🔆 #طلبه سطحِ ۳ حوزه علمیه قم، دانش پژوه اقتصادِ #مؤسسه_امام_خمینی (ره)🔆
🔰 محتوای کانال🔰
1️⃣ تأمُّلاتی در #علوم_انسانیِ رایج
2️⃣ معرفی و تحلیلِ کتاب: #هنر، #ادبیات، #تاریخ، #سیاست، #رسانه، #اقتصاد، #علوم_انسانی
3️⃣ تحلیلِ اهمِّ موضوعات و مسائلِ #سیاسی، #اقتصادی
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت [بزن رو لینک👇]
🆔️ @taammolatenazari
May 11
🔰 عَنْ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ)، أَنَّهُ قَالَ: اَلْإِيمَانُ إِقْرَارٌ بِاللِّسَانِ، وَ مَعْرِفَةٌ بِالْقَلْبِ، وَ عَمَلٌ بِالْجَوَارِحِ.
اميرالمؤمنين علیه السلام در باب چیستیِ #ایمان می فرمایند: ایمان در مرحله ی اول اقرار زبانی به متعلّقاتِ ایمان [توحید، نبوت، معاد، عدل، امامت] است، سپس شناخت و معرفتِ قلبی نسبتِ به آن متعلّقات و نهایتا اجرایی کردنِ آن متعلّقات در عرصه ی زندگیِ فردی و اجتماعی است.
منبع: الأمالي (للطوسی)، جلد ۱، صفحه ۳۶۹
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
@taammolatenazari
تأمُّلاتِ نظری
🔰 بِأَيِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ؟! ✍️ ترور و تروریسم، هر جا، و به هر شکل و توسط هر کسی که صورت گیرد، منفور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍️ چندی پیش پیرامونِ ماجرای حادثه ی کرمان و علل اینکه چرا رژیم غاصبِ صهیونیستی، فرماندهان ارشد مقاومت رو زد و بعدش ماجرای کرمان اتفاق افتاد، تحلیلی نوشتم.
🎥 این کلیپ رو ببینید؛ این کارشناس صهیونیستی درباره جنگ غزه چی میگه، و در کنارش اون تحلیل رو هم تمایل داشتید، بخونید.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
📚 سابقا پیرامونِ مهمترین #مکتب_های_ادبی_غرب مطالبی به سمع و نظر رساندیم. از اینرو، بایستی دانست؛ هر هنرمند، نویسنده و رُمان نویسی که خاصتا در این چند سده ی اخیر، اثر ادبی اعم از شعر، داستان، نقاشی و... را خلق نموده اند، ذیلِ یک بینش و مکتبی بوده است. بنابراین شناختِ مختصاتِ این مکتب ها و زمینه های شکل گیری اش بسیار حائز اهمیت می باشد و کمک به درکِ دقیق و عمیقِ آثارِ ادبی خواهد نمود. بنابراین پیشنهاد می گردد، حتما این سلسله یادداشت ها را قبل از اینکه آثار ادبی محضرتان تقدیم گردد، مورد مطالعه قرار دهید.👇👇👇
1️⃣ ادبیاتِ یونان و روم باستان👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/60
2️⃣ ادبیات قرون وسطی [سده میانه]👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/65
3️⃣ ادبیات رنسانس [بخش اول]👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/70
4️⃣ ادبیات رنسانس [بخش دوم]👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/71
5️⃣ نئوکلاسیسم👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/76
6️⃣ رمانتیسم [بخش اول]👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/79
7️⃣ رمانتیسم [بخش دوم]👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/80
8️⃣ رئالیسم [بخش اول]👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/82
9️⃣ رئالیسم [بخش دوم]👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/83
🔟 ناتورالیسم [بخش اول]👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/102
1️⃣1️⃣ ناتورالیسم [بخش دوم]👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/103
2️⃣1️⃣ سورئالیسم👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/105
3️⃣1️⃣ پسامدرن [پُست مدرن]👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/106
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
✍️ یکی از فعالیت های کانال، دوره های آموزشی در زمینه ی "#تندخوانی، #نویسندگی، #ادبیات_عرب، #منطق، #سواد_رسانه، #تحلیل_سیاسی و #دانش_عمومی_اقتصاد هستش. تمامیِ این دوره ها، با محوریتِ کتاب های برجسته در قالبِ صوت و ویدئوهای کوتاه در کانال بارگزاری میشه. درباره ی دوره های آموزشی مون [رایگان] و اهمیتش جداگانه مطالبی به سمع و نظر خواهم رسوند.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
📚 تو این سلسله یادداشت ها با توجه به منابع دست اول و برجسته، پیرامونِ مسأله ی با اهمیّتِ #غرب_شناسی لُبِّ کلام رو گفتیم. حتما مطالعه کنید؛ این چکیده ها جایی گیر نمیاد. دانستن این مطالب، برای مایی که داریم در دنیای مدرن یا دقیقتر بگم؛ پُست مدرن زندگی می کنیم، خیلی لازم و ضروریه.
1️⃣ بخش اول: چرا غرب شناسی؟👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/20
2️⃣ بخش دوم: چیستیِ معنای غرب و سیر تطور آن👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/21
3️⃣ بخش سوم: عصرِ اُمّتِ واحده و افولِ آن 👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/23
4️⃣ بخش چهارم: مختصاتِ غربِ یونانی-مسیحی👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/24
5️⃣ بخش پنجم: چیستیِ واژه ی معنای مدرنیته👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/28
6️⃣ بخش ششم: مختصاتِ مدرنیته👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/44
7️⃣ بخش هفتم: منابعِ مطالعاتِ تفصیلی👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/25
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍️ رویکردهای "اشرافی گرایانه" و "سرمایه سالارانه" چگونه در سبکِ زندگیِ برخی مسئولینِ جمهوری اسلامی بوجود آمد؟ این سبک زندگی چگونه توسطِ #هاشمی_رفسنجانی در خطبه های نماز جمعه تئوریزه شد؟
🎥 این کلیپ رو با هم ببینیم و به یاد بسپاریم چه کسانی در این کشور، کاری کردند که منابع و ثروتِ کشور، انباشتِ در دستِ عده ای محدود بشه و اینطور #اقتصاد_ایران رو گروگان بگیرند.
پ.ن: این جماعت، هم پول دارند، هم رسانه، هم کرسی های دانشگاه ها رو تسخیر کردند و هم بدنه ی مردمیِ مرفه واسه خودشون ایجاد کردند. [پدر #تکنوکرات ها رو بشناسید.]
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
📚 امشب یه #کتابِ مفید و محققانه از نفوذِ #تکنوکرات ها در دهه ی ۶۰ در سیستم تصمیم گیری و اجرایی کشور و نقش جریان موسوم به سازندگی [هاشمی] در پر و بال گرفتنِ تفکر #نئولیبرالی در ایران رو خدمتتون معرفی می کنم و درباره ی محتوای کتاب نکاتی تقدیم میشه.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
📚 #عنوان_کتاب: "پیوندِ ناگسستنیِ تکنوکراسی و اقتصادِ نئولیبرال" اثر شهریار زرشناس
✍️ کتابِ حاضر در هفتاد و چهار صفحه مسأله ی #تکنوکراسی و چگونگیِ ورودش به ایران و پیامدهای حضورِ #تکنوکرات ها در "اقتصاد" و "سیاست" رو تیزبینانه و محققانه تبیین می کند. کتاب مذکور رو طی سلسله یادداشت هایی اهمِّ مطالبش رو به سمع و نظر خواهم رساند.
📚 بُرشی از کتاب: "درکِ تکنوکرات ها از #خصوصی_سازی یک درکِ لیبرالی است. تکنوکرات ها عملکردشان در مدیریت ها آمیخته به نوعی #اشرافی_گری است. باید دانست؛ مدلِ اقتصادیِ نئولیبرالی هر جا اجرا شده؛ #فقر، #اعتراض و #بحران ایجاد کرده است.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
تأمُّلاتِ نظری
📚 #عنوان_کتاب: "پیوندِ ناگسستنیِ تکنوکراسی و اقتصادِ نئولیبرال" اثر شهریار زرشناس ✍️ کتابِ حاضر در
#بخش_اول: از کتابِ "پیوند ناگسستنیِ تکنوکراسی و اقتصادِ نئولیبرال"
✍️ چکیده ی کتابِ مذکور رو طی چند سلسله یادداشتِ نسبتا بلند به استحضار شما فرهیختگان می رسونم. [اگه کتاب رو نخوندی؛ دست کم چکیده اش رو بخون؛ ما واسه فکر و ذهنِ مخاطب ارزش قائلیم، لذا محتوای بد ارائه نمی دیم.]
تکنوکراسی [Technocracy] و بوروکراسی محصولِ عالَمِ مدرن و انقلابِ صنعتی اند. عالَمِ مدرن [مدرنیته] از قرن ۱۴ میلادی ظهور و بسطِ خود را شروع کرده است. [درباره #غربشناسی؛ مدرنیته، سلسله یادداشت هایی رو نوشتم؛ پین شده بالا]
با ظهور و بسطِ #تکنولوژیِ جدید [اینکه ماهیتِ تکنولوژی چیه بعدا مفصلا عرض می کنم] و گسترشِ دامنه ی نفوذِ آن، "سن سیمون" جامعه شناس و نویسنده ی فرانسوی متوفی ۱۸۲۵ م این نظر را مطرح کرد که با غلبه یافتنِ تکنوکراسی [نظام تکنیک] تکنوکرات ها یا فن سالاران [کسانیکه اداره و کنترل نظامِ تکنیکِ مدرن را بر عهده دارند] قدرت یافته اند. واقعیت این است که؛ از دهه های پایانیِ قرن ۱۹ م، همه ی مظاهرِ تمدن مدرن به سیطره ی تکنیک و تکنوکراسی درآمد و اساسا #تفکر، در نحوی تکنیک گرایی مُنحل شد. [عذرخواهم اگه درک این عبارات واسه برخی دوستان که مطالعات تمدنی ندارند کمی دشواره؛ ما اینجا هستیم تا این درک رو افزایش بدیم] به لحاظِ اجتماعی نیز طبقه ی نوظهوری که آشنایان و راهبرانِ #تکنیکِ جدید بودند[تکنوکرات ها] قدرت گرفتند و سیطره ی نظامِ تکنیک، همه چیز را به رنگ خود درآورد.
اصطلاحِ #تکنوکراسی در سالِ ۱۹۱۹ م توسطِ "ویلیام هنری اسمیت" نویسنده ی آمریکایی مطرح گردید. چند سالِ بعد "هاوارد اسکات" در حمایت از نظریه ی حکومتِ تکنوکرات ها، کتابِ #مهندسان_و_سیستم_قیمت را نوشت. بنابراین؛ تکنوکرات ها، یک طبقه ی اجتماعیِ ذی نفوذ که پس از زرسالاران[سرمایه داران] هستند، قوی ترین طبقه ی متنفذِ اجتماعی در جوامع مدرن می باشند و طیفِ بالایی از آنها در قدرت بورژوایی هستند.
در #ایران هم طبقه ی تکنوکرات حضور داشته و بویژه در سال های موسوم به #سازندگی [دهه ی ۶۰] در اثر پیش گرفتنِ رویکردهای توسعه مدارانه به قدرت و مکنت رسیدند. دوره ی تکنوکراسی و تکنوکرات ها محدود به سال های موسوم به "سازندگی" و "کارگزارانی ها" نیست، #اصولگرا و #اصلاح_طلب هم نمی شناسد. گویا تکنوکراسی همانندِ روحی است که می تواند در هر کسی که هضمِ در مدرنیته شده، حضور داشته باشد.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
قال اميرالمؤمنين عليه السلام: إِنَّ لِكُلِّ شَيْءٍ زَكَاةٌ وَ زَكَاةُ اَلْعِلْمِ أَنْ يُعَلِّمَهُ أَهْلَهُ.
ترجمه: هر چیزی را زکاتیست، و زکات دانش این است که آن را به اهلش بیاموزند.
📚 منبع: [تحف العقول عن آل الرسول علیهم السلام، جلد۱، صفحه۳۶۴]
✍️ یه شاه بیت از جنابِ #حافظ در بابِ #توکل به خدا داشتن وجود داره که آدمی با خوندنِ اون؛ مصداقِ امروزیِ "توکل داشتن" رو تو مردم مقاوم و مؤمنِ #یمن مشاهده می کنه. دس مریزاد که با "توکل" و "ایمان" بالا به خدا؛ اینجور ابرقدرتیِ "آمریکا" و دنباله روهاش رو تو منطقه به چالش می کشید. [زدن ناوهای آمریکایی و انگلیسی] کار بزرگیه. اینکه آقای بهجت فرمودند: اخبارِ #ظهور رو از یمن پیگیری کنید، واقعا محل تأمّله و تنبّه!
تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافریست
راهرو گر صد هُنر دارد #توکل بایدش
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
تأمُّلاتِ نظری
📚 #عنوان_کتاب: "پیوندِ ناگسستنیِ تکنوکراسی و اقتصادِ نئولیبرال" اثر شهریار زرشناس ✍️ کتابِ حاضر در
#بخش_دوم: از کتابِ "پیوندِ ناگسستنیِ تکنوکراسی و اقتصادِ نئولیبرال"
✍️ اجمالا در بابِ چیستیِ #تکنوکراسی باید گفت:
#اولا تکنوکراسی یک نظام، خُرده سیستم یا صورتی از عالَمِ غربِ مدرن است که به دنبالِ انقلابِ صنعتی و عصر به اصطلاح روشنگری ظهور می کند.
#ثانیا: تکنوکراسی بعد از ظهور، نقشِ محوری، اصلی و تعیین کننده در اداره ی اجتماعاتِ مدرن پیدا می کند. نقشی که تفکیک ناپذیر است و دیگر نمی شود آن را انکار کرد، و یا از بین برد.
#ثالثا: بوروکراسی یکی از متفرعات یا یکی از شُعَبِ تکنوکراسیِ مدرن است که از دلِ آن ظهور می کند و مکمّلِ آن است و به دنبالِ آن می آید.
#رابعا: طبقه ی اجتماعیِ #تکنوکرات_بوروکرات یا هسته ی مرکزیِ طبقه ی متوسط مدرن، کسانی هستند که تکنوکراسی و بوروکراسی را اداره می کنند و در خدمتِ تداوم و بقاءِ عالَمِ غربِ مدرن یا همان #مدرنیته هستند.
#خامسا: تکنوکرات-بوروکرات ها دارای ویژگی های فرهنگی، نظامِ ارزشیِ خاص و از آن فراتر، هویتی ایدئولوژیک هستند که اساسا #لیبرالی، #نئولیبرالی یا #سوسیال_دموکرات می باشند.
پ.ن: دوستان، مباحث جدّی و مفصّله، خیلی کلی و چکیده داریم کتاب رو اهمِّ مطالبش رو تقدیم می کنیم. حتما شنیدید که آقای هاشمی و پیروانش می گفتند ایران باید بشه #ژاپن_اسلامی! این تفکرات برخاسته از همین رویکردهای لیبرالیستی و نولیبرالیستی و توسعه مدارانه است. [در مورد لیبرالیسم و نئولیبرالیسم هم با محوریتِ کتاب؛ نکاتی خواهم گفت.]
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
قال الامام الباقر -علیه السلام- : "خُذُوا الكَلِمَةَ الطَّيِّبَةَ مِمَّن قالَها و إن لَم يَعمَل بِها"
حضرت فرمودند: سخن نيك را از گوينده آن برگيريد، اگر چه به آن عمل نكند.
📚 منبع : [تحف العقول، ص ۲۹۱]
#رجب_المرجب
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
🔰 قال الامام الحسین علیه السلام: "فَلَعَمْري، ما الإمامُ إلّا الحاكمُ بالكِتابِ، القائمُ بالقِسْطِ، الدّائنُ بِدِينِ الحَقِّ، الحابِسُ نَفْسَهُ على ذاتِ اللّه" [الارشاد، ج۲، ص ۳۹]
امام حسین علیه السلام تو نامه شون خطاب به کوفی ها می فرمان: "به جان خودم سوگند، امام کسی نیست جُز اینکه بر اساس کتابِ خدا حکومت کنه، برپادارنده ی #عدل باشه، پایبند دین حق باشه و خودش رو وقف در راه خدا کنه."
شاهد مثال من اون جایی هستش که یکی از ویژگی ها و وظائف امام، اقامه ی #عدل تو جامعه است. حالا که عدل این همه اهمیت داره، چرا ما به عنوان شیعه ی امام حسین علیه السلام بایستی اولویت هامون رو گم کنیم و به اقامه ی عدل تو جامعه، نسبت به مسائل دیگه کمتر توجه کنیم و بها بدیم؟!؟!؟
جالب این جاست: تو روایتی از وجود نازنین اميرالمؤمنين علیه السلام داریم: "العدل حیاة الاحکام"؛ يعني اگه عدالت تو جامعه تحقق پیدا کنه [خاصتا عدالت اقتصادی و نفیِ تبعیض] قطعا سایر احکام و فروعاتِ فقهیِ دیگه هم در سطح جامعه، جاری و ساری میشه. حالا اون وقت ما هی بیایم دوگانه های کاذب تو جامعه درست کنیم و وقت خودمون و جامعه رو بگیریم و سرمایه دارِ زالوصفتِ رانت بده و رانت خوار رو به حال خودش رها کنیم! دوستِ من! مسأله ی اول ما باید #عدالت باشه و تمام. [نمی خوام قلمبه سلمبه حرف بزنم؛ خیلی ساده و خودمونی گفتم و ساده سازی کردم]
💢 کانالِ "تأمّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
✍️ نزاعِ اساسی بین جریان معتقد به انقلاب اسلامی و جریانِ غرب گرا در کشور بر سر چه مسأله ایست؟!
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
در بابِ مسأله ی مهمِ #توسعه حتما با محوریتِ کتاب، مباحثِ اساسی، ضروری و به روزی رو در کانال خواهیم داشت.
باید دانست؛ توسعه به معنایِ غربیِ آن [Development] ذبح کننده ی #عدالت است، اما توسعه به معنای #الگوی_ایرانی_اسلامی، عدالت محور.
🔰 گزیدهی بیاناتِ رهبر انقلاب دربارهی #توسعه و #عدالت
پ.ن: وقتی این بیانات رو با دقت بخونیم؛ متوجه خواهیم شد که چرا رهبر انقلاب، تفاوت قائل میشن بینِ #توسعه به معنای غربیِ اون با توسعه به معنای الگوی ایرانی-اسلامی. [دقت داشته باشیم این مباحث بیشتر در دوره سازندگی و دولت اصلاحات مطرح شده!]
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
التماس دعا داریم تو این روزها و ایام، از همه ی شما اعزه ی گرام🤲 [رجب، شعبان، رمضان؛ جانم به این ماه های سه گانه💚]