فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام
صبحتون بخیر و شادی
براتون روزے پراز نشاط
شادے وخوشبختے آرزو میکنم
صبحتون بخیر
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🟠مربای میوهی آقطی
🔸مواد لازم:
✨میوه آقطی ۵۰۰ گرم
✨عسل یک کیلو
🔸طرز تهیه:
عسل را در مقداری آب ریخته و به قدری حرارت دهید تا به قوام آید. سپس میوه آقطی تازه دم گرفته را همراه با کمی آب داخل شربتی که درست کردهاید، بریزید و خوب هم بزنید تا میوه آقطی پخته شود و به قوام آید.
📚منبع: تغذیه در طب ایرانی اسلامی
#مربای_میوه_آقطی #میوه_آقطی #عسل_یک_کیلو
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🥩ماءاللحم (عصارهی گوشت)
👈🏻ماءاللحم عرقی است که از گوشتها گرفته میشود که بهترین گوشت هم گوشت بره است.
🍀طرز تهیه:
گوشت را از استخوان و چربی جدا کرده، تکه کرده و خوب بپزید؛ به حدی که کاملا له شده و آب غلیظ گردد. سپس عرق آن را بکشید و اگر بخواهید اثر تقویت کنندگی آن بیشتر شود، مقدار مناسبی از به یا سیب و ادویه معطر اضافه کنید.
به دلیل اینکه تقطیر در منزل ممکن نیست، توصیه میشود گوشت را ریز ریز کرده و همراه چند تکه به یا سیب، یک تکه چوب دارچین و چند عدد هل کوبیده و یا چند پر زعفران در شیشهای ریخته و در آن را محکم ببندید. سپس شیشه را در ظرف پر از آبی گذاشته و بگذارید چند ساعت بجوشد. سپس در شیشه را باز کرده و عصاره را از محتویات جدا کنید و بگذارید چند ساعت بجوشد. سپس در شیشه را باز کرده و عصاره را از محتویات جدا کرده و بگذارید چند جوش بزند. سپس عصاره به تنهایی میل شود.
⭕️یک ساعت قبل و یک ساعت بعد از مصرف عصاره چیزی میل نشود.
✅خواص:
لطیف و مقوی، برطرف کنندهی ضعف و زیاد کنندهی خون و شیر و منی
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#ماءاللحم #عصاره_گوشت #گوشت_بره #به #سیب #ادویه_معطر #تقطیر #چوب_دارچین #هل #زعفران #لطیف #مقوی #برطرف_کننده_ضعف #زیاد_کننده_خون #زیاد_کننده_شیر #زیاد_کننده_منی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🟡روغن پسته
💛یکی از خواص روغن پسته، جلوگیری از چروک شدن پوست و همچنین حفظ شادابی و نرم شدن پوست است.
💛همچنین برای افزایش حافظه و افزایش اشتها در سنین مختلف روغن پسته تاثیرگذار است.
💛قلب را تقویت میکند.
💛خوشبوکننده دهان است.
💛این روغن در عطرسازی مصرف فراوان دارد.
💛چکاندن چند قطره روغن پسته در بینی برای تقویت حافظه و دفع سموم مؤثر است.
💛مانع شکستگی ناخن میشود و گوشتهای زائد کنار ناخن را از بین میبرد.
#روغن_پسته #جلوگیری_از_چروک_شدن_پوست #حفظ_شادابی_پوست #نرم_شدن_پوست #افزایش_حافظه #افزایش_اشتها #تقویت_قلب #خوشبو_کننده_دهان #عطرسازی #تقویت_حافظه #دفع_سموم #شکستگی_ناخن #گوشتهای_زائد_کنار_ناخن
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الهی امروز تون
پراز برکت
خوشحالی
آرامش
سعادت
موفقیت
اوقات
خوبی
داشته باشید 💐🍃
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🥀عمه جان ول کن من از اصغر که بهتر نیستم
🕯عمه با قاسم مگر اصلا برادر نیستم؟
🥀سن و سالم را نبین، از قد و قامت هم نپرس
🕯پهلوانم من، مگر از نسل حیدر نیستم؟
🥀هی فقط امروز چسبیدی به من از صبح زود
🕯دستهایم را رها کن من که دختر نیستم
🥀تو به فکر بچهها، زنها، به فکر خیمه باش
🕯من بزرگم، لااقل کمتر ز اصغر نیستم
🥀ناله هل من معین دارد کبابم میکند
🕯من مگر عمه ز سربازان لشکر نیستم؟
🥀گیرم این مردم همه دشمن، کسی هم نشوند
🕯مه جان دارد صدایم میکند، کر نیستم
🥀یک عمو مانده برایم در تمام زندگی
🕯دیگر اصلا فکر دست و بازو و سر نیستم
🥀دارد آنجا عمه جان هی نیزه بالا میرود
🕯حیف عمه، قتلگه من پیش مادر نیستم
🥀آسمان دارد صدایم میکند این الحبیب؟!
🕯من اگر بالم نسوزد که کبوتر نیستم
🔸خواص عاشورایی:
فرزندان حضرت زینب سلام الله علیها
⭕️جانفشانی و شهادت دو پسر حضرت زینب (سلام الله علیها )
🔻حضرت زینب (سلام الله علیها ) دو پسر به نامهای عون و محمد داشت . پدر آن دو عبدالله بن جعفرطیار بود. محمد پس از نبردی شجاعانه توسط عامر بن نهشل تمیمی و عون پس از کشتن تعدادی از دشمنان توسط عبدالله بن قطبه طائی به شهادت رسیدند.
🔺امام حسین علیه السلام پیکرهای خونآلود آنان را به خیمهها آورد ، ولی حضرت زینب (سلام الله علیها ) به احترام برادرشان اباعبدالله الحسین علیه السلام حاضر نشدند بر سر پیکر فرزندانشان حاضر شوند.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#چهارم_محرم
#خواص_عاشورایی
#بصیرت
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
⚡️شقاق یا ترک سینه
🔅سینهها را زیاد شستشو ندهید.
🔅یک ماه قبل از زایمان سینهها را با روغن زیتون چرب کنید.
🔅هنگام شیر دادن کل هاله سینه داخل دهان نوزاد باشد.
🔅ده دقیقه قبل از شیردهی سینه را با آب گرم ماساژ دهید.
🔅مزاج خشک مادر با خوردن غذاهای تر رفع شود.
🔅شستن با آب و صابون ممنوع.
🔅لعابها: بهدانه، اسفرزه به شیر مادر مالیده شود.
🔅اگر شقاق رفع نشد، مالیدن کره یا روغن گاوی یا ترکیب زیتون و عسل و در نهایت اگر خیلی اذیت هستید، پماد هیدرودرم، کامودرما، ماموگل استفاده شود.
📚منبع: تدریس ارزشمند استاد علی یوسفی دوره متوسطه، اندیشکده خانواده و سبک زندگی صدای حکیم
#شقاق_سینه #ترک_سینه #روغن_زیتون #شیردهی #لعابها #بهدانه #اسفرزه #روغن_گاوی #زیتون #عسل #پماد_هیدرودرم #کامودرما #ماموگل
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
♨️یکی دیگر از عوارض بعد از زایمان و زمان شیردهی، ماستیت احتقانی است که به دلیل پر شدن سینهها از شیر اتفاق میافتد.
✅برای رفع، ماساژ و گرم کردن سینه با روغن گل سرخ، ماساژ سینه زیر آب گرم و تخلیه سینه با شیر کش یا شیر دادن.
💢اگر تب مادر بالای ۳۷/۵ در هفته چهارم اتفاق افتاد، تخلیه کامل سینه و ضماد (آرد جو + شنبلیله + خطمی + بذر کتان + بابونه) را به نسبت مساوی پودر و روی سینه ضماد کنید. از دمنوش خطمی برای ضد التهاب استفاده کنید.
📚منبع: تدریس ارزشمند استاد علی یوسفی دوره متوسطه، اندیشکده خانواده و سبک زندگی صدای حکیم
#زایمان #شیردهی #ماستیت_احتقانی #ماساژ_سینه #گرم_کردن_سینه #روغن_گل_سرخ #آرد_جو #شنبلیله #خطمی #بذر_کتان #بابونه #ضد_التهاب
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
♨️عوارض بعد از زایمان
🩸خونریزی شدید
🚫ممنوعات دوران خونریزی:
جمع کنندهها یا قابضها تا چند هفته ممنوع.
استفاده از محرکات خونریزی مثل ادویهها، استفاده از زعفران در روزهای اول جهت دفع مواد باقیمانده در رحم اشکالی ندارد، چه به صورت دمکرده چه به صورت کاچی.
✅غذاهای مقوی در هضم و خونریزی مثل عصاره گوشت
🥩گوشت خرد کرده را داخل شیشه گذاشته و درب آن را بسته و داخل قابلمه آب در حال جوش گذاشته و تا شش الی هفت ساعت ملایم بپزد. سپس بیرون آورده و فشار داده و عصاره آن را مصرف کنید.
✅استفاده از خرما با صبحانه سه عدد، حلوای خرما، استفاده از زرده عسلی تخممرغ.
🚫در هفته اول میوهها ممنوع
✅بادام به هر شکل ممکن استفاده شود. مویز و انجیر نیز استفاده شوند.
📚منبع: تدریس ارزشمند استاد علی یوسفی، اندیشکده خانواده و سبک زندگی صدای حکیم
#زایمان #عوارض_بعد_از_زایمان #خونریزی_شدید #ممنوعات_دوران_خونریزی #قابضها #جمع_کنندهها #محرکات_خونریزی #ادویهها #زعفران #کاچی #غذاهای_مقوی_در_هضم #عصاره_گوشت #خرما #حلوای_خرما #زرده_عسلی_تخممرغ #میوه #بادام #مویز #انجیر
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
صبح آمده با عشق بزن لبخندی🌸🍃
تا در به غم و غرورِ شب بر بندی
با عشق بپا خیز خوشت باشد روز🌸🍂
ای آنکه چو گل به روی ما میخندی
سلام روزتون بخیر 🌸🍃
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🏴چه وقاری چه شکوهی
🕯اومده قاسم رجز خوان
🏴چه جلال و جبروتی
🕯مجتبی اومد به میدان
🏴لرزه افتاده به جون لشگر دشمن
🕯به فدای غرش این شیر تهمتن
🏴مثل حیدر کراری
🕯وقتی که علم برداری
🏴تو وقت رزمت چه اخمی داری
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
👶پیشگیری از مشکلات نوزاد
🟡زردی
☀️زردی طبیعی: از روز دوم تا پنجم افزایش و تا روز دوازدهم کاهش مییابد.
☀️زردی بیمارگونه: در ۲۴ ساعت اول با مقادیر بالا اتفاق میافتد و بیش از دو هفته مرتب رو به افزایش همراه با تب است.
📝درمان زردی بیمارگونه: مصرف سردی به افراط برای مادر باردار منع دارد.
استفاده از رب به، رب انار شیرین نیم ساعت قبل از صبحانه و نیم ساعت قبل از شام، یک فنجان آب انار شیرین، در ماه آخر بارداری سه تا پنج فنجان عرق شاهطره به جای آب استفاده شود.
❌مادر از غذاهای تولید کنندهی صفرا مثل ادویهها، سرخ کردنیها و شیرینیها پرهیز کند.
‼️لینت مزاج مادر و فرزند مهم است.
✅مادر بیست دقیقه قبل از شیردهی سکنجبین استفاده کند.
✅مادر بیست دقیقه قبل از شیردهی دو قاشق چایخوری شیر خشت در آب حل کرده و میل کند.
👈🏻حجامت لالهی گوش نوزاد که اگر با دقت و جای دقیق زده نشود یا خونریزی زیاد نداشته باشد، ممکن است خطر ناباروری را رقم بزند.
📚منبع: تدریس ارزشمند دکتر علی یوسفی دوره متوسطه، اندیشکده خانواده و سبک زندگی صدای حکیم
#نوزاد #پیشگیری_از_مشکلات_نوزاد #زردی #زردی_طبیعی #زردی_بیمار_گونه #درمان_زردی_بیمار_گونه #رب_به #رب_انار_شیرین #آب_انار_شیرین #عرق_شاهطره #ادویهها #سرخ_کردنیها #شیرینیها #غذاهای_تولید_کننده_صفرا #لینت_مزاج #سکنجبین #شیر_خشت #حجامت_لاله_گوش_نوزاد #ناباروری
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🧆کوفته شیره (استان همدان)
🔸مواد لازم:
تخم هندوانه، تخم خربزه، تخم کدو، کنجد، شاهدانه، گندم پرک شده، شیره انگور، دارچین و زنجبیل (به دلخواه و بر اساس ذائقه)
🔸روش تهیه:
ابتدا همهی تخمهها را آسیاب کرده؛ کنجد، شاهدانه، گندم پرک شده را نیز آرد میکنیم. سپس زنجبیل و دارچین را پودر کرده، همه را باهم مخلوط میکنیم. بعد شیره را داخل آن ریخته، مخلوط میکنیم و به صورت گلولههای کوچک در میآوریم.
✅خواص:
بسیار مقوی است و برای کودکان در سنین رشد و نیز افرادی که ضعف بدنی و یا فعالیتهای فکری دارند، به عنوان تنقل بسیار مناسب است.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#کوفته_شیره #تخم_هندوانه #تخم_خربزه #تخم_کدو #کنجد #شاهدانه #گندم_پرک_شده #شیره_انگور #دارچین #زنجبیل #مقوی #ضعف_بدنی #فعالیتهای_فکری
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🍱آریانا قوینان (اوسنا قوینان) استان گلستان
🍀مواد لازم:
🔅گوشت استخواندار گوسفندی (۴ قطعه)
🔅برنج نیمدانه (۱ پیمانه)
🔅پیاز بزرگ (۱ عدد)
🔅سیر (۲ تا ۴ حبه)
🔅روغن (۱ قاشق غذاخوری)
🔅ماست (۱ کیلو گرم)
🍀طرز تهیه:
ابتدا سیر و پیاز خرد شده را به همراه گوشت در روغن کمی تفت داده و به آن آب اضافه میکنیم تا زمانی که گوشت نیمپز شود. سپس برنج نیمدانه (یا برنج کامل) را به همراه ادویه لازم به آن اضافه میکنیم. این ترکیب با شعله ملایم و به مدت طولانی باید بپزد تا برنج کاملا له شود یا اصطلاحا وا برود. همچنین در این مدت برنج باید مرتبا هم بخورد تا به قابلمه نچسبد. در نهایت ماست را به آن افزوده و میگذاریم تا خوب جا بیفتد.
✅خواص:
🔆مناسب کودکان در سنین رشد، مادران باردار و شیرده، ورزشکاران و سالمندان
🔆کمک به رشد و جبران انرژیهای از دست رفته، حفظ سلامتی و تقویت عمومی بدن،
مناسب افراد کمخون
👈🏻بهتر است در طبخ آن از ماست کمتری استفاده شود.
📚منبع: دانستنیهای تغذیه در طب سنتی ایرانی
#آریانا_قوینان #گوشت_استخواندار_گوسفندی #برنج_نیمدانه #برنج #پیاز_بزرگ #سیر #روغن #ماست #کودکان_در_سنین_رشد #مادران_باردار #مادران_شیرده #ورزشکاران #سالمندان #رشد #انرژی #حفظ_سلامتی #تقویت_عمومی_بدن #کمخونی
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🌿غذاها و خوراکهای بومی ایران
🍵اوماج آشی (آش اوماج) آذربایجان شرقی
💚مواد لازم:
🍃تره، شوید، اسفناج، گشنیز و ریحان (۱ کیلو)
🍃سیب زمینی متوسط (۳ عدد)
🍃عدس (۱ پیمانه)
🍃آرد (۲ پیمانه)
🍃نمک، فلفل و زردچوبه (به میزان لازم)
🍃پیاز درشت و فلفل سیز (هر کدام ۲ عدد)
🍃آب مرغ (۴ تا ۵ لیوان)
🍃روغن (۳ قاشق غذاخوری)
💚طرز تهیه:
ابتدا آرد را در ظرف مسطحی مثل سینی ریخته و روی آن کمکم آب پاشیده و سینی را تکان داده تا حدی که آرد کمی مرطوب شود. سپس آرد را با نوک انگشتان مالش میدهیم تا گلولههای خیلی کوچک از خمیر تشکیل شود. وجه تسمیه این آش، وجود گلولههای کوچک آرد درون آش است. اوماجها را کامل روی سینی پهن کرده تا کمی خشک شود و بعد آش را بار میگذاریم.
برای پخت آش ابتدا پیاز را خلالی کرده و با کمی روغن تفت داده و زردچوبه، نمک، فلفل، آب مرغ و عدس را به آن اضافه میکنیم. بعد از جوشیدن، سبزیهای خرد شده را اضافه میکنیم. بعد از پختن عدس، سیبزمینیها را خرد کرده و اضافه میکنیم. بعد از ۸ تا ۹ دقیقه اوماجها را ریخته و مرتب هم زده تا گلولههای خمیری به هم نچسبند. آب آش را کنترل کرده تا اوماجها خمیر نشود.
👈🏻به علت وجود آرد و خمیر، آب باید کمی بیشتر باشد.
👈🏻بعد از چند دقیقه هم زدن شعله را کم کرده و صبر میکنیم تا سیبزمینی کامل بپزد و آش جا بیفتد.
✅مناسب تمام مزاجها و فصول
⚠️عدس سودازا است و در بیماریهای سوداوی مانند افسردگیها و سرطانها منع مصرف دارد.
📚منبع: دانستنی های تغذیه در طب سنتی ایرانی
#آش_اوماج #بیماریهای_سوداوی #افسردگیها #سرطانها
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim