⭕️اعتقاد به «امام زمان» (عجل الله تعالی فرجه الشریف) یک بخشی از جهانبینی ادیان است
🔹اعتقاد به #امام_زمان یک بخشى از #جهانبینىِادیان است؛ یعنى #ادیان_الهى همچنان که در جهانبینىِ عمومى خودشان نسبت به عالَم، آدم، منشأ آفرینش و منتهاى سِیر حیات بشر - یعنى دربارهى مبدأ و معاد - نظر می دهند، یکى از بخشهاى این جهانبینى - این مجموعهى عظیمى که زیربناى همهى افکار و تأمّلات و احکام و قوانین و مقرّرات ادیان است - عبارت است از مسئلهى نهایت سِیر کاروان بشر در این دنیا...
🔹تا آنجایى که #ادیان_الهى و ادیانى را که رونویسى از ادیان الهىاند، مىشناسیم - ولو خودشان هم الهى نباشند، امّا پیدا است اصول و قواعد کار را از ادیان الهى گرفتهاند - همه معتقدند که این کاروان در پایان، در آخر راه، به یک #منزلگاه_مطلوب و دلگشا و دلنشین خواهد رسید. خصوصیّت عمدهى این مقصد هم #عدالت است؛
🔹 #عدالت، خواستهى عمومى #بشریّت از اوّل تا امروز و تا آخر است... باید #منتظر بود. این نگاه ادیان به پایانِ راهِ کاروان بشرى، نگاه #بسیار_امیدبخشى است؛ حقیقتاً #روحیّه_انتظار و روحیّهى ارتباط با #ولیعصر ارواحنا فداه و #منتظر #ظهور بودن و منتظر آن روز بودن، یکى از بزرگترین دریچههاى #فرج براى جامعهى اسلامى است.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۳/۰۳/۲۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چه اعجازی در بیان مدت خواب «اصحاب کهف» در قرآن وجود دارد؟
🔹خداوند متعال در «آيات شريفه ۲۴ و ۲۵ سوره كهف» در مورد مدّت توقّف #اصحاب_كهف در آن غار مى فرمايد: «وَ لَبِثُوا فی كَهْفِهِمْ ثَلَاثَ مِائَةٍ سِنينَ وَ ازْدَادُوا تِسْعاً - قُلِ اللهُ أَعْلَمُ بِما لَبِثُوا لَهُ غَيْبُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ أَبْصِرْ بِهِ وَ أَسْمِعْ ما لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ وَلِيٍّ وَ لا يُشْرِكُ في حُكْمِهِ أَحَداً». (آنها در غارشان #سيصد_سال درنگ كردند، و #نُهسال بر آن افزودند - بگو خداوند از مدّت درنگ آنها آگاه تر است، غيب آسمان ها و زمين از آنِ اوست. خداوند چه بينا و شنواست! آنها هيچ ولىّ و سرپرستى جز او ندارند. و او هيچ كس را در حكومت خود شركت نمى دهد).
💠اگر سؤال شود: چرا در آيه اوّل، سيصد و نُه سال نفرمود، بلكه فرمود: «سيصد سال درنگ كردند، و نُه سال نيز بر آن افزودند»؟ در جواب بايد گفت: دو علّت براى آن گفته اند:
1⃣اين تعبير با #فصاحت و #بلاغت #قرآن سازگارتر است؛ همان گونه كه در مورد عمر #حضرت_نوح (عليه السلام) فرموده است: «فَلَبِثَ فِيهِمْ أَلْفَ سَنَةٍ إِلَّا خَمْسِينَ عَاماً». [۱] (او در ميان آنان هزارسال، پنجاه سال کم، درنگ [عمر] كرد) و نفرمود: «تسع مأة و خمسين سنة» بنابراين، تعبير فوق به منظور رعايت «فصاحت و بلاغت قرآن» است.
2⃣در روايتى از مولاى متّقيان #امام_علی (عليه السلام) مى خوانيم كه: اين تعبير، اشاره به «ماههای شمسى و قمرى» دارد، خواب #اصحاب_كهف به حساب سال شمسى سیصد سال، و به حساب ماههاى قمرى سیصد و نه سال طول كشيد. چرا كه هر سى و چند سال يك سال تفاوت دارد، و اگر ۳۶۰ سال بود ۱۲ سال تفاوت داشت، امّا چون سیصد سال بوده تفاوت آن نُه سال است. جان عالَم به فداى كلمات نورانى اميرالمؤمنين #امام_علی (عليه السلام) كه #مسائل_علمى را با سرپنجه علم و دانش وافر خود حل مى كند.
پی نوشت:
[۱] سوره عنکبوت، آیه ۱۴
📕داستان ياران، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: عليان نژادى، ابوالقاسم، مدرسه امام على بن ابى طالب(ع)، قم، ۱۳۹۰ش، چ اول، ص ۶۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#قرآن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️دفاع از اسلام و احیای سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله)
🔹امروز همه میدانند جرم واقعی ما از دید جهانخواران و متجاوزان، دفاع از #اسلام و رسمیت دادن به حکومت #جمهوری_اسلامی به جای نظام طاغوت ستمشاهی است؛ جرم و گناه ما احیای سنت پیامبر و عمل به دستورات #قرآن_کریم،
🔹و اعلان #وحدت_مسلمانان اعم از شیعه و سنی، برای مقابله با توطئه کفر جهانی و پشتیبانی از ملت محروم #فلسطین و افغانستان و لبنان و بستن سفارت #اسرائیل در ایران و #اعلام_جنگ با این غده سرطانی و #صهیونیسم_جهانی و مبارزه با #نژادپرستی و دفاع از مردم محروم آفریقا،
🔹و لغو قراردادهای بردگی رژیم کثیف پهلوی با #آمریکای_جهانخوار بوده است؛ و نزد جهانخواران و نوکران بی اراده آنان چه گناهی بالاتر از اینکه کسی از #اسلام و حاکمیت آن سخن بگوید و #مسلمانان را به عزت و استقلال و ایستادگی در مقابل ستم متجاوزان دعوت کند.
بیاناتحضرتامام ۶۶/۰۵/۰۶
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️با توجّه به موارد استعمال كلمه «وحی»، این پدیده الهی به چند صورت انجام می گيرد؟
🔸از مجموع موارد استعمال كلمه #وحی، مى توان گفت: «وحی پروردگار» به دو صورت انجام مى گيرد. اين دو صورت عبارت هستند از:
1⃣«وحى تكوينى»
🔹#وحى_تكوينى در حقيقت همان صفات، غرايز و استعدادهاى درونى است كه #خداوند در #نهادِ_موجودات قرار داده. وحى فرستادن به #زنبور_عسل [۱] همان تكوينِ غرايز درونى او است. البته به كار بردن كلمه #وحى در اين موارد، يك نوع تشبيه و مجاز است؛ زيرا خلقتِ مرموز و اسرارِ درونى موجودات به صداى آرام تشبيه شده است.
2⃣«وحى تشريعى»
🔹#وحى_تشريعى همان است كه بر #پيغمبران فرستاده مى شده، و رابطه خاصّ پيغمبران با مبدأ آفرينش بوده و به وسيله آن حقايق را دريافت مى داشتند. امكان حصول اين نوع #وحى براى كسى كه خداوند او را مورد عنايت قرار داده چيزى نيست كه ادراك آن براى عقل مشكل باشد. بعضى از دانشمندانِ علوم جديد كه خيال مى كنند تمام حقايق جهان را مى توان با معلوماتِ تجربى تفسير كرد، #وحى را يك نوع تجلّى شعورِ باطن و يا وجدانِ ناآگاه پنداشته اند! ولى حقيقت اين است كه #اسرارِ_جهان منحصر به كشفيّاتِ امروز نيست.
🔹بسيارى از مسائل وجود دارد كه هنوز #علم نتوانسته است به آنها پاسخ صريح و روشن بدهد و مسئله #وحى نيز يكى از آنها است. توجيه #وحى از راه شعور ناآگاه با اظهارات پيامبران و كتاب هاى آسمانى سازگار نيست؛ زيرا نتيجه آن توجيه اين مى شود كه: دركِ پيغمبران نسبت به مسائلى كه به آنان وحى مى شده با درك ما نسبت به مسائلى كه از طريقِ تجلّى شعورِ باطن سرچشمه مى گيرد، مغايرتى ندارد، به غير از آنكه آنان در اين جهت نيرومندتر بوده اند! حال آنكه #پيغمبران، #وحى را به صورت يك #رابطه_مخصوص با مبدأ هستى و مغاير با روابط فكرى و علمى ديگر، معرفى كرده اند.
پی نوشت؛
[۱] مراجعه کنید به قرآن کریم، سوره نحل، آیه ۶۸
📕رهبران بزرگ، مكارم شيرازى، ناصر، مدرسه الامام على بن ابى طالب(ع)، قم، ۱۳۷۳، چ اول، ص ۱۸۸ و ۱۸۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#وحی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️امام محمد باقر (عليه السلام):
🔸«مَنْ عَلَّمَ بابَ هُدىً فَلَهُ مِثْلُ اَجْرِ مَنْ عَمِلَ بِهِ وَ لا يُنْقَصُ اُولئِكَ مِنْاُجورِهِمْ شَيْئاً وَ مَنْ عَلَّمَ بابَ ضَلالٍ كانَ عَلَيْهِ مِثْلُ اَوزارِ مَنْ عَمِلَ بِهِ وَ لا يُنْقَصُ اُولئِكَمِنْ اَوزارِهِمْ شَيْئا».
🔹هر كس #باب_هدايتى را به كسى آموزش دهد، #پاداش همه كسانى را كه به آن عمل كنند، دارد، بى آنكه چيزى از پاداش آنان كم شود؛ و هر كس #باب_گمراهى را ياد دهد، #گناهان همه كسانى كه بدان عمل كنند، بر او نيز بار مى شود، بى آنكه چيزى از گناهان آنان كم شود.
📕كافى ، ج ۱، ص ۳۵، ح ۴
#امام_باقر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اصولا بررسی و بیان «فلسفه احکام» چه فوایدی دارد؟
🔹بسيار مى شود كه طبيبانِ آگاه، بيماران خود را از آثار مهمّ داروهاى شفابخش و غذاهاى تقويتى كه درمان بيمارى ها را تسريع مى كند باخبر مى سازند تا با شوق و علاقه بيشتر، داروهاى تلخ را تحمّل كنند و دستورات طبيب را دقيقاً بكار بگيرند.
🔹«طبيبان روحانى» نيز دقيقاً همين مسير را مى پيمايند و #فلسفهتشريعاحكام و آثار حياتبخش #برنامههاىدينى را براى مردم شرح مى دهند تا آتش اشتياق را در دل آنها شعله ور سازند و با عزمى راسخ به دنبال انجام برنامه ها بفرستند. بيان #فلسفه_احكام، علاوه بر اينكه شوق و علاقه مردم را براى انجام #وظایف_دينى افزون مى كند و تحمّل ناراحتى را براى انجام پاره اى از وظايفِ سخت و سنگين آسان مى سازد، چند فايده ديگر نيز دارد:
1⃣به همه مردم هشدار مى دهد كه بايد در چه مسيرى حركت كنند تا #فلسفه_حكم پياده شود؛ مثلا هنگامى كه مى فرمايد: «فَرَضَ اللهُ... الْحَجَّ تَشْيِيداً لِلدِّينِ». [۱] (خداوند #حجّ را سبب قدرت و قوّت اسلام قرار داده است). مفهومش اين است كه #مراسم_حج را آنچنان با شكوه برگزار كنند كه به اين هدف والا برسند، نه اينكه تنها به آداب صورى حجّ و تشريفات ظاهرى آن قناعت كنند.
2⃣ديگر اينكه: مردم بدانند #آثار و #بركات اين #اعمال به خودشان باز مى گردد. در واقع ما با انجام اين اعمال، خدمتى به خويش مى كنيم؛ منّتى بر خدا نداريم و بايد بسيار ممنون باشيم. همانگونه كه #قرآن_مجيد در مورد اصل ايمان و اسلام مى فرمايد: «يَمُنُّونَ عَلَيْكَ أَنْ أَسْلَمُوا قُلْ لَا تَمُنُّوا عَلَىَّ إِسْلَامَكُمْ بَلِ اللهُ يَمُنُّ عَلَيْكُمْ أَنْ هَدَاكُمْ لِلْإِيمَانِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ». [۲] (گروهى بر تو منّت مى گذارند كه مسلمان شده اند! بگو #خداوند بر شما منّت مى گذارد كه شما را به سوى #اسلام هدايت كرده است، اگر در ادّعاى اسلام راست مى گويند).
3⃣سرانجام اينكه: مى توانيم با توجّه به #فلسفه_احكام، اعمال خود را #ارزيابى كنيم، كه تا چه اندازه مقبول درگاه خداوند است، و چه اندازه از آن دور مى باشد. مثلا وقتى مى فرمايد: «#فلسفه_روزه، تقوا و #فلسفه_نماز، نهى از فحشا و منكر است» بايد ملاحظه كنيم كه آيا بعد از انجام روزه و نماز، روح تقوا و پرهيز از گناه در ما حاصل شده است يا نه؟ و به اين ترتيب، ارزش #عبادات و #اعمال خود را به دست آوريم.
🔹آرى! ما خداوند را حكيم مى دانيم و حكمت او ايجاب مى كند كه هيچ دستورى را بدون هدف و نتيجه بيان نفرمايد؛ و چه بى خبرند آن #جاهلانِ_ناآگاه كه مى گويند #افعال_خداوند معلّل به اغراض نيست؛ يعنى هيچ هدفى در كارها و برنامهها و تشريعات او وجود ندارد! آنها با اين سخنِ زشت و ناپسند خود، «حكيم بودن خداوند» را زير سؤال مى برند و چنين مى پندارند كه به حقيقتِ توحيد نزديك شده اند؛
🔹در حالى كه مصداق اين آيه شريفه اند كه: «قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأَخْسَرِينَ أَعْمَالاً - أَلَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِی الْحَياةِ الدُّنْيَا وَ هُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنونَ صُنْعاً». [۳] (بگو: آيا به شما خبر دهيم كه #زيانكارترين [مردم] در كارها چه كسانى هستند؟ - آنها كه تلاشهايشان در زندگى دنيا گم [و نابود] شده، با اين حال مى پندارند كار نيك انجام مى دهند).
آرى! #افعال_خداوند مُعلّل به اغراض نيست؛ يعنى #هدفهايى كه به خود او بازگشت كند؛ زيرا، او #بىنياز از همه چيز و همه كس مى باشد؛ ولى افسوس كه اين ناآگاهان اين سخن را نمى گويند، بلكه مى گويند ضرورتى ندارد كه نتيجه افعال و دستورات خداوند به #بندگان برگردد و اين نهايت بى خبرى است!!!
پی نوشتها؛
[۱] الإحتجاج على أهل اللجاج، طبرسى، نشر مرتضى، مشهد، ۱۴۰۳ق، چ اول، ج ۱، ص ۹۹
[۲] سوره حجرات، آيه ۱۷
[۳] سوره كهف، آيات ۱۰۳ و ۱۰۴
📕پيام امام امير المؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۴، ص ۶۳۰
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#احکام #اعمال #اعتقادات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️راه رهایی دل از وساوس شیطانی و افکار پوچ و واهی
🔹«علمای اخلاق»، راه رهایی دل از #وسوسههای_شیطانی و افکار پوچ و واهی را در این دانستهاند که انسان: اولا «صفات بد» را از خود دور و خود را به «اوصاف نیک» بیاراید؛ چه آنکه هر یک از #رذایل_اخلاقی چون: «غضب»، «شهوت»، «آزمندی»، «حسد»، «بخل»، «طمع»، «تعصب و سوءظن»، دروازهای برای ورود افکار فاسد به #قلب است؛
🔹همچنان که هریک از #فضایل و «اوصاف پسندیده»، دری است برای ورود «افکار روشنگر و انوار الهی به خانه دل»؛ ثانيا از #بیکاری بپرهیزد که بیکاری زمینهساز هجوم #افکار_مسموم به فضای اندیشه و #وساوس_شیطانی به خانه دل است؛ ثالثا همواره به #یاد_خدا باشد و خدا را حاضر و ناظر بداند که «یاد خدا»، به منزله غذایی برای روح انسان است.
📕 #نردبان_سعادت (تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)، ص ۹۵
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#فضایل #رذایل
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️سرلوحه برنامه های «امام زمان» (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
🔹قاطعیت، خصلت همه رهبران راستین الهی است و این خصلت در وجود #امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در حدّ اوج و کمال است. معیار پاکسازی اجتماعات بشری نیز همین است. #حضرت_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در راه و روش خویش، سازش ناپذیر است و در اجرای حدود و #احکام_الهی و مبارزه با #ستمگران قاطعیتی خدایی دارد. چشم پوشی و مسامحهای در راه و روش او نیست. از ملامت ملامتگران نمی هراسد، از هیچ مقام و قدرتی نمی ترسد و بدون هیچگونه ملاحظه ای #تبهکاران را کیفر میدهد.
🔹در حدیثی از امام باقر (علیه السلام) آمده است: «#قائم قیام میکند ... بر اعراب سختگیر است و راه و روش او شمشیر بوده و در راه اجرای #برنامههایالهی از ملامتِ ملامتگران بیم نمیکند». [۱] امام کاظم (علیه السلام) نیز فرموده است: «خداوند برای #دوازدهمینامام از خاندان ما هر دشواری را آسان میگرداند و به دست او هر جبّار سرسختی نابود میشود و هر شیطان سرکشی هلاک میگردد». [۲]
🔹بزرگترین آرمان دولت #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، گسترش #عدالت در سراسر گیتی است که از هدف های اساسی آن تحول عظیم جهانی می باشد؛ چنان که این اصل از نخستین هدف ها و اصلی ترین برنامه های همه #پیامبران بوده است، که در گذشته تاریخ، اجتماعات و مردمان را به آن فرا خوانده اند و در راه تحقق آن فداکاری های فراوان کرده اند. #امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، با طبقات آگاه و عالمان و روشنفکرانی که بخواهند به گونه ای در برابر اجرای عدالت بایستند، میجنگد و با کسانی که با توجیه کلام خدا و تأویل آیات قران کریم، قصد تضعیف مبانی انقلاب او را دارند، درگیر میشود و آنان را از سر راه انقلاب برمیدارد.
🔹#عدالت، تنها زمینه حیات اجتماعی در بخش ویژه ای از جامعه نیست، بلکه در همه ابعاد حیات فردی و اجتماعی، «عامل اصلی حیات و زندگی انسان»، اصل #عدالت و #عدل است. «عدل»، حیات زندگی است و زندگی بی عدالت، مرگی است که حیات پنداشته میشود. در سخنی از امام حسین (علیه السلام) آمده است: «اگر از عمر دنیا تنها یک روز باقی مانده باشد، خداوند آن روز را طولانی گرداند تا مردی از فرزندان من #قیام کند و زمین را از #عدل و #داد پر کند، آنگونه که از ستم و بیداد آکنده باشد. این چنین از پیامبر خدا شنیدم». [۳]
🔹در روایتی نیز آمده است هنگامی که #حضرت_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در لحظات نخستین پس از تولد، دهان به سخن گشود، فرمود: «خداوندا! به آنچه بر من وعده دادی، وفا کن و امر مرا به کمال برسان و گام های مرا استوار بدار و #زمین را به دست من آکنده از #عدل و #داد ساز». [۴] امام علی (علیه السلام) نیز درباره این بزرگترین آرمان حکومت حضرت فرموده است: «#مهدی قاضیان زشتکار را کنار میگذارد و دست سازشکاران را از سرتان کوتاه میکند، و حکمرانان ستمپیشه را عزل می نماید و زمین را از هر نادرست و خائنی پاک می سازد». [۵]
💠عوامل موفقیت امام مهدی در گسترش عدل
🔹در #حکومت_امامان (علیهم السلام) که عهده دار اجرای #حق و #عدالتاند، #امام که در رأس حکومت قرار دارد، نمونه و الگوی اعلا و نمایش عملی و تجسم ظهور تمام برنامههای اسلامی و تعلیمات آن و نیز نسخه سعادتبخش جامعه بشری است. در این حکومت امامان معصوم هم #قوانینی که اساس عمل است، بیانگر عدل، حق و برقراری توازن و تعادل به معنای حقیقی است، و هم حاکم و نظام حکومت و قوه مجریه ای که اجرای این قوانین را بر عهده دارد، در طریق #عدل گام برمی دارد.
🔹در روایتی از امام باقر (علیه السلام) آمده است: «هنگامی که #قائم ما قیام کند، خداوند دست لطفش را بر سر بندگانش میگذارد و به این وسیله عقول آنها را کامل و افکارشان را پرورش میدهد». [۶] ضمن این موضوع، عامل مهم دیگری که موفقیت #امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در گسترش عدل در جامعه را تضمین میکند، #تکاملعقولبشر در آن عصر است.
🔹افرادی با عدل و داد درگیرند و با آن مقابله میکنند که عقلشان کامل نیست. وقتی مردم از نظر عقلی ضعیف باشند، زیر بار حکومت عدل نمیروند؛ زیرا طبق احادیث، #عدل از جنود #عقل به شمار می آید و #جور از جنود و لشکریان #جهل. [۷] به این دلیل و نیز عظمت #نظام_امامت است که در دوران #حضرت_مهدى (عجل الله تعالی فرجه الشریف) همگان به سرعت تمام، پذیرای حکومت آن حضرت خواهند بود. [۸]
پی نوشتها:
[۱]الغیبة، نعمانی ص۲۳۳. [۲] کمال الدین ج۲ ص۳۶۹. [۳]همان ج۱ ص۳۱۸. [۴]بحارالانوار ج۵۱ ص۱۳. [۵]همان ص۱۲۰. [۶]بحارالانوار، ج۵۲ ص۳۲۸. [۷]کافی ج۱ کتاب العقل والجهل ح۱۴. [۸]ر.ک: رضوانی کاشانی، علی اصغر، موعود شناسی و پاسخ به شبهات، ص ۴۸۳-۴۸۶
نویسنده: زهرا رضائیان، بخش مهدویت تبیان
منبع: تبیان
#امام_زمان #قائم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد