بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۷
شریعتمداری در آینه خاطرات
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹مرحوم آیت الله #احمد_میانجی در خاطرات خود درباره درخواست عجیب آقای شریعتمداری از آیت الله مشکینی (در تابستان 1357) چنین میگوید:
«آقای آشیخ مرتضی اشراقی رابط بین من و آقای شریعتمداری بود، مطالبی را به ایشان سفارش میکردم، یا او به من سفارش میکرد.
روزی ایشان آمد به من گفت: آقای شریعتمداری میگوید در ایران کودتا میشود و اگر کودتا شود آمریکاییها چنین و چنان میکنند. به ایشان گفته بود برو به آقای احمدی بگو به زنجان برود و با آقای مشکینی صحبت نماید تا او امام را قانع کند که شاه از ایران نروند، ما در انتخابات شرکت کنیم و رأی اکثریت را ببریم و از این راه شاه را محدود کنیم.
تابستان بود و اقای مشکینی در زنجان اقامت داشت، رفتم و با ایشان صحبت کردم. او گفت با وجود شاه نمیتوان انتخابات آزادانه انجام داد. وجود شاه همچون سرطانی در دربار ریشه کرده بود.»
(خاطرات مرحوم احمد میانجی، ص 288)
🔶پی افزود
در زمانی که امام خمینی و به پیروی از او ملت به دنبال سرنگونی نظام سلطنتی و اخراج شاه بودند آقای شریعتمداری به موازات #نهضت_آزادی، شعار صیانت از قانون اساسی مشروطه را مطرح کرد. ملی گراها و در رأس آنان آقایان مهندس بازرگان، امیر انتظام، پزشکپور و امینی نیز کارگردانان این صحنه بودند. آقای شریعتمداری در این زمان با طرح کردن شعار «عمل به قانون اساسی» می توانست بزرگترین ضربه را به پیکر نهضت فراگیر ایران وارد کند و با منحرف کردن آن از مسیر اصلی تاج و تخت شاه را از سقوط حتمی نجات بخشد تا جایی که درخواست می کند شعار شاه باید برود را حذف کنید.
#امام_خمینی بعدا در پیام های شان از این انحراف سیاسی پیشگیری کرده، تلاش برای بقای شاه و رژیم او را #خیانت_به_قرآن نامیدند و چنین فرمودند:
« پیش کشیدن شعار عمل به قانون اساسی ... خیانت به کشور اسلام است سران قوم باید ملت را در مسیری که یافته است و دشمن را شناخته به قیام دست زده است هدایت و پشتیبانی کنند و در این موقع حساس ملت را از مسیر انتخابیش با کجروی ها منحرف نکنند...
... موافقت با نظام شاهنشاهی چه به صراحت و چه به وسیله طرحی که لازمه اش بقای آن است خیانت به اسلام و قرآن و مسلمین است و هرکس باآن روی موافقت نشان دهد مطرود و اجتناب از او لازم است»
@rozaneebefarda
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۸
شریعتمداری در آینه خاطرات
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸آقای شریعتمداری با مبارزه قهر آمیز با رژیم موافقتی نداشت و تلاش می کرد راهی میانه سازش و مبارزه را دنبال کند، به همین دلیل تا روزهای پیش از انقلاب حاضر نبود نامی از شاه به میان آورد.
🔴آقای شیخ #محمدحسن_بکائی از روحانیون آذربایجانی که به گفته خودش «صرف نظراز هر چیز با تأسیس دارالتبلیغ موافق بوده و کمک هایی هم برای آن جمع آوری کرده»، با شاره به آزادی خود از زندان در سال 57 می گوید:
« ما از آقایان بهشتی و مطهری خواستیم تا به منزل آقای خسروشاهی بیایند. زمانی که آمدند، من به آقای مطهری گفتم: آیت الله شریعتمداری تبریزی است و ارتباط ما با ایشان ناگسستنی است ... از محضر امام امیدوار چنانیم که در اعلامیه های معظم له اسمی از آیت الله شریعتمداری برده شود... ما می خواهیم ائتلافی به وجود آید.
چند روز بعد آقای بهشتی به من پیغام دادند که ما با فرانسه تماس گرفتیم خواسته آقایان را به عرض حضرت امام رساندیم. ایشان در جواب فرمودند به آقایان بگویید بروند به آن آقا (شریعتمداری) بگویند: ایشان یکبار در اعلامیه خودشان از شاه اسم ببرند، من ده بار در اعلامیه های خودم از ایشان نام می برم!
من همراه آقای دروازه ای به قم رفته نزد آقای شریعتمداری رفتیم. من از ایشان خواستم مبهم گویی راکنار بگذارد و صریحا درباره شاه چیزی بگوید.
آقای شریعتمداری در پاسخ گفت: آقای فلانی! اینان ( امام خمینی و نزدیکانش) اشتباه می کنند و شکست خواهند خورد. بگذارید آیندگان بگویند در میان آنها یک آدم عاقلی هم بوده است.
آقای خمینی و اعوان و انصارشان کنار بکشند، من در عرض شش ماه با همان قانون اساسی مشروطه، شاه را از کشور بیرون می کنم . من همانجا دریافتم که ایشان به اصل انقلاب ایمان ندارد.»
(انقلاب نامه، شیخ محمدحسن بکایی، تهران، ۱۳۸۳، صص 270-272؛ جریان ها و سازمان ها، ص 244)
@rozaneebefarda
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۹
وقتی منتظری خواستار اعدام شریعتمداری شده بود!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
مرحوم حاج سید احمد خمینی در فرازی از #رنجنامه چنین می نویسد:
🔹شما قبلاً می گفتید #منافقین #خائن هستند، حال چیز دیگری می گوئید.
🔹شما قبل از شهادت شهید محمد منتظری می گفتید #شریعتمداری #باید_اعدام_شود، ولی بعد از مرگ شریعتمداری، اعتراض داشتید که چرا نگذاشتید تشییع شود.
از این قبیل مسائل بسیار دارم اما سرتان را درد نمی آورم!
@rozaneebefarda
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۱۰
مروری بر ماجرای وساطت مرحوم #فلسفی بین امام و آقای شریعتمداری
[صفحه 1 از 3]
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔳مرحوم حجتالاسلام و المسلمین فلسفی از وعاظ شهیر ایران و مورد وثوق مراجع و علمای اعلام بود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و بالاگرفتن ماجرای اختلافات جریان شریعتمداری با امام و انقلاب اسلامی، به رسم سنتهای اخلاقی حوزه علمیه، تلاش فراوانی برای اصلاح ذاتالبین انجام داد که این تلاشها با کارشکنی و عدم همکاری آقای شریعتمداری، به شکست انجامید.
🔘مرحوم فلسلفی در خاطرات خود به تشریح ماجرا پرداخته و چنین میگوید:
«بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آنکه امام به قم تشریف بردند و در منزل کوچکی نزدیک رودخانه ساکن شدند امام در اتاق کوچکی می نشستند و ملاقات های ایشان هم آنجا بود. نماینده پاپ را نیز در همین اتاق پذیرفتند و آن بیانات مشهور را خطاب به او در همین اتاق ایراد نمودند.
در آن هنگام من قم بودم یک روز صبح امام به وسیله یکی از دوستان پیغام داد که به فلانی بگویید اینجا بیاید. خدمت ایشان رسیدم امام تنها بود. شروع سخن ایشان گفتگو درباره #حزب_خلق_مسلمان بود. امام فرمودند ما می¬دانیم که اجانب به خصوص #آمریکا با این انقلاب خیلی دشمن هستند و با وسائل گوناگون به آن ضربه می¬زنند. حالا اول کار است که آمده¬اند و حزب درست کرده¬اند. این حزب خلق مسلمان علی التحقیق ریه خارجی دارد. این کلمه خلق را داخل عنوان حزب گذارده¬اند _ مثل اینکه کلمه #دموکراسی را می¬خواستند داخل نام جمهوری اسلامی ایران کرده و بگویند جمهوری دموکراتیک اسلامی ایران _ خلق مسلمان هم یعنی همین. خلق در فارسی همین توده است.
امام افزود اینها می¬خواهند از همین حالا میان مسلمانان زمینه جنگ درست کنند و بگویند حزب جمهوری اسلامی و حزب خلق مسلمان. این قضیه ضربه زدن به انقلاب و پایمال کردن خون¬های مسلمانان است. می¬خواهند این انقلاب را بکوبند و این موفقیت را از بین ببرند و یک چیز دیگر جایش بگذارند که منافع خودشان را تامین کند.
بعد امام فرمود مشکل این است که آقای #شریعتمداری به نام یک آیتالله وابستگی خودش را به این حزب اعلام کرده و آن را وابسته به خود معرفی کرده است. یعنی بین این حزب و بین آقای شریعتمداری ارتباط هماهنگی و همرنگی برقرار است. این کار خیلی خطرناک است. ممکن است تمام زحمت ها به هدر برود. اینکه گفتم شما بیایید برای این است که بگویم پیش آقای شریعتمداری بروید و به طور خصوصی از قول من به ایشان بگویید این کار را اجانب کردهاند شما که این مطلب را پذیرا شدهاید یا اگاهید یا نا اگاه مصلحت شما این است که فورا در جراید و رادیو و تلویزیون اعلام کنید که از این حزب برکنار هستید و مسائل آن به هیچ وجه به شما ارتباط ندارد تا حیثیت شما محفوظ باشد.
من همان موقع حرکت کردم و به منزل آقای شریعتمداری رفتم و به ایشان که در اتاق دیگری بود پیام دادم که آقا من حرف خصوصی با شما دارم وقتی که آمد پیام امام را به ایشان رساندم؛ اصل پیام این بود که آقای شریعتمداری بنویسد و امضا کند که من به هیچ وجه به این حزب ارتباط ندارم و این حزب نیز به من وابستگی ندارد.
🔻کانال نخبگانی #روزنه:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
ادامه در صفحه بعد👇🏽
مروری بر ماجرای وساطت مرحوم #فلسفی بین امام و آقای شریعتمداری
[صفحه 2 از 3]
وقتی به ایشان پیام را گفتم موضوع را بسیار عجیب تلقی کرد گفت آقا این حزب متعلق به مسلمانها است، من به این حزب بستگی دارم، این را علنا گفته¬ام و همه هم میدانند اگر بگویم بستگی ندارم مساوی با از بین رفتن اعتبار و حیثیت من است. آیا من خودم را تحقیر کنم و بگویم وابستگی به این حزب ندارم و آن را نمی¬شناسم؟ من این کار را نمی¬کنم ایشان این عبارت منفی را خیلی محکم گفت.
من برگشتم خدمت امام رفتم و گفتم ایشان می گوید حیثیت من در خطر است و اگر انصراف خود را اعلام کنم باید از حیثیت خودم چشم بپوشم و بسیاری از دوستانم را که پایه گذار این حزب بودند از دست بدهم من این کار را نمی کنم.
امام اظهار تاسف کردند و گفتند این آقا متوجه قضایا نیست، شما بروید و بگویید حیثیت شما با وابستگی به این حزب از بین خواهد رفت. جدا نشدن از این حزب مقدمه بر باد رفتن حیثیت شماست اما اگر جدا شدید حیثیت شما کاملاً محفوظ میماند و در قم آقایی هستید. من به این وسیله با ایشان اتمام حجت میکنم.
من مجدداً رفتم پیش آقای شریعتمداری و گفتم آقا اینکه شما میگویید درست مقابل نظر امام است. شما میگویید کناره گرفتن من از این حزب به معنی از دست دادن حیثیت خود است و من هرگز این کار را نمیکنم ولی امام میفرماید از بین رفتن حیثیت شما بر اثر وابستگی به این حزب است. این حزب خارجی است آن را برای این درست کرده اند که با انقلاب اسلامی مقابله کند انقلاب را بکوبند و اوضاع را برگردانند و آنچه در گذشته بود از جمله سلطه آمریکا تجدید شود.
امام ضمنا فرمود بگویید اگر حیثیت شما با اعلام عدم وابستگی به این حزب ضربه بخورد ما شما را حفظ میکنیم و جبران خواهیم کرد که کوچکترین ضرری به حیثیت شما وارد نشود.
من پیام امام را به ایشان گفتم و بعد هم خودم صحبت کردم گفتم من الآن به شما میگویم اینطور که امام میفرمایند مقاومت شما خیلی به شما ضربه خواهد زد. اما اگر کنارهگیری کنید و بگویید این حزب مربوط به من نیست و من کاری به این حزب ندارم من الآن از طرف خودم میگویم و بعد میروم به امام هم میگویم اگر موافقت ایشان را جلب کردم میآیم نتیجه را به شما میگویم پیشنهاد من این است که شما استعفا را بنویسید و امضا بکنید. با این کار مقدمهای درست میشود و مجلسی در مسجد اعظم میگیریم به رادیو و تلویزیون هم میگوییم بیایند، آقای گلپایگانی و آقای نجفی هم بیایند، شما هستید، امام هم شرکت میکند، در آن مجلس من منبر میروم و آنطور که شما میخواهید صحبت میکنم. میگویم آیتالله شریعتمداری که در انقلاب اسلامی با قلم و قدم خدمات بسیار کردهاند اخیراً متوجه شدهاند که حزب خلق مسلمان مضر است و بر خلاف مصلحت انقلاب اسلامی است. اصلاً انقلاب اسلامی یک حقیقت است و آن حقیقت اسلام است. لذا آیتالله شریعتمداری با مشورت امام و مصلحتبینی ایشان از حزب خلق مسلمان استعفا کرده و نوشتهاند که این حزب مربوط به من نیست. در این مجلس هم که امروز با حضور امام تشکیل شده و همه آقایان مراجع برای تقدیر از آیتالله شریعتمداری در آن حضور یافتهاند من اعلان ایشان را میخوانم، سپس نوشته شما را روی منبر با حضور همه آقایان قرائت میکنم و بعد هم از شما بسیار تشکر و تقدیر خواهد شد. جراید و رادیو تلویزیون این مطلب را منتشر میکنند و با این کیفیت حیثیت شما ضربه نمیخورد. الآن حاضر هستید این کار عملی شود؟
چون در بیان مطلب احترام زیادی برای ایشان بود قدری فکر کرد و گفت گمان نمیکنم امام این کار را بکند. گفتم من میروم و میگویم اگر فرمود این کار را میکنم آیا شما نیز بدون تردید این کار را میکنید؟ گذشته از امام آقای گلپایگانی و آقای نجفی هم هستند. آنها هم قطعا میآیند. باز متحیر ماند ولی بعد گفت خیلی خوب بروید به امام بگویید ببینید امام حاضر است یا نه؟ اگر حاضر است این کار را بکنید.
برای سومین بار خدمت امام آمدم و گفتم آقای شریعتمداری با این وعدهای که من به او دادم و گفتم منبر میروم و آنطور که بخواهید صحبت میکنم موافقند اما نگران هستند که شما با این امر موافقت نکنید آیا شما موافق هستید؟ امام فرمود بله انقلاب اسلامی و حفظ عز اسلام و کوتاه کردن دست اجانب آنقدر برای من مهم است که با این طرح حتما موافقت دارم و در مجلس هم شرکت میکنم می آیم و مینشینم آنچه را هم خود ایشان بخواهد و شما مصلحت میدانید در منبر بگویید.
🔻کانال نخبگانی #روزنه:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
ادامه در صفحه بعد👇🏽
مروری بر ماجرای وساطت مرحوم #فلسفی بین امام و آقای شریعتمداری
[صفحه 3 از 3]
گفتم بسیار خوب من گمان میکنم با این مذاکراتی که شد در صورتی که پیش ایشان برگردم قبول میکند. بعد فردا صبح سر فرصت برویم اگر کمبودی داشت بنویسم و بیاوریم تا حضرتعالی ببینید پس از آنکه قبول شد امضا شود و آخرالامر هم برای تشکیل مجلس برویم و به وعده خود وفا کنیم. امام گفت بله من میآیم. بروید و بگویید. برای بار سوم به منزل اقای شریعتمداری رفتم و موافقت امام را به ایشان اعلام کردم.
گفتم خوب بنا شد که شما متنی را امشب خودتان بنویسید فردا بیاییم ببینیم اگر نواقصی داشت تکمیل کنیم و بعد ببریم به امام بدهیم اگر ایشان موافقت کرد امضا کنیم و سپس مجلس را تشکیل دهیم. گفت بله بد نیست موافقت میکنم اما یک شرط دارد من باید امشب با بعضی از رفقا مشورت کنم بدون مشورت قول قطعی نمیدهم. امشب برای من شب مشورت باشد من متن را مینویسم. اگر مشورت درست درآمد و خصوصیاتی علاوه شد آن وقت فردا صبح این جا بیایید که تکمیل کنیم.
مطلب را تقریبا تمام شده تلقی کردم از منزل آقای شریعتمداری بیرون آمدم و به منزل امام رفتم. دفعه اول که من پیش امام رفتم یکی دو نفر هم بودند و بیرون رفتند اما دفعههای بعد گاهی چهارنفر و گاهی پنج نفر بودند و گاهی هم اتاق پر بود ولی امام تا مرا میدید حرفش را قطع میکرد در را باز می کرد به اتاق مجاور میرفت و من هم آن جا میرفتم و آن گاه میفرمود چطور شد؟ و من میگفتم چنین و چنان شد.
دفعه آخر هم که آمدم و امام فرمود چطور شد گفتم تقریبا قبول کرده ولی گفته است باید امشب روی این مطلب مشورت کنم هم درباره اصل قضیه و هم درباره بعضی از کمبودهای احتمالی من مشورت میکنم. شما هم فردا صبح بیایید و نتیجه را به امام بگویید. امام فرمود خیلی خوب امشب قم بمانید و فردا صبح بروید.
فردا صبح که نزد آقای شریعتمداری رفتم ایشان گفت رفقای من موافقت نکردند و گفتند هم در قم و هم در آذربایجان حیثیت افراد بسیاری از بین میرود. ضربه بزرگی هم به شما میخورد. نباید اصلاً درباره مطلب فکر کنید بنابراین من آن نوشته را نمینویسم!
به منزل امام برگشتم و مطالب را به ایشان عرض کردم، #امام_متأثر_شد.
(خاطرات و مبارزات حجت الاسلام فلسفی، تدوین: علی دوانی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، تهران،1382، ص395-399)
🔻کانال نخبگانی #روزنه:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۱۱
بازخوانی اجمالی ماجرای دخالت آقای شریعتمداری در #کودتا علیه انقلاب اسلامی
[صفحه 1 از 2]
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
یکی از رویداد های مهم تاریخ انقلاب اسلامی کودتای نافرجام 18 تیر ماه 1359 است. این کودتا به دلیل آنکه قرار بود از پایگاه هوایی شهید نوژه همدان آغاز شود به کودتای «نوژه» معروف گردید. بر اساس اعترافات برخی دست اندرکاران کودتا، آقای #سیدکاظم_شریعتمداری در جریان این کودتا قرار گرفته و آمادگی همکاری و تایید عملیات کودتا را اعلام داشته بود.
در کتاب «تاریخ شفاهی دکتر محسن رضائی»، فرمانده سپاه وقت، به برخی ابعاد کودتا و ارتباط آن با جریان آقای شریعتمداری پرداخته شده و چنین آمده است:
«با شناسایی و دستگیری کودتاچیان، چند نقطه دیگر نیز به سبب ارتباط با کودتاگران مورد توجه و دیده¬بانی اطلاعات قرار گرفت که بیت آیت¬الله شریعتمداری و سازمان مجاهدین خلق از جمله آنها بود».( راه؛ تاریخ شفاهی دکتر محسن رضایی، ج1، ص376)
حسین خراسانی، از دست¬اندرکاران واحد اطلاعات(سپاه) در سال¬های 61-1360، در مورد ماجرای آیت الله شریعتمداری، اینچنین می¬گوید:
«من به همراه یکی از بچه های اطلاعات و به دستور آقای رضایی فیلمی از آقای شریعتمداری گرفتیم که در آن با گفتن استغفر الله اعتراف می¬کند که از ماجرای کودتا و آشوب¬گری حزب خلق مسلمان با خبر بوده است. وقتی امام فیلم را دید و اعتراف آقای شریعتمداری را شنید، به قدری ناراحت شد که بدون آنکه خداحافظی کند از پیش ما رفت».(راه؛ تاریخ شفاهی دکتر محسن رضایی، ج1، صص 393-394)
هاشمی رفسنجانی در خاطرات روز «دوشنبه 30 فروردین 1361» به این ماجرا اشاره میکند و چنین مینویسد: «ظهر احمد آقا و رضا سیف اللهی رئیس اطلاعات سپاه آمدند و گفتند آقای شریعتمداری در مذاکره با سپاه قم به اطلاع خود از قصد قطب زاده اعتراف کرده است. قرار شد که از سپاه تهران بروند و رسماً از ایشان بپرسند».( پس از بحران، ص 55) هاشمی در خاطرات « دوشنبه 3 خرداد 1361» نیز اطلاعات تازهای از برخی ارتباطات آقای شریعتمداری با خارج خبر میدهد.( پس از بحران، ص88)
در کتاب «تاریخ شفاهی دکتر محسن رضائی»، فرمانده سپاه وقت، به برخی ابعاد کودتا و ارتباط آن با جریان آقای شریعتمداری پرداخته شده است. در همین کتاب آمده: «با شناسایی و دستگیری کودتاچیان، چند نقطه دیگر نیز به سبب ارتباط با کودتاگران مورد توجه و دیدهبانی اطلاعات قرار گرفت که بیت آیتالله شریعتمداری و سازمان مجاهدین خلق از جمله آنها بود».(راه، تاریخ شفاهی دکتر محسن رضایی، ج1، ص 376)
ماجرای یکی از افسران مخابرات که «مقلد آقای شریعتمداری» بود، نیز ابعاد جالبی از اطلاعِ او از وقوع کودتا را روشن میسازد. سروان اصغری افسر مخابرات گارد، انسان متشرعی بود و از آقای شریعتمداری تقلید میکرد. وقتی کودتاچیها به دلیل گستردگی جغرافیایی و دامنه عملیاتی کودتا نیاز به ایجاد یک شبکه بیسیم خارج از شبکه مخابرات کشور به آقای اصغری مراجعه کرده و تقاضای همکاری میکنند، ایشان با آیتالله شریعتمداری مشورت میکند و میپرسد آیا میشود با کسانی که میخواهند علیه جمهوری اسلامی کودتا کنند، همکاری کرد؟ و اگر کودتاچیان از من تقاضای بیسیم و مخابرات کنند، من مجاز هستم بیسیم در اختیارشان قرار دهم؟ آنگونه که اصغری بعداً نقل کرده، آقای شریعتمداری به ایشان گفته که «ظلم پایدار نمیماند» و اصغری از این سخن اینگونه استنباط میکند که همکاری و دادن بیسیم به کودتاچیها اشکال شرعی ندارد. این موضوع سبب شد تا نیروهای امنیتی حساس شوند که چرا آقای شریعتمداری این حرف را زده است. بعد از بررسیهای اطلاعاتی متوجه ارتباط داماد و پسر آقای شریعتمداری با ضد انقلاب و بیگانگان میگردند. پیگیریها و بررسیهای اطلاعاتی بیانگر این نکته بود که این ارتباطات حتی بعد از خنثی شدن کودتا نیز ادامه داشته است. وقتی این قضیه اطلاع امام میرسد، ایشان نیز حساس میشوند با مشورت احمدآقا قرار میشود که مساله آقای شریعتمداری با جدیت بیشتری پیگیری شود. اما مشکل بزرگی که وجود داشت این بود که آیت الله شریعتمداری از مراجع تقلید بود و آنها باید به گونهای ماجرا را پیگیری میکردند که به شأن مرجعیت آسیب وارد نشود.( راه، تاریخ شفاهی دکتر محسن رضایی، ج1، ص394)
🔻کانال نخبگانی #روزنه:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
ادامه در صفحه بعد👇🏽
بازخوانی اجمالی ماجرای دخالت آقای شریعتمداری در #کودتا علیه انقلاب اسلامی
[صفحه 2 از 2]
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بعد از معلوم شدن ارتباط و اطلاع آقای شریعتمداری با کودتای نوژه، بخشی از اموال تحت اختیار او از جمله «دارالتبلیغ» و مقداری از وجوه، مصادره شد که در خاطرات هاشمی به تعیین تکلیف این اموال، اشاره شده است. هاشمی رفسنجانی در خاطرات سال 1361 چنین مینویسد:
«با آقای محمد محمدی ری شهری در مورد پرداخت پول گرفته شده از آقای سید کاظم شریعتمداری که به دستور امام قرار بود به حزب جمهوری اسلامی داده شود تلفنی صحبت کردم معلوم شد که در مصارف دیگر من جمله دفتر تبلیغات اسلامی قم و خانواده های اعدام شدگان صرف شده است».(پس از بحران، ص197)
آقای هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از خاطرات روزنوشت خود نیز به ساماندهی اموال مصادره شده و مصرف آن در «حزب جمهوری» با پیشنهاد احمدآقا و موافقت امام اشاره میکند و چنین مینویسد:
«احمد آقا پیشنهاد داشت که پولهای مصادره شده آقای سیدکاظم شریعتمداری به حزب داده شود و گفت که با امام صحبت کرده و ایشان مخالفتی نداشته است».(پس از بحران، ص167)
هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود، به نامههای آقای شریعتمداری اشاره میکند که در آن درخواست عفو دامادش –که با کودتا در ارتباط مستقیم بود- را مطرح کرده است:
«احمد آقا عصر آمد و متن نامه های آقای سید کاظم شریعتمداری را به دادگاه انقلاب ارتش آورد که علیه ضد انقلاب است و تقاضای عفو برای احمد عباسی دامادش داشت که قرار شده پخش شود.»( پس از بحران، ص186)
آخرین واقعه مهم از ماجرای پیچیده و پرحادثه آیتالله شریعتمداری، «اعلام عدم صلاحیت او برای تصدی جایگاه مرجعیت تقلید» توسط «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم» بود که امام خمینی در پیام «منشور روحانیت» بدون ذکر نام، این مسئله را از جمله خدمات جامعه مدرسین برشمردهاند.
پس از دستگیری #صادق_قطبزاده در 17/1/1361 به اتهام توطئه نظامی برای براندازی جمهوری اسلامی و اعتراف صریح او به این اتهام، ابعاد وسیع این توطئه روشن شد و مشخص گردید که آقای شریعتمداری از جریان این کودتا آگاهی داشته است. در پی افشای این ارتباط و با توجه به سوابق حمایت وی از جریان های مخالف نظام، جامعه مدرسین عدم صلاحیت وی برای تصدی امر مقدس مرجعیت را اعلان کرد.(زندگی و مبارزات آیت الله مشکینی، ص 321-322)
🔻کانال نخبگانی #روزنه:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۱۲
💥فیلم #اعترافات_قطب_زاده و تصریح به اطلاع آقای #سیدکاظم_شریعتمداری از #کودتا علیه انقلاب اسلامی و اعلام همراهی با آن!
فیلم کامل اعترافات صادق قطب زاده را در پیوند ذیل تماشا کنید
👇
https://youtu.be/iXsRkDEXDrE
🔻سایر مطالب مرتبط را در #روزنه بخوانید:
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۱۳
مروری بر ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری و بخشی از فیلم توبه نامه وی
@rozaneebefarda
بازخوانی ماجرای آقای #سیدکاظم_شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۱۴
🔹متن اعلامیه رسمی #جامعه_مدرسین_حوزه_قم مبنی بر عدم صلاحیت مرجعیت آقای سیدکاظم شریعتمداری
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسمه تعالي
"اما من کان من الفقهاء صانئا لنفسه، حافظا لدينه، مخالفا لهواه و مطيعا لامر مولاه فعلي العوام ان يقلدوه کذالک لا يکون الا بعض فقهاء الشيعه "امام حسن عسگري (ع)فرمود:« فقهايي که خود ساخته و پاسدار دين و مخالف هواي نفس و فرمانبردار امام و مولاي خود باشند، مردم مي توانند از آنها تقليد نمايند و همه فقها وعالمان دين جز بعضي، چنين نيستند»
امت اسلامي، طلاب و فضلاي حوزه هاي علميه !، مردم مسلمان ، به ويژه مردم متدين و غيور آذربايجان!
از روزهاي اول نهضت مقدس اسلامي از آقاي شريعتمداري امور بسياري صادر مي شد که دست اندرکاران نهضت ، به ويژه جامعه مدرسين ، آنها را شايسته مقام مرجعيت شيعه نمي دانستند، ولي براي حفظ وحدت و انسجام صف روحانيت ، از بازگو کردن آنها سخت دوري مي جستند تا به حمدالله انقلاب مقدس اسلام پيروز گشت و مردم يک دل و يک جهت به اين انقلاب دل بستند، ولي اين شخص، برخلاف مصالح اسلام و انقلاب و برخلاف اعتقاد و نظر فقهي خود که در مجله "الهادي" و در حضور عده اي از مدرسين تصريح کرده بود، با اصل ولايت فقيه مخالفت کرد و ديديد آن چه ديديد و کرد آن چه نبايد بکند. حتي فردي از همان اعوان و انصار خودش، يکي از پاسداران همان منزل را به قتل رساند و تا چند روز بهانه اي براي کوبيدن انقلاب به دست آورد و همچنان به مخالفت و کارشکني و براندازي ادامه داد تا شرکت در کودتاي نوژه و براندازي اخير که در مصاحبه تلويزيوني قطب زاده خائن ملاحظه فرموديد، کيست که طرح کشتن امام و نابودي مردم جماران و براندازي جمهوري اسلامي را بداند و فرياد نزند؟ اگر بخواهيم امور خلاف عدالت را بشماريم، مثنوي هفتاد من کاغذ مي شود، لذا ضمن تاکيد براينکه مراجع قضايي منحصرا بايد به اين امر رسيدگي نمايند، بنا به وظيفه شرعي برخود لازم دانستيم که سقوط مشاراليه از شايستگي مرجعيت را بالصراحه اعلام نماييم تا افرادي از مسلمانان که در حالت ترديد و دودلي بودند، تکليف خود را بدانند و احيانا با تقليد خود به اسلام و انقلاب ضربه وارد نکرده باشند. گر چه طلاب عزيز و فضلا خود اعلان کردند که از گرفتن شهريه او خودداري خواهند کرد . ماهم تاکيد بر خودداري همه آقايان از گرفتن آن را لازم مي دانيم.
" افمن کان مؤمنا کمن کان فاسقا لا يستوون"
"ان اريد الا الاصلاح مااستطعت و ما توفيقي الا بالله عليه توکلت و اليه انيب".
جامعه مدرسين حوزه علميه قم-1/2/1361
@rozaneebefarda
بازخوانی ماجرای آقای #سیدکاظم_شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۱۵
اشاره صریح امام به اقدامات آقای شریعتمداری در مقابله با انقلاب اسلامی
@ rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️امام خمینی در بخشی از #منشور_روحانیت چنین میفرماید:
آنقدر که اسلام از این مقدسین روحانی نما ضربه خورده است، از هیچ قشر دیگر نخورده است و نمونۀ بارز آن مظلومیت و غربت امیرالمؤمنین ـ علیه السلام ـ که در تاریخ روشن است. بگذارم و بگذرم و ذائقه ها را بیش از این تلخ نکنم.
ولی طلاب جوان باید بدانند که پروندۀ تفکر این گروه همچنان باز است و شیوۀ مقدس مآبی و دین فروشی عوض شده است.
▫️شکست خوردگان دیروز، سیاست بازان امروز شده اند. آنها که به خود اجازۀ ورود در امور سیاست را نمی دادند، پشتیبان کسانی شدند که تا براندازی نظام و کودتا جلو رفته بودند.
غائلۀ قم و تبریز با هماهنگی چپیها و سلطنت طلبان و تجزیه طلبان کردستان تنها یک نمونه است که می توانیم ابراز کنیم که در آن حادثه ناکام شدند ولی دست برنداشتند و از کودتای نوژه سر در آوردند، باز خدا رسوایشان ساخت!
🔶پی افزود
مراد امام از غائله قم و تبریز، اشاره به اقدامات خرابکارانه حزب خلق مسلمان است.
در سال 1358 طرفداران حزب نوظهور «خلق مسلمان» به بهانۀ دفاع از آقای شریعتمداری، در شهر قم و تبریز دست به آشوب و بلوا زدند ولی با هوشیاری مردم غیور و مسلمان آذربایجان و قم این توطئه خنثی و حزب مذکور منحل و غیر قانونی اعلام گردید.
این حزب زیرنظر آقای شریعتمداری فعالیت میکرد.
@rozaneebefarda
رمزگشائی از تلاش سازمانیافته اعتدالیون (میانهروهای متمایل به آمریکا) برای احیای آقای #شریعتمداری
مروری بر یک سند کمتر دیده شده
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸با گذشت چند دهه از آشوبطلبیهای حزب خلق مسلمان و فعالیت های موازی و بلکه متعارض جریان #دارالتبلیغ علیه انقلاب اسلامی، که هر دو تشکیلات مستقیما زیرنظر آقای #سیدکاظم_شریعتمداری فعال بودند، خردهجریان اعتدال و تاریخنویسان جناحی وابسته به جریان قدرت سیاسی، در تلاشند که چهره وی را تطهیر کنند و کنشگری سیاسی وی را از طرق مختلف توجیه کنند و صدالبته، این تطهیر و توجیه، در تلازم با تخطئه امام و جریان انقلابی حوزه است.(خواه سخنی از آن به میان نیامده باشد)
▫️گذشته از شیوه های پیچیده(پیدا و پنهان این عملیات)، ریشه یابی دلیل اصلی این قبیل تلاشهای مذبوحانه، حائز اهمیت ویژه است.
به راستی چرا یک عده در تدارک تطهیر چهره کسی هستند که روزگاری مستقیما در مقابل امام ایستاد و تا بدانجا پیش رفت که امام خمینی اقدام جامعه مدرسین در اعلان عدم صلاحیت مرجعیت او را در #منشور_روحانیت، مورد تقدیر و ستایش قرار داد.
▪️ردیابی تلاقی گفتمانی و پیشینه سیاسی اعتدالگرایان فعلی و جریان های نزدیک به آقای شریعتمداری، یافته های جالبی به دست می دهد.
▫️حامیان خرده جریان اعتدال که از آنان به عنوان #برجامیان یاد می شود، در روزگار کنونی به شاخصه حمایت از #خط_سازش با #شیطان_بزرگ شناخته می شوند.
عجیب آنکه این تمایلات سیاسی، در شخص آقای شریعتمداری نیز به نحو پر رنگی وجود داشته و در برخی اسناد تاریخی منعکس شده است.
▪️ آنچه از #اسناد_لانه_جاسوسی بر میآید، تا حد زیادی به حل این معما کمک میکند.
🔶در ماه های نخست پس از پیروزی، در کنار #دولت_موقت که گرایشات آشکار آمریکایی داشت، برخی افراد دیگر نیز بودند که در پی استمرار خط سازش با آمریکا عمل می کردند. اجتماع این نیروها حول یک محور واحد، از راهبردهای جدی آمریکا بود. آقای شریعتمداری به عنوان این محور می توانست به طور آگاه یا حتی ناخودآگاه محل جذب این نیروهای پراکنده باشد.
◾️در مورد اینکه آیا این عناصر ضدانقلاب و به صاطلاح غربی ها «میانه رو» بودند که می خواستند حول محور آقای شریعتمداری جمع شوند و رهبر بتراشند و یا این خود آقای شریعتمداری رأسا کانون جذب این عناصر شده بود، اسناد به خوبی گویاست.
◽️آقای شریعتمداری گذشته از ویژگیهای فردی، به خاطر وجهه حوزوی اش، یکی از مناسبترین افراد جهت طرح آمریکا برای رودررویی با #خط _امام بود.(اسناد لانه جاسوسی، ج3 ص424)
🔻به عنوان نمونه در یکی از اسناد چنین آمده است:
«از: سفارت آمریکا در تهران/ تاریخ: 23 آوریل 1979(3 اردیبهشت 1358) به: وزارت خارجه واشنگتن دی سی موضوع: قشرهای موجود در جامعه روحانیت ....یک غیرایرانی که سالهاست در ایران زندگی می کند و زبان فارسی را به خوبی می داند اخیرا با شریعتمداری به طور خصوصی صحبت کرده است.... به نظر او(شریعتمداری) دادگاههای انقلاب غیرقانونی و غیراسلامی هستند و بنابراین او نه تنها دخالتی در این دادگاهها ندارد، بلکه نقشی در کارهای حکومتی نیز ایفا نمیکند. او اضافه کرد ایران امروز براساس #عقل اداره نمیشود، بلکه اداره بر اساس احساسات است و #احساسات_ضدآمریکایی جاری را نمونه ای از این امر دانست. او ابراز امیدواری کرد که آمریکا نباید احساسات ضد آمریکایی کنونی را به عنوان احساسات اصیل ایران تلقی کند.وی با احتیاط تمام گفت که اظهارات #خمینی تا حد زیادی به این رفتار ضدآمریکایی کمک کرده است، و وقتی مردم دوباره سر عقل بیایند، می خواهند که روابط ایران و آمریکا ادامه یابد.البته این روابط با آنچه در گذشته بوده فرق خواهند داشت. ...او اضافه کرد که ما باید به دقت از #فرصتهایی که #موجب_استحکام #دوستان_آمریکا_در_ایران می شود، استفاده کنیم و با این تبلیغات ضدآمریکایی مبارزه نماییم. به نظر او آمریکا باید #تبلیغات_مثبتی راجع به برخورد جاری با آمریکا نسبت به ایران ایجاد نماید...»(اسناد لانه جاسوسی، مؤسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی، ج3 ص424) 🔶حاشیه روزنه شکست پروژه تولید آنتی تز انقلاب در قم در نیمه دوم دهه هشتاد، مانع از آن نشد که در دهه نود، طیفی تازه نفس، طرحی نو درنیاندازند.اگرچه با انگیزه های تازه و ابهام در ارتباط ارگانیک با پروژه پیشین. پیشبرد همزمان پروژه #مرجع_سازی در بستر #سکولاریسم_مقدس و پروژه #اعتدالگرایی با مانیفست سریع القلم و در بستر #سکولاریسم_عرفی، این دو جریان مهم زاویه دار با مبانی امام را علنا بهم پیوند داد. جریان شناسی سیاسی و فکری این پدیده پیچیده، در گروه بازشناسی شبکه حوزوی آن است. انشالله در آینده از شاخه حوزوی خرده جریان اعتدال بیشتر خواهیم نوشت. 🔹 #روزنه؛ خانه فضلا و فرهیختگان: https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۱۶
دیدگاه کمتر منتشر شده آقای #سیدکاظم_شریعتمداری پیرامون #تزاحم_فقها با #ولی_فقیه
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸آقای شریعتمداری نیز از جمله کسانی است که علاوه بر آنکه #تزاحم_فقهای_غیرحاکم با #ولی_فقیه را جایز نمیداند، بلکه آن را موجب از بین رفتن #عدالت آنان برمیشمارد و آن را موجب اسقاط شرایط عامه افتاء معرفی میکند و چنین می گوید:
«در صورت تعدد حکام شرعی در تصدی و ولایت، اگر حاکم شرعی مبسوط الید باشد، مزاحمت با او برای هیچ کس جایز نیست. آنچه مرحوم اصفهانی فرموده که مزاحمت یک فقیه و حاکم با فقیه دیگر جایز است، مایه تعجب است زیرا هنگامی که حفظ شأن امام و حاکم بر عموم مردم لازم است، چطور میتوان به عدم ضرورت حفظ شأن فقیه حاکم توسط فقیه دیگر شد؟!
در صورتی که فقیه قبل از فقیه دیگری حکم و اقدام کرده باشد، خواه موجب مزاحمت با فقیه دیگر شده باشد یا خیر، این حکم و اقدام نافذ است و مخالفت فقیه دیگر موجب از بین رفتن عدالت و اسقاط از شرایط فقیه جامع الشرائط است.»
(تحقیق و تقریرات فی ابواب البیع و الخیارات، سید کاظم شریعتمداری، تألیف: حسین حقانی، مؤسسه نشر تولّا، قم، 1388ش/ 1430ق،صص146-151)
🔻کانال نخبگانی #روزنه:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۱۷
💥گزیده فیلم #اعترافات_قطب_زاده و تصریح به اطلاع آقای #سیدکاظم_شریعتمداری از #کودتا علیه انقلاب اسلامی و اعلام همراهی با آن!
🔻سایر مطالب مرتبط را در #روزنه بخوانید:
@rozaneebefarda
نامه سرگشاده پاسداران شکنجه و زندانی شده توسط حزب خلق مسلمان، خطاب به آقای شریعتمداری
بازخوانی ماجرای آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۱۸
▫️ ۹ پرسش مهم تاریخی از آقای شریعتمداری و بازخوانی اعمال شنیع مریدان وی در مواجهه با مردم و عناصر انقلابی
مظلومیت و مجاهدتهای خاموش فرزندان انقلاب اسلامی هنوز بازگو نشده است و به همین دلیل جنایتکاران و تروریستها و حامیان حوزوی آنان، طلبکار شدهاند و جای جلاد و شهید را عوض کردهاند.
#اختصاصی_روزنه
@rozaneebefarda
حضور آقای شریعتمداری در مراسم استقبال از شاه در سفر به تبریز در دهه ۲۰
بازخوانی کارنامه سیاسی آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۱۹
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️تمام علمای موجه تبریز به اتفاق از حضور در این مراسمات امتناع کردند و هیچ یک از مجتهدان سرشناس و موجه آذربایجان حاضر نشد به دیدار شاه برود.
▫️سرآمد این علمای مجاهد و غیور و ضدرژیم، مرحوم آیتالله میرزافتاح شهیدی تبریزی، شارح معروف مکاسب، بود که بعدا توسط مریدان آقای شریعتمداری مفصل مورد آزار و بیاحترامی قرار گرفت.
@rozaneebefarda
دیدار مخفیانه آقای شريعتمداری با شاه در دهه چهل
بازخوانی کارنامه سیاسی آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۲۰
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️علاوه بر ارتباطات شریعتمداری با دستگاههای امنیتی رژیم پهلوی و دولتها و مسئولین کشوری، ارتباط مستقیم او با شخص محمدرضا شاه حایز اهمیت است.
🔻 آقای شریعتمداری حتی در اوج مواجهه مردم ایران با شاه، با محمدرضا پهلوی ارتباط و حتی دیدار داشت.
▫️حسین فردوست، قائممقام ساواک و رئیس سازمان بازرسی شاهنشاهی رژیم، در این رابطه میگوید:
«ارتباط مهم محمدرضا، با آقای شریعتمداری بود که با وی دیدارهای پنهانی داشت؛ از جمله در حوالی سالهای 45 تا 47 گارد به من اطلاع داد که آقای شریعتمداری به کاخ سعدآباد آمده و محمدرضا دستور داده که هیچ فردی او را نبیند. او با اتومبیل وارد باغ شده و جلوی پلکان پیاده شده و با محمدرضا درون کاخ ملاقات کرده است.»
(ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، ج1: خاطرات ارتشبد سابق حسین فردوست، ویراستار: عبدالله شهبازی، اطلاعات، تهران، سی و یکم، 1393، ص518.)
@rozaneebefarda
روابط پیچیده اسلامینیا با آقای شریعتمداری
شریعتمداری همیشه میگفت که محمدرضا نگران نباشد، خطری او را تهدید نمیکند
بازخوانی اندیشه سیاسی آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۲۱
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️هدایت الله اسلامی نیا، فردی عامی و بیسواد بود، در عین حال بسیار زبانباره و اهل بند و بست های سیاسی و روابط پنهانی و پشت پرده بود.
وی در مدتی کوتاه از طریق ارتباط چند جانبه ای که با دربار، دولت، ساواک، اصناف و بازاریان و حتی روحانیت داشت، ثروت هنگفتی به هم زد. او یکی از رابطین دربار، دولت و شاه با آقای شریعتمداری بود.
🔻حسین فردوست کم و کیف این روابط را چنین حکایت میکند:
«یکی از افرادی که از سوی دربار با بعضی از روحانیون تماس داشت اسلامینیا بود. اسلامی نیا در سابق رئیس اتاق اصناف تهران بود. او مدتی با نصیری خیلی دوست بود و نصیری او را به من معرفی کرد و آشنا شدیم. اما بعدها نصیری با او به هم زد و با شیخ بهائی که او نیز مدتی رئیس اتاق اصناف بود، رفیق صمیمی شد. ... او از سابق با تعدادی از روحانیون قم و بازاریان تهران در تماس بود و این ارتباط را قویا حفظ کرده بود.
اسلامی نیا جمعه ها برایم از شاهکارهای هفته اش صحبت می کرد و می گفت که هفته ای حداقل ۳ بار به دیدن هویدا می رود و بحث و گفتگو می کنند و سپس با راهنمایی هایی به قم می رود و با برخی دوستان بازاری نیز ملاقات هایی دارد.
اسلامی نیا در قم با شریعتمداری ملاقات می کرد و پیغام های هویدا را، که در واقع نظرات محمدرضا بود، به وی می داد و منظور طلب كمك از او برای رفع بحران بود.
شریعتمداری همیشه جواب های تقریبا یکسان می داد و می گفت که محمدرضا نگران نباشد، خطری او را تهدید نمی کند و همه چیز درست خواهد شد، به شرطی که وی اختیارات بیشتری به مسئولین بدهد و کمتر در امور مملکتی دخالت کند.
این ملاقات ها همیشه همین پاسخ یکنواخت را داشت، ولی برای قوت قلب محمدرضا هفته ای ۲ بار انجام می شد. اسلامی نیا می گفت که شریعتمداری به نوبه خود با تعداد دیگری از روحانیون الماس داشت و تلاش می کرد که آنان را با خود موافق کند. این ملاقات ها تا انقلاب ادامه داشت.»
(ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، ج1، ص۵۷۷- 578.)
@rozaneebefarda
چمدان پول دربار در خانه آقای شریعتمداری
بازخوانی کارنامه سیاسی آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۲۲
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️فردوست در جای دیگر نقل میکند که از سال 56 و اوج گیری مبارزات نهضت، ستادی با مدیریت امیرعباس هویدا تشکیل شد که وظیفه آن تماس و ارتباط با روحانیون بود. هدف اصلی این ستاد آن بود که فردی در مقابل امام خمینی مطرح گردد و بتواند روحانیت ایران را اداره کند و به جای امام مطرح شود و رژیم با پول و رسانه او را در مقابل امام بزرگ کند تا بتوانند بقای رژیم پهلوی را تضمین کنند. به گفته فردوست، این ستاد بودجه قابل توجهی را نیز در همین راه خرج میکرد و اینها با اقای شریعتمداری نیز با چند واسطه ارتباط داشتند و گاهی برای او پولهای کلانی ارسال می کردند. فردوست می نویسد:
«زمستان ۵۶ بود و هویدا به عنوان وزیر دربار در کاخ تیمور بختیار زندگی میکرد. این کاخ همجوار کاخ سعدآباد است و به وسیله خود بختیار مانند یکی از بهترین کاخها تزیین شده. در زمان بختیار به کرات به این کاخ دعوت شده بودم.
روزی هویدا به من تلفن کرد و مرا برای ناهار دعوت نمود. به موقع رفتم. کاخ همانطور بود که قبلا دیده بودم. یک نفر مرا به طبقه دوم راهنمایی کرد و وارد سالن شدم. هویدا نزیک قفسه کتابها نشسته بود. پس از تعارف، هیچ صحبتی از موضوع ملاقات نکرد و گفت: «منتظر مقام دیگری هستم.» مدتی گذشت و آموزگار، نخست وزیر وقت، وارد شد. آنموقع هنوز شاداب بود. هر سه روی مبلهای خود قرار گرفتیم. هویدا گفت که پس از صرف ناهار از موضوع اصلی صحبت خواهد کرد و لذا تا صرف ناهار مسائل متفرقه مطرح میشد و بیشتر هویدا و آموزگار از مسائل مملکتی صحبت میکردند و گاهی نیز من در بحث شریک میشدم. غذا صرف شد و برای نوشیدن قهوه به سالن مراجعت کردیم.
▫️هویدا اصل مسئله را مطرح کرد و گفت که شاه دستور داده که در این کمیسیون ۳نفره صحبت شود و فردی مشخص شود که در مقابل آیت الله خمینی تقویت گردد و بتواند روحانیت ایران را اداره کند. او ابتدا از من سؤال کرد که آیا چنین فردی را میشناسید؟ گفتم: من با روحانیون تماس نداشتهام و بعلاوه خود شما با شریعتمداری در ارتباط روزانه هستید، دیگر با چه کسی میخواهید تماس برقرار کنید!؟ هویدا گفت: «بله، بله، شما که همه چیز را میدانید!» سپس از آموزگار پرسید که نظر شما چیست؟ آموزگار بدون مکث گفت: «اصولا در بین روحانیون صحیح نیست که با مقامات مختلف تماس داشت، بلکه باید با یک نفر تماس برقرار کرد و او خود مسائل را با روحانیون حل و فصل خواهد کرد و من [آموزگار] مرید یک نفر هستم و او آیت الله خوئی است.» هویدا گفت: «کاملا موافقم. شما با آیت الله خوئی تماس بگیرید و تا وصول نتیجه کار شما، با شریعتمداری هیچگونه تماسی گرفته نخواهد شد.»
▫️در این جلسه تصویب شد که آموزگار با آیت الله خوئی در نجف تماس بگیرد و من گزارش ماوقع را به اطلاع محمدرضا رساندم. یکی دو هفته بعد از طریق اسلامینیا مطلع شدم که هویدا کماکان با شریعتمداری رابطه دارد که مفهومش این بود که آموزگار در جلب آیت الله خوئی موفق نبوده است.
▫️به هر حال، این ستاد در دربار به ریاست هویدا تشکیل شد و او از طریق رابطین متعدد با عناصری در میان روحانیت و بازار ارتباط داشت و پولهای زیاد در این راه هزینه شد و گاه در این رابطه شکایتهایی به دست من میرسید که به فلانی زیاد دادهاند و به فلانی کم و از این قبیل.
▫️بهبهانیان، معاون دربار، که امور مالی دربار در اختیارش بود و هر کجا که میرفت مایه برکت بود، به کرات با چمدان دستی پر از پول برای دیدار شریعتمداری به قم رفت.»
(ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، ج1، ص۵۷۶-۵۷۷)
@rozaneebefarda
تیتر صریح و آتشین کیهان(در زمان خاتمی) در مورد ماجرای آقای شریعتمداری
بازخوانی کارنامه سیاسی آقای سیدکاظم شریعتمداری به بهانه سالروز درگذشتش/۲۳
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
در این زمان #سیدمحمد_خاتمی، سرپرستی موسسه کیهان را از سوی امام خمینی برعهده داشت.(تاریخ انتصاب 25 آبان 1359)
برخی منادیان به اصطلاح اسلام رحمانی که اکنون با براندازان همصدا شدهاند و در وقایع تلخ تاریخی، نوعا نظام و امام را متهم میکنند و از رواداری سخن میگویند، در دهه شصت خود پرچمدار برخورد صریح با برخی مخالفان انقلاب اسلامی بودهاند.
حافظه تاریخی یک ملت را نمیتوان پاک کرد!
@rozaneebefarda
بازتاب اعلامیه تاریخی جامعه مدرسین مبنی بر عدم صلاحیت آقای شریعتمداری برای مرجعیت، در روزنامه جمهوری اسلامی
🔶حاشیه روزنه
در این زمان #مسیح_مهاجری (بعد از میرحسین موسوی) بعنوان مدیرمسئول و سردبیر روزنامه جمهوری اسلامی فعالیت داشت و تا کنون نیز در آن روزنامه حضور دارد.
آنگونه که میبینیم، جماعتی که این روزها بخاطر وقایع دهه شصت، به طرفداری از عناصر و جریانهای مخالف انقلاب، طلبکار جمهوری اسلامی شدهاند و شعار زنده باد مخالف سر میدهند، و در قامت مدافع برخی جریانهای سکولار حوزوی جلوهنمایی میکنند، در دهه شصت خودشان پیشران و پرچمدار مقابله با این نحلهها بودهاند.
اینکه چه اتفاقی افتاده که این جماعت تا این اندازه از مسیر درست منحرف شدهاند، پرسشی مهم و راهبردی و در عین حال، عبرت آموز است.
پرونده ویژه روزنه با موضوع کارنامه سیاسی آقای شریعتمداری/۲۴
@rozaneebefarda
پاسخ دندان شکن یک بانوی شجاع اهل تلویزیون به حسامالدین آشنا!
🔶حاشیه روزنه
در تمام دوران استقرار جمهوری اسلامی، ترسوتر از این اعتدالی ها در فرار از پاسخگویی به مردم سراغ نداشتهایم!
@rozaneebefarda
مذاکرات مخفیانه برجامیان و یک مطالبه از مجلس محترم
دولت را از مذاکرات جدید و توافقهای یواشکی، منع کنید!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
اخیرا اخباری از جلسه کمسیون مشترک منتشر شده مبنی بر حضور مجدد آمریکا در جلسه آتی و قرار و مدارهایی که مخالف #حرف_قطعی رهبری معظم انقلاب اسلامی پیرامون برجام و آمریکاست!
با اینهمه انگار آب از آب تکان نخورده است!
آیا مجلس محترم در جریان جزئیات این کارشکنیهای خطرناک برجامیان در روزهای پایانی حضور در پاستور هست یا احیانا اشتغالات دیگر، از جمله مسائل انتخاباتی و یا پیگیری مطالبات روزمره مردم، موجب شده این امر خطیر و مهم، از اولویت مجلس نشینان محترم خارج شود؟!
در هر حال انتظار آن است که مجلس از تمام ظرفیت خود برای نظارت بر دولت به منظور پیشگیری از اتلاف منافع ملی، به کار گیرد؛ چه اینکه جلوی ضرر هر وقت گرفته شود، منفعت است.
به نظر میرسد دولت روحانی برای بازگشت آمریکا به برجام، بیش از خود آمریکاییها عجله و بلکه ذوق و شوق دارد!
و این عجله برخلاف عقلانیت و برخلاف راهبردهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
در چنین شرایطی پیشنهاد میشود مجلس محترم با استفاده از جایگاه و اختیارات خود، با استفاده از ابزار و ساز و کار قانونی، دولت روحانی را از هر نوع مذاکره مجدد که احتمالا تالی فاسدهای فراوانی در آینده کشور خواهد داشت، منع نماید و رسما هر نوع توافق یا مذاکرات جدید در عرصه دیپلماسی، متوقف شود به انتخابات ۱۴۰۰ و بر سر کار آمدن دولت جدید که انشاءالله رویکردی بسیار متفاوت با دولت فعلی دارد.
همانطور که مجلس محترم با درایت و عقلانیت از آوار شدن لایحه مخاطرهآمیز بودجه ۱۴۰۰ بر سر مردم و دولت بعدی جلوگیری کرد، به طریق اولی انتظار آن است از آوار شدن تبعات مذاکرات مخفیانه برجامیان در ماههای پایانی دولت، پیشگیری نماید و دولت را قانونا از انجام هرگونه توافق تازه، خصوصا مذاکرات محرمانه در سطح کلان، منع نماید.
فردا که نتایج زیان بار مذاکرات مخفیانه برجامیان با آمریکاییهای جنایتکار و متقلب منتشر شود، هیچ کدام از مسئولان فعلی دولت روحانی پاسخگوی اتلاف منافع ملی نخواهند بود؛ پس شرط عقل آن است که احتیاط کنیم، این سنخ احتیاط ها در تمام دولتها از جمله آمریکاییها لحاظ میشود؛ چنانکه در ماههای پایانی دولت ترامپ، عملا اختیارات او برای کنش گری در سطح کلان، بسیار محدود شده بود و همه چیز تا نتایج انتخابات آمریکا معلق ماند!
@rozaneebefarda
روزنه
مذاکرات مخفیانه برجامیان و یک مطالبه از مجلس محترم دولت را از مذاکرات جدید و توافقهای یواشکی، منع
تذنیب
اصلا بعید نیست برجامیان عاشق آمریکا، از دست کدخدای شان یک آبنبات چوبی بگیرند برای عوض کردن فضای کشور در آستانه انتخابات۱۴۰۰ و شوک دادن به جامعه و ایجاد موج.
اکنون دیگر سال ۹۶ نیست!
آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت؛ حتی اگر آمریکاییها مبالغی از داراییهای ما را آزاد کنند، هیچ سرمایهسیاسی خاصی برای دنبالههای ورشکسته آنان در انتخابات۱۴۰۰ ایجاد نخواهد کرد.
مردم ایران با هوش تر از این محاسبات کودکانه برجامیان و کدخدای محتضر، هستند.
@rozaneebefarda