#منبرک
آدرسِ شهادت
رهبر معظم انقلاب
شهادت قلّه است و قلّه بدون دامنه معنا ندارد. هر قلّهای یک دامنهای دارد؛ بسیاری از ماها آرزوی رسیدن به آن قلّه را داریم؛ [خب،] باید از دامنه عبور کنیم، بایستی مسیر را در دامنهٔ آن قلّه پیدا کنیم و از آن مسیر برویم تا به قله برسیم؛ و الا رسیدن به قلّه بدون عبور از دامنه ممکن نیست. این دامنه و این مسیر چیست؟ اخلاص است، ایثار است، صدق است، معنویت است، مجاهدت است، گذشت است، توجه به خدا است، کار برای مردم است، تلاش برای عدالت است، تلاش برای استقرار حاکمیت دین است؛ اینهاست که مسیر را معیّن میکند و اگر شما از این مسیر رفتید، ممکن است به قله برسید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#گزارش
حج و برائت از مشرکان (۳)
سیده یاسمن رودباری
اما حج در کلام امام خمینی ره نیز دارای اهمیت بُعد سیاسی و بُعد عبادی است. امام می فرمایند حج بی روح و بی تحرک و قیام، حج بی برائت، حج بی وحدت، و حجی که از آن نابودی کفر و شرک بر نیاید، حج نیست. توجه داشته باشید که سفر حج سفر کسب نیست، سفر تحصیل دنیا نیست، سفر الی الله است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#گزارش
چرا حج امسال حج برائت است؟ (۴)
سیده یاسمن رودباری
مقام معظم رهبری در این باره میفرمایند: در سال های گذشته هیچ گاه جهان با این میزان از وحشی گری صهیونیست ها در باریکه ی ۳۶۰ کیلومتر مربعی نوار غزه که بیش از ۲ میلیون انسان بی گناه و مظلوم را با کمترین امکانات در خود جای داده بود، ندیده است.
در هیچ سالی به اندازه ی امسال شاهد بیداری مردم از اقصی نقاط جهان در حمایت از مردم غزه و آگاهی آن ها از تحولات جاری جهان نبوده ایم. در حج امسال آن جوان یمنی که هر روز با شلیک موشک های خود دمار از کشتی های تجاری صهیونیست ها بریده و آن ها را ذله کرده تا جایی که برای در امان ماندن از دست موشک های ارتش یمن صدها کیلومتر مسافت خود را دور می کنند، حضور دارد. در حج امسال، آن رزمنده ی عراقی که هر روز با شلیک موشک های خود پایگاه های اسرائیل را به دفاع از مردم مظلوم غزه در داخل سرزمین های اشغالی هدف قرار می دهد، حضور دارد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
جنس شخصیتی رئیس جمهور انتخابی باید مثل رئیسی باشه. رئیس جمهوری که به تعبیر رهبری به خنده دشمن اعتماد نکرد! اقتدار و صلابت کشور رو تو عرصه بین المللی حفظ کرد! ازت ممنونیم که خادم امین بودن رو برامون به یادگار گذاشتی.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
نان قماق مازندرانی
👩🍳مواد لازم:
آرد: ¼ یک پیمانه
بکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
کره: پیمانه
تخم مرغ: ۴ عدد
گردو: ½ پیمانه
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
پیازچه: ۱ قاشق غذاخوری
جعفری: یک قاشق غذاخوری
شنبلیله: ۱ قاشق غذاخوری
شوید: ۱ قاشق غذاخوری
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا سبزیجات را خرد کنید. می توانید از پیاز نیز به جای پیازچه استفاده کنید. در مرحله ی بعد، تخم مرغ ها را در یک ظرف مناسب بشکنید و با همزن برقی به خوبی هم بزنید تا سفیده و زرده با هم ترکیب شود. سپس کره را در یک ظرف قرار داده و با گذاشتن آن بر روی بخار آب کتری، ذوب کنید. کره ذوب شده را به تخم مرغ اضافه کرده و خوب ترکیب کنید. گردوها را خردکرده و با سبزیجات خردشده، به ترکیب کره ذوب شده و تخم مرغ اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید. سپس آرد و بیکینگ پودر را در ۲ الی ۳ مرحله الک کنید و به تدریج به ترکیب سبزیجات، تخم مرغ و گردو اضافه کنید و همه ی مواد را با هم ترکیب کنید تا مخلوطی یکنواخت و صاف شود. در ادامه یک قاشق غذاخوری شکر را به مواد ترکیب شده اضافه کنید و دوباره همه مواد را با هم ترکیب کنید. در مرحله ی بعد، قابلمه ای را روی حرارت متوسط گذاشته و آن را با یک لایه روغن پوشانید. سپس مخلوط تهیه شده را مانند کوکو داخل قابلمه ریخته و آن را صاف کنید. قابلمه را با درب بپوشانید و بر روی حرارت کم قرار دهید و به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه بپزید تا نان قماق کاملاً پخته شود و رنگ طلایی زیبایی به آن بدهد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا وَصَدُّوا عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ قَدْ ضَلُّوا ضَلَالًا بَعِيدًا. إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا وَظَلَمُوا لَمْ يَكُنِ اللَّهُ لِيَغْفِرَ لَهُمْ وَلَا لِيَهْدِيَهُمْ طَرِيقًا. إِلَّا طَرِيقَ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا ۚ وَكَانَ ذَٰلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرًا. کسانی که کافر شدند، و (مردم را) از راه خدا بازداشتند، در گمراهی دوری گرفتار شدهاند. کسانی که کافر شدند، و (به خود و دیگران) ستم کردند، هرگز خدا آنها را نخواهد بخشید، و آنان را به هیچ راهی هدایت نخواهد کرد، مگر به راه دوزخ! که جاودانه در آن خواهند ماند؛ و این کار برای خدا آسان است!» (سورهی مبارکهی نساء، آیات ۱۶۷ تا ۱۶۹)
@zane_ruz
#پزشکی
نقش کم خوابی در سلامت روان دوران کودکی
همان طور که تحقیقات عمیق تر به ارتباط پیچیده بین محرومیت از خواب و سلامت روان می پردازند، نقش حیاتی خواب کافی از دوران کودکی آشکارتر می شود. حصول اطمینان از خواب کافی کودکان به عنوان راهبردی اساسی برای پیشگیری و مدیریت مسائل مربوط به سلامت روان در دوران بزرگسالی در حال ظهور است.
با اولویت دادن به عادات خواب سالم در اوایل زندگی، می توانیم به طور بالقوه از بیماری های جدی سلامت روان جلوگیری کرده و بهزیستی کلی را تقویت کنیم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
به شیرینی یک توت
صدیقه شاهسون
بوی دود و نان سوخته تمام فضای مطبخ را پر می کند. گلبس با دستپاچگی نان کج کوله را از دل تنور پر از آتش بیرون می کشد و توی سبد حصیری پرت می کند. سر انگشتانش به تکه زغالی برشته گیر می کند و به شدت می سوزد. دستش را در کاسه ی آبی کنار تنور فرو می برد. برای ثانیه ای ذق ذقش کم می شود ولی همین که انگشتش را از آب بیرون می آورد، درد به جانش می ریزد. کلافه می شود. دوباره دستش را توی آب فرومی کند. نگاهی به لگن پر از خمیر و پف کرده کنار سفره می اندازد. باید دست بجنباند و تا خمیر بیش از این بوی ترشی اش بلند نشده نان ها را برشته کند. ولی می داند که با این بی حوصلگی و دست سوختگی نان خوبی قوت یک هفته شان نمی شود...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند بخشنده مهربان...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم✨
سلام! صبح چهارشنبهتون بهخیر. روزتون بانشاط و پر تلاش🌺🌿
@zane_ruz
#مشاوره
کندزیستی از کجا متولد شد؟
مریم کمالی
زندگی نسل های قبل از ما آهسته بود. سرعت کمتری داشت و این دقیقا مفهوم زندگی کند است. کندزیستی از «جنبش غذای آهسته» آغاز شد، اعتراضی که «کارلو پترینی» به افتتاح یک رستوران مک دونالد در پیازا دی اسپاگنای رم، در سال ۱۹۸۶ میلادی آغاز کرد. این اعتراض جرقه ای شد تا سازمانی مرد میتشکیل شود تا به فرهنگ غذایی، سنت های محلی، سفرهای جاده ای قطاری و... بیشتر اهمیت داده شود و به عبارتی تجربه ی کندزیستی به زندگی مردمان سریع عصر جدید برگردد. جنبش غذای آهسته یا food slow در مقابله با fastfood به وجود آمد.
غذای آهسته، سالم تر است و توجه ما را به سنت های غذایی جلبمی کند.
سفر آهسته، باعث ایجاد ارتباط با مردم محلی، فرهنگی، موسیقی و غذای مناطق مختلف می شود یک سفر احساسی آموزشی با تأکید بر سفر پایدار. مد آهسته، به مامی آموزد که کمتر لباس استفاده کنیم، کمتر بخریم و از استفاده مجدد، تعمیر و دوری از مصرف گرایی نترسیم. در مد آهسته، شما با کیفیت بالاتر لباس ها، قیمت های بیشتر، توجه به منابع طبیعی و دوری از مصرف گرایی روبرو هستید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
من تنبل نیستم!
مریم کمالی
دالی پارتون می گوید: آن قدر مشغول گذران زندگی نباش که زندگی را فراموش کنی. اول باید بگوییم که چطور می توانیم ضرورت کندزیستی را درک کنیم و وقتی می خواهیم انگیزه اش را در خودمان به وجود آوریم دچار احساس تنبلی، گناه، شرم، ترس و ناامنی نشویم. تصور کنید که می خواهید کندزیستی را در سبک زندگی تان وارد کنید. با خودتان می گویید از همین کتابی که در دست دارم شروع می کنم. به خودم زمان بیشتری برای مطالعه می دهم. بیشتر تأمل می کنم و از خط به خط این کتاب استفاده می کنم و لذت می برم. اما همین که شبکه ی اجتماعی را باز می کنید، می بینید انگار از مسابقه عقب افتاده اید. گمان می کنید همه از شما جلوترند، کتاب های بیشتری می خوانند، سفرهای بیشتری می رود، تجربه های بیشتری دارند، فیلم های بیشتری می بینند، زندگی شان روی دور تند است و شما انگار در زمان یخ بسته اید. این دقیقا همان جایی است که جهان معاصر وارد چرخه ی کندزیستی شما شده و وسوسه تان می کند، برچسب می زند، قضاوت می کند، احساس تنبلی، شرم و گناه می دهد و تمام تلاشش رامی کند تا شما را هم با موج سریع خود ببرد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
شدت اصطکاک، زاویۀ اصطکاک
آیت الله حائری شیرازی
ببینید، وقتی یک قصاب میخواهد کاردی را تیز کند، آن را روی کارد دیگری میکِشد. این تیز شدن کارد، به خاطر زاویۀ اصطکاک کاردها با یکدیگرست. البته شدت اصطکاک هم اثرگذار است؛ اما شدت اصطکاک و کشیدنِ یک کارد روی کارد دیگر، با وجود خطا در انتخاب زاویۀ اصطکاک، باعث خراب شدن کارد میشود. در زندگی هم همینطور است؛ صبر بهمنزلۀ شدت اصطکاک، و بصیرت بهمنزلۀ زاویۀ اصطکاک است. کسانی که صبرشان خوب است (شدت اصطکاکشان خوب است) اما بصیرت ندارند، خیلی آسیب میبینند! داعش، صبرش خیلی خوب است. بمب به خودش میبندد، جانفشانی میکند، جان بر کف عمل میکند. اما بصیرتش خوب نیست. هم خودش را خراب میکند و هم دینش را بدنام میکند. در امور دینی، اول بصیرت بعد صبر.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
بیلبوردی تجاری در محدوده ی لس آنجلس با جمله ای از نلسون ماندلا که روی آن نوشته شده؛ «بدون آزادی فلسطین، آزادی ما هم ناقص است.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#عطارباشی
توصیههای طب سنتی برای تقویت قلب
به گزارش فارس، علی حسینی متخصص طب سنتی گفت: «از نظر طب سنتی برای تقویت قلب و عروق، مخلوط سیر و لیمو توصیه می شود چرا که تصفیه کننده عروق خونی، جلوگیری از انسداد عروق و پیشگیری از وقوع سکته قلبی است و باید روزانه مصرف شود.»
وی ادامه داد: «مصرف ماهی و جوجه مرغ برای سلامت قلب توصیه می شوند همچنین مصرف سبزی هایی مانند نعنا، ریحان و گشنیز در رژیم غذایی روزانه باعث تقویت قلب می شوند.»
این متخصص طب سنتی گفت: «ویتامین E به اکسیژن رسانی قلب و سایر عضلات بدن کمک می کند و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند. همچنین گل گاوزبان نیز برای درمان تپش قلب با منشأ عصبی توصیه می شود.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
کمتر بیشتر است!
مریم کمالی
برای شروع، سعی کنید که وسایل کمتری داشته باشید. این همه
لباس، کیف، کفش، زیورآلات، لوازم التحریر و دست به دست لوازم خانه و آشپزخانه را دور خودمان جمع کردیم و این بیشترها، تمرکز را از ما گرفته اند و بیشتر در دام مصرف گرایی و سرعت می اندازندمان.
وقت گذاشتن برای حذف شلوغی زندگی و خانه، یعنی به خانهی خودمان احترام می گذاریم و با نیت و هدف، آهستگی را وارد زندگی مان کرده ایم. چیزهایی که برایتان معنا دارند و در خدمت هدف تان هستند، حفظ کرده و باقی را به مرور حذف کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
باورهای غلط
مریم کمالی
قرار نیست اگر شما یک کار سرعتی دارید، مثلا
تایپ تان را کم کنید، بلکه در کند زیستی شما تلاش می کنید تا هنگام تایپ، فقط همان کار را انجام دهید. زندگی آهسته به معنای عدم استفاده از فناوری هم نیست. بلکه استفاده درست مدنظر است. جوری استفاده نکنید که از زندگی منحرف شوید بلکه آگاهانه و هدفمند استفاده کنید.
به طور مثال روزی یک ساعت تلفن همراهتان را خاموش کرده و از جلو دیدتان دورکنید و به جای آن مطالعه، ورزش، معاشرت و... انجام دهید.
آهسته زندگی کردن به معنای از دست دادن زمان برای انجام کارهای مهم هم نیست. زندگی آهسته به شما می آموزد که اولویت بندی کنید و کارهایی را انجام دهید که از انجام شان لذت بیشتریمی برید و معنای زندگی تان را پررنگ تر می کند.
زندگی آهسته به معنای دوری از شهر و رفتن به سمت روستا نیست. چه بسا روستاییانی که زندگی سریع تر و بی تمرکزتری نسبت به یک شهرنشین آگاه داشته باشند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمُ الرَّسُولُ بِالْحَقِّ مِنْ رَبِّكُمْ فَآمِنُوا خَيْرًا لَكُمْ ۚ وَإِنْ تَكْفُرُوا فَإِنَّ لِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا. ای مردم! پیامبر (ی که انتظارش را میکشیدید،) حق را از جانب پروردگارتان آورد؛ به او ایمان بیاورید که برای شما بهتر است! و اگر کافر شوید، (به خدا زیانی نمی رسد، زیرا) آنچه در آسمانها و زمین است از آن خداست، و خداوند، دانا و حکیم است.» (سورهی مبارکهی نساء، آیه ۱۷۰)
@zane_ruz
#ترفند
چطور آجیل را برای مدت طولانی نگهداری کنیم؟
اگر میخواهید آجیل را برای مدت طولانی نگهداری کنید، بهتر است آن را در فریزر قرار دهید.
برای مصرف آجیل فریز شده، آن را به تدریج در یخچال و سپس در دمای محیط یخ زدایی کنید.
از گذاشتن برنج در کنار آجیل برای جذب رطوبت خودداری کنید. این کار ممکن است باعث ایجاد طعم و بوی نامطبوع در آجیل شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
تخت جمشید یا کاخ سلیمان؟
تصویر بالا نمایی از تخت جمشید قبل از خاک برداری و مربوط به زمانی است که فکر می کردند این بنا مربوط به حضرت سلیمان باشد. تصویر مربوط به دوره قاجار و زمان ناصرالدین شاه قاجار است.
محمدبن نجیب بکران جغرافیدان و دانشمند برجسته ی ایرانی در ۸۵۰ سال پیش در کتاب خود جهان نامه ذکر می کند: «به هنگامی که به پارس سفر کردم بنایی بزرگ با ستون های بلند و عجیب مشاهده کردم که واضح است قدمتی چندهزارساله دارند ، از مردم محلی شنیدم که اینجا روزگاری کاخ حضرت سلیمان بوده است!»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مصاحبه_تخیلی
لوطی جوانمرد
مریم ابراهیمی شهرآباد
اینجا جنوب شهر تهران، شمال غربی منطقه پانزده، معروف به «محله ی بی سیم» است، جایی که روزگاری، کلاه شاپویی ها و داشی ها بروبیایی برای خود داشتند با کفش های پاشنه خوابیده، صدای نخراشیده و چاقوی ضامن دار، تا ابهت خود را به رخ مردم بکشند. «بی سیم» محل زندگی یکی از همین داش مشدی ها، به نام «طیب حاج رضایی»، است که برای مدتی ساکن اینجا بود. به خاطر او، به «محله ی طیب» هم معروف شد. «طیب» مدتی کوتاه اینجا زندگی کرد، ولی مرامش شد مرام اهالی این منطقه. و حالا «طیب» در چند قدمی من، دست هایش را از پشت به هم گره زده است و اندیشه کنان در محل قدیمی خود زیر سایه ی درختان سرو پارک قدم می زند، دوربین روی دوشم را که می بیند، می شناسد، لبخند می زند، جلو می آید، زودتر از من سلام و احوال پرسی می کند. نگاهش دقیق و متفکر است، کلاه شاپویی را از روی سرش برمی دارد، دست به سینه کمی خم می شود و اطراف پارک را نگاهی می اندازد، نیمکت زیر درخت صنوبر را نشان می دهد و می گوید آنجا بنشینیم...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند توبه پذیر و مهربان...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم✨
اعضای محترم کانال زن روز، سلام! صبح زیبای پنجشنبهتون بهخیر. براتون آخر هفتهای شاد و آرام در کنار خانواده آرزو میکنیم.💐😊
@zane_ruz
#جریان_شناسی
سید احمد فردید کیست؟
نفیسه زارعی
سیداحمد مهینی یزدی متولد ۱۲۸۹ هجری شمسی در محله سر دو راه یزد است. نام خانوادگی اش را در سال ۱۳۱۸ به فردید تغییر داد. زبان فرانسه و عربی و آموزش های مقدماتی را در یزد یاد گرفت.
سال ۱۳۰۵ که شد برای ادامه ی تحصیل چمدانش را بست و عازم تهران شد اول به مدرسه سلطانی رفت و بعد پشت نیمکت های دارالفنون که آن روزها خودش مدرسه اندیشه سازی بود نشست.
خانواده اش مثل اغلب خانواده های ایرانی آن دوره زمانه اهل درس و مدرسه نبودند، خانواده هایی که آن روزها به خاطر تنگناهای اقتصادی تا پشت لب پسر بچه هایشان سبز می شد می فرستادنشان حجره توی بازار تا به قول قدیمی ها از خروس خوان صبح تا پاسی از شب، کار کنند و کمک حال پدر خانواده باشند اما بالأخره پدر فردید، چون در ناصیه بچه اش چیزی دید، او و خواهر برادرهایش را به خواندن عربی و فرانسه تشویق کرد. فردید تنها یک سال در دانش سرای عالی در رشته ی فلسفه و علوم تربیتی درس خواند و از همان دانش سرا لیسانس گرفت، همان موقع ها که دنبال کار و بار می گشت، سری به وزارت فرهنگ زد و آنجا استخدام شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97