سالاد لبو
مواد لازم:
2 لبوی قرمز متوسط
5 قاشق غذاخوری ماست چکیده
2 قاشق غذاخوری سس مایونز
1 قاشق چایخوری نمک
1.5 قاشق غذاخوری گردو ریز خرد شده
1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
2 حبه سیر رنده شده
1 پیمانه جعفری خرد شده
آماده سازی:
لبوها را پوست بگیرید و آنها را در آب بجوشانید تا بپزند و نرم شوند.
صبر کنید تا خنک شوند.
سپس لبوها را درشت رنده کنید.
آب اضافی آن را بگیرید. آنها را در یک ظرف مناسب ریخته، تمام مواد دیگر را اضافه کرده و مخلوط کنید.
🍲 @bebinobepaz
سیب زمینی های ترد در فر 🥔
4-5 سیب زمینی
3 قاشق غذاخوری آرد ذرت
چند حبه سیر رنده شده
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
نمک ، فلفل ، فلفل قرمز و آویشن، رزماری
آماده سازی:
سیب زمینی ها را پوست کنده و به صورت خلالهای درشت برش می دهیم. در یک ظرف مناسب میریزیم و تمام مواد را اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم. کاغذ روغنی روی سینی فر گذاشته.
آن را در فر 200 درجه که از قبل گرم شده (در قسمت فوقانی .) به مدت 25-30 دقیقه قرار میدهیم.
با ماست و آویشن سرو کنید.
🍲 @bebinibepaz
#رولت_غذایی
#ریلیف_مت
برای تهیه خمیر دکور
۶۰گرم سفیده تخم مرغ خوب بزنید و کنار بزارید ،۶۰گرم کره به دمای محیط رسیده خوب بزنید سپس ۶۰ گرم ارد وکمی نمک و رنگ مورد نظر افزوده با لیسک سفیده هارو به مواد افزوده مخلوط کنید
قالب ریلیف مت من 60 در 40 بوده با روغن مایع چرب کردم و موادرونش ریختم با پالت خوب کشیدم و اضافاتشو برداشتم گذاشتم یخچال تا مواد خمیری اماده کنم
پنج تا تخم مرغ و صد گرم ارد وکمی نمک،پنجاه گرم کره و ۱ق س روغن مایع خوب هم زدم وقتی خوب مخلوط شد ۱/۸ل ابجوش هم اضافه کردم و روی خمیر دکور ریختم و در فر ۱۸۰ بمدت حدود ۱۰تا ۱۵دقیقه(برای فر من ۱۵دقیقه بود)
وقتی پخت رو پارچه پهن کردم وکمی اجازه دادم سرد شه به ارومی قالب ازش جدا کردم(بخاطر وجود کره راحت جدا میشه)
و سطحشو سس مایونز یا خامه بزنید و با مواد میانی دلخواه پر کنید من با ژامبون گوشت و خیارشور و کمی مایونز و نمک وفلفل و ابلیمو مخلوط کردم و بین رولت گذاشتم ،اجازه بدین چند ساعت یا حتی یه شب تا صب بمونه اینطوری برش هاتون بهتر میشه من وقتی نداشتم حدود یه ساعت تو یخچال استراحت دادم..
🍲 @bebinobepaz
ببین و بپز( آشپزی)
#مرغ_پرتقالی 🍲 @bebinobepaz
#مرغ_پرتقالی فوق العاده خوشمزه یعنی محشره😋😋😋
ِ
مرغ هارو با یک قالب کره پنجاه گرمی سرخ کردم. فلفل سیاه و زعفران ساییده شده هم زدم و کنار گذاشتم. بعد یه دونه پیاز هم ریز خرد کردم(یا رنده) و داخل همون کره سرخ کردم . برای خوشرنگ شدن خورش به اندازه یک قاشق مرباخوری رب گوجه هم ریختم و تفت دادم بعد مرغ هارو ریختم و دو یا سه لیوان آب پرتقال🍊 رو روی #مرغ ها ریختم و زیرش رو زیاد کردم تا جوش بیاد. دوباره کمی زعفران و نمک هم زدم. و حرارت رو ملایم کردم تا زمانیکه سس اش غلیظ شد.
نکته: آب پرتقال از له شدن مرغ جلوگیری میکنه. هر چقدر هم بپزه از هم باز نمیشه.
ریختن آلو و رب گوجه هم اختیاریه.
اگه بدون رب و فقط بازعفران درستش کنید رنگش زرد و نارنجی میشه قبلا هم درست کردم.
دوستان موقع آبگیری پرتقال مواظب باشید پوست و هسته پرتقال داخل آبش نشه.
اگه حس کردین غذاتون ترشه میتونید با کمی شکر ملسش کنید.(اختیاری)
یه نکته رو اضافه کنم دوستان چون یه سری گفتن غذاشون تلخ شده میتونید بعد از اب گرفتن پرتقال از صافی ردش کنید که پالپ هاش داخلش نیاد . ولی من صاف نمیکنم و هیچوقت هم غذام تلخ نشده.
با اب پرتقال صنعتی هم میشه🌼🌼🌼
و اینکه شنیدم با پرتقال تامسون تلخ میشه.
راستش من تامسون دوس ندارم هیچوقت نمیخرم و هیچوقت خورشتم تلخ نشده.
🍲 @bebinobepaz
#ماهی
مواد لازم:
ماهی سفید، آزاد یا قزل ۱عدد
پیاز ۱عدد
سیر ۱حبه
گردو خردشده ۴قاشق
سبزی معطر محلی اگه در دسترس نبود(گشنیز،شوید،جعفری و کمی شنبلیله) ۲ ق غذاخوری
زرشک و ناردون
رب انار ، رب گوجه و رب ازگیل و رب نارنج هر کدوم ۱قاشق
آلوچه
نمک، فلفل، ادویه ماهی
ماهی رو پاک کنید و حسابی با آب سرد بشورین و مرینیت کنید (یک پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و به آن کمی آبلیمو، نمک، فلفل، آویشن، تخمگشنیز و زردچوبه اضافه کنید و مواد را خوب باهم مخلوط کنید.
مواد داخل شکم ماهی پیاز، سیر را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید.
سپس سبزی معطر را به آنها اضافه کنید.
حالا گردو خردشده و رب انار و ادویهجات را نیز اضافه کرده و مواد را کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.
کف ظرف فر رو چرب کنید ۲عدد پیاز حلقه کنید و کف فر بچینین.
ماهی را از داخل مواد مرینیت خارج کرده
داخل شکم ماهی را با مواد میانی آمادهشده پرکنید.
حالا شکم ماهی را یا با خلال دندان یا با نخ و سوزن خیلی تمیز بهم وصل کنید.
یه پیاز رو حلقه کنید وماهی را روی پیازها، داخل ظرف قرار دهید، بهصورتیکه ماهی با کف ظرف تماسی نداشته باشد.
یک استکان آب کف ظرف بریزید.
میتوانید مواد مرینت ماهی که آبلیمو دارد را نیز کف ظرف بریزید.
روی ظرف را با فویل بپوشانید و ظرف را به مدت ۴۵دقیقه داخل فر با دمای ۲۰۰درجه قرار دهید.
بعد از ۴۵دقیقه که از پخت ماهی گذشت، فویل را از روی ظرف بردارید و یک ربع بدون فویل بگذارید ماهی پخته شود.
و ۱۰دقیقه گریل را روشن کنید تا رنگ روی ماهی طلایی شود.
ماهی شکم پر شمالی شما آماده است. میتوانید این ماهی خوشمزه و خوش عطر را در کنار سبزی پلو یا چلو ساده سرو کنید.
پ ن :ماهی شکمپر از غذاهایی است که در شمال و جنوب ایران به شیوههای مختلف پخته میشود. این تفاوت به نوع ماهی، سبزی و ادویههایی که به در آن استفاده می شه جنوبی ها از عصاره ی تمبر هندی و شمالی ها از رب انار استفاده می کنن
🍲 @bebinobepaz
#شیرینی سیب
مواد لازم :
۲ عدد تخم مرغ
۱۰۰ گرم شکر
۱۰۰ گرم کره نرم در دمای محیط
۳۵۰ گرم آرد
۱۶ گرم ب ک پ
دو عدد سیب بدون پوست خرد شده
تزیین :
پودر قند + دارچین
طرز تهیه :
اول تخم مرغها را خوب بزنید تا از لختگی در بیان بعد شکر را اضافه کنید و مخلوط کنید تا پفکی و سبک شوند سپس کره را اضافه و خوبمخلوط کنید حالا یک مقدار از آرد را اضافه و با لیسک مخلوط کنید حالا سیب ها را بریزید و مخلوط کنید بقیه آرد را طی دو مرحله اضافه کنید من قسمت آخر را با دست مخلوط کردم. فر را روی ۱۸۰ روشن کنید . داخل سینی فر کاغذ روغنی بزارید و با یک قاشق. بزرگ مواد را بردارید من کمی با دست و خیلی نرم فشار دادم و با فاصله داخل سینی فر بزارید.حرارت روی ۱۷۰ بزارید بمدت ۲۰ دقیقه یا تا زمانیکه روی کلوچه ها کمی رنگ بگیره و از فر خارج کنید و کمی که سرد شد دارچین و پودر قند را الک کنید خب. حالا میتونید بهش رنده پوست پرتقال، کشمش و حتی گردو اضافه کنید. .
🍲 @bebinobepa
#کوفته شیرین
برنج یک پیمانه
گوشت چرخکرده(مخلوط گوسفند و گوساله) ۲۵۰ گرم
پیاز یک عدد (رنده و آبگرفته شده) یک عدد
آرد نخودچی ۱۰۰ گرم
تخم مرغ یک عدد
نعناع خشک (پودر شده) دو قاشق سوپخوری
زردچوبه یک دوم قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
روغن مایع به مقدار نیاز
شیره انگور ۱۵۰ میلی لیتر
سرکه ۵۰ میلی لیتر
دو نیم پیمانه آب در قابلمه میریزیم و میزاریم جوش بیاد و برنج خیس خورده مون رو آبکش میکنیم و زمانی که آب جوش اومد در قابلمه میریزیم و ۲۰ دقیقه زمان میدیم تا آب برنج کامل جمع بشه.
برنج پخته شده، گوشت چرخکرده، پیاز، آرد نخودچی، نعناع خشک، نمک وفلفل را در دستگاه غذاساز ریخته و کاملا مخلوط میکنیم تا مایه یکدستی بدست بیاد.
کف دستمون رو مقداری روغن میزنیم و از مایه آماده شده به اندازه تخم مرغ برمیداریم و به شکل بیضی فرم میدیم. سپس آنها را در قابلمه حاوی روغن داغ فراوان سرخ میکنیم. کوفته هارو با کفگیر سوراخ دار از قابلمه خارج کنید و روی حوله کاغذی بزارید تا روغن اضافیشون گرفته بشه.
شیره انگور، سرکه و یک پیمانه آب رو در قابلمه ای بزارید تا جوش بیاد و بعد کوفته هارو بهش اضافه کنید و برای ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بزارید تا کوفته ها مغزپخت بشن و سس به خورد کوفته ها بره و بعد هم کنار سبزی خوردن و نان سرو کنید و نوش جان. 😚
🍲 @bebinobepaz
يه #آجيل_پلو ي خفن 🥜🍚
#ايده جذاب مخصوص شب #يلدا كه بخورين و كيف كنيد ...🤩
.
البته طبخ اين غذا سليقه ايه و من اين مدلو به عنوان مدل منتخب سحر پز خواستم ثبتش كنم ...👩🏼🍳
🍲 @bebinobepaz