🥫طرز تهیه رب به:
🔅به شیرین را شب تا صبح در ظرف آبی خیس کنید، صبح کاملا بشویید و کرکهایش را پاک کنید. سپس با پوست تکه کرده و دانههایش را جدا کنید و به را در آبمیوهگیری ریخته آبش را بگیرید. آبِ به را در ظرف مناسبی روی حرارت غیر مستقیم و ملایم قرار دهید. میتوانید یک شعله پخش کن روی شعلهی کوچک اجاق گذاشته و ظرف را روی آن قرار دهید و اجازه بدهید به آرامی به غلظت رب برسد. چند ساعت طول میکشد، کفی که روی آبِ به جمع میشود را با قاشق بردارید و دور بریزید. زمانی که به غلظت رسید، رنگ آلبالویی بسیار خوشرنگی میشود، از روی حرارت بردارید و بعد از خنک شدن در یک ظرف شیشهای دَردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید. (هر ۵ کیلو به یک شیشه کوچک مربا رب میدهد.)
🔅تفالههای به را میتوانید خشک کنید و چای به درست کنید.
دانههای به را هم خشک کرده و از لعاب بهدانه هنگام سرفههای خشک، خشونت حلق، تسکین حرارت معده، تبها، سوزش زبان و دهان به صورت جرعه جرعه و با فاصله مصرف کنید.
🔅رب به اگر به این شیوه آماده شود، هنگامی که در دهان گذاشته میشود، حالت قبض و جمعکنندگی بسیاری دارد مثل حالتی که با خوردن خرمالوی گس در دهان و روی زبان ایجاد میشود؛ این همان خاصیت رب به است که باعث جمع شدن دهانهی معده شده و از بروز ریفلاکس جلوگیری میکند.
✅رب به یکی از بهترین مقویات معده در رفع اختلالات گوارشی و هضم و تهوع در دوران بارداری است.
⏰بهترین زمان مصرف رب به در تقویت هضم، معده و اختلالات گوارشی یک قاشق مرباخوری تا غذاخوری بعد از هر وعدهی غذا است.
#به
#رب_به
#بهدانه
#معده
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟢خواص پسته (فستق):
🌱افزاینده منی
🌱مقوی قوه باه
🌱حافظ و مقوی مغز و قلب
🌱رافع خفقان و تپش قلب
🌱رافع حالت تهوع
❌در برخی منابع مغز پسته بالخاصیه مضر معده شمرده شده است.
✅ مصلحات پسته:
✔️انار ترش
✔️برگه قیسی
✔️سرکه
#پسته
#مغز
#قلب
📚منبع:
دکتر علی یوسفی، تدریس دورهی مقدماتی مبانی علم شریف طب، اندیشکدهی سبک زندگی و خانوادهی صدای حکیم
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟣خواص و فواید انجیر:
🔮نافع مصروعین
🔮چاق کننده
🔮رافع خشونت نای و حنجره
🔮ملین
👈🏻برای رفع یبوست:
۴ تا ۵ عدد انجیر را شب در گلاب یا شیر خیسانده و ناشتا میل شود.
#انجیر
#یبوست
#ملین
📚منبع:
دکتر علی یوسفی، تدریس دورهی مقدماتی مبانی علم شریف طب، اندیشکدهی سبک زندگی و خانوادهی صدای حکیم
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
بسم الله الرّحمن الرّحیم🌺
روز را خورشید میسازد🌸
و روزگار را ما
ما را قلب زنده نگه میدارد
و قلب را عشق
پس روزگار را عاشقانه
بساز و عشق را عاقلانه
شادو عاشق باشید🍃
الهی به امید تو ......
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
📝تدابیر مهم بیماری کرونا:
قسمت اول...
🔹اسپری مداوم گلاب به صورت و سینه باعث تقویت قلب میشود. گلاب غمزدا و مفرح است.
🔹دمکردهی گل گاوزبان شادیآور و مقوی حرارت غریزی و اعضای رئیسه (قلب، مغز و کبد) است و برای خشونت سینه و سرفه به خصوص سرفهی خشک، تنگی نفس، درد گلو و سینه مؤثر است.
❗️افراد مبتلا به فشارخون گل گاوزبان را همراه با لیمو عمانی دم کنند.
🔹خرما موافق سینه است. غیر جنوبیها یک عدد در روز میل کنند.
#کرونا
#سرماخوردگی
#گلاب
#گلگاوزبان
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
📝تدابیر مهم بیماری کرونا:
قسمت دوم...
🔹بادکش پشت و روی قاعدهی ریه مفید و مقوی ریه است و در پیشگیری و درمان بیماریهای ریوی مؤثر است.
🔹مصرف هفتهای یک تا دو وعده شوربای ماش
🔹نخود یک پاک کنندهی ریه از اخلاط است و جهت درد سینه نافع است.
#کرونا
#سرماخوردگی
#بادکش_ریه
#نخود
📚منبع:
دکتر علی یوسفی، تدریس دورهی مقدماتی مبانی علم شریف طب، اندیشکدهی سبک زندگی و خانوادهی صدای حکیم.
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🍲سوپ توصیه شدهی استاد یوسفی در بیماری کرونا:
❇️ شلغم + پیاز + هویج + ماش + سبزی (جعفری، گشنیز، ریحان کوهی یا تره خراسانی) + کمی پرسیاوشان + روغن زیتون یا روغن دنبه + تخم گزنه
🌿پرساوشان هم لطیف کنندهی اخلاط است و هم گرفتگیها را باز میکند و هم اخلاط ناباب را آمادهی دفع میکند؛ حل کننده و خشک کننده و پاک کنندهی ریه است و تنگی نفس را رفع میکند.
🌿تخم گزنه هم لطیف کنندهی اخلاط لزج است و هم پاک کنندهی ریه.
🌿پیاز پخته با روغن دنبه هم برای پاکسازی ریه از اخلاط بسیار مفید است.
✅ این سوپ برای سرماخوردگی نیز مفید است.
#کرونا
#سرماخوردگی
#سوپ
📚منبع:
دکتر علی یوسفی، تدریس دورهی مقدماتی مبانی علم شریف طب، تدابیر کرونا، اندیشکده سبک زندگی و خانوادهی صدای حکیم
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🌷💫دوشنبه تون عالی
💓✨دلتون شاد
🌼💫و روزگارتون پراز
🌷✨معجزات خداونــد
💓💫آرزومندیم امــروز
🌼✨عزمت راسخ
🌷💫نیرویت بی پایان
💓✨سلامتیات پایدار
🌼💫کامیابیات روز افزون
🌷✨دست یاری دهندهات
💓💫پرتوان باشــد
🌼✨روزتون پراز
🌷💫موفقیت و کامیابی
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🚰قواعد نوشیدن آب:
قسمت اول...
🔹در صورت وجود عطش صادق آب بنوشید.
🔹وقت نوشیدن آب در مزاج اعتدال، حدودا یک ساعت بعد از خوردن غذا باشد. به جز گرم مزاجها که میتوانند بعد از غذا آب بخورند تا از سوختن غذا جلوگیری شود.
🔹در حین خواب اگر دچار تشنگی شدید، باید قدری صبر کنید. سپس قدری آب را مضمضه کنید و بعد اندکی میل کنید.
🔹نوشیدن آب ناشتا به ویژه آب سرد ناشتا بسیار غلط است.
🔹در سرد مزاجان و افرادی که معدههای بلغمی دارند، بین و بلافاصله بعد از غذا نوشیدن آب ممنوع است. آب باعث فاصله انداختن بین ذرات غذا و خاموش کردن حرارت غریزی در معده میشود و در نتیجه باعث اختلال در هضم میشود.
🔹در هنگام ورزشهای سنگین و فعالیتهای سنگین به دلیل گرم بودن اعضای بدن، جذب سریع اتفاق میافتد؛ پس باید کمی آب را مزه کرده و دور ریخته و یک جرعه میل کرد.
#نوشیدن_آب
#عطش
#تشنگی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🚰قواعد نوشیدن آب:
قسمت دوم...
🔹پرهیز از مصرف آب در حین و بعد از آمیزش زناشویی
🔹پرهیز از نوشیدن آب بلافاصله بعد از حمام یا در حین استحمام مخصوصا اگر معده خالی باشد.
🔹پرهیز از مصرف آب بعد از استفاده از مسهلها
🔹آب خوردن بعد از غذاهای شور، ترش شیرین وگرم باعث سستی و ضعف اعضا و اعصاب و معده و روده و کبد میشود.
🔹آب خوردن بعد از میوه مخصوصا میوههای تر مثل شلیل، آلو، نارنگی، پرتقال
باعث فساد هضم میشود.
🔹در زمان تشنگی و گرسنگی زیاد به یکباره آب مصرف نکنید.
#نوشیدن_آب
#استحمام
#تشنگی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟠بهترین ظروف برای طبخ غذا:
🥘بهترین ظروف چینی و آبگینه (پیرکس) است.
🥘ظرف مسی تازه قلع شده/ ظرف چدنی روسی (مقوی مثانه و اعضاء تناسلی هستند)/ ظروف سفالی لعابدار
🥘ظروف سنگی (دقت در شستشو)
🥘در حین پختن غذا درب ظرف را
کامل نبندید تا بخارات سمی آن خارج شود.
🥘پخت غذا در دیگ زود پز را به حداقل ممکن برسانید.
#ظرف_غذا
#طبخ_غذا
#زودپز
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
⁉️چه عواملی باعث میشوند که غذای خوب حتی باعث ضرر و زیان در بدن شود؟
پاسخ👇🏻
1⃣ کم یا زیاد خوردن غذا: «بدن ما به ⅓ آنچه که میل میکنیم، نیاز دارد.»
2⃣ بیموقع غذا خوردن: «یعنی تا اشتهای صادق ایجاد نشده، غذا میل نکنید».
3⃣ عادت نداشتن به غذای خوب
4⃣ اشتها آور نبودن غذا
5⃣ عدم تناسب غذا و سن فرد
6⃣ ناسازگاری غذا و مزاج شخص
7⃣ عدم رعایت برخی از مسائل. مثل: «ورزش و استراحت قبل و بعد از غذا»
#غذا
#غذای_نامناسب
#شرایط_غذا_خوردن
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🌼سلام دوستان مهربان
🌷سه شنبه
🌼 پاییزیتون عالی
🌷روزگارتون پراز امیـد
🌼دنیاتون پراز محبت
🌷رزق تون پراز برکـت
🌼لحظه هاتون پراز شادی
🌷عشق هاتون پراز پاکی و
🌼زندگیتون پراز آرامش باشه
🌷امروز تون زیبا و پراز شادی
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🔴یکی از مباحث علم شریف طب بررسی قاروره یا ادرار شناسی است.
🔺ادرار از مزاج غالب بر بدن و اندامها (سردی، گرمی، تری و خشکی) خبر میدهد.
🔺وضعیت اندامهای بدن مانند رحم، کبد، دستگاه گوارش به خصوص هضم معدی، میزان و کیفیت مواد زائدی که در بدن باقی مانده است را نیز به خوبی با بررسی ادرار میتوان تشخیص داد.
♦️مؤلفههایی که از ادرار مورد بررسی قرار میگیرد، شامل:
۱. رنگ ادرار
۲. قوام ادرار
۳. رسوبات ادرار
۴. کف ادرار
۵. بوی ادرار
۶. حجم ادرار
۷. روشنی و تیرگی ادرار
#ادرار_شناسی
#قاروره
📚منبع:
قسمتی از تدریس دکتر علی یوسفی در باب ادرارشناسی(بررسی قاروره) دوره ی متوسطه ی علم شریف طب، اندیشکده ی سبک زندگی و خانواده ی صدای حکیم
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔴درمان زگیل با استفاده از خمیر نوره:
🔺زگیل، بیماری که منشأ خشکی دارد و یکی از درمانها گذاشتن خمیر نوره روی زگیل است که باید چند روز تکرار شود تا از بین برود.
🔺بعد از گذاشتن نوره نیم ساعت جلوی آفتاب بمانید و از مصرف خشکی آورها باید پرهیز شود.
🔺خشکی آورها یا خشک کنندهها شامل: هوای گرم و آفتابی، غذاها و داروهای خشک کننده مثل سرکه، نمک، بادمجان، فلفل، کمخوری و عدم مصرف رطوبت بخشها
#زگیل
#نوره
#خشکی_آورها
📚منبع:
دکتر علی یوسفی، تدریس دوره متوسطهی علم شریف طب، اندیشکده سبک زندگی و خانوادهی صدای حکیم
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🕊صــــبـــح
🌸فرصت دلدادگے آسمـان
🕊بـرطـلـو؏ آبــی دوست
🌸داشــتــنهــاســت
🕊و آواز گــنــجـشــڪـان
🌸نــویــد مےدهــد ڪــہ
🕊صبح را با عشق باید چشید
🌸پیشکسوتان گرانقدر
🕊ســـلام صبحتان بخیر
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•