هفتهنامه زن روز
#پزشکی
عادت خوردن نان و برنج باهم عادت درستی نیست
مریم محمودی، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره «فواید نان و بهترین نوع نان مصرفی»، اظهار داشت: چیزی که در علم تغذیه می گوییم این است که حداقل باید نصف غلات روزانه از غلات کامل باشد که یکی از اعضای اصلی خانواده غلات، نان است.
وی ادامه داد: در نان های صنعتی، نان سنگک و بربری بیشتری خاصیت را دارد و نان های لواش و تافتون نان مناسبی نیستند؛ چراکه سبوس آن ها گرفته شده است.
این متخصص تغذیه یادآورشد: خانواده نان و غلات به دلیل این که در کشور زیاد مصرف می شوند، نقش عمده ای در ایجاد چربی، چاقی شکمی و شروع روند فشار خون، اضافه وزن و افزایش چربی های بد خون دارند. محمودی در پاسخ به این پرسش که آیا خوردن نان به همراه برنج از لحاظ تغذیه ای صحیح است، تصریح کرد: مصرف نان همراه با برنج تأثیر مثبتی ندارد. علت اصلی برخی بیماری هایی که وجود دارد از اضافه وزن، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی همین استفاده زیاد از نان و غلات است؛ البته غیر از نان انواع کربوهیدرات ها نیز تأثیرگذار هستند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: مصرف سبوس به صورت فله ای و اضافه کردن به نان مناسب نیست؛ چراکه سبوس های فله ای ممکن است آلودگی قارچی و میکروبی داشته باشند.
وی با اشاره به استفاده از نان صنعتی در سبد غذایی، خاطرنشان کرد: در نان های صنعتی معمولا نان های تیره تر و نان هایی که روی آن ها غلات کامل نوشته شده، مناسب ترند. محمودی در ادامه گفت: اکنون برخی از نانوایان تقلب می کنند و همان آرد سفید تصفیه شده را برای پخت نان سنگک و بربری استفاده می کنند؛ به خاطر همین اکنون نان های صنعتی قابل اعتمادتر هستند. در واقع استانداردهای نان های صنعتی قابل اعتمادتر است.
این متخصص تغذیه تأکید کرد: باید مصرف نان و برنج کم شود، به ویژه برنج؛ برای این که بسیاری از مردم ما از برنج سفید استفاده می کنند که فاقد سبوس بوده و تصفیه شده است. مصرف برنج قهوه ای در ایران رایج نیست؛ در نتیجه باید به شدت مصرف برنج را کاهش دهیم و عادت خوردن نان و برنج با هم اصلا عادت مناسبی نیست.
@zane_ruz
#مذهبی
مثل آغوش مادر
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان
لحظه دعا خواندن لحظهای است که انسان مانند کودکی که در آغوش مادرش قرار گرفته، در سر جای خودش آرام می گیرد. ما وقتی در خانه خدا هستیم، سر جای خود من قرار داریم. باید برای دوری از هر اضطرابی، زیاد درِ خانه خدا برویم. حتی اگر شده دنبال بهانه برای را بگردیم و به درِ خانه خدا برویم تا آرامش حقیقی را تجربه کنیم.
@zane_ruz
#کدبانوگری
خورشت چغاله بادام
🌺مواد لازم
چاغاله بادام: نیم تا یک کیلو
گوشت: نیم کیلو
نعنا جعفری: نیم کیلو
پیاز خلالی شده: ۲ عدد متوسط
نمک، فلفل و زرد چوبه: به میزان لازم
آبغوره یا آبلیمو: به دلخواه
🌸طرز تهیه
قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیازهای خلالی شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.
بعد از این که پیاز سرخ شد، گوشت را به آن اضافه کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود. دُم چاقاله بادام را بگیرید و آن را خوب بشویید، بعد آن را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید. سپس کمی آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا بجوشد. حرارت را کم کنید تا گوشت و چاغاله به آرامی بپزند. در این فاصله نعنا و جعفری را بشویید و خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا آب سبزی گرفته شود. وقتی گوشت نیم پز شد، سبزی سرخ شده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به خورشت اضافه کنید. در آخر هم چاشنی آن را بچشید و در صورت تمایل به آن آب غوره یا آب لیمو اضافه کنید.
@zane_ruz
#دردانه
رئیس بازی
گفتم: تا من از توی آشپزخونه بیام بیرون، تمرین کرده باشینا!
شاکی شد.
گفت: اصلا مگه تو رئیس مایی؟
از آن جمله های مادرسوز! جلوی خودم را گرفتم که نگویم: بله، هستم؛ همینی که هست!
گفتم: نه. رئیست نیستم.
گفت: خب شاید اصلا نخوام یاد بگیرم؛ مگه تمرین شماست؟
گفتم: نه...مکث کردم. فکر کردم.
نه ولی خوبه برات. صدایش پایین آمد. نرم شد. گفت: خودم می دونم.
صدای من پایین آمد. خیلی آرام. گفتم: آخه! دوستت دارم.
بغض راه گلویم را بست. حرف کسی دیگر بود که از دهان من بیرون آمده بود انگار...
به همه تمرین های نکرده فکر کردم. به مشق های ننوشته. به کارهایی که می دانستم برایم خوبند، اما نکردم. به حرف هایی که می دانستم نباید بزنم، اما زدم.
به او فکر کردم. که کرده ها و نکرده هایم هیچ فرقی به حالش ندارند. ولی... دوستم دارد.
▪️منصوره مصطفی زاده
@zane_ruz
#ایرانگردی
دشتهای دیدنی لرستان
تصویری زیبا از دشتهای مخملی یار آباد در دلفان لرستان را مشاهده میکنید
@zane_ruz
#داستان
یادمه
سمیرا اسکندر پور
به کیک نگاهی انداختم. دسر و بستنی را هم توی یخچال جا کردم. صدای پیامک گوشی ام بلند شد. سبد میوه های شسته شده را کنار سینک چیدم و با خیال راحت سراغ گوشی ام رفتم. روی کاناپه نشستم. اسم الناز را که دیدم با اشتیاق پیام را باز کردم. نوشته بود: «مامان. من یه کم می ترسم...» شوکه شدم. نوشتم: «الناز کجایی؟»
پیام زد: «توی ماشین... یه پراید سفید.»
به دقیقه نکشید که دوباره پیامی آمد: «ماشین گرفتم که برم مؤسسه. یه کم از راننده می ترسم. چی کار کنم؟» نفس راحتی کشیدم. زیاد جدی نگرفتم. گفتم نه شب است و نه بیابان. دوباره پیام زدم: «از چی ترسیدی؟» دلنگ صدای پیامک آمد: «اینجا خیلی سوت و کوره...» با خواندن این جمله اش دلم هری ریخت. برای چی سوت و کور؟
دلم می خواست بهش زنگ بزنم. ولی گفتم شاید نتواند پشت تلفن راحت حرف بزند.
از روی کاناپه بلند شدم. با نگرانی پیامک زدم: «مگه چه طوریه؟ اصلا کدوم خیابونی؟»
سریع و بی معطلی جواب داد: «همه اش از توی آینه نگام می کنه. نمی دونم کجام. این قدر از کوچه پس کوچه ها رفته که راهو گم کردم.»
دعوت میکنیم این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم✨
همراهان گرامی کانال زن روز، سلام!✋🌹
صبح تون بخیر، امیدواریم روز خوبی در پیش داشته باشید.
امام صادق علیهالسلام میفرمایند: «از تنبلی و بیحوصلگی بپرهیز که این دو، مانع به دست آوردن سهمت از دنیا و آخرت میشوند.» (کافی، جلد ۵، ص ۸۴)
🍃با ما همراه باشید🍃
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
بی تو به سر میشود
یاسمین رضوی
با خودتان فکر می کنید اگر روزی همسرتان نباشد، دیگر نمی توانید به زندگی ادامه دهید. یا روزی که مادر بیمارتان دنیا را ترک کند، هرگز نمی توانید به تنهایی زندگی را پیش ببرید. یا از روزی که دوستتان رابطه اش را با شما قطع کرده، زندگی برایتان تیره و تار شده است. حس عدم توانایی برای ادامه زندگی، حسی ساده نیست آن قدر که در تمام افراد بشر رایج است. هر کدام از ما ممکن است به دلیل از دست دادن، جدایی، قهر، به هم خوردن رابطه یا به هر وسیله دیگر آدم مورد علاقه مان را از دست بدهیم. همسر، والدین، دوست، فرزند و ... اغلب در روابط عاطفی مان می گوییم: من بدون تو نمی تونم زندگی کنم. اما واقعا نمی توانیم؟ فراق، از دست دادن و خراب شدن یک رابطه عاطفی، می تواند بسیار غم انگیز و آزاردهنده باشد، اما اغلب مردم بعد از گذشت زمانی با غمی که در دلشان ته نشین شده یا حتی از بین رفته است به زندگی عادی برمی گردند، اما عده کمی هم هستند که به دلیل وابستگی شدید عاطفی، نمی توانند نه رابطه خوبی را تجربه کنند و نه احساساتشان را مدیریت کنند. در «مشاوره» این هفته میخواهیم معنای وابستگی عاطفی را بیان کنیم و راهکارهایی برای رهایی از آن ارائه دهیم. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
وابستگی عاطفی می تواند دلایل متفاوت داشته باشد، از شرایط زیستی و تربیتی گرفته تا مسائل مربوط به ژنتیک و حتی مزاج. اما اغلب ریشه در مسائل تربیتی دارد. افرادی که تحت تربیت مستبدانه بزرگ شده اند، یا آن هایی که مدام مورد حمایت افراطی والدین شان بوده اند و برای انجام هیچ کاری، به تنهایی تلاشی نکرده اند، دچار وابستگی عاطفی هستند. هم چنین آن هایی که اعتماد به نفس کمی دارند، بسیار مستعد به افتادن در دام وابستگی هستند. این افراد چون از درون احساس ارزشمندی ندارند، آن را در دیگری جستجو می کنند و چون با ارزش دیگری، خودشان را ارزشمند احساس کردند، دیگر نمی توانند نبود او را تصور کنند.
متن کامل این مطلب را میتوانید در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#عطارباشی
حرکت یا بیتحرکی بیش از حد مزاج را سرد میکند
حرکت و ورزش بیش از حد موجب بروز سوء مزاج سرد در بدن می شود زیرا حرارت غریزی بدن از بین می رود و مزاج بدن سرد می شود. محمود خدادوست در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس اظهار داشت: اگر مزاج افراد از لحاظ تعادل خارج شود، سوء مزاج در بدن بروز پیدا می کند. دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سوء مزاج در طب سنتی به ۲ دسته ساده و مادی تقسیم می شود؛ در سوء مزاج ساده مزاج یک عضو یا کل اندام به علت خارجی یا گذرا تغییر می کند مانند این که فرد در یک مکان سرد یا در معرض هوای سرد قرار گیرد که خلط سرد در بدنش بیشتر تولید می شود.
دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: سوء مزاج مادی زمانی ایجاد می شود که یک خلط در بدن به طور غیرطبیعی تولید شود و کیفیت بدن را دگرگون سازد در نتیجه مزاج یک اندام یا کل بدن تغییر می کند. خدادوست عنوان کرد: علل سوء مزاج سرد می تواند حرکت یا بی تحرکی بیش از حد، کم خوری یا پر خوری بیش از حد، گشادی یا بسته شدن بیش از حد منافذ بدن و عامل سرد کننده بالفعل یا بالقوه باشد.
وی بیان کرد: زمانی که خلط مزاحم وجود نداشته باشد و فرد در معرض هوای سرد یا آب سرد قرار گیرد، دچار سوء مزاج سرد می شود.
دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: عامل سرد کننده بالفعل می تواند سردی هوا، آب سرد یا یخ باشد و عامل سرد کنند بالقوه می تواند مصرف غذاهای با طبیعت سرد مانند آب یخ، لبنیات یا کاهو باشد که در بدن تولید مزاج سرد می کند.
خدادوست تصریح کرد: حرکت و ورزش بیش از حد موجب بروز سوءمزاج سرد در بدن می شود چرا که حرارت غریزی بدن از بین می رود و مزاج بدن سرد می شود.
@zane_ruz
#مذهبی
حرم امام رضا علیهالسلام نعمتی بزرگ
آیتالله بهجت
حرم مطهر حضرت امام رضا علیه السلام نعمت بزرگ و گران قدرى است که در اختیار ایرانى هاست. عظمتش را خدا مى داند به حدى که امام جواد علیه السلام مى فرماید: زیارت پدرم از زیارت امام حسین علیه السلام افضل است زیرا امام
حسین علیه السلام را عامه و خاصه زیارت مى کنند ولى پدرم را جز خاصه (شیعیان دوازده امامى) زیارت نمى کنند.
@zane_ruz
#ینگه_دنیا
روحیه تدافعی روسها
يک ويژگی به نظرم عالی روس ها اين هست كه به سبب غرور ملی يا به هر دليل ديگرى كه فی الحال نمی خواهم راجع به آن بپردازم، اجازه نمی دهند كه يك خارجی بياید و برای آن ها روايتگرى كند مخصوصا وقايع مربوط به تاريخ خودشان را. يک نمونه همين فيلم چرنوبيل به خوبى چنين روحیه تدافعی روايتگرى از جانب خارجی ها را نشان می دهد، اگر حس كنند امرى دارد به هويت ملی شان خلل وارد می كند در مقابلش ايستادگی می كنند.
معتقدم اصولا كشورهاى داراى تاريخ و سرگذشت غنی اين طور هستند و تفاوتشان در شدت و ضعف اين روحيه تدافعی است هرچند تمدن غرب در تلاش براى از بين بردن چنين روحيه اى است. بگذاريد يک مثال ديگر بزنم، در زمان شوروى وقتی ديدند طرف خارجی با كارتون تام و جرى دارد مخاطب جذب می كند، سريع رويكرد تدافعی گرفتند و با حفظ هويت ملی، كارتونی مشابه ساختار تام و جرى با قالبى متفاوت توليد كردند كه يک شخصيتش گرگ و شخصيت ديگه اش خرگوش بود. بحث اجازه ندادن روايتگرى به طرف خارجی پيرامون وقايع داخلی امروزه با گسترش فضاى مجازى از اهميت ويژه اى برخوردار است و بايد در اين رابطه چاره انديشی كرد. امروزه رسانه اى برنده بازى است كه بتواند روايتی قوى ارائه بدهد هرچند مستند نباشد.
▪️حمید قلی پور. کانال تلگرامی روس نگاشت
@zane_ruz
#دانستنیها
رقم زننده بزرگترین فرار تاریخ هشتپاها!
این موجودات عضو رده سرپایان، ممکن است فاقد ستون فقرات باشند، اما به داشتن مغز بزرگ و رفتارهای هوشمندانه شهرت پیدا کردهاند. گفته میشود مغز هشتپاها شامل ۲۰۰ میلیون نورون است و این حیوان در رفتارهای خود استفاده خوبی از این نورونها میکند. باز کردن در بطری و بیرون آوردن مواد غذایی مخفی شده در آن، استفاده از پوست نارگیل به عنوان سپر، سنگربندی لانه به وسیله سنگ و پاشیدن آب روی شکارچیان برای منحرف کردن آنها یا قطع برق آکواریوم از جمله رفتارهای هوشمندانهای است که از هشتپاها دیده شده است. به تازگی هشتپایی به نام «اینکی» موفق شد از محفظه خود در آکواریوم ملی نیوزیلند از طریق لولههای فاضلاب کف آکواریوم خارج شود و خودش را به دریا برساند تا بزرگترین فرار تاریخ هشتپاها را رقم بزند!
@zane_ruz
#خانواده
فقط یک کلمه درباره خانواده
امام خامنهای:
من در یک سخنرانی در سازمان ملل، حدود یک ساعت و اندی راجع به خانواده صحبت کردم. بعد به من اطلاع دادند تلویزیون های آمریکا با اسراری که در سانسور کردن و خراب کردن حرفهای ما دارند، روی این صحبتها تکیه کرده و آن را چند بار پخش کرده و تفسیر هم گذاشته اند. فقط به خاطر گفتن یک کلمه درباره خانواده. یعنی پیام متضمن مسئله خانواده، امروز برای غرب یک پیامی است مثل آب خنکِ گوارا. چون کمبود آن را حس می کنند. چقدر زنها و مردهایی که تا آخر عمر تنها زندگی می کنند. غریب و بی انس زندگی می کنند. چقدر جوانانی که به خاطر نبودِ خانواده، ولگرد میشوند. در آنجا یا خانواده نیست یا اگر باشد، مثل نبودن است.
۲۴ آذر ماه ۱۳۷۶
@zane_ruz
#داستان
پست
صدیقه شاهسون
نور کمی از لای ابرهای تکه پاره ای که نامنظم در آسمان پخش شده اند، بر زمین بی آب و علف پادگان می ریزد. سربازها بعد از برنامه صبحگاه و کلاس آموزشی که به دلیل گرما تا ده صبح اجرا می شد به خوابگاه پناه برده اند. همه خسته زیر کولرها چپیده اند. افشین بالاجبار از این ماجرا جامانده و مجبور است توی دکل دیده بانی فلزی که مثل تنور نانوایی رو به داغی می رود؛ بماند. کولر آبی کوچکی که از شیشه شکسته محفظه فلزی رو به درون می وزد، زورش به گرما نمی رسد. عرق از شقیقه های کشیده افشین شره انداخته و تا ریش و سبیل نو رسته اش راه باز کرده است. او دیگر دارد از تحمل گرما کلافه می شود. مدام از کلمن آبی که کنار دستش دارد قلپ قلپ آب می خورد و به عقربه های بی حال ساعتش که انگار جان حرکت ندارد، نگاه می کند.
تفنگش را توی دستش جابه جا می کند. یقین دارد که لحظه ای کم کاری حرص فرمانده را در می آورد و باعث می شود ساعت پستش را بالا ببرد...
از شما دعوت میکنیم این داستان زیبا را در کانال زن روز دنبال کنید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم✨
سلام!✋🌹
صبح زیبا و گرم دوشنبهتون بخیر. روزتون پر روزی و با برکت
امام صادق علیهالسلام میفرماید: «از بزرگترین سِحرها، سخنچینی است؛ زیرا با سخنچینی، میان دوستان جدایی میافتد، دوستان یکدل باهم دشمن میشوند، به واسطه آن خونها ریخته میشود، خانهها ویران میگردد و پردهها دریده میشود. سخنچین، بدترین کسی است که روی زمین راه میرود.» (بحارالانوار، ج ۶۰، ص ۲۱)
🌾امروز هم با مطالب متنوع و جذاب در خدمت تون هستیم.🌾
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#کاشانه
بنشین تا بگویم
مریم کمالی نژاد
دنیایی که در آن زندگی می کنیم همه چیز آن در هم است. همواره بر پایه خوشی و آسایش نمی گذرد و همیشه هم غم و غصه، بیماری و مرگ دوره مان نکرده است. معمولا داریم زندگی مان را می کنیم و گاهی هم با اخبار بد روبرو می شویم. کودکان ما نیز در همین دنیا زندگی می کنند. شما به عنوان والد وظیفه تان این نیست که جلوی اخبار بد و تیر و ترکش های دنیا بایستید که کودکتان هرگز با آن ها روبرو نشود، بلکه باید طوری رفتار کنید که کودک بتواند با حقایق جهانی که در آن زندگی می کند، کنار بیاید و کم ترین آسیب را ببیند. برخی از والدین گمان می کنند باید کودک را، حداقل تا زمانی که خودش بتواند خوب و بد را تشخیص بدهد از اخبار ناگوار دور نگه داشت، به همین دلیل، مرگ پدربزرگ را از کودک مخفی می کنند، درباره بیماری، سیل و زلزله چیزی به او نمی گویند و وقتی ماهی قرمز کوچکش روی آب دمر افتاده است، بهش نمی گویند این ماهی مرده است بلکه خیلی زود با یک ماهی دیگر جایش را عوض می کنند. این والدین اشتباه می کنند؟ به طور قطع و یقین نمی توان گفت این والدین در اشتباه هستند، بلکه ممکن است فرزند آن ها در شرایطی به سر ببرد که گفتن واقعیات تلخ بیش از اندازه به او آسیب برسانند، اما نمی توان کودکان را هم همیشه از ناگواری ها دور نگه داشت؛ سؤال این است که چطور باید اخبار بد را به کودک بگوییم که دچار ترومای روحی نشود؟ در «کاشانه» این هفته میخواهیم به این سؤال پاسخ بگوییم. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
درست است که لازم نیست کل جزییات یک خبر را با کودک در میان بگذارید، اما
هرگز به کودکتان دروغ نگویید. بدترین دروغ ها را زمانی تحویل کودک می دهیم که لازم است او با فقدان عزیزانش کنار بیاید اما همیشه او را چشم انتظار نگه می داریم. خبر مرگ پدربزرگ محبوب کودک را به سفر رفتن پدربزرگ تغییر می دهیم و همیشه او را چشم به در نگه می داریم تا پدربزرگ از سفر برگردد. یا به او درباره جدایی و طلاق طوری توضیح می دهیم که تا مدت ها سردرگم بماند و اصل ماجرا را متوجه نشود. بسته به سن و سال کودک و میزان درک و فهمش نسبت به مسائل، باید حقایق را در اختیارش بگذارید و نه امر غیرواقعی و دروغ.
متن کامل «کاشانه» این هفته را در مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz