🔷داستان #ملی_شدن_صنعت_نفت و مداخله آمریکا در برکناری #انگلیس از منافع انحصاری منابع نفتی ایران که پس از ترور #رزم_آرا و تصویب قانون ملی شدن آغاز شده بود، با سقوط دکتر مصدق در شامگاه 28 مرداد ماه ۱۳۳۲ پایان یافت و آمریکا بر ارتش، دربار، نظام اداری و اجرایی و به ویژه بر منابع نفتی ایران مسلط شد.
🔶آنچه در ماجرای #کودتای_ ۲۸_مرداد و مسئله تسلط بر بازار نفت ایران، اهمیت استراتژیک داشت، بازیگری دو پهلوی آمریکاییان بود؛ به ویژه در دوره #ترومن که حتى #صنعت_نفت را حق ملی اعلام کرد اما از زمان #آیزنهاور سیاست خارجی آمریکا به بهانه مبارزه با #کمونیسم به کلی طرف انگلیس را گرفت؛ در حالیکه با مهرۀ انگلیس وارد بازی شد تا خودش را مات کند و به دوران تسلط انحصاری #بریتانیا بر بازار نفت ایران خاتمه دهد.
💢کودتای ۲۸ مرداد، دیوار بلندی از بدگمانی و تاریکی میان ملت ایران و #آمریکا ملت ایجاد کرد که هنوز این سوءظن در اذهان عمومی ما وجود دارد اما به هر حال اصل ملی شدن صنعت نفت اجرا شد؛ هرچند #کنسرسیوم خود نیز نوع دیگری از سلطه #اقتصادی بر ملت ایران بود.
📖ماهنامه زمانه، سال هفتم، شماره ۶۹، ص ۳۱
#نفت
#مصدق
📌@canoon_org
🔰سال ۱۴۰۲؛ سال مهار تورم و رشد تولید
🔷رهبر انقلاب اسلامی درباره ارزیابی از وضعیت اقتصادی کشور این نکته را متذکر شدند که باید در ارزیابیها، تلخیها و شیرینیها را کنار یکدیگر دید و مجموع آنها را محاسبه کرد.
🔶حضرت آیتالله خامنهای با تاکید براینکه مشکلات اقتصادی فقط مخصوص ایران نیست بلکه تقریبا همه کشورها از جمله کشورهای دارای اقتصاد قوی و پیشرفته نیز گرفتار مشکلات اقتصادی و حتی ورشکستگی بانکها و بدهکاریهای فوقالعاده هستند، گفتند: مسئولان دولتی و همچنین فعالان اقتصادی، سیاسی و فرهنگی باید تمام تلاش خود را بکار گیرند تا با کاسته شدن تلخیها و افزایش موفقیتها، امسال یک سال شیرین برای ملت ایران باشد.
💢مسئله اصلی و محوری کشور در سال جاری نیز، اقتصاد است. البته این به معنای نبود مشکل در بخشهای دیگر نیست. در کشور مشکلات گوناگونی در زمینههای فرهنگی و سیاسی وجود دارد اما اگر دولت و مجلس و فعالان اقتصادی و گروههای مردمی جوان و پرانگیزه تمام تلاش خود را برحل مشکلات مردم قرار دهند، بسیاری از مسایل دیگر نیز حل خواهند شد.
📜پیام نوروزی رهبر انقلاب به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۲/۱/۱
📌@canoon_org
🔷اساسی ترین ویژگی انسان کامل، توحید محوری است؛ انسان کامل به واقع در مورد خدای متعال، معترف است که: تو خدایی هستی که به جز تو خدایی نیست. چنین انسانی می یابد که آدمی از خود چیزی ندارد و هر آنچه هست، از خداست. چنین انسانی می داند که از خود نه مُلکی دارد، نه قدرتی، نه سلطنتی و نه اراده ای؛ انسان، عبد و بنده است و هر آنچه هست، تحت امر خداست.
🔶آدمی را اگر فعلی هست، به قضای اوست و اگر خیری هست، به عطای اوست. در این نگاه #توحیدی، خداست که گره های فروبسته را باز می گشاید و دشواری ها و پیچیدگی ها را آسان می سازد؛ رهایی از تنگناها به مدد هدایت اوست و خلاصی از سختی و رسیدن به آسانی با مساعدت #قدرت اوست و این لطف اوست که موجب تحقق اسباب است.
💢#انسان_کامل دارای بالاترین درجات انسانیت است و همه انسانها نیز به حکم عقل و فطرت در پی رسیدن به مراتب بالای #انسانیت هستند. معقول ترین راه برای رسیدن به این مراتب، ایجاد نوعی ارتباط با انسان کامل و الگوپذیری از اوست. این ارتباط در سه بعد شناخت، #محبت و اطاعت قابل تحقق است.
📖کتاب #آمدم_ای_شاه_پناهم_بده به قلم #علیرضا_کرمانی
#خدا
#پیامبر
#عرفان
#اهل_بیت
📌@canoon_org
🔶یقین از موضوعات مهم در حوزه #معرفت_شناسی است که #کارل_پوپر براساس اصول نقدگرایانه نظریه اش، نقش آن را مورد تحلیل قرار داده است. پوپر در تحلیل مسئله #یقین، دو مقام را از هم جدا می کند: یکی مقام زندگی عادی و عرفی ما و دیگری مقام معرفتی و معرفت شناختی.
🔷وی معتقد است که #یقین_مطلق وجود ندارد چرا که معرفت های ما همواره حدسی اند. از این رو، به صحت و اعتبار آن ها نمی توان قطع و یقین داشت. این مربوط به جنبه #معرفت_شناختی است اگرچه مربوط به زندگی عملی ماست و برای گذران امور کفایت می کند ولی ارزش معرفت شناختی ندارد.
💢#پوپر هیچ ارزشی برای یقین قائل نیست و آن را امری #روان_شناختی می داند و می گوید: تجربه های درونی یا احساس یقین، هرگز نمی تواند هیچ گزاره علمی را تصویب کند و در #علم، منزلتی ندارد جز آنکه موضوع پژوهش روان شناختی قرار گیرد. احساس یقین هر اندازه هم شدید باشد، نمی تواند هیچ گزاره ای را تصویب کند. او در پایان کتاب #منطق_اکتشافات_علمی، یقین را مانع پیشرفت علم دانسته و همگان را در مسیر حقیقت، به سوی بی نهایت فرا می خواند.
📖کتاب #علم_شناسی_پوپر به قلم #سید_عبدالحمید_ابطحی
#معرفت
#حقیقت
📌@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰مقام معظم رهبری (مدظله العالی):
🔶خلاصه محصول بیست و دو بهمن روز جمهوری اسلامی روز دوازدهم فروردین بود. یک خصوصیت دیگر هم در روز جمهوری اسلامی ما هست و آن اینکه آن روز عید فقط ما مردم ایران نیست، بلکه عید همهی کسانی میتواند باشد که مسلمانند.
۱۳۶۴/۱/۱۰
📌 @canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴وفات نخستین بانوی لبیک گوی رسالت، الهه کرامت و آبروی نجابت، حضرت خدیجه کبری(س) را تسلیت می گوییم.🏴
📌@canoon_org
🔶جمهوری، حکومتی است که در آن رئیس کشور از طریق مراجعه مستقیم یا غیرمستقیم به آرای مردم انتخاب میشود و به طور معمول، مدت ریاستش نیز محدود است؛ بر خلاف نظام پادشاهی که در آن قدرت از طریق وراثت به دست میآید و مدت آن نیز محدود نمی باشد؛ بنابراین حکومت جمهوری، حکومتی مبتنی بر آرای مردم است و میتوان آن را مردم سالاری نامید.
🔷#شهید_بهشتی درباره مفهوم جمهوری می گویند: جمهوری است؛ یعنی خلقی است، یعنی تودهای است و مردمی است. از نظر ایشان، جمهور معادل خلق، توده و مردم است. حکومت جمهوری خود اقسامی چون جمهوری دموکراتیک، جمهوری کمونیستی و مانند آن دارد. جمهوری اسلامی نیز یکی از گونههای این حکومت است.
💢قید اسلامی بیانگر آن است که حکومت ایران جمهوری صرف نیست؛ بلکه جمهوری ای بر اساس مکتب اسلام است. اسلامی است؛ یعنی دارای ایدئولوژی است و در برابر یک ایدئولوژی انتخاب شده نه تحمیل شده، متعهد است. بدین ترتیب، در نظام جمهوری اسلامی، توده مردم، رئیس حکومت را با توجه به اصول مکتب انتخاب شده خود یعنی اسلام برای مدت محدودی انتخاب می کنند.
📖ماهنامه زمانه، سال دوم شماره ۱۴، ص ۳۹ و ۴۰
#ایران
#جمهوری_اسلامی
📌@canoon_org
44.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰رمز احیای رسانه ملی
🔷صدا و سیما دارای آسیب ها و موانعی در راستای تحول است که رفع آنها موجب احیای این رسانه می شود اما این آسیب ها چیست و راهکار اصلی احیا چه می تواند باشد؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به قسمت هفتاد و یک برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#کالک
#رسانه
#رسانه_ملی
#صداوسیما
#حسین_بارانی
#علی_اسکندری
#سواد_رسانه_ای
#تشکل_های_دانشجویی
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
💢#نظام_کمونیسم بر پایه این نظریه معتقد است که تمام پدیده های جهان هستی به گونه ای بنا شده اند که ضد خود را در نهان پرورش می دهند. از نزاع بین اضداد، حرکت تکاملی بر می خیزد و سرانجام شکل سومی که صورت تکامل یافته پدیده است، بروز می نماید. بنابراین، درباره تمام پدیده ها سه مرحله زیر پیوسته در حال وقوع است:
🔸 تز یا نهاده: عبارت از وضع فعلی هر پدیده است که حاکی از نیرویی می باشد که تلاش می کند تا وضع فعلی را حفظ نماید.
🔹 آنتی تز یا برابر نهاده: عبارت از نیرویی درونی است که در جدال و نزاع با تز است و بر ضد آن عمل می کند و در جهت تغییر وضع موجود هر پدیده ای می باشد.
🔸 جریان نزاع بین #تز و آنتی تز، پیوسته به نفع #آنتی_تز تمام می شود و #سنتز یا هم نهاده به وجود می آید که خود، وضع جدیدی از پدیده می باشد. از آنجایی که کمونیسم، اقتصاد را زیربنا می داند و آن را منشا تمام تحولات معرفی می کند، اصل #تضاد_دیالکتیک در همه ی تحولات غیراقتصادی از جمله #فرهنگی، #سیاسی و #اجتماعی نیز برقرار می باشد.
📖کتاب #درآمدی_بر_اقتصاد_تعاونی_از_منظر_اسلام به قلم #احمد_علی_یوسفی
#اقتصاد
#فرهنگ
#سیاست
#کمونیسم
📌@canoon_org
35.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰فلسفه اسلامی؛ از افسانه تا واقعیت
🔷امروزه در فضای علمی کشور، گفتمان غالبی وجود دارد که از کارآمدی فلسفه به ویژه فلسفه اسلامی پرسش میکند و بعضا آن را بیهوده و بدون کاربرد عینی برای جامعه میداند.
🔶اما باید اندکی بیشتر بر روی این پرسش توقف کنیم.
⁉️پرسش از کاربرد فلسفه اسلامی ناشی از چه امری می باشد؟ آیا اساسا انتظار کاربرد عینی و عملی از دانش فلسفه صحیح است؟
💢در قدم بعد میتوانیم به این مطلب بپردازیم که کاربرد فلسفه اسلامی در جامعه معاصر چیست و فلسفه اسلامی چه کمکی در فهم معاصرت به ما میکند.
#شابک
#فلسفه
#تکنولوژی
#متافیزیک
#حسن_عبدی
#فلسفه_غرب
#مابعدالطبیعه
#حکمت_عملی
#معرفی_کتاب
#تمدن_اسلامی
#مقاله_تصویری
#فلسفه_اسلامی
#کارکردهای_معرفتی_و_تمدنی_فلسفه_اسلامی
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰فلسفه اسلامی؛ از افسانه تا واقعیت 🔷امروزه در فضای علمی کشور، گفتمان غالبی وجود دارد که از کارآمدی
فلسفه اسلامی؛ از افسانه تا واقعیت.mp3
4.95M
🎧 صوت کلیپ «فلسفه اسلامی؛ از افسانه تا واقعیت» را بشنوید.
📌@canoon_org
🔷غالباً گفته می شود حکومت استبدادی بر خلقیات جامعه اثر گذاشته و خلقیات و روحیات استبدادی مردم ایران، این استبداد تاریخی را بازتولید کرده است و این چرخه همچنان ادامه دارد. در این نگاه گفته می شود که اقتدار در نهاد سیاسی و اجتماعی یا همان اقتدار سنتی با نادیده گرفتن حقوق فرد، صرفاً به بازتولید سلطه دولت تمامیت خواه خود می پردازد که اکنون در ایران اینگونه نیست.
🔶بررسی اجمالی تاریخ اروپا نشان می دهد در غرب، در طول تاریخ و در بیشتر مناطق دنیا، سیستم دولت - شهر حاکم است نه دولت - ملت؛ و قدرت در دست طبقه اشراف یا خاندان های قدرتمند و قبایل و عشیره ها و قوم های خاصی است. در جوامع غربی، سیستم سیاسی به مراتب اشراف محور، استبدادی تر و بر مبنای رابطه ارباب - رعیتی شکل می گرفت.
💢در حالی که در ایران اینگونه نیست و قاعده برده و ارباب با همان ساز و کار موجود در غرب وجود ندارد؛ چرا که مفهوم ایران به معنای یک جغرافیای سرزمینی اصلا یک جغرافیای یکپارچه نیست که ما بگوییم مفهوم استبداد حکومتی در آن معنی دارد یا ندارد. دولت به معنای یک کل و یا یک سیستم یکپارچه یک مفهوم مدرن است. در حالیکه در گذشته، قدرت در هر منطقه ای در دست خاندان و قوم و قبیله خاصی است و هر منطقه ای به شیوه خاصی اداره می شد.
📖کتاب #افسانه_استبداد_پذیری_ایرانیان به کوشش #جواد_نظری_مقدم و #مظفر_نامدار
#غرب
#مسئله
#استبداد
#پرسش_و_پاسخ
📌@canoon_org
29.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰الزامات مهم تحول رسانه ملی
🔶تغییر و تحول در رسانه ملی نیازمندی هایی دارد؛ از پایین آوردن ابهام ها، رهبری کردن رییس سازمان تا جذب نیروی انسانی خلاق و ایجاد محیط کشت!
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به قسمت هفتاد و یک برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#کالک
#رسانه
#رسانه_ملی
#صداوسیما
#حسین_بارانی
#علی_اسکندری
#سواد_رسانه_ای
#تشکل_های_دانشجویی
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
🔶نظریه حکیم طوسی در مورد علم #واجب_الوجود از بهترین نظریه هایی است که در این مورد ابراز شده است. او نظریه #شیخ_اشراق را که معتقد به علم حضوری بوده، تصحیح و تکمیل کرده است. تحقیق این موضوع در #علم_حضوری باری تعالی از شاهکارهای خواجه به شمار می رود.
🔷#خواجه_نصیر در شرح #اشارات، ضمن انتقاد به نظر #شیخ_الرئیس و بیان اشکالات نظریه مزبور میگوید: اینکه برخی حکمای قدیم، اساسا علم را ذات باری تعالی نفی نموده اند و اینکه #افلاطون به مُثُل و صور، گرایش پیدا کرده و اینکه حکمای مشایی به اتحاد عاقل و معقول، تمسک جسته اند، به منظور دوری از این محالات است.
💢اگر من در آغاز این مقالات، شرط نمی کردم که مخالف نظریه شیخ، چیزی نگویم، این اشکالات را پاسخ می گفتم ولی از سوی دیگر نمی توانم ناگفته از آن بگذرم. سپس می افزاید: همانطوری که شخص #تعقل کننده در #ادراک خویش به صورتی غیر از صورت ذاتش نیاز ندارد و همچنین در ادراک چیزهایی که از ذاتش صادر می شوند، غیر از همان صورت صادره به چیز دیگری نیازمند نیست.
📖کتاب #آشنایی_با_فیلسوفان_مسلمان به کوشش #سید_فضل_الله_حسینی و #غلامرضا_میناگر
#فلسفه
#خواجه_نصیرالدین_طوسی
📌@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰امام حسن علیه السلام
📜بر شما باد به تفکّر، که تفکّر مایه حیات قلب شخص بصیر و کلید درِ حکمت است.
📖إعلام الدین، ص ۲۹۷
🌺ولادت امام حسن علیه السلام مبارک باد🌺
📌@canoon_org
🔷#مدرنیته، تفسیر جدیدی از نقش و جایگاه #زن ارائه داد که البته به لحاظ ارزش های انسانی و دینی، مثبت نبود. با نگاهی کوتاه به این تحولات، در می یابیم که جوامع اروپایی به خیال #آزادی_زن، مرزهای طبیعی مرد و زن را کنار گذاشتند و مساوات همه جانبه ای میان آنها در #حقوق، برقرار کردند.
🔶جوامع اروپایی اعتقاد داشتند که خلقت و طبیعت زن با مرد تفاوتی ندارد و با رویکرد #فمینیستی، نقش اساسی زن را که همان وظیفه مادری و همسرداری است، تخریب کرده و در راستای اشتغال #زنان در فعالیت های #صنعتی بدون در نظر گرفتن کانون خانواده و نقش حیاتی و تربیتی زن، به نام آزادی زن و برابری او با #مرد، جایگاه والای زن به عنوان مربی جامعه را از بین برده است.
💢امروزه بنیان #خانواده در غرب رو به ویرانی می باشد؛ چرا که نظام خانواده از شیوه طبیعی خود خارج شده و عموما ازدواج با تاخیر مواجه یا سن #ازدواج افزایش یافته است و همزیستی مشترک به عنوان شیوه جدید #زندگی، «جایگزین» آن و در نتیجه باعث کاهش قداست نهاد خانواده، بلکه ناپایداری و انحلال آن شده است.
📖کتاب #نقش_تاریخی_زن_از_دیدگاه_قرآن به قلم #سید_ابراهیم_حسینی
#زن
#آزادی
#فمینیسم
📌@canoon_org
🔹از گذشته دور، دیدگاه های مختلفی درباره مسئله منشأ #حیات، وجود داشته است. این دیدگاه ها به طورکلی به دو دسته تقسیم می شوند: یکی دیدگاه #خلقت_گرایان که به دفعی بودن خلقت معتقد بوده و بر این باور بودند که انواع موجودات به همین صورت کنونی موجود شده اند و دیدگاه دیگر توسط #تکامل_گرایان که به پدید آمدن تدریجی حیات در زمین باور داشته و آغاز حیات را خود به خودی می دانستند؛ در واقع برای شکل گیری انواع #موجودات، سیر تدریجی قائل بودند.
🔶يکي از مسائل چالش برانگيز در مناسبات #علم و #دين يا علم #الهيات، ارائه #نظريه_تکامل بر اساس انتخاب طبيعی از سوی #داروين است که به #داروينيسم شناخته میشود. در این زمینه، کتاب #انسان_میمون_نیست به قلم #قاسم_اخوان_نبوی به رشته تحریر درآمده و به بررسی و نقد داروینیسم پرداخته است.
این اثر که محصول نشر کانون اندیشه جوان است، دارای چهار فصل می باشد:
فصل اول: زمینه ها و ارکان مفهومی نظریه داروین
فصل دوم: دیدگاه های مخالف دربارۀ نظریه تکاملی داروین
فصل سوم: نقد مهمترین دیدگاه های داروینیستی معاصر
فصل چهارم: بررسی نظریه داروین در جهان اسلام
#انسان
#آفرینش
#معرفی_کتاب
@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰امام صادق علیه السّلام :
📜قلب ماه رمضان ، شب قدر است .
📖بحار الأنوار ، ج 58 ، ص 376
#شب_قدر
#لیلة_القدر
📌@canoon_org
🔷#حکمت_مدنی بیانگر ضرورت دارا بودن دانش و آگاهی مردم از این مسئله است که بدون ایجاد روح #معاشرت، همکاری، تعاون و زندگی #اجتماعی مسالمت آمیز، عدالت در جامعه پیاده نمی شود. اگر مردم از #قوانین و معارف جامعه ی خود بی اطلاع باشند، ناخواسته در زندگی اجتماعی شان به ظلم و بی عدالتی کشیده می شوند یا به ظلم و بی عدالتی دیگران تن می دهند.
🔶در همین راستا، #خواجه_نصیر_طوسی، شاخصه اساسی سعادت و کمال #جامعه (روح تعاون و همکاری متقابل مردم) را به این شکل منطقی ارائه می دهد:
تا همکاری و تعاون نباشد، حیات و زندگی تداوم پیدا نمی کند.
تا حیات و #زندگی تداوم پیدا نکند، کمال و سعادت در جامعه تحقق پیدا نمی کند.
در نتیجه، تا همکاری و #تعاون نباشد، کمال و سعادت در جامعه تحقق پیدا نمی کند.
💢حکمت مدنی از این طریق به ارتباط میان #عدالت و معاشرت مسالمت آمیز انسانها با یکدیگر می رسد؛ زیرا جامعه #عدالت_محور جامعه ای است که امکان رشد استعدادها و راه های رسیدن به #کمال برای افراد در آن جامعه فراهم باشد.
📖کتاب #آشنایی_با_فیلسوفان_مسلمان به قلم #سید_فضل_الله_حسینی و #غلامرضا_میناگر
#جامعه
#آرمان_شهر
#آموزش_مفاهیم
📌@canoon_org
49.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰قرارگاه صدا و سیما
🔶"قرارگاه" تعبیری که بارها رهبری درباره صدا و سیما به کار برده اند، این تعبیر از چه اقتضائاتی و شرایطی نشات می گیرد و چه بایسته هایی دارد؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به قسمت هفتاد برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#کالک
#رسانه
#دانشگاه
#رسانه_ملی
#علیرضا_زرین_کلاه
#امیر_حسین_بهنام
#تشکل_های_دانشجویی
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
🔶در دوره #صفویان، ارتباط و رفت و آمد حکومت با غرب و میسیونرهای مذهبی و دیپلمات های کشورهای غربی آن زمان، موجب شد آنها به همراه خود #نقاش، #معمار و... هم بیاورند. این رفت و آمدها سبب گردید ایرانیان کم کم با دنیای #مدرن و دستاوردهای آن آشنا شوند.
🔷این مسئله از دوران #قاجار سرعت بیشتری پیدا کرد؛ هر چند که هنرمندان، همچنان سعی میکردند سنت را نیز فراموش نکنند. سپس هنرمندی چون #کمال_الملک، #نقاشی ما را کاملاً به صورت مدرن درآورد. در سرزمینهای دیگر جهان اسلام مانند #ترکیه یا شمال #آفریقا هم تقريباً همین اتفاق افتاده است و بسته به اینکه محافل هنری چه واکنشی داشته اند، این تحولات متفاوت است.
💢در این میانه #مدرنیسم، ایرانیان بسیار موفق عمل کرده اند؛ زیرا ایرانیان یک ویژگی #فرهنگی هنری دارند و آن اینکه همواره بهترین عناصر یک اثر #هنری یا یک تفکر را گرفته و آن را ایرانیزه می کنند و سپس به استفاده از آن مبادرت می ورزند. در هنرهای جدید هم وضع به همین منوال بوده و همچنان هم در حال پیشروی است و نتیجه اش را بعدها خواهیم دید.
📖کتاب #فلسفه_هنر_اسلامی به کوشش #محمد_آسیابانی
#هنر
#هنر_دینی
#هنر_اسلامی
📌@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰هنر متعهد
🔶صحبت از هنری است که در راستای تحلیل و تبیین عمیق و دقیق مسائل روز قدم برداشته و ابزاری مهم و حیاتی در "جهاد تبیین" است.این هنر برخی تصورات رایج در باب «هنرمند آزاد» و «تخیل آزاد» را مورد نقد قرار داده است.
⁉️اما مسئله این است که: هنر و هنرمند، به چه چیزی "متعهد" است؟
#هنر
#تعهد
#شابک
#مشق_آزاد
#هنر_انقلاب
#جهاد_تبیین
#حوزه_هنری
#هنرمند_متعهد
#مقاله_تصویری
#تولد_یک_پروانه
#سید_مرتضی_آوینی
#هنر_انقلاب_اسلامی
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰هنر متعهد 🔶صحبت از هنری است که در راستای تحلیل و تبیین عمیق و دقیق مسائل روز قدم برداشته و ابزاری
هنر متعهد.mp3
1.42M
🎧 صوت کلیپ «هنر متعهد» را بشنوید.
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔷تاریخ، قهرمان های بسیاری در علم، فلسفه، جنگ، سخنوری و... سراغ دارد، ولی بسیاری را بشر از یاد برده و یا اصلا نشناخته است. اما علی(علیه السلام) نه تنها با کشته شدنش نمرد، بلکه زنده تر شد. امام علی(ع) همچون قوانین فطرت است که جاودانه می مانند. او منبع فياض و ناتمامی است که روز به روز بیشتر می شود. علی(ع) و تعداد محدودی از بشر، نه تنها در زمان خود، بلکه برای تمام اعصار، هادی و رهبر بشر هستند. مسلماً ملاک دوستی او جسم نیست چون جسم او اکنون در بین ما نیست.
🔶از نوع دوستی قهرمانان ملی نیست که در همه ملت ها وجود دارد. همچنین نمی توان گفت محبت علی(ع) تنها از راه محبت فضیلت های اخلاقی و انسانی است و حب على، حب انسانیت و کمالات انسانی است. گرچه علی(ع) انسان کامل بود و انسان نیز نمونه های عالی انسانیت را دوست دارد، اما اگر علی (ع) فضایلی مانند حکمت، علم، فداکاری، تواضع، مهربانی، ایثار، عدالت، آزادگی، شجاعت، مروت به دشمن و... را بدون رنگ الهی داشت، مسلماً امروز به این اندازه عاطفه انگیز نبود.
💢تنها برخورداری از کمالات انسانی نمی تواند کسی را این چنین محبوب تاریخ کند. پس سرّ محبوبیت او، معنویت اوست. علی(علیه السلام) از آن نظر محبوب است که پیوند الهی دارد. دل های انسان ها به طور ناخودآگاه در اعماق خویش با حق تعالی پیوستگی دارند و چون علی(ع) را آیت بزرگ حق و مظهر صفات خدا می یابند، به او عشق می ورزند. در حقیقت پشتوانه ی عشق علی، پیوند جان ها با حضرت حق است که برای همیشه در فطرت ها نهاده شده و چون فطرت ها جاودانه است، مهر علی(ع) نیز جاودانی است.
📖کتاب #امیر_مومنان_علی ، دفتر دوازدهم از مجموعه کتاب های چلچراغ حکمت، به قلم #عبدالله_محمدی
#مسئله
#شب_قدر
#انسان_کامل
#امیرالمؤمنین
#پرسش_و_پاسخ
📌@canoon_org