❌پرهیز زیاد و دائمی
💢پرهیز در هنگام تندرستی و خودداری از خوردن آنچه شخص به آن مایل است یا خوردن کمتر از نیاز بدن را لاغر میکند و گوشت، خون، چربی، بافت مغز و بخارهای گرم و مرطوب بدن را که مَرکَب روح به شمار میروند، میکاهد و به این جهت تمام حرکات نفسانی بدن ضعیف میگردد و به علت کاهش خون و ضعف، فرد مستعد ابتلا به بیماریهای گوناگون میشود و ازین رو بهبودی و دفع بیماریها غیر ممکن یا دشوار میگردد به خصوص اگر چنین شخصی که از غذاهای خود کم کرده است، به مصرف غیر منطقی و زیاد دارو نیز بپردازد، در این صورت فرد در معرض خطر جانی جدی قرار خواهد گرفت و یا مدت زمان طولانی زنده نمیماند و یا به ضعف و ناتوانی شدید دچار خواهد شد.
💢بنابراین شخص باید در هنگام سلامت غذا را به مقدار کفایت از بدن دریغ ندارد و دوا را نیز جز در موقع ضرورت به کار نبرد.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#پرهیز_زیاد #پرهیز_دائمی #تندرستی #گوشت #خون #چربی #بافت_مغز #حرکات_نفسانی_بدن #کاهش_خون #ضعف #غذا #دوا
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔖یک توصیه به فراگیران طب سنتی ایران
👈🏻توصیهء ما به فراگیران طب سنتی ایران و همچنین پزشکانی که قصد دارند از این مکتب به عنوان روش درمانی بهره ببرند این است که برای یادگیری مطالب و اصطلاحات این مکتب پروندهء جدیدی در ذهن باز کنند و در ابتدای راه از بهم آمیختن دو دیدگاه طب سنتی و پزشکی رایج به شدت خودداری کنند.
👈🏻مکتب طب سنتی ایران نیز مانند سایر مکاتب طبی، دارای دیدگاه فلسفی خاص خود است و برای بیان آنها از مجموعهای از لغات و اصطلاحات تخصصی استفاده میکند.
👈🏻بنابراین، برای فهم کامل گزارههای آن لازم است این لغات عیناً آموخته، فهم شده و به کار برده شوند.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#طب_سنتی_ایران #اصطلاحات_طب_سنتی #مکتب_طب_سنتی_ایران
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
🔰یک خطای رایج در مفاهیم طب سنتی ایران
🔺خطای رایج، تلاش برای تطبیق یا ترجمهء تحت اللفظیِ این اصطلاحات به لغات مرسوم در پزشکی رایج است. این کار نه تنها ضرورتی ندارد، بلکه در بسیاری موارد میتواند موجب بدفهمی و گمراهی در درک مقصود حکما شود.
🔺زیرا مبنای فلسفی مکتب طب سنتی ایران با پزشکی رایج متفاوت است و به همین دلیل دیدگاه حکما در مورد فیزیولوژی و آسیبشناسی (پاتولوژی)، روش تقسیمبندی بیماریها و اصول تشخیص و درمان آنها و نهایتاً نامگذاری بیماریها نیز در این دو رویکرد با یکدیگر متفاوت است.
🔺به بیان دیگر اختلاف طب سنتی با طب جدید تنها اختلاف زبانی نیست. از این رو رویکردی صرفاً لغوی و زبانی برای تطبیق اصطلاحات طب سنتی با واژههای طب جدید کاری شتابزده و بیبنیاد است.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#طب_سنتی_ایران #پزشکی_رایج #فیزیولوژی #آسیب_شناسی #پاتولوژی #بیماری #درمان
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
📌نکتهای مهم در پزشکی
📍صرف نظر از اختلاف دو مکتب باید گفت آنچه عملاً در هر مکتب پزشکی مهم است، تشخیص و درمان درست بیماری و رسیدن به نتیجهء مناسب میباشد.
📍زیرا در علوم تجربی، معیار درستی یک تئوری در عمل و تجربه آشکار میشود. اگر دیدگاه طب سنتی ایران به خوبی فرا گرفته شود و از التقاط و شتابزدگی پرهیز شود، در یک رویکرد عملگرایانه و تلفیق منطقی میتوان در هر دو حیطهء حفظ سلامت و درمان بیماریها موفقتر عمل کرد.
📍طب سنتی ایران توانایی حل بعضی از مشکلات طبی را دارد و میتواند در کنار روشهای درمانی نوین و نه در مقابل آنها یار و یاور سیستم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گردد.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#پزشکی #درمان #بیماری #علوم_تجربی #حفظ_سلامت #طب_سنتی_ایران
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸چهارشنبه تون زیبـا
🌺خـدایـا
🌸در این روزبه همه دوستانم
🌺بـرکت و دلخوشی ببخش
🌸و یاریشان کـن
🌺تا زیباترین روز را داشته باشند
🌸روزی که عشق باشدو مهربانی
🌺لبخند باشد و موفقیت
🌸خوشبختی باشد و عاقبت بخیری
@maharatsedayehakim
@sedayehakim
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🔰مزاج سنین مختلف
💫جنین انسان در حین انعقاد نطفه، رطوبت و حرارت غریزی را که مایهء حیات هستند، از پدر و مادر کسب میکند و هرچه میزان رطوبت غریزی و به تبع آن حرارت غریزی بیشتر باشد، طول عمر شخص میتواند بیشتر باشد؛ در صورتی که مراقبت کافی از آنها به عمل آید و حوادث مرگبار پیش نیاید.
💫مرگ طبیعی زمانی فرا خواهد رسید که این رطوبت و حرارت پایان یابد. دوران حیات انسان بر اساس این رطوبت و حرارت به چهار مرحله اصلی تقسیم میشود:
۱. مرحله رشد
۲. مرحله جوانی
۳. مرحله میانسالی
۴. مرحله پیری
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#مزاج_سنین_مختلف #جنین_انسان #انعقاد_نطفه #رطوبت_غریزی #حرارت_غریزی #مرگ_طبیعی #مرحله_رشد #مرحله_جوانی #مرحله_میانسالی #مرحله_پیری
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
👦🏻مرحله رشد
🌱از بدو تولد تا سی سالگی است. در این مرحله بدن پیوسته در حال رشد میباشد و میزان رطوبت و حرارت بالا میباشد.
🌱نوزاد بیشترین رطوبت را دارد و به همین علت است که به کمک حرارت موجود، بیشترین میزان رشد در این مرحله به وقوع میپیوندد.
🌱یکی از علتهای اختلال رشد، به هم خوردن تعادل بین حرارت و رطوبت میباشد. به عنوان مثال، کودکی که تحرک و جست و خیز زیاد دارد و بیش از اندازه فعالیت میکند، در بدن خود حرارت زیادی تولید میکند که میتواند منجر به اختلال در افعال، کاهش رطوبت و در نتیجه کاهش رشد شود.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#مرحله_رشد #رشد #رطوبت #حرارت #نوزاد #اختلال_رشد #کودک #تحرک #کاهش_رطوبت #کاهش_رشد
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim
👱♂مرحله جوانی
🔸بین ۳۰ تا ۴۰ سالگی است که رطوبت و حرارت غریزی هر دو در حد تعادل وجود دارند و به همین دلیل مرحلهء جوانی معتدلترین مزاج سنی است.
🔸البته در طول جوانی، گرمیِ مرحلهء رشد باقی میماند ولی رطوبت غریزی به آرامی کاهش مییابد و در مجموع، مزاج نسبت به مرحلهء قبل به سوی گرمی و خشکی تمایل مییابد. در این دوره فرد مستعد بیخوابی و اضطراب میباشد.
📚منبع: مروری بر کلیات طب سنتی ایران
#مرحله_جوانی #رطوبت_غریزی #حرارت_غریزی #مزاج_سنی #رشد #بی_خوابی #اضطراب
⚜به صدای حکیم بپیوندید:👇
💠@Sedayehakim