آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_رول_کشمشی
مواد لازم:
آرد حدود 600گرم
شیر 320گرم
شکر 70گرم
خمیر مایه 1قاشق غذاخوری
نمک یک پینچ
تخم مرغ 1عدد
کره 80گرم
کشمش 1پیمانه
کرم فیلد(کرمفیل) نصف پیمانه هم اماده هست همخودتونمیتونید درست کنید.
کرم فیلد خونگی(داخل یک ظرف 1عدد تخم مرغ +60گرم شکر +200گرم شیر +سه قاشق غذاخوری نشاسته ذرت مخلوط کرده روی حرارت ملایم مرتب هم میزنیم تا شکل فرنی بشه بعد 50گرم کره ونوک قاشق وانیل بهش اضافه میکنیم واز روی حرارت بر میداریم روش یه کیسه نایلون کشیده تا خنک بشه وازش برای نان یا شیرینها و کیکها استفاده میکنیم)
طرزتهیه خمیر نان رول کشمشی:
شیر ولرم +شکر+خمیر مایه خشک+تخم مرغ +نمک+آرد همه روداخل ظرف بزرگ ریخته با هم مخلوط کرده ودر اخر کره که در دمای محیط گذاشتین و نرم هست اضافه کرده با دست حدود ده دقیقه ورز میدیم در آخر خمیر را چونه کرده داخل ظرف گذاشته بهش 1ساعت استراحت میدیم در همونمحیط اشپزخونه تا حجم خمیر دوبرابر بشه
بعد از اینکه خمیر حجمش دوبرابر شدخمیر روی میز کار با وردنه به قطر 5میل باز کرده مثل فیلم و تمام قسمت خمیر کرم فیلد بازاری یا خونگی ریخته با پشت قاشق روی تمام قسمتها پخش میکنیم و روش کشمش ریخته و خمیر را رول میکنیم وآخر خمیر را با دست فیکس میکنیم تا خمیر باز نشه .
با یه نخ معمولی یا نخ دندان خمیر را مثل فیلم برش یا کات میکنیم وروی سینی گذاشته با دست کمی روش فشار میدیم تخت بشه تا خیلی پف نکنه تو سینی بافاصله چیده وروش یه کیسه گذاشته استراحت دوم داده حدود 15دقیقه و بعد روی نانها رو با یه برس کوچک رومال زرده کرده اسپری اب زده ودر فر180درجه مدت 25دقیقه بپزید
@shirini71
🌙🌸 رژیم روز هشتم ماه رمضان 🌸🌙
دهم فروردین 1402
🌞افطاری:
چای☕️ دارچین کم رنگ + یک عدد بامیه کوچک یا یک تکه کوچک زولبیا
+ 3 کف دست نان 🍞سنگک یا بربری + 3 قاشق مربا خوری حلوا ی کم شیرین
🌚شام:
(یک ساعت بعد از افطار)
8 قاشق غذاخوری لوبیا پلو + یک پیاله ماست 🥣+ سالاد🥗
🌓شام تا سحر:
3 عدد میوه🍑 + 5 عدد مغز +
+ هر یک ساعت 3-2 لیوان آب + یک عدد خیار🥒 رنده شده
🌔سحری:
یک لیوان شیر🥛 گرم + 5 عدد انجیر خشک
@shirini71
هدایت شده از مجله علمی و پزشکی
🔖مزاج غالب سبزیها گرم است
تقریبا همه سبزیها گرم هستند و [درجه] گرمیشان هم بالا است؛ برخی درجه ۲ و برخی ۳ هستند.
🤷♀جالب اینجاست که مصرف زیاد سبزی، به دلیل این که گرم و خشک است، باعث یبوست میشود.
☘گشنیز مقداری سردی دارد البته توأم با خشکی .
☘خرفه نیز یک سبزی سردوتر است که در مناطق جنوبی به آن پَرپین میگویند که سبزی مورد علاقه حضرت زهرا (س) هم بوده است، این نشان میدهد که حضرت زهرا مزاج خیلی گرمی داشته و علاقه زیادی به خوردن این سبزی داشتهاند.
📌 اگر در منطقه شما این سبزی نیست، میتوانید از بذر و تخم آن استفاده کنید.
⬅️ تخم خرفه سیاه رنگ است که میتوانید آن را آسیاب کنید و بعد یا قبل از غذا جهت رفع عطش و کاهش اشتها استفاده کنید.👌
@Majalepezeshki71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#فطیر_مغزدار
#نان
#افطاری
مواد لازم :
آرد نان ( سبوس دار و تیره) ۴ لیوان فرانسوی یا ۵۰۰ گرم
روغن مایع۱/۳ لیوان یا ۱۳۰ گرم
شیر ولرم یک لیوان ۲۴۰ گرم
شکر ۱/۲ لیوان یا ۱۰۰ گرم
زردچوبه ۱/۲ ق چ
زنجبیل ۱ ق چ
نمک ۱/۲ ق چ
مخمر فوری ۱/۲ ق غ + ۱/۲ آب ولرم + ۱ ق غ شکر= جهت عمل آوری (البته چون فوری هست نیاز نداره ولی برای تست سالم بودن انجام میشه)
مواد رومال:
زرده تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۲ ق غ
وانیل نصف ق چ
زعفران دم کرده غلیظ یک ق غ
مواد میانی فطیر:
روغن مایع ۱۱۰ گرم
آرد ۱۲۵ گرم
زردچوبه نصف ق چ
ابتدا مخمر فوری رو با شکر و آب حل کرده و میذاریم یه گوشه نیمه گرم تا عمل بیاد ( بازم میگم مخمر فوری اسمش روشه و نیاز به این کارا نداره ولی برای تست سالم بودن مخمر ما انجام میدیم.)
حالا آرد رو الک کرده و بهش مواد خشک یعنی ادویه و نمک و شکر رو اضافه کرده و هم میزنیم.
مایعات ( روغن مایع پخت و پز و شیر ولرم و زعفران دم کرده) رو اضافه میکنیم و هم میزنیم .
سه چهار دقیقه خمیر رو ورز میدیم.
کف یه کاسه رو چرب میکنیم و خمیر رو توش قرار میدیم روش نایلون و دستمال میذاریم و یک جای نیمه گرم قرار میدیم تا یک ساعت استراحت کنه و ور بیاد ( از قیافه خمیر مشخص میشه ور اومده یا نه😀)
میریم سراغ اماده کردن رومال:
همه مواد رو شامل زعفران + شیر + وانیل + زرده تخم مرغ با چنگال مخلوط کرده و داخل یخچال میذاریم.
طرز تهیه مواد میانی فطیر :
ارد + روغن مایع + زردچوبه رو روی حرارت ملایم تفت میدیم تا حدی که فقط بوی خامی ارد از بین بره.
خمیر که ور اومد به چونه هایی با وزن مساوی تقسیم میکنیم. با وردنه پهن میکنیم
روش رومال میزنیم و اگه خواستید از مغزی فطیر داخل خمیر بذارید و لبه ها رو خووووب فیکس کنید که باز نشه.
روی خمیر رومال زده و چند تا سوراخ ایجاد کنید و روش با هر قالبی که دوست دارید طرح بدید.
توستر یا فر رو از قبل یک ربع گرم کنید داخل سینی نون رو قرار بدید و طبقه وسط قرار بدید و ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید😍
maaryam.jaberi
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#پوآچا_مرغ
#پوآچا_گوشت
#نون_شکم_پر
#نان_شکم_پر
#پیراشکی_غذایی
#پیراشکی
سلام دوستان ببینید چی آوردم یه خوشمزه عالییییی 😋
پوآچا 😍
پوآچا پیراشکی پرطرفدار و نرم و خوشمزه ترکیه ای هست که انواااع مختلفی داره
این مدل خیلی راحت و شیک و بیدردسر مخصوصا برای مهمونیهاست💞💞
.
مواد لازم برای خمیر:
آرد سفید : حدودا ۲ لیوان(بسته به کیفیت آرد متغیره)
ماست:نصف لیوان
آب ولرم: نصف لیوان (دست رو نسوزونه)
شکر:۱قاشق غذاخوری
خمیر مایه فوری:۱ قاشق غذاخوری
روغن: ۲قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
مواد داخلی:
سینه مرغ: ۱ عدد
گوجه فرنگی
پیاز
زیتون
جعفری
نمک ، فلفل سیاه ، سیر ، زردچوبه ، پاپریکا،زیره
.
🔉تمام مواد اولیه خمیر رو نیم ساعت قبل استفاده از یخچال خارج کنید
.
🔉خمیر مایه فوری نیاز به عمل آوردن نداره اما اگر خمیر مایه فوری ندارید و یا از سالم بودنش مطمئن نیستید
خمیر مایه+ شکر+ آب گرم رو با هم ترکیب کنید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا عمل بیاد و بعد مابقی مواد خمیر رو بهش اضافه کنید
.
طرز تهیه
.
۱.ماست+ شکر+خمیرمایه+روغن رو با هم ترکیب کنید و کمی هم بزنید
و بعد آب رو اضافه کرده و کمی هم بزنید
در آخر آرد الک شده و نمک رو اضافه کرده و ترکیب میکنیم تا خمیر یه جا جمع بشه و به دست نچسبه
🔉آرد رو با کنترل و کم کم اضافه کنید چون آرد زیاد باعث میشه پیراشکی خشک بشه مقدار خیلی کمی هم چسبنده باشه مشکلی نداره
.
خمیر رو بپوشونید و حدود ۱ ساعت در جای گرم استراحت بدید تا حجمش تقریبا دو برابر بشه
.
۲.سینه مرغ رو تکه کنید و داخل روغن کمی تفت بدید و بعد پیاز و سبزیجات به غیر از جعفری رو اضافه کرده و تفت بدید تا پیاز نرم بشه و بعد جعفری و ادویه ها رو اضافه کرده و تفت بدید تا کامل بپزه
و بذارید کنار تا سرد بشه
۳.بعد اینکه حجم خمیر تقریبا دوبرابر شد پف خمیر رو بگیرید و دو قسمت کنید و روی سطح آرد پاشی شده به اندازه قالب یا تابه پهن کنید
داخل قالب و یا تابه کمی گود کاغذ روغنی انداخته و خمیر رو داخلش پهن کنید
مواد گوشتی سرد رو روی خمیر بریزید و یه لایه خمیر روی آن بذارید و کناره های خمیر رو به هم وصل کنید
۳. روی خمیر رو بپوشونید و یه ربع در جای نسبتا گرم استراحت بدید
و بعد با زرده رومال کنید و کمی کنجد و یا پرک بادام بریزید
۴. داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید و چند دقیقه آخر گریل رو روشن کنید.
chefshim
@shirini71
دوست داری تو گوشیت یه #داروخانه داشته باشی کە نسخە همە #بیماریها رو داشتە باشی تا بتونی خودت رو #درمان کنی؟😍🌿🍃🌱
📣📣 درمان فوری تمام #بیماریها بدون رفتن به بیمارستان با طب سنتی😍
#پزشک_خودت_وخانوادت_باش
#رایگان_خودت_وخانوادت_درمان_کن
https://eitaa.com/joinchat/2446459147C213495319b
حتما اینجا یه سر بزن👆👆👆
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#بامیه
#بامیه_بدون_تخم_مرغ
بامیه آوردم براتون تُردِ ترد😋
بدون تخم مرغم هست برا اونایی که تخم مرغ نمیخورن😍
❌فقط لطفا نکات رو خوب رعایت کنین❌
آرد ۱ لیوان فرقی نداره چه آردی باشه
روغن مایع ۱چهارم لیوان
شربت بار یا عسل ۱قاشق غ
وانیل نوک ق چ
آب ۱لیوان
🌹آب،روغن ،شربت بار رو میزاریم روی شعله
🌹وقتی خواست جوش بزنه وانیل وآرد رو به یکباره اضافه میکنیم
🌹مدام هم میزنیم تا خمیر یکدستی بدست بیاد
بعد خمیرو میزارم سرد بشه
🌹در قیف با ماسوره ی کنگره دار میریزیم
🌹روغن رو کاملا داغ میکنیم
🌹یه دونه از بامیه رو در روغن تست میکنیم
🌹اگه وا نرفت بقیه رو میزنیم
❌اگه وا رفت یعنی روغن داغ نیس بزارین داغ بشه
❌خمیر باید کامل سرد بشه تا موقع سرخ کردن وا نره
🌹بامیه هارو بزنین و سرخ کنین
🌹ودر شربت همدمای محیط بندازین تا شیره رو جذب کنه
🌹حدود ۳دقیقه کافیه
🌹از شربت خارج کرده و در صافی بزارین تا شربت اضافیش بره
#شربت_بار
۲لیوان شکر
۳چهارم لیوان آب
۱چهارم لیوان گلاب
چند دانه هل
نصف ق چ جوهرلیمو
۱ق غ گلوکز
شکر وآب و گلاب وهل رو داخل قابلمه میریزیم و یه هم میزنیم تا شکر یه کم تو آب حل بشه
بعد شعله رو روشن میکنیم
وقتی جوشید کاملا شعله رو ملایم میکنیم تا ریز بجوشه
در حین جوش تو یه کم آب یه قاشق آبلیمو ریخته وبا برس کناره های قابلمه رو تمیز میکنیم
گلوکز رو اضافه وهم میزنیم تا حل بشه
.
*از اول جوش تا اضافه کردن گلوکز ۵دقیقه بیشتر زمان لازم نیس
بعد جوهر لیمو رو ریخته قاطی کرده و خاموش میکنیم
اگه از غلظت شربت مطمعن نیستین بزاربن تو همون قابلمه یه شب تا صبح بمونه وبعد از سرد شدن غلظتش روچک کنین
.
*از اولین جوش شعله رو کاملا ملایم میکنیم تا ریز جوش بزنه
*زمان از جوش اول تا پایان ۵دقیقه بیشتر یا کمتر نباشه
*شعله رو که روشن کردین به هیچ وجه قاشق نزنین
*گلوکز هم برا غلظت وهم برا براق بودن تو این دستور لازمه
*به نظر من آبلیمو رو هیچ وقت جایگزین جوهرلیمو نکنین چون با وجود جوهر لیمو وقوام کافی به هیچ وجه شربتتون شکرک نمیزنه
.
✅حالا اگه شربتتون زیاد جوشید وشکرک زد دوباره بزارین روی حرارت ونصف استکان آبجوش بهش اضافه کنین وبزارین ۱دقیقه بجوشه وخاموش کنین
✅اگه بعد از سرد شدن هم قوام شربت کافی نبود دوباره بزارین چند قل بجوشه وقوام بیاد
leila.lb1359_
@shirini71
#شیرینی_پسته_ترکیه 🥟 😋
آرد ۳ لیوان
کره ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
بکینگ پودر ۱ پاکت
وانیل ۱ پاکت
شکر ۱ لیوان
پودر فندق ۲ ق غ
🔻مواد رویی:
شکلات شیری ۱۰۰ گرم
پسته خرد شده
🔸در کاسه آرد را می ریزیم سپس بکینگ پودر وانیل و شکر و پودر فندق را ریخته هم میزنیم در وسطش گودی ایجاد می کنیم کره نرم شده و تخم مرغها را ریخته و آرام آرام از وسط هم می زنیم تا خمیر شود وقتی خمیر شد و به دست نچسید از خمیر به اندازه یک گردو برداشته در سینی فر کاغذ روغنی انداخته و شیرینی ها را روی آن می چینیم در فر ۱۸۰ درجه از قبل گرم شده قرار میدهید شکلاتها را بطریق بن ماری ذوب میکنیم وقتی شیرینی ها پخت و خنک شد شکلات ذوب شده و پسته خرد شده را می ریزیم
🍕 @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مک اند چیز(برای ۴نفر):
پاستا البو ۲۰۰گرم
کره ۵۰ گرم
آرد گندم ۲ ق غ
شیر نیم لیتر
سس خردل ۱ ق غ
پنیر خامه ای ۱/۴ پیمانه
پنیر چدار ۱۰۰ گرم
پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
آب رو در حرارت قرار میدهیم تا به جوش بیاد به آن نمک اضافه میکنیم و پاستا مدل البو رو بمدت ۱۰ دقیقه داخلش قرار میدهیم سپس آبکش میکنیم
کره رو در تابه ذوب میکنیم آرد رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا بوی خامی آرد گرفته شود سپس شیر رو اضافه و هم میزنیم تا به جوش آید و سس غلیظ شود بعد نمک و فلفل، سس خردل ، پنیر خامه ای، پنیر چدار و پنیر پیتزا رو اضافه میکنیم و بعد پاستاهارو اضافه میکنیم به همین راحتی پاستا پنیری یا مک اند چیز خوشمزمون آمادست 🍝
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_رولی_خرما_معصومه
سلام با یه نون خوشمزه و عالی و مقوی اومدم 🤗😋😊 برای افطار گزینه عالی عالیه 😍🤗
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ولرم ۲۵۰ گرم (یک لیوان)
پودر خمیر مایه ۷ گرم (حدود ۱.۵ ق م)
شکر ۱ تا ۲ ق غ
روغن مایع ۵۰ گرم (حدود ۱/۴ لیوان)
آرد نان فانتزی یا آرد سفید حدود ۴۵۰ گرم (حدود ۳ لیوان)
مواد میانی :خرما ۲۰ عدد /گردو ۴ ، ۵ ق غ /دارچین ۱/۲ ق چ /زنجبیل ۱/۲ ق چ/گلاب ۱ تا ۲ ق غ
داخل شیر ولرم ، ۱ ق م شکر ریختم و ترکیب کردم . پودر خمیر مایه رو اضافه کردم و ترکیب کردم ، درش رو گذاشتم ۵ تا ۱۰ دقیقه به عمل بیاد .
داخل ظرف بزرگتر تخم مرغ رو کمی زدم از لختگی در بیاد ، روغن مایع ، شکر ، خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم و ترکیب کردم . آرد الک شده روکم کم اضافه کردم . میزان آرد تقریبی هست با احتیاط بریزید . خمیر رو ورز دادم . ده دقیقه با دست ورز بخوره یا یکی دو دقیقه با دست ، سه دقیقه با دستگاه زده بشه . خمیر رو در ظرفی که کمی چرب کردم ، قرار دادم و روش رو پوشوندم ، یک ، یک و نیم ساعت محیط نسبتا گرم استراحت داشته باشه .
برای مواد میانی خرما رو پوست گرفتم و هسته جدا کردم و له کردم . گردو رو ریز کردم و داخلش ریختم ، پودر دارجین و زنجبیل و گلاب اضافه کردم و ترکیب کردم .
خمیر بعد از استراحت پفش رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه ورز دادم . با وردنه خمیر روروی صفحه کار پهن کردم و به شکل مستطیل در آوردم . از مواد میانی روی خمیر قرار دادم و یکدست پهن کردم و بعد با دقت رول کردم . کناره ها رو گرفتم و بعد برش دادم و داخل سینی با فاصله از هم چیدم .روش رو پوشوندم ، ۲۰ دقیقه استراحت دوم داشته باشه . بعد استراحت برای رومال ، زرده تخم مرغ ، زعفران ، ۱ ق م شیر رو ترکیب کردم و رومال زدم .
سینی رو داخل فر ۱۹۰ که از پیش گرم شده حدود ۲۰ ، ۲۵ دقیقه قرار دادم .ظرف حاوی آب هم داخل فر برای ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون ها قرار دادم .
برای من حدود ۲۰ عدد شد .
پ.ن : بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه روی گاز میشه درست کرد . در مورد دستگاه های دیگه اطلاع ندارم .
🍔 @shirini71
#کوکتل_میوه
۲ عدد سیب سبز
۱ عدد لیموترش
۱ شیشه سودا
۲ ق غ شکر قهوه ای
۱ قطره رنگ ژله ای سبز
۱-۲ شاخه نعنا
۵-۶ عدد توت فرنگی
یخ به مقدار زیاد
برای تزئین میوه
سیبها را رنده کنید و با دستتان فشار دهید تا آب آن دربیاید سپس از صافی رد کنید.
آب لیمو را هم بگیرید و به آب سیب اضافه کنید.
شکر قهوه ای و یک قطره رنگ زله ای را اضافه کنید وشکر را هم بزنید تا آب شود.
نصف لیوان ها را با یخ پر کنید.
آب سیب و آب لیمو که حاضر کرده بودید را در لیوان بریزید (به طوری که از سر لیوان دو بند انگشت خالی بماند)
نعنا تازه را اضافه کنید.
توت فرنگی را حلقه حلقه کنید و اضافه کنید.
سودا را از گوشه ی لیوان آرام بریزید تا قسمت خالی لیوان پر شود.
با میوه ی دلخواه تزئین کنید.
🍔 @shirini71