🟠ضرر یبوست در دوران یائسگی:
🔸یبوست برای این افراد بسیار مضر است. بدن انسان ورودی و خروجی دارد.
🔸ورودیهای بدن عمدتاً خوردنیها و نوشیدنیها هستند. خروجیهای بدن نیز ادرار، مدفوع، عادت ماهیانه، عرق و … است.
🔸در افراد یائسه یکی از مهمترین خروجیهای بدن (عادت ماهانه) از بین رفته است و پاکسازی ماهیانه انجام نمیشود. در نتیجه این افراد باید سایر خروجیها را تقویت کنند و در صورت مشکل در هر خروجی باید به سرعت آن را رفع کرد. به همین دلیل در صورت ایجاد یبوست باید حتماً مداوا شود.
🔸بنابراین باید استفراغات بدن (مانند ادرار، مدفوع، عرق، عادت ماهانه و...) و دفعیات بدن تقویت شوند.
#یائسگی
#یبوست
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸هیچ وقت قرصایی که
💕حال آدمو خوب میکنن
🌸جای خوبایی که
💕دل آدمو قرص می کنن رو
🌸نمی گیرن...
💕تقدیم به خوبایی که
🌸وجودشون گرمابخش زندگیست
💕عزیزان آدینه زیبـاتون بخیر
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
⚪️خواص و مصلح کشک در طب سنتی
✨مزاج: درجهی دوم سرد و خشک است.
✨خواص: برای افراد مبتلا به سوءمزاج صفرا مفید است. بریان آن در دفع اسهالهای مزمن کارساز است.
⚠️مضر سرد مزاجان و سوءمزاجهای سرد و بلغم است.
✅مصلح کشک: گل قند و جوارش آمله است.
👈🏻جوارش آمله جزء داروهای مفید گوارش است.
📚منبع: تدریس استاد علی یوسفی، دوره مقدماتی علم شریف طب، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#کشک
#خواص_کشک
#مصلح_کشک
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔰تنظیم سبک زندگی با مزاج در یائسگی:
🍃سبک زندگی افراد یائسه بایستی با مزاجشان هماهنگ شود. چنانچه این افراد مزاج سرد دارند، در مصرف سردیجات نباید زیادهروی کنند.
🍃در صورت پایین بودن سطح انرژی و متابولیسم در این افراد، باید از مواد غذایی مقوی مانند بادام، حریره بادام، انجیر و … استفاده کنند.
🍃در افراد با مزاج گرم، میزان گُرگرفتگی بیشتر است و حالت تب کردگی پیدا میکنند. این افراد باید مصرف گرمیجات (تندی، فلفل، ادویه و…) را کاهش دهند.
🍃به طور کلی غذا باید طبق مزاج تنظیم شود. ورزش به طور مؤکد به این افراد توصیه میشود؛ چرا که ورزش با باز کردن منافذ پوستی و تعریق، کمک زیادی به دفع حرارت زائد میکند.
#یائسگی
#مزاج
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🤍خواص و مصلح دوغ در طب سنتی
🥛مزاج: درجهی دوم سرد و تر است و تری آن غالب است.
🥛بهترین نوع آن دوغی است که از ماست تازه درست شده باشد.
🥛در رفع حرارت خون و سوءمزاج گرم و خشک کارساز است و در این افراد موجب کاهش التهاب معده و کبد میشود.
🥛در تمام افراد دارای سوءمزاج سرد و تر و بلغم دوغ ممنوع است یا حتما با مصلح آن استفاده شود. مخصوصا دوغ کهنه که سردی و تری بیشتری دارد و خصوصا در صاحبان گوارشهای سرد، سرد و تر، بلغم.
✅مصلح دوغ: کاکوتی، نعناع، آویشن و زنیان است.
📚منبع: تدریس استاد علی یوسفی، دوره مقدماتی علم شریف طب، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#دوغ
#خواص_دوغ
#مصلح_دوغ
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ســــلام
🌿صبح زیبای شنبه بخير
❤️اول هـفته تون بی نظیر
🌿عشق و زیبایی طبیعت
❤️گوارای وجودتون بـاد
🌿گذر ثانیـه های
❤️عمرتون توام با آرامش
🌿خیر و برکت و مهربانی
❤️روزتـون قـشنگ
🌿دلتون شـاد شـاد
❤️عاقبتتون بـخیر
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍞انواع مختلف نان در طب سنتی
👈🏻نانها بر اساس میزان گرفتن سبوس گندم به چندین نوع تقسیم میشوند:
🌼نان سمیذ: نانی است که آرد آن از گندم نرم شسته و پوست کنده تهیه شده است.
🌼نان حواری: نانی است تهیه شده از آردی که در گرفتن سبوس آن زیادهروی شده است.
🌼نان خشکار: نانی است که آرد آن از گندم نشسته و سبوسدار تهیه شود.
🔆نان سمیذ و حواری جزو نانهای دیر هضم و دیر دفع هستند و سبب نفخ شکم، تولید گاز، انسداد مجاری کبدی و سنگ کلیه میشوند. بنابراین افرادی که مستعد نفخ، یبوست، گرفتگیهای مجاری صفراوی، سنگینی طحال، سنگ کلیه و مثانه هستند باید از این دو نوع نان پرهیز کنند.
✅مصلح این نانها انیسون، رازیانه و شکر است.
📚منبع:
مخزن الادویه حکیم عقیلی خراسانی
#نان
#نان_سبوسدار
#انواع_نان
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟠خواص و مصلح نان جو در طب سنتی
🔸طبیعت جو سرد و خشک است؛ لذا نان جو به علت سردی تولید نفخ و باد میکند.
🔸نان جو مناسب گرم مزاجان است و برای سرد مزاجان و افرادی که سودا در مزاج دارند و همچنین افرادی که نفخ شکم دارند، مضر است.
✅مصلح نان جو برای این افراد در صورت مصرف، عسل، خرما، دنبه، آبگوشت و غذاهای پرادویه است تا از درد مفاصل و قولنج روده در امان باشند.
📚منبع:
محمد بن زکریای رازی، منافع الاغذیه و مضارها
#نان_جو
#عسل
#درد_مفاصل
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صبح بوی زندگی
بوی دوست داشتن
وبوی عشق ومهربانی می دهد
الهـی
زندگیتون مثل صبح
پرازعطرخوش باشد.
صبحتون بخیر
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍲ترید یا شرید:
👈🏻ترید یا تیلیت (نانی که در آب غذاهایی مثل آبگوشت خیسانده میشود)
🔆در بعضی از خوراکی های مایع موجب نفخ شدید و ضعف معده میشود.
🔆مناسب گرم مزاجان است و مضر سرد مزاجان.
#انواع_نان
#تیلیت_کردن
#نفخ_معده
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔴مصلحات نان برنج در طب سنتی
♦️نان برنج نسبت به نان گندم دیر هضم و دیر دفع است. به همین علت باید همراه با یکی از مصلحات: نمک، چربی بسیار، شیر و یا سیر مصرف شود تا موجب قولنج روده نشود.
📚منبع:
محمدبن زکریای رازی، بهداشت غذایی (منافع الاغذیه و مضارها)
#نان_برنج
#قولنج_روده
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺زیباتریڹ گل ها همیشه ….
🌸مختصِ بهترینهاست
🌺زندگیتون مثل گلها
🌸زیبا و خوش آب و رنگ
🌺و هر جایی که هستین
🌸دعا ميڪنم
🌺خـدا پناهتان باشد
🌸صبح بخیر
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🔥فواید نان تنوری در طب سنتی:
🔸هضم سریعی دارد و زود دفع میشود.
🔸کمتر تولید نفخ و گرفتگیهای مجاری میکند.
🔸از نانی که روی ساج و یا درون فر پخته شود و یا از نان کماج سریعتر هضم میشود.
#نان_تنوری
#زود_هضم
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🍛خورش مُطَنجِن، غذای لذیذ زمستانی:
🌼در اصل مُطجِن به معنی در تابه پخته شده است. یکی از خورشهای لذیذ، پرخاصیت و مناسب فصل زمستان که در منابع طب سنتی ایران از آن یاد شده است و جزو غذاهای محبوب ساکنان استانهای شمالی ایران است که در هر منطقه به گویش خاص همان منطقه تلفظ میشود و نامی دارد از قبیل شیرین خورش، آلو قیسی خورش و مطنجن.
#غذای_زمستانی
#خورش_مطنجن
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟢مواد لازم خورش مطنجن:
🍃گوشت گوسفند یا مرغ محلی
🍃مغز گردوی تازه شکسته شده
🍃آلو
🍃پیاز سرخ کرده
🍃شکر
🔴طرز تهیه خورش مطنجن:
🌹گوشت را پخته، پیاز سرخ کرده، آلو و کمی شکر و مغز گردوهای خورد شده را با هم تفت داده و به گوشت اضافه کنید.
🌹بگذارید تا خورش جا بیفتد و به غلظت برسد. به این خورش میتوانید کمی زعفران دمکرده اضافه کنید تا خوش آب و رنگ شود.
🌹همچنین در کنار آلو، قیسی هم میتوان اضافه کرد و کمی آب لیموترش تازه در پایان طبخ در صورت تمایل طعم دلپذیرتری را به شما خواهد داد. همچنین میتوانید در انتها کمی کشمش سرخکرده هم به خورش اضافه کنید.
📚منبع:
تدریس دکتر علی یوسفی دوره مقدماتی مبانی طب، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
و
خوراکهای بومی محلی ایران استان گیلان
#خورش_مطنجن
#تهیه_خورش_مطنجن
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨روزتــــون شــــاد و بــــیــــنــــظــــیــــر
✨لــــحــــظــــه هاتــــون مــــثــــل گــــلــــها
✨بــــاطــــراااااوت و پــــر از
✨عــــطــــر خــــوش زنــــدگــــیــــ
✨خــــنــــده هاتــــون همــــیــــشــــگــــیــــ
✨شــــادیــــهاتــــون مــــانــــدگــــار
✨زنــــدگــــیــــتــــون پــــر از خــــیــــرو بــــرڪــت
✨ ســــرشــــار از شــــادے و آرامــــش
✨لــــحــــظــــه هاتــــون بــــے نــــظــــیــــر
✨و حــــال دلــــتــــون خــــوبــــِ خــــوبــــ...
✨روزتــــون زیــــبـــــا و در پــــنـــــاه خـــــدا
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•