🟢تدابیر مزاج و سوءمزاج سرد و خشک و سودا
🍀از رفتارهای منجر به افزایش سردی و خشکی خصوصا سردی و غذاهای مولد سودا مثل ترشیها پرهیز نسبی داشته باشند و در صورت استفاده حتما با مصلحات مصرف کنند.
🍀نسبت به سلامت خود مراقبت بیشتری داشته باشند.
🍀در سرد مزاجها و خصوصا مزاجهای سرد و خشک سیستم ایمنی بدن ضعیفتر است و فرآیند هضم و جذب هم ضعیف است. بنابراین این افراد باید برای تقویت سیستم ایمنی بدن به اصول ۶گانهی حفظ سلامتی یا همان ستهی ضروریه اهمیت بیشتری بدهند.
📝توصیههای مهم:
✔️همواره از پرخوری و برهم خوری پرهیز کنند.
✔️از بیخوابی و پرخوابی پرهیز کنند.
✔️از غم و غصه، استرس، نگرانی، تنهایی، درگیری و مشغلههای ذهنی پرهیز کنند.
✔️شربتهای مفرح مثل گلاب، بیدمشک، آب سیب و آب هویج مصرف کنند.
✔️سفرهای مفید و مفرح به همراه خانواده و دوستان بروند.
✔️مدام مراقب خشکی پوست و بینی باشند و در صورت لزوم از روغنمالی بهره ببرند.
✔️ورزش ملایم در برنامه داشته باشند.
📚منبع: تدریس دکتر علی یوسفی دوره مزاج کاربردی، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#مزاج_سرد_و_خشک #سودا #سیستم_ایمنی_ضعیف #بیخوابی #استرس #نگرانی #مشغله_ذهنی #خشکی_پوست #روغن_مالی #تفریح
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
چهارشنبه تون قشنگ و شاد
دستهاتون پرگل🌸
شادیاتون پاینده
زندگیتون عاشقانه🌸
و خنده ارزانی چشماتون🌸
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🟡توصیههای کاربردی برای مزاج و سوءمزاج گرم و خشک و صفرا
🌼استفادهی هرچه بیشتر از هوای خنک
در فصول گرم و حمام با آب ولرم رو به خنک داشته باشید.
🌼مصرف مایعات، آب و شربتها را مخصوصا در فصل گرم و سن گرم (تا ۴۰ سالگی) منظم داشته باشید.
🌼از بیخوابی و دیرخوابی پرهیز کنید.
🌼در فصل گرم در طول روز یک ساعت استراحت بعد از ناهار برایشان مفید است.
🌼از ورزشهای سنگین و شدید خصوصا در فصل گرم و سن گرم پرهیز کنند.
🌼چرب کردن بینی با روغن بادام شیرین، بنفشه یا گل سرخ
🌼پرهیز از نوشیدن قهوه، کافئین، چای سیاه، دمنوشها و ادویهها
🌼پرهیز از مشاجره و مجادله
🌼خورش بامیه، خورش کدو، خورش اسفناج و کاهو سکنجبین برایشان مفید است.
📚منبع: تدریس دکتر علی یوسفی دوره مزاج کاربردی، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#مزاج_گرم_و_خشک #صفرا #بیخوابی #ورزشهای_سنگین
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟣اسطوخودوس در طب سنتی
👈🏻اسطوخودوس (حافظ الارواح) و جاروی مغز است.
💜مزاج: درجهی دوم گرم و خشک است.
💜خواص: حل کننده و تحلیل برنده، لطیف کننده، باز کننده گرفتگیهای عروقی، مقوی مغز، مقوی بدن، مقوی قلب، مقوی اعضای داخلی بدن، پاک کننده و مانع عفونت اخلاط(دم، بلغم، صفرا، سودا) است.
💜پاک کنندهی سودای مغز
در افرادی دارای غلبه سودا: ۸۴ گرم اسطوخودوس + ۲۸ گرم گشنیز خشک + ۲۱ گرم مرزنجوش + هلیلهی کابلی + کندر + مصطکی از هر کدام ۱۲ گرم آسیاب و هر شب استفاده شود. داخل دهان ریخته و با یک فنجان آب میل شود.
💜در افرادی که دارای بیخوابی شبانه هستند، اگر با مصرف دمکردهی برگ اسطوخودوس قبل از خواب، بیخوابی برطرف شود، دلیل بیخوابی آن غلبهی سودا بر مغز است.
💜در خیلی از سردردها هم شربت اسطوخودوس مفید است که در داروخانههای سلامت موجود است. شب هنگام خواب یک قاشق غذاخوری از این شربت را داخل یک لیوان آب گرم برای سردردهای سرد و یا با عرق گل گاوزبان در سردردهای ناشی از سودا مخلوط کرده و میل شود.
💜به عنوان منظج و مسهل بلغم و سودا هر ۸ ساعت ۳ قاشق غذاخوری + یک لیوان آب گرم میل شود.
⚠️اسطوخودوس مضر صفرا مزاجان و موجب تشنگی و دلپیچه و اندوه در گرم مزاجان میشود و مصلح آن سکنجبین است.
مضر شش است و مصلح آن کتیرا و صمغ عربی است.
📚منبع: تدریس ارزشمند استاد علی یوسفی. اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم.
#اسطوخودوس #تقویت_قلب #تقویت_مغز #جاروی_مغز #پاک_کننده_سودای_مغز #بیخوابی #سردرد
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
📝باید و نبایدهای رفتاری در مزاج سرد و تر و بلغم در انتخاب همسر، زندگی مشترک و تربیت فرزند
قسمت دوم...
🔵افراد دارای مزاج یا سوء مزاج سرد و تر و یا بلغم:
🌀احساساتشان را بروز نمیدهند.
🌀آرام هستند و آرامش دارند؛ پس توقع نداشته باشید شما را غافلگیر و سورپرایز کنند.
🌀هیجان زده نمیشوند.
🌀معمولا مطیع و تابع هستند.
🌀نیاز به حمایت و دلگرمی دارند؛ چون اغلب جنبههای منفی مسائل را میبینند و همیشه نیاز به یادآوری جنبههای مثبت دارند.
🌀این افراد برای پیشرفت و رسیدن به هدف مشوق میخواهند.
🌀بهتر است دوستانی با مزاج گرم و خشک داشته باشند؛ چون میتوانند اینها را به حرکت وادار کنند.
🌀زودرنج هستند و سریع گریه میکنند. با اینها همراهی کنید.
📚منبع: تدریس دکتر علی یوسفی دوره مزاج کاربردی، اندیشکده سبک زندگی و خانواده صدای حکیم
#مزاج_سرد_و_تر #بلغم #بروز_احساسات #آرامش #غافلگیری #منفی_نگری #مثبت_نگری #مطیع_بودن
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟢آشنایی کنگر فرنگی یا آرتیشو
🎋نام علمی آن cynara Scolymus است.
این گیاه بومی ناحیهی مدیترانه است و از تیره کاسنیان میباشد. یک ساله یا چند ساله دارد و ارتفاع آن حدود یک متر است.
🎋قابل کشت و به لحاظ کارآفرینی در کشور ما میتواند موفق باشد. برگهای آن مثل کاهو، تیغدار و خاردار است و سطح زیرین برگها پرز دارد و کمی سفید است.
🎋در انتهای ساقه یک میوهای به شکل کاج یا سیب فلسدار وجود دارد. فاصلهی بین بوتهها برای کاشت باید حدود یک متر باشد.
در قرن ۱۵ تا ۱۶ خوراکی بوده و اثرات دارویی این گیاه حدودا قرن ۲۰ کشت شده است.
🎋بخشهای مورد استفادهی گیاه:
برگها، غنچهها و گل گیاه، در وسط میوهی آن چیزی وجود دارد که به قلب آرتیشو معروف است که قابل استفاده است.
#کنگر_فرنگی #آشنایی_با_کنگر_فرنگی #بخشهای_مورد_استفاده_کنگر_فرنگی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🥘نحوهی پخت کنگر فرنگی
🔸ابتدا با چاقوی تیزی پوست ساقه را برداشته و یک قسمت از برگهای بیرونی میوه را هم برداشته تا به برگهای داخلی برسیم و یک بویی از این گیاه را استشمام کنیم. سر آن را هم برش زده و داخل قابلمه میگذاریم و به ازای هر عدد کنگر فرنگی، آب لیمو سنگی تازه را داخل قابلمه ریخته و خود لیمو را هم داخل قابلمه بگذارید و چهل تا چهل و پنج دقیقه ملایم بپزد تا به حالت نرم و پخته درآید.
🔸بعد از پخته شدن، مرکز آن را با قاشق در آورده، هر کدام از برگها را هم جدا کرده و محل گوشتی آن را در آورده و این دو قسمت را با روغن زیتون و نمک طعمدار و به عنوان میانوعده میل کنید.
🔸مزاج: درجهی دوم گرمی و خشکی است.
در گرم مزاجان مولد سوداست و ممکن است از آن آسیب ببینند؛ پس بهتر است آن را با کمی روغن حیوانی و سرکه میل کنند.
📚منبع: تدریس ارزشمند استاد علی یوسفی دوره متوسطه، اندیشکده خانواده و سبک زندگی صدای حکیم
#کنگر_فرنگی #نحوهی_پخت_کنگر_فرنگی #روغن_حیوانی #سرکه
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim