❇️ کاهو در طب سنتی
🥬مزاج: درجه دوم سرد و تر
🥬خواص: صاف کننده خون، رقیق کننده خون، دفع کننده سموم آب و هوای آلوده، تسکین دهنده تندی و تیزی صفرا و خون، رفع خشکی ناشی از صفرا و سودا، رفع تشنگی و التهاب، باز کننده گرفتگیهای عروق و مجاری، مانع صعود بخارات به مغز، سردرد، ترشحات پشت حلق و سرفهای که از گرمی و خشکی باشد، خواب آور، رفع ورمهای گرم، لینت بخش و ادرار آور، مفید در درمان خارشهای پوستی، اگزما، جذام، جنون، زردی، درد پستان، تبهای گرم، زخم مثانه و مجاری ادراری، سوزش مثانه و مجاری ادراری، با سرکه اشتها آور و رفع کننده زردی، مسکن درد معده و پخته آن ارزش غذایی بیشتری نسبت به خام آن دارد و در درد سینه و زیاد کردن شیر مؤثر است.
⚠️زیادهروی در مصرف، مضر نیروی جنسی و مضر افراد مبتلا به سل و تنگی نفس، افراد مبتلا به فراموشی (آلزایمر)، حواس پرتی، کند ذهنی، افراد دارای ضعف بینایی و تاری دید میباشند و تولید کننده باد است.
✅مصلحات: نعناع، کرفس، هلیله پرورده و زیره
📚منبع: مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی
#خواص_کاهو #ادرار_آور #افزایش_دهنده_شیر #سردرد #درد_معده #اگزما #خواب_آور #رقیق_کننده_خون
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔵ماهی در طب سنتی
🐟مزاج: درجه اول سرد و درجه دوم تر است.
🐟خواص: کباب ماهی سریع هضم میشود و خون خوبی تولید میکند. رطوبت بخش و چاق کننده است. تولید کننده منی مخصوصا در خانمها است. در افراد گرم مزاج تقویت کننده نیروی جنسی است.
کباب آن همراه با غوره و سماق برای اسهال ناشی از غلبه خلط صفرا و دَم (خون) مفید است.
✔️بهتر است ماهی نه زیاد بزرگ و نه زیاد کوچک باشد اندازهی آن متوسط باشد.
گرم مزاجها میتوانند کمی سرکه همراه ماهی بخورند؛ چون ایجاد تشنگی میکند.
⚠️در افرادی که سوءمزاج سرد دارند چه در معده چه در مغز، یا ممنوع میشود یا همراه با زنجبیل، دارچین، گل قند، گلپر، کبر باید مصرف شود.
⚠️آشامیدن آب بعد از ماهی مضر و ممنوع است. مصرف ماهی همراه با شیر، تخممرغ و گوشت سایر حیوانات ممنوع است.
⚠️زیاد خوردن ماهی باعث آب آوردن شکم میشود.
📚منبع: تدریس ارزشمند استاد علی یوسفی، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم.
#خواص_ماهی #مضرات_ماهی #رطوبت_بخش #چاق_کننده #تشنگی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
📌وظایف طحال
🔺بر انعقاد خون و کنترل خونریزی موثر است.
🔺در سطح جسمی غذای حل شده در معده را تبدیل به انرژی و آن را در بدن پخش میکند.
🔺در سطح ذهنی ارتباط با فرایند تفکر
🔺انرژی کلیهها را شارژ میکند.
🔺بر بافت عضلانی موثر است.
🔺بر متابولیسم آب اثر میگذارد.
📝علائم سلامت طحال:
🖍لبهای خوش فرم و براق و اشتهای خوب
🖍عضلات قوی
🖍انرژی خوب و زیاد
📛عاداتی که به طحال آسیب میرساند:
♦️پرخوری
♦️کم خوری
♦️تند خوری
♦️تنوع خوری
♦️به موقع غذا نخوردن یا در ساعات متفاوت غذا خوردن
♦️بیش از حد فکر کردن
♦️وسواس ذهنی
♦️دقت بیش از حد به جزئیات
📚منبع: از دروس استاد یوسفی، اندیشکده خانواده و سبک زندگی صدای حکیم
#طحال #وظایف_طحال #سلامت_طحال
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
386.2K حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💓ســـلام
🌸صبح آدینه تون بخیر
💓جمعه تون شاد و عالی
🌸امـروزتون
💓خوش و خرم
🌸روزتون قشنگ
💓دلاتون مملو از عشق
🌸احوالتون آرام
💓لبتون خندون
🌸و هزارآرزوۍ زیبا
💓براتون از خداوند خواستارم
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
2.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
○~○~○~○~○~○~○~○~○~○~○~○~
#جمعه_های_انتظار
ســـلام آقای جهان
صبحم را با نام و یاد شما که عزیزترین کسم هستی آغاز میکنم.
اگر سلام کردن به شما نبود
آفتاب هر روز صبـ☀️ح به چه امیدے
سر در آسمان میکشید.
السلام علیک
یا اباصالحَ المهدی (عج)
تا نیایی گره از کار بشر وا نشود
درد ما جز به ظهور تو مداوا نشود
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🟢ریحان در طب سنتی
🍃مزاج: درجه اول گرم و درجه دوم خشک
🍃خواص: تحلیل برنده ورمها در تمام اعضا، رفع تپش قلب، رفع ضعف معده و رفع بادهای غلیظ
مصرف عصاره ریحان با شکر در رفع درد سینه، تنگی نفس و سرفه مفید است.
استشمام بوی ریحان در رفع سردردهای گرم مزاجان و مسافران و رفع وبا مؤثر است.
📚منبع: مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی
#خواص_ریحان #تپش_قلب #ضعف_معده #تنگی_نفس #سرفه #سردرد
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔴گوشت در طب سنتی
قسمت اول...
🥩گوشت جزء غذاهای مطلق است؛ یعنی کاملا به خلط (صفرا، سودا، دم، بلغم تبدیل میشود) اما قوهی هضم خوبی را میطلبد تا به خرج طبیعت بدن برسد. به همین دلیل کودکان و بیماران را خیلی به گوشت نبندیم.
🥩همه گوشتها گرم و تر هستند اما اگر فرض کنیم که گوشت گوسفند معتدل است، بهترین نوع آن با سن کمتر از شش ماه است.
🥩گوشت گوساله در بعضی منابع گرم و تر و در بعضی منابع گرم و خشک آمده است. تولید کننده خون صالح (سالم) و معتدل است.
🥩گوشت گاو و گوساله را قبل از استفاده داخل سرکه بخوابانیم؛ چون از نظر بافت فشرده است و تولید کننده خون غلیظ و سوداوی و دیر هضم است. برای کسانی ک فعالیتهای سنگین دارند، مناسب است. برای زود پختن آن کمی چای یا پوست خربزه داخل آن بریزیم.
🥩گوشت گاو در بعضی منابع گرم و خشک و در بعضی منابع سرد و خشک ذکر شده است.
#گوشت #انواع_گوشت #خواص_گوشت #مزاج_انواع_گوشت #گوشت_گوسفند #گوشت_گوساله #گوشت_گاو
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔴گوشت در طب سنتی
قسمت دوم...
👈🏻همهی گوشتهای شکاری تولید کننده سودا هستند.
🐓مرغ و خروس: بدترین آنها آن است که در فضای مصنوعی پرورش و تغذیه یابند؛ چون حرکت ندارند و مواد زائد در بافت آنها میماند و به بدن انسان منتقل میشود.
✅جوجه خروس بهترین آنهاست؛ چون خون خوبی تولید میکند. بال و گردن مرغ برای افرادی که تازه از بستر بیماری بلند شدهاند، در قالب سوپ و شوربا مفید است؛ چون گرمای رو به اعتدال دارد و زود هضم است. مخصوصا اگر با کره و روغن محلی درست شود.
🐦گوشت کبک: گرم و خشک بوده، لطیف است، زود هضم و چاق کننده اما یبوست آور است؛ به همین دلیل بعد از خوردن آن چند قطره روغن بادام شیرین خورده شود.
📚منبع: تدریس ارزشمند استاد علی یوسفی. اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم.
#انواع_گوشت #مزاج_انواع_گوشت #خواص_گوشت #گوشت_مرغ #گوشت_خروس #گوشت_کبک #گوشت_شکاری
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
✳️ ترخون در طب سنتی
☘مزاج: نوع باغی درجه اول گرم و خشک و نوع بیابانی درجه سوم گرم و خشک است.
☘خواص: تحلیل برنده بادها و مواد لزج، باز کننده گرفتگیها، مقوی معده، اشتها آور، خشک کننده و جذب کننده رطوبات بدن، جویدن آن خوشبو کننده دهان
⚠️مضر گرم مزاجان بوده و زیادهروی در مصرف موجب سوختن خون و قطع شهوت جنسی میشود و دیر هضم است.
✅مصلحات: سبزیهای سرد، عسل، کرفس
📚منبع: مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی
#خواص_ترخون #تقویت_معده #اشتها_آور #خوشبو_کننده_دهان
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim