تفسیر سوره نباء.استادطاهر زاده 6.mp3
11.68M
#استاد_طاهرزاده #تفسیر_صوتی #تفسیر_عرفانی #سوره_نباء #نباء
💢جلسه ششم
🌱🌱🌱
☑️ ☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت امیر المومنین امام علی علیه السلام .التماس دعا
🌴🌴🌴
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
یوسف 17.mp3
14.57M
#استاد_رنجبر #تفسیر_صوتی #تفسیر_عمومی #تفسیر_روان #سوره_یوسف #یوسف
💢جلسه هفدهم
🌱🌱🌱
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪️با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #یوسف را می توانید گوش کنید.
☑️ ☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرات معصومین سلام الله علیهم اجمعین.التماس دعا
🌴🌴🌴
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#دعا
#قرآن
📌#دعاهای_قرآنی (۲٢)
▫️در قرآن مجید، علاوه بر آیاتى که اهمّیّت دعا را به طور کلّى بیان مى کند، نمونه هایى از دعا نیز آمده است که بسیار پرمعنا و پرمحتواست و سزاوار است در قنوت نمازها و در سجده آخر و تعقیبات و به طور کلّى در مواقع دعا از آنها استفاده شود که امید اجابت در آن فراوان است.
▫️بخشى از این دعاها بر زبان انبیاى بزرگ جارى شده و بخش دیگرى را خداوند به بندگان مى آموزد.
▫️برخی از این دعاها (به ترتیب سوره هاى قرآن) را یادآوری می کنیم.
♤♤♤
رَبِّ إِنِّى لِمَآ أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَیْرٍ فَقِیرٌ.[آيه ۲۴ سوره قصص]
♤♤♤
پروردگارا، به هر خیر و نیکى که تو بر من فرو فرستى نیازمندم.
♤♤♤
‘My Lord! I am indeed in need of any good You may send down to me!’
♤♤♤
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۷۷ – ۶۳ #سوره_فرقان
🔲#عباد_الرحمان
#بندگان خدا و کسانی که #تزکیه نفس کرده اند صفات زیر به خوبی از آنها مشاهده می شود:
☑️اوّل: در روی زمین بدون تشریفات و بدون #تکبّر سهل و ساده راه می روند.
☑️دوّم: وقتی با دشمن و افراد #جاهل روبرو می شوند برای آنها جز #سلامتی نمی خواهند.
☑️سوّم: در شبها وقتی همه به خواب رفته اند آنها در مقابل پروردگارشان #سجده می کنند و یا ایستاده با او حرف می زنند.
☑️چهارم: در مناجاتهایشان بیشتر درباره #نجات از عذاب های #جهنّم سخن می گویند.
☑️پنجم: آنها وقتی #انفاق می کنند دقیقا به قدر نیاز دیگران عمل می کنند و کم و زیادی در انفاقشان وجود ندارد.
☑️ششم: آنها به هیچ #قدرتی و هیچ وسیله ای مستقلاً توجّه ندارند و فقط و فقط همه چیز را اصالتا از خدا می خواهند.
☑️هفتم: هیچ کس را بدون آن که مجوزی از جانب خدای تعالی داشته باشند نمی کشند و یا عِرض و #حیات او را از دست او نمی گیرند.
☑️هشتم: آنها هیچ گاه #زنا نمی کنند زیرا کسی که زنا کند گناه بزرگی کرده و روز #قیامت عذابش مضاعف می شود و در آن عذاب همیشه با ذلّت می ماند.
☑️نهم: آنها برای گناهانشان #توبه می کنند و اعمالشان را شایسته قرار می دهند که خدای تعالی در این صورت گناهان آنها را به #حسنات مبّدل می کند. زیرا خدای تعالی به اینها #مهربانی خاصّی دارد و به طور کلی کسی که توبه کند و تزکیه نفس نماید و عمل #صالح انجام دهد خدای تعالی توبه اش را قبول می کند.
☑️دهم: آنها هیچ گاه #شهادت باطل و به #ناحق نمی دهند.
☑️یازدهم: آنها وقتی با #گفتار و رفتار #بیهوده برخورد می کنند به آنها توّجه نمی نمایند بلکه کریمانه از #لغو اعراض می کنند.
☑️دوازدهم: آنها وقتی که #آیات الهی را متذکر می شوند با دقّت و چشم باز و گوش باز در مقابل آن سر فرود می آورند.
☑️سیزدهم: آنها در #مناجاتشان برای دنیایشان از خدای تعالی می خواهند که #همسران و #فرزندان خوبی داشته باشند تا روشنایی #چشم آنها باشند.
☑️چهاردهم: آنها در مناجاتشان از خدای تعالی می خواهند که مقام #امامت و مربّی بودن را برای اهل #تقوی پیدا کنند و آنها را در مراحل تقوی به پیش ببرند.
☑️پانزدهم: خدای تعالی توجّه به دعاهای آنها می کند و #بندگان خوب خودش را به خاطر تحمّل مشقّاتی که در راه #بندگی کشیده اند به غرفه های #بهشت وارد می نماید و #تحیت و سلام برای آنها می فرستد و همیشه در این بهشت خوب استقرار پیدا می کنند.
♧♧♧
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#نکته
💢#حرام درمان نمی کند!
🔰قال رسول اللّه صلى الله عليه و آله:
مَنْ تَداوى بِحَرامٍ، لم يَجْعَلِ اللّه ُ فيهِ شِفاءً.
♤♤♤
هر كس با #حرام به مداوا بپردازد خداوند در آن #شفا قرار نمى دهد. [كنزالعمال، ح 28318]
■■■
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#مثالهای_قرآن 86
#مثل #درخت #پاکیزه #ناپاک #اصل #ثابت #فرع #ایمان #عمل #صالح #توحید
🌱🌱🌱
⏪22-مَثَل درخت پاکیزه و درخت ناپاک (4)
( اءَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثلا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ اءَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاَّءِ تُؤْتِیَّ اءُکُلَهَا(232) کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا وَیَضْرِبُ اللَّهُ الاْمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَذَکَّرُونَ وَمَثَلُ کَلِمَةٍ خَبِیثَةٍ کَشَجَرَةٍ خَبِیثَةٍ اجْتُثَّتْ(233) مِن فَوْقِ الاْرْضِ مَالَهَا مِن قَرَارٍ یُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِینَ ءَامَنُواْ بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِی الْحَیَوا ةِ الدُّنْیَا وَفِی الاْخِرَةِ وَیُضِلُّ اللَّهُ الظَّلِمِینَ وَیَفْعَلُ اللَّهُ مَایَشَاَّءُ ) . (ابراهیم / 24 27.)
((کلمه خبیثه )) نیز که به درخت خبیثه تشبیه شده است معنای گسترده ای دارد که هر گونه ((گفتار زشت )) ، ((برنامه های باطل و گمراه کننده )) و ((انسانهای ناپاک و آلوده و خبیث )) را شامل می شود و اگر در روایات اسلامی ((شجره طیّبه )) به رسول خداصلّی اللّه علیه و آله و سلّم علی ، فاطمه و فرزندان معصومشان علیهم السّلام و ((شجره خبیثه )) به ((بنی امیّه )) تفسیر شده ، ناظر به مصادیق بارز و روشن این دو ((شجره طیّبه )) و ((شجره خبیثه )) است .
📋برخی نکته ها :
1- کلمات چهارگانه توحیدی
مرحوم شیخ صدوق رحمه اللّه از رسول اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم روایت می کند که آن حضرت روزی به اصحاب خود فرمود : ((اءَلا اءَدُلُّکُمْ عَلی شَی ءٍ اءَصلُهُ فِی الاَرْضِ وَ فَرْعُهُ فِی السَّماءِ ؟ قالوُا : بَلی یا رَسوُلَ اللّهِ ، قالَ : یَقُولُ اءَحَدُکُمْ إِذا فَرَغَ مِنْ صَلاتِهِ الفَریضَةِ : ((سُبْحانَ اللّهِ وَالْحَمْدُللّهِ وَلاإِلهَ الا اللّهُ واللّهُ اءَکْبَرُ)) ثَلاثینَ مَرَّةً فَإ نَّ اءَصْلَهُنَّ فِی الا رْضِ وَ فَرْعَهُنَّ فِی السَّماءِ وَهُنَّ یَدفَعْنَ الهَدْمَ وَالحَرَقَ وَالْغَرَقَ وَالْتَّرَدِّیَفِی الْبِئْرِ وَاءَکْلَ السَّبُعِ وَمِیْتَةَالسَّوءِ والبَلِیَّةَ الَّتی تَنْزِلُ مِنَ السَّماءِ عَلَی العَبْدِ فی ذلِکَ الْیَوْمِ وَ هُنَّ الْباقِیاتُ)) . (245)
((آیا راهنمایی نکنم شما را به چیزی که ریشه اش در زمین ، و شاخه های آن در آسمان است ؟ گفتند آری ، فرمود : هرکس بعد از نماز واجب سی بار بگوید : ((سُبْحانَ اللّهِ وَالْحَمْدُللّهِ وَلاإِلهَ الا اللّهُ واللّهُ اءَکْبَرُ)) این اذکار ریشه اش در زمین ، و شاخه هایش به آسمان سر کشیده و این ذکرها از زیر آوار رفتن و سوختن و غرق شدن و در چاه افتادن و پاره شدن به دندان درّندگان ، و از هر مردن بدی و از هر بلایی که از آسمان نازل می شود در آن روز انسان را حفظ می کند ، و این ها باقیات صالحات است )) .
🔹کسی از امام صادق علیه السّلام سؤ ال کرد چرا کعبه را کعبه نامیدند ، آن حضرت فرمود : ((لا نها مُرَبَّعة فقیل له و لِمَ صارت مُرَبَّعة ؟ قال : لا نّها بحذاء البیت المعمور و هو مُرَبَّعٌ فقیل له و لِمَ صار البیت المعمور مُرَبَّعا ؟ قال لا نَّه بحذاء العرش و هو مُرَبَّعٌ فقیل له و لِمَ صار العرش مُرَبَّعا ؟ قال : لا نَّ الکلمات التّی بُنِیَ علیها الا سلامُ اءربع و هی : سبحان اللّه و الحمد للّه و لا اله الاّ اللّه واللّه اکبر)) . (246)
((چون کعبه چهار دیوار دارد به او کعبه می گویند . عرض کرد : چرا چهار دیوار دارد . فرمود : چون بیت المعمور که در آسمانها هست چهار دیوار دارد . عرض کرد : چرا بیت المعمور چهار دیوار دارد . فرمود : برای آنکه عرش خدا چهار ضلع دارد . عرض کرد : چرا عرش خدا چهار ضلع دارد . فرمود : برای اینکه کلمات توحیدی خدا چهار تا است : ((سُبْحانَ اللّهِ وَالْحَمْدُللّهِ وَلاإِلهَ الا اللّهُ واللّهُ اءَکْبَرُ)) . اسمای حسنای حق به این چهار کلمه توحید و تحمید و تهلیل و تکبیر بر می گردد : به وحدانیت خدا ، به بزرگداشت خدا ، به مجد و کبریائی خدا به منزه بودن آن سبوح قدوس ؛ انسان در این کلمات خدا را می ستاید . یک انسان مکه می رود برای این که این چهار دیواری را زیارت کند ، او ظاهر حجّ را دیده است ؛ کسی به مکّه می رود و معرفتش تا بیت المعمور است ؛ کسی به مکه می رود ، معرفتش تا عرش خدا است ؛ کسی به مکه می رود و به این کلمات تامّات عارف شده است ، این سرّ حج است . اینطور نیست که هر کسی دور کعبه بگردد ، باطن این معنا را هم بیابد و برگردد . جواب امام سلام اللّه علیه این بود که این کعبه را ، بیت المعمور را ، عرش را ، بر اساس توحید و تحمید و تکبیر حق ساختند)) .
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#قرآن_شناسی
#تناسب #آیات #سوره
📝 تناسب آیات و سورههای قرآن (5)
🔰5. قاعدهی کلی برای شناخت ارتباط
روش کلی مفید برای این شناخت، بررسی غرض کلی سوره و در نتیجه بررسی و دستهبندی مقدمات بیواسطه و باواسطه میباشد.[1]
محمد محمود حجازی دربارهی ذکر آیات مختلف پیرامون یک موضوع در سورههای گوناگون میگوید که بین این معانی ارتباط تامی وجود دارد و چنین نتیجه میگیرد:
هر سوره دارای وحدت کامل و هدف واحد و اغلب پیگیر اغراض مختلفی است که برای رسیدن به هدف خود از نظر لفظ، سیاق، فواصل و کلمات پایانی آیات سرشت خاصی دارد.
موضوع سوره که نیاز سوره به آن قطعی است تناسب کاملی با آن سوره دارد؛ موضوعی که در سورههای مختلف تکرار میشود با آن سوره مناسبت دارد و نیز هیچ داستانی در یک سوره تکرار نشده است. حجازی آیهی 72 سورهی حجر (15) را مثال میزند و میگوید: «با وجود این که آیه 87 بنا به نظر بعضی از دانشمندان مدنی بوده و در میان آیات مکی قرار گرفته است، هیچگونه ناهمگونی با آیات دیگر ندارد و هنگام تلاوت این سوره گویی که یکباره نازل شده است».[2]
🔸با توجه به اهمیت بحث تکرار یک موضوع در سورههای مختلف، مناسب است به بیان نمونهای بپردازیم.
☑️5 1. داستان حضرت نوح علیه السلام در دو سورهی یونس صافات
نام حضرت نوح علیه السلام در بیست و هشت سوره و چهل و سه بار آمده است، اکنون آن را در دو سورهی یونس و صافات بررسی میکنیم.
▫️الف: سوره یونس
1. در آیهی 1 و 2 برخی آیات دیگر اثبات نبوت پیامبر صلی الله علیه و آله و حقانیت آیات الاهی و حسادت دشمنان و نیز در آیهی 29، 62، 65 و برخی از آیات دیگر توکل بر خدا و عدم هراس از دشمنان دین خدا بیان شده است. همهی این مطالب در مورد نوح علیه السلام در آیهی 71 آمده است.
2. برائت پیامبر از کفار و اعلام بینیازی از آنان در آیات 41 و 58 و بعضی دیگر از آیات، و نیز اثبات وحی و بیان استواری پیامبر در طریق ارائه شده از سوی خدا در آیهی 15 و برخی آیات دیگر مطرح شده است، همین مطالب نیز در آیهی 72 دربارهی نوح علیه السلام مطرح میگردد.
3. تکذیب پیامبر توسط کفار، یاری مومنان از سوی خداوند و اختصاص سرانجام نیکو به آنان، در آیهی 64 و بعضی آیات دیگر بیان شده که در آیهی 73 در خصوص حضرت نوح علیه السلام و مردم او نیز این مطالب آمده است. در آیات پس از 73 مناسبت بخش مطرح شده از داستان نوح علیه السلام با هدف کلی سوره را میتوان مشاهده کرد.
▫️ب: سورهی صافات
با توجه به این که این سوره در مقام بیان مراحل دعوت به توحید و ویژگیهای برجستهی پیامبر صلی الله علیه و آله میباشد از آیات 75 تا 82 این سوره شخصیت حضرت نوح علیه السلام محور سخن قرار گرفته است. در آیات بعدی نیز که از پیامبران دیگر سخن به میان آمده، محور کلام بیشتر شخصیت و ویژگیهای پیامبران علیهم السلام است، نه مطالب دیگر.
داستان نوح علیه السلام در سورههایی که از آن حضرت یاد شده است، با توجه به هدف سوره میباشد.[3] بنابراین ذکر هر آیه در هر سوره و در هر جای آن کاملا مناسب با آیات مجاور و هدف کلی سوره است. هرچند گاهی این همگونی آشکار نیست و شاید ناسازگاری به نظر آید ولی این ناسازگاری بدوی و ظاهری است، زیرا سخنان بلیغ همواره و در عین داشتن معانی آشکار، نکات دقیقی را در خود جای میدهد، که تنها با تدبر و تامل به دست میآید.
==========
[1] . سیوطی: معترک الاقران، ج 1، ص 49؛ الاتقان، ج 3، ص 376 به نقل از یکی از متاخران.
[2] . الوحده الموضوعیه فی القرآن الکریم، دار الکتب الحدیثه، ص 24، 52، 53 و 112.
[3] . ر.ک: عباس همامی: چهرهی زیبای قرآن، ص 57 59.
===ادامه دارد===
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
اثرات تجلی اسم غفور بر سالک.آیت الله شجاعی 96.mp3
3.09M
#سیر_و_سلوک (96)
#درس_اخلاق #اخلاق_و_تزکیه مرحوم آیت الله #محمد_شجاعی (رضوان الله علیه)
🌿🌿🌿
📼موضوع:اثرات تجلی اسم غفور بر سالک
🕑 زمان:24دقیقه
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله
👈🏾ادامه دارد...
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#تسنیم
#سوره_طور #طور #جوادی_آملی
🔰نصیحت یعنی چه؟
اين بيان نوراني برخي از انبيا(عليهم السلام) که فرمود: ﴿وَ نَصَحْتُ لَكُمْ وَ لكِنْ لا تُحِبُّونَ النَّاصِحين﴾؛ فرمود من ناصح ملّت هستم، “ناصح” نه يعني سخنران، نه يعني موعظهکننده، نه يعني کسي که درس اخلاق ميدهد، نصيحت چيزي ديگر است. “نَصاح” آن نخ بادوام را ميگويند “نصاح”. سوزن را ميگويند “مِنْصِحَة”. خياط را ميگويند “ناصح”. “نصيحت لأئمة المسلمين” برای کسي است که بتواند جامه تقوا را در بدن مسئولين، بدن مردم، بدن همه اين جامه تقوا را خياطي کند. با سخنراني خياطي نميشود، با حرف زدن با مقاله نوشتن، خياطي يعني خياطي! يک سوزن ميخواهد، يک نخ ميخواهد، يک قلب پاک ميخواهد، به خياط ميگويند ناصح. آن کسي که جامه تقوا را بُرِش ميکند و به بدن مسئولين ميزند به بدن مردم ميزند که جامعه بشود ﴿وَ لِباسُ التَّقْوی ذلِكَ خَيْر﴾،او ميشود ناصح. حالا معلوم ميشود که قرآن، پيغمبر را ناصح ميداند، مکتب را نصيحت ميداند، دين را نصيحت ميداند.
حرف فردوسي اين است که:
اگر بار خار است خود کِشتهاي
وگر اين پرنيان است خود رشتهاي
اين پرنيان را بايد جامه کني. غزالي ميگويد که خلاصه تلاش و کوشش چهل ساله مرا فردوسي در اين بيت خلاصه کرده است. تا ما خياط نباشيم جامعه عريان است، اين ﴿لِباسُ التَّقْوی﴾ را ما بايد بپوشيم، حوزه بايد خياطي کند، سخنراني کار آساني است يا سخنخواني است يک چيزي آدم مينويسد ميخواند؛ يا سخنراني است.
با سخنراني و سخنخواني جامعه برهنه بدنش جامه تقوا در بر نميکند. اين پيغمبر که فرمود شعيب و اينها که من نصيحت ميکنم ﴿وَ لكِنْ لا تُحِبُّونَ﴾ من خياط هستم اميدواريم ـ إنشاءالله ـ همه ما اين چنين باشيم
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
سوره انفال.mp3
5.23M
✳️#مجموعه_سوره_ها
#تدبر #سوره_انفال #انفال
🔰معرفی کوتاه سوره انفال
🔈سخنران:استاد هانی #چیت_چیان
▫️کاری از #مدرسه_تعالی
♤♤♤
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#نکته
🔰بدترین و بهترین
قال رسول اللّه صلى الله عليه و آله:
اَلا اِنَّ شَرَّ الشَّرِّ شِرارُ الْعُلَماءِ وَ اِنَّ خَيْرَ الخَيْرِ خيارُ الْعُلَماءِ.
♤♤♤
بدانيد كه بدترين بدها، علماى بدند و بهترين خوبان علماى خوبند.[منية المريد، ص 137]
♤♤♤
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۶ – ۱ #سوره_شعرا
✅#استقامت
#سالک الی #اللّه نباید به خاطر اعراض و #غفلت دیگران از #دین مقدس #اسلام، خود را ناراحت کند و متأثر باشد. بلکه فقط #وظیفه او #امر به معروف و #نهی از منکر است. زیرا اگر آنها #لیاقت می داشتند و خدای تعالی را منظور می کردند و #رحمانیت خدا که شامل همه #مخلوقات می شود را ندیده نمی گرفتند، خدای تعالی همه آنها را #هدایت می فرمود و اهل #تقوی می شدند.
♤♤♤
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#دعا
#قرآن
📌#دعاهای_قرآنی (۲۳)
▫️در قرآن مجید، علاوه بر آیاتى که اهمّیّت دعا را به طور کلّى بیان مى کند، نمونه هایى از دعا نیز آمده است که بسیار پرمعنا و پرمحتواست و سزاوار است در قنوت نمازها و در سجده آخر و تعقیبات و به طور کلّى در مواقع دعا از آنها استفاده شود که امید اجابت در آن فراوان است.
▫️بخشى از این دعاها بر زبان انبیاى بزرگ جارى شده و بخش دیگرى را خداوند به بندگان مى آموزد.
▫️برخی از این دعاها (به ترتیب سوره هاى قرآن) را یادآوری می کنیم.
♤♤♤
رَبَّنَا وَسِعْتَ کُلَّ شَىْء رَّحْمَةً وَعِلْماً فَاغْفِرْ لِلَّذِینَ تَابُواْ وَاتَّبَعُوا سَبِیلَکَ وَقِهِمْ عَذَابَ الْجَحِیمِ.[آیه ۷ سوره غافر]
♤♤♤
پروردگارا، رحمت و علم تو همه چیز را فرا گرفته است، پس کسانى را که توبه کرده و راه تو را پیروى مى کنند بیامرز و آنان را از عذاب دوزخ نگاهدار.
♤♤♤
Our Lord! You embrace all things in mercy and knowledge. So forgive those who repent and follow Your way and save them from the punishment of hell.
♤♤♤
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
💠 مستجاب الدعوه
▪️ وجود مبارک #امام_مجتبی_سلام_الله_علیه فرمود البته از ائمه دیگر هم ممکن است رسیده باشد که فرمودند: «وَ أَنَا الضَّامِنُ لِمَنْ لَمْ یهْجُسْ فِی قَلْبِهِ إِلَّا الرِّضَا أَنْ یدْعُوَ اللَّهَ فَیسْتَجَابَ لَه»[1] فرمود من ضامن هستم، متعهد هستم که اگر کسی به #مقام_رضا رسیده است، به #قضای_الهی راضی باشد، او #مستجاب_الدعوه باشد، در قلب او جز رضا به قضای الهی چیزی خطور نکند، او «مستجاب الدعوه» است؛ یعنی دعای او به اجابت می رسد.
☘☘☘
[1]. الكافي (ط ـ الإسلامية)، ج2، ص62; «عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَلَيهِ السَّلَام قَالَ: لَقِيَ الْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ عَلَيهِ السَّلَام عَبْدَ اللَّهِ بْنَ جَعْفَرٍ فَقَالَ يَا عَبْدَ اللَّهِ كَيْفَ يَكُونُ الْمُؤْمِنُ مُؤْمِناً وَ هُوَ يَسْخَطُ قِسْمَهُ وَ يُحَقِّرُ مَنْزِلَتَهُ وَ الْحَاكِمُ عَلَيْهِ اللَّهُ وَ أَنَا الضَّامِنُ لِمَنْ لَمْ يَهْجُسْ فِي قَلْبِهِ إِلَّا الرِّضَا أَنْ يَدْعُوَ اللَّهَ فَيُسْتَجَابَ لَه».
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1381/10/26
☘☘☘
🔅تفسير و قرآن و پژوهی
@rahighemakhtoom
سوره توبه.mp3
4.5M
✳️#مجموعه_سوره_ها
#تدبر #سوره_توبه #توبه #معرفی_سوره #جهاد
🔰معرفی کوتاه سوره انفال
🔈سخنران:استاد هانی #چیت_چیان
▫️کاری از #مدرسه_تعالی
♤♤♤
🍂 تدبری زیبا در بخشی از سوره توبه
🍃 با یک متد و روش زیبا
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#تسنیم #تفسیر_قرآن #تفسیر_تخصصی #سوره_بقره
#آیت_الله_جوادی_آملی
📙تفسیرتسنیم جلد دوم نگاشت :(179)
📋بحث روايى
⏪2- ريا شرك است
- ان رسول الله (صلى الله عليه وآله) سئل: فيما النجاه غدا؟ قال: انما النجاه فى ان لاتخادعوا الله فيخدعكم فانه من يخادع الله يخدعه و يخلع منه الايمان و نفسه يخدع لو يشعر. فقيل له: و كيف يخادع الله ؟ قال: يعمل بما امر الله به ثم يريد به غيره فاتقوا الله واجتنبواالرياء فانه شرك بالله
👈🏼اشاره: براى ريا و نفاق و همچنين براى كفر، شرك و الحاد علل و اسبابى است كه به مناسبت، در تفسير آيات متنوع بازگو مى شود. يكى از علل مستور نفاق و مانند آن اين است كه انسان غافل يا جاهل، نمى داند خداوند از همه اعمال جوانح و جوارح آدمى آگاه است و تدبير همه امور آفرينش بدون واسطه يا با واسطه به مشيئت و قدرت اوست: (... ولكن ظننتم ان الله لا يعلم كثيرا مما تعملون). از اين رو چنين انسان غافل يا جاهلى به غير خداوند تكيه مى كند. اگر خداوند از برخى امور آگاه نباشد، قهرا به اداره و تدبير آن نيز نمى پردازد.
▫️اما سر ناآگاهى منافق رياكار از بازگشت خدعه او به خودش آن است كه خدعه و مكر او معلوم و مشهود خداست. از اين قبل از اين كه مكر او به چيزى يا كسى اصابت كند، خداوند مى تواند هما را به زيان وى تمام كند.
▫️آيه شريفه (وقد مكروا مكرهم و عندالله مكرهم و ان كان مكرهم لتزول منه الجبال) مى تواند برخى از مطالب ياد شده را بيان كند. همان طور كه جهل به علم مطلق خداوند و ذهول از حضور احاطى وى به باطن و ظاهر، زمينه نفاق ، ريا و مانند آن را فراهم مى كند، غفلت از قدرت مطلق الهى و جهل به نامحدود بودن اقتدار وى وسيله استكبار را مهيا مى سازد: (فاما عاد فاستكبروا فى الارض بغير الحق وقالوا من اشد منا قوه او لم يروا ان الله الذى خلقهم هو اشد منهم قوه و كانوا باياتنا يجحدون) در حقيقت منشا هر گناه، سلطه هوا بر عقل است كه يا سبب جهل انسان به علم مطلق خداوند است يا وسيله غفلت او از قدرت نامحدود الهى. گاهى نيز علم و قدرت مطلق خداوند معلوم انسان است، ليكن سلطه هوس بر عقل نمى گذارد چنين علمى اثر كند و مانع گناه گردد.
🌱🌱🌱
📎تفسیر و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
یوسف 18.mp3
14.55M
#استاد_رنجبر #تفسیر_عمومی #تفسیر_روان #سوره_یوسف
💢جلسه هجدهم
🌱🌱🌱
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪️با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #یوسف را می توانید گوش کنید.
☑️ ☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرات معصومین سلام الله علیهم اجمعین.التماس دعا
🌴🌴🌴
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#نکته
آیا آنها در قرآن #تدبر نمیکند؟
یا بر دلهایشان قفل هایی نهاده شده است؟
سوره محمد آیه ۲۴
در ادامه شما را به یک حدیث از امام صادق (ع) درباره این آیه قرآن دعوت میکنیم🌹
💠 سلیمانبنخالد گوید: امام صادق (علیه السلام) فرمود:
🌱 «ای سلیمان! تو قلب و گوش داری، هرگاه خداوند اراده نماید که بندهای را هدایت کند، گوش دل او را باز میکند و هرگاه امری غیر از آن را اراده کند، بر گوش دل او مهر زده و او را ناشنوا میگرداند. در نتیجه آن فرد هرگز اصلاح نخواهد شد. این امر مصداق أَمْ عَلی قُلوبٍ أَقْفَالهَا میباشد».
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۳۶۸
#قرآن #رسول_الله #محمد #الله #خداوند #منافق #قفل #پیامبر_اکرم
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
🖊 #آیت_الله_جوادی_آملی :
برخی از بزرگان ، رساله هایی به نام رساله ی عهد نوشته اند . آنان در این رساله ها عهد می کنند که زبان جز به ذکر خدا باز نکنند و در مجالس گناه و محافلی که سودی ندارد حضور نیابند . پس مؤمن با خدای خود عهدی دارد و خدا آن قدر نزدیک است که مؤمن می تواند با او عهد ببندد .
📕حکمت عبادات ، ص ۱۰۱
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۸۹ – ۶۹ #سوره_شعرا
🔰حضرت ابراهیم علیه السلام
#سالک الی #اللّه باید از قضیه حضرت #ابراهیم علیه السلام پند بگیرد و به دستورات زیر عمل کند:
☑️اوّل: آن چه را که مورد #اطاعت خود قرار می دهد بداند که این #لیاقت را آن چیز دارد.
☑️دوّم: #نفع و #ضرر هر کاری را که می کند بسنجد و اگر برای #دنیا و #آخرتش #مفید است انجام دهد.
☑️سوّم: تنها به خاطر این که کاری #رسم است و گذشتگان انجام داده اند آن را انجام ندهد بلکه با توجّه به آنچه مورد #پرستش قرار می دهد آن را لایق این کار بداند.
☑️چهارم: جز #خدا و راه خدای تعالی و کسانی که از طرف خدا سخن می گویند بقیه را که راههای دیگر و پرستشهای دیگر را به او ارائه می دهند #دشمن خود تصوّر کند.
☑️پنجم: بداند خدایی که او را #خلق کرده همه موفقیتها را به قلبش #الهام می کند و #هدایتش می فرماید.
☑️ششم: باید بداند که خدای تعالی #روزی او را می دهد آن چنان که همه #جانداران عالم را آب و غذا داده است.
☑️هفتم: باید بداند که وقتی خودش با ندانم کاریهایش #مریض بدنی و یا #روحی می شود خدای تعالی او را با راهنمایی هایش #شفا می دهد.
☑️هشتم: باید بداند که اگر خدای تعالی او را در این دنیا می میراند #حیات ابدی در آخرت به او عطا می فرماید.
☑️نهم: سالک الی اللّه باید #طمع به #مغفرت خدای تعالی در روز #قیامت داشته باشد و از #رحمت الهی #مأیوس نباشد.
☑️دهم: باید با #تزکیه نفس خودش را به #اخلاص برساند تا خدای تعالی قلبش را پر از #حکمت کند و او را به بندگان شایسته خود ملحق فرماید.
☑️یازدهم: باید از خدای تعالی کمک بخواهد که در بین مردم با #صداقت و درستی حرکت کند.
دوازدهم: باید از خدای تعالی #بهشت پر #نعمت را طلب کند که #نهایت همه خوبیها آن می باشد.
☑️سیزدهم: همیشه #اقوام و نزدیکانش را باید دعا کند و برای آنها طلب آمرزش کند ولو آن که از #گمراهان باشند.
☑️چهاردهم: #سالک الی #اللّه باید #عاقبت بین و دور اندیش باشد و دائما به فکر روز #قیامت، روزی که مال و فرزند برای #انسان مفید نیست و تنها #قلب سالم و روح #سالم مفید است، باشد.
☘☘☘
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#نکته
💢سیرتی زشت و صورتی نیکو
🔰قال رسول اللّه صلى الله عليه و آله:
خَيْرُ ما اُعْطىَ الرَّجُلُ الْمُؤْمِنُ خُلْقٌ حَسَنٌ وَ شَرُّ ما اُعْطِىَ الرَّجُلُ قَلْبُ سوءٍ فى صورَةٍ حَسَنَةٍ.
♤♤♤
بهترين چيزى كه به مؤمن داده شده خوش اخلاقى و بدترين چيزى كه به انسان داده شده دلى بد در چهره اى زيباست.[كنزالعمّال، ح 5170]
♤♤♤
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#دعا
#قرآن
📌#دعاهای_قرآنی (۲۴)
▫️در قرآن مجید، علاوه بر آیاتى که اهمّیّت دعا را به طور کلّى بیان مى کند، نمونه هایى از دعا نیز آمده است که بسیار پرمعنا و پرمحتواست و سزاوار است در قنوت نمازها و در سجده آخر و تعقیبات و به طور کلّى در مواقع دعا از آنها استفاده شود که امید اجابت در آن فراوان است.
▫️بخشى از این دعاها بر زبان انبیاى بزرگ جارى شده و بخش دیگرى را خداوند به بندگان مى آموزد.
▫️برخی از این دعاها (به ترتیب سوره هاى قرآن) را یادآوری می کنیم.
🔅🔅🔅
رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلإِخْوَٰنِنَا الَّذِینَ سَبَقُونَا بِالإیمَـٰنِ وَلَا تَجْعَلْ فِى قُلُوبِنَا غِلّاً لِّلَّذِینَ ءَامَنُوا رَبَّنَا إِنَّکَ رَءُوفٌ رَّحِیمٌ.[آیه ۱۰ سوره حشر]
🔅🔅🔅
پروردگارا، ما و برادرانمان را که در ایمان بر ما پیشى گرفتند بیامرز و در دلهایمان حسد و کینه اى نسبت به مؤمنان قرار مده پروردگارا، تو رئوف و مهربانى.
🔅🔅🔅
Our Lord, forgive us and our brethren who were our forerunners in the faith, and do not put any rancour in our hearts toward the faithful. Our Lord, You are indeed most kind and merciful.’
☘☘☘
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 جمال كعبه
🔹 یک وقت خواستند کعبه را مزین کنند با پرنیان و اطلس! حکیم سنایی فرمود که چرا به دنبال ابریشم می گردید؟ چرا به دنبال استبرق می گردید؟
كعبه را جامه كردن از هوس است ٭٭٭ یای بیتی #جمال_كعبه بس است[1]
شما میخواهید با استبرق و پرنیان کعبه را مزین کنید، با طلا کعبه را زینت کنی، همین سنگ سیاه یک زیور دارد و آن کلمه «یاء» ضمیر است، یک «یاء» دارد که این «یاء» زیور آن است که خدا فرمود: ﴿أَن طَهِّرَا بَیتِی﴾.[2]
🔹 همین یک «یاء» را خدا به ما هم دارد؛ اما ما به دنبال 3سنگ و گِل می گردیم! مگر نفرمود: ﴿نَفَخْتُ فِیهِ مِن رُّوحِی﴾![3] مگر ما را از خودش ندانست؟!
[1]. سیر العباد الی المعاد(سنایی ـ چاپ تهران)، ص101.
[2] . سوره بقره، آیه125.
[3] . سوره حجر، آیه29؛ سوره ص، آیه72.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
☘️☘️☘️
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#مثالهای_قرآن 87
#مثل #درخت #پاکیزه #ناپاک #اصل #ثابت #فرع #ایمان #عمل #صالح #توحید
🌱🌱🌱
⏪22-مَثَل درخت پاکیزه و درخت ناپاک (5)
( اءَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثلا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ اءَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاَّءِ تُؤْتِیَّ اءُکُلَهَا(232) کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا وَیَضْرِبُ اللَّهُ الاْمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَذَکَّرُونَ وَمَثَلُ کَلِمَةٍ خَبِیثَةٍ کَشَجَرَةٍ خَبِیثَةٍ اجْتُثَّتْ(233) مِن فَوْقِ الاْرْضِ مَالَهَا مِن قَرَارٍ یُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِینَ ءَامَنُواْ بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِی الْحَیَوا ةِ الدُّنْیَا وَفِی الاْخِرَةِ وَیُضِلُّ اللَّهُ الظَّلِمِینَ وَیَفْعَلُ اللَّهُ مَایَشَاَّءُ ) . (ابراهیم / 24 27.)
1- کلمات چهارگانه توحیدی
مرحوم شیخ صدوق رحمه اللّه از رسول اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم روایت می کند که آن حضرت روزی به اصحاب خود فرمود : ((اءَلا اءَدُلُّکُمْ عَلی شَی ءٍ اءَصلُهُ فِی الاَرْضِ وَ فَرْعُهُ فِی السَّماءِ ؟ قالوُا : بَلی یا رَسوُلَ اللّهِ ، قالَ : یَقُولُ اءَحَدُکُمْ إِذا فَرَغَ مِنْ صَلاتِهِ الفَریضَةِ : ((سُبْحانَ اللّهِ وَالْحَمْدُللّهِ وَلاإِلهَ الا اللّهُ واللّهُ اءَکْبَرُ)) ثَلاثینَ مَرَّةً فَإ نَّ اءَصْلَهُنَّ فِی الا رْضِ وَ فَرْعَهُنَّ فِی السَّماءِ وَهُنَّ یَدفَعْنَ الهَدْمَ وَالحَرَقَ وَالْغَرَقَ وَالْتَّرَدِّیَفِی الْبِئْرِ وَاءَکْلَ السَّبُعِ وَمِیْتَةَالسَّوءِ والبَلِیَّةَ الَّتی تَنْزِلُ مِنَ السَّماءِ عَلَی العَبْدِ فی ذلِکَ الْیَوْمِ وَ هُنَّ الْباقِیاتُ)) . (245)
((آیا راهنمایی نکنم شما را به چیزی که ریشه اش در زمین ، و شاخه های آن در آسمان است ؟ گفتند آری ، فرمود : هرکس بعد از نماز واجب سی بار بگوید : ((سُبْحانَ اللّهِ وَالْحَمْدُللّهِ وَلاإِلهَ الا اللّهُ واللّهُ اءَکْبَرُ)) این اذکار ریشه اش در زمین ، و شاخه هایش به آسمان سر کشیده و این ذکرها از زیر آوار رفتن و سوختن و غرق شدن و در چاه افتادن و پاره شدن به دندان درّندگان ، و از هر مردن بدی و از هر بلایی که از آسمان نازل می شود در آن روز انسان را حفظ می کند ، و این ها باقیات صالحات است )) .
▫️کسی از امام صادق علیه السّلام سؤ ال کرد چرا کعبه را کعبه نامیدند ، آن حضرت فرمود : ((لا نها مُرَبَّعة فقیل له و لِمَ صارت مُرَبَّعة ؟ قال : لا نّها بحذاء البیت المعمور و هو مُرَبَّعٌ فقیل له و لِمَ صار البیت المعمور مُرَبَّعا ؟ قال لا نَّه بحذاء العرش و هو مُرَبَّعٌ فقیل له و لِمَ صار العرش مُرَبَّعا ؟ قال : لا نَّ الکلمات التّی بُنِیَ علیها الا سلامُ اءربع و هی : سبحان اللّه و الحمد للّه و لا اله الاّ اللّه واللّه اکبر)) . (246)
((چون کعبه چهار دیوار دارد به او کعبه می گویند . عرض کرد : چرا چهار دیوار دارد . فرمود : چون بیت المعمور که در آسمانها هست چهار دیوار دارد . عرض کرد : چرا بیت المعمور چهار دیوار دارد . فرمود : برای آنکه عرش خدا چهار ضلع دارد . عرض کرد : چرا عرش خدا چهار ضلع دارد . فرمود : برای اینکه کلمات توحیدی خدا چهار تا است : ((سُبْحانَ اللّهِ وَالْحَمْدُللّهِ وَلاإِلهَ الا اللّهُ واللّهُ اءَکْبَرُ)) . اسمای حسنای حق به این چهار کلمه توحید و تحمید و تهلیل و تکبیر بر می گردد : به وحدانیت خدا ، به بزرگداشت خدا ، به مجد و کبریائی خدا به منزه بودن آن سبوح قدوس ؛ انسان در این کلمات خدا را می ستاید . یک انسان مکه می رود برای این که این چهار دیواری را زیارت کند ، او ظاهر حجّ را دیده است ؛ کسی به مکّه می رود و معرفتش تا بیت المعمور است ؛ کسی به مکه می رود ، معرفتش تا عرش خدا است ؛ کسی به مکه می رود و به این کلمات تامّات عارف شده است ، این سرّ حج است . اینطور نیست که هر کسی دور کعبه بگردد ، باطن این معنا را هم بیابد و برگردد . جواب امام سلام اللّه علیه این بود که این کعبه را ، بیت المعمور را ، عرش را ، بر اساس توحید و تحمید و تکبیر حق ساختند)) . (247)
▫️2- دستگیری الهی به هنگام مرگ یا در قبر
در بسیاری از روایات آمده است که مراد از (یُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِینَ ءَامَنُواْ بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِی الْحَیَوا ةِ الدُّنْیَا وَفِی الاْخِرَةِ) ؛ به هنگام ورود در قبر است که خداوند متعال مؤ من را از خطا و لغزش در برابر سؤ الاتی که فرشتگان از هویّت او می کنند ، حفظ می کند و او را بر خط ایمان ثابت نگه می دارد .
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom