فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ویدیو|بیانات رهبر معظم انقلاب درباره حل بحران کاهش فرزندآوری
🔹 امروز یکی از مشکلات جامعهی ما مسالهی جوانهاست، مسئلهی اشتغال جوانها، ازدواج جوانها. دختران و پسران جوان فراوان، [امّا] ازدواج دشوار و گاهی ناممکن است.
🔹 خب باید کمک کنند؛ باید افراد در این زمینهها کار کنند، تلاش کنند، باید فرهنگسازی بشود. وقتی با تبلیغات چندجانبه و همهجانبه روی فرزندآوریِ کمتر تبلیغ میشود، میرسیم به وضعیّت فعلی که آدمهای وارد، هشدار میدهند نسبت به بیست سال دیگر، سی سال دیگر، از لحاظ پیر شدن کشور، پیر شدن جامعه. جامعهی پیر نمیتواند به آن قلّهها برسد؛ همهی پیشرفتهای ما تا امروز به برکت حضور جوانها بوده.
🔹 بنده گفتهام که پیرها بلاشک نقش ایفا میکنند، امّا موتور، جوانهایند. اگر این جامعه محروم بماند از یک جمعیّت قابلِ جوان، دشمن بر این جامعه مسلّط خواهد شد. خب این فرهنگ سازی لازم دارد؛ فرهنگسازی دست شما است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست هم اندیشی راهکارهای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
🔹 حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدتقی قادری، استاد حوزه: وقتی ما به آیات حجاب مراجعه میکنیم، قرآن کریم نه تنها اصل حجاب را ضروری میداند، بلکه آیات قرآن کریم، دایره حجاب را که به عفت و تقوا برمیگردد، مشخص میکند؛ در نتیجه ما نمیتوانیم اینها را از هم جدا کنیم.
🔸 سرکار ریحانه حقانی، معاون پژوهش جامعه الزهرا(س): سطوح راهبردی برای الگوی مدیریتی در بحث عفاف و حجاب باید آرمانی و در عین حال واقع گرایانه باشد تا به جامعه و برای مخاطبان عام و خاص عرضه شود؛ بنابراین ما باید برای لایههای متعدد برنامهریزی داشته باشیم.
🔹 سرکار خانم فرزانه حکیم زاده، استاد و پژوهشگر جامعةالزهرا(س): مهمترین کار در عرصه عفاف و حجاب، کار فرهنگی است؛ اصل و ریشه گسترش عفاف و حجاب این است که گفتمان فرهنگی و تبیین صورت بگیرد، اگر این مسئله نباشد، تمام تلاشهای نهادهای دیگر شاید کوتاهمدت جواب دهد، اما طولانیمدت جواب نمیدهد.
🔸 سرکار خانم معصومه ظهیری، استاد حوزه و دانشگاه: ما متأسفانه گفتمان مشترک بین نسلی نداریم، یکی از مشکلات ما در شرایط اجتماعی که نمیتوانیم جامعه را به باور برسانیم، گسست نسلی است. تا به حال میگفتیم گسل نسلی و امروز باید گفت گسست نسلی رخ داده است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29052
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📘 ششمین شماره ماهنامۀ رویش اندیشه با موضوع «حکمرانی و خطمشیگذاری عمومی» منتشر شد
📌 آنچه در این شماره میخوانید:
🔖 پروندههایی با عناوین:
🔹 یکپارچگی خطمشی و ابزارهای آن، آسیبشناسی حکمرانی صندوقهای بازنشستگی، نظارت و کنترل در خطمشی عمومی، تعارض منافع در حکمرانی
🔖 گفتوگو با اساتید و کارشناسان:
🔹 دکتر غلامرضا گودرزی، دکتر سید احمد حبیبنژاد، دکتر سیدمجتبی امامی، دکتر احمد رفیعی، دکتر محمدابراهیم جواهری، دکتر مرتضی جوانعلیآذر، دکتر مهدی موحدی بکنظر، دکتر سید محمدمهدی غمامی، دکتر حسین اصلیپور، دکتر محمدرضا عطاردی، دکتر سیدجعفر حسینی و دکتر فتاح آقازاده.
🔖 یادداشتهای تحلیلی
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ابعاد حقوقی، منطقهای و بین المللی ترور شهید قاسم سلیمانی/ انتقام سخت حق متقابل جمهوری اسلامی است
💢 دکتر عباسعلی کدخدایی در نشست تخصصی مدافعان حقیقی حقوق بشر بررسی کرد؛
🔹 بحث ترور شهید حاج قاسم سلیمانی را از چند جهت میتوان مورد رسیدگی و پیگیری قرار داد، فارغ از اینکه گاهی از اوقات در رسانهها مطالب با دقت لازم مطرح نشود ولی چون دوستان غالباً حقوقدان هستند و در حوزههای حقوقی تخصص دارند، نکات حقوقی را در این زمینه عرض میکنم.
🔹 نباید پاسخ این جنایت به اقدامات حقوقی محدود شود و به فرمایش مقام معظم رهبری باید انتقام سخت گرفته شود و انتقام سخت در جای خودش بعنوان یک حق متقابل برای جمهوری اسلامی ایران و مردم منطقه محفوظ است که هرگاه فرصتش فراهم شود این کار انجام میشود.
🔹 به دلیل اینکه هم محل وقوع جرم در عراق بوده و هم اتباع عراقی در این جنایت به شهادت رسیدند؛ عراق هم ذیصلاح است و میتوان بین عراق و ایران دادگاه مشترک منطقهای تشکیل دهیم.پیشنهاداتی در این خصوص در حال مطالعه است که اگر امکان پذیر بود از این طریق هم اقدامی صورت میگیرد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26667
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 بررسی مسأله دانش بنیان در گفتوگو با دکتر ناصر باقری مقدم، قائممقام بنیاد ملی نخبگان
📚 در تمام عرصههای اقتصادی باید دانشبنیان شویم/ مهمترین مطالبهای که رهبر انقلاب دارند این است که ما نقشه راه راهبرد صنعت دانشبنیان را در کشور طراحی کنیم
📚 مهمترین مطالبهای که رهبر انقلاب دارند این است که ما نقشه راه راهبرد صنعت دانشبنیان را در کشور طراحی کنیم. ایشان اخیراً در دیدار با صنعتگران به این موضوع اشاره کردند. ما نهادههای اصلی توسعه صنعتی دانشبنیان را داریم.
📚 در همه دنیا، صنایع دانشبنیان مبتنی بر نیروی انسانی متخصص است؛ یعنی عمده نهاده موردنیاز این صنایع، سرمایه و تجهیزات بهویژه نیروی انسانی متخصص است. اگر این مهم در کشور ما اتفاق نیفتد، تمامی زحماتی که با کمک نخبگان در توسعه نیروی انسانی کشیدیم و افرادی را در سطح بسیار عالی آموزش دادیم، استعدادهای برتر را شناسایی کردیم، نخبگان را در کشور حمایت کردیم هدر میرود.
📚 با صحبتهایی که رهبر انقلاب داشتند، مهمترین بحثی که جبههگشایی شد این است که ما اقتصاد دانشبنیان را فقط بخش اقتصاد صنایع با فناوری بالا ندانیم؛ یعنی ما در صنایعی مثل خودرو، صنعت، کشاورزی، نفت، گاز، پتروشیمی و در حوزههای مختلف بهدنبال پیادهسازی اقتصاد دانشبنیان باشیم و این بخشها را بهصورت دانشبنیان اداره کنیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27689
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جذب پژوهشگر در حوزه سیاست پژوهی
📚 اندیشکدههاتف با ۴ سال تجربه در حوزه سیاست پژوهی، به منظور مشارکت در پژوهشی ملی در زمینه توسعه فناوریهای بالادستی صنعت نفت اقدام به جذب پژوهشگر میکند.
🔻 متقاضیان میبایست علاقه مند به پژوهش کمی یا کیفی در یکی از حیطههای ذیل باشند؛
🔹 سیاستگذاری علم و فناوری
🔹 مدیریت تکنولوژی
🔹 مدیریت فرایند انتقال و توسعه تکنولوژی
🔹 اقتصاد انرژی
🔸 آشنایی مناسب با زبان انگلیسی برای مطالعه اسناد و مقالات بین المللی، توانایی سرچ برای یافتن اسناد و پژوهشهای مربوطه و آشنایی با نرمافزارهای پایه مایکروسافت آفیس پیش شرطهای لازم برای عضویت در تیم پژوهشی ما هستند.
🔸 داشتن روحیه همکاری، یادگیری و کار تیمیاز لازمههای فعالیت با مجموعههاتف میباشد چرا که روحیه سازمانی اندیشکدههاتف ایجاد فضای باز و در عین حال منظم برای پژوهشگران میباشد.
🔸 تجربه انجام پژوهش در زمینه توسعه فناوریهای بخش انرژی، تدوین استراتژی و نقشه راه شرکتی، چینش سبد اولویتهای توسعه فناوری به روش TOPSIS، مطالعات تطبیقی فناوری، مطالعات همپایی فناورانه (Catch UP) در بخش انرژی مزیت محسوب میشود.
📝 اندیشکدههاتف خود را ملزم به تامین منافع مالی و همچنین نیازهای علمیو ابزار فکری مورد نیاز پژوهشگران خود میداند.
🔹 محل: تهران – چهارراه ولیعصر
🔸 نوع تعامل: پروژهای
📱 آدرس تلگرام: @Amirmvaezi
☎️ تماس: ۰۹۱۴۷۳۶۴۹۸۲
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مدیریت
#جذب_نیرو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 قابلیتهای دانشگاهها در توسعه اقتصاد دانش بنیان استفاده شود
🔰 دکتر سید سروش قاضی نوری، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمیکشور:
📝 رسالت و جهت گیری انجمن مدیریت فناوری و نوآوری برای کمک به قرار گرفتن کشور در مسیر رشد و توسعه اقتصاد دانش بنیان است و به دنبال بکارگیری حداکثری از ابزارها و توانمندیهای انجمن یعنی ایجاد زمینه گفتگو میان اعضا، تقویت پژوهش، مشاوره و ترویج هستیم.
📝 ایجاد چنین تحولی در اقتصاد منوط به شناسایی، توسعه و حفظ قابلیتها و شایستگیهایی است که برای همه عناصر جامعه در همه سطوح اعم از افراد، دانشگاهها و دولت لازم است اما برای شرکتهایی که در لبه فناوری فعالیت دارند، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
📝 با وجود تاکید سنتی بر قابلیتهای نوآورانه، نباید از نظر دور داشت که قابلیتهای عملیاتی شرکتها و دانشگاهها، که به دلیل معضلاتی چون تحریمها و شرایط ناشی از شیوع کرونا دچار فرسودگی شده است، نیز باید مورد توجه قرار بگیرد و مورد بحث و برنامه ریزی قرار بگیرد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انتساب فتوای «عدم جواز اجبار همسر به حجاب» به آیتالله سیستانی، درست نیست
🔻 آیتالله شهیدی در درس خارج فقه عنوان کرد؛
🔹 در وجوب پوشاندن غیر از صورت و کفین تردیدی نیست، بلکه اجبار بر آن توسط ولاه امر، مشروع و اجماع بر وجوب آن است. همانطور که در بحث نهی از منکر کتاب جواهر بهصورت عام مطرح شده، هر منکری در جامعه رخ دهد بر «ولی امر» واجب است که منع از منکر کند، حتی مشهور هم قائلند که بر مکلفین هم واجب است، حتی اگر به حد ضرب برسد.
🔹 اینکه شایع شده طبق نظر آیتالله سیستانی مرد نمیتواند همسرش را به حجاب اجبار کند، درست نیست. اگر این مساله به حد جرح برسد است امرش به ید ولیامر است و شوهر حق ندارد برای منع از حجاب، مرتکب جرح شود. لکن منع عملی از منکر که اکراه عرفی بر حجاب است ولو با تضییع بر زن ولو بر اینکه درب را ببندد و نگذارد بیرون برود، قطعاً جایز است.
🔹 مشهور قائل بر وجوب است، اما مرحوم آیتالله خویی و آیتالله سیستانی قائل هستند دلیلی بر وجوب نداریم، چون امر به معروف در الزام عملی به معروف ظهور ندارد، اما حساب ولی امر جدا است و اصل جواز، اجبار بر واجبات و ترک محرمات به مقدار میسوره است.
🔹 آنها که در بحث حجاب این سخنان را بیان میکنند به ما بگویند که حد یقف این امر آزادی که میگویند کجا است؟ آیا به برداشتن روسری اکتفا میشود یا به امور دیگری نیز میرسد؟
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29092
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ مدرسه مطالعات فقه نظام در نظر دارد در راستای انجام پژوهشهای فقهی و تقریر دروس مرتبط با فقههای معاصر، اقدام به جذب پژوهشگر نماید.
🔻 شرایط:
- اتمام حداقل سطح 2
- سکونت در قم
- حداکثر سن 35 سال
🔻 اولویت ها:
- تأهل
- داشتن سوابق فقهی و پژوهشی مرتبط
🔻مزایا:
- شرایط مالی مناسب و متناسب با توان و سطح کار پژوشگر
- رزومه و سابقه پژوهش
⬅️ لینک ثبت نام: https://b2n.ir/s19470
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#پژوهشگر
#جذب_نیرو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
نظام مسائل بنیادین فضای مجازی.pdf
1.03M
✅ گزارش «نظام مسائل بنیادین فضای مجازی» منتشر شد
📝 در بخشی از گزارش آمده: فضای مجازی تمامی شئون زندگی انسان معاصر را تحت تأثیر قرار داده و متحول کرده است. حیات انسان معاصر با اینترنت، بازیهای کامپیوتری و شبکههای اجتماعی گره خورده است و به یک معنا میتوان گفت که تفکر، ادراک، عمل و روابط انسانی تحت تأثیر عمیق فضای مجازی و فناوریهای نوظهور آن قرار گرفته است. روند روبهرشد فضای مجازی نیز حاکی از گسترش نفوذ آن در آینده دارد. از این رو جای تعجبی ندارد که مسائل بنیادین و فلسفی فراوانی حول فضای مجازی و نسبت آن با انسان و جهان شکل گرفته است.
🔸این گزارش که در گروه مطالعات بنیادین پژوهشگاه فضای مجازی تهیه شده است میتواند راهنمایی برای کسانی باشد که میخواهند تصویر کلی از مهمترین سؤالات بنیادین حول فضای مجازی به دست آورند و قدمهای نخست برای پژوهش حول این مسائل را بردارند.
💢 مواجهه آگاهانه و فعالانه با این مسائل و اتخاذ سیاستها و خطمشیهای مؤثرتر و جامعتر در برابر آنها می تواند موجب کاهش آسیبها و چالشهای این فضا و استفاده حداکثری از فرصتهای آن باشد.
🔺 علاقه مندان میتوانند pdf گزارش را از ابتدای خبر دریافت کنند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فضای_مجازی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 گزارشی از دیدار هیئت رئیسه دانشگاه علامه طباطبائی با مدیر حوزههای علمیه
🔹 آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور: برای نخستین بار در این ۱۶ حوزه دانشی به علوم انسانی اسلامیتوجه ویژه شده و دانشهای سنتی حوزه به علوم انسانی پیوند خورده و این موضوعات به عنوان رشتههای مستقل مثل اقتصاد و علوم سیاسی در قالب حوزه تعریف شده است. ما دنبال موضوع شناسی دقیق مسائل هستیم تا برجستهترین استادان حوزه وارد این قلمرو شده و امتداد فقه را در حوزههای جدید تدریس کنند.
🔸 دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی: اگر زمینه برگزاری دورههای مشترک آموزشی بین دانشگاه و حوزه یا برنامههایی مانند فرصتهای مطالعاتی برای استادان در حوزه فراهم شود زمینه تحول در علوم انسانی به وجود میآید. باید راهکارهایی بیابیم تا اسلامیسازی علوم انسانی تبدیل به گفتمان و برنامه شود.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی، معاون پژوهش حوزه: در حوزه علوم اسلامیصدها کتاب، ۱۲۰ نشریه علمی-پژوهشی، ۸۰ نشریه پژوهشی و صد نشریه واحدهای آموزشی داریم. همچنین ۸۰ رشته تخصصی در زمینه علوم انسانی در حوزه فعال است. ۴۸درصد موضوعات تولید شده در حوزه علوم انسانی است.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین صادق اکبری اقدم، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه: برقراری فرصتهای مطالعاتی مشترک میان نخبگان علمیدو طرف ضرورت دارد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29082
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_و_دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 در سیاست نمیشود خود را محدود به روایات کرد
🔻 حجتالاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی در گفتوگویی مطرح کرد؛
🔹 مسأله حکومتداری، یکی از این دست موضوعات است که فرانصی بوده و شاید روایات در مورد آن چندان زیاد نباشد، اما اهمیت مسأله ما را بر آن نمیدارد که کمبود نصوص یا صراحت برخی روایات را در تشکیل حکومت دینی بهانه نبود آن قرار دهیم.
🔹 در مورد حکومت دینی، فقها و عالمان شیعی برداشتها و تفاسیر گوناگونی ارائه کردهاند. مثلاً حضرت امام خمینی، حکومت اسلامی را نه مرهون پارهای از روایات، بلکه آن را خروجی فلسفه دین و اصل اسلام میدانست. به تعبیر واضحتر، ایشان معتقد بود از بُعد اعتقادی حکومت از آنِ خدا و از آنِ کسی است که خدا برمیگزیند.
🔹 پس در مورد سیاست اسلامی و حکومت دین باید در نظر گرفت که با چه روشی به این مقوله توجه داریم. بسیاری از مسائل سیاسی و حکومتی با درنظر گرفتن ظرف زمانی، جدید و بیسابقه هستند و طبیعی است که در مورد آنها روایت و حدیثی نباشد.
🔹 اما وقتی رویکرد اخباری توسط مرحوم وحید بهبهانی شکست میخورد و اجتهاد جای نصگرایی را میگیرد، شاهد آن هستیم که موضوع ولایت فقیه و حکومت دینی به شکل گسترده در بین علما مطرح میشود. به تعبیری باید گفت رویکرد نصگرا شیعیان را صرفاً در روایات محدود کرده و موجب می شود فهم غلطی از دین داشته باشیم که ما را برای رسیدن به اسلام حداکثری ناکام میگذارد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29096
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 شماره 101 فصلنامه علمی پژوهشی قبسات توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
📝 با مقالاتی از: قاسم پورحسن، حسن لاهوتیان، سید محمد علی دیباجی، یوسف دانشور، قاسم ترخان، حسین عشاقی و ...
1️⃣ نظریۀ توالد علمی جامعۀ دینی
2️⃣بررسی مواجهه اصل آنتروپیک و نظریه چندجهانی با براهین غایت شناختی
3️⃣ معرفت دوگانه از ترابط علم کلام با سایر علوم (با تأکید بر علوم انسانی)
4️⃣ تجانس حق و خلق از منظر فلاسفه و عرفا
5️⃣ بنیادهای هستیشناختی فرهنگ
6️⃣ مبادی عقلی امکان معاد در نگاه متکلمان اسلامی (بررسی و نقد)
7️⃣ ایده نجات در ابن عربی و ارتباط آن با مسئله دیگری
8️⃣ بازنگری اخلاق خانواده، پیششرط حمایت دین از نهاد خانواده در رویارویی با مدرنیسم
💻 سایت: https://b2n.ir/n38778
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشریه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ویدیو | آقای رئیس جمهور! البته اگر بهترین بسته اقتصادی را هم تدوین کنید، نمیتوانید با این تیم اقتصادی اجرایش کنید
🔻 دکتر حسین صمصامی، اقتصاددان و سرپرست اسبق وزارت اقتصاد:
🔹 آقای رئیسی! آقایانی که به شما میگویند پیامدهای شوک حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موقتی است، به شما آدرس غلط میدهند. اگر دیدید تورم در ماه بعد از خرداد ماه کاهشی شد، به معنای مهار تورم حذف ارز ترجیحی نیست!
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نوشتاری از حجتالاسلام حیدر همتی در باب فقه اداره و فقه سرپرستی جامعه
📝 یکی از تحولات مهم در دانش فقه توجه به اداره جامعه و مدیریت تحولات اجتماعی است که در دو سده اخیر توسط برخی از فقها و حکمای مسلمان و برخی از نواندیشان و دغدغهمندان اجتماعی و فضلای حوزوی مطرح شده است.
📝 بخشی از این نظریات در ذیل نظریه ولایتفقیه در فقه و اصول سنتی سامانیافته است اما عمده این اتفاق مهم در درون دانش فقه شکل نگرفت بلکه ریشه در مبانی فلسفی و کلامی و روششناسی برخی از فقها و حکمای پیش رو و همچنین مطالعات اجتماعی طلاب جوان پیش از انقلاب دارد که بعدها به ساخت جریانات فکری پرداختند.
📝 امروزه در حوزههای علمیه و مجامع انقلابی از طرفدارانی برخوردارند. البته بهتدریج اظهارات فلسفی، کلامی و دغدغههای اجتماعی، رنگ و بوی فقهی به خود گرفت و هر جریانی شواهد و مؤیداتی از درون فقه و اصول برای پیشنهادات خود دستوپا کرده و نظم علمی بدان بخشیدهاند.
📝 عموم جریانات مدعی فقه اداره و فقه سرپرستی جامعه در مقام توصیف روبناهای اندیشه و ضرورت موضوع از اشتراکات زیادی برخوردارند و حتی بسیاری از آنها در تجویزهای خود بهصورت موقتی (دوره گذار) در چارچوب الگوی حاکم در جمهوری اسلامی سخن میگویند، لکن اختلاف مبنایی و زیرساختی در این زمینه بسیار و مهم است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28926
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ چهاردهمین شماره دوفصلنامه «پژوهشنامه روانشناسی اسلامی» منتشر شد.
🔻 در این شماره میخوانید:
1️⃣ روانشناسی اسلامی؛ پیرو یا پیشرو؟/ سخن سردبیر.
2️⃣ مرگ بانشاط؛ نگرشی نو به مسئله اضطراب مرگ با تکیه بر آموزههای اسلامی/ مرضیه عبدالکریمی نطنزی، حبیباللّٰه یوسفی.
3️⃣ رابطه بین ارزشهای اخلاقی بر مبنای راهبردهای نظری امام علی در نهجالبلاغه با راهبردهای مقابله با استرس در دختران شهر اصفهان/ محمدباقر کجباف، سیده راضیه طبائیان، فرزانه نوری.
4️⃣ مقایسه اعتماد بینشخصی و احساس مثبت به همسر بر اساس جهتگیری دینی کارمندان متأهل دانشگاه علوم پزشکی کرمان/ محبوبه عسکریپور، مینا محسنی.
5️⃣ عناصر دینی و روانشناختی کارآمد در فرایند پیشگیری از بیماری کرونا/ علیاحمد پناهی.
6️⃣ مقایسه رابطه هدفمندی اسلامی و ویژگیهای شخصیتی با رضایت از زندگی در طلاب و دانشجویان/ محمدحسن حسینی، محمدرضا بنیانی، جواد مرادیدهنوی، عبداللّٰه رحیمی.
7️⃣ نقش ابعاد هوش معنوی در سلامت روان دانشجویان دانشگاه پیام نور لامرد/ مهدی امیری، زهره قائدی.
📝 علاقهمندان میتوانند برای ارسال مقالات پژوهشی خود و دریافت مقالات منتشر شده، از طریق سامانه نشریه به نشانی psychology.riqh.ac.ir اقدام کنند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 گزارشی از دیدار هیئت رئیسه دانشگاه علامه طباطبائی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔹 دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی: علوم انسانی امروزی دانشگاههای ما نه بومیاست و نه مبانی معرفتی مناسبی دارد. تحول به معنای ایستادگی در برابر علم نیست بلکه به غنای علم کمک میکند. یک بخش دشوار تحول در علوم انسانی، اسلامی سازی است ولی دانشگاه علامه طباطبائی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با همکاری نهادهای دیگر میتوانند این بخش را به ثمر بنشانند.
🔹 اسلامی سازی علوم انسانی به صورت یک گفتمان در دانشگاه علامه طباطبائی مطرح است و دیدگاههای منتقدانه هم بیان میشود. اعتقاد راسخ داریم اگر از ظرفیت خود استفاده کنیم و دیدگاههای مختلف مطرح شوند، اهداف این کار محقق میشوند.
🔸 حجتالاسلام دکتر علی محمد حکیمیان، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه: ما نسبت به گذشته به ویژه قبل از انقلاب پیشرفتهای خوبی در زمینه اسلامی کردن علوم انسانی داشته ایم ولی باید به یکدیگر کمک کنیم.
🔸 از سوی دیگر به خاطر کوتاهی جامعه دانشگاهی، مداحی گری جامعه را در دست گرفته است و ما باید تلاش کنیم فرماندگی و فضای امنیتی از جامعه علمیحذف شود. جامعه دانشگاهی و حوزوی از جامعه عقب افتاده است و ما جرأت نداریم که حرفهای خود را بزنیم. برخی نهادهای بالادستی باید فضا را باز کنند تا جامعه دانشگاهی و حوزوی بتوانند کارهایشان را انجام دهند.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29088
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_و_دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ خلق پول، بنگاهداری بانکها و حیلههای ربا؛ خطوط قرمز سه گانه شورای بانکی حوزوی نسبت به طرح قانون بانک مرکزی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین سید حسین میرمعزی مطرح کرد؛
🔹 ما اصرار داریم که در قانون، به جلوگیری از "حیلههای ربا" تصریح شود، ولی کمیسیون اقتصادی این کلمه "حیلههای ربا" را حذف کرد، حیلههای ربا طبق فتوای امام راحل و رهبر معظم انقلاب جایز نیست و متاسفانه بانکها از این طریق به ورطه ربا میافتند.
🔹 طرح قانون بانک مرکزی قبل از این در یک شورایی که توسط مدیر حوزههای علمیه تحت عنوان شورای بانکداری اسلامی تشکیل شده با مشارکت گروه اقتصاد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و نقدهای مفصلی شد که این نقدها را سه بخش کردیم.
🔹 یک بخش نقدهایی که به عنوان خط قرمز است و به هیچ وجه ما عدول از آنها را جایز نمیدانیم و اصرار داریم که این تغییرات در قانون بانک مرکزی انجام شود.
🔹 بخش دیگر اشکالاتی بود که به نظر ما مهم بود ولی به عنوان خط قرمز مطرح نمیشود و پیشنهادات اصلاحی تقنینی که خیلی اصرار بر آنها نداشتیم نیز ارائه شد، یعنی ما هم طرح بانک مرکزی را نقد کردیم و هم پیشنهاد جدید ارائه دادیم.
🔹 استاد بحرینی سه اشکال عمده و مهم(خلق پول، بنگاهداری بانکها و حیلههای ربا) که خط قرمز ما بود، را هم قبول داشت ولی ملاحظاتی داشت و معتقد بود الان نمی شود آنها را در قانون اعمال کرد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29114
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 فراخوان مقاله برای فصلنامه اندیشههای حقوقی انقلاب اسلامی دانشگاه جامع امام حسین علیهالسلام
🔻 با اهداف:
▫️ایجاد زمینه برای ترویج و انتشار پژوهشهای حقوقی با رویکرد حل مسائل انقلاب اسلامی
▪️توسعه، ترویج، نشر و حمایت از دستاوردهای حقوقی انقلاب اسلامی
▫️توسعه بنیادین اندیشههای فقهی و حقوقی مبتنی بر اقتضائات انقلاب اسلامی
▪️توسعه پژوهشهای میانرشتهای در حوزه مسائل حقوقی انقلاب اسلامی
🔰 آماده پذیرش مقالات علمی اساتید، پژوهشگران، طلاب و دانشجویان دانشگاهی و حوزوی در محورهای فقهی و حقوقی ذیل است:
🔹 محورهای فصلنامه:
▫️مطالعات بنیادین حقوق
▪️حقوق کیفری و جرمشناسی
▫️حقوق عمومی و بینالملل
▪️حقوق خصوصی
🔸 شایان ذکر است این نشریه در حال کسب رتبه علمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و بعد از کسب امتیاز علمی، این امتیاز به مقالات چاپ شده تسری پیدا خواهد کرد.
🔻 نحوه ارسال مقالات
🔸ارسال ایمیل به law.journal.ihu.ac.ir
🔸شماره تماس۰۲۱۷۴۱۸۸۶۷۹
🔸ایتا: @am_h_kh
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
گروه حقوق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار میکند:
نشست علمی جامعه خانواده محور
ارائهدهنده: آیتالله سید منذر حکیم
(استاد خارج فقه حوزه علمیه قم و رئیس پژوهشکده الذریة النبویة)
ناقد اول: حجتالاسلاموالمسلمین جناب آقای رضا بزاز بنابی
(معاون قضایی رییس محاکم عمومی و انقلاب و رئیس دادگاه خانواده قم)
ناقد دوم: حجتالاسلاموالمسلمین جناب آقای دکتر حسین بستان
(دانشیار گروه جامعهشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه)
دبیرعلمی: جناب آقای دکتر سعید محجوب
زمان: سه شنبه ۱۱ مرداد، ساعت ۱۸
مکان: قم، خیابان سمیه، خیابان رجایی، پلاک ۷۸
لینک حضور مجازی:
https://skyroom.online/ch/m.faghih64/law
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 بررسی ادله وجوب الزام به حجاب اسلامی بر حاکم و مسؤولان نظام اسلامی از سوی آیتالله سیفی مازندرانی
📚 ادلۀ وجوب الزام به حجاب اسلامی بر حاکم و مسؤولین نظام اسلامی در کتاب و سنت و اجماع، بلکه ضرورت دین خلاصه میشود.
📚 حد و مرز پوشش و حجاب اسلامی، عبارت است از: هر پوششی مثل چادر و مانند آن که تمام مواضع بدن زن – حتی برجستگیهای بدن – را بپوشاند، غیر از وجه و کفّین.
📚 اصل اینکه رسول اکرم(ص) و امیرالمؤمنین(ع) الزام به حجاب اسلامی نمیکردند ثابت نیست. ولی برفرض عدم ثبوت، باید گفت که: ترک فعل از جانب معصوم همانند فعل ایشان محاملی دارد؛ و در مفروض سؤال محاملی وجود دارد، مانند: عدم آمادگی و تحمل الزام به حجاب از جانب عموم زنان؛ لذا خوف بر کیان اسلام وجود داشت.
📚 چون زمان حکومت رسول خدا(ص) و امیرالمؤمنین(ع) اوائل عهد اسلام بوده است؛ و اما سائر امامان معصوم(علیهمالسلام) مبسوط الید نبودهاند و یا اینکه بیحجابی – به گونهی مبتذل و فساد انگیز با انواع آرایش – در آن زمان شایع و رائج نبوده است.
📚 هر دو امر وظیفهی حاکم اسلامی است؛ یعنی هم ایجاد مقدمات و آمادگی عموم جامعه برای ازدواج بهموقع و هم الزام به حجاب اسلامی؛ چرا که امر اول احیاء سنت پیامبر است؛ که فرمود: «النکاح سنتی» و امر دوم مصداق انجام فریضهی امربهمعروف و نهی از منکر و نیز از قبیل اقامهی دین الهی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29127
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 اولین کنفرانس بینالمللی «خانواده و تربیت معنوی» با همکاری مشترک پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مؤسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی «خاتم» ۲۸ مهر ۱۴۰۱ برگزار میشود.
✅ مؤسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی «خاتم» با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و در راستای فراهم آوردن فرصت مناسبی برای گسترش و ترویج نتایج حاصل از پژوهشهای محققان و صاحبنظران حوزه خانواده در سطح بینالملل، اقدام به برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی «خانواده و تربیت معنوی» به پنج زبان فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی آذربایجانی و فرانسه کرده است.
✅ محورهای این همایش را علوم اجتماعی، اخلاق و علوم تربیتی، فقه و حقوق، روانشناسی، مدیریت و اقتصاد، ادیان و مذاهب و رسانه و ارتباطات تشکیل می دهند.
🔔 مهلت ارسال مقاله اولین کنفرانس بینالمللی «خانواده و تربیت معنوی» که تا یکم مردادماه اعلام شده بود تا ۱۰ شهریورماه تمدید شد.
🌐 نشانی دبیرخانه همایش: https://ifstngo.ir/form-fa/ است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#خانواده
#مقاله
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اگر حیلههای ربوی در بانکداری از بین نرود، مشکلات اصلی نیز حل نمیشود
🔻 حجتالاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی، مسئول مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه:
🔹 شورای بانکی حوزوی با تلاش همه فعالان حوزوی و دانشگاهی که دارای دغدغه اقتصاد اسلامی هستند چهار بار جلوی طرح بانکداری مجلس را گرفته است، زیرا این طرحها مشکلات مردم را در ارتباط با بانکها حل نمیکرد.
🔹 ما تعریف خود را بر اساس مبانی اسلامی داریم و بر اساس آن، مدل ارایه دادیم و قانون آن را نیز نوشتیم. ما میگوییم بانک نهادی است که وظیفهاش ارایه خدمات پولی و تجهیز منابع پولی و مالی مردم و تخصیص آن به بخش واقعی اقتصاد است. این تعریف با رباخواری و خلق پول همزاد نیست.
🔹 حتی اگر بانکها از خلق پول و منابع در اختیار نیز بخواهند برای بخش واقعی اقتصاد استفاده کنند و به تولید واقعی بپردازند باز جایز نیست، زیرا بانکها با منابعی که از خلق پول و از طریق مردم تجهیز میکنند باعث تمرکز ثروت و دارایی میشوند و همه چیز را به انحصار خود در میآورند و باعث شکاف درآمدی میشوند.
🔹 سومین خط قرمز، جلوگیری از حیلههای ربا است. در این قانون بحث صوری سازی آمده است، ولی تصریحی روی پرهیز از حیلههای ربوی نکرده اند. اگر حیلههای ربوی در بانکداری از بین نرود، مشکلات اصلی نیز حل نمیشود. این حیلهها بر اساس نظر فقهی مراجع از جمله امام و رهبری حرام قطعی است و باید در قانون به آن تصریح شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29123
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔻 هیئت رئیسه دانشگاه علامه طباطبائی به منظور گفت و گو و تبادل نظر در خصوص تحول در علوم انسانی با آیت الله اراکی دیدار کردند.
🔰 آیت الله محسن اراکی، عضو شورای عالی حوزه علمیه: استخراج و تنظیم پرسش های بنیادی در حوزه علوم انسانی با کمک متخصصان، تاسیس مبانی و پاسخ به پرسش های مطرح شده و گردآوری انتقادی همه فعالیت های علما و دانشمندان این حوزه و رسیدن به یک نظریه واحد، برخی از کارهایی است که کارگروه مدیریت تولید علوم انسانی می تواند انجام دهد.
🔰 دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی: موضوع تحول در علوم انسانی با رویکردها و ابعاد مختلف در دانشگاه علامه طباطبائی تبدیل به گفتمان علمی شده است. این کار سنگین و در درازمدت قابل انجام است به همین دلیل نیاز به همکاری و اظهار نظر استادان دانشگاه و حوزه داریم.
🔰 با توجه به تحولات سال های بعد از انقلاب و تربیت نیروهای متخصص با استفاده از مبانی اسلامی، الان زمان تحول علوم انسانی فرا رسیده است. باید یک مجموعه تخصصی به طرح سوال در حوزه علوم انسانی بپردازد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
##حوزه_و_دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com