#اقتصاد
#مسائل_اولویت_دار
#روابط_خارجی #صادرات
✅ تأملی در وضعیت فروش نفت
🔶 در لایحه بودجه سال 1402 فروش روزانه 1/4 میلیون بشکه نفت با قیمت هر بشکه نفت 85 دلار لحاظ شده است. از این میزان فروش، سهم شرکت ملی نفت 14/5 درصد، سهم صندوق توسعه ملی 40 درصد و سهم مناطق محروم و نفت خیز 3 درصد میباشد. مابقی درآمدها نیز صرف تأمین کالاهای اساسی و تشکیل سرمایه در کشور میشود.
🔸با احتساب میانگین فروش هر بشکه نفت 70 دلار در سه ماهه اول، به نظر میرسد ایران توانسته باشد پیشبینی بودجهای خود را محقق سازد. پیرامون این موفقیت که یکی از دلایل آن پویایی، توازن و چندوجهی بودن سیاست خارجه و دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم میباشد، یک سری ملاحظات اساسی وجود دارد:
🔰گزارههای تحلیلی:
🔶 بسته به نوع حکمرانی اقتصادی و سیاستگذاری در یک کشور، درآمدهای نفتی میتواند بستری برای ارتقای رفاه جامعه و یا ایجاد چالشهای اقتصادی فراهم کند. در واقع اگر درآمدهای ارزی حاصل از نفت صرف جبران کسری بودجه ریالی دولت و یا خلق اعتبار ریالی نامولد شود، در این صورت شاهد سه آسیب خواهیم بود:
🔻اول، بیماری هلندی در اقتصاد (افزایش درآمد ارزی منجر به ازدیاد واردات شود و در نتیجه رشد نقدینگی و تورم را حاصل کند).
🔻دوم، بیانگیزگی دولت در کاهش میزان وابستگی به نفت(که برخلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است).
🔻سوم، عدم توجه به سایر بخشهای درآمدزا مثل مالیات.
🔸دولت باید در شرایط افزایش درآمدهای ارزی، در نظر داشته باشد که ابتدا این درآمدها را صرف تسویه بدهی با صندوق توسعه ملی و سپس توسعه امور زیربنایی و سرمایهای مثل طرحهای عمرانی از طریق تأمین صددرصدی بودجه عمرانی کند. نکته مهم اینکه افزایش درآمدها فرصتی کمنظیر را برای اصلاح نظامهای اقتصادی و انجام اقدامات تحولی و ساختاری در اقتصاد فراهم میکند.
🔸به نظر میرسد دولت سیزدهم توانسته باشد جنبههای مخاطرهآمیز افزایش درآمدهای نفتی را کنترل کند. از این جهت که بررسیها نشان میدهد دولت علاوه بر ساماندهی نظام مالیاتی کشور، از یکسو سهم نفت در بودجه سال جاری نسبت به سال قبل را کاهش داده و از سوی دیگر درآمدهای حاصله را به جای ورود ریالی به بازار، صرف تخصیص و هزینهکرد در زمینه بودجه عمرانی کشور نموده است. چه اینکه آمارها نیز بیان میکند میزان تحقق بودجه عمرانی کشور در سال گذشته 105 درصد بوده است. و این در شرایطی است که نسبت بودجه عمرانی به بودجه عمومی کشور در بالاترین سطح خود در یک دهه اخیر رسیده است. بودجه عمرانی کشور از این جهت مهم است که وجه اساسی رونق بازارها و خروج کشور از رکود و ایجاد اشتغال میباشد. البته این روند باید پایدار و با ثبات باشد تا بتوان بازخورد آن را مشاهده نمود.
🔶 نکته مهم بعدی اینکه دولتها موظفند سهم صندوق توسعه از درآمدهای نفتی را به صورت کامل بپردازند. اما برخی دولتها همچنان که سهم صندوق را نمیپردازند، به دلایل مختلف، از جمله کاهش درآمدهای کشور، با انتشار اوراق، بدهیهای مضاعفی نیز ایجاد میکنند. تحقق کامل سهم صندوق توسعه و تسویه به موقع بدهیهای دولت به واسطه افزایش درآمدهای نفتی، اقدام تحسینبرانگیزی است که در دوره فعلی شاهد آن هستیم.
🔶 نکته پایانی؛ نظم و انضباط در درآمدها باید منجر به نظم در برنامهریزیها میشود. آنچه در این عرصه مهم است این است که دولت بتواند به درستی مسیر پیشرفت را با دقت و بدون هیجانات و احساسات ریلگذاری کند. نکتهای که به نظر میرسد دولت سیزدهم به درستی آن را فهم کرده و در حال پیادهسازی آن است.
🔸 #به_قلم_اساتید:علی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ جنون نتانیاهو در جنین
🔰 قسمت دوم
🔶 از طرفی، تیم امنیتی و افراطی دولت نتانیاهو او را تحت فشار قرار داده و خواهان اجرای برنامههایی، چون توسعه طلبی و شهرکسازی در کرانه باختری هستند. بنابراین حمله اخیر به جنین در راستای این برنامهها انجام شده و راستگرایان افراطی اسرائیل سعی دارند موانع شهرکسازی را که به طور خاص در مقاومت سرسختانه جنین نمود یافته، سرکوب کنند.
🔶 جنین اکنون تبدیل به نماد مقاومت جوانان فلسطینی شده که با ظهور گروههای نوظهوری چون عرینالاسود(بیشه شیران) تبدیل به کابوس صهیونیستها در کرانه باختری شدهاند. از سوی دیگر، نیروهای مقاومت در کرانه شروع به ساخت موشکهای دستساز و خمپارههای 60 و 81 میلیمتری نموده و به تازگی از موشک قسام رونمایی کردهاند. فلسطینیها با پیشرفت در این روند میتوانند تهدیداتی جدی علیه رژیم صهیونیستی رقم بزنند و معادلات کرانه را دگرگون کنند.
🔶 از این منظر، تداوم حملات رژیم صهیونیستی به جنین نتیجهای جز انفجار اوضاع در این منطقه و سایر مناطق کرانه ندارد و رژیم غاصب ضمن آنکه بار دیگر خود را در قامت متجاوز و جنایتکار جنگی به نمایش میگذارد، متحمل خسارتهای تازهای از سوی مقاومت خواهد شد که به نوبه خود میتواند موجب تشدید اعتراضات داخلی در اسرائیل شود.
🔸 #به_قلم_اساتید:علی فرزامی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#رسانه #اغتشاشات
✅ تیترزنی به سبک رسانه ملکه
🔶 بیبیسی فارسی تیتر زده است: «پلیس فرانسه جوانی را که به دستور ایست راهنمایی توجه نکرده بود را کشت.» این موضوع زمانی جالب میشود که تیتر رسانه ملکه را در روزی که پویا مولاییراد با ماشینش به مأموران فراجا حملهور شده و پس از شهادت یک پلیس و زخمی کردن دیگری توسط پلیس کشته شد مرور کنیم. در این حادثه بیبیسی تیتر زد: «پسر عموی ماهمنیر مولاییراد، مادر کیان پیرفلک پس از مراسم تولد او «با شلیک مأموران کشته شد.»
🔸در تیترزنی دوم آنچه ما شاهد هستیم تکنیکهای رسانهای هستند که مخاطب ناآگاه را مسحور خود میکنند. در گام اول بدون اشاره به شهادت شهید قنبری و زخمی شدن مأمور دیگر، بیبیسی به مخاطب القا میکند که یک جوان بیگناه به دست پلیس ایران کشته شده است. نکته دوم که میتوان از فرامتن این تیتر استخراج نمود این است که بیبیسی به مخاطب مسحور شده خود القا میکند که جمهوری اسلامی آن قدر سبوعانه برخورد میکند که یک جوان بیگناه را که از یک مراسم خانوادگی بر میگشته بدون هیچ عذر و گناهی به رگبار بسته است.
🔶 واقعیت آن است که ما به جز اغتشاشات در کف خیابان در سال گذشته، با یک جنگ شناختی مواجهیم که رسانههای ملکه و بنسلمان آتشبیار آن هستند. آتشی که دروغ، سانسور، تقطیع و... هیزم و بنزین آن است. برای مثال در تحقیقی که در اغتشاشات سال گذشته صورت گرفت نشان میدهد که رسانهها و شبکههای خبری فارسیزبان معاند، هر دو دقیقه یک دروغ مخابره میکنند! بر همین اساس کارشناسان معتقدند ایرانیها ۱۸۰ برابر متوسط جهان، شایعات، اخبار دروغ و اخبار ناامیدکننده دریافت میکنند.
🔸برای مثال بررسی عملکرد ۵ رسانه بیبیسی فارسی، ایراناینترنشنال، صدای آمریکا، رادیو فردا و منوتو و صفحات مجازی آنها نشان میدهد این رسانهها در ۴۶ روز (۲۳ شهریور تا ۹ آبان سال 1401) مجموعا ۳۸۰۰۳ دروغ را درباره حوادث اخیر ایران منتشر کردهاند. این مطالعه صرفا به بررسی وبسایت، کانال تلگرام، صفحات توئیتر و اینستاگرام رسمی این ۵ رسانه پرداخته و شبکههای تلویزیونی آنها مورد بررسی قرار نگرفته است. در این بررسی به نسبت حجم اخبار و تولیدات، بیبیسی بیشترین میزان اخبار خلاف واقع را داشته است و ایراناینترنشنال و شبکه منوتو در ردههای بعدی قرار دارند.
🔶 ادعای دروغ کشته شدن ۳۴ کودک در اغتشاشات اخیر توسط پلیس، ادعای دروغ فرار مقامات جمهوری اسلامی با ۵ پرواز روزانه به خارج از کشور، انتساب دروغ عملیات تروریستی شاهچراغ و اتفاقات زندان اوین به نظام جمهوری اسلامی، ادعای دروغ استفاده از کودکان به عنوان نیروهای امنیتی و... از جمله موارد دروغین در این پژوهش است.
🔸وقتی همه این موارد را کنار همدیگر بگذاریم متوجه میشویم که ما با رسانههای مواجهیم که شغل حرفهای خود را کنار گذاشته و با خبرسازیهای دروغ به دنبال بر هم زدن نظم جامعه هستند. آنچه میتواند برهم زننده این نقشه و آبی بر این آتش فتنهگری باشد یک چیز است و آن هم جز افزایش سواد رسانهای در جامعه چیز دیگری نیست.
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#اقتصاد
#انتخابات #اشتغال
✅ فرصتی که باید غنیمت شمرد
🔶 کاش آخر سال مجبور نباشیم این جمله آشنا را که «متأسفانه برای کار کمی دیر شده» را به کار برده و یا بشنویم؛ اگرچه همین الان هم تا حد زیادی فرصتها از دست رفته است با این حال همه و به خصوص مسئولان باید متوجه باشند که کمتر از ده ماه دیگر تا برگزاری انتخابات فرصت باقی نمانده است، فرصتی که باید آن را غنیمت شمرد و از لحظه لحظه آن برای بالا بردن سطح مشارکت و بهبود شرایط کشور بهره جست.
🔸البته نباید انتظار داشت تغییرات مثبت و مشارکت بالا به صورت تصادفی به دست آید بلکه رسیدن به این مهم نیازمند خوش اندیشیدن، درست تصمیم گرفتن و خوب عمل کردن است، به هر اندازه که این فرایند بتواند بیش از گذشته به هر طریقی بازار را آرام کند، پایههای متزلزل اقتصاد را استحکام ببخشد، افسار تورم و گرانی را بکشد، کار و اشتغال ایجاد کند و اصطلاحا سفره مردم را رنگینتر کند؛ اژدهای هفت سر فساد را به زنجیر بکشد، مفسدین دانه درشت را به قانون بسپارد، امضاهای طلایی و رانتها را براندازد، اختلاسها و سوءاستفادهها را بخشکاند؛ طعم خوش خدمت را به مردم بچشاند، از بار بروکراسی دست و پا گیر و اعصاب خرد کن ادارات بکاهد، روند کسبوکار را تسهیل بخشد؛ مسیر زندگی را آسانتر کند؛ مسئولان را وادار به پاسخگویی کند، آنها حرف حساب بزنند و حرف حساب بشنود، وعده سر خرمن ندهند، قول نشدنی ندهند و صادقانه علت ضعفها و عقبماندگیها را بگویند؛ امنیت ایجاد کند، ترس را به انقیاد بِکشد، روان جامعه را آرامش ببخشد، فوبیای از دست دادن داشتهها را بکُشد، ترس فردای نیامده را بمیراند؛ آنگاه به همان میزان میتوان انتظار داشت مردم امیدوارتر و با شور و حرارت بیشتری در انتخابات شرکت نمایند.
🔶 به واقع مشارکت بیشتر و نتایج بهتر تا حد زیادی تابعی از عملکرد مسئولان، نهادها و سازمانهای گوناگون کشور و نتایج حاصل از آن است. از آنجایی که آینده آیینه رفتار امروز ماست پس نمیتوان بیتوجه به امروز انتظار فردایی بهتر را داشت از اینرو لازم است تا به فرصت باقی مانده به چشم لحظاتی طلایی برای بهبود شرایط نگریست و تا حد ممکن از این فرصت محدود برای اصلاح امور، بهبود شرایط زیست مردم و ایجاد انگیزه و امیدواری در بین آنان بهره جست.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین حسینینژاد
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#اغتشاشات #رسانه
✅ پررویی و دورویی دموکراسی فرانسوی
🔶 به گفته جرالد دارمین، وزیر کشور فرانسه، مجموع بازداشتیها تا صبح روز شنبه(دیروز) 1869 نفر میشود. خشونت شهری در کلانشهرهای فرانسه به اوج خود رسیده است. تاکنون 500 ساختمان و 20 اتوبوس به آتش کشیده شده است. وضعیت کنونی فرانسه شبیه یک کودتای خیابانی است. در این دور از اعتراضات محوریت داشتن نوجوانان دبیرستانی است. میانگین سنی بازداشتشدگان 17 سال است. ماکرون در سخنرانی روز پنجشنبه خود به اذعان به اینکه بسیاری از بازداشتشدهها نوجوان هستند گفت: «این مسئولیت برعهده والدین است و آنها باید از مشارکت فرزندانشان در اعتراضات جلوگیری کنند.»
🔶 وی خطاب به رسانههای اجتماعی به ویژه «تیکتاک و اسنپچت» توصیه کرد محتوایی را که به گفته او به خشونت دامن میزند، از این پلتفرمها حذف کنند. ماکرون با بیان اینکه وضعیت اکنون در فرانسه «غیرقابل قبول» شده، تأکید کرد «اعتراضاتی که با خشونت همراه شود غیرقابل توجیه است و در ادامه تهدید کرد با هرکسی که به مؤسسات و نهادهای دولتی حمله کند و یا نهادهای دولتی را غارت کند قاطعانه برخورد خواهد شد.»
🔸رئیسجمهوری فرانسه استدلال کرده که شبکههای اجتماعی و بازیهای ویدئویی به شعلهور کردن شورشها در سرتاسر کشور کمک کرده است. وی پس از نشست امنیتی اضطراری جهت رسیدگی به اعتراضات، دوباره تأکید کرد که یکسوم از افراد دستگیر شده طی چند شب گذشته، «جوان یا بسیار جوان» بودهاند و این نشان میدهد که اینترنت نفوذ منفی بر کودکان و نوجوانان داشته است. پارلمان فرانسه اخیرا لایحه ممنوعیت استفاده نوجوانان زیر 15 سال این کشور از شبکههای اجتماعی را تصویب کرد. بر اساس این مصوبه نمایندگان پارلمان فرانسه، دسترسی کودکان زیر 15 سال به شبکههای اجتماعی منوط به رضایت والدین شده است. محدودیتهای جدیدی نیز برای سکوهای بزرگی مانند «اسنپچت»، «تیکتاک» یا «اینستاگرام» در نظر گرفته شده است.
🔸آنچه قابل تأمل و توجه شده است این است که رئیسجمهور فرانسه در حالی اکنون از سطح خشونت معترضان شکایت دارد و از والدین فرانسوی میخواهد که مراقب نوجوانان خود باشند و از حضور آنها در تجمعات جلوگیری کنند که وی در جریان اغتشاشات چند ماه پیش در برخی شهرهای ایران در دخالتی آشکار در امور داخلی ایران، خود جداگانه وارد صحنه شد و با دعوت سران اغتشاشگران و عناصر فراری ضدایرانی به کاخ الیزه، اغتشاشات در ایران را «انقلاب» نامید. رئیسجمهوری فرانسه، دوشنبه 23 آبان سال گذشته در گفتوگو با «رادیو فرانسه» آشکار جولان اغتشاشگران و عناصر تروریستی در ایران را «انقلاب» و اقدامی «بیسابقه» خواند و گفت: «فرزندان ایران در حال انجام انقلاب هستند!»
🔸کشور فرانسه که خود را مهد تمدن و زادگاه «اعلامیه حقوق بشر و تمدن» به جهانیان معرفی میکند، در نحوه مواجهه پلیس با معترضان(که عمدتا از جوانان هستند)، سرعت توسل به خشونت در سرکوب اعتراضات، میزان محدودسازی رسانهها و فضای مجازی برای کنترل اوضاع، محدودسازی حمل و نقل، به کارگیری زبان تهدید و خشونت علیه شهروندان کشور و... پر از پررویی و دورویی دموکراسی فرانسوی و تناقض شده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسين عباسيان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مسئله_محوری
#روابط_خارجی #رژیم_صهیونیستی
#تحریم
✅ رمزگشایی از سناریوی ربایش!
🔶 کافی است با یک نگاه کلان ترتیبات سیاسی و امنیتی منطقه و موقعیت جمهوری اسلامی ایران در آن، در نظر گرفته شود تا از یکسو روند اقتدار جمهوری اسلامی ایران در نظر آید و از دیگر سو رمز و راز برخی دست و پا زدنهای رژیم صهیونیستی برای قوی نشان دادن خود در برابر قدرت جمهوری اسلامی ایران مشخص گردد.
🔸تنظیم روابط و سیاست خارجی دولت آقای رئیسی با همسایگان و خاصه از سرگیری روابط با عربستان سعودی، به جریان افتادن مذاکره با مصر با هدف برقراری روابط، تثبیت حضور و همکاری ایران در پیمانهای مهم منطقهای و جهانی، تحکیم روابط راهبردی با کشورهای مهم حوزه شرق، اقدامات مهم و تأثیرگذار اطلاعاتی دولت در اروپا و به استیصال کشاندن سازمان تروریستی منافقین، مذاکرات مهم و رو به جلو در زمینه خنثیسازی تحریمها و به طور کلی چیدمان نظم جدید حاکم بر منطقه همگی گویای روند مثبت اقتدار و موقعیت ایران اسلامی است. در این شرایط ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر ربایش یکی از عناصر سپاه پاسداران، مصداق واقعی «دستاوردتراشی» برای رژیمی است که بیش از پیش خطر سقوط را در یک قدمی خود میبیند.
🔸سران این رژیم و رسانههای وابسته به آنها در حالی از ربایش فردی وابسته به سپاه به نام یوسف شهبازی خبر میدهند، اول اینکه وی اردیبهشت 1402 به طور عادی از فرودگاه حضرت امام خمینی(ره) ایران را به مقصد کشور همسایه شمالی ترک کرده و یقینا سیستم فرودگاهی کشور این خروج طبیعی را ثبت و ضبط کرده است؛ او پس از وارد شدن به کشور همسایه وارد مسیر همکاری با سیستم اطلاعاتی رژیم صهیونیستی میشود. دوم اینکه این فرد هیچ نسبتی از حیث سازمانی با سپاه ندارد؛ ثابت کردن اینکه شهبازی یک روز در سپاه نبوده و حتی یک روز نیز با سپاه همکاری نداشته کار دشواری نیست و با اندکی بررسی، دروغ آشکار صهیونیستها و واقعیت قصه ساختگی آنان برملا میشود؛ اما آنها به اتکا قدرت عملیات روانی خود، در نظر دارند مانند همیشه منافع طرح این سوژه را در شبکههای اجتماعی با هدف قوی نمایاندن خود دریافت کنند!
🔶 طراحی سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی و به بازی گرفتن فردی که دارای شخصیت متوهم و رفتارهای ماجراجویانه است و طرح سناریوی مضحک عملیات نظامی در قبرس جنوبی از زبان شهبازی، نشانه عمق استیصال آنان است، تا اینکه رهاوردی برای رژیم رو به سقوط صهیونیستی به حساب آید.
🔸نکته مهم پایانی اینکه معنا و پیامد اقتدار و موقعیت ممتاز ایران در منطقه آن است که از این به بعد باز باید منتظر سناریوهای عملیات روانی رژیمی باشیم که در عرصه عمل و میدان شکستهای پی در پی را تجربه میکند، اما به تولید فیلمهای کمدی در فضای مجازی دلخوش کرده است!
🔸 #به_قلم_اساتید:عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#سیاستهای_کلی_نظام
#معنویت_و_اخلاق
#حجاب
✅ لایحه حجاب بهمثابه کنش سیاسی
ردیهای بر جداانگاری حرام شرعی و حرام سیاسی
🔶 از جمله ایرادات و نقدهایی که مخالفان تصویب لایحه و پیگیری مجدد قانون حجاب در کشور مطرح میکنند این است که اصرار جمهوری اسلامی بر مقابله با کشف حجاب دیگر معنای دینی ندارد و صرفا با اغراض تقابل سیاسی با مخالفان دارد صورت میگیرد. زیرا فرقی میان کشف حجاب و بدن نمایی با عدم رعایت حجاب شرعی (وجه و کفین) وجود ندارد و نظام اگر واقعا دغدغه اجرای حدود الهی را دارد باید با عدم رعایت حجاب شرعی مقابله کند و همان ماده 638 قانون مجازات اسلامی را پیاده نماید.
🔶 این دوستان که بعضا از رفقای حزباللهی خودمان هستند متوجه نمیشوند که با این سخن به طرز فاحشی گرفتار سکولاریسم پنهان شده و ناخواسته درصدد تمایزگذاری میان امر دینی و امر سیاسی هستند. در حالیکه یکی از مهمترین بنیانهای الهیاتی که انقلاب اسلامی بر روی آن سوار است، اینهمانیِ امر دینی و امر سیاسی است. لذا صریحترین پاسخی که باید به این دوستان داد این است که مقابله با کشف حجاب حتی اگر با اغراض سیاسی و با هدف جلوگیری از گسترش کشف حجابهای سیاسی باشد باز هم یک کنش دینی و در چارچوب فقه و شرع است. زیرا همان فقهی که میگوید کشف حجاب با بیرون بودن مچ دست تفاوت ندارد، این را هم گفته است که حفظ نظام از اوجب واجبات است و باید با کسانی که درصدد ضربه زدن به اقتدار این نظام هستند برخورد جدی صورت گیرد. کیست که انکار کند تفاوت کنشِ ضعیفالحجابها با مکشوفهها در تقابل و ضدیت با نظام است.
🔶 پاسخ دوم و مهمتر هم این است که اتفاقا لایحه حجاب که مرکز مواجهه خود را کشف حجاب تعریف نموده، یک اقدام بسیار هوشمندانه از سوی حاکمیتی است که نگران ارزشهای دینی و اخلاقی جامعه است و با تاکید سفت و سخت قانونی بر روی «پوشش سر» مانع از این میشود که چند صباح دیگر بر سر جواز معاشقه در خیابان با بخشی از شهروندانش چانهزنی کند. ممکن است عدهای به این سخن خرده بگیرند که ما به جامعه ایران بدبین هستیم و اعتمادی به فرهنگ و سنت ریشهدار مردم ایران نداریم. و من در پاسخ عرض میکنم که اولا ما نمیگوییم اگر حاکمیت از قانون حجاب انصراف دهد از فردا اکثریت مردم ایران برهنه به خیابان آمده و صحنههای اروتیک در خیابان رقم میزنند! مردم ایران عفیف و شریفتر از این حرفها هستند. اما مگر برای بحرانی تلقی کردن وضعیت اخلاقی جامعه باید نیمی از مردم را مشغول عشقبازی در خیابان ببینیم؟ برای جامعه اسلامی زیبنده نیست که حتی اقلیتی از جامعه به خود اجازه بدهند که چنین رفتارهایی را در فضای عمومی مرتکب شوند. چنین پدیدهای ولو با فراوانی یک درصد جامعه نیز در زمره وضعیت بحرانی تعریف میشود.
🔶 ثانیا این دوستان مگر ندیدند که سرعت گذار از مرزهای اخلاقی جامعه در شرایط پسامهسا چقدر سهمگین بود و جامعه ایرانی با چه شوکی از برهنگی و بدننمایی مواجهه شد؟ کدام یک از این دوستان پیشبینی میکردند که ما در خیابانهای تهران شاهد تاپ و شلوارک پوشیدن زنان باشیم؟ اینها را کف خیابان نمیبینید یا با این سطح از زوال اخلاقی جامعه نیز کنار آمدهاید؟
🔶 ثالثا این اقلیتِ هنجارشکن خودشان بارها و به صراحت اعلام کردهاند که حجاب و روسری پایان مطالبه فرهنگی آنها نیست و افق لیبرالی که آنها برای جامعه ایران ترسیم میکنند صدور مجوز راهپیمایی همجنسبازها توسط وزارت کشور است! لذا جمهوری اسلامی و در راس آن شخص مقام معظم رهبری به درستی بر ضرورت الزام بانوان جامعه به داشتن روسری تاکید میکنند تا مرزهای مقاومت فرهنگی جامعه ایران را در همین نقطه قرار دهند. از قضا چنین تصمیمی از حاق دین و فقه شیعه برخاسته است.
🔶 اما اینکه چرا جمهوری اسلامی که داعیه اجرای احکام الهی را دارد با کدام مجوز فقهی از حد شرعی حجاب عدول کرده و دیگر با شلحجابی مواجهه قانونی نمیکند هم پاسخش روشن است. تکلیف شما در دایره امکانها و وسع شما تعریف میشود و ما در فقه چیزی به نام تکلیف مالایطاق نداریم. واضح است که جرمانگاری حدود هفتاد درصد بانوان جامعه در دایره امکان و ظرفیت نظام نیست اما با ده درصدِ هنجارشکن هنوز قدرت مقابله دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ خلق بحران برای گذار از بحران
🔶 تحولات سرزمینهای اشغالی با خبرها و حوادث در هم تنیدهای روبهروست. اما ما شاهد دو بحران همزمان هستیم. بحران اول اینکه مخالفان نتانیاهو قصد در خانه نشستن ندارند و دوباره به کف خیابانها برگشتهاند؛ اما به نظر میرسد این دفعه با خشونت بیشتری در کف خیابان خواهند بود.
🔸ایهود اولمرت نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی در هشداری به نتانیاهو، شهرکنشینان را به آمدن به خیابان دعوت کرده و گفت: «آنچه ضروری است، رفتن به مرحله بعد است. یعنی حرکت به سمت جنگ و جنگ به معنی نبرد رو در رو است، با حرف زدن نمیشود، جنگ را مدیریت کرد... اعتراضات باید مسیر خود را تغییر دهد و از حالت اعتراضات آرام و متمدنانه خارج شود، به سمت اعتراضاتی که همراه با نافرمانی است.»
🔶 همزمان با این هشدارهای اپوزیسیون بود که ارتش رژیم صهیونیستی بامداد روز دوشنبه حملهای همهجانبه را به جنین واقع در کرانه باختری آغاز کرد و از زمین و هوا، به این شهر و اردوگاه آن یورش برد که با مقاومت پرقدرت نیروها و گردانهای فلسطینی روبهرو شد. وزارت بهداشت فلسطین عصر روز گذشته اعلام کرد 9 فلسطینی در حملات اشغالگران صهیونیستها صبه کرانه باختری به شهادت رسیدند. این وزارتخانه بیان کرد 8 نفر از این افراد در حمله به جنین به شهادت رسیدند و یک نفر هم در شهر بیره به ضرب گلوله اشغالگران صهیونیستی شهید شده است. وزارت بهداشت فلسطین شمار مجروحان را بیش از 50 نفر اعلام کرد.
🔰نکته تحلیلی:
🔸بررسی رفتار رژیم صهیونیستی در گذشته حاکی از آن بوده است که «برای حل یک بحران، بحران جدیدی ایجاد میکند.» در حال حاضر رژیم در تشکیل و یک دست کردن دولت دچار بحران است و تحت فشار از سوی رقیب قرار دارد لذا تلاش میکند با ایجاد بحران نظامی بحران اولیه را مدیریت کرده و حواسها را از موضوع پرت کند؛ از طرف دیگر بتواند از دل این بحران برای خود فرصتی فراهم کند. در روزهای اخیر بیستوششمین هفته اعتراضی در مناطق اشغالی با حضور 280 هزار نفر برگزار شد و معترضان توانستند فردوگاه بن گوریون تلآویو را به تسخیر خود در آورند. ماههاست رژیم صهیونیستی با یک بنبست سیاسی روبهرو شده است و شکافهای عمیق به دلیلی اختلافنظرهای گسترده در این رژیم سر باز کرده است و میتواند زمینهساز جنگ داخلی صهیون علیه صهیون باشد.
🔶 اما نکتهای که در این موضوع مغفول مانده است قدرتمندتر شدن مقاومت است. در سالهای اخیر نسل جدیدی از فلسطینیها ظهور کردهاند که خواهان مقابله مسلحانه با ارتش رژیم صهیونیستی هستند که مهمترین این گروهها، جنبشی به نام عرینالاسود، «بیشه شیرها» است. در یک نظرسنجی که سال گذشته میلادی انجام شد، مشخص شد که نیمی از جمعیت کرانه باختری و غزه، از انتفاضه جدید حمایت میکنند و از هر 10 نفر، هفت نفر طرفدار عرینالاسود هستند.
🔸اتحاد محور مقاومت: امروز همه مقاومت گروههای فلسطینی در کنار هم ایستادهاند و به صورت یکپارچه از هویت و سرزمین خود دفاع میکنند که همین موضوع، رمز پیروزی و استمرار مقاومت آنان در برابر صهیونیستها شده است. چرا که مردم فلسطین متوجه شدهاند که مسئله فلسطین با کوتاه آمدنها و سازش و دل بستن به وعدههای دولت خودگردان یا صهیونیستها حلشدنی نیست و «مقاومت»، تنها راه حل مسئله قدس است.
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#معنویت_و_اخلاق
#جشن_غدیر #ایران_آینده
✅ "چرا جامعه ایرانی با مداخله فرهنگی حاکمیت هم افزایی می کند؟"
🔸خشکاندن جوشش های محلی، جشن های خُرد و ضیافت های خودجوش در قبال برپایی مهمانی متمرکز، خیابانی و کیلومتری غدیر، یکی از ایرادات ناصحانه ای بود که سال گذشته در نشست ها و جلسات ارزیابی مهمانی ده کیلومتری غدیر بارها از سوی ناقدین مورد طرح قرار می گرفت و این رویداد را از حیث ماهوی منافی رویکردهای مردمی و فولکلور انقلاب در ساحت فرهنگی قلمداد می نمود.
🔶 این نقد با پیش فرضهای نظری پیرامون نسبت دولت – ملت یا نسبت بخش عمومی - بخش دولتی منطقی و معقول به نظر می رسد، در واقع در شرایطی که حاکمیت با اتکا به منابع رسانه ای و هژمونیک خود در صدد خلق یک رویداد متمرکز برمی آید طبیعی است که جریان های توده ای خود را به حاشیه کشانده و ارضای تمنیات خود را در این وادی به ابزارهای رسمی واگذار می نمایند. اما رخدادهای روزهای گذشته حاکی از واکنش بسیار متفاوت جامعه ایران در مشارکت برای بزرگداشت واقعه غدیر بود.
🔸 تقریبا عمده مشاهدات و گزارشات از سراسر کشور حاکی از ضریب یافتن موضوع بزرگداشت عید غدیر در مناسبات ایرانیان شده است. مواجهه حاکمیت با این موضوع در ابعاد یک "رویداد ملی خیابانی" به صورت معناداری زمینه را برای فعال سازی استعدادهای فرهنگی ایرانی فراهم آورد. فارغ از مشارکت یدی و مالی ده ها هزار نفر در محدوده ده کیلومتری، بسیاری از روستاها، محلات، کوچه پس کوچه ها، دکان ها، بازارها، خانه ها و محافل خُرد بستری برای ابراز ارادت و عشق متمایز به ساحت امیرالمومنین شده بود. و بدین ترتیب برخلاف انتظار جامعه شناختی، واکنش انسان ایرانی به مداخله حاکمیت انفعالی و عقب نشینانه نبوده و با پیشروی او هم به میدان داری خود ضریب داده است و مناسبات خود با این سیاست را در قالبی هم افزا صورت بندی کرده است.
🔶 با این فرض رواست که خود را در مقام پاسخ به این پرسش انتقادی قرار دهیم که؛ اسباب و زمینه های این عکس العمل نامتعارف چه می تواند باشد؟ به طور کلی سابقه اجتماعی ما حکایتگر گرامیداشت غیرعمومی، نحیف و طبقه ای در ازای عید ولایت بود و از ابتدای انقلاب و حتی پیش از آن، با آن که مسأله غدیر به لحاظ اعتقادی، کلامی و ایدئولوژیک جایگاه ویژه و هویت بخشی در اذهان ایرانیان داشته اما هیچگاه در زمره یک جشن ملی ظهور نیافته و در واقع فاصله روشنی میان فرهنگ ذهنی و فرهنگ عینی ایرانیان در ازای این سوژه برقرار بوده است. لذا تنها نیروی اجتماعی که توانایی ایجاد چنین تحولی را داشته؛ تغییر سیاست حاکمیت در تعامل با این پدیده بوده است.
🔶 کارایی این سیاست از سه منظر قابل فهم است؛
1⃣ما در حال زیست در یک جامعه رسانه ای هستیم، در این جامعه موضوعی که واجد هویت رسانه ای نباشد قابلیت ورود به خیال اجتماعی را نخواهد داشت. این خصیصه دلالتی به برساختی شدن واقعیت ندارد بلکه نحوه تعاملات ذهنی و وجودی انسان در این جامعه به نحوی است که حضور رسانه ای را بخشی از ماهیت یک پدیده جمعی – اجتماعی می داند و در این شرایط اگر یک سوژه فاقد وجود رسانه ای باشد فاقد وجود اجتماعی خواهد بود. پرداختن به تعظیم غدیر در ابعاد یک "رویداد ملی خیابانی" زمینه ای فراهم آورد تا بشدت رسانه پذیر شود و از این رهگذر مراوده ایرانیان با این مقوله را به کلی متفاوت نماید. با این فرض اگر حاکمیت به جای این سیاست، امکانات خود را مصروف حمایت از خرده فعالیت های محلی و لوکال می نمود این سوژه هیچگاه واجد چنین هویت رسانه ای نمی شد و در ساحت رفتاری ایرانیان منشأ دگرگونی نمی گردید.
2⃣ این سیاست مبتنی بر استانداردهای ملی بوده است. اگر یک موضوع بخواهد در قامت یک سوژه به شادی ملی، ترس ملی، اندوه ملی یا عزت ملی مبدل شود می باید خود را در چارچوب های ملی بازتولید نماید. کلان شهر، پایتخت، میلیونی و خیابان از نمودهای ویژه امر ملی است و بعید است که یک معنا توانائی این را داشته باشد که خود را در هیئتی کوتاه یا کوچکتراز این به حد ملی برساند.
3⃣حاکمیت دینی در انظار عمومی ایرانیان همان نهاد اجتماعی دین است که موفق به کسب قدرت سیاسی شده و در جایگاه حکمرانی قرار گرفته لذا تعیین مناسبات جامعه با مقولات دینی و مذهبی شدیداً به سبک تعامل حاکمیت با این موضوعات وابسته است. در واقع سبک مواجهه ملت ایران با جمهوری اسلامی خارج از نسبت دولت – ملت مدرن است. جامعه ایران دینداری خود را منطبق بر تقریر حاکمیت قرار داده و با لحاظ این خصیصه طبیعی است که شدت یافتن التفات نظام حکمرانی به یک معنا یا واقعه ی دینی موجبات تشدید توجهات عمومی به آن موضوع را به همراه خواهد داشت و طبیعتاً این ملازمه در امور غیرمذهبی، غیر معنوی و غیر دینی جاری نخواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی افراز
🆔 @tahlil_shjr
چرا بایدن بر میراث شکستخورده ترامپ اصرار دارد؟!.pdf
55.3K
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#افول_امریکا #برجام
#تحریم
✅ چرا بایدن بر میراث شکست خورده ترامپ اصرار دارد؟!
🔶 نشریه "هیل" در گزارشی با اشاره به تداوم سیاست شکست خورده تحمیل تحریم که پیشتر در دولت ترامپ علیه کشورهایی نظیر ایران، کوبا و ونزوئلا به اوج خود رسید و عملا در دوره حضور بایدن در کاخ سفید، علی رغم شعارهای فراوان دولت وی مبنی بر اراده اش جهت بهبود روابط با این قبیل کشورها ادامه پیدا کرد، به طور خاص سعی کرده به این نکته بپردازد که ادامه یافتنِ این میراث شوم و غلط در دولت بایدن، هزینههای زیادی را نه فقط به ملت های تحریم شده بلکه حتی به مردمِ آمریکا نیز وارد می کند. موضوعی که به نظر می رسد دولت بایدن نیز به صراحت، همچون دولت ترامپ نسبت به آن بی تفاوت است و چالش های جدی را برای منافع ملی آمریکا ایجاد می کند.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#برجام #تحریم
✅ عمان؛ دیپلماسی میانجیگرایانه و روابط پایدار با ایران
🔰 قسمت اول
🔶 اواخر ماه می و پس از گذشت حدود یک دهه، «هیثم بن طارق» سلطان عمان به تهران سفر کرد. سفر وی در بحبوحه روابط رو به رشد سیاسی و اقتصادی دو کشور و دو روز پس از میانجیگری موفقیتآمیز این کشور در زمینه مبادله زندانیان میان ایران و بلژیک انجام شد.
🔶 سلطان عمان در سفر به ایران با آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران دیدار کرد و درباره برنامههای همکاری تجاری و انرژی با یکدیگر گفتوگو و رایزنی کردند. وزیران دو کشور برای تقویت فرصتهای سرمایهگذاری چندین توافقنامه امضا کردند. دولت عمان روابط مستحکمی با ایران و در میانجیگری میان ایران و کشورهای غربی ید طولایی دارد. در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳ عمان میانجیگر آزادی چندین زندانی میان آمریکا و ایران بود که به کاهش تنش میان دو طرف کمک و مسیر را برای دستیابی به توافق مهم میان ایران و گروه 1+5 هموار کرد.
🔶 علاوه بر این، عمان میزبان بخشی از روند مذاکرات میان ایران و آمریکا بود که به امضای توافق هستهای موسوم به «برجام» منجر شد و ایران در ازای لغو تحریمها، با محدودیتهای هستهای موافقت کرد. پس از خروج دولت ترامپ از برجام، ایران در اقدامی متقابل و گامبهگام، از میزان تعهدات خود کاست و برنامه هستهای خود را به طور قابلتوجهی توسعه داد. جو بایدن از زمان انتخابش به سمت رئیسجمهور آمریکا (۲۰۲۰) قول داد برای بازگشت به برجام تلاش کند.
🔶 با روی کار آمدن دولت آیتالله رئیسی، تهران از هرگونه ملاقات مستقیم با آمریکا خودداری کرد. با وجود این، دو طرف وارد چندین دور مذاکرات غیرمستقیم برای رفع تحریمها شدند که از دور نخست مذاکرات در وین (۲۰۲۱) پیشرفت چندانی نداشت. میانجیگری عمان در شرایطی انجام میشود که بیاعتمادی میان ایران و غرب به بالاترین حد خود رسیده است.
🔶 اوایل ژوئن مقامهای ارشد ایران اعلام کردند درباره توافق هستهای و مبادله زندانیان، به وسیله مسقط به مذاکرات غیرمستقیم خود با آمریکا ادامه میدهند. دولت بایدن از ایران میخواهد چند آمریکایی دوتابعیتی را که به اتهام جاسوسی در تهران بازداشت شدند، آزاد کند. ایران همچنین به دنبال آزادی دهها شهروند خود است که به دلیل دور زدن تحریمهای آمریکا در این کشور بازداشت شدهاند. اگر مبادله زندانیان موفقیتآمیز باشد، عمان نقش خود را به عنوان واسطه با نفوذ میان ایران و غرب تقویت خواهد کرد و به بازگرداندن شرایط و زمینه برای توافق جامعتر کمک خواهد کرد.
🔶 فراتر از ایالات متحده، عمان نیز به عنوان پل ارتباطی مفید میان تهران و همسایگان خلیج فارس عمل کرده است. عمان تا حد زیادی از جانبداری در منازعات پرهیز میکند، نقشی که این امکان را نیز فراهم کرده است تا گفتوگو میان ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را تسهیل کند و به تنش میان آنها پایان دهد.
🔶 وقوع درگیری یمن در سال 2015 نمونهای از این دست است. در آن سال، عمان به عنوان تنها کشور عربی حاشیه خلیج فارس ظاهر شد که از پیوستن به ائتلاف به سرکردگی عربستان برای عقب راندن شبهنظامیان حوثی از صنعا خودداری کرد. مسقط با وجود خودداری از پیوستن به ائتلاف، روابط مستحکمی با همه طرفهای درگیر در مناقشه برقرار کرد. موضع بیطرفی مسقط این امکان را به آنها داد تا در میزبانی مذاکرات برای پایان دادن به مناقشه 9 ساله، ازجمله اجرای مسیر میانجیگری به موازات تلاشهای صلح سازمان ملل متحد نقش برجستهای ایفا کند.
🔶 عمان همچنین میزبان مذاکرات مستقیم میان حوثیها و عربستان سعودی بوده است؛ زیرا آتشبس با حمایت سازمان ملل متحد اکتبر 2022 بدون تمدید پایان یافت. مسقط به تازگی در تنش زدایی روابط میان ایران و عربستان سعودی نقش مهمی ایفا کرد. در ماه آوریل هیئتهای عربستانی و عمانی برای گفتوگو با مقامهای حوثی به صنعا رفتند و این امید را ایجاد کردند که چرخش جدید منطقهای به سمت کاهش تنش ممکن است راهحلی برای یمن به همراه داشته باشد. عمان احتمالاً به ایفای نقش محوری خود به عنوان میانجی در یمن ادامه خواهد داد و فعالانه طرفها را برای پایان دادن به مناقشه سر میز گفتوگو خواهد آورد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#برجام #تحریم
✅ عمان؛ دیپلماسی میانجیگرایانه و روابط پایدار با ایران
🔰 قسمت دوم
🔶 عمان و ایران فراتر از دیپلماسی، روابط اقتصادی قوی خود را حفظ کردهاند که تا حدی ناشی از منافع مشترک آنهاست. این دو کشور با تنگه هرمز هممرز و برای اطمینان از باقی ماندن گذرگاه ایمن برای کشتیهایشان، به شدت به یکدیگر وابسته هستند. دو کشور در زمینه امنیت دریایی و نظامی نیز همکاری دارند. در جولای 2022، دو کشور چندین توافقنامه دوجانبه امضا کردند که همکاری نظامی خود را در خلیج عمان افزایش دادند. در اکتبر همان سال تهران اعلام کرد دو طرف مانور مشترک امنیتی دریایی دوجانبه برگزار کردند و به این وسیله همکاری رو به رشد خود را به طور برجسته به نمایش گذاشتند.
در سالهای اخیر عمان و ایران برای گسترش روابط تجاری خود اقدامات گستردهای انجام دادهاند. در ژوئیه 2022 اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان به توافقی میان دو طرف مبنی بر افزایش جریان تجارت غیرنفتی دست یافت. «قیس محمد الیوسف» وزیر بازرگانی، صنعت و توسعه سرمایهگذاری عمان نیز در حاشیه دیدار سران دو کشور در ماه می با همتای ایرانی خود دیدار کرد و درباره مسیرهای افزایش فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری با یکدیگر گفتوگو و رایزنی کردند.
🔶 این دیدار با دو یادداشت تفاهم پایان یافت که در آن قصدشان برای ترویج سرمایهگذاری و تقویت توسعه در مناطق اقتصادی و آزاد تجاری بیان شد. طبق گزارش خبرگزاری عمان، وزیران دو کشور توافقنامههایی در زمینه مبادله اطلاعات نفتی و برنامهریزی برای انجام مطالعه مشترک در زمینه پروژه میدان هنگام - باخا امضا کردند. دو کشور پیشتر نیز قراردادهای متعددی در زمینه گردشگری، محیط زیست، کشتیرانی دریایی و گمرک امضا کرده بودند.
🔶 در ماه می 2022 به نظر میآمد احیای این پروژه دور از انتظار نیست، زیرا دو کشور قراردادهایی را در زمینه توسعه دو خط لوله گاز و یک میدان مشترک نفت و گاز امضا کرده بودند. قرار است برنامههای آغاز ساخت خط لوله اواخر سال جاری آغاز شود. در صورت توسعه، این خط لوله میتواند عمان را به قطب منطقهای توزیع گاز ایران به جهان تبدیل و نقش مهمتری برای عمان بهعنوان بازیگر میانجیگر میان تهران، همسایگان خلیج فارس و غرب فراهم کند.
🔶 روابط تجاری میان عمان و ایران در مسیر صعودی قرار دارد و در دو سال گذشته نزدیک به 30 درصد رشد کرده و سالانه به 2 میلیارد دلار رسیده است، آن هم در شرایطی که ایران با فشار تحریمهای بینالمللی مواجه است. ایران با گسترش همکاری خود با قدرتهای غیرغربی فراتر از عمان، ازجمله هند که سرمایهگذار پیشرو در بندر چابهار است، به تحریمهای بینالمللی پاسخ داد.
تکمیل پروژه چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران خواهد بود که مزایای قابل توجهی برای هند فراهم خواهد کرد. این پروژه کشور هند را قادر میسازد تا پاکستان را دور بزند و مسیر مستقیم به آسیای مرکزی ایجاد کند. این بندر حضور دریایی تهران را تقویت و هر دو کشور را بیشتر به ابتکار «یک کمربند، یک جاده» چین متصل میکند. این بندر به هدف هر دو کشور برای افزایش روابط تجاری و اقتصادی با قدرتهای غیرغربی کمک و روابط تجاری ایران و عمان احتمالاً در بلندمدت رشد خواهد کرد؛ زیرا هر دو طرف به دنبال فرصتهایی برای توسعه هستند. نفت و گاز ازجمله حوزههایی است که دو کشور به دنبال افزایش همکاری و مایل هستند که امکان توسعه منابع نفت و گاز مشترک خود را در تنگه هرمز، ازجمله میدان هنگام بررسی کنند.
🔶 روابط تجاری گسترده مسقط را قادر میسازد به نقش میانجیگری میان ایران و غرب ادامه دهد و ظرفیت این کشور را در تقویت روابط اقتصادی میان ایران و همسایگان خلیج فارس بالا ببرد. بهبود روابط ایران و عربستان سعودی خبر خوبی برای مسقط است که از فضای کاهش تنش منطقهای سود برد و دیگر به ایجاد موازنه میان هدفش برای پیگیری روابط قوی با ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نیازی ندارد. همچنین ممکن است به پیشرفت ملموس در مناطقی منجر شود که عمان به عنوان میانجی میان بازیگران مورد حمایت خلیج فارس و بازیگران تحت حمایت ایران عمل میکند.
🔶 با توجه به تداوم تنش میان طرفها و به وجود نیامدن هیچ پیشرفتی در زمینه احیای برجام، نقش عمان به عنوان بازیگر میانجی میان ایران و غرب همچنان ضروری و اجتنابناپذیر خواهد بود. گسترش روابط ایران و عمان به نقش میانجیگرایانه این کشور در حل اختلافات میان ایران و آمریکا و نقش موازنه بخش مسقط میان تهران و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس وابسته است.
🆔 @tahlil_shjr
با شکست بنبست دیپلماسی در دولت سیزدهم، ایران عضو رسمی سازمان همکاری شانگهای شد.pdf
86.1K
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی
✅ با شکست بن بست دیپلماسی در دولت سیزدهم ایران عضو رسمی سازمان همکاری شانگهای شد
🔶 شکست بن بست دیپلماسی که بر اثر رویکرد یک جانبه دولت قبلی نسبت به برجام ایجاد شده بود، باعث گردیده هر روز شاهد موفقیت های مختلفی برای کشورمان در حوزه های اقتصادی، سیاسی و بین المللی باشیم. عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در سارمان همکاری شانگهای یکی از این موفقیت ها در حوزه دیپلماسی محسوب می شود.
🔸راهبردی که ابراهیم رئیسی در بدو تشکیل کابینهاش پیش گرفت، تقویت ارتباط و استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه، آمریکای لاتین و دو کشور مهم همچون چین و روسیه بود که از رونق دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم خبر میداد. حجه الاسلام ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان توانست ایران را در مسیری قرار دهد که هم به عضویت سازمان شانگهای درآمد و هم مسیر اجرای قرارداد 25 ساله با چین مسیر خود را بهدرستی پیمود.
🔸 #به_قلم_اساتید:مراد علیزاده
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش #اقتصاد
#صادرات #تحریم
#ما_میتوانیم #خودکفایی
✅ چرا شعار «ما میتوانیم» در زمان جمهوری اسلامی ایران تجلی یافت؟
🔶 رویکرد «ما میتوانیم» موضوعی است که انتظار میرود تجلی آن، سرلوحه فعالیتهای مسئولان و مردم باشد. در همین زمینه اقدامات زیادی صورت گرفته است؛ اما برخی تلاش کردند با به کار بردن واژههای تحقیرآمیز و رفتارهای غیرمعقول، این رویکرد را به حاشیه ببرند و کشور را همچنان با چاشنی وابستگی مدیریت کنند. اینکه برخی دنبال مدیران وارداتی بودند یا تلاش شد مشکل آب خوردن را با برجام و با نگاه بیرونی حلوفصل کنند، دقیقاً در مقابل رویکرد «ما میتوانیم» بود.
🔶 اما در مقابل هستند بسیاری که با تفکر انقلابی، رهایی کشور را در تجلییافتن روحیه «ما میتوانیم» دنبال میکنند. در همین زمینه اقدامات زیادی نیز صورت گرفته است. بررسی مجموع فعالیتهای انقلاب اسلامی در طول چهار دهه اخیر نشان میدهد که انقلاب دیگری در روحیه افراد و مسئولان نیز اتفاق افتاده و امروز جمهوری اسلامی ایران به عنوان الگو در جهان از لحاظ نوآوری به خودکفایی رسیده است.
🔶 به طوری که واکاوی جایگاه کشور در طول یک قرن اخیر نشان میدهد، جمهوری اسلامی ایران پرچمدار خودکفایی و نوآوری در جهان بوده است. مطرح کردن چنین موضوعی شاید در نگاه برخی مورد قبول نباشد؛ اما آیا کشوری که امروز توان ساخت موشک هایپرسونیک دارد، نسبت به زمانی که حق حتی تعویض یک پیچ هواپیما را نداشت، پیشرفت نکرده است؟
🔶 آیا میتوان درصد پیشرفت ایران از زمانی که حق تعویض روغن یک هواپیما را نداشت تا زمانی که توانست موشک هایپرسونیک را بسازد، تخمین زد؟ صددرصد؟ دویست درصد؟ و... . به نظر میرسد که نتوان در این زمینه عددی خاصی را از تجلی «ما میتوانیم» اعلام کرد.
🔶 در زمان گذشته، خامفروشی نفت تنها منبع عظیم درآمد رژیم منحوس پهلوی بود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ایالات متحده با تحریم جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد از صادرات نفت خام جلوگیری و نظام اسلامی را مهار و به اصطلاح دستنشانده خود کند.
این رفتار آمریکا با ذهنیت از زمان پهلویها بود؛ اینکه ایران یک کشور وابسته و ناتوان است و با تحریم آن، مجبور به اطاعت از ما (آمریکا) خواهد شد؛ اما جمهوری اسلامی ایران به جای انتخاب «روحیه تسلیم» به دنبال خنثیسازی رفتارهای غرب رفت.
در همین زمینه کارشناسان اعلام کردند: «راهکار ایران برای بیاثر کردن تحریمهای نفتی، این است که تا میتواند از خامفروشی نفت فاصله گرفته و به سمت احداث پالایشگاه، پتروپالایشگاه و تولید و صادرات فرآوردههای نفتی حرکت کند تا به این صورت با حل نقطهضعف ناشی از خامفروشی، اساساً تحریمهای اعمالشده بر فروش نفت ایران را از کار بیندازد.» از این رو با روحیه «ما میتوانیم» پالایشگاههای عظیمی، همچون «ستاره خلیج فارس» افتتاح شد.
🔶 با احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس، 400 هزار بشکه میعانات گازی برای آن در روز چارهاندیشی شد و با مصرف این مقدار در پالایشگاه، ما توانستیم فرآوردههای نفتی تولید و آنها را صادر کنیم و درآمدزایی کلانی برای کشور به ارمغان بیاوریم. یعنی حرکت از خامفروشی میعانات گازی به سمت احداث پالایشگاه باعث شد تا در شرایط تحریمی به راحتی فرآورده صادر و تحریم بیاثر شود.
🔶 در شرایط کنونی نیز با دولت سیزدهم روحیه «ما میتوانیم» در حال تحقق است و در میدانهای گوناگونی این روحیه خود را نشان میدهد. تلاش برای حل مشکلات درونی کشور از طریق نگاه به داخل و فعالسازی رویکرد مقاومت فعال در برابر توطئههای دشمن و... از جمله موضوعاتی است که جایگزین نگاه به بیرون برای حل مشکلات درونی شده است. از این رو انتظار میرود در زمان کنونی شاهد نمونههای بیشتری برای تحقق شعار «ما میتوانیم» باشیم.
🔸 #به_قلم_اساتید:صابر محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی
✅ توسعه روابط تجاری و امنیت غذایی بخشی از دستاوردهای عضویت ایران در سازمان شانگهای است
🔶 سرانجام بعد از ۱۵ سال، به صورت رسمی، جمهوری اسلامی ایران عضو سازمان همکاری شانگهای شد. ایران در حالی به عضویت کامل این سازمان در میآید که از سال ۲۰۰۵ به عنوان عضو ناظر پذیرفته شده و در سال ۲۰۰۸ درخواست عضویت کامل خود را به این سازمان ارسال کرده بود. شکی وجود ندارد که فرصتهای بسیار زیادی پیش روی ایران برای همکاری با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای وجود دارد که دولت سیزدهم در دو سال باقی مانده از عمر خود به خوبی از آن در راستای رشد و توسعه اقتصاد و استقرار امنیت در منطقه و در بین کشورهای عضو این سازمان بهرهمند خواهد شد.عضویت دائمی ایران در سازمان همکاری شانگهای به این معناست که رویکرد دولت سیزدهم در افزایش تبادلات اقتصادی و تجاری و ورود سرمایههای خارجی به ایران به ثمر نشسته است؛ چراکه دولت از اولین روزهای روی کار آمدن خود بر این موضوع تاکید کرد که برای افزایش سرمایهگذاری در کشور راه توسعه روابط با کشورهای همسایه را در پیش میگیرد و برای تقویت تبادلات اقتصادی، نهایت همکاری را با کشورهای همسایه و منطقه در این زمینه خواهد داشت.
🔶 تقویت ارتباط اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه به معنای باز کردن هر چه بهتر مسیر برای بخش خصوصی است تا زمینهساز توسعه صادرات و واردات و سرمایهگذاری خارجی به کشور باشد. بیشک کشورهایی که دارای منابع خاص معدنی و انرژی هستند و ایجاد فرصت تبادل کالا با تعرفههای کم برای برخورداری از کالای ارزان ملتها دستاورد بزرگی به شمار می آید که نباید از آن غفلت کرد. ایران به دلیل داشتن وسعت سرزمینی و منابع انرژی و معدنی قابل توجه، مقصدی بسیار خوب برای سرمایهگذاری خارجی است. پس دولت سیزدهم بجا و شایسته تلاش کرد تا از مسیر عضویت در سازمانهای منطقهای و تقویت همکاریهای دو و چندجانبه، زمینهساز تسهیل سرمایهگذاری در کشور باشد.
🔶 عضویت رسمی و دائمی ایران در سازمان همکاری شانگهای از این جهت حائز اهمیت است که وقتی سازمانی تشکیل میشود، خاطر سرمایهگذاران در بخش خصوصی را برای سرمایهگذاری امن در کشورهای مختلفی که عضو سازمان مربوطه هستند از لحاظ امنیت سرمایهگذاری راحت میکند؛ چراکه کشورهای عضو در سازمانهای همکاری به این سازمان متعهد میشوند در بخشهای مختلف اقتصادی اعم از تولید و صنعت در کشورهای هم سرمایهگذاری کنند و از مزیتهای هم برای کاهش وابستگی به سایر کشورها به ویژه غرب بهرهمند شوند. یکی از مزیتهای همکاری درون سازمانی و منطقهای، کاهش قیمتها برای مصرفکننده نهایی است؛ چراکه کالا با تعرفه پایینی وارد میشود و این موضوع منجر به کاهش قیمت نهایی برای مردم و کاهش قیمت نهایی برای تولیدکنندهای میشود که مواد اولیه را با قیمت کمتری خریداری کرده است.
🔶 همکاریهای توسعهای با حضور متخصصان کشورهای مختلف عضو سازمانهای منطقهای و تامین نیازهای کشورهای عضو از داخل سازمان و افزایش تبادلات اقتصادی و تجاری با ارزهای کشورهای عضو سازمانهای همکاری مثل سازمان همکاری شانگهای از جمله دستاوردهای مهم چنین همکاریهایی در بخش اقتصاد به شمار میرود. بیشک کشورهایی که درون سازمانهای منطقهای با هم همکاری دارند، نسبت به سایر کشورها امنیت غذایی بیشتری دارند؛ چراکه در مواقع خطر نیازهای غذایی را در داخل خود تامین میکنند.
🔶 یکی از نکات مهم در توسعه تجارت بین کشورهای عضو سازمانهای منطقهای این است که کشورها برای افزایش توسعه یکدیگر تلاش میکنند تا از ظرفیتها و مزیتهای هم برخوردار شوند. به عنوان مثال چین یکی از بزرگترین اقتصادهای دنیاست یا ایران و روسیه دارنده منابع عظیم نفت و گاز هستند. قزاقستان بزرگترین تولیدکننده غلات دنیاست پس کشورهای عضو میتوانند در کنار هم قرار بگیرند و همدیگر را به خوبی پوشش دهند؛ چراکه این همپوشانی در نهایت به نفع کاهش هژمونی آمریکا و تقویت قدرت کشورهای منطقه تمام میشود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: رمضانعلی سنگدوینی؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#معنویت_و_اخلاق
#مرزبندی_با_دشمن #رسانه
#جهاد_تبیین
✅ اکسیر«تبلیغ»در مبارزه تمدنی
🔰 قسمت اول
🔶 اهمیت و ضرورت توجه ویژه به تبلیغ در شرایط امروز و آینده چیست؟
🔻 «تبلیغ» روش اسلام
🔶 خورشید اسلام که از مکه طلوع کرد، روش و راه خود را بر اساس تبیین و تبلیغ بنا کرد. نبی مکرم اسلام از هر فرصتی برای رساندن پیام دین استفاده میکردند، گاهی در محراب و منبر و مسجد و گاه در میدان رزم و میدان کار و جهاد. «رساندن پیام به گوشها و به دلها، این در قرآن بارها تکرار شده؛ دوازده سیزده مورد تکرار شده؛ از قول پیغمبران تکرار شده: ما عَلَینا اِلَّا البَلاغُ المُبین؛ از قول خدای متعال خطاب به پیغمبر تکرار شده: فَاِنَّما عَلَیکَ البَلاغ؛(از جمله، سورهی آلعمران، آیهی ۲۰) از همین مادّهی بلاغ، «اَلَّذینَ یُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللَهِ وَ یَخشَونَهُ وَ لا یَخشَونَ اَحَداً اِلَّا اللَه(سورهی احزاب، بخشی از آیهی ۳۹) [هم هست] و آیات متعدّد دیگری هم در این زمینه هست... تعبیرات موازی و هممعنای با «بلاغ» هم در قرآن الیماشاءالله [هست]: تبلیغِ «دعوت» چقدر در قرآن تکرار [شده]... و همینطور آیات متعدّد دیگری با تعبیرِ عنوان «دعوت». آیات متعدّد فراوان با عنوان «انذار و تبشیر»؛ ترساندن و بشارت دادن. همهی اینها دعوت است دیگر، همهی اینها تبلیغ است.» ۱۴۰۲/۴/۲۱
🔶 در مقابل حرکت تبلیغی و تبیینی پیامبر اعظم این دشمنان نبی مکرم اسلام بودند که چون از ابلاغ پیام دین الهی هراسان بودند، به مردم توصیه میکردند پنبه در گوش خود بگذارند تا با شنیدن حرف های رسولخدا تحت تأثیر قرار نگیرند! وقتی این راهکارشان به جایی نرسید و تعدادی با شنیدن پیام وحی به دین اسلام پیوستند، دست به دامن تبلیغات و ترور شخصیت نبی مکرم اسلامشدند که او نعوذبالله ساحر است و با کلام خود سحر میکند و بسیاری دیگر از افتراها و تهمتپراکنیهایی علیه ایشان انجام دادند. اما تحریمها و محدودیتهای اقتصادی علیه مسلمانان در دوران شعب ابی طالب تا آزار و اذیتها و جنگهای متعدد علیه امت نوپای اسلامی، هیچ کدام نتوانست مسیر تبیین و تبلیغ اسلام را متوقف کند. جریان باطل امروز هم البته در شکل و شمایل و با اسم و عناوین دیگری همچون لیبرال دموکراسی، به دنبال آن است تا سخن حق شنیده نشود و با انواع شگردهای روانی و رسانهای در صدد موجسازی علیه ارزشهای دینی و الهی است. زیرا میداند همین اعتقاد توحیدی است که انگیزه استکبارستیزی ول کنارزدن قدرتمندان زورگوی جهانخوار را در دل مردم نهادینه میکند و آنها را به مقاومت علیه مستکبران و استعماگران دعوت مینماید. به همین علت است که با تبلیغات مختلف سعی میکند در مقابل اسلام ناب محمدی، اسلام انگلیسی و آمریکایی و نسخههای بدلی و تحریفشده از اسلام را زیبا جلوه دهد! یا اگر نتوانست اعتقاد اسلامی را متزلزل کند بر تضعیف ایمان و امید تأکید کند. «دشمنان اسلام فهمیدهاند که از نیروی نظامی کاری ساخته نیست... امروز کار آنها عبارت است از «تزویر، تحریف، دروغگویی، وسوسه کردن، خلاف واقع نمایی، تحقیر ملّتها، بدبین کردن ملّتها به خود، پنهان کردن تواناییها و برجستگیها و درخشانیهای ملّتها»؛ امروز اینها تاکتیک است؛ [همه باید] متوجّه باشیم و بدانیم... ما در شناخت حرکت دشمن و تاکتیک دشمن و روش دشمن در دشمنی باید بِهروز باشیم.»۱۳۸۸/۱۲/۶ دشمنان از یک طرف امید مردم را نشانه میروند و از سوی دیگر برای استحاله کامل فرهنگی و عادیسازی بزرگترین گناهان نقشههای شومی در سر دارند.
🔻 مردمِ همیشه متعهد و مؤمن به اسلام
🔶 اما آنچه همیشه نقشه دشمن را نقش بر آب ساخته و تریلیونها دلار آنها را به خاکستر بدل ساخته است، عمق دینداری مردم مسلمان و پایبندی آنها به شعائر اسلامی و انقلابی است. مردم متعهد به اسلام و انقلاب هستند چون تا پای جان برای آن هزینه دادهاند و با خونشان این وفاداری را اثبات کردهاند. «در مقابل آن [دشمنیها]، بیداری مردم، آگاهی مردم، انگیزهی مردم، حضور مردم، دینداری مردم، علاقهمندی مردم به مبانی نظام و پایههای نظام وجود دارد. اینها حقائقی است که در جمهوری اسلامی وجود دارد. و ما پیش رفتیم.»۱۳۸۸/۱۲/۶
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#معنویت_و_اخلاق
#مرزبندی_با_دشمن #رسانه
#جهاد_تبیین
✅ اکسیر«تبلیغ»در مبارزه تمدنی
🔰 قسمت دوم
🔶 رمز بقای اسلام و تعهد مردم به اسلام
برکاتی که اسلام از صدر تا کنون داشته است، مرهون مجاهدتهای تبیینی است. سنت هزارسالهای که علمای حوزههای علمیه در امتداد آن حرکت کردهاند و همواره نجاتبخش و اعتلابخش اسلام بوده است. اگر تبیین و هدایت علما در طول تاریخ نبود، گرد غفلت از یاد خدا و گرفتاری به چرب و شیرین دنیا، انسانها را از فطرت توحیدجو و خداخواه خود دور میساخت و غرق در هواهای دنیوی و بیمایه میکرد. «حضور مردم در حوادث بزرگ و مهم و اعلان موضعی که میکنند مثل راهپیمائی مهم بیست و دوم بهمن، بدون اینکه علما و راهنمایان معنوی مردم که مورد اعتماد آنها هستند، دلهای مردم را به حقائق این انقلاب متوجه کنند، میسر نمیشد. نقش علمای دین در هدایت مردم، منحصر نمیشود به هدایت در امور فرعی و مسائل شخصی و اینها. مهمتر از همهی اینها، هدایت مردم است در مسئلهی عظیم اجتماعی و مسئلهی حکومت و مسئلهی نظام اسلامی و وظائفی که مترتب بر این هست در مقابلهی با حوادث جهانی.» ۱۳۸۸/۱۲/۶
🔶 امروز هم اگر خدای ناکرده از تبلیغ معارف و عقاید ناب غفلت شود، ضربه اساسی به پیکره امت اسلامی وارد میشود. دشمن در جنگ ترکیبی از طریق ابزارهای مدرن رسانهای خود در حال تهاجم بیامان به اعتقادات، ارزشها، ایمان و امید مردم و در یک کلام، استحالهی فرهنگی است. «اگر لاسمحالله [خدای ناکرده] استحالهی فرهنگی پیش بیاید، درست کردنش، جبران کردنش دیگر کار یک ذرّه و دو ذرّه نیست. امام در یک مواردی مکرّر میفرمودند که اگر چنین اتّفاقی بیفتد، اسلام یک سیلیای خواهد خورد که تا سالهای متمادی اثرش بر روی او باقی خواهد ماند؛ قضیّه این است. اگر چنانچه ما غفلت بکنیم این پیش میآید. اگر غفلت بکنیم، از گناهان بزرگ قبحزدایی میشود، از کبائر قبحزدایی میشود، عادی میشود.» ۱۴۰۲/۴/۲۱
🔻 دشمن را بشناسیم و بشناسانیم
🔶 مبلغین و اهالی منبر و روحانیت در این میان، نقش کلیدی در آگاهیبخشی و هدایت مردم و در یک کلمه «جهاد تبیین» دارند: «دین خدا با این هدفها و امثال این هدفها برای مردم، جز با تبلیغ تحقّق پیدا نمیکند؛ پس تبلیغ شد مرتبهی اوّل، درجهی اوّل. لذا شما در قرآن میبینید روی مسئلهی تبلیغ تکیه شده.» ۱۴۰۲/۴/۲۱ جهاد تبیینی که از یک سو اشاره به ارزشها و عقاید اسلامی دارد و از سوی دیگر عیانکننده نقشهها و عداوتهای دشمنان است: «در مورد شناخت نقشه و راهبرد دشمن، بِروز باید باشیم؛ همهی ما باید بِروز باشیم... دشمن وجود دارد، چه ما بخواهیم، چه نخواهیم، چه بفهمیم، چه نفهمیم، دشمن وجود دارد، مشغول کار هم هست.» ۱۴۰۲/۱/۲۹
🔻 هیئت، محلّ جهاد تبیین
🔶 در پیش بودن ایام محرم، یکی از بهترین فرصتهای تبلیغی است که طلاب با استفاده از ظرفیت هیئات مذهبی به وعظ و نصیحت و تبیین و تبلیغ بپردازند: «هیئت جای چیست؟ جای جهاد. هیئت، کانون جهاد است؛ جهاد فیسبیلالله، جهاد در راه احیای مکتب اهلبیت، مکتب امام حسین، مکتب شهادت. خب ائمّه چه جور جهادی میکردند؟ ائمّه جهاد نظامی که نمیکردند؛ جز معدودی -فقط حضرت امیرالمؤمنین، امام حسن مجتبی و حضرت امام حسین با شمشیر جنگیدند- بقیّهی ائمّه که با شمشیر نجنگیدند؛ جهادشان چه بود؟ «جهاد تبیین»... تبیین کنید، روشنگری کنید. هیئت، محلّ جهاد تبیین است.» ۱۴۰۰/۱۱/۳ منبر هیئت باید امیدآفرین باشد و مبلغ باید مشکلات و شبهات مخاطب خود را بداند و آنها را علاج کند و پاسخ بگوید. در این صورت است که شور و شعور حسینی به جانهای مردم میتابد و همچنان پرقدرت در صحنه خواهند ماند و جنگ تبلیغاتی دشمن خنثی خواهد شد.
🔶 سخن پایانی اینکه، مبلغین با استفاده از ظرفیت ماه محرم و هیئات می توانند به هدایت و روشنگری بپردازند و به خصوص نسل نوجوان و جوان را با حقایق دینی آشنا و نقشههای دشمن علیه مقدسات را نقش بر آب کنند. « در بخشهای مختلف باید مواجههی تبلیغیِ مناسب با اصحاب فکر، اصحاب هنر، اصحاب قلم، اصحاب بیان بشود لکن اهمّ از همه، قشر جوان و نوجوان است؛ فردای کشور مال اینها است، در اختیار اینها است؛ ایمانشان باید محکم باشد، ذهنشان باید خالی از شبهه باشد.» ۱۴۰۲/۴/۲۱
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#عید_غدیر #نبأ_عظیم
✅ چرا پیامبر تو روز غدیر شسته و رفته مطلب رو نگفت تا بعدا اختلاف نشه؟!
🔰 قسمت اول
🔶 بر خلاف تصور خیلیها اقدامات رسول خدا تو #عید_غدیر فقط گفتن یه جمله «من کنت مولاه...» نبوده! حضرت کارهای بسیار زیادی کردن که جای شک و شبههای برای هیچ کس باقی نمونه که امیرالمومنین جانشین ایشونه!
🔶 پیامبر ماه ذیقعده که شد مرتب تبلیغ میکرد تا حج رو شلوغ کنه. (الکامل فی التاریخ، ج۲، ص۱۶۶) حضرت با به جا گذاشتن قرائن دیداری و گفتاری فراوان حجت رو بر همه تمام کرد.
● قرینههای دیداری:
1⃣ توقف برای رسیدن دیگر حاجیان: حضرت رسول به غدیر که رسیدن فرمان دادن اتراق میکنیم تا پیشافتادهها برگردن و عقبموندهها برسن. (سنن نسائی، ج۷، ص۴۴۳) یه عده میگن فرمایش روز غدیر پیامبر برای برطرف کردن ناراحتی اصحاب از حضرت علی بود، در حالی که رفع یه دلخوری و توصیه به دوست داشتن علی نیاز به این همه تشریفات نداشت.
2⃣ سخنرانی در هوای گرم:
بنا به گزارشهای تاریخی روز ۱۸ ذیحجه سال ۱۱ هجری بسیار گرم بوده. زید بن ارقم میگه حضرت برا ما سخنرانی کرد: «در روزی که گرمتر از آن روز را سراغ نداشتیم.» (المستدرک علی الصحیحین، ج۳، ص۶۱۳). کسی باور میکنه سخنرانی یه ساعته زیر تیغ آفتاب اونم بعد از نماز ظهر به خاطر این بوده که حضرت بگه علی رو دوست داشته باشین؟!
3⃣ استفاده از زبان بدن: حضرت برا اثرگذاری هر چه بیشتر و خنثیسازی بهانههای احتمالی، با مهارت کامل از زبان بدن استفاده کردن. اول اینکه از جهاز شترها سکویی درست کردن و بعد علی رو نزد خودشون فراخوندن. دستش رو گرفتن و بالا آوردن. تا جایی که ابوسعید خدری میگه: «حضرت دستش را بهاندازهای بالا آورد که سفیدی زیر بغلش را دیدم.» (تاریخ الکبیر، ج۴، ص۱۹۳).
حضرت جوری صحنه رو ترتیب داد که به نقل مورخان: «مَا كَانَ فِي الدَّوْحَاتِ أَحَدٌ إِلا وَقَدْ رَأَى بعينه وسمع بأذنه ذلك؛ کسی در دوحات نبود مگر اینکه با چشم خود دید و با گوش خود فرمایش حضرت را شنید.» (تاریخ الکبیر، ج۴، ص۱۹۳)
4⃣ عمامهگذاری: حضرت برا تثبیت جانشینی علی از زبان رمز و اشاره نیز استفاده کردن. از اونجا که عرب به هنگام سیادت دادن به کسی به او عمامه قرمز میپوشوند (لسان العرب، ج۱۲، ص۴۲۵) حضرت عمامه خودشون رو که معروف به سحاب بود بر سر حضرت امیر گذاشت: «روز غدیر خم رسول خدا عمامه بر سر من گذاشت و سپس فرمود: خداوند عزوجل در جنگ بدر و حنین مرا با فرشتگانی که این عمامه را بر سر داشتند یاری کرد.» (مسند ابوداود، ج۱، ص۱۳۰)
🔶 اینکه حضرت عمامه شخصی خودش رو بذاره سر علی و بعد بگه تاجهای فرشتهها هم این طوریه آیا نشان از جانشینی نداره؟!
🔶 قرینههای کلامی
1⃣ خبر دادن از نزدیکی اجل: حضرت برای زمینهسازی اعلان جانشینی سخن از نزدیکی اجل خودشون گفتن. صحیح مسلم از معتبرترین کتابهای اهل سنت روایت کرده که حضرت فرمود: «چیزی نمونده عزرائیل بیاد و من رو از میان شما ببره!» (صحیح مسلم، ج۴، ص۱۸۷۳)
2⃣ سخن گفتن از باورهای اعتقادی: حضرت رسول برا پیشگیری از تحریف معنوی سخنانشون و فرو کاستن ولایت علی به محبت، ابتدا از باور به وحدانیت خدا، نبوت خودشون، حقانیت بهشت و جهنم و مرگ و قیامت سخن گفتن بعد اومدن سراغ بحث ولایت علی! (البدایة و النهایه، ج۱۱، ص۷۲)
3⃣ اعترافگیری: بعد از یادآوری باورهای اعتقادی حضرت برا بستن راه هر گونه تأویل و توجیه حرفاشون از مسلمانها اعتراف گرفتن که آیا منِ پیامبر در زندگی شخصیتون از خودتون اولویت بیشتری برا تصمیمگیری دارم یا نه: «أ لست أولی بکم من انفسکم؟» و بعد گفتن «هر كس من مولاي اویم، پس علی مولای اوست.» (المستدرک علی الصحیحین، ج۳، ص۶۱۳)
4⃣ استفاده از لفظ بعدی: تو برخی نقلهای حدیث غدیر هست که حضرت فرمود: «فمن كنت مولاه فإن علیا بعدي مولاه؛ هر کس من مولای اویم، پس همانا علی پس از من مولای اوست.» (السنه، ج۲، ص۵۶۴)
🔶 وقتی میبینیم حضرت از یه طرف خبر از وفات خودشون میدن و از یه طرف میگن بعد از من علی ولی شماست دیگه شکی نمیمونه که مرادشون بحث جانشینی بوده و دقیقا به همین دلیل عمر بعد از فرمایش پیامبر به علی بابت ولایت بر همة مؤمنان تبریک گفت. (طرق حدیث من کنت مولاه، ص۸۷)
5⃣ دعا برای یاری کنندگان علی: حضرت برا تاکید چندباره بر جانشینی علی دوستداران و یاری کنندگان ایشون رو دعا، و دشمنانش رو نفرین کردن. ابن حجر هیثمی اعتراف میکنه حدیث غدیر رو با عبارت «اللهم وال من والاه، وَعاد من عاداه» سی نفر از صحابه نقل کردهن که بسیاری از سندها یا صحیحه یا حسن که بسیاری از سندهای آن صحیح یا حسن است. (الصواعق المحرقة، ج۲، ص۳۵۵)
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۰۱.pdf
2.46M
#اقتصاد
#معنویت_و_اخلاق
#حقوق_بشر #رسانه
#دموکراسی
✅ اکسیر «تبلیغ» در مبارزه تمدنی
🔶 سخن هفته این شماره خطحزبالله به مناسبت دیدار اخیر جمعی از مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور با رهبر انقلاب، به این پرسش پاسخ داده است که اهمیت و ضرورت توجه ویژه به تبلیغ در شرایط امروز و آینده چیست؟
🔸گزارش هفته این شماره خط حزبالله با عنوان «مهدتناقض» نگاهی به معیارهای دوگانه غرب در ادعاهای آزادی و حقوقبشر، داشته است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم سجاد عفتی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۰۱
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#عید_غدیر #نبأ_عظیم
✅ چرا پیامبر تو روز غدیر شسته و رفته مطلب رو نگفت تا بعدا اختلاف نشه؟!
🔰 قسمت دوم
6⃣ امر به ابلاغ: حضرت بناشون این بود که جانشینی علی رو در مکه و صحرای عرفات اعلان کنن، اما به خاطر خرابکاری عدهای این امر اونجا محقق نشد و موکول شد به صحرای غدیر. برا همین اهالی مکه و طائف تو غدیر نبودن. حضرت برا جبران این مشکل از همه حاضران خواستن که پیامشون رو به غائبین برسون. (مناقب علی، ص۱۷۰)
7⃣ سخن گفتن از اکمال دین:
به گزارش بسیاری از حدیثنگاران شیعه و سنی حضرت بعد از اعلان جانشینی علی فرمود: «اللَّه أكبر بر کامل شدن دین و تمام شدن نعمت و رضایت پروردگار به رسالت من و ولایت علی بن ابی طالب.» (مقتل الحسین، ج۱، ص۴۷) بدون تردید توصیه به دوست داشتن علی چیزی نبود که حضرت چنین مقدمات فراوانی براش بچینه و بین اون و کامل شدن دین رابطة مستقیم برقرار کنه.
8⃣ تائید اشعار حسان بن ثابت: غیر از قرینههای فراوان کلام حضرت رسول، برای اثبات دلالت حدیث غدیر بر جانشینی علی میشه به فهم حاضران در اون رویداد هم استناد کرد. مثلا عمر بن خطاب پس از پایان سخنان پیامبر به علی تبریک گفت: «أصبحت مولاي ومولى كل مؤمن ومؤمنة؛ از امروز مولای من و مولای هر مرد و زن باایمانی شدی.»
🔶 حسان بن ثابت نیز از کلمة «مولی» معنای سرپرستی رو فهمید و فهم خودش رو در قالب اشعار ریخت: «فقال له قم يا علي فانني رضيتك من بعدي اماما و هاديا؛ سپس فرمود: برخیز ای علی که من تو را بهعنوان امام و هادی پس از خود پسندیدم.» حضرت پس از شنیدن اشعار حسان، فهم اون رو انکار نکرد بلکه با عبارت: «ای حسان همواره به روح القدس مؤیدی تا زمانی که ما با زبان از ما دفاع نمایی.» (تذکرة الخواص، ص۳۹) اون رو تایید هم کرد.
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#حقوق_بشر
#رژیم_صهیونیستی #حجاب
✅ هتک حرمت قرآن به دست مدعیان آزادی بیان/ ستیز با کلام خدا یا ترس از گسترش اسلام
🔰 قسمت اول
🔶 یک افراطی سوئدی تحت حمایت مقامات و پلیس این کشور در مقابل چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان، قرآن کریم را در بیرون مسجد اصلی استکهلم پایتخت سوئد میسوزاند و خشم و اعتراض مسلمانان را برانگیخته میکند. این اولین بار نیست که مدعیان غربی آزادی بیان و حقوق بشر نه تنها با مسلمانان سر ستیز داشته بلکه به مقدسات آنها با ادعای آزادی بیان و شاید هم ترس از گسترش اسلام اهانت میکنند. در سالهای اخیر برخی از کشورهای اروپایی و به خصوص حوزه اسکاندیناوی صحنه تعدی و هتک حرمت مقدسات مسلمانان بوده است. در سایه حمایت پلیس سوئد، راستگرایان افراطی اقدام به آتش زدن قرآن کریم کرده و اعتراضهای مسلمانان نیز با سرکوب روبرو میشود.
🔶 یک بام و دو هوای غربیها
باید عنوان کرد اقدام تکرارشونده و موهن قرآن سوزی در اروپا که هر بار احساسات حدود ۲ میلیارد مسلمان را در سراسر جهان خدشهدار میکند، توسط کشورهای اروپایی در حالی با مفهوم آزادی بیان توجیه میشود که این کشورها در مورد آتش زدن پرچم رژیم جعلی صهیونیستی یا تصاویر و اظهارات توهینآمیز علیه سیاستمداران خود مواضع سختگیرانهای اتخاذ میکنند.
🔶 واکنشها؛ از حمایت تا محکومیت
واکنشهای بسیاری به هتک حرمت قرآن کریم در سوئد انجام شده و برخی در این میان از این اقدام افراطیگرایان سوئدی حمایت و خیلیها آن را محکوم کردهاند. در واقع تمام آنهایی که از گسترش اسلام و قدرتگیری مسلمانان واهمه دارند و افکار و اعتقادات مسلمانان را با اهداف لیبرالیستی خود و سلطه بر کشورهای ضعیف و کشورگشاییهایشان مغایر میدانند یا در برابر این اقدام سوئد سکوت کرده یا از آن حمایت کردهاند.
🔶 چنانچه با وجود موج محکومیتهای گسترده هتک حرمت ساحت مقدس قرآن کریم در سوئد، دبیرکل ناتو از این حرکت اسلامستیزانه حمایت کرده و آن را به زعم خود «آزادی بیان» خوانده و عنوان کرده که سوزاندن قرآن (کریم) در سوئد نباید مانع پیوستن این کشور به ناتو شود. وی در یک موضعگیری دو پهلو از یک سو سوزاندن کتاب آسمانی مسلمانان را اقدامی توهینآمیز و قابل اعتراض دانست، اما از سوی دیگر مدعی شد که «در یک نظام مستقل حقوقی، لزوماً این کار غیرقانونی نیست». این مقام ارشد ناتو در ادامه نیز سوزاندن قرآن کریم در سوئد را «غیرقانونی ندانست» و آن را به زعم خود بخشی از آزادی بیان خوانده است.
🔶 نقض حقوق بشر به بهانه آزادی بیان
اما در مقابل هتک حرمت قرآن کریم با موج محکومیت گسترده بویژه در سطح جهان اسلام روبرو شده است. «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همین راستا پیش از این هتک حرمت قرآن کریم و نفرتپراکنی علیه مقدسات اسلامی در سوئد را محکوم کرد و در توییتی نوشت: نباید جریحهدار کردن احساسات مسلمانان جهان و اسلامهراسی به بهانه حمایت از آزادی بیان به امری مرسوم در برخی کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر تبدیل شود. باید اذعان داشت اهانت به قرآن کریم نقض حقوق بشر در اهانت به مقدسات و باورهای دینی و مذهبی ۲ میلیارد نفر از جمعیت این کره خاکی به عنوان مسلمانان و ۸ میلیارد به عنوان یکتاپرستان دنیا محسوب و از این منظر نیاز به پیگیری دارد.
ولادیمیرپوتین رئیسجمهور روسیه، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه و رئیسجمهور کشورمان از جمله شخصیتهای سیاسی معترض به این اقدام توهینآمیز غرب بوده که این اقدام را به شدت محکوم کردهاند. همچنین اعتراضات گسترده مسلمانان در دنیا در ایران، عراق، پاکستان، روسیه، لبنان، ترکیه، عربستان و خشم و احساسات عمیق مسلمانان نسبت به هتک حرمت به کتاب آسمانی و کلام خدا را نشان میدهد.
🔶 اما آیا هتک حرمت یک کتاب آسمانی و کلام خدا تنها خشم و اعتراض مسلمانان را در بر داشته و دارد؟ این اولین اهانت و هتک حرمت غرب نسبت به مقدسات نبوده و نیست و پیش از این غربیهای افراطی بارها دشمنی و خباثت خود را با مقدسات یکتاپرستان دنیا به تصویر کشیدهاند و این اهانت به قرآن کلام خدای یگانه از سوی همه یکتاپرستان دنیا محکوم است.
🔸 #به_قلم_اساتید: ملیحه زرین پور
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#حقوق_بشر
#رژیم_صهیونیستی #حجاب
✅ هتک حرمت قرآن به دست مدعیان آزادی بیان/ ستیز با کلام خدا یا ترس از گسترش اسلام
🔰 قسمت دوم
🔶 با ادعای آزادی بیان، ولی ناقض آن
اقدامی موهن که با ادعای آزادی بیان انجام میشود و یک نظام حقوقی هم به آن مجوز میدهد! سوال اینجاست آیا این عمل شنیع واقعاً آزادی بیان و از حقوق حقه بشر است یا به عکس نقض هر دو، آن هم به شکل غربی است؟
🔶 اجازه سوزاندن قرآن، کتاب مقدس مسلمانان در سوئد در واقع یک پیام سیاسی و نژادپرستانه خطاب به مسلمانان جهان فراتر از مسلمانان حاضر در کشورهای اروپایی است. اینها اظهار نظر یک کارشناس سوئدی است که پیش از این در آناتولی منتشر شده است. در حقیقت این اقدام شنیع از سوی غربیها تنها با ادعای آزادی بیان انجام میشود و در واقع هیچ ارتباطی با آزادی بیان نداشته و ندارد چرا که آزادی بیان به معنای اهانت به مقدسات دیگر ادیان نیست در حالیکه به پیروان آن مکتب و آیین آسمانی اجازه نشر عقاید داده نمیشود و حتی با حجاب زنان مسلمان برخورد میشود.
باید تاکید داشت که آزادی بیان مورد ادعای غرب در حال حاضر به دستاویزی برای نژادپرستان در بازی سیاسی غربیها، جهت حمله به مسلمانان و مهاجران تبدیل شده است؛ تا جایی که امروز میتوان به جای نژادپرستی در اروپا از کلمه جایگزین مسلمانستیزی استفاده کرد.
🔶 حالا سازمان ملل میبایست از ملتهای مسلمان در مقابل این افراطیگری شنیع غربی حمایت و ضمن محکومیت این اقدام، مرتکبان و حامیان آن را مجازات کند. ملتهای مسلمان هم برای مقابله باید ضمن اعتراضات گستردهای که شاهد آن بوده و هستیم، بیش از گذشته مظاهر اسلام و مسلمانی را در جهان نشر داده و بیشتر به ترس غرب از گسترش اسلام در دنیا دامن بزنند. باید تاکید داشت که مرتکبان این عمل وقیحانه برای همیشه دنیا محکوم بوده و باید مجازات شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید: ملیحه زرین پور
🆔 @tahlil_shjr
با شکست بنبست دیپلماسی در دولت سیزدهم، ایران عضو رسمی سازمان همکاری شانگهای شد.pdf
86.1K
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی
✅ با شکست بن بست دیپلماسی در دولت سیزدهم ایران عضو رسمی سازمان همکاری شانگهای شد
🔶 شکست بن بست دیپلماسی که بر اثر رویکرد یک جانبه دولت قبلی نسبت به برجام ایجاد شده بود، باعث گردیده هر روز شاهد موفقیت های مختلفی برای کشورمان در حوزه های اقتصادی، سیاسی و بین المللی باشیم. عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در سارمان همکاری شانگهای یکی از این موفقیت ها در حوزه دیپلماسی محسوب می شود.
🔸راهبردی که ابراهیم رئیسی در بدو تشکیل کابینهاش پیش گرفت، تقویت ارتباط و استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه، آمریکای لاتین و دو کشور مهم همچون چین و روسیه بود که از رونق دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم خبر میداد. حجه الاسلام ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان توانست ایران را در مسیری قرار دهد که هم به عضویت سازمان شانگهای درآمد و هم مسیر اجرای قرارداد 25 ساله با چین مسیر خود را بهدرستی پیمود.
🔸 #به_قلم_اساتید:مراد علیزاده
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#نژاد_پرستی #رسانه
✅ خیزش علیه نژادپرستی سیستماتیک/ در فرانسه چه میگذرد؟
🔰 قسمت اول
🔶 این روزها فرانسه بار دیگر تبدیل به یکی از کانونهای خبری و رسانهای دنیا شده است. تازهترین جنایت پلیس فرانسه علیه یک نوجوان ۱۷ ساله غیر مسلح که منجر به قتل وی گردید، خیابانهای پاریس و نانت را تبدیل به بستری برای بروز خشم بیپایان شهروندان فرانسوی نسبت به نظام ضد انسانی این کشور ساخته است. اعتراضات در فرانسه به تیراندازی پلیس این کشور به نوجوان قربانی همچنان ادامه دارد. کالبدشکافی نشان داده است که «ناهل» با یک گلوله که از بازو و قفسه سینهاش عبور کرده، کشته شده است.
🔶 نقطه آشکارساز توحش پلیس فرانسه
حوالی ظهر روز پنجشنبه در سومین روز اعتراضات به کشته شدن نوجوان ۱۷ ساله به دست پلیس فرانسه، ژرالد دارمانین، وزیر کشور در بیانیهای اعلام کرد که ۴۰ هزار افسر پلیس در سراسر فرانسه در حالت آمادهباش خواهند بود. در فرانسه وضعیت اضطراری اعلام شده و صدها نفر از شهروندان و معترضین قرانسوی توسط پلیس دستگیر شده اند. اریک دوپونت مورتی، وزیر دادگستری فرانسه در یک فرافکنی آشکار، بدون آنکه اشارهای نسب به نقش مخرب کشورش در تولید و تزریق خشونت و نژادپرستی کند تاکید نموده است:
"عدالت در تلویزیون و شبکههای اجتماعی اجرا نمیشود... هرکسی که به پلیس و دستگاه قضایی توهین کند، شریک معنوی هر اتفاقی است که میافتد."! الیزابت بورن، نخستوزیر فرانسه هم در سخنانی «شورشها» را محکوم کرد. او گفت ابراز احساسات پس از مرگ ناهل ۱۷ ساله را درک میکند، اما شورشها را محکوم میکند.
🔶 مجازاتی که تناسبی با جرم نخواهد داشت
یکی از اصلیترین دلایل نارضایتی گسترده شهروندان فرانسوی، آگاهی نسبت به عدم مجازات مجرم (پلیس قاتل) میباشد. افسر پلیسی که ناهل را کشت، اکنون به قتل عمد متهم شده است، اما معافیت افسران پلیس در فرانسه بخشی از این مشکل است. سیستم قضایی فرانسه، مقصر اتفاقی است که برای این نوجوان ۱۷ ساله رخ داده است. دستگاه امنیتی و قضایی فرانسه در هر شرایطی (حتی وقوع قتل عمد) از افسران پلیس محافظت میکند و فرهنگ مصونیت از مجازات را در فرانسه ایجاد کرده است.
🔶 سیستم قضایی فرانسه برای قربانیان کار نمیکند. در حالی که مقامات فرانسه خود را برای تشدید و استمرار ناآرامیها آماده میکنند، شبکه خبری بیافام در گزارشی اعلام کرد که اتوبوسها و ترامواها در حومه پاریس از ساعت ۹ به وقت محلی متوقف خواهند شد. به گفته این شبکه خبری، توقف وسایل نقلیه عمومی به درخواست والری پکرس، رئیس شورای منطقهای ایل دوفرانس بوده است. خانم پکرس گفت که این تصمیم برای «حفاظت از عوامل و استفادهکنندگان وسایل حملونقل عمومی» گرفته شده است. علاوه بر توقف فعالیت اتوبوس و ترامواها، در برخی از مناطق پاریس منع رفت و آمد اعلام شده است. در شهر کلمر، در جنوب غربی پاریس نیز، از ساعت ۹ شب به وقت محلی تا ۶ بامداد منع رفت و آمد برقرار خواهد بود.
متهمانی که مصون هستند.
🔶 سه متهم اصلی حادثه اخیر در فرانسه مشخص هستند: کاخ الیزه، پلیس و سازمان امنیت داخلی فرانسه. درخصوص متهم اول این ماجرا یعنی سازمان امنیت داخلی فرانسه گفتنیهای زیادی وجود دارد! فعالیت این سازمان (با نام مخفف DGSI) به حوزههای ضد جاسوسی، ضد تروریسم، خرابکاری سایبری و نظارت بر سازمانها و گروههای تروریستی مربوط میشود. طی سالهای گذشته، این سازمان تصمیم گرفت «مهاجرستیزی سیستماتیک» را به مثابه یک الگوی رفتاری در بخشهایی از کشور فرانسه نهادینه سازد. در این مسیر، پلیس فرانسه جهت هدف قرار دادن نوجوانان و مهاجرین از اختیار عمل مضاعفی برخوردار شدهاند. در چنین فضایی، ترور و خشونت به امری مباح در فرانسه تبدیل شده است. همگان شاهد بودند که در جریان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ امسال، مکرون چگونه با هدف جلب آرای نژادپرستان و برخی طرفداران جریان راست افراطی (به رهبری مارین لوپن)، بدترین و سختترین حملات و محدودیتها را علیه مسلمانان و اقلیتهای نژادی به کار گرفت. او بارها از توهین نشریاتی موهن مانند «شارلی ابدو» به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص) دفاع کرد تا از این طریق، خود را مدافع «آزادی شیاطین» معرفی کند. عطش مکرون برای جذب آرای نژادپرستان، به اندازهای بیانتها بود که هشدارهای متعدد جامعهشناسان فرانسوی در خصوص «رشد مؤلفههای نفرت داخلی» در این کشور نیز او را به خود نیاورد! خشونت، نتیجه نژادپرستی سیستماتیک در فرانسه است و مکرون، بانی ایجاد ارتباط عینی میان این مقولات!
🔸 #به_قلم_اساتید:سعید سبحانی
🆔 @tahlil_shjr