#تفسیر این #سوره با طرح سؤالاتی اساسی شروع میشود:
چرا #قرآن در #شب_قدر نازل شده؟
چرا بهتر از هزار ماه است؟
چرا ملائکه در این شب نازل میشوند؟
چرا سلام است؟
و نویسنده در چند خط رازگشایی مینماید که:
یکشب تقدیر از هزار ماه بی تقدیر بهتر است، چرا؟
چون آنها که #طرح ندارند و #نقشه ندارند، بهره نقشه دارها میشوند؛ چون ساختمانی که نقشه ندارد و عملههایش از صبح تا شبکار میکنند و بیحساب خراب میکنند و بیحساب میسازند عاقبت توالتش میان آشپزخانه سبز میشود و...
در این تفسیر از منظری نو به مسائل #اجتماعی نگریسته میشود و آنگاه معلوم میشود چرا #ائمه علیهمالسلام فرمودهاند این سوره بهترین #حجت برای #شیعه است.
📚 #کتاب
#تفسیر_سوره_قدر
استاد #علی_صفایی_حائری
#عین_صاد
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
#امیر_مهربانی_ها
🏴 #اميرالمؤمنين علیهالسّلام در سحرگاه شب نوزدهم، آن وقتی كه دل حضرت لبريز از ياد خدا و خشيت خدا بود در #مسجد_كوفه... شربت #شهادت را نوشيد و ضربت ابن ملجم بر فرق حضرت وارد آمد. در آن هنگام، ناگهان فرياد يك منادی بين زمين و آسمان بلند شد: پايههای هدايت ويران و منهدم شد. دل مردم تكان خورد. همه گوشها را تيز كردند... ناگهان شنيدند كه همان فرياد باز مجدّداً ندا سر داد:
#قتل_علی_المرتضی؛
علی مرتضی كشته شد!
📚 #کتاب
#نقش_نگار ص ۱۸۶
🔻مروری بر زندگانی امیرالمؤمنین علی(علیهالسّلام) برگرفته از بیانات #آیتالله_خامنهای(مدّظلّهالعالی) #رهبر_معظم_انقلاب
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
⁉️ #شبهه
اگر در آیه ولایت، مراد خدا یک نفر یعنی حضرت علی است چرا کلمه «الذین،کسانی» به صورت جمع آمده؟ میگویید از باب تکریم و احترام به حضرت علی است پس چرا در تمامی آیات قرآن که به پیامبر اسلام اشاره شده با ضمایر مفرد «ک» و «انت،تو» به پیامبر خطاب شده؟ آیا حضرت علی بالاتر از پیامبر است؟!
🌷 #پاسخ
در این بحث چند سوال مطرح شده:
چرا «الذین» در #آیه_ولایت (55 #سوره_مائده) به صورت جمع آمده است؟ درباره این آیه که دلالت بر ولایت حضرت #امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب-ع- دارد بحثهای مفصلی هست که یک کتاب مستقل میطلبد و ما از این بحث صرف نظر میکنیم و فقط پاسخ اشکال در کلمه «الذین» که برای جمع به کار رفته ولی مقصود از آن فقط یک نفر میباشد، را بررسی میکنیم.
پاسخ1: نظیر این مورد در قرآن آمده است که اهل سنت متفق هستند که جمع آمده ولی مقصود یک نفر بوده است مانند: آیه 1 #سوره_ممتحنه:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاءَ تُلْقُونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ... تُسِرُّونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ...
مرجع ضمیر در «الیهم» به یک نفر برمی گردد و آن حاطب بن ابی بلتعه است که با قریش و دشمنان اسلام مکاتبه سری داشت.
آیه 8 #سوره_منافقون:
يَقُولُونَ لَئِن رَّجَعْنَا إِلَى الْمَدِينَةِ لَيُخْرِجَنَّ الْأَعَزُّ مِنْهَا الْأَذَلَّ
قائل این سخن «یقولون» فقط یک نفر است و آن جناب عبدالله بن ابی بن سلول است.
آیه 215 و 219 #سوره_بقره: «یسئلونک ماذا ینفقون» در حالی که سائل فقط یک نفر است.
آیه 274 #سوره_بقره: «الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُم بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلَانِيَةً» در حالی که مقصود یک نفر میباشد.
شیعیان میگویند: «الذین» درباره حضرت علی بن ابی طالب -ع- است(یک نفر) و برخی از بزرگان اهل سنت میگویند: درباره جناب ابوبکر است(یک نفر) جالب تر آن است که در آیه:
يَقُولُونَ نَخْشَىٰ أَن تُصِيبَنَا دَائِرَةٌ «52مائده»
میگویند: گوینده آن جناب عبدالله بن ابی بن سلول است در حالی که این آیه هم درمیان همین آیات مورد بحث ما است یعنی آیه 52 سوره مائده که سه آیه قبل از آیه ولایت است. پس قرآن کریم از این اسلوب که جمع به کار ببرد و مقصودش یک نفر باشد استفاده کرده است حتی چند آیه قبل از آیه ولایت.
البته این سخن در #آیه_مباهله به صورت واضح تری به کار رفته(61 آل عمران) در آنجا هم «ندع» دعوت میکنیم، «ابناءنا» پسرانمان و «نساءنا» زنانمان، «انفسنا» خودمان (جانهایمان) همگی به صورت متکلم مع الغیر آمده ولی مراد از آن ها مفرد است یعنی در «ندع» شخص حضرت #رسول_اکرم -ص- و در «نساءنا» فقط #حضرت_زهرا -س- و در «انفسنا» هم فقط حضرت علی-ع- مقصود میباشد و درباره «ابناء» نیز دو نفر میباشد که در عربی برای دو نفر صیغه جمع به کار نمیرود.
📚 #کتاب
#هارون
آیتالله #حامد_وفسی
📌 بررسی و تحقیق درباره مقام و منزلت حضرت #امام_علی ابن ابی طالب علیه السلام
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
🏴 تَهَدّمت والله ارکانُ الهُدی، وانطمست والله نجوم السماء وأعلام التقى، وانفصمت والله العروة الوثقى، قُتِلَ ابن عم محمد المصطفى، قُتِلَ الوصي المجتبى، #قتل_علی_المرتضى، قُتِلَ والله سيد الأوصياء، قتله أشقى الأشقياء
#امیرالمؤمنین حضرت علی -علیه السلام- فرمودند:
إِنَّا صَنَائِعُ رَبِّنَا وَ النَّاسُ بَعْدُ صَنَائِعُ لَنَا
▪ما ساخته پروردگارمان هستیم و مردم پس از آن ساخته ما هستند.
📚 #نهج_البلاغه نامه ۲۱
⚫️ شهادت مولای متقیان، اسدالله الغالب، امام علی ابن ابی طالب -علیه آلاف التحیة والثناء- تسلیت باد
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
✨ ✨ ✨
#شب_قدر کدام شب است؟
🔹شب قدر حقيقتى است كه شبهاى مختلفى هر كدام به قدر خود از آن بهره دارد. حقيقت شب قدر نزول حقائق عالم و حوادث سال آتى بر #قلب_امام عليهالسّلام است
🔹...مرتبه کامل شهود اين حقائق و نزولش بر قلب امام به حسب روايات، شب بيست وسوّم #ماه_مبارک_رمضان است، ولى براى استفاضه از آن شب بايد از قبل آمادگى لازم را تحصيل نمود.
🔹اعمال تمام شبهاى ماه رمضان در دريافت آثار و برکات شب قدر تأثير دارد و عبادت و إحياء شب نوزدهم و شب بيست ويکم نيز در استفاضه از شب قدر تأثير بسيار زيادى دارد؛ چون در هر يک از اين شبها مراتبى از حقائق شب قدر براى اولياء خدا منکشف مى شود و هر کدام حظّى از ليلةالقدر دارد؛
🔹لذا ائمّه هدى عليهم السّلام در پاسخ راويان، اين شب را تعيين نفرمودند تا وسيله اى شود که مؤمنين هر سه شب را به عبادت مشغول باشند و بهره شان از حقيقت شب قدر أوفى و أکمل گردد.
📚 #کتاب
#نور_مجرد ج 2 ص 373
آیةالله حاج سیدمحمدحسین حسینی طهرانی قدّس سرّه
#علامه_طهرانی
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
🎙 #کتاب_صوتی
📚 #خون_دلی_که_لعل_شد (خاطرات حضرت #آیتالله_خامنهای از زندانها و تبعید دوران مبارزه با رژیم طاغوت)
http://book-khamenei.ir/uploads/audio-player/index_audio.html
این #کتاب ترجمهی فارسی کتاب «إنّ مع الصّبر نصراً» است که پیش از این به زبان عربی در بیروت منتشر و توسط #سید_حسن_نصرالله معرّفی شد.
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 روایتی از #نامه انتقادی مرحوم #آیتالله_بهجت(ره) به #امام_خمینی(ره) و پاسخ حضرت امام به #آیتالله_مصباح برای ایشان
استاد #احمد_رهدار
#مردم
#حکومت
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
آیا #کرونا جنگ بیولوژیکی است در خدمت پروژه کنترل #جمعیت ؟
#برتراند_راسل فیلسوف، مورخ و اندیشمند شهیر #انگلیسی به عنوان یکی از نظریهپردازان طرحها و توطئههای کاهش جمعیت جهان، در #کتاب #نقش_علم_درجامعه مینویسد:
ما امروز ادعا نمیکنیم که #کنترل_فرزندآوری تنها راه #کنترل_جمعیت جهان است؛ تاکنون جنگ و کشتار نیز در این رابطه ناامیدکننده بوده است، اما شاید جنگهای #باکتریایی و #بیولوژیکی مؤثرتر باشد. اگر بتوان در هر نسل، یکبار «مرگ سیاه» را گسترش داد(مرگ سیاه اشاره دارد به اپیدمی #طاعون در قرن ۱۴ میلادی که منجر به مرگ حدود ۲۰۰ میلیون انسان شد) آنگاه بازماندگان میتوانند آزادانه زندگی و تولیدمثل کنند. بنابراین سه راه برای ثبات جمعیت جهان وجود دارد؛ کاهش بارداری، کشتن مردم با جنگهای بسیار مخرب بیولوژیکی و بدبخت کردن تودههای مختلف بهاستثنای یک اقلیت قدرتمند.
📚 #کتاب
#جنگ_جهانی_جمعیت
#صالح_قاسمی
۳۰ اردیبهشت #روز_ملی_جمعیت
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
✨ ✨ ✨
بانو! زمانی که با زمانه ی خویش نساختی، و با مَسندنشینان و اَمربَرانِ ایشان کنار نیامدی، و آنچه را که جاهلان می ـگویند، جاهلانه باز نگفتی، لاجرم به تبعیدِ اَبَدیِ روح گرفتار خواهی شد ــ حتّی اگر در کُنجِ منزلی در شهری ساکن باشی؛ و اگر بر نپذیرفتن پای فشردی، آواره اَت خواهند کرد، یا به زندان َـت خواهند انداخت و به دارَت خواهند کشید.
📚 #کتاب
#مردی_در_تبعید_ابدی (براساسِ زندگیِ ملاصدرای شیرازی صَدرالمُتِألِّهین)
#نادر_ابراهیمی
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
#حکیم_متأله
جناب صدرالمتألهین... #سرآمد_اهل_توحید
📚 #کتاب
#شرح_چهل_حدیث ص 456
#امام_خمینی(ره)
—---—
🔸 مكتب فلسفی #صدرالمتألهين همچون شخصيت و زندگی خود او، مجموعه ی در هم تنيده و به وحدت رسيده ی چند عنصر گرانبهاست.
در فلسفه ی او از #فاخرترين_عناصر_معرفت يعنی #عقل_منطقی، #شهود_عرفانی و #وحی_قرآنی در كنار هم بهره گرفته شده و در تركيب شخصيّت او تحقيق و تأمّل برهانی و ذوق و مكاشفه ی عرفانی و تعبّد و تديّن و زهد و انس با كتاب و سنّت، همه با هم دخيل گشته ( ۱خرداد ۷۸ مصادف با روز بزرگداشت #ملاصدرا)
🔹 امام(رضوان اللَّه عليه) چكيده و زبده ى مكتب ملاصدراست(۸ آذر ۸۶)
#مقام_معظم_رهبری
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
🌹وَ مَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ
🔰 #قدس، خرمشهر دیگر میشود
📿 خدای جبهه ها، خدای خرمشهر
#روز_قدس و
سالروز #آزادسازی_خرمشهر در عملیات #بیتالمقدس (۱۳۶۱) و روز مقاومت، ایثار و پیروزی گرامی باد
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
#احیاء شب عید
🔶 هر کس #شب_عید (فطر) و #شب_نیمهشعبان را احیا بدارد، قلب او در روزی که قلبها میمیرد، نخواهد مرد.
#رسول_خدا صلّی الله علیه و آله
📚 ثواب الأعمال ص ۷۷
✅ آیا درباره روز #عید_فطر مردم باید به حکم مرجع تقلید خود رجوع کنند یا حاکم اسلامی؟
در اینجا یک بحث وجود دارد که آیا این موضوع یک بحث اجتماعی و حکومتی است که نظر حاکم در آن ترجیح داشته باشد یا خیر. اینطور که در نظر مراجع و بیان #مقاممعظم_رهبری دیده میشود، تشخیص روز اول ماه بودن یا نبودن را یک امر حکومتی نمیدانند و آقا نیز در یکی از خطبههای عید فطر اشاره کردند که این یک موضوع فقهی است و هرکس باید به فتوای فقیه خود رجوع کند. نظر مراجع نیز در این موضوع مانند آقا است.(حجتالاسلام موحدنژاد، عضو ستاد استهلال رهبرمعظم انقلاب)
🔰 #مراجع زیر فردا(دوشنبه) را عید فطر اعلام کرده اند.
#آیتالله_مکارمشیرازی
#آیتالله_سیستانی
#آیتالله_سبحانی
#آیتالله_شبیریزنجانی
#آیتالله_وحیدخراسانی
#آیتالله_جوادیآملی
#آیتالله_صافیگلپایگانی
🌸 عید سعید فطر
🌹 #اسعدالله_ایامکم
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
✨🔅✨
#رفیق
حضرت آیةالله سیدمحمدحسین طباطبایی
#علامه_طباطبایی استاد آیةالله سیدمحمدحسین حسینی طهرانی
#علامه_طهرانی
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
🔰 منتخبی از متن پیام #رهبر_معظم_انقلاب به مناسبت آغاز به کار #مجلس_یازدهم
#امامراحل عظیمالشّأن، #مجلس را در #رأسامور دانستند؛ این را میتوان جامعترین تعبیری دانست که شأن مجلس و نیز وظیفهی آن را در یک جملهی کوتاه اعلام میکند. اگر قانون را، راه و مسیر کشور به سمت قلّهها و مقصدهایی بدانیم که در قانون اساسی معیّن شده است، مجلس، متعهّد این ریلگذاری و رهگشاییِ حیاتی است.
همهی دستگاههای حکومتی و مردمی و همهی آحاد، وظیفه دارند از این مسیر حرکت کنند. ضمانت اجرای این وظیفه نیز -علاوه بر قوّهی قضائیّه که مسئولیّتش تضمین اجرای قانون است- در خود مجلس پیشبینی شده است که حقّ تحقیق و تفحّص، حقّ ردّ و قبول مدیران ارشد قوّهی مجریّه، حقّ تذکّر و سؤال و استیضاح، از آن جمله است. پس اگر قانون، درست و بسنده و قابل اجرا باشد و از ضمانتهای اجرای آن بدرستی استفاده شود، کشور به هدفهای والای خود دست مییابد. این است شأن والای مجلس و این است تکلیف حیاتی و مهمّ آن.
نمایندگان مجلس با شناخت درست از شرایط و اولویّتهای کشور و با کارشناسی و با حضور فعّال و منظّم و با پاکدستی و امانتداری، وظیفهی قانونگذاری و دیگر وظایف خود را انجام دهند، مجلس، نقطهی امید مردم و نقطهی اتّکاء مجریان، و به معنی حقیقی، در رأس امور کشور خواهد بود و چنین مجلسی در رساندن کشور به هدفهای والا، سهم بسزا خواهد داشت.
آفت عمده، سرگرم شدن نماینده به حواشی زیانبار، یا وارد کردن انگیزههای ناسالم شخصی و جناحی، یا سهلانگاری در کار، یا دستهبندیهای احیاناً ناسالم قومی و منطقهای و قبیلهای و امثال آن است.
در حال حاضر، #اقتصاد و #فرهنگ در صدر فهرست اولویّتهای کشور است.
در باب اقتصاد، علاوه بر مشکلات عمدهی مشهود، باید اذعان کنیم که در دههی پیشرفت و عدالت، نمرهی مطلوبی در باب #عدالت به دست نیاوردهایم. این واقعیّتِ ناخواسته باید همه را به #تلاشفکریوعملی در باب معیشت طبقات ضعیف، به مثابهی اولویت، وادار سازد. توصیهی صاحبنظران به ما میگوید که راه درست برای این مقصود اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملّی یعنی: اشتغال، تولید، ارزش پول ملی، تورم، اسراف و امثال آن است.
سیاستهای کلّی اقتصاد مقاومتی در این زمینه، راهنمای معتبری است. توجّه به تنظیم برنامهی هفتم که در شمار وظایف نزدیک مجلس یازدهم است و نیز توجّه به کاهش نقش تعیینکنندهی نفت خام در منابع مالی دولت که خود فرصت مغتنمی برای ترسیم خطّ اقتصادی کشور است، توصیهی دیگر اینجانب به شما عزیزان است.
در اقدام به وظیفهی نظارتی، تأکید اینجانب بر #رعایت #تقوا و #انصاف و #اجتناباز_حبّو_بغضهای شخصی و جناحی است. نه حقّی از مدیر و مجری خدوم و زحمتکش ضایع شود و نه اغماض و اهمالِ بیمورد صورت گیرد.
#همکاری نمایندگان با یکدیگر، #درهمتنیدگی تجربهی #مجربان با شور و حرارت #جوانان و تازهواردان، مسابقه در عمل پاکیزه و نیکو و عدم مسابقه در احراز این یا آن جایگاه، موضعگیریهای انقلابی در حوادث مهمّ جهانی و داخلی، اهتمام به مرکز پژوهشها و دیوان محاسبات، صدور آرامش و اطمینان به افکار عمومی کشور در نطقها، تعامل برادرانه با قوای مجریّه و قضائیّه، نسخ قوانین زائد و مزاحم، و اجتناب از تکثّر و تراکم قوانین، توصیههای دیگر اینجانب به شما نمایندگان ملّت است. مطمئنّم که رعایت این سرفصلها به #ملتایران ثابت خواهد کرد که انتخاب آنان درست بوده است و میل به حضور در انتخابات را در آنان افزایش خواهد داد.(۷ خرداد ۹۹)
🏢 ۷ خرداد ۵۹ افتتاح اولین مجلس شورای اسلامی 🇮🇷
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
السلام علیکم یا انصار الحسین علیه السلام
امروز ۵ شوال سالروز ورود حضرت #مسلمبنعقیل به کوفه
#مردی_تنها
#کوفی_بی_مروّت
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
حجت الاسلام #محمدرضا_زائرى
🔸يكي از ايرادهايی كه غالبا به #مراجع_تقليد و علماي حوزه های علميه گرفته میشود اين است كه در معرفی و تبيين دين بر #فقه متمركز هستند و همه چيز را از منظر محدود فقاهت و مسايل شرعي نگاه مي كنند. بسياری از مردم ميپرسند چرا در #رسالههای_عمليه و #توضيح_المسايل از گستردگی و عظمت دين تنها جنبه های محدودی از احكام شرعی طهارت و نجاست يا عبادات و معاملات ديده میشود؟
🔹بايد اين واقعيت را پذيرفت كه متأسفانه به صورت ناخواسته #دين_اسلام كه دارای ابعاد مختلف اخلاقی و اعتقادی و مناسكی است به اين ترتيب تنها از همين منظر معرفي ميشود و به دليل تمركز فقها بر جنبه های حقوقی و احكام شرعی گاهی از تبيين و معرفی ابعاد ديگر برای مخاطب عام غفلت شده است.
🔸بزرگان و عالمان خود اعتراف دارند كه در ميان جنبه های سه گانه دين (اخلاق و عقايد و احكام) كمترين نقش و سهم به احكام و مسايل عملی اختصاص يافته است و تأكيد پيشوايان دين نخست بر #اعتقاد و #اخلاق است، اما به دلايل مختلف از جمله ضرورت نظام بخشی به روابط اجتماعب دينداران و ساختار آموزشی و تربيتی حوزه ها به مرور اين بخش حقوقی و فقهی از ساير ابعاد پررنگ تر و فربه تر شده است.
🔹شايد كساني كه اين انتقاد را مطرح ميكنند از اين جهت حق داشته باشند كه عموم مردم از آن اندازه احاطه علمي برخوردار نيستند كه بتوانند قرآن كريم و روايات و احاديث متنوع را بررسي كنند يا از كتابهاي متعدد اخلاقي و منابع گوناگون معرفتي بهره مند شوند.
اين ضرورت از سالها پيش به صورت جدي احساس مي شد و نياز به تدوين كتابهايي در اين عرصه موجب شد تا آثاری همچون #مفاتيح_الحياة #آيتالله_جوادی_آملی در اين زمينه منتشر شود.
🔸دكتر #محسن_اسماعيلی هم كه #كتاب #مهر_و_ماه را برا جبران اين نقيصه تأليف كرده است در مقدمه اين كتاب به تأييد مرحوم #آيتالله_حاجآقا_مجتبى_تهرانی و نظر ايشان برای انتشار اين اثر اشاره ميكند و مينويسد:
"تمركز رساله های موجود بر احكام فقهي خود به خود پيام آور اصالت انحصاري فقه و موجب به حاشيه راندن عقيده و اخلاق شده است. بسياري از مردمان مؤمن و حقيقت جو گمان مي كنند تنها واجبات و محرمات فقهي است كه نبايد فراموش شود، در حالي كه اهميت و تأثير رعايت بايدها و نبايدهاي عقيدتي و اخلاقي براي ساختن فرد و جامعه بسيار بالاتر و بيشتر است و اصولا فقه منهاي عقيده و اخلاق، نه انسان مطلوب را مي سازد و نه اجتماع آرماني را"
🔹دكتر محسن اسماعيلی كه همزمان با تحصيل حقوق در دانشگاه و رسيدن به جايگاه عضو حقوقدان شوراي نگهبان، تحصيلات حوزوي خود را تا بالاترين مدارج طي كرده و به عنوان اولين و تنها عضو غير معمم وارد مجلس خبرگان شد مجتهد و طبيعتا سزاوار ترين كسي است كه مي تواند كتابي براي پركردن اين جاي خالي بنويسد.
او اين كتاب را براساس حديثی نوشته كه از #پيامبر_اسلام در بيان وظايف اخلاقي و حقوق اجتماعي نقل شده و در ساختار كتاب فضايي براي تبيين رهيافت هاي عملي قرار داده تا اصول اخلاقي را همچون احكام شرعي به عنوان دستورات دين براي زندگي اجتماعي تشريح كند.
🔸همچنين در پايان كتاب مجموعه ای از مسايل به عنوان احكام اخلاقی با همان سياق توضيح المسايل مراجع تقليد اضافه شده است، با اين تفاوت كه اگر در رساله های عمليه هر كسی تنها با برداشت و تشخيص فقهي مرجع تقليد خود مواجه است در اينجا با مجموعه اي از احكام اخلاقي و اجتماعي روبرو مي شود كه بر اساس دستورات دين براي همه مردم مشترك است و اختصاص به شخص يا گروه خاصي ندارد.
🔹برخي از فصول اين كتاب عبارتند از:
"برآورده كردن نيازها، وساطت و ميانجيگري، خوش سخني، ارشاد و راهنمايي، ياري رساني در مقابل ظلم". غنای متن كتاب و شيوه كاربردي تدوين آن در كنار رويكرد جامع و همه جانبه نويسنده در ارائه الگويي براي زندگي مطلوب فرد و جامعه آرمانی باعث شده است كه اين كتاب برای عموم مردم مفيد و خواندنی باشد.
🔸خواننده "مهر و ماه" از سويی #جامعيت_دين در فراگيری ابعاد مختلف زندگي را مشاهده ميكند و از سوی ديگر ميبيند كه دين در همه اين حوزه ها نقشه عملي دارد و با حكم صريح و روشن بايدها و نبايدهايي را در اين عرصه ها مشخص كرده است. مقدمه دقيق و مهم اين كتاب و نيز پيوست هاي پاياني آن هم براي مخاطبان خاص مانند طلاب و دانشجويان به صورت ويژه قابل استفاده خواهد بود.
🔹اگر بعد از اين كسی از رويكرد غالب رساله های شرعی گلايه داشت و پرسيد: چرا در رساله هايشان نمی نويسند كه دروغ و غيبت حرام است؟ اين كتاب را به او معرفی كنيد.
📚 #کتاب
#مهر_و_ماه عنوان فرعی"رساله ای در باب حقوق اجتماعی و احكام اخلاقی"
#محسن_اسماعيلی
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigh
#امام_سید_روح_الله
#امام_خمینی
🏴 🏴 🏴
در طول تاريخ اسلام بعد از زمان ائمه -عليهم السّلام- تا امروز، بنده هيچ يك از علما و بزرگان را سراغ ندارم كه بقدر امام رضوان الله تعالى عليه واعلی الله مقامه الشريف، به جامعه ى اسلامى عموماً و به شيعه خصوصاً خدمت كرده باشد. خوب علماى بزرگى هستند، بودند بنده تا حدودى هم به شرح حال بزرگان وقوف دارم و تا اندازه اى، قدر كارهايشان را می دانم.
اما آن كارى كه اين بزرگوار انجام داد از نوع كار #انبيا بود، نه از نوع كار علما؛ اگر چه علما ورثه ى انبيا هستند، اما آن عالمى كه توانسته باشد #شأن_وراثت را تحقق ببخشد، او را ما ديگر غير از اين بزرگوار نداشتيم.
شما مقايسه كنيد اينها را(علمای بزرگ نظیر سیدمرتضی و سیدبن طاووس) با امام.
ببينيد اصلاً فاصله، فاصله ى زمين و آسمان بگوييم؟!
فاصله ى بين انسانهاى معمولى با پيغمبران بگوييم؟!
چه جورى تعبير كنيم اين فاصله را؟ اصلاً اين فاصله ى معنوى بين امام و ساير علما را چه جورى می شود ترسيم كرد و چه كسى را می شود با امام مقايسه كرد در اين زمينه ها؟!
اصلاً يك چيز عجيبى است، شخصيت امام واقعاً يك #استثناست.
نه پيش از او چنين كسى آمده و نه بعد از او من گمان می كنم بتواند چنين كسى بيايد.
يا تا آن حدود كسى پرواز كند.
مثل او كه هيچ، به آن حدود هم كسى نمی تواند پرواز كند.(۲۷ اردیبهشت ۱۳۷۲ بیانات در دیدار اعضای ستاد برگزاری مراسم ارتحال)
📚 #کتاب
بیانات #رهبر_معظم_انقلاب
منشور حوزه روحانیت جلد ۸ ص ۱۴۹ به بعد
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
نظر #علامه_حسنزاده_آملی درباره بنیانگذار کبیر انقلاب:
اگر اسم کار مرا لوسبازی نمیگذاشتند، اسم کتابم را میگذاشتم «عیون خمینی»
▫️زمانی ایشان [علامه حسنزاده آملی] میفرمود اگر اسم كار من را لوسبازی نمیگذاشتند و اگر تلقیِ خوشی صورت میگرفت و مصون بود از تلقیهای ناخوش، من این #كتاب #عیون_مسائل_النفس را - که در مسائل نفس است و كتاب مهمی است - و كتاب سر پیری من است، مال ایام جوانیام نیست، یعنی یك عمر كار كردهام و حاصلش این شده است، اسم این كتاب را میگذاشتم «عیون خمینی».
#آیةالله_حسن_رمضانی از شاگردان علامه حسن زاده آملی
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
➕/🔻اخبات و انکسار باطنی است که انسان را به وصال رحمت حق می رساند.
🔻اگر روزى به ما بگویند آیا حاضرى نبى یا امامی را بکشى؟ جواب ما منفى است و حتى از این سؤال، وحشت هم مى کنیم. احساس مى کنیم که این گناهان، گناهان ما نیست و بین ما و آنها، حائل ها و واسطه هاى زیادى وجود دارد. اما حقیقت این است که انسان از هیچ یک از ذنوب و سیئات و گرفتارى ها دور نیست؛ آدمى با هیچ یک از اینها فاصله اى ندارد.
🔻اعتقادم این است که ما هنوز در فضاى این گناهان قرار نگرفته ایم. هنوز مجبور نشده ایم که به خاطر محبوب هامان دست به هرکارى بزنیم. همه فرعونیم، فقط مصرهاى ما کوچک و بزرگ مى شود. من در محدوده خانه ام، مادر و پدرم، فرزند و عیالم، فرعونى هستم و «أَنَا رَبُّکُمُ الاعْلى» را در آن حد دارم و در این زمینه قدم برمى دارم.
ما باید این حالت را براى خود تصور کنیم که ممکن است در همین مجلس، شرایط طورى شود که تصمیم بگیریم ولىّ خدا را تکه تکه کنیم.
🔻اگر این معنا را از خود دور ندیدیم، این سؤال مطرح مى شود که پس چه چیزى ما را سر پا نگاه مى دارد و به ما استقامت مى دهد؟!
📚 #کتاب
#اخبات
استاد #علی_صفایی_حائری
#عین_صاد
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
سوفی! اگر من می خواستم در اين درس ها
تنها يك چيز به تو ياد دهم، آن بود كه :
" در #قضاوت عجله نكن "
📚 #کتاب
#دنیای_سوفی
#یوستین_گردر
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
۱۱گفتار در باب تولید علوم انسانی.فرحانی.pdf
2.18M
📚 #جام_جم_اجتهاد (جلداول)
👈 یازده گفتار در باب تولید
#علوم_انسانی_اسلامی
🔰 استاد #علی_فرحانی
🔅🔅🔅🔅🔅
✅ فهرست گفتارها:
1- تاثیر جهان بینی در اسلام شناسی
2- جایگاه و ارزش انواع جهان بینی
3- علوم انسانی بدون پیش فرض
4- استخلاف و دین
5- فقه علم یا فلسفه علم؟
6- اعتبار و تعبد در دین
7- پله پله تا ملاقات خدا
8- اجتهاد جواهری با رعایت عنصر زمان و مکان
9- فلسفه اجتهاد
10- فقه جواهری کدام است؟
11- جایگاه و اهمیت کتاب مناهج الوصول #امام_خمینی(ره)
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
🌀 ضعف #مبانی_معرفتی
💠 ما در اوایل انقلاب جوانهایی را داشتیم که اینها مردمان مسلمانی بودند و برای اسلام وارد میدان شده بودند امّا چون مبانی معرفتیشان ضعیف بود، پایههای معرفتیشان محکم نبود ــ حالا به هر دلیلی محکم نبود ــ اینها جذب گروههای #التقاطی شدند و از یک #جوان_مومن سالمِ اسلامطلب و مؤمن تبدیل شدند به کسانی که بر روی هممیهن خودشان اسلحه کشیدند، جوان را، پیر را، کاسب بازاری را هدف قرار دادند و آماج حملهی خودشان قرار دادند و آن فجایع را، آن جنایات را به وجود آوردند؛ به خاطر #ضعف_مبانی_معرفتی جذب آن گروههای ناسالم شدند و به این راهها کشانده شدند؛ آخر هم سر از زیر پرچم صدّام درآوردند؛ یعنی آخرش هم کارشان به اینجا رسید؛ منشأ همهی اینها همان #عدم_استقرار_فکری بود.
🔸 کسان دیگری در همان زمان بودند ــ ما میشناختیم افراد را، بنده قبل از انقلاب با خیلی از این افراد آشنا بودم در همین مجموعههای گروهی و مانند اینها ــ که قرص و محکم ایستادند؛ چون مبانی فکریشان درست بود، با کتابهای #شهید_مطهری مرتبط بودند، با تفکّرات #علامه_طباطبائی آشنا بودند، با حرفهای مرحوم #شهید_صدر آشنا بودند، مبانی فکری و معرفتیشان محکم بود، [لذا] قرص و محکم ایستادند؛ بعضی هم مبانی معرفتیشان ضعیف بود و متأسّفانه رفتند.
🔘 یا بعدها در اوایل انقلاب کسانی کارهای انقلابی کردند و بعد از مدّتها جزو پشیمانها شدند -جمع پشیمانها- که یکی از مسائل انقلاب ما عبارت از همین مسائل #حضرات_پشیمان است که یک روز انقلابی بودند و بعد، از انقلابی بودن پشیمان شدند.(١٣٩٩/٠٢/٢٨)
#رهبر_معظم_انقلاب
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha