⭕️ نکاتی در مورد حضور کودکان در مجالس مذهبی؛
_ او را خسته نکنید: در صورتی که مجلس #عزارداری یا جلسات مذهبی طولانی شود ممکن است سبب خستگی کودک شود و #خاطره مثبتی در #ذهن کودک نقش نبندد. در صورتی که کودک احساس خستگی کرد و خواستار ترک مجلس بود با وی همراهی کنید و بیش از اندازه به او فشار نیاورید.
_ خوراکی: مقداری خوراکی به همراه خود داشته باشید: کودک ممکن است در اثناء جلسه احساس گرسنگی یا تشنگی کند به این منظور از قبل مقداری خوراکی و آب اشامیدنی همراه خود داشته باشید.
_ اسباب بازی: با توجه به اینکه کودک خردسال درک درستی از جلسات عزاداری یا مراسمات #مذهبی ندارد، به زودی احساس خستگی می کند و به اصطلاح حوصله اش سر خواهد رفت، برای جلوگیری از خستگی کودک چند #اسباب_بازی کوچک و مورد علاقه او را با خود همراه داشته باشید.
_ بازی: در صورتی که کودک شما با دوستان همسال خود همراه شود، فضای مجلس برای وی جذابیت بیشتری پیدا می کند و کمتر احساس خستگی میکند.
_ خاطره خوب: در مسیر رفت یا برگشت به گونه ای #برنامهریزی کنید که کودک شما برای دفعات بعدی نیز تمایل بیشتری نشان دهد. به این منظور میتوانید در طول مسیر برای وی یک خوراکی و...تهیه کنید.
_ در صورتی که فرزند شما #نوجوان است می توانید میمهانان جلسه روضه خود را از بین دوستان او انتخاب کنید. از او بخواهید دوستان خود را دعوت کند و در پذیرایی از میهمانان مشارکت کند.
#فرزندپروری
#تربیت_فرزند
#تربیت_دینی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰امیرالمومنین علی علیهالسلام:
💠هر گاه از كارى ترسيدى خود را در آن افكن، زيرا سختى حذر كردن، بزرگتر است از آنچه از آن ترس دارى. ( ترس بیشتر درون توست نه در آن کار )
#سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
💠امام علی علیه السلام میفرمایند: تربیت با خشم ممکن نیست.
🔹اما یک مطلب خیلی دقیق در کتاب #کودک_انسان_خانواده خوندم که این حدیث زیبا که قبلا شنیده بودم رو برام به زیبایی تمام تبیین کرد.
🔸در صفحه ۹۷ کتاب کودک، انسان، #خانواده اومده: ترکیب قدرت و انسانیت با هم میتواند در تربیت کودک خیلی موثر باشد.
🔺به نظرم این حدیث در کنار این مطلب خیلی راه برای ما #پدر و #مادرها رو روشن میکنه.
⬅️ پدر و مادری که در عین خشمگین نشدن(= رفتار غیر انسانی نداشتن)، می تونه قدرتمندانه و در عین حال با روش های درست انسانی با فرزند خود برخورد کند، در تربیت موفق خواهد بود.
#تربیت_فرزند
#تربیت_کودک
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اینجوری پسرها، مرد زندگی میشن!
🔻 هویت جنسیتی #پسر توسط #پدر و #مادر ایجاد میشود. به این صورت که هویت مردانه بر اساس رفتار پدر در ذهن پسر نقش میبندد. گاهی اوقات نیز مادر نقش آفرین است.
🔴 در بعضی خانهها پدر، هیچ نقشی ندارد و به عبارتی مادر، رئیس علی الاطلاق است. اینجا اصلاً بحث #زنسالاری یا #مردسالاری نیست. بلکه تصور کنیم مادری حکیم و فهمیده در خانه وجود دارد که بر اساس نظرات او عمل میشود.
🔸 آنچه پسر در این خانه میبیند این است که کسی که میتواند راهبری کند، کار را راه بیندازد و امور زندگی را پیش ببرد مادر است. در کنار این موضوع وقتی پدر تصمیمات اشتباهی میگیرد، مادر جلوی فرزندان او را ضایع میکند.
❌ توجه کنیم که اگر جلوی بچهها، پدر را بزنیم ولو این که درست باشد یعنی شخصیت پسر را زدیم، چون اولین کسی که پسر به عنوان مرد در زندگی خود میبیند پدر است.
⚡️ روایت داریم که از حقوق فرزندان این است که نام نیکو بر او بگذارید، به او قرآن یاد دهید و به مادرش احترام بگذارید.
♨️ بر این اساس تربیت هویتی یعنی اینکه اولاً بچهها بدانند مردانگی و زنانگی چیست، برای آن ها جذابیت داشته باشد و به لوازم آن عمل کنند. اما یک مرحله چهارم دارد. مرد خوب مردی نیست که فقط مردانگی کند، بلکه مردی است که زنانگی را میفهمد و درست تعامل میکند.
#تربیت_فرزند
#تربیت_کودک
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰 چجوری عادات اشتباه بچهها رو اصلاح کنیم؟!
🔻 گاهی ما میخواهیم عادات اشتباهی که در بچهها وجود دارد را با #نصیحت یا #دعوا کردن اصلاح کنیم.
این راهکارها ممکن است به صورت موقت، جواب دهد اما جواب پایدار نیست.
♨️ برای برطرف کردن یک #عادت_اشتباه لازم است ریشههای آن را پیدا و اصلاح کنیم. مثلاً ممکن است ریشه یک عادت، بیکاری بچهها باشد.
✴️ اگر برای فرزند خود کار تعریف و او را مشغول کنیم، آن عادت نیز کنار میرود. یا زمانی ریشه یک عادت، در امکانات نامناسبی است که ما برای بچهها ایجاد میکنیم.
مثلاً برای فرزند خود تبلت خریدیم و او #فضای_مجازی وابسته شده است! اینجا لازم است برای تبلت نقشهای کشید. مثلاً #قانون خانه را تغییر دهیم که #تبلت برای مامان است و بچهها با #برنامهریزی مامان، میتوانند از تبلت استفاده کنند.
☑️ بنابراین برای اصلاح رفتار در بچه ها باید ریشه ها را پیدا کرد و جایگزین مناسب برای آن در نظر گرفت.
🎙حجت الاسلام والمسلمین تراشیون
#تربیت_فرزند #تربیت_کودک #تربیت_نوجوان
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
⁉️ بهترین روابط چه روابطی هست؟
#خانواده
#همسرداری
#رابطه
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 شاه کلید تربیت در هفت سال اول!
🔻 چه کسی در دوره کودکی بالاترین تاثیر را بر بچهها دارد؟
گاهی کسی بیشترین #ارتباط را با بچه ها دارد اما نمیتواند تاثیرگذار باشد.
♨️ کسی بیشترین و بهترین ارتباط را با بچه ها دارد، که با آنها بازی میکند. اگر در بازه دو تا شش سال میخواهید محبوب بچهها شوید، باید با آنها بازی کنید.
🔹 مثلاً اگر پدربزرگ با بچه ارتباط زیاد داشته باشد، اگر هم بازی او هم بشود، دیگر بچه ها او را میپرستند.
❓اما بازی چیست؟
بازی یک حس خوشایندی است که فقط یک کودک آن را حس میکند و ممکن است برای بزرگترها خنده دار باشد!
✴️ اگر بازی در خانهای اتفاق بیفتد، آن خانه محبوب بچه ها خواهند شد و تمام روشهای تربیتی آن خانه نیز موثر خواهد شد. آن خانه میتواند خانه هر کسی باشد!
پس اگر دوست دارید خانه خودتان محل #تربیت بچههایتان باشد، باید بیشترین بازی را در #خانه خودتان انجام دهید.
🔴 نکته این است که منظور از بازی، اسباب بازی نیست. تعداد اسباب بازیها نشان دهنده بازی با بچهها نیست.
بلکه فردی که میآید و با بچهها همراه میشود، مهم است.
☑️ انواع بازیها، تحرکی جمعی، تحرکی فردی، فکری جمعی و فکری فردیست. حال اگر در انواع بازی ها به خصوص بازی های جمعی، آدمی به بچه ها بپیوندد، او #الگو و محبوب بچه ها میشود.
🎙دکتر سعید عزیزی
#تربیت_فرزند #تربیت_کودک #تربیت_نوجوان #بازی #اسباببازی #ارتباط_بابچهها
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
💠 ازدواج باید چگونه باید باشد؟!
🔸سندرم سیندرلا در #دختران سن ازدواج
🔹پژوهشهای انجام شده نشان میدهد بیش از ۶۰ درصد از دختران در سن ازدواج دچار سندرم سیندرلا هستند.
🔺سندرم سیندرلا درمورد دخترانی صدق میکند که منتظر دکتر یا مهندس با اتومبیل لاکچری و مراسمات و زندگی آنچنانی هستند که همین عده بعد از عبور از سن ازدواج به حداقل شرایط رضایت میدهند.
❌ سختگیری و شلگیری در ازدواج ممنوع❌
#ازدواج
#همسرداری
#خانواده
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🏴 چطور فاطمیه را با بچّهها برگزار کنیم؟
◼️ تأکید بر خوندن قرآن و دعا: اگه هیئت خونگی راه انداختید حتما مثل هیئتهای بزرگ شروع مراسمتون با قرآن باشه. سوره کوثر بهترین گزینه است. بعد از #قرآن خوندن، حدیث کساء خیلی مناسبه چون تعریف کردن ماجرای اون هم راحته. خوندن دعای توسل هم آسونه و تکرار بندهاش برای بچّهها دلچسبه.
◼️ گفتن از سبک زندگی حضرت زهرا(س): سعی کنید بچهها رو به هیئتی ببرید که سخنران مباحث راحتی رو برای بچّهها درباره #حضرت_زهرا توضیح بده یا تو هیئت خونگی خودتون فایل صوتی سخنرانی رو بذارید که مفاهیمش برای بچّهها آسون باشه و درباره سبک زندگی حضرت باشه.
◼️ مداحی و سینهزنی: یکی از علاقهمندیهای بچّهها تو هیئت، مداحی و سینهزنی است. حالا اگه هیئت خودشون باشه که شوق و ذوق خاصی برای این قسمت دارن، هم میشه مداحی تو خونه پخش کنید و هم خود بچّهها تو این شبها مداحی کنن.
◼️ کلیپ یادگاری بسازید: تو این شبها اگه با بچّهها به هیئت رفتید یا مراسم هیئت خونگی خودتون بود از لحظات مختلف فیلم و عکس بگیرید. عکس با پرچم، فیلم از مداحی و دعا خوندن بچّهها یا پذیرایی آخر مراسم،بعد از خود بچّهها کمک بگیرید و کلیپ یادگاری درست کنید.
#تربیت_فرزند
#تربیت_دینی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
⁉️تداعی معانی یعنی چه؟
🔹 #تداعی_معانی، یعنی همراه شدن #آموزش با یک خاطره که این خاطره میتواند خوشایند یا ناخوشایند باشد.
🌀پدری ممکن است هنگام #آموزش_نماز ، آن را با #تنبیه بدنی یا داد و فریاد همراه کند.
👈در این صورت، هرگاه #نوجوان ، #تنبیه بدنی شود یا داد و فریاد بشنود، نماز در ذهنش تداعی خواهد شد و هرگاه کسی از نماز بگوید، تنبیه بدنی را به یاد خواهد آورد؛ بدین سبب خواهد کوشید هرگز به #نماز نیندیشد😱
💓پدری دیگر، هنگام هدیه دادن یا خاطره های خوش دیگر، فرزندش را به نماز میخواند.
👈 از این پس، هرگاه نوجوان به نماز بیندیشد، خاطره های خوش او تداعی میشود و هرگاه خاطره های خوشی برایش پیش آید، نماز را به یاد میآورد؛
💎پس ناخودآگاه از شنیدن واژه ی نماز لذت میبرد و به سوی نماز کشیده خواهد شد.
🎀 توصیه میشود آموزش ارزشهای دینی را با خاطره های خوش همراه کنید.
#تربیت_کودک
#تربیت_نوجوان
#تربیت_دینی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🚨غرق شدن کودکان در تلفن همراه و تبلت ممنوع
✔️وقتي #تبلت و گوشی را به كودكتان ميدهيد و ميبينيد كه ساكت و سرگرم شد، ممكن است با خودتان فكر كنيد كه چقدر خوب حالا ميتوانم به كارهايم برسم و.... اما غافليد كه اين وسايل چقدر ميتواند براي فرزند شما مضر باشد.
✔️ كودكان بايد تحرك داشته باشند، #ورزش كنند، جنب و جوش داشته باشند، #بازي كنند.
✔️ البته منظور بازيهاي فعال است نه بازي با #گوشي و تبلت.
✔️وسايل الكترونيكي جلوي #خلاقيت و #هوش كودكان را ميگيرد و مانع از #يادگيري و اجتماعي شدن كودك ميشود.
✔️ علاوه بر اينكه صدمات جسماني از جمله تأثير منفي در بينايي و مهره هاي كمر ميگذارد، مانع از رشد اجتماعي كودكان و دچار سوءتغذیه می شود.
✔️ كودكي كه ميتواند زماني را صرف بازي با دوستان واقعي، دويدن در پارك، خواندن كتاب و... فعالیتهای سرگرم کننده دیگر كند، حالا ساعتها يكجا نشسته و سرش در گوشي يا تبلت است.
✅حضور در طبیعت و بازی آزاد کودک نقشی تعیین کننده در تربیت کودک دارد.
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰چگونگی تربیت در نگاه ابوعلی سینا
🔻 بوعلی میگوید از بعد از دوران شیرخوارگی و از دو سالگی به بعد، باید آموزش و پرورش را در خانه آغاز کرد و عادت های خوب را با #تشویق و تهدیدهای کم ضررِ عاقلانه و متناسب در بچه به وجود آورد.
🔹 در مرحله بعد، از ۶ سالگی که رشد استخوانی و مفصلی ایجاد شده و آمادگی زبانی و ذهنی پیدا کرده، کم کم او را با حروف الفبا و تعالیم وحی آشنا کرد و به تدریج مفاهیم علّی را به او آموخت تا متوجه شود چیزهایی علت چیزهای دیگری است.
🔹 در مرحله سوم کم کم او را با صنایع و حرفه ها آشنا کرد و قدرت اندیشه را به او آموخت تا بتواند یک دقیقه راجع به یک مسئله ساده فکر کند و برنامه ریزی کودکانه داشته باشد.
🔹 مرحله چهارم، تمرین کار و آمادگی برای اشتغال
🔹 و مرحله پنجم #آموزش اشتغال و انتخاب #همسر خوب و رفتار مناسب با #خانواده پس از ازدواج است.
✴️ ببینیم ابوعلی سینا به چه دقتی روی مراحل رشد، تاکید کرده اما کسی نیست روی اینها فکر کند، بحث و تحلیل داشته باشد یا پایان نامه بنویسد!
☑️ البته سخن این نیست که همه اینها را تایید کنند، ولی باید بر مبنای عقل و شرع بر روی اینها کار شود و بعد تایید یا رد شود.
🎙استاد حسن رحیم پور
#تربیت_فرزند #تربیت_کودک #تربیت_نوجوان #ابوعلی_سینا #برنامه_ریزی #رشد #تعقل
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
هدایت شده از مرکز مشاوره روشنان
📣 دانشجویان عزیز مشاوره و روانشناسی، زوجین گرامی، علاقهمندان به مباحث روانشناسی؛
🚨توجه توجه🚨
❇️ مرکز مشاوره روشنان برگزار میکند؛
💠کارگاه فرستنده نابلد، گیرنده ناتوان
💛 با تدریس دکتر نوید خاکبازان
استاد دانشگاه، مشاورخانواده، زوج درمانگر
📍زمان کارگاه: پنجشنبه ۲۴ آذر، ساعت ۹صبح الی ۱۳
💸 ۱۰٪ تخفیف ویژه ۱۰ نفر اولی که ثبتنام میکنند.
💸 ۱۰٪ تخفیف ویژه شرکتکنندگان در کارگاههای گذشته مرکز مشاوره روشنان
💸 ۱۰٪ تخفیف به مناسبت روز دانشجو ( ویژه ده نفر اول )
💥جهت ثبتنام و کسب اطلاع بیشتر پیام دهید:
🆔 @roshanan98
☎️ یا با شمارههای زیر تماس بگیرید:
۰۲۵۳۲۹۱۶۱۷۴_۰۲۵۳۲۹۰۴۳۳۵
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔰در خانه ای که آدم ها یکدیگر را دوست ندارند،
👈 بچه ها قد میکشند،
👈🏿اما رشد نمی کنند!!
#رشد
#تربیت_کودک #تربیت_فرزند
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
❌ بالهای کودکتان را نبندید!
🔹وظیفه کودک نوپای شما در زندگی به دست آوردن حس #استقلال است.
👈 بنابراین به او اجازه دهید تا عروسکهایش را سر جایشان بگذارد، بشقابش را از روی میز بردارد و خودش لباسهایش را بپوشد.
✅ سپردن #مسؤولیت به کودکان، #اعتمادبهنفس آنها و آسودگی خیال شما را تقویت میکند.
#تربیت_کودک
#تربیت_فرزند
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
❌ از ازدواج با این افراد خودداری کنید:
⭕️ فردی که کنترلگری زیادی دارد
⭕️ فرد ناامن و #بدبین
⭕️ فرد معتاد(به مواد /مخدر /قمار بازیهای کامپیوتری و..)
⭕️ فردی که کشش و میل جنسی به او ندارید
⭕️ فرد دارای هر نوع #اختلال_شخصیتی و روانی (مگر اینکه درمان شده باشند و یا تحت درمان بوده باشد )
⭕️ فردی که بخاطر شما یا هر موضوع دیگری دست به #خودکشی زده باشد یا تهدید به آن کند
⭕️ کسی که مسائل مهم را از شما کتمان کرده باشد و یا #دروغ های مهمی گفته باشد
⭕️ فرد عصبی مزاج و #خشمگین / #پرخاشگر و بددهن (مگراینکه باکمک تخصصی خود را معالجه کرده باشد )
⭕️ فرد با اختلاف سنی 20 سال (و ترجیحا بیش از 10 سال )
⭕️ فردی که اختلاف اعتقادی مذهبی و تا حدودی نژادی و فرهنگی بارز با شما دارد
⭕️ کسی که حداقل یکی دو دوست هم ندارد (نه دوست ساده و معمولی)
#همسرداری
#ازدواج
#خانواده
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 راهکار اصلیِ مقابله با تهدیدات دوره نوجوانی!
🔻 تربیت نوجوان محقق نمیشود مگر اینکه #مربی او بزرگ فکر کند. در غیر این صورت مسائل اخلاقی و ارتباط با #جنس_مخالف را نمیتوان در #نوجوانان حل کرد.
🔴 بچهها یا جهان اندیش میشوند یا درگیر خود خواهد ماند. بچهها را یا از شکم و شهوت بالاتر میآوریم یا اینکه نمیتوان آنها را از #موبایل جدا کرد.
❓ اما چگونه؟ ذهنیت بچهها باید تمدنی شود.
مثلاً وقتی راجع به #اربعین فکر میکنیم فقط از گنبد و گلدسته و دلتنگی برای بین الحرمین نگوییم. البته با اینها باید شوق ایجاد کرد اما بعد لازم است کار تعریف شود.
مثلاً چند نفر از بچهها انگلیسی و چند نفر دیگر عربی یاد بگیرند تا بتوانند با مردم جهان ارتباط برقرار کنند و به آنها محتوا برسانند.
🔸 ممکن است بچهها تعجب کنند که من؟! به مردم کشورهای دیگر محتوا برسانم؟! آنگاه باید به آنها گفت بله! هر کار بزرگی شروعی دارد.
🔸 کسی هم که در سال سوم رشته پزشکی مشغول تشریح است، ۱۵ سال قبل از ضرب و تقسیم شروع کرده تا زیست شناسی خوانده و به اینجا رسیده است.
☑️ بچهها باید بزرگ اندیش و جهان اندیش شوند تا بتوانند از جسد خود رها شوند.
🎙جناب آقای ملازینل
#تربیت_فرزند #تربیت_کودک #تربیت_نوجوان #حل_مشکلات_نوجوان #نقش_مربی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
⁉️ چه مشكلاتی با تنبيه و داد و دعوا بدتر خواهند شد؟
🔺 شب ادراری
🔺آموزش توالت رفتن
🔺 ناخن جويدن
🔺 انگشت مكيدن
🔺 ناسزا گفتن
🔺 نخوابيدن به موقع
🔺 اذيت و آزار خواهر و برادر
🔺 درس نخواندن
🔺 سلام نكردن
🔺 بد غذايی كودكان
اين مشكلات، يا حاصل #اضطراب و #خشم و فشارهاى روانی است كه با داد و دعوا و #تنبيه بدتر می شود، يا برای آموزششان كودک نياز به #تشويق و آرامش و امنيت دارد.
#تربیت_فرزند
#فرزندپروری
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
⁉️شما چگونه فرزند خود را به کتاب خواندن علاقهمند کردید؟!
⁉️شما کتاب را به فرزندتان پیشنهاد میکنید یا #تبلت ؟ با کدام #الگو ؟
فرزندان آئینه رفتار ما هستند.
#فرزندپروری
#تربیت_کودک
#مطالعه
#کتابخوانی
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 در جریانات اخیر، بچهها به هم ریختن! چکار کنیم؟!
🔻 برای یک مربی که در #مسجد با #نوجوانان جلسه قرآن داشت، این سوال ایجاد شده بود که در ا.غتشاشات، دو نفر در مقابل مسجد ما کشته شدهاند و بعد از آن بچهها به شدت به هم ریختهاند. در چنین مواقعی چه کار باید کرد؟
♨️ لازم است توجه کنیم که میتوان به این ماجرا نگاه فعال داشت نه انفعالی. در فضایی که بچهها از نظر احساسی و انگیزشی به هم ریخته اند، دچار #هیجان شدهاند و کلی سوال برایشان ایجاد شده، فرصت مناسبی است که جبهه بندی حق و باطل که از صدر #تاریخ وجود داشته را برای بچه ها ترسیم کرد.
✴️ اینکه چقدر بعضیها در طول تاریخ آدم کشته اند و چقدر کشته شده اند و کشته شدن واقعی است!
☑️ هزاران سال است که بعضی میکشند و کشته میشوند و خوب است سختیها تبیین شود و از سختیها ابزاری بسازیم برای اینکه بچه ها به دنیا دل نبندند.
🎙دکتر میثم صداقت زاده
#تربیت_فرزند #تربیت_کودک #تربیت_نوجوان
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe