✅ خلق پول، بنگاهداری بانکها و حیلههای ربا؛ خطوط قرمز سه گانه شورای بانکی حوزوی نسبت به طرح قانون بانک مرکزی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین سید حسین میرمعزی مطرح کرد؛
🔹 ما اصرار داریم که در قانون، به جلوگیری از "حیلههای ربا" تصریح شود، ولی کمیسیون اقتصادی این کلمه "حیلههای ربا" را حذف کرد، حیلههای ربا طبق فتوای امام راحل و رهبر معظم انقلاب جایز نیست و متاسفانه بانکها از این طریق به ورطه ربا میافتند.
🔹 طرح قانون بانک مرکزی قبل از این در یک شورایی که توسط مدیر حوزههای علمیه تحت عنوان شورای بانکداری اسلامی تشکیل شده با مشارکت گروه اقتصاد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و نقدهای مفصلی شد که این نقدها را سه بخش کردیم.
🔹 یک بخش نقدهایی که به عنوان خط قرمز است و به هیچ وجه ما عدول از آنها را جایز نمیدانیم و اصرار داریم که این تغییرات در قانون بانک مرکزی انجام شود.
🔹 بخش دیگر اشکالاتی بود که به نظر ما مهم بود ولی به عنوان خط قرمز مطرح نمیشود و پیشنهادات اصلاحی تقنینی که خیلی اصرار بر آنها نداشتیم نیز ارائه شد، یعنی ما هم طرح بانک مرکزی را نقد کردیم و هم پیشنهاد جدید ارائه دادیم.
🔹 استاد بحرینی سه اشکال عمده و مهم(خلق پول، بنگاهداری بانکها و حیلههای ربا) که خط قرمز ما بود، را هم قبول داشت ولی ملاحظاتی داشت و معتقد بود الان نمی شود آنها را در قانون اعمال کرد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29114
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 فراخوان مقاله برای فصلنامه اندیشههای حقوقی انقلاب اسلامی دانشگاه جامع امام حسین علیهالسلام
🔻 با اهداف:
▫️ایجاد زمینه برای ترویج و انتشار پژوهشهای حقوقی با رویکرد حل مسائل انقلاب اسلامی
▪️توسعه، ترویج، نشر و حمایت از دستاوردهای حقوقی انقلاب اسلامی
▫️توسعه بنیادین اندیشههای فقهی و حقوقی مبتنی بر اقتضائات انقلاب اسلامی
▪️توسعه پژوهشهای میانرشتهای در حوزه مسائل حقوقی انقلاب اسلامی
🔰 آماده پذیرش مقالات علمی اساتید، پژوهشگران، طلاب و دانشجویان دانشگاهی و حوزوی در محورهای فقهی و حقوقی ذیل است:
🔹 محورهای فصلنامه:
▫️مطالعات بنیادین حقوق
▪️حقوق کیفری و جرمشناسی
▫️حقوق عمومی و بینالملل
▪️حقوق خصوصی
🔸 شایان ذکر است این نشریه در حال کسب رتبه علمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و بعد از کسب امتیاز علمی، این امتیاز به مقالات چاپ شده تسری پیدا خواهد کرد.
🔻 نحوه ارسال مقالات
🔸ارسال ایمیل به law.journal.ihu.ac.ir
🔸شماره تماس۰۲۱۷۴۱۸۸۶۷۹
🔸ایتا: @am_h_kh
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
گروه حقوق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار میکند:
نشست علمی جامعه خانواده محور
ارائهدهنده: آیتالله سید منذر حکیم
(استاد خارج فقه حوزه علمیه قم و رئیس پژوهشکده الذریة النبویة)
ناقد اول: حجتالاسلاموالمسلمین جناب آقای رضا بزاز بنابی
(معاون قضایی رییس محاکم عمومی و انقلاب و رئیس دادگاه خانواده قم)
ناقد دوم: حجتالاسلاموالمسلمین جناب آقای دکتر حسین بستان
(دانشیار گروه جامعهشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه)
دبیرعلمی: جناب آقای دکتر سعید محجوب
زمان: سه شنبه ۱۱ مرداد، ساعت ۱۸
مکان: قم، خیابان سمیه، خیابان رجایی، پلاک ۷۸
لینک حضور مجازی:
https://skyroom.online/ch/m.faghih64/law
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 بررسی ادله وجوب الزام به حجاب اسلامی بر حاکم و مسؤولان نظام اسلامی از سوی آیتالله سیفی مازندرانی
📚 ادلۀ وجوب الزام به حجاب اسلامی بر حاکم و مسؤولین نظام اسلامی در کتاب و سنت و اجماع، بلکه ضرورت دین خلاصه میشود.
📚 حد و مرز پوشش و حجاب اسلامی، عبارت است از: هر پوششی مثل چادر و مانند آن که تمام مواضع بدن زن – حتی برجستگیهای بدن – را بپوشاند، غیر از وجه و کفّین.
📚 اصل اینکه رسول اکرم(ص) و امیرالمؤمنین(ع) الزام به حجاب اسلامی نمیکردند ثابت نیست. ولی برفرض عدم ثبوت، باید گفت که: ترک فعل از جانب معصوم همانند فعل ایشان محاملی دارد؛ و در مفروض سؤال محاملی وجود دارد، مانند: عدم آمادگی و تحمل الزام به حجاب از جانب عموم زنان؛ لذا خوف بر کیان اسلام وجود داشت.
📚 چون زمان حکومت رسول خدا(ص) و امیرالمؤمنین(ع) اوائل عهد اسلام بوده است؛ و اما سائر امامان معصوم(علیهمالسلام) مبسوط الید نبودهاند و یا اینکه بیحجابی – به گونهی مبتذل و فساد انگیز با انواع آرایش – در آن زمان شایع و رائج نبوده است.
📚 هر دو امر وظیفهی حاکم اسلامی است؛ یعنی هم ایجاد مقدمات و آمادگی عموم جامعه برای ازدواج بهموقع و هم الزام به حجاب اسلامی؛ چرا که امر اول احیاء سنت پیامبر است؛ که فرمود: «النکاح سنتی» و امر دوم مصداق انجام فریضهی امربهمعروف و نهی از منکر و نیز از قبیل اقامهی دین الهی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29127
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 اولین کنفرانس بینالمللی «خانواده و تربیت معنوی» با همکاری مشترک پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مؤسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی «خاتم» ۲۸ مهر ۱۴۰۱ برگزار میشود.
✅ مؤسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی «خاتم» با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و در راستای فراهم آوردن فرصت مناسبی برای گسترش و ترویج نتایج حاصل از پژوهشهای محققان و صاحبنظران حوزه خانواده در سطح بینالملل، اقدام به برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی «خانواده و تربیت معنوی» به پنج زبان فارسی، عربی، انگلیسی، ترکی آذربایجانی و فرانسه کرده است.
✅ محورهای این همایش را علوم اجتماعی، اخلاق و علوم تربیتی، فقه و حقوق، روانشناسی، مدیریت و اقتصاد، ادیان و مذاهب و رسانه و ارتباطات تشکیل می دهند.
🔔 مهلت ارسال مقاله اولین کنفرانس بینالمللی «خانواده و تربیت معنوی» که تا یکم مردادماه اعلام شده بود تا ۱۰ شهریورماه تمدید شد.
🌐 نشانی دبیرخانه همایش: https://ifstngo.ir/form-fa/ است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#خانواده
#مقاله
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اگر حیلههای ربوی در بانکداری از بین نرود، مشکلات اصلی نیز حل نمیشود
🔻 حجتالاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی، مسئول مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه:
🔹 شورای بانکی حوزوی با تلاش همه فعالان حوزوی و دانشگاهی که دارای دغدغه اقتصاد اسلامی هستند چهار بار جلوی طرح بانکداری مجلس را گرفته است، زیرا این طرحها مشکلات مردم را در ارتباط با بانکها حل نمیکرد.
🔹 ما تعریف خود را بر اساس مبانی اسلامی داریم و بر اساس آن، مدل ارایه دادیم و قانون آن را نیز نوشتیم. ما میگوییم بانک نهادی است که وظیفهاش ارایه خدمات پولی و تجهیز منابع پولی و مالی مردم و تخصیص آن به بخش واقعی اقتصاد است. این تعریف با رباخواری و خلق پول همزاد نیست.
🔹 حتی اگر بانکها از خلق پول و منابع در اختیار نیز بخواهند برای بخش واقعی اقتصاد استفاده کنند و به تولید واقعی بپردازند باز جایز نیست، زیرا بانکها با منابعی که از خلق پول و از طریق مردم تجهیز میکنند باعث تمرکز ثروت و دارایی میشوند و همه چیز را به انحصار خود در میآورند و باعث شکاف درآمدی میشوند.
🔹 سومین خط قرمز، جلوگیری از حیلههای ربا است. در این قانون بحث صوری سازی آمده است، ولی تصریحی روی پرهیز از حیلههای ربوی نکرده اند. اگر حیلههای ربوی در بانکداری از بین نرود، مشکلات اصلی نیز حل نمیشود. این حیلهها بر اساس نظر فقهی مراجع از جمله امام و رهبری حرام قطعی است و باید در قانون به آن تصریح شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29123
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔻 هیئت رئیسه دانشگاه علامه طباطبائی به منظور گفت و گو و تبادل نظر در خصوص تحول در علوم انسانی با آیت الله اراکی دیدار کردند.
🔰 آیت الله محسن اراکی، عضو شورای عالی حوزه علمیه: استخراج و تنظیم پرسش های بنیادی در حوزه علوم انسانی با کمک متخصصان، تاسیس مبانی و پاسخ به پرسش های مطرح شده و گردآوری انتقادی همه فعالیت های علما و دانشمندان این حوزه و رسیدن به یک نظریه واحد، برخی از کارهایی است که کارگروه مدیریت تولید علوم انسانی می تواند انجام دهد.
🔰 دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی: موضوع تحول در علوم انسانی با رویکردها و ابعاد مختلف در دانشگاه علامه طباطبائی تبدیل به گفتمان علمی شده است. این کار سنگین و در درازمدت قابل انجام است به همین دلیل نیاز به همکاری و اظهار نظر استادان دانشگاه و حوزه داریم.
🔰 با توجه به تحولات سال های بعد از انقلاب و تربیت نیروهای متخصص با استفاده از مبانی اسلامی، الان زمان تحول علوم انسانی فرا رسیده است. باید یک مجموعه تخصصی به طرح سوال در حوزه علوم انسانی بپردازد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
##حوزه_و_دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان جذب هیئت علمی
🔰 «پژوهشکده زن و خانواده» وابسته به مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برای تکمیل کادر علمی مورد نیاز خود اقدام به جذب هیئت علمی مینماید.
🔺️ اطلاعات بیشتر:
https://wfrc.ac.ir/fa
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جذب_نیرو
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 فراخوان چهارمین جشنواره ملی «کتاب سال سبک زندگی»
✅ محور ویژه: سبک زندگی، آئینها و مناسک
🔻 محورها؛
🔸سبک زندگی، مبانی و مفاهیم
🔹سبک زندگی و هویت ایرانی و اسلامی
🔸سبک زندگی، خانواده، جنسیت
🔹سبک زندگی و زندگی شهری
🔸سبک زندگی، رسانه و فضای مجازی
🔹سبک زندگی، تولید و مصرف فرهنگی
🔸سبک زندگی، آموزش و سلامت
🔹سبک زندگی، الگوها و اسوهها
📆 مهلت ارسال آثار: ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱
📝 اعلام نتایج داوری: ۳۰ دیماه ۱۴۰۱
📆اختتامیه جشنواره: بهمنماه ۱۴۰۱
💻 اطلاعات بیشتر: https://b2n.ir/e10773
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سبک_زندگی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ 30 آذرماه؛ آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره ملی کتاب سال سبک زندگی
🔻 دکتر محمدرضا قائمینیک، رئیس کمیته علمی جشنواره ملی کتاب سال سبک زندگی خبر داد؛
📝 فراخوان چهارمین مرحله جشنواره ملی کتاب سال سبک زندگی تا 30 آذر ماه ادامه دارد و اختتامیه جشنواره بهمن امسال برگزار خواهد شد.
📝 محورها باید نسبتی با حوزههایی که کتابها در آنها منتشر شده، داشته باشد، به همین جهت تلاش شد با رصد از کتابهای منتشر شده از سال 97، محورها، تجمیع و تنظیم شود.
📝 در این محورها آثار توسط بیش از 100 داور از اساتید اعضای هیئت علمی پژوهشگاهها و دانشگاههای کشور برای داوری ارسال خواهد شد.
📝 آثار شناسایی شده از سال 97 حدود 180 اثر میباشد و چون کار تخصصی است، به هر داور یک اثر برای داوری ارسال خواهد شد. جشنواره امسال معطوف به کتاب است و تنها در محور ویژه پایاننامهها و رسالهها قابل پذیرش خواهد بود.
📝 شرایط شرکت در جشنواره، انتشار کتاب بین سالهای 97 تا 1401، عدم ارسال کتاب در دورههای گذشته جشنواره، امکان ارسال رسالههای سطح چهار حوزوی و دکترای دانشگاه در محور ویژه جشنواره، تکمیل فرم مربوطه در سایت جشنواره، ارسال سه نسخه اثر به دبیرخانه جشنواره خواهد بود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29071
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سبک_زندگی
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 روانشناس و مشاوران حوزوی بهترینها هستند
🔰 رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در دیدار با آیتالله اعرافی:
🔹 با پیج هایی مواجه شدیم که برخی افراد با فالوور بالا در فضای مجازی فعالیت میکنند و خود را مشاور و روانشناس معرفی میکنند، پیگیریهایی انجام دادیم و متوجه شدیم که این افراد پروانه فعالیت ندارد، بلکه فقط از افسار گسیختگی این فضا استفاده کردهاند و حرفهای مردمپسند را بیان کرده و سو استفادههای عاطفی، فرهنگی، سیاسی و ... کردهاند.
🔹 طرحی به مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی داده شده است که اعطای مجوز مشاوره به رویکرد دینی و اسلامی به صورت مستقل به حوزه علمیه واگذار شود.
🔹 کمیسیون روانشناسی و مشاوره اسلامی را در سازمان نظام روانشناسی تشکیل دادیم که جلسات متعددی برگزار شد. هدف این کمیسیون مطالبات و انتظارات حوزه علمیه، ساماندهی فارغ التحصیلان روانشناسی اسلامی و بومی سازی رشته روانشناسی است.
🔹 ۴۲ هزار روانشناس عضو در سازمان نظام روانشناسی وجود دارد و ۳۰۰ هزار دانشجو نیز در رشته روانشناسی مشغول تحصیل هستند که اگر ساماندهی شوند. میتواند تبدیل به یک فرصت برای نظام شوند.
🔹 کسانی که در حوزه درس خواندند از نظر شخصیتی بهترینهای ما هستند. برای حل موضوع اعطای مجوز به این افرادی آزمون علمی و حرفهای گذاشتیم تا متقاضیان در این آزمون شرکت کنند و در صورتی که حد نصاب نمره را کسب کردند پروانه صادر میشود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29146
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
♨️ اولین نشست توزیع نامتوازن جمعیت در پهنه سرزمین (ازدحام بی رویه در کلان شهرها و مناطق خاص)
🎯 سلسله نشست های علمی «آسیب شناسی و پیشنهاد برای برنامه های پنج ساله توسعه»
باحضور:
👤 دکتر وحید زمانی
👤 دکتر مهدی کلهر
👤 دکتر شیرین اسلامی
👤 مهندس امیر محمد لطفی
👤مهندس فخرالسادات قادری آل هاشم
👤مهندس ثریا سادات سمیعی نژاد
👤 دبیر: دکتر حمیدرضا آرامی
⏰ زمان: پنج شنبه ۱۳ مرداد، ساعت 16
🏢 مکان: قم، خیابان سمیه، خیابان رجایی، پلاک ۷۸
🖥 لینک مجازی:
https://skyroom.online/ch/m.faghih64/tolid
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین
🔰 رضا موسایی، دبیر دفتر مطالعات راهبردی رونق تولید دانشگاه امام صادق(ع)؛
🔹 در سالهای پس از انقلاب اسلامی، سیاستهای علمی و فناوری از اولویتهای تصمیمگیران بوده است و بهخصوص در سالیان اخیر همواره در اسناد و سیاستهای کلان بر رشد علمی و توسعه فناوری تاکید شده است. همچنین نهادهای مختلفی نیز جهت سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرای برنامهها ایجاد شده است.
🔹 در نتیجه جمهوری اسلامی ایران شاهد پیشرفت قابلتوجهی در زمینه رشد علمی، آموزش عالی و پژوهش بوده است. بااینوجود، بسیاری از اهداف تعیین شده در چشمانداز و برنامههای توسعه محقق نشده است، این موضوع در زمینه تحقیق و توسعه، رشد تولید و صادرات محصولات با فناوری بالا نمود بیشتری دارد.
🔹 ایران نیازمند افزایش بهرهوری، بهروزرسانی صنایع و تقویت ظرفیت نوآوری است تا بتواند در زنجیرههای ارزش جهانی نقش ایفا کرده و صنایع بومی و سنتی را تقویت کند. سهم کالاهای صنعتی با تکنولوژی متوسط و بالا در ارزشافزوده صنعت در سالهای اخیر تغییرات اندکی را تجربه کرده است که نشان میدهد رشد علمی کشور منجر به افزایش سهم صادرات کالاهای با فناوری متوسط و بالا نشده است.
🔹 این موضوع نقش اساسی در قابلیت رقابتپذیری شرکتهای ایرانی در بازار داخلی یا بازارهای صادراتی ایجاد میکند و لازم است نهادهای مربوطه به نقش نوآوری و فناوری بهعنوان ایجاد زمینههای رقابتی توجه نمایند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28027
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 شماره 22 از دوفصلنامه علمی ترویجی اسلام و پژوهش های مدیریتی منتشر شد
1️⃣ بررسی تطبیقی مدیریت سنتی و اسلامی؛ با تأكید بر نامه حضرت امیرالمؤمنین (ع) به مالک اشتر / نرجس شرفی، هادی حاجی دنیادیده (ص7)
2️⃣ کاربست نظریه دادهبنیاد در اکتشاف الگوی توانمندسازی از منابع دینی / محمد علوی، محمدتقی نوروزی فرانی، امیرحمزه مهرابی (ص25)
3️⃣ بنیانهای زندگی کاری در سازمان، با رویکرد اسلامی / محسن منطقی (ص45)
4️⃣ وضعیت رهبری اخلاقی در مدیران آموزش و پرورش (مطالعه موردی شهر قم) / ساجده احمدی، سیفالله فضلالهی قمشی (ص61)
5️⃣ ابعاد تربیت شناختی، گرایشی و رفتاری در مكتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با رویکرد جهادی و جهانشمول / محمدرضا زرگران خوزانی، مهدی شریفپور شوشتری (ص73)
6️⃣ کاربست شبکه عصبی در پیشبینی رضایت شغلی کارکنان براساس ابعاد سهگانه دینداری از دیدگاه نهجالبلاغه (مورد مطالعه: کارکنان دانشگاه شهید صدوقی یزد) / مونا اسماعیلزاده، مهناز توکلی بنیزی ص (89)
💻 سایت: Eshop.iki.ac.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مدیریت
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔷گزارشی از دیدار رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) با معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
❇️معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از مسئولین این دانشگاه درخواست کرد بر اساس طرح تحول آموزش در دانشگاهها، دانشگاه باقرالعلوم(ع) را به عنوان دانشگاه نمونه و الگو در کشور مطرح کنند.
❇️ دکتر قاسم عمو عابدینی، معاون آموزشی وزارت علوم: وزارت علوم به دنبال تأسیس دانشگاههای حکمت بنیان است.با توجه به اینکه دانشگاه باقرالعلوم(ع) از پایگاه قوی حوزوی برخوردار است. همچنین ورود این دانشگاه به عرصههای جدید علوم انسانی میتواند به عنوان یک الگوی قابل عرضه در عرصه ملی به ویژه عرصه بینالمللی به ایفای نقش پرداخته و به عنوان الگوی موفق یک دانشگاه حکمت بنیان معرفی گردد.
❇️ دانشگاه باقرالعلوم(ع) باید به صورت جدی در عرصههای نوپدید دانش از جمله هوش مصنوعی و ارتباط آن با مباحث انسانشناسی، مکانیک کوانتوم، علوم زیستی، آیندهپژوهی و آینده انسان، ارتباطات میان رشتهای High tech، علوم اجتماعی، مباحث نوپدید ژنتیک و مبانی فلسفی ورود کند. درهای دانشگاه را به روی متخصصین، دانشجویان و اساتید برجسته سراسر دنیا بگشاید تا بتواند با ورود مسئله محور به چالشهای نوپدید بشری، به ایفای نقش راهبردی و راهبری اثرگذار بپردازد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 شماره 22 از دوفصلنامه علمی ترویجی اسلام و پژوهش های مدیریتی منتشر شد
1️⃣ بررسی تطبیقی مدیریت سنتی و اسلامی؛ با تأكید بر نامه حضرت امیرالمؤمنین (ع) به مالک اشتر / نرجس شرفی، هادی حاجی دنیادیده (ص7)
2️⃣ کاربست نظریه دادهبنیاد در اکتشاف الگوی توانمندسازی از منابع دینی / محمد علوی، محمدتقی نوروزی فرانی، امیرحمزه مهرابی (ص25)
3️⃣ بنیانهای زندگی کاری در سازمان، با رویکرد اسلامی / محسن منطقی (ص45)
4️⃣ وضعیت رهبری اخلاقی در مدیران آموزش و پرورش (مطالعه موردی شهر قم) / ساجده احمدی، سیفالله فضلالهی قمشی (ص61)
5️⃣ ابعاد تربیت شناختی، گرایشی و رفتاری در مكتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با رویکرد جهادی و جهانشمول / محمدرضا زرگران خوزانی، مهدی شریفپور شوشتری (ص73)
6️⃣ کاربست شبکه عصبی در پیشبینی رضایت شغلی کارکنان براساس ابعاد سهگانه دینداری از دیدگاه نهجالبلاغه (مورد مطالعه: کارکنان دانشگاه شهید صدوقی یزد) / مونا اسماعیلزاده، مهناز توکلی بنیزی ص (89)
💻 سایت: Eshop.iki.ac.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مدیریت
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢❇️امروز لبیک گفتن به امام حسین (ع) یعنی اصلاح قانون بر اساس موازین اسلامی
🎬 | درخواست مسئول مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه از نمایندگان مجلس
حجت الاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی مسئول مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه در نشست خبری که در خبرگزاری حوزه برگزار شد، به طرح بانکداری اسلامی که در حال بررسی در مجلس شورای اسلامی است پرداخت.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#بانکداری_اسلامی
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 زیستبنیانی دانشبنیانها و زیست تمدنی
🔰 دکتر محمود مهام در یادداشتی مطرح کرد؛
📚 حفظ تنوع زیستی انسانی و بازخوانی انتقادی الگوهای حفاظت از تنوع زیستی(طبیعی و انسانی) در گرو توانایی علوم اجتماعی و انسانی در پیوندشناسی با حوزههای فنی مهندسی و علوم پزشکی و دامپزشکی است تا حکمرانی و حکمروایی که در حیطه علوم اجتماعی و انسانی تعریف میشوند، بتوانند از عهده وظایف پژوهشی(بند اول بیانیه گام دوم انقلاب) خود به درستی برآیند.
📚 بدین منظور ظرفیت پژوهشی و سامانه های همکاری های علمی و فناروانهای فراتر از آنچه تا کنون در حوزههای طبیعی و انسانی تعریف شدهاند، میبایستی ایجاد شوند. این ظرفیت سازی با عبور از سامانههای کنونی و با بازسازی آنها و ایجاد سامانه های جدید امکانپذیر خواهد شد تا زیست تمدنی بار دیگر دست یافتنی شود. شاید شروع از سطح زیستی بیولوژی و محدود به تحقیقات سلولی و مولکولی باشد، هم چنانکه تا کنون موفقیت های بزرگی در گام اول انقلاب بدست آمده است.
📚 امّا تداوم موفقیتهای دانشبنیان در گام دوم انقلاب نیازمند کسب توانایی در شناسایی ارتباطات با دیگر سطوح زیستی و ارتقاء آن به سطح اکولوژیک، بوم شناسی و زیست بومشناسی است. بنابراین، میتوان پرسید فعالیتهای «علم و پژوهش»(بند اول بیانیه گام دوم انقلاب) در قالب دانشبنیان، برای پیوندشناسیِ دانشی-نهادی-سیاستی میان حوزههای طبیعی و انسانی در این دوره جدید چگونه بازآرایی می شوند؟
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27752
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 شماره 22 از دوفصلنامه علمی ترویجی اسلام و پژوهش های مدیریتی منتشر شد
1️⃣ بررسی تطبیقی مدیریت سنتی و اسلامی؛ با تأكید بر نامه حضرت امیرالمؤمنین (ع) به مالک اشتر / نرجس شرفی، هادی حاجی دنیادیده (ص7)
2️⃣ کاربست نظریه دادهبنیاد در اکتشاف الگوی توانمندسازی از منابع دینی / محمد علوی، محمدتقی نوروزی فرانی، امیرحمزه مهرابی (ص25)
3️⃣ بنیانهای زندگی کاری در سازمان، با رویکرد اسلامی / محسن منطقی (ص45)
4️⃣ وضعیت رهبری اخلاقی در مدیران آموزش و پرورش (مطالعه موردی شهر قم) / ساجده احمدی، سیفالله فضلالهی قمشی (ص61)
5️⃣ ابعاد تربیت شناختی، گرایشی و رفتاری در مكتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با رویکرد جهادی و جهانشمول / محمدرضا زرگران خوزانی، مهدی شریفپور شوشتری (ص73)
6️⃣ کاربست شبکه عصبی در پیشبینی رضایت شغلی کارکنان براساس ابعاد سهگانه دینداری از دیدگاه نهجالبلاغه (مورد مطالعه: کارکنان دانشگاه شهید صدوقی یزد) / مونا اسماعیلزاده، مهناز توکلی بنیزی ص (89)
💻 سایت: Eshop.iki.ac.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مدیریت
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از مدرسه تخصصی فقه نظام از درس خارج «مکتب و نظام قضایی اسلام» آیتالله هادوی
🔹 بر اساس مقدمات نظریه اندیشه مدون، در هر حوزه مخصوصا مباحث قضایی با یک سیستمی مواجه میشویم که مشتمل بر فلسفه، فلسفه قضایی اسلام، اخلاق، اخلاق قضایی اسلامی (ناظر به تکوین) مکتب، مکتب قضایی اسلام، نظام و نظام قضایی اسلام (ناظر به تشریع) هستند.
🔹 اهداف مکتب قضایی اسلام چیست؟ خداوند برای چه هدفی قضا را در جامعه اسلامی قرار داد؟ یکی از شئون معصوم علیه السلام، قضاوت است. این شأن برای فقیه جامعه الشرایط در زمان غیبت نیز ثابت است. هدف قضاوت در درون جامعه اسلامی، عدالت و نسبت به خارج از جامعه اسلامی، عرضه چهره عدالت گرای اسلامی میباشد. پذیرش این نکات لوازم زیادی را به همراه دارد.
🔹 همانگونه که در مباحث مکتب اقتصادی بیان شد، همه مکاتب اقتصادی به دنبال عدالت هستند و هر یک تفسیر متفاوتی از عدالت مطرح کرده است. تفسیر اسلام از عدالت اقتصادی این است که اولا تفاوتها و طبقات در جامعه وجود دارد دوما فاصله طبقات باید کنترل گردد. عدالت قضایی در اسلام به دو عنصر بستگی دارد نخست امنیت و دوم عدالت ثبوتی و اثباتی دستگاه قضا؛ یعنی زمانی که شخص از بیرون به دستگاه قضا نگاه میکند، احساس کند که به عدالت نزدیک تر است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29040
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان برگزار میکند:
♦️ همایش بینالمللی مادران فاطمی، تربیت حسینی، تمدن نوین اسلامی
همراه با گرامیداشت شهیده فاطمه نیک
♦️دو محور پژوهشی و فرهنگی با دو رویکرد حجاب و عفاف و جمعیت
🔻 محورهای همایش:
1️⃣ شاخصه های تربیت نسل تمدن ساز حسینی
2️⃣ اصول و روش های تربیت دینی نسل تمدن ساز حسینی
3️⃣ الگوهای فاطمی و تربیت نسل تمدن ساز حسینی
4️⃣ راهکارهای تکریم نسل تمدن ساز حسینی
5️⃣ مادران فاطمی: چالش ها و راهبردهای تربیت نسل حسینی
6️⃣ آثار تکریم مادران فاطمی بر تحقق تمدن نوین اسلامی
7️⃣ نقش حجاب و عفاف مادر فاطمی در تربیت نسل تمدن ساز
8️⃣ تحولات جمعیت و نسل تمدن ساز حسینی
🔰 قالبهای آثار پژوهشی همایش:
مقاله، کتاب، پایان نامه، طرح پژوهشی
🔰 قالبهای آثار فرهنگی همایش
1️⃣ هنرهای تصویری: فیلم کوتاه، نماهنگ، کلیپ، مستند، انیمیسن،موشن گرافیک، استوری، پادکست.
2️⃣ تجسمی: عکس، نقاشی، پوستر، کاریکاتور.
3️⃣ موسیقی
4️⃣ ادبیات: شعر کلاسیک، سپید، داستان کوتاه.
5️⃣رسانه: گزارشهای خبری، ویدیوئی و متنی، عکسهای خبری.
6️⃣ طرح فرهنگی
📅 مهلت ارسال آثار؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۱.
📅 زمان برگزاری همایش؛ ۹ آذر ۱۴۰۱.
🔰 ارسال آثار از طریق:
⬅️ سایت http://www.borkahzanan.ir
⬅️ فضای مجازی به شماره: ۰۹۹۰۶۴۹۲۶۳۰
⬅️ ارسال به آدرس: هرمزگان، بندرعباس، خیابان آیتالله غفاری، کوچه غفاری ۱۵، طبقه اول، مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان به کد پستی ۷۹۱۴۹۹۱۸۸۶۹.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#بندر_عباس
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی وضعیت جمعیتی کشور در گفتوگو با صالح قاسمی، دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت
🔹 ما نسلهای آینده را نسلهای مرفه اما تنها میدانیم. نگرانی از آتیه کشور و نسلهای آینده نگرانی خوب و منطقی است اما نگرانی بلاوجهی است چراکه نسلهای آینده از این منظر مشکلی نخواهند داشت.
🔹 سالخوردگی جمعیت یکی از پدیدههایی است که تقریباً همه ساختارهای کشور را دچار چالش خواهد کرد. همه ساختارهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، خانوادگی، سیاسی، امنیتی و… . البته بیشترین اثر سالخوردگی جمعیت بر روی ساختارهای اقتصادی خواهد بود.
🔹 ما امروز در سال حدود ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تولد داریم که دائماً هم در حال کاهش است. اما نهایتاً به عدد بیش از ۲ میلیون تولد سالانه سالهای دهه ۶۰ نخواهد رسید.
🔹 اتفاقاً وجود جمعیت جوان یعنی وجود تقاضا و وجود تقاضا یعنی چرخه عرضه و تولید بیشتر که موجب تحرک اقتصادی و پویایی اقتصادی بیشتر برای کشور میشود. این نکتهای است که ۷ نفر از دانشمندان نوبلیست اقتصاد هم به صراحت به آن اشاره کردهاند.
🔹 در حال حاضر نسبت پشتیبانی در بیمهها به ویژه در تأمین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی در کشور ما حدود ۴ است. یعنی ما به مرز حداقل رسیدهایم. بنابراین امروز تأمین اجتماعی یکی از بدهکارترین نهادها به دولت است. ما در آینده نزدیک به جایی میرسیم که احتمالاً صندوقهای بازنشستگی و سازمان تأمین اجتماعی در معرض ریسک جدی ورشکستگی و انهدام قرار بگیرند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29154
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ویدیو | با امضا و اجرای برجام هیچ اتفاقی در اقتصاد ما رخ نخواهد داد
🔻 دکتر علی اکبر عرب مازار، اقتصاددان و معاون وزیر اسبق اقتصاد:
🔹 فرض کنید همین الان برجام امضا شود، حتی سفارت آمریکا هم در ایران باز شود، باور کنید هیچ اتفاقی برای اقتصاد ما نخواهد افتاد.
🔹 آقایان میگویند مشکل اصلی این است که تحریم هستيم و دنیا با ما کار نمیکند، مگر ترکیه تحریم است؟ مگر با اسرائیل رابطه ندارد؟ مگر مردم در آن کشور لخت رفت و آمد نمیکنند، پس چرا تورمش ۸۰ درصد است؟!
🔹 مشکل تحریم نیست، برنامه ریزی برای اقتصاد نداریم.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢پانزدهمین جلسه شورای راهبری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با حضور محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
✅ دکتر محمدجواد دهقانی رئیس مؤسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری :یکی از ماموریتهای مؤسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری، شناسایی و نمایهسازی نشریات معتبر علمی در سطح ایران و کشورهای اسلامی است.
✅ گفتنی است در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای مقیمی حاجی معاون محترم پژوهش حوزه های علمیه بهعنوان عضو شورای راهبری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام شرکت و مباحث زیربنایی در رابطه با ثبت همایش های علمی، مجلات و مقالات حوزوی در ISC مطرح نمودند.
🌐 مشروح خبر: http://ihkn.ir/?p=29190
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نوشتاری از حجتالاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی در مورد وضعیت کنونی اقتصاد کشور و تدابیر دولت سیزدهم در این زمینه
💢 انتظار بر آن بود که تیم اقتصادی دولت در سند تحول برای ریشهکننمودن این معضل، علل اصلی و ریلهای فقرزا را شناسایی و با از بین بردن آنها، فقر مطلق را ریشهکن نماید. اما متاسفانه همان راهکارهای ارایه شده در دولتهای گذشته در این سند آمده است.
💢 بستههای کمکمعیشتی، توسعه یارانهها و اموری از این قبیل، هرچند لازم است، هرگز باعث ریشهکننمودن فقر مطلق نمیشوند؛ برعکس تا زمانیکه این قبیل اقدامات در جامعه وجود داشته باشد، دلیل وجود فقر مطلق است. اگر این قبیل اقدامات در جامعه نهادینه گردند، دلیل آن است که مسئولین ناخواسته در مسیر نهادینهشدن فقر مطلق قرار گرفتهاند نه ریشهکنی آن.
💢 مانع اصلی رفع فقر و سایر مشکلات اقتصادی ایران چیست؟ عدم درک و تبیین صحیح الگوی اقتصاد مقاومتی مانع اصلی است. مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، پس از بیان مشکلات اقتصادی کشور، تنها راهحل برونرفت از آنها را عمل به الگوی اقتصاد مقاومتی اعلام کردند.
💢 تبیین صحیح از الگوی اقتصاد مقاومتی براساس تفسیر رهبری و عملیاتی کردن آن، مشکلات اقتصادی کشور را برطرف میکند و فقر مطلق و نسبی را ریشهکن مینماید. متاسفانه تنظیمکنندگان سند تحول، یا الگوی اقتصاد مقاومتی را قبول نداشته یا درک روشنی از آن براساس تفسیر رهبری ندارند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27635
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com