مرکز نشر آثار آیتالله بهجت :
🔶حضرت آیتالله بهجت قدسسره :
به همدیگر نگاه نکنیم، بلکه نگاه به دفتر شرع نماییم و عمل و ترک را مطابق آن نماییم.
📚 فریادگر توحید، ص ۲۲
◀️ سلسله بیانات آیتالله بهجت قدسسره در مورد #قرآن و #اهلبیت علیهمالسلام
🔆 ویژه ماه مبارک #رمضان 🔆
🔸حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
📝 در روایت دارد که: «گاهی مؤمن به همّ و غم مبتلا میشود، چون در جای دیگر روی زمین، مؤمنی به همّ و غم گرفتار شده است». این ارتباط روحی مؤمنان را میرساند.
چنانکه قرآن دافع و رافع بلا و غم است، ذکر فضائل اهلبیت علیهمالسلام نیز چنین است.
@bahjat_ir
#اینگونه_بود ...
کوتاهنوشتهای از سیره و سبک زندگانی آیتالله بهجت قدسسره:
گفتند: «آقا حالش خوب نیست.»
به منزلشان رفتم.
معاینهاش کردم.
کاملاً هوشیار بود.
مرا راحت شناخت، به نام صدایم زد و احوالم را پرسید.
حتی حرفی را که پنج سال پیش به من گفته بود، دوباره یادآور شد.
بااینوجود، محض احتیاط گفتم: «ایشان را به بیمارستان منتقل کنید.»
یک ساعت بعد از بیمارستان تماس گرفتند...
بیدرنگ به بخش مراقبتهای ویژه برده بودندش.
طولی نکشید، گفتند: «آقا از دنیا رفتهاند.»
جا خوردم!
اتفاقی که افتاده بود، با همه اندوختههای علمیام، با همه تجربۀ پزشکیام جور در نمیآمد،
اگر حالش اینقدر بد بود،
چطور حواسش به همه کس و همه جا بود؟!
چطور در چهرهاش اثری از رنجِ درد و وخامتِ بیماری نبود؟!
چقدر راحت و چقدر آسوده!
📚 (این بهشت، آن بهشت، ص٨٩-٩٠؛ بر اساس خاطرۀ پزشک معالج معظمله)
خلاصۀ سخنرانی سرکار خانم لطفیآذر در شهر تهران
4 رمضان 1439
عقل، حافظ انسانیت (قسمت دوم)
هیچیک از موجودات نمیتوانند #انسان را اسیر خود کنند؛ مگر اینکه خود انسان، تسلیم رتبۀ آنها شود. برعکس، آنها همه، تسلیم انسان هستند و اصلاً صورت میپذیرند برای صورت پذیرفتن انسان. به عنوان مثال، دانه، پرتقال میشود و تخممرغ، مرغ تا صورت انسانی را تکمیل کند؛ و کلاً همۀ خوراکیها برای همین ساخته میشوند. یعنی «ابر و باد و مه و خورشید و فلک» همه در کارند تا انسان، صورت جامع الهی را بپذیرد و خاصیت انسانیاش را ظهور دهد.
در شکلگیری مادۀ انسان نیز همین بوده و همۀ مراتب، زمینهساز ایجاد نطفهای بودهاند که صورت انسانی را بپذیرد.
همین است که خداوند میفرماید:
"هُوَ الَّذي خَلَقَ لَكُمْ ما فِي الْأَرْضِ جَميعاً..." [1]
اوست که هرچه را در زمین است، برای شما آفرید؛
"وَ سَخَّرَ لَكُمْ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ جَميعاً مِنْهُ..." [2]
و هرچه را در آسمانها و زمین است، مسخّر شما قرار داد.
با این نگاه چقدر میتوانیم دنیا را زیبا ببینیم و با اشیاء و موجودات، زنده و عاشقانه ارتباط داشته باشیم؛ چقدر میتوانیم از کمالات آنها استفاده کنیم. آنها قبل از اینکه ما امر "...إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَليفَةً..." [3] را خطاب به خود بشنویم، این حقیقت را دریافتهاند و در مسیری قرار گرفتهاند که به این خلیفۀ خدا کمک کنند.
خدا همه چیز را آفرید و همه، خصوصیات خود را گرفتند و در مادهشان ظهور دادند؛ تا درنهایت، مادۀ کاملی تشکیل شد که میتوانست صورت کامل #آدم را بپذیرد؛ صورتی که جامع تمام خصوصیات هستی حتی #اسماء خدا بود. خلیفةالله یعنی این و ما از همین نوع موجودات هستیم. پس چرا اینقدر خود را دستکم گرفتهایم؟!
اکنون نیز همۀ موجودات در جهت ارادۀ خدا حرکت میکنند تا در وجود ما به عالیترین صورت برسند؛ که کمالشان در این است. پس چرا ما اینهمه با موجودات عالم میجنگیم؟ هرچه میکنیم، باید با این نگاه باشد که آنها کمک ما و عامل کمالمان هستند. استفادۀ حلال و طیّب از دنیا نیز همین است.
تا وقتی هنوز نطفۀ انسانی شکل نگرفته و انسان به دنیا نیامده، همۀ هستی در خدمت رشد و کمال او کار میکنند. اما پس از آن یعنی وقتی با نیروی عقلانی به مرحلۀ حیوانیت ناطق میرسد، دورۀ مسئولیت و اختیار او آغاز میشود؛ و مبدأ تمام مشکلات، اینجاست. چرا؟ چون در این دنیا مقام جسمانیت، مقدم بر روحانیت به نظر میآید.
در اصل، مقام روحانیت، تقدم دارد؛ ولی ما جسمانیت را اول میبینیم و تمام قوا و وقت و انرژیمان را برای آن میریزیم. مثل اینکه دانه را بر میوه، مقدم بدانیم و فکر کنیم اصل، دانه است؛ پس برای میوه شدن آن، تلاش نکنیم!
..........
[1] سورۀ بقره، آیۀ 29.
[2] سورۀ جاثیه، آیۀ 13.
[3] سورۀ بقره، آیۀ 30: همانا من در زمین، خلیفهای قرار میدهیم.
ادامه دارد...
#خلاصه
#رمضان1439
#جلسه_سوم
@Lotfiiazar
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
حرف های من و خدا_۱۹.mp3
5.55M
#حرفهای_من_و_خدا ❤
#دلنوشته سحر نوزدهم
✍پشت و پناه محکم من
ستون آهنین من،
و تمام عزت دنیا و آخرت من؛
پیش چشمانم
به سمت مسجدی میرود؛
که قرارگاه ملاقاتِ آخرِ و اولِ او با دلبر است...
@ostad_shojae
❣️خداوند خواست تا انسان، برترین باشد...
#دردانه
قبل از اینکه بچهدار شوم، فکر میکردم میتوانم فرزندم را به همان شخصی تبدیل کنم که خودم میخواهم. اما با نگاه به بچههای اطرافیان میدیدم بسیاری از ویژگیهای آنان ذاتی یا ارثی است و والدین خوب، کسانی هستند که این ویژگیها را در فرزندشان میشناسند و بهترین رفتار را در جهت رشد ویژگیهای خوب و ریشهکن کردن ویژگیهای بد به کار میگیرند.
اما وقتی بچهدار شدم، به نکتۀ دیگری هم پی بردم. خصوصیات فرزند من طوری طراحی شده است که منِ مادر را هم رشد دهد؛ تا از رهگذر برخورد صحیح با فرزند، نقصم از بین رود یا صفت خوبم تقویت شود.
باور این موضوع، به من آرامش بخشید و باعث شد هرگز نگویم: «خوش به حال فلانی که بچهاش آرام است، خوب غذا میخورد، زیباست، چشمهایش رنگی است، پسر (یا دختر) است و...»! بلکه هرچه هم در برخورد با فرزندم خسته و کلافه میشوم، صبور و شکرگزار باشم؛ چون میدانم همه چیز دقیقاً همان جاست که باید باشد.
من کودکم را رشد میدهد؛ او هم مرا بالا میکشد.
💟 👨👩👧👦
#برداشت_آزاد
@Lotffiazar
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
25.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ 🎬
هدیه ی از زبان #امام_حسن_مجتبی
💢معرفیِ یه کاتالیزور،
چه برای نیل به اهداف دنیایی
چه در حرکت به سمت کمال...
🔸ببین و بیاموز..تا زودتر به نتیجه برسی!
@ostad_shojae
هدایت شده از ریحانه
💞 یک عاشقانهی زیبا
⁉ آیا میدانید از چه راههایی میتوانید همسرتان را به شرکت در مراسم شب قدر تشویق کنید؟
❇ از آنجایی که #رشد_معنوی همسران باید یکی از اهداف ازدواج و دغدغهی زوجین نسبت به هم باشد، نباید دربارهی چگونه گذراندن شب قدر همسرمان بیتفاوت باشیم. گاهی خانمها از عدم همراهی شوهرانشان برای شرکت در مراسم شبهای قدر گله میکنند. اما اینکه چگونه و از چه راههایی باید دل همسرمان را به دست بیاوریم و کمک حال او برای بالا رفتن از پلههای معنویت باشیم، خلاقیت و دغدغهمندی ما خانمها را میطلبد:
💭 همان چیزی که هر روز به آن فکر می کنی
با شوهرتان دربارهی آثار و برکاتی صحبت کنید که مورد علاقه اوست. مثلا وضعیت شغلی و مالی معمولا مورد توجه و علاقهی اکثر آقایان است. پس این نکته را برای او یادآوری کنید که میتواند از فرصت استجابت دعا در این شبها حتی برای بهبود اوضاع مالی و اقتصادی و شغلی هم استفاده کرد.
📍 هرجا که او دوست دارد
از بین هیئات و انواع مراسمهای مختلفی که در این سه شب برگزار می شود؛ آن جایی را انتخاب کنید که مورد علاقه و انتخاب اوست. مثلا مراسمی که در منزل بستگان یا دوستان ایشان برگزار می شود. مکانی که به محل زندگیتان نزدیک تر است و لازم نیست که برای رسیدن به آنجا مدت زیادی رانندگی کند و در ترافیک بماند.
⏱ کوتاه؛ مختصر؛ مفید
اگر می خواهید شخصی را به یک برنامهی دینی علاقه مند کنید؛ شاید یکی از شرطهای آن کوتاه بودن مدت مراسم است. پس از بین برنامهها سعی کنید کوتاهترین و مفیدترینِ آن را انتخاب کنید. لازم نیست که در تمام زمان برنامه ریزی شده توسط هیئت آنجا حضور داشته باشید. مهم ترین قسمت این برنامه همان بخش قرآن به سر گرفتن است.
🎯 دوستان؛ شرکای معنوی این راه
دوستان همسرتان را که حضور و همراهی با آنها، او را خوشحال می کند؛ در این راه با خودتان همراه کنید. حضور دوستانی که قبلا با آنها تجربهی تفریحی خانوادگی داشتهاید، می تواند همسرتان را به مراسم علاقهمند کند. سعی کنید برای بعد از مراسم هم یک برنامهی تفریحی کوچک مثل خوردن آبمیوه یا بستنی هم ترتیب دهید و یک خاطرهی خوب از آن شب بسازید.
✅ هر طور راحتی
فراموش نکنید که شما فقط می توانید دعوت کننده به شرکت در مراسم باشید. با وجود انجام همه نکاتی که در بالا ذکر کردیم؛ اگر باز هم نظر همسرتان عوض نشد، نباید تغییری در رفتارتان به وجود بیاید. باید نشان بدهید که به انتخاب او احترام می گذارید. در این شرایط اصرار و پافشاری نه تنها مفید نیست؛ بلکه آثار مخرب و بدی هم به همراه دارد.
🌱 #مهارتهای_زندگی
🌙 @Khamenei_Reyhaneh
هدایت شده از ریحانه
🌸 ١٢ توصيه حضرت آیتالله خامنهای درباره استفاده بهتر از شبهای قدر
🌙 @khamenei_reyhaneh