آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#پاستا_تن_ماهی
مواد لازم:
پاستا شکل دار ۲۰۰-۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی ۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ ق س
سُسِ کچاپِ تند ۱ ق س
آبِ جوش ۲ ق س
تنِ ماهی ۱ قوطی
پیاز متوسط مکعبی خرد شده (پیازِ بنفش باشه بهتره) ۱ عدد
سیر لِه شده ۱ حبه
جعفریِ خرد شده ۲ ق س
پنیرِ پیتزا یا پارمسان(دلخواه هست) به میزانِ لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزانِ لازم
روغن زیتون ۲ ق س
طرزتهیه:
ابتدا تنِ ماهی رو به مدتِ ۲۰ دقیقه بجوشونینُ روغنشو خالی کنین، داخلِ ظرفی بریزیدُ با چنگال تکه تکه کنین.
پاستارو داخلِ آبِ جوش بریزید و کمی که نرم شد آبکش کنین، نباید خیلی نرم و لِه بشه.
داخلِ یک ماهیتابه روغن بریزیدُ پیاز خرد شده و سیرُ بریزید و به مدتِ تقریبی '۵ تا زمانی که سبک بشن تفت بدید. تنِ ماهی و جعفری خرد شده رو اضافه کنیدُ برای '۱ مواد رو تفت بدین. گوجه پوره و یا خرد شده(داخلِ خرد کن) رو همراه با سسِ کچاپ و رب و ادویه ها و آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید برای '۵ بجوشه. توی این مرحله تِیست کنید تا اگر لازم بود بازهم ادویه بزنید. پاستاهای آبکشی شده رو اضافه کنیدُ تمامی مواد رو باهم مخلوط کنید. پنیر پیتزا رو اضافه کنید و داخلِ فر با دمایِ ۱۷۰ درجه به مدتِ ۲۰ دقیقه قرار بدید. میتونین از ماهیتابه به پیرکس منتقل کنید و بعد داخلِ فر بذارید. اگر هم فر ندارید، داخلِ ماکروفر بذارین تا پنیر ها آب کمی تغییر رنگ بدن و طلایی بشن.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کرپ_پیتزا
#فینگرفود
#لقمه
#مناسب_تولدوپذیرایی
مواد لازم برای تهیه نان کرپ:
آرد 2 پیمانه
تخم مرغ 4 عدد
شیر 3 پیمانه
شکر 2 قاشق سوپخوری
نمک یک دوم قاشق چایخوری
روغن مایع 1 قاشق سوپخوری
مایه میانی کرپ به میزان لازم
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
مواد لازم جهت تهیه مواد میانی:
(من در اینجا 3 مدل مواد برای داخل کرپ آموزش می دهم شما خود به دلخواه انتخاب کنید )
مدل 1)
سوسیس 300 گرم
ژامبون 300 گرم
قارچ 200 گرم
فلفل دلمه ای 1 عدد کوچک
پنیر پیتزا 200 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
سس گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل وآویشن به میزان لازم
روغن سرخکردنی به میزان لازم
مدل 2)
سینه مرغ نگینی ریز خرد شده 300 گرم
پیاز داغ 2 قاشق سوپخوری
ذرت پخته یک دوم پیمانه
قارچ 200 گرم
فلفل دلمه ای رنگی نگینی ریز خرد شده یک دوم پیمانه
رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا 200 گرم
نمک و فلفل و آویشن به میزان لازم
روغن سرخکردنی به میزان لازم
مدل 3)
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
قارچ 200 گرم
نخود فرنگی پخته یک سوم پیمانه
فلفل دلمه ای یک دوم پیمانه پیمانه
پنیر پیتزا 200 گرم
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و آویشن به میزان لازم
روغن سرخکردنی به میزان لازم
طرز تهیه خمیر نان کرپ:
تخم مرغها را در کاسه ای شکسته نمک ، فلفل،شکر،روغن مایع و شیر را افزوده و خوب با همزن دستی هم بزنید تا یکدست و کاملا مخلوط شوند، سپس آرد را کم کم اضافه کرده و مخلوط کنید. در آخر خمیر کرپ را از صافی ریز رد کنید تا خمیر صاف و یکدست شود. روی ظرف را سلفون بکشید و خمیر را برای یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
تابه تفلون به قطر 20 سانتیمتر را با پنبه یا دستمال کاغذی و مقداری روغن چرب کنید
روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود.سپس با یک ملاقه کوچک از خمیر کرپ برداشته و در تابه داغ بریزید و همزمان تابه را بچرخانید تا خمیر یکدست و نازک در تابه پخش شود.وقتی خودش را گرفت و کمی طلایی شد با کمک چنگال و دستتان کرپ را برگردانید تا طرف دیگر هم کمی رنگ بگیرد و پخته شود(احتیاج به پخت زیاد ندارد چون دوباره کاملا سرخ می شود)همه کرپ ها را به همین صورت آماده کنید و روی هم بچینید تا نرم بمانند.
برای مایه داخل کرپ 3 مدل مواد لازم ذکر کردم که می توانید به دلخواه آماده کنید و حتی مایه داخل کرپ را طبق سلیقه خودتان تغییر دهید یا چیزهای دیگری جایگزین کنید یا مثلا کرپ گیاهی درست کنید یا کرپ با گوشت ماهی پس مایه داخلش کاملا قابل تغییر است و دلخواه،من در اینجا مایه شماره 1 را توضیح می دهم که به شما کرپ با طعم پیتزا می دهد و خیلی خوشمزه است.
طرز تهیه:
در تابه ای مقداری روغن بریزید، روغن گرم شد سوسیس های نگینی ریز خرد شده را اضافه و سرخ کنید،قارچ های نگینی را اضافه کرده و اجازه دهید با سوسیس ها سرخ شوند .حالا ژامبون نگینی خرد شده،فلفل دلمه ای نگینی ریز خرد شده، رب گوجه، سس گوجه و نمک فلفل وآویشن را اضافه و کاملا مخلوط کنید، در آخر پنیر را اضافه کرده و تابه را از روی حرارت برمی دارید و کنار بگذارید.
حالا نوبت پیچیدن کرپ ها است .قبل از شروع به پیچیدن کرپها،یک ملاقه کوچک از خمیر کرپ برداشته و کنار بگذارید، داخل هر نان را یک قاشق از مواد میانی گذاشته کرپ را تا نیمه رول کنید، دو طرف کرپ را روی مواد آورده و تا انتها رول کنید و قبل از پیچیدن کامل مقداری از خمیر کرپ را که کنار گذاشته بودید را روی کرپ مالیده و رول کنید تا دو لایه به هم بچسبد و در روغن باز نشود.همه کرپها را به همین ترتیب بپیچید و در ظرفی بچینید.
در تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و بعد از اینکه روغن داغ شد کرپ ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شود.چون نان های کرپ خیلی نازک و لطیف هستند حتما شعله را ملایم کنید چون زود می سوزند و هر طرف که سرخ شد بچرخانید تا همه جای کرپها طلایی شود، سپس از روغن خارج کرده و روی دستمال آشپزخانه بچینید تا روغن اضافی آنها گرفته شود حالا در ظرف سرو چیده و تزیین و سرو کنید.
از دو روز قبل درست کنید بپیچید و بعد از اینکه به دمای محیط رسید توی ظرف بسته بندی کنید و توی یخچال یا برای مدت کوتاهی توی فریزر نگه دارید و هر موقع خواستید فقط یخ زدایی کرده و در روغن سرخ کنید یا از یخچال خارج کرده و قبل سرو سرخ کنید تنها نکته اینکه باید بین هر ردیف یک کیسه فریزر بزارید که بهم نچسبند بعد از سرخ کردن هم کرپها رو روی هم نچینید که باعث نرم شدن بیشترشون میشه
کرپ خیلی نرم و لطیفه و مثل بورک تُرد نیست
میتونید حتی سرخشون کنید و موقع سرو توی مایکروفر یا فر داغ و سرو کنید.
mojezeyechashni
🆔 @shirini71
هدایت شده از مجله علمی و پزشکی
چطوری تو ۱ دقیقه بفهمیم سالمیم یا نه !؟🧐
✍ قاشق رو از ته زبان روی زبان بکشین و بزاق رو توش جمع کنین، دورش رو با نايلون بپیچین و بزارین زیر نور قوی، بعد از ۱ دقیقه ببینین بزاق چه رنگی شده
┅┅❅❈❅┅┅
➥🏵 @MajalePezeshki71
خورشت اسفناج
دوتا پیاز خرد شده را تفت بدید وقتی طلایی شد گوشت تکه شده را(من از ماهیچه گوسفندی استفاده کردم)به پیاز اضافه کرده وکمی تفت داده وسپس زردچوبه فلفل وکمی نمک هم افزوده وتفت دهید دو سه لیوان آب اضافه کنید وقتی آب جوش اومد حرارت را کم کرده بذارید تا گوشت پخته بشه یک ونیم کیلو اسفناج شسته و خرد شده وتفت داده شده را اضافه کنید وبذارید با حرارت کم خورش جابیفته من چند تا الو برای مزش داخل خورش اضافه کردم میتونید الو بیشتر بریزید ویا اصلا نریزید در اخر کمی ابغوره یا ابلیمو به خورش اضافه کنید ونمک را اندازه کنید
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#اكبر_جوجه
مواد لازم:
جوجه مرغ ١ عدد
روغن
ليمو ترش
رب انار ملس
نمك
طرز تهیه اکبر جوجه اصل:
1. برای تهیه اکبر جوجه اصل ابتدا؛ جوجهها را دونیم کرده و با مقداری آبلیمو ترش و نمک مزهدار کنید.
2. هرچه جوجهها بیشتر در آبلیمو و نمک خوابانده شوند، طعم غذا خوشمزه تر و لذیذتر خواهد شد پس سعی کنید جوجهها را بیش از 2 ساعت تا ٢٤ ساعت در مواد مزهدار کنید.
3. مخلوط روغن مایع و روغن جامد را داخل قابلمه بریزید تا داغ شود.
4. مرغ مزهدار شده در نمک و آبلیمو را با حوله کاغذی خشک کنید و داخل روغن قرار دهید.
5. شعله را خیلی کم کنید و زمان بدهید تا با حرارت ملایم مرغها داخل روغن سرخ شوند.
6. ابتدا مرغها آب میاندازند و این کاملا طبیعی است پس نگران نشوید.
7. بعد از اینکه آب جوجهها تبخیر شد، به صورت یکدست سرخ و طلایی میشوند.
8. مدت زمان طبخ اکبر جوجه اصل، چیزی حدود 1.5 الی 2 ساعت طول میکشد.
9. در نهایت مرغی بسیار نرم و لطیف خواهید داشت. حالا جوجهها را با رب انار تزیین و با برنج ساده یا زعفرانی سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه اکبر جوجه اصل:
* اصل غذای اکبر جوجه با جوجه کوچک درست میشود اما اگر در دسترس نبود، از مرغ کوچک هم میتوانید استفاده کنید.
* در غذای اکبر جوجه اصل، از پیاز و زعفران برای تهیه جوجهها استفاده نمیشود اما اگر مایل بودید به سلیقه خودتان این مواد را به غذا اضافه کنید.
* اصل غذای اکبر جوجه باید در روغن داغ سرخ شود اما در برخی رستورانها، برای تهیه اکبر جوجه، جوجهها را به سیخ میکشند و کباب میکنند.
* برای تهیه اکبر جوجه اصل از کره محلی برای سرخکردن جوجهها استفاده میشده اما ترکیب روغن جامد یا کره و روغن مایع نیز به خوشمزهترشدن غذا کمک میکند.
* موقع سرو اکبر جوجه اصل در رستوران برای شما یک پرس کته زعفرانی همراه با اکبر جوجه، یک کاسه رب انار شیرین، دوغ و پیاز سرو میشود. البته انتخاب نوشیدنی سلیقهای است اما این ترکیب بسیار دلچسب خواهد بود.
@shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👩روش فرم دادن خامه شکلاتی
🔹خامه قنادی:۱۰۰گرم
🔹پودر کاکایو:۲ق غ
🔹خامه قنادی رو دوساعت قبل از فریزر خارج میکنیم تا غلظتش مثل ماست چکیده بشه بعد یک دقیقه با دور کند همزن همیزنیم و بعد پودر کاکایو رو داخلش الک میکنیم و ۷الی۸دقیقه بذ دور تند همزن هم میزنیم تذ خامه کدر شه(براق نباشه)و سنگین شه و رد پره های همزن روی خامه بمونه و حرکت پره ها کمی سخت شه
بعد میریزیم داخل قیف و هر چیزی که خواستیم رو تزیین میکنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کته خلال خوشمزه😍😍😍
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#بامیه
مواد لازم برای #شربت_بار👇
شکر: ۳لیوان
آب: یک ونیم لیوان
زعفران: ۴ق.غ
آب لیموترش: ۱ق.چ
گلوکز: ۱ق.غ
.
مواد لازم برای بامیه👇
آب: ۱لیوان
روغن مایع: ۳ق.غ
شربت بار: ۲ق.غ
آرد قنادی: ۱لیوان
تخم مرغ متوسط: ۲عدد
وانیل: نصف ق.غ
.
برای درست کردن شربت بار اول آبُ رو حرارت میذاریم وقتی جوش اومد شکرو میریزیم و میذاریم با حرارت کم بدون هم زدن شکر حل بشه بعد گلاب، آب لیموترش یا جوهرلیمو، زعفرون و گلوکز رو اضافه میکنیم و میذاریم با حرارت کم ده دقیقه بجوشه در حین جوشیدن حتما دور ظرفمونو براش آغشته به آبلیمو میزنیم.وقتی آماده شد از رو حرارت برمیداریم و کنار میذاریم تا خنک بشه و به دمای محیط برسه.
تو این فاصله خمیر بامیه رو آماده میکنیم. آب، روغن و شربت بار یا عسلُ داخل ظرف میریزیم و رو حرارت میذاریم تا جوش بیاد بعد آرد الک شده رو یکجا اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا آرد کاملا تو آب باز بشه و وقتی خمیر شکل گرفت حدودا ۴دقیقه تفت میدیم یا به اصطلاح داغ میزنیم تا خمیرمون جمع بشه و آب اضافش تبخیر بشه ولی خیلی هم نباید خشک بشه.خمیرو تو ظرف پهن میکنیم تا به دمای محیط برسه ولی خیلی هم سرد نشه ولرم بشه کافیه بعد تخم مرغ ها رو همراه وانیل یکی یکی اضافه میکنیم و هربار خوب هم میزنیم تا خمیرمون یکدست و تقریبا کشدار بشه بعد داخل قیف با ماسوره طرح دار میریزیم و تو روغن سرد به هر اندازه ای که میخواییم بامیه هامون باشن با قیچی چرب شده خمیرو میبریم و داخل روغن میندازیم👌
ظرفمونو اول رو حرارت زیاد میذاریم و وقتی بامیه ها شروع به تغییر رنگ دادن کردن حرارتو کم میکنیم تا هم داخلش کاملا بپزه و هم سرخ بشن حدود ده دقیقه زمان میبره که این مرحله تو ترد شدنشون خیلی مهمه👌
وقتی خوب سرخ شدن روغنشو میگیریم و داخل شهدمون که به دمای محیط رسیده میذاریم تا ۵دقیقه بمونه و شهد به خوردشون بره بعد از شهد درمیاریمو تو ظرف سرومون میریزیم.
♡❅┅┅┅❅🍄❅┅┅┅❅♡
@shirini71
♡❅┅┅┅❅🍄❅┅┅┅❅♡
#ماست #ماست_خونگی
تا دیگه از بیرون ماست نخری😊✌
.
.
.
شیر محلی ۱ کیلو
نشاستهی ذرت ۱ قاشق غ
ماست ۲ قاشق غ
نمک دلخواه
.
شیر رو تو قابلمه بریزید و بهش نشاستهی ذرت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا گلوله ای توش نباشه بعد شعله رو روشن کنید و اجازه بدین حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شیر بجوشه با شعلهی کم تو این مدت مدام هم بزنید تا ته نگیره.
.
بعد بهش نمک اضافه کنین که البته دلبخواه هستش .
شیر رو تو ظرف مورد نظرتون بریزید و اجازه بدین کمی از دما بیفته
.
برای اینکه مطمئن بشید چه زمان موقع اضافه کردن ماست هستش انگشتتون رو داخل شیر کنید باید گرما رو حس کنید ولی دستتون رو نسوزونه.🤚
.
یه کمی از شیر رو با ماست مخلوط کنید به بقیهی شیر اصافه کنید و کمی هم بزنید و در ظرف رو دستمال کاغذی بذارید و روی ظرف رو دستمال بکشید .🥛
یه شب تا صبح بذارین بیرون تو دمای محیط بمونه
.
✅اصلا ظرف رو نباید تکون بدید.
✅بعد از این مدت ظرف رو چند ساعت داخل یخچال بذارید و بعد میتونین ازش استفاده کنید
✅سعی کنید از قاشق چوبی استفاده کنید که آب نندازه. #ارسالی
♡❅┅┅┅❅🍄❅┅┅┅❅♡
@shirini71
♡❅┅┅┅❅🍄❅┅┅┅❅♡
18.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نون_خامهای شکلاتی که به راحتی
و بدون همزن درست میشن😍
مواد لازم :👇
پودر کاکائو ۱ ق غ
آرد قنادی ۶۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
کره ۵۵ گرم
شکر ۲۰ گرم
نمک ⅕ ق چ
شیر ۱۲۰ گرم
نون خامه ای همه نوعش خوشمزس❤️
#لازانیا_بدون_فر #لازانیا
🌭۵۰۰ گرم گوشت چرخ شده
🌭۲ بسته لازانیا
🌭۳۰۰ گرم سوسیس
🌭۵۰۰ گرم قارچ
🌭۱ عدد سس کچاپ
🌭۱ عدد فلفل دلمه ای
🌭۵۰۰ گرم پنیر پیتزا
🌭۱ عدد پیاز خرد شده
🌭روغن به میزان لازم
🌭نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
🫕طرز تهیه🫕
ابتدا پیاز خرد شده را در تابه تفت داده تا طلائی شود سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید تا خوب سرخ شود .فلفل دلمهای نگینی را تفت دهید و بعد سوسیسهای خرد شده را تفت داده و قارچها را به آن اضافه کنید بعد از کمی سرخ شدن همه مواد را با هم مخلوط کرده و نمک و فلفل را اضافه کنید. در قابلمهای پر آب لازانیاها را پس از پانزده دقیقه جوشیدن آبکشی کنید و کنار بگذارید. در آخرین مرحله مخلوط کردن مواد داخل لازانیا سس کچاپ را به مواد اضافه و به مدت ده دقیقه درب مواد را بسته تا با هم ترکیب شوند. در انتها تابهای را آماده و مقداری روغن در آن بریزید سپس دو برگ لازانیا را به صورت بعلاوه روی یک سینی گذاشته مقداری مواد را همراه پنیر پیتزا روی آنها بریزد و برای جمع کردن لایه ها باز بصورت یکی در میان مواد و پنیر پیتزا ریخته و جمع میکنیم.
♡❅┅┅┅❅🍄❅┅┅┅❅♡
@shirini71
♡❅┅┅┅❅🍄❅┅┅┅❅♡
دسر موزی
یک بسته بیسکوییت پتی بور رو پودر میکنیم ودوتا سه عدد موز رو هم اضافه میکنیم تا باهم میکس بشن
میریزیم داخل ظرف سرومون و چند تیکه موز وگردو روی موادمون میزاریم
برای پودینگ موزمون هم
یک تا دو لیوان لیوان شیر
دوقاشق نشاسته ذرت
دوعدد موز پوره شده
دوتا سه قاشق شکر بسته به شیرینیه موزها داره میزان شکر
یک قاشق کره
کمی وانیل
همه مواد رو با هم مخلوط میکنیم بجز کره
وروی گاز میزاریم با شعله کم ومدام هم میزنیم تا یکدست بشه وبه غلظت مناسب برسه
در آخر هم کره رو اضافه میکنیم وخوب هم میزنیم شعله رو خاموش میکنیم کمی که خنک شد روی مواد قبلیمون میریزیم
ومیزاریم یخچال
وبه دلخواه تزیین میکنیم
@shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باقالی با چاشنی ویژه، کیه که هوسشو نکنه🤩🤩
مواد لازم:
باقالی
روغن کنجد
مقداری رب انار
نمک
گلپر
سماق
کمی سرکه سفید
🔸میتونید روغن رو حذف کنید و بجاش ۱/۳ لیوان آب اضافه کنید
12.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راز عدسی قهوه خونه ای
مواد لازم:عدس یک ونیم لیوان،ماش ۳قاشق غذاخوری،پیازمتوسط یک عدد،سیررنده شده دوحبه،نمک وادویه به میزان لازم،سیب زمینی یک عددمتوسط،رب گوجه یک قاشق غذاخوری،آب به میزان لازم،آبلیمو یک قاشق
16.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
*این یه کته کباب متفاوته که طعمش
تا ابد تو ذهنت میمونه😋
مواد لازم :
گوشت چرخکرده
پیاز
برنج
زعفران
سماق
کره
نوش جان👌
#کته_کباب