#کوکو_کدو
کدو و پیاز و سیر و فلفل دلمه رنده کردم.
تخم مرغ و ادویه اضافه کردم ریختم تو تابه.
در تابه رو گذاشتم. یک طرفش که سرخ شد برگردوندم دیگه در تابه رو نگذاشتم
من اول دوتا تخم مرغ زدم حس کردم کمه یکی دیگه اضافه کردم.
فکر کنم برای هر کدو یک تخم مرغ خوب باشه اما بستگی به اندازه کدوهم داره.
کلا انسجام کوکو ها به تخم مرغ هست
🆔 @sofrebanovanbeheshti
سفره بانـوان بهشتـی
به نام خدای روزی دهنده لینک ابرگروه آشپزی بانوان بهشتی👇 با رویکرد طبخ اسلامی https://eitaa.com/jo
میانبر ابتدای کانال و لینک گروه
#ماکارونی 👇
توی تابه ،پیاز خرد کرده و با روغن سرخ کنید و نمک و زردچوبه زده و گوشت رو اضافه کرده و کمی تفت بدید و رب اضافه کرده و کمی آب بهش اضافه کنید و بگذارید کمی گوشت بپزه .
تو یک قابلمه آب با کمی روغن و نمک گذاشته تا جوش بیاد بعد ماکارونی رو توش بریزید و ده دقیقه بمونه .
طبق نوشته رو ماکارونی . بعد آبکش کرده و ته قابلمه روغن ریخته تا داغ بشه بعد سیب زمینی ورق شده یا نون ریخته و نصف ماکارونی بریزید روش نصف مواد گوشتی که آبش کشیده شده بعد بقیه ماکارونی و درنهایت مواد گوشتی باقیمانده(لایه لایه)
میتونید تو مواد گوشتی سیب زمینی نگینی یا قارچ و فلفل دلمه هم بریزید
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#خوراک_گوشت_قلقلی
دستور برای شش نفر
دو عدد سیب زمینی بزرگ
یک عدد پیاز بزرگ
سه عدد هویج
دو سه حبه سیر درسته، بدون اینکه خرد بشه
چون مزه سیر میگیره اگه خرد بشه
مواد قلقلیش هم ...
صد گرم گوشت چرخ کرده
یک پیاز کوچک
یک تخم مرغ کوچک
نصف فنجان کوچک آرد نخود چی
سبزی معطر خیلی کم
نمک و ادویه و زردچوبه
من برای ادویه گوشتش یه کوچولو پودر تخم گشنیز البته ریختم و سبزی معطر
برای سسش هم چهار قاشق شیره و چهار قاشق سرکه ، اگر شیره ندارید به جاش شکر بریزید
اگر می خواید خیلی ملس تر باشه به نسبت سرکه و شیره ش را بیشتر کنید ،من یه مقدار بیشتر ریختم خیلی خوشمزه تر شد
شهدش یا همون سسش را داخل گوشتش که قلقلی میخواید بکنید هم یه مقدار کم بریزید
خوشمزه تر میشه
اول پیاز و سیب زمینی و هویج را خلال کنید و مقداری سرخ کنید ،بعد زردچوبه و دو قاشق رب بزنید و کمی تفت بدید و بعد یک لیوان آب بریزید
وقتی جوش اومد گوشت قلقلی را بگذارید داخلش، ولی هم نزنید...
وقتی بعد از چند دقیقه گوشتها خودش را گرفت هم بزنید ،
توی مدت پخت هم خیلی زیرش را کم بکنید،تا روغن بندازه
سسش را هم وسطهای زمان پخت بریزید
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#کشک_بادمجان👇
بادمجون روپوست گرفته درشت خوردمیکنیم کمی آب بهش اضافه میکنیم که بپزه.
بعد آبش روخالی کرده ۲۰ دقیقه ای تو آبکش میگذاریم بمونه که آبش کامل خالی بشه.
پیاز زیادسرخ میکنم
بادمجونارو با گوشتکوب له کرده بهش اضافه میکنم وخییلی باحوصله تفت میدم که آبش کشیده بشه وکمی طلایی بشه
سیر ونعناداغ وکشکم اضافه میکنم خییلی خوشمزه میشه حتتماامتحان کنید.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#حلوای_هویج
دولیوان آرد
_دولیوان شکر
_یک لیوان گلاب
_یک لیوان روغن
نیم کیلوهویج
ومقداری زعفران
هویج روپوست میگیریم ومیپزیم ورنده یامیکس میکنیم وکنارمیزاریم.
شکرو گلاب وروغن وزعفرون روبهش اضافه میکنیم
بعد آرد روبدون روغن تفت میدیم درحدی که فقط بوی خامی آرد بره و رنگش عوض نشه.
بعدمواد روبه آرد اضافه میکنیم وشعله روکم میکنیم وهم میزنیم تاوقتی حلوا ازظرف جدابشه
انوقت دیگه آماده ست
نوش جون😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#حلیم_بادمجان
بادمجان یک کیلو
نخود یک پیمانه
پیاز سرخ کرده یک پیمانه
کشک 1 پیمانه
گوشت گوسفندی 500 گرم
سیر سرخ کرده 1 الی 2 قاشق غذا خوری
نعناع داغ یک چهارم پیمانه
سیر تازه 2 حبه
نمک ، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
روغن به میزان لازم
برای درست کردن حلیم بادمجان بهتر است ابتدا بادمجان های پوست کنده وقطعه قطعه شده را از چند ساعت قبل در آب و نمک قرار دهید تا هم هنگام سرخ کردن روغن کمتری مصرف کند و هم اگر بادمجان ها تلخ باشد تلخی آن هم گرفته شود.
سپس نخودها ی خیس کرده را با مقداری آب بپزید و آماده کنید . بعد پیاز ها را به صورت عسلی سرخ میکنیم .
نعناع خشک را هم با کمی روغن به مدت 2 دقیقه تفت میدهیم، دقت کنید که نعناع نسوزد و رنگ سبز خود را حفظ کند.
همچنین گوشت را با کمی فلفل سیاه و پیاز سرخ شده و سیر خام و زرد چوبه تفت میدهیم و میگذاریم تا با کمی آب کاملا بپزد
بعد از اینکه همه مواد را آماده کردیم باید بادمجان های سرخ شده را ساطوری کنیم و گوشت های پخته شده را هم ریش ریش کنید و نخود ، گوشت و بادمجان را با گوشت کوب برقی یا دستی میکوبیم تا مخلوط شوند البته نیاز به کوبیدن زیاد نیست.
مخلوط آماده شده را در ظرفی میکشیم و با نعناع داغ ، سیر و کشک به دلخواه تزیین میکنیم.
حلیم بادمجان جزو غذای محلی - اصفهان میباشد
شمیم مهر 🌷
🆔 @sofrebanovanbeheshti
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
💠 #مزاج_متعادل
👌علت بیشتر بیماری ها بخاطر غلبه ی یک مزاج در بدن انسان است؛ پس داشتن مزاج متعادل بزرگترین عامل سلامتی است
#راه_دستیابی_به_مزاج_متعادل:
1⃣تغذیه:
رعایت آداب غذا خوردن و ترک مکروهات و مضرات هم در کیفیت و هم کمیت و اوقات مناسب و ظروف خاص مناسب
👇رعایت تعدیل کنندهای طبع مانند:
1-حجامت عام همراه با رعایت خوراک مخصوص آن
2-مداومت بر سبزیجات در سفره بخصوص برگ چغندر و خرفه و ترب
3-مداومت بر نمک یا سرکه قبل و بعد از غذا
4-مداومت بر عسل طبیعی و خرمای خشک و 21 دانه مویز در ناشتا
5-مداومت بر آب فاتر و شکر سرخ یا قهوه ای طبرزد و روغن زیتون
6-جویدن کندر
7-خوردن سیب رسیده
8-خوردن کاسنی
9-سویق گندم و جو بصورت خشک
10-مداومت بر خوردن بادنجان
11-مسواک با چوب اراک
12-مداومت بر استعمال نوره اسلامی
2⃣پوشش:
کلاه یا دستمال بر سر نهادن در فضای باز و جاهایی مانند دستشویی؛ همچنین گشادی لباس و رنگ روشن آن، از شرایط مزاج اعدل است
3⃣خواب:
برای مزاج اعدل رعایت خواب قیلوله(بین روز)، خواب اول شب، بیداری سحر و ترک خواب قبل از طلوع و غروب آفتاب شرط است
4⃣طهارت:
طهارت دائمی(وضو یا غسل یا تیمم همیشگی) که یکی از دلایل سلامتی و طول عمر علما همین است
5⃣آرامش:
برای مزاج اعدل داشتن اعصاب آرام و روان سالم شرط است و این آرامش طبق آیات قرآن با ذکر و یاد خداست پس نمازبخصوص اول وقت و تلاوت قرآن و مانند آن باعث این آرامش و تعادل روحی می شود
#دانستن_وسلامتی_حق_شماست.
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
🔅
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠🔅💠🔅
♏️ #مزاج_غذاها
✅ شتر: گرم و خشک
✅ گاو: سرد و خشک
✅ گوساله: سرد و تر
✅ گوسفند: گرم و تر
✅ بز: سرد و خشک
✅ مرغ محلی: گرم و تر
✅ خروس: گرم و خشک
✅ جوجه مرغ: گرم وتر
✅ ماهی: سرد و تر
✅ میگو: گرم و تر
✅ اردک: گرم و خشک
✅ غاز: گرم و تر
✅ بوقلمون: گرم و تر
✅ کبک: گرم و تر
✅ بلدرچین: گرم و خشک
✅ قرقاول: گرم وتر
✅ سار: گرم و تر
✅ گنجشک: گرم و خشک
✅ کبوتر: گرم و خشک
✅ آهو: گرم و خشک
✅ سیرابی: سرد و خشک
✅ قلوه: سرد و خشک
✅ جگر سفید: گرم و تر
✅ جگر سیاه: گرم و تر
✅ پاچه: گرم و تر
👈👈 مزاج ادویه جات
✅ آویشن: گرم و خشک
✅ اکلیل کوهی: گرم و خشک
✅ بادیان رومی(رازیانه): گرم و خشک
✅ برگ_بو: گرم و خشک
✅ پونه کوهی: گرم و خشک
✅ جوز هندی: گرم و خشک
✅ خردل: گرم و خیلی خشک
✅ دارچین: گرم و خشک
✅ فلفل قرمز: خیلی گرم و خشک
✅ زردچوبه: گرم و خشک
✅ زعفران: گرم و خشک
✅ زنجبیل: خیلی گرم و خشک
✅ زنیان: گرم و خشک
✅ زیره سبز: خیلی گرم و خشک
✅ زیره_سیاه: خیلی گرم و خشک
✅فلفل سیاه: خیلی گرم وخشک
✅سماق: سرد و خشک
✅ هل: گرم و خیلی خشک
✅میخک: خیلی گرم و خشک
✅ گلپر: گرم و خشک
✅ سیاهدانه: گرم و خشک
✅ انیسون: گرم و خشک
✅ گلرنگ: گرم وخشک
👈👈 مزاج میوه جات
✅ سیب: گرم و تر
✅ انار: سرد و تر
✅ به: معتدل
✅ گیلاس: گرم و تر
✅ آلبالو: سرد و خشک
✅ آلو: سرد و تر
✅ زردآلو: سرد و تر
✅ گوجه سبز: سرد و خشک
✅ آلو_سیاه: سرد و تر
✅ آلوقطره_طلا: سرد و خشک
✅ ازگیل: سرد و خشک
✅ انجیر: گرم و تر
✅ زیتون: گرم و خشک
✅ زالزالک: سرد و خشک
✅ انگور: گرم و تر
✅ گلابی: گرم و تر
✅ شفتالو: سرد و تر
✅ موز: گرم و خشک
✅ آناناس: گرم و تر
✅ انبه: گرم و خشک
✅ شلیل: سرد و تر
✅ هلو: سرد و تر
✅ خرما: گرم و تر
✅ نارگیل....گرم وخشک
👈 مزاج صيفي جات
✅ خربزه: گرم و تر
✅ هندوانه: سرد و تر
✅ طالبی: گرم و تر
✅ گرمک: سرد و تر
✅ دستنبو: گرم و تر
✅ خیار: سرد و تر
✅ کدوحلوایی: گرم و تر
✅ گوجه فرنگی: سرد و تر
✅ فلفل_دلمه ای: گرم و خشک
✅ فلفل_سبز: گرم و خشک
✅ کدو خورشتی: سرد و تر
✅ بادنجان: گرم و خشک
👈👈 مزاج بذرهای ملین
✅ قدومه شیرازی: گرم و تر
✅ تخم_مرو: سرد و تر
✅ خاکشیر: گرم و تر
✅ بارهنگ: سرد و خشک
✅ سرشیر: سرد و تر
✅ اسفرزه: سرد و تر
✅ فرنجمشک: گرم و خشک
✅ تخم_شربتی: گرم و تر
✅ بالنگو: گرم و تر
✅ تخم_ریحان: گرم و تر
👈👈 مزاج سبزیجات
✅ تره: خیلی گرم و کمی خشک
✅ کلم_برگ: گرم و خشک
✅ گل کلم: گرم و خشک
✅ ریحان: کمی گرم و خشک
✅ جعفری: خیلی گرم و خشک
✅ شنبلیله: گرم و خشک
✅ گشنیز: سرد و خشک
✅ ریواس: سرد و کمی خشک
✅ مارچوبه: گرم و تر
✅ قارچ: سرد و تر
✅ لوبیاسبز: سرد و تر
✅ خرفه: خیلی سرد
✅ تربچه: گرم و خشک
✅ پیازچه: گرم و خشک
✅ نعناع: نسبتا گرم و خشک
✅ ترخون: خیلی گرم و خشک
✅ مرزه: نسبتا گرم و خشک
✅ پونه: گرم و خشک
✅ شاهی: گرم و نسبتا خشک
✅ شوید: گرم و خشک
✅ اسفناج: کمی سرد و تر
✅ کرفس: گرم وخشک
❔❕ مزاج ریشه ها
✅ شلغم: گرم و تر
✅ ترب_سیاه: گرم و خشک
✅ترب_سفید: گرم و خشک
✅پیاز: گرم و خشک
✅سیر: گرم و خشک
✅سیب_زمینی: سرد و تر
✅سیب زمینی ترشی: کمی گرم و تر
✅هویج فرنگی: گرم و تر
✅زردک: گرم و تر
✅کلم قمری: گرم و تر
✅موسیر: گرم و خشک
✅چغندر: معتدل و کمی گرم
👈👈 مزاج مغزهای گیاهی
✅ بادام_هندی: گرم و خشک
✅ گردو: گرم و خشک
✅ بادام_درختی: کمی گرم و تر
✅ پسته: گرم و خشک
✅ بادام_زمینی: گرم و تر
✅ بادام_کوهی:گرم و خشک
✅ کنجد: گرم و تر
✅ شاهدانه: گرم و خشک
✅ تخمه_آفتابگردان: گرم و تر
✅ تخمه_کدو: سرد و تر
✅ تخمه_هندوانه: سرد و تر
✅ تخمه_خربزه: گرم و تر
✅ چلغوز: خیلی گرم وخیلی خشک
👈👈 مزاج حبوبات وغلات
✅ نخود: گرم و خشک
✅ لوبیاسفید: کمی گرم و تر
✅ لوبیاچیتی: گرم و تر
✅ لوبیاقرمز: گرم و تر
✅ لوبیاچشم_بلبلی:کمی گرم و تر
✅ عدس: سرد و خشک
✅ دال_عدس: گرم و خشک
✅ گندم: گرم و تر
✅ جو: سرد و تر
✅ جودوسر: مع
تدل
✅ ماش:سرد و خشک
✅ لپه: گرم و خشک
✅ برنج: سرد و خشک
👈👈 مزاج لبنیات
✅ ماست: سرد و تر
✅ شیر: کمی سرد و تر
✅ کره: سرد و تر
✅ دوغ: خیلی سرد و تر
✅ سرشیر:.سرد و تر
✅ خامه: سرد و تر
✅ پنیر: سرد و خشک
مهمترین #مصلحات_مواد_غذایی
مصلح برنج: خیساندن در آب و نمک, مصرف برنج آبکش همراه با زعفران, زیره و شوید
مصلح ماست و دوغ: زنیان, نعنا, فلفل سیاه, آویشن, کاکوتی, پونه و ساه دانه
مصلح شیر,کره و خامه: عسل
مصلح پنیر: مغز گردو, آویشن, سبزیهای معطر, سیاه دانه, کنجد, زیره سیاه
مصلح سالاد خیار و گوجه و کاهو: هویج+روغن زیتون و ادویههای بسیار گرم مانند دارچین, زیره, پونه, نعنا و ...
مصلح مرکبات: گلپر, نمک, عسل
مصلح عام غذاهای گرم: سکنجبین
مصلح عام غذاهای سرد: عسل
مصلح گوشتهای گرم: گشنیز, سماق و مرزه
مصلح ماهی: ادویههای گرم مانند زنجبیل, روغن زیتون, زیتون, خرما
منبع:
https://tn.ai/815996
به جمع بانوان بهشتی بپیوندید 👇👇
🆔 @sofrebanovanbeheshti
هدایت شده از سفره بانـوان بهشتـی
🔺
لا تُلْقُوا بِأَیْدِیکُمْ إِلَی التَّهْلُکَةِ . (سوره بقره آیه۱۹۵)
با دستان خویش خود را به هلاکت نیفکنید.
👌#سبک_زندگی_اسلامی پیشگیری از هلاکت
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#قند_تزئینی_با_شکر_قهوه_ای👇
نصف لیوان شکر با دو قاشق مرباخوری گلاب مخلوط میکنیم بعد بهش رنگ خوراکی میزنیم که من از رنگ خوراکی ژله ای استفاده کردم،
میتونید از پودره لبو با زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید یا میتونید از زنجفیل، دارچین، هل استفاده کنید که واقعا طعمهای عالی به شما میده.
من واسه این تعداد یک لیوان استفاده کردم، بعد با قالب فشاری قالب زدم و روی کاغذ روغنی پهن کردم تا خشک بشه😊
@sofrebanovanbeheshti
#کره_تهیه_شده_از_ماست👇
شیر رو که پختم سرشیر رو برنداشتم با اون شیر ماست درست کردم روی ماست رو برداشتم به اندازه یه کاسه ماست بود
تو مخلوط کن زدم به مدت پنج تا ده دقیقه ، به اندازه یه تخم اردک درشت بهم کره داد 😁😁
ریحانه نتاج
@sofrebanovanbeheshti
#عدس_پلو👇
برنج رو آبکش کردم.
پیاز داغ فراوان درست کردم.
عدس از قبل خیس خورده رو تو پیاز داغ ریختم و با نمک فلفل زردچوبه و خیلی کم رب گوجه تفت دادم.
کف قابلمه نون لواش گذاشتم و لایه به لایه برنج و مواد عدس و پودر دارچین ریختم.
دمکنی گذاشتم که با شعله کم دم بکشه.
سینه مرغ رو مولینکس کردم و یک پیاز رنده شده و نمک و فلفل و کمی زردچوبه و یک قاشق غذاخوری پودر سبوس گندم هم ریختم وقلقلی سرخ کردم.
@sofrebanovanbeheshti
#کوکو_سبزی_با_نان_باگت👇
سبزی کوکو نیم کیلو
تخم مرغ ۶ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه ونمک
زرشک و گردو اختیاری
همه مواد رو مخلوط کرده
نان باگتها رو سه سانت سه سانت بریده و داخلشون رو خالی میکنیم . البته بهتره درنیارید و فشار بدید به دیواره هاش .
در تابه روغن ریخته و نان ها رو تو تابه میچینیم و یکی دوقاشق از سبزی رو داخلش میریزیم تا سرخ بشه
بعد برمیگردونیم طرف دیگه هم سرخ بشه
@sofrebanovanbeheshti
#باقلا_قاتوق
#باقالا_قاتوق 👇
برای سه نفر
پاچ باقلا(بهش لوبیا رشتی یا لوبیا کشاورزی هم میگن)پوست کنده یک پیمانه
شوید تازه خردشده نصف پیمانه
تخم مرغ دوعدد
سیرداغ نصف قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه
اول پاچ باقلارو درآب میریزیم بعد جوش خوردن،آبکش میکنیم.
بعد شویدها رو در روغن سرخ میکنم بعد پنج دقیقه پاچ باقلا را اضافه میکنیم وبا مقداری زردچوبه تفت میدیم.
کمی که باهم تفت دادیم دو لیوان آب میریزیم،بعد جوش اومدن درشو میگذاریم تا باهم جا بیفتند حدود چهل دقیقه.
درآخر سیرداغ و تخم مرغ رو اضافه میکنیم.
دوست دارید تخم مرغها رو بهم نزنید تا درسته باشه ولی من کاملا بهم میزنمشون.
اگر از شویدخشک استفاده میکنید،مقدارشو تقریبا نصف بریزید و شوید وپاچ باقلا رو باهم تفت بدید .
این غذا با برنج و نون صرف میشه،یه غذای بدون گوشت و سالم و بسیار لذیذه😋😋
@sofrebanovanbeheshti