣ اينكه قرآنى كه كفار آن را سحر خواندند كتابى است الهى و حق، و به هيچ وجه سحر نيست.
⚜ پس، جمله " إِنَّ رَبَّكُمُ اَللّٰهُ... " شروع در بيان جهت اول است، مىفرمايد: آنچه رسول اسلام (ص) شما را بدان مىخواند و قرآن شما را تعليم مىدهد حق است و شكى در آن نيست، و بر شما واجب است كه آن را پيروى كنيد. و معناى آيه اينست كه: اى مردم! پروردگار شما همان اللّٰه است، كه همه اين عالم محسوس - از زمين و آسمانش - را در شش روز بيافريد، و سپس (به عالم غير محسوس پرداخت) بر كرسى قدرتش و مقام تدبيرش كه همه تدبيرها به آن مقام منتهى مىشود، قرار گرفت، و شروع به تدبير امر عالم نمود، وقتى پروردگار شما چنين كسى است و وقتى همه تدبيرها به او منتهى مىشود، بدون اينكه كسى را به يارى و پشتيبانى خود بخواند و بدون اينكه كسى باشد كه در تدبير امور عالم دخالت و وساطت (شفاعت) داشته باشد، و اگر شفيعى باشد، به اذن خود او شفاعت مىكند،
⬅️ پس، خداى سبحان سبب اصلى است، و كسى است كه غير او هيچ سببى اصالت و استقلال ندارد، و اسبابى كه هستند همه را او سببيت داده و او آن اسباب را واسطه و شفيع قرار داده است. و چون چنين است پس پروردگار شما همين اللّٰه است كه امور شما را تدبير مىكند، نه غير او، و نه اين ربهاى موهومى كه شما براى خودتان درست كردهايد، و به خيال خودتان آنها را شفيع و واسطه بين خود و خداى تعالى گرفتهايد.
⬅️ و منظور از جمله: " ذٰلِكُمُ اَللّٰهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ أَ فَلاٰ تَذَكَّرُونَ" همين معنا است، مىفرمايد: چرا فكر شما منتقل به اين واقعيت نمىشود تا بفهميد كه اللّٰه به تنهايى رب شما است و ربى به جز او نيست، و چرا اندكى به فكر خود فشار نمىآوريد تا معنا و حقيقت معناى الوهيت و خلقت و تدبير را بفهميد.
=✼🌺🌸🌺✼=
📌توجه هر گونه نشر وکپی برداری از تمام یا بخشی از پیام بدون ذکر نام کانال،اشکال شرعی دارد.
🌺مؤسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر وعلوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
السلام_علیک_یاصاحب_الزمان_عج
اي قبله ي نمازگزارانِ آسمان
هجر تو کرده قامتِ اسلام را کمان
خورشید تابه کی به پس ابرها نهان
عجِّل علي ظهورکَ ياصاحب الزمان
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ
┄┄┄┅•🏴✻🏴••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با امام زمان (عج) معامله کن
#امام_زمان
#استاد_انصاریان
@moassese_nooralyaghin🏴
امام زمان علیه السلام چه ذکری را برای توسل به خودشان به شیعیان یاد دادند ؟
🔵 آیت الله مظاهری در درس اخلاق خود فرمودند:
🔹 یکی از علمای بزرگ، در زمان قدیم در تخت فولاد خدمت امام زمان«عج» رسیده بود و از آن حضرت درخواست «علم اکسیر»کرده بود، در حالیکه یاد گرفتن علوم غریبه حرام است و گفت و شنود و تعلیم و تعلّمش نیز حرام است.
🔺آن حضرت به او فرموده بودند:
علوم غریبه به تو چه ربطی دارد؟ من به جای آن ختمی به تو یاد میدهم که بهتر از اکسیر است، بعد فرموده بودند: به پنج تن و امام زمان«عج»توسّل پیدا کن و در توسّلهایت بگو:
🔹 «یا محمّد یا علی یا فاطمه یا حسن یا حسین، یا صاحب الزمان ادرکنی و لا تهلکنی».
🔺 آن عالم نقل میکند: وقتی حضرت فرمودند:«ادرکنی»، به ذهنم خطور کرد که باید بفرمایند:«ادرکونی»، یعنی برای درخواست کمک از پنج نور مقدّس، باید فعل جمع به کار ببریم، پس چرا ایشان فعل مفرد به کار برده و میفرمایند: «ادرکنی و لاتهلکنی»؟! وقتی چنین تصوری کردم، امام زمان«عج» تبسّم کردند و فرمودند: همین است که گفتم. برای اینکه واسطه فیض این عالم، اکنون من هستم.
یعنی اگر در زمان حاضر توسّلی به پیغمبر اکرم «ص» یا سایر حضرات معصومین «ع» بشود، فیض الهی به واسطه وجود مقدّس امام زمان به بندگان میرسد
@moassese_nooralyaghin🏴
🥣غذاهامون نذر حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
💠زيـارت حضـرت اميـرالمؤمنيـن
علیـهالسلام در روز یڪشنبـه
【اَلسَّلامُ عَلى الشَّجَرَةِ النَّبَوِيَّةِ وَالدَّوْحَةِ الهاشِمِيَّةِ المُضِيئَةِ المُثْمِرَةِ بِالنُّبُوَّةِ المُونِقَةِ بِالإمامةِ وَ عَلى ضَجِيعَيْکَ آدَمَ وَ نُوحٍ عَليهِما السَّلامُ، اَلسّلامُ عَلَيْکَ وَ عَلى أَهْلِ بَيْتِکَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْکَ وَ عَلى المَلائِكَةِ المُحْدِقِينَ بِکَ وَالحافِّينَ بِقَبْرِکَ يا مَوْلایَ يا أَمِيرَالمُؤْمِنِينَ هَذا يَومُ الاَحَّدِ وَ هُوَ يَوْمُکَ وَ بِإِسْمِکَ وَ أَنا ضَيْفُکَ فِيهِ وَ جارُکَ فَأَضِفْنی يا مَوْلایَ وَ أَجِرْنِی فإِنَّکَ كَرِيمٌ تُحِبُّ الضِّيافَةَ وَ مَأْمُورٌ بِالاِجارَةِ فَافْعَلْ ما رَغِبْتُ إِلَيْکَ فِيهِ وَ رَجَوْتُهٌ مِنْکَ بِمَنْزِلَتِکَ وَ آلِ بَيْتِکَ عِنْدَ اللهِ وَ مَنْزِلَتِهِ عِنْدَكُمْ، وَ بِحَقِّ ابْنِ عَمِّکَ رَسُولِ الله صَلَّى الله عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلّمَ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ】
🌸🍃سلام بر درخت طیبه نبوت و کهن درخت تنومند هاشمی ڪه درختی است تابان و بارور بہ نبوت و سرسبز و خرم بہ امامت و بر دو آرمیده در کنارت آدم و نوح علیهما السلام
سلام بر تو و بر خاندان پاک و پاکیزهات
سلام بر تو و بر فرشتگانی ڪه تو را
در برگرفته و اطراف قبرت را گرفتهاند
ای مولای من ای امیرمؤمنان
امروز روز یکشنبه است
و آن روز تو و بہ نام تو است
و من در این روز مهمان تو و در پناه توأم
پس ای مولای من پذیرائیم کن و پناهم ده
ڪه براستی تو کریمی و مهمان نوازی را
دوست داری و مأمور بہ پناه دادنی
پس انجام ده آنچه را ڪه من میل بدان دارم
و از تو امیدوارم بہ حق مقام و منزلت تو
و خاندانت نزد خدا و منزلت او در نزد شما
و بہ حق پسر عمویت رسول خدا درود
و سلام خدا بر او و آلش و بر همه شما باد
✧✾════✾✰✾════✾✧
🦋 زيـارت حضـرت فاطمـة الزهـراء
سـلام الله عليهـا
【اَلسَّلامُ عَلَيْکِ يا مُمْتَحَنَةُ إِمْتَحَنَکِ الَّذِی خَلَقَکِ فَوَجَدَکِ لِما امْتَحَنَکِ صابِرَةً أَنا لَکِ مُصَدِّقٌ صابِرٌ عَلى ما أَتَى بِهِ أَبُوکِ وَ وَصِيُّهُ صَلَواتُ الله عَلَيْهِما وَ أَنا أَسْألُکِ إِنْ كُنْتُ صَدَّقْتُکِ إِلاّ أَلْحَقْتِيِنی بِتَصْدِیقِی لَهُما لِتُسِرَّ نَفْسِی فَاشْهَدِی أَنِّی ظاهِرٌ بِوَلايَتِکِ وَ وَلايَةِ آلِ بَيْتِکِ صَلَواتُ الله عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ】
🌸🍃سلام بر تو اى آزمایش شده
آزمودت آن خدایى که تو را آفرید
پس تو را در آنچه آزمود بردبار یافت
و من مقام شامخت را تصدیق دارم
و بر آنچه پدرت و همچنین وصى او که
درود خدا بر ایشان باد آوردهاند صابرم
و از تو میخواهم که اگر تو را تصدیق کردهام
تصدیق مرا به آن دو نیز برسانى تا دلم را
شاد گردانى و گواه باش که من پشتگرم
به ولایت تو و ولایت خاندانت
صلوات الله علیهم اجمعین هستم
@moassese_nooralyaghin🏴
🌸🍃 🌸🍃
روز یکـشـنـبــه
🌸🍃 اذکــ📿ــار روز
◽️⇦《یـاذَالْجَـلاٰلِوَالاِڪْـرٰامْ》 100مرتبہ
◽️⇦ یـا فتـاح 489 مـرتبہ
🌸🍃 نمـاز روز یکشنبـه
◽️چهار رڪعت نمـاز بـجا آورد
◽️در هر رڪعت بعد از سـوره حمـد
◽️یک مرتبہ سـوره مُـلک
↶ مکان دهد خداوند او را در بهشت
در هر جا ڪه بخواهد
@moassese_nooralyaghin🏴
◀️سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی
⬅️ میرزا یونس مشهور به میرزا کوچک خان جنگلی (۱۲۵۹ش- ۱۳۰۰ش)، رهبر مشروطهخواه جنبش جنگل بود که بهدلیل نابسامانیهای داخلی بعد از مشروطه و تعرض و دخالتهای بیگانگان در ایران قیام و در رشت اعلام جمهوری کرد؛
↩️ اما با بروز اختلافات داخلی در دولت رشت، توافق قوای روس و انگلیس و قدرت یافتن دولت مرکزی، شکست خورد و در برف و بوران گرفتار شد و بر اثر سرما درگذشت
┄┄┄┅•🏴✻🏴••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #کلیپ «مادر غیرتمند»
👤 استاد #شجاعی
🔸 خودتون رو جدای از حضرت فاطمه(س) ندونید، ببینیم او برای امام زمانش چکار کرد ما هم همون کار رو بکنیم...
@moassese_nooralyaghin🏴