#نگاه_نو
دلها در گرو عشق یار (۴)
نیلوفر حاج قاضی
با دیدن جمعیت میلیونی و بی نظیر جمعه ی نصر و اقتدار درمی یابیم موشک هایی که در وعده ی صادق اقتدار ایران را به رخ جهانیان کشیدند، غیر از سوخت مادی به سوخت معنوی نیازمندند و سوخت معنوی موشک ها مردمانی باوفا هستند و بر گردن ماست این اقتدار امت اسلامی را ارج نهیم.
دستان مادر شهیدی را می بوسیم که از مشهد و به صورت بستری همراه با تخت بیمارستانی اش برای عرض تسلیت و تسلی به رهبر معظم انقلاب آمده بود. قدردان مادری هستیم که با سه قلوهایش حاضر شده، زیر آفتاب ایستاده بود و چادر مشکی اش را چتری برای نوزادانش کرده بود.
قدردان دختر نابینائی هستیم که به تنهایی و از آن سر شهر آمده بود تا به ندای رهبرش لبیک گوید
و تمام مردمانی که از شهرهای دیگر رنج سفر را خریده بودند تا در این حماسه ی بی بدیل و باشکوه به مقتدایشان دست یاری بدهند تا علی تنها نماند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
میکروب معده چیست؟
هلیکوباکتر پیلوری نوعی باکتری است که معده را آلوده کرده، علائم ناخوشایندی مانند اسهال و حالت تهوع ایجاد می کند. درمان این بیماری با آنتی بیوتیک ها مهم و ضروری است، زیرا دارو های طبیعی نمی توانند این باکتری ها را از بین ببرند، اما برخی ترجیح می دهند به آن ها متوسل شوند.
❓غذایی وجود دارد که میکروب معده را از بین ببرد؟
مورد میکروب معده مورد ساده ای نیست که بتوان آن را تنها با دارو های طبیعی یا با خوردن غذا درمان کرد، بنابراین در پاسخ به این سؤال که آیا غذایی وجود دارد که میکروب معده را از بین ببرد، باید تأکید کرد درمان دارویی و پزشکی برای این مشکل مهم است.
شایان ذکر است که در صورت مشاهده ی علائمی که حاکی از عفونت با میکروب معده است، علاوه بر تجویز آنتی بیوتیک مناسب، برای تعیین یک برنامه درمانی مشخص، با پزشک مشورت شود، زیرا این میکروب ممکن است عوارض جدی مانند زخم معده و سرطان معده ایجاد کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
معرفی کتاب «دلاور دلوار» نوشتهی علی باباجانی
ماه منیر داستانپور
اسم تنگستان و استان بوشهر که بیاید، همه یاد دلاور مرد دلوار، رئیس علی دلواری می افتند و ایستادگی اش در مقابل انگلیسی های متجاوز!
پدرش زائر محمد اهل روستای دلبار بود و وقتی تنها پسرش غلام حسین زیر آوار ماند؛ برای اینکه بتواند این غم را فراموش کند ، دلبار را گذاشت و رفت. در نزدیکی بوشهر برای شروع یک زندگی جدید کلنگ روستای تازه ای را زمین زد که نامش را دلوار گذاشت که در خاکش درخت دلاوری بروید . بعدها که علی به دنیا آمد، زائر محمد که حالا رئیس محمد خوانده می شد و پسرش هم به رئیس علی معروف شد؛ داستان رشادت احمدخان تنگستانی در برابر متجاوزین انگلیسی که به قصد جداکردن هرات از ایران، به بوشهر طمع کرده بودند را از زبان پدر شنیده و او را الگوی خود ساخت. وقتی خودش شد رئیس و بزرگ دلوار ، هیچ هدفی نداشت جز بیرون کردن انگلیسی ها از این خاک و در این راه به مقام شهادت رسید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
«علی باباجانی» داستان زندگی رئیس علی دلواری را در کتاب «دلاور دلوار» به رشته ی تحریر در آورده تا آدم های این روزگار بدانند آزادی و استقلال شان را مدیون رشادت های کدام دلاورانند و چه کسانی جان شان را برای یکپارچگی این مرد و بوم کهن فدا کرده اند! در بخش هایی از این کتاب می خوانیم:
«رئیس علی قرآن را با احترام بوسید . آن را روی میزی که نزدیکش بود گذاشت و گفت: «ای کلام الله، گفتار من را شاهد باش. من به تو سوگند یاد می کنم که اگر انگلیسی ها بخواهند بوشهر را تصرف کنند و به خاک وطنم تجاوز نمایند، در مقام مدافعه برآیم و تا آخرین قطره ی خونم بر زمین نریخته است، دست از جنگ و ستیز با آنان نکشم و اگر غیر از این رفتار کنم، در شمار منکرین و کافرین به تو باشم و خدا و رسول از من بیزار شوند.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#بر_سر_دوراهی
ستارههای پیر
ابراهیمی
من زنی هستم که سن شناسنامه ام پنجاه و چهار سال است اما آن طور که مادرم می گفت تا سه چهار سالگی شناسنامه نداشتم. توی این شناسنامه سه بار مهر ازدواج خورده و هر بار راهی خانه مردی شدم که حکم پدربزرگم را داشت، به خاطر فقر فرهنگی خانواده و عدم آگاهی خودم در سن بیست و هشت سالگی استارت بیوه شدنم زده شد. بچه دار نمی شدم. سه خواهریم که هیچ کدام مان خوشبخت نشدیم. من فرزند اول بودم که هیچ لذتی از زندگی مشترکم نبردم. خواهر دومی هم چند ماه بعد از عقدش شوهرش رهایش کرد و رفت و یک بچه روی دستش گذاشت. خواهر سوم هم مثل من، بخت با او یار نبود زن یک پیرمردی شد که سن پدربزرگش را داشت.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خدایی که زیباست و زیبایی را دوست دارد...
💙اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💙
سلام! صبح یکشنبه پاییزیتون بهخیر و شادی. روزتون پر روزی و با برکت ان شاالله🌸🍃
«وَهُوَ الْقَاهِرُ فَوْقَ عِبَادِهِ ۚ وَهُوَ الْحَكِيمُ الْخَبِيرُ. اوست که بر بندگان خود، قاهر و مسلّط است؛ و اوست حکیم آگاه!» (سوره مبارکه انعام، آیه ۱۸)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
خطی روی شن
مریم کمالی
خودتان را تصور کنید در حالی که ساعت هاست به پرگویی های همکارتان گوش می دهید و سعی دارید با بی تفاوتی، ناراحتش نکنید. یا زمانی را تصور کنید که یکی از اعضای فامیل مدام برایتان در شبکه های اجتماعی مطالبی با موضوعات مختلف می فرستد و از شما می خواهد که به همه ی آن ها واکنش نشان دهید. کمی به گذشته نگاه کنید و خودتان را به یاد آورید وقتی که کودکی خردسال بودید و یکی از فامیل های دور می خواست شما را در آغوش بکشد، ببوسد و ساعت ها روی پا هایش بنشاند اما شما از بوسیده شدن توسط کسانی که نمی شناختید یا حتی می شناختید، بیزار بودید و می خواستید هر چه سریع تر خودتان را به بقیه ی بچه ها برسانید و مشغول بازی شوید. در تمام این موارد شما مجبور به انجام کار هایی هستید که دوست ندارید انجام دهید، حتی نفعی هم در آن ها نمی بینید، فقط توجه و وقت تان گرفته شده است. در این موارد مشخص است که ما مرز های خودمان را مشخص نکرده ایم. یا اگر هم مرز هایی داریم، به آن ها وفادار نیستیم یا به بقیه اطلاع نداده ایم. آیا شما مرز های شخصی روشنی دارید که اجازه نمی دهید دیگران از آن عبور کنند؟ منظور از دیگران، صرفاً غریبه ها نیستند، ما می توانیم در ارتباط با فرزند، والدین، همکار و... مرز های خودمان را داشته باشیم.
ما در «مشاوره» این هفته به موضوع مرز های شخصی و مرزبندی پرداختهایم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
مرزهای شخصی سالم چیست؟
مریم کمالی
مرز های شخصی، دستورالعمل ها، قوانین یا محدودیت هایی هستند که هر کدام از ما در زندگی مان تعیین می کنیم تا تشخیص دهیم که راه معقول، ایمن و مجاز برای رفتار دیگران در اطراف مان چیست و وقتی کسی این مرز ها را زیر پا بگذارد، چگونه واکنش نشان خواهیم داد. متأسفانه اغلب ما در تعیین مرز هایمان، الگوی خوبی پیش رو نداشتیم. اما به این معنا نیست که چون الگوی خوبی نداشتیم نباید مرز ها را تعیین کنیم یا این مهارت را یاد بگیریم.
مرز ها تعیین می کنند که هویت خودمان را بسازیم و خودمان باشیم. مرز ها هستند که برای حفظ سلامت روان و سلامت عاطفی ضروری اند و از فرسودگی ناشی از خوشایند مردم، بخشش بیش از حد دیگران و مقدم داشتن نیاز های همه بر خودمان، جلوگیری کنیم. اگر مرز نداشته باشیم به راحتی فراموش می کنیم که تصمیمات مان چیست، خواسته ی واقعی مان کدام است و چطور باید به آن ها برسیم. تعیین حد و مرز و اطمینان از اینکه اطرافیان به آن احترام می گذارند، کار کوچکی نیست و ممکن است مردم از آن کوتاه بیایند. اما اگر نسبت به آن ها و ضرورت شان آگاه باشیم، کارمان به مراتب راحت تر است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
پناه بردن به پیامبر(ص) در مشکلات
آیت الله فاطمی نیا
از روایات استفاده میشود استغاثه به پیامبر اکرم(ص) و صدا کردن ایشان در زمان گرفتاری و مشکلات، یا درد را دوا میکند و مشکل حل میشود و یا اگر بنا به مصلحتی حاجت برآورده نشود، انسان آرامش پیدا میکند. حضرت صادق (ع) به یکی از اصحاب فرمودند:" إِذَا نَزَلَ بِكَ أَمْرٌ فَافْزَعْ إِلَى رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ" هرزمان گرفتار بودی به رسول الله (ص) پناه ببر. عملکرد اهل بیت (ع) هم اینگونه بود که در گرفتاری ها به وجود نورانی پیامبر اکرم (ص) استغاثه میکردند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
دلیل وزوز گوش
وزوز یا سوت کشیدن گوش مشکلی است که اگر به طور مداوم تکرار شود نگران کننده است و نشان دهنده ی وجود بیماری در بدن می باشد.
به گزارش مشرق، یکی از شایع ترین مشکلاتی که اغلب مردم آن را تجربه نموده اند، سوت کشیدن یا وزوز گوش است. اگر سوت کشیدن و وزوز گوش برای مدت کوتاهی باشد جای نگرانی نیست اما اگر این حالت مداوم تکرار شود نیاز به بررسی بیشتری دارد.
وزوز گوش به شنیدن صدایی آزاردهنده در یک یا هر دو گوش گفته می شود که منبع خارجی ندارد و فرکانس های متفاوتی مانند زنگ زدن، صدای باد، غرش، سوت و... دارد. وزوز گوش گاهی کوتاه مدت بوده و سریعاً برطرف می شود اما برخی مواقع نیز تداوم دارد و باعث اختلال زندگی فرد می شود و نشانه ای از یک بیماری است.
جرم گوش آلودگی ها را به دام می اندازد و از مجرای گوش محافظت می کند. اما اگر جرم گوش انباشته شود می تواند به پرده ی گوش آسیب بزند و موجب کاهش شنوایی و شنیده شدن سوت در گوش شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
خشم همراه من است
مریم کمالی
فرسودگی و استرس باعث خشم و عصبانیت می شود. ممکن است از حجم خشم و عصبانیتی که با خودتان حمل می کنید، جا بخورید. این شما نیستید. آن آدم شیرین و مهربان گذشته چه بلایی سرش آمد؟ بعد احساس گناه و شرمندگی خواهید کرد و گمان می کنید یک هیولای بدجنسید که حتی نسبت به فرزندتان خشم دارید. احتمالاً آدم های اطراف تان این اتفاقات و تغییرات شما را چند برابر بیشتر حس خواهند کرد چون عادت کرده اند همیشه مهربان، آرام و در دسترس باشید. خشم شما احتمالاً بروز و ظهور هایی هم خواهد داشت. مثلاً ممکن است خسته شوید و سر فرزندتان فریاد بکشید که من نوکر تو نیستم، خودت کارت را انجام بده. این اتفاق ممکن است در محل کار و در ارتباط با والدین، خواهر و برادر یا همسر هم اتفاق بیفتد و کم کم از شما فاصله می گیرند تا عصبانی تان نکنند. در هر صورت مرز ها انگار با خشونت ساخته شده اند اما شما همچنان حالتان خوب نیست.
قبل از رسیدن به این نقطه باید مرز های خود را مشخص کنید. شما یک مادر دوست داشتنی، یک دوست وفادار، یک همکار با معرفت، یک رئیس دلسور یا یک کارآفرین باانگیزه هستید اما نمی توانید برای همیشه، همه چیز با هم باشید. اگر از خودتان توقع همه چیز بودن دارید، احتمالاً به زودی به جایی خواهید رسید که برای هیچ کس خوب نخواهید بود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
هویت شخصی بسازید
مریم کمالی
حقیقیت این است که بدون مرز های شخصی قوی، هرگز استقلال نخواهید داشت. تو مادر همسرت نیستی، تو همسر اویی. تو دوست نوجوانت نیستی، مادر او هستی، تو تراپیست همکار شکست خورده ات نیستی، تو فقط همکار او هستی. تو راننده شخصی دوستت نیستی، تو فقط یک دوست وفادار هستی. ممکن است هرچیزی باشید اما قبل از آن، خودتان هستید. باید مشخص کنید که چه چیزی را دوست دارید و چه چیزی را دوست ندارید که مردم در ارتباط با شما انجام دهند. چه زمانی از روز می خواهید که با بقیه معاشرت کنید و چقدر اجازه می دهید به شما نزدیک شوند؟ چه زمان هایی در هفته را برای بیرون رفتن ترجیح می دهید. چای را ترجیح می دهید یا قهوه؟ می خواهید میزبان دوستان در خانه باشید یا بیرون از خانه با آن ها قرار بگذارید؟
این ها همه چیز های ساده ای هستند که شخصیت و هویت یک فرد را شکل می دهند. اگر هیچ حد و مرزی نداشته باشید تبدیل به یک آفتاب پرست می شوید که مدام بر اساس اطرافیانش تغییر رنگ می دهد.
داشتن حد و مرز خودخوا هانه نیست. در واقع، نداشتن حد و مرز خودخوا هانه است. زیرا اگر مایل به مراقبت از خود و نیاز های خود با قرار دادن مرز های سالم نباشید، به دیگران اجازه نمی دهید به شما کمک کنند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
دانشجوی آمریکایی محو تماشای شکوه و قدرت ایرانی
سر سنگی گاو نر کاخ صد ستون تخت جمشید در موزه دانشگاه شیکاگو
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ترفند
بوی سیر را از دستان تان رفع کنید
دانه های تازه قهوه رفع بوی بد سیر از دستان شما را آسان می کند. همچنین برای رفع بوی بد سیر و پیاز از دستتان، می توانید دستان تان را به یک ظرف استیل بمالید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
ما عدد نیستیم
زهرا اخلاقی
جیره ی غذایی شان تمام شده و رفعت هنوز سلوک عارفانه ی قلم زدنش تمام نشده. خواهرش به او خیره شده و دلش می خواست بگوید تا لینا و یحیی بیدار نشدند، رفعت برود تا شاید بتواند چیزی برای خوردن پیدا کند. آن قدر برای نوشتن عارف وار رفتار می کند که دلش نمی آید خلوتش را به هم بزند ولی در عوض روسری اش را محکم گره می زند. باید برود تا کمی نان و آبی پیدا کند. رفعت داستانش را که دوباره به زبان انگلیسی نوشته است، ویرایش می کند...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
سلام! صبحتون بهخیر. فرا رسیدن سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها رو خدمت شما تسلیت عرض میکنیم.
«قُلْ أَيُّ شَيْءٍ أَكْبَرُ شَهَادَةً ۖ قُلِ اللَّهُ ۖ شَهِيدٌ بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ ۚ وَأُوحِيَ إِلَيَّ هَٰذَا الْقُرْآنُ لِأُنْذِرَكُمْ بِهِ وَمَنْ بَلَغَ ۚ أَئِنَّكُمْ لَتَشْهَدُونَ أَنَّ مَعَ اللَّهِ آلِهَةً أُخْرَىٰ ۚ قُلْ لَا أَشْهَدُ ۚ قُلْ إِنَّمَا هُوَ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ وَإِنَّنِي بَرِيءٌ مِمَّا تُشْرِكُونَ. بگو: «بالاترین گواهی، گواهی کیست؟» (و خودت پاسخ بده و) بگو: «خداوند، گواه میان من و شماست؛ و (بهترین دلیل آن این است که) این قرآن بر من وحی شده، تا شما و تمام کسانی را که این قرآن به آنها میرسد، بیم دهم (و از مخالفت فرمان خدا بترسانم). آیا براستی شما گواهی میدهید که معبودان دیگری با خداست؟!» بگو: «من هرگز چنین گواهی نمیدهم». بگو: «اوست تنها معبود یگانه؛ و من از آنچه برای او شریک قرارمیدهید، بیزارم!» (سوره مبارکه انعام، آیه ۱۹)
@zane_ruz
#جریان_شناسی
مسافران نیویورک
نفیسه زارعی
سازمان ملل هرسال مجمع عمومی سالانه ای دارد که در خیابان های پت وپهن نیویورک برگزار می شود و میزبان رؤسای جمهور کشورهای مختلف است، این مجمع برای ما ایرانی ها با فرازوفرودهایی همراه بوده، گاهی رؤسای جمهور ما از این فرصت برای معرفی جریان انقلاب اسلامی استفاده می کنند و گاهی هم تلاش کرده اند تا گفتمان غالب خودشان را به دنیا بفهمانند. اکنون به بهانه ی نخستین سفر چهاردهمین رئیس جمهور ایران، حضور رؤسای جمهور کشورمان در سازمان ملل و میزان جریان سازی آن ها را در این شماره بررسی می کنیم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
۲۶ مهرماه ۱۳۵۹ رویداد مهمی در تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی ایران رخ داد. تاریخ انقلاب اسلامی این سخنان را در جایگاهی جهانی ثبت کرده است: «خداوند دوست ندارد کسی سخن درشت را فریاد بکشد مگر وقتی که مورد ستم قرار گرفته باشد. ما در شرایطی به اینجا آمده ایم که کشورمان در میان آتش جنگ برافروخته از سوی دولت بعث و نامردمی عراق می سوزد؛ و نیز در شرایطی هستیم که واقعه ی زلزله الجزایر به نوبه ی خود مردم و امام ما را سخت اندوهگین ساخته و بسیار متأسفیم که به علت شرایط جنگ نتوانستیم آن چنان که باید در جهت برآوردن نیازهای مردم برادر و مسلمان آنجا اقدام نماییم.»
این ها بخشی از سخنرانی منحصربه فرد محمدعلی رجایی، اولین نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران است که در اولین حضور نماینده ی ایران بعد از پیروزی انقلاب آن هم در روزهایی که کمتر از یک ماه بود که عراق خاک سرزمینی ایران را مورد تجاوز قرار داده بود و شهرها را مورد تهاجم موشکی قرار می داد، در شورای امنیت سازمان ملل ایراد شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97