🔺 از حضرت امام جواد علیهالسلام نقل شده که فرمودند: «الثقة بالله تعالی ثمن لکل غال»؛ همین که آدم یک کاری کند که دلش به خدا گرم بشود؛ چون بیخودی کسی دلش به یک موجودی گرم نمیشود مگر وقتی که روی آن کار کرده باشد و شناخته باشد او را. این است که واجبات عقیدتی، تهیهی سرمایه میکند برای آدم، یک پشتوانهای برای خودش پیدا میکند.
🔸 «الثقة بالله تعالی ثمن لکل غال»؛ یعنی دلگرمی و اعتماد به خداوند داشتن، بهای هر چیز گران است. هر چیزی که انسان قیمتش را خیلی بالا ببیند و قدرت خریدش را نداشته باشد؛ همینقدر که در دل توکلش به خداست و به این شناخت رسید که خدا پشتوانهی ماست و همه چیز ما از اوست؛ این درستش میکند و آن قیمت گران را راه میاندازد و آن مطلب را به انسان میرساند.
«و سُلّم الی کل عال»؛ نردبان صعود و عروج به هر مقام بلندی همین است. هم قیمت است و هم وسیله و ابزار است که دردهای انسان به وسیلهی او دوا میشود.
🔹 خوب ببینید این یک مطلبی نیست که به آسانی [حاصل شود بلکه] روی آن باید کار کرد، زحمت کشید، مطالعه کرد، بحث و گفتگو کرد، عبادت کرد، توسل کرد، تا برای انسان در درونش یک چنین اطمینانی پیدا بشود. آن وقت برای هر مقام بالایی راه برایش باز شده و برای رسیدن به هر چیز گران و مافوق دسترسی، دسترسی پیدا شده.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴 به مناسبت ایام عزای امام جواد علیهالسلام دو حدیث کوتاه از ایشان نقل میشود:
🔺 از کلمات آن حضرت است که فرمود: عزّ المومن غناه عن الناس.
آقایی و سروری مومن و مقام اجتماعی او در چیست؟ در بی نیازی از مردم است نه در چیز دیگر. اگر به وزارت و وکلات و فلان مقام کشوری انسان بخواهد دست پیدا کند ممکن است کارش حل نشود بلکه سرکوب و ذلت به همراه داشته باشد. پس عزت در چیزهایی که انسان فکر میکند، نیست.اما اگر انسان اهل قناعت باشد و خودش را به هیچ کس نیازمند نداند، در اینجا عزت پیدا میشود.
✅ در ذیل این روایت مرحوم شیخ عباس قمی ابیاتی نقل میکند و میفرماید خوب گفته آن شاعر:
دو قرص نان اگر از گندم است اگر از جو
دو تای جامه اگر کهنه است یا از نو
بچار گوشه ایوان خود بخاطر جمع
که کس نگوید از اینجای خیز و آنجا رو
هزار بار نکو تر بنزد دانایان
ز فرّ مملکت کیقباد و کیخسرو
🔸 در حدیث دیگر فرمود: لا تکن ولی الله فی العلانیته و عدوا له فی السّر.
در پی این مباش که مردم تو را زاهد و عابد و مقرب بدانند ولی خدا نظرش با تو نظر دشمن باشد.
چقدر کوتاه و چقدر پر محتوا. همیشه شخص باید در فکر این باشد که ناپیدا و باطن او مورد غضب خدا نباشد. حالا ظاهرش اگر رسید که مردم قدردانی بکنند یا نه، مهم نیست. اما اگر ظاهری داشت که مردم یک موقعیت دینی برای او قائل بودند، اما در باطن او مورد غضب خدا باشد، اینجا مشکل است.
🔹 شیخ عباس میگوید که این کلام شبیه کلام جدش امیرالمومنین هست که فرمود: لا تسبّنّ ابلیس فی العلانیه و انت صدیقه فی السّر. وقتی اسم شیطان میشود لعنش میکنی در حالی که او در دامن توست یا تو در دامن او هستی و با هم دوست شدهاید.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🏴 شهادت امام محمد تقی حضرت جوادالائمه سلام الله علیه را خدمت همگان تسلیت عرض مینمائیم.
@seyedololama
🔺 دعای شريف کميل که فشردهای ازمعارف اسلامی است جملاتی دارد که اگر انسان در شبهای جمعه يا در شب نيمه شعبان به درگاه خدا عرض کند خیلی مناسب و بجاست. در آن دعا فرموده اند:
🌱«وَ اشدُد عَلَی العَزيمَةِ جَوانِحی»
خدايا مرا بر عزم صحيح، توجه قلبی شديد مرحمت فرما و در تصميم قاطع، دل مرا و مطالب قلبی مرا محکم کن، یعنی همه تصميمهایی که میگيرم را چهار ميخ به قلب من وارد کن و عنايت فرما که در اثر فکر صحيح از قلب من بيرون نرود.
🌱 «وَ هَب لِی الجِدَّ فی خَشيتِک وَ الدَّوامَ فِی الاِتّصالِ بِخِدمَتِک»
به من جديت و قاطعيتی مرحمت کن در مواظبت و مراقبت داشتن بر ترس از گناه و ترس از مخالفت با خودت.
💠 بعد از اينکه اين جملات را در دعای کميل عرض کرديم اضافه میکنيم :
🌱 «اِرحَم مَن رَأسُ مالِهِ الرَّجاءُ وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»
خدايا من هيچ چيزی ندارم و فقط اميدم و آرزويم درِ خانه رحمت توست و چشم طمع به لطف تو دارم و اين سرمايه من است و الّا هيچ چیزی از خودم ندارم. من از وقتی که متولد شدهام تا به حالا هميشه در آبادیهایی که تو آفريدهای خانه به خانه و کلاس به کلاس، شب به روز و روز به شب رساندهام و هميشه در دریای رحمت تو مانند ماهی غلطان و شناور بودهام و از خودم هيچ چيز ندارم. بنابراين اميد مندی و مال التجاره و سرمايه من فقط لطف توست. «وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»؛ و وسيلهای که بخواهم با آن پيشرفت کنم هم ندارم مگر گريه درِ خانه تو.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر و یاد وصایت #امیرالمؤمنین علیهالسلام که حقیقتِ #نبوت و #ولایت است در نماز¹ دههی اول #ذی_الحجة الحرام؛ «و واعدنا موسی...»²
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
___
۱) [ #مفاتیح_الجنان
اعمال ماه ذی الحجة الحرام ... دوّم: خواندن دو ركعت نماز، بين مغرب و عشا در تمام شبهاى اين دهه كه در هر ركعت پس از سورهی «حمد»، يك مرتبه سورهی «توحيد» و آيه: «وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً وَ قَالَ مُوسَى لِأَخِيهِ هَارُونَ اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ.»
{با موسى سى شب وعده كرديم، و آن را با ده شب ديگر كامل نموديم، در نتيجه ميقات پروردگارش به چهل شب اتمام يافت و موسی به برادرش هارون گفت: در ميان قوم من جانشينم باش، و اصلاح كن، و راه اهل فساد را پيروى مكن.}
را بخواند تا با ثواب حاجيان شريك گردد.]
۲) [ #اعراف :۱۴۲]
@seyedololama
🔺 همزمان با حلول ماه ذیالحجة الحرام
📖 #مفاتیح_الجنان : ... اما اعمال هر ماه نو: چند عمل است: ... پنجم: در روز اوّل دو ركعت نماز بهجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتىاش را در آن ماه از خدا خريده است.
و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ؛ ( #هود علیهالسلام:۶)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ ( #یونس علیهالسلام:۱۰۷)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا؛ ( #طلاق :۷)
🌹 ما شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ؛ ( #کهف :۳۹)
🌹حسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ؛ ( #آل_عمران :۱۷۳)
🌹 و أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ؛ ( #غافر :۴۴)
🌹 لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۷)
🌹 ربِّ إِنِّی لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ؛ ( #قصص :۲۴)
🌹 ربِّ لا تَذَرْنِی فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۹)
التماس دعا
@seyedololama
🔺 دعایی که در زمان غیبت باید خواند
🔹 سید بن طاووس رضوان الله تعالی علیه: «... إذا كان لك عذر عن جميع ما ذكرناه من تعقيب العصر يوم الجمعة، فإياك أن تهمل الدعاء به، فإننا عرفنا ذلك من فضل الله جل جلاله الذي خصنا به فاعتمد عليه...»؛ اگر از انجام همهی اموری که در تعقیب عصر در روز جمعه یاد کردیم عذری داشتی، مبادا در مورد این دعا اهمال نمایی که ما [جایگاه] این [دعا] را از آن فضل خداوند -جل جلاله- که ما را بدان مخصوص گردانیده شناختیم، پس بر آن تکیه کن!
(ابن طاووس علیه الرحمة - جمال الاسبوع)
متن دعا در بخش ملحقات #مفاتیح الجنان به عنوان مطلب هفتم آمده است و از طریق لینک زیر نیز قابل دسترسی است:
http://bit.ly/1IuYdqi
💠 نکته: مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی مکرراً توصیه به قرائتِ با توجهِ این دعا و تأمل و تفکر در مضامین این دعای بسیار شریف بالاخص مضامین پایانی آن مینمودند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🔺 لا اله الا الله
🔹 در دعای¹ ایام دههی اول #ذی_الحجة وارد شده: «لا اله الا الله عدد اللیالی والدهور، لا اله الا الله عدد امواج البحور، ... لا اله الا الله عدد شوک والشجر، ... لا اله الا الله عدد الحجر و المدر»؛ یعنی همهچیز صدای لاالهالااللهاش بلند است. به هر چیز نگاه کنیم باید به چشم نمایشی نگاه کنیم، نه به چشم استقلالیِ حیوانی؛ #حیوان و حشرهای مثل یک مورچه اگر الآن روی دست بنده راه برود، چیزی نمیفهمد که مثلاً اینجا دست است یا انسان است، حیوان است، #حیات هست، #قدرت است، اینها را که نمیفهمد. ما هم به اشیاء و خودمان که نگاه بکنیم، اگر به چشممان یک سرمهای از لا اله الا الله بکشیم، میبینیم ما و جهان همه داریم لا اله الا الله میگوییم.
۷۸٫۳٫۱۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
__
۱) [ #مفاتیح_الجنان
اعمال دههی اول ذیالحجةالحرام: ... پنجم: در هر روز اين دهه اين تهليلات را كه از اميرالمؤمنين عليهالسّلام با ثواب بسيار روايت شده بخواند.
و اگر روزی ده مرتبه بخواند بهتر است: لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ اللَّيَالِي وَ الدُّهُورِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ أَمْوَاجِ الْبُحُورِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ وَ رَحْمَتُهُ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّوْكِ وَ الشَّجَرِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَ الْوَبَرِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَرِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُيُونِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ فِي اللَّيْلِ إِذَا عَسْعَسَ وَ [فِي] الصُّبْحِ إِذَا تَنَفَّسَ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الرِّيَاحِ فِي الْبَرَارِي وَ الصُّخُورِ
لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ مِنَ الْيَوْمِ إِلَى يَوْمِ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ.
{معبودى جز خدا نيست به شمار شبها و روزگاران،
معبودى جز خدا نيست به شمار امواج درياها،
معبودى جز خدا نيست، و رحمت او از آنچه گرد میآورند بهتر است،
معبودى جز خدا نيست، به شمار خارها و درختان،
معبودى جز خدا نيست به شمار موها و كرکها،
معبودى جز خدا نيست به شمار سنگها و كلوخها،
معبودى جز خدا نيست به شمار بههم خوردن پلکها،
معبودى جز خدا نيست در شب چون سياهى بنمايد و در صبح چون سپيدى سر برآورد،
معبودى جز خدا نيست به شمار بادها در صحراها و كوهها،
معبودى جز خدا نيست از امروز تا روز دميده شدن در صور.}]
@seyedololama
☀️💦🌍🌿🍀🍋🍅
اهمیت نعمت شماری
◀️ گام اول تشکر، شناخت نعمت است.
📋 اگر انسان نیّت کند که می خواهم رحمتهای خدا نسبت به خودم را شمارش کنم و در دفتری بنویسم، این اولین قدمی است که به سوی انسانیت و به سوی تشکر از نعمت های خدا برداشته است.
❓چون تا انسان نداند که دست رحمت الهی در وجود او چه کرده است، چگونه می تواند حال شکر را در درون خودش ایجاد کند؟
↙️شکر یک حالت اختیاری نیست بلکه باید مقدماتش را فراهم کرد.
📌 مثلاً اگر به شما نوجوانان و جوانان بگویند که پدر و مادر بر شما حق زیادی دارند و در کلاس دینی تان هم درسش را بخوانید که پدر و مادر بر ما خیلی حق دارند و باید تلافی کرد، اما اگر افرادی اصلاً پدر و مادرشان را ندیده باشند - مثل کسانی که پدر و مادرشان شهید شدند- هر چه در کلاس بخوانند که حق پدر و مادر زیاد است، وقتی زحمات آنها را ندیده باشند چگونه در حال تشکر قرار می گیرند؟ و چگونه در دلشان آن عطوفت و عاطفه اولاد نسبت به والدینش تحریک می شود؟! چنین چیزی مشکل است.
🔺 پس اول قدم تشکر ما بندگان نسبت به حق تعالی، این است که نعمت خدا را ببینبم. و بشناسیم که ما چه بودیم و چه شدیم و این جهان چه بوده و چه شده است...
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ارزش عمر گرانبها
🔹 نکند که مصداق «اذا مَاتُوا انتَبِهُوا» بشویم و وقتی موقع مرگ ما رسید، یکدفعه ملتفت شویم که جهانمان، جهان ظاهری بود. خوابی بود و تمام شد و کاری نکردیم!. بعضی از اهل علم گفتهاند هر کسی در دنیا مسائل معارفی برایش حل نشود، در موقع مردن خطرناک میشود. چون میبیند آنچه را که حقیقت میپنداشته، دارد از دستش میرود. آنچه را هم که دیدنی نبوده یعنی عالم غیب، آن را باور نکرده است. پس این شخصیت اتلاف عمر کرده و دست خالی است.
۸۸٫۲٫۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 سالروز درگذشت مرحوم آیت الله محمد حسین غروی اصفهانی؛ (۵ #ذی_الحجة الحرام ۱۳۶۱ق=۲۳ #آذر ۱۳۲۱ ش)
🔹 به تعبیر مرحوم علامه #طباطبایی در المیزان¹ از ثمرات #فطرت پاک "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" میباشد.
بعضی طلبهها بودهاند که از زمان ورودشان به #حوزه، هر آنچه #سرمایه داشتهاند؛ باغ یا ملک یا کارخانهی پدری که به اینها #ارث رسیده بوده، در راه تعظیم #طلبگی، #درس، #کتابخانه ساختن، #مدرسه ساختن، طلبه قبول کردن، #تدریس کردن صرف کردهاند و آخرش میبینی که ورشکسته شدهاند! و هر چه داشتهاند خرج کردهاند، اما از شوقشان کاسته نشده.
شنیدم در شرح حال مرحوم علامه شیخ #محمد_حسین_اصفهانی، صاحب شرح بر #کفایه ² - و اینکه به ایشان میگویند #کمپانی، لابدّ پدرشان از تجار معتبر #اصفهان بوده و درآمد خوبی داشته- ایشان وقتی وارد #نجف اشرف میشود به قدری سرشار از امور #مالی بوده که یک روز در کوچههای نجف، تسبیح قیمتیای که دستشان بوده پاره میشود و میریزد و ایشان که داشته درس میرفته، زورش میآید که بنشیند و اینها را جمع کند!، حالا زمین گلآلود بوده یا هرچه.
خدا قسمت کند بروید نجف، این سبزیفروشهای نجف که ما هم دیدهایم، یک مشت سبزی و کاهوی پس مانده را میگذارند بیرون که هر که خواست ببرد. ایشان چند سال بعد که این سرمایهها تمام خرج میشود، میآمده از اینها استفاده میکرده! و بعد یکبار در بین راه اینها از دستش ریخته و مشغول جمع شدن میشود!. یک کسی به ایشان میرسد و میگوید: جناب آیت الله! بگذارید من جمع کنم. ایشان میگوید: من حالا داشتم میخندیدم، چون یادم افتاد وقتی آمدم نجف و تسبیحام در کوچه پاره شد، زورم میآمد اینها را جمع کنم، اما الآن این کاهوهای غیر قابل فروش را که ریخته، دلم نمیآید بگذرم و میخواهم جمع کنم.
این همان "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" در راه آن #معشوق_فطری است.
اگر فطرت انسان سالم باشد، حالا خواه #دانشجو، خواه #طلبه، خواه #اداری، خواه #وزیر، خواه #وکیل؛ خودش #کارمند خدا میشود و فعال میگردد و قهرمان خدمت به #اسلام میشود. چرا؟ چون در درونش، فطرت سالم مانده.
پس اینکه ما در #اجتماعی گیر کردهایم که معمولاً با هر کسی روبرو شویم، میبینیم درد #مادیت او را گرفته، باید بفهمیم که فطرتهای سالم را #تربیت های ناسالم #استعماری، دستخورده و #بیمار کرده است؛ ولذا این #دولت #جمهوری_اسلامی باید درک این موضوع درش بشود که ما روبرو هستیم با یک بیماری عمومی و آن این است که فطرتها تغییر کرده!.
اینکه دردهای ظاهریِ ما آمده مسلّط شده بر ما و دردهای #دینی ما را تحتالشعاع قرار داده؛ به خاطر همین است که این فطرت ناسالم است و باید یک #وزارتخانه مخصوص احیای فطرت اسلامی ما داشته باشیم که دانشمندانی بنشینند و سرچشمههای این بیماریها را پیدا کنند و داروهایش را بیابند و در تمام اوضاع و احوال #کشور این مسائل را بگنجانند که هر #قانونی در هر جا اجرا میشود در ضمن، احیای فطرت اسلامی هم درونش باشد. مخصوصاً در وزارت #فرهنگ_و_ارشاد_اسلامی.
۸۱٫۷٫۱۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_
۱) [ #المیزان ج ۱ ص ۴۵]
۲) [ #نهایة_الدرایة_فی_شرح_الکفایة ]
@seyedololama
💠 نتایج ورود دین خالص در قلب
☄ در وصایای حضرت باقر علیه السلام به جابر بن یزید جعفی وارد شده که فرمودند:
«یا جابر! مَن دَخَلَ قلْبَه صافی دینِ الله أشغله عمّا سِواه»
⬅️ کسی که در درون ضمیر باطن او صافی دین خدا وارد شود، از غیر خدا بریده میشود.
❔یعنی چه؟!
🔺 مسئلهی قلب که صافی دین خدا آنجا وارد میشود، مسئله ای نیست که جدای از ما باشد و بگوییم مربوط به ما نمیشود.
هر کدام از ما یک همچین خلقتی هستیم و امام علیه السلام دربارهی همه ما فرموده است: "من دخل قلبه صافی دین الله"
☄ برای هر کس این ممکن است. فرقی نمیکند در چه زمانی باشد، در زمان غیبت امام باشد یا در زمان حضور او.
در ایران باشد یا در عراق یا در آمریکا.
هر کس که انسان است، قلب دارد و یک همچین جای منظف و پاکی را خدا به او داده که جایگاه صافی دین خدا باشد؛ یعنی اسلام راستین و واقعی در درونش بیاید و آن را در مقاصد خدا به کار بگیرد.
👈 « أشغله عمّا سواه» وقتی از غیر خدا بریده شد، همان زندگی گذشته را دارد ولی زندگیِ جدای از بندگی خدا نیست، توجه به ماسوا از بابت این که ماسوا یک موجودی است، ندارد؛ بلکه از باب اینکه یکی از آیات الهی است و باید با آن طبق دستور خدا رفتار کند، دارد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله
@seyedololama
🏴 شهادت جانسوز حضرت باقرالعلوم سلام الله علیه را تسلیت عرض مینمائیم.
@seyedololama
4_5845729435096973857.mp3
3.78M
🏴 صلی الله علیک یا باقرالعلوم
▪️ عزاداری امام باقر علیهالسلام احیای کربلاست
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
4_289901509271880221.mp3
2.7M
💔 هر که دارد هوس کرببلا بسم الله
🕋 شرح دلنواز خطبه امام حسین علیه السلام در هنگام خروج از مکه مکرمه در روز ترویه
87.12.15
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
📜 وروی أنه صلوات الله عليه لمّا عزم على الخروج إلى العراق، قام خطيباً فقال:
الحمد لله، وما شاء الله، ولا حول ولا قوة إلا بالله وصلى الله على رسوله وسلم
خطّ الموت على ولد آدم مخطّ القلادة على جيد الفتاة، وما أولهنی إلى أسلافی اشتياق يعقوب إلى يوسف، وخيّر لی مصرع أنا لاقيه، كأنی بأوصالی يتقطعها عسلان الفلوات، بين النواويس وكربلا، فيملان منی أكراشا جوفا وأجربة سغبا لا محيص عن يوم خط بالقلم،
رضى الله رضانا أهل البيت، نصبر على بلائه، ويوفينا أجور الصابرين، لن تشذ عن رسول الله لحمته، وهی مجموعة له فی حظيرة القدس تقربهم عينه، وتنجز لهم وعده من كان فينا باذلا مهجته، موطناً على لقاء الله نفسه فليرحل معنا فانی راحلٌ مصبحا إنشاء الله.
🔹 بحار الأنوار جلد ۴۴ صص ۳۶۶_۳۶۷
@seyedololama
💠 بیاناتی پیرامون خطبه امام حسین علیه السلام در هنگام خروج از مکه مکرمه
👇👇👇👇👇
☄روز ترویه و توطئه ترور امام حسین علیه السلام و حرکت آن بزرگوار از مکه به عراق ( ۸ ذی الحجه ۶۰ ق)
🌹 خطبه اباعبدالحسین صلوات الله علیه به هنگام خروج از مکه مکرمه
💠 حضرت سیدالشهداء علیهالسلام در فرمایشی از خودشان خبر دادند.
همین که موسم حج نزدیک شد و حجاج گروه گروه وارد مکه شدند، در اوایل ماه ذی الحجة خبر رسید که یزید بن معاویه، عمرو بن سعد بن عاص را در ظاهر امیر و سرپرست حاجّ قرار داده ولی در واقع به او مأموریت داده که هر کجا توانستی، هر نقطه ای امکان داشت، امام را ترور کن.
✖️ پس این مصیبت جدید وارد شده بر حاجیان ما (شهادت حجاج در منا) مبدأ آن مال آنجاست، مبدأ آن یزید بن معاویه و مأمورین او هستند که برای ترور وارد مکه میشوند نه برای حج و عمره و عبادت!.
🔺 به امام خبر رسید که یک چنین تروری در انتظار شماست. لذا حضرت تصمیم گرفت که احترام خانه مکه را به خاطر او نشکنند، حریم مکه معظمه از زمان ساخته شدنش به دست حضرت ابراهیم، خدا این خانه را خانه خودش فرموده، طواف را طواف عرشی قرار داده، مردم را برای بندگی به آنجا دعوت کرده نه برای کشتار و آزار مردم!.
این بود که حضرت دریغ داشت که این کار درباره او انجام بگیرد و حریم خانه خدا شکسته شود. بنابراین تصمیم گرفت که این حج را به پایان نبرد و حج را به عمره مفرده تبدیل کند. روز سه شنبه هشتم ذی الحجة از مکه خارج بشود.
آن وقت در بین بنی هاشم و افرادی که در همراهش بودند آنها را جمع کرد و صحبت از مرگ کرد!.
🌹 فرمود: "الحمدلله و ماشاءالله و لا قوة الا بالله و صلی الله علی رسوله"؛ کلاسِ درس مرگ از اینجا برای مردم گشوده شد؛
"خُطَّ الموتُ علی وُلدِ آدم مَخَطَّ القَلادَةِ علی جیدِ الفَتاة".
در هیچ عبارت و شعری پیدا نمیشود که کسی اینطور مرگ را عزت و آبرو داده باشد.
میفرماید: اگر بخواهیم لباس مرگ را برای خودمان تشبیه کنیم در مردها چنین چیزی نیست ولی در خانمها و دوشیزگان وقتی یک گردنبند طلایی از پدر یا در موقع ازدواج به آنها میرسد، افتخار به آن میکنند، لذت میبرند و زینت قرار میدهند.
"خُطَّ الموتُ علی وُلدِ آدم مَخَطَّ القَلادَةِ علی جیدِ الفَتاة"
برای انسان چنین گردنبندی اسباب آبرو، اسباب زینت، اسباب راحتی، به نام مرگ خدا قرار داده.
❤️ "و ما اَولهَنی اِلی اَسلافی" نمیدانید چه چیزی در باطن من موج میزند از علاقه به مادرم زهرا، از علاقه به پدرم، از علاقه به جدم، و برادرم! میخواهم پرواز کنم!؛ "ما اَولهَنی اِلی اَسلافی اشتیاقَ یعقوبَ اِلی یوسفَ " فقط در مردها میتوانم یک مرد پیدا کنم مثال بزنم. آن هم جدایی یعقوب از یوسف است. چقدر یعقوب جدایی کشید تا چشمانش از بین رفت و سفید شد؟!
💔 "و خُیِّرَ [خیِرَ] لی مَصرعاً"؛ یک جایگاهی به نام افتادن گاه برای من فراهم شده! "انَا لاقیهِ"؛ باید بروم آنجا بیفتم!.
آنجا کجاست؟ آنجا گودی قتله گاه است!. پس نظر من این است که من دارم پرواز میکنم به سوی محبوبهای خودم. خروج من الآن از مکه و بیابانها در ظاهر آواره شدن است ولی من رو به مقصد خود دارم حرکت میکنم.
⚫️ "کأنی باَوصالی، تتقَطَّعُها عُسلانُ الفَلواتِ"؛ مثل اینکه دارم میبینم گرگهایی به من حمله کردهاند و دارند ماهیچههای من را با دندانهایشان تکه تکه از من جدا میکنند!.
◾️ "بین النواویس وکربلاء فیملان منی اَکراشاَ جوفا و اجربةً سُغَّبا. لا محیص عن یوم خط بالقلم، رضی الله رضانا اهل البیت"؛ همین که خدا برای ما یک نقشهای قرار داده، ما به چشم خود قبول داریم به سوی او پرواز میکنیم.
وصلی الله علی محمد و آله الطاهرین
۱۳۹۴.۷.۲۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
4_289901509271880223.mp3
833.4K
🔘 حال در دعا کردن
⚫️ روضه جناب مسلم بن عقیل علیهالسلام
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🏴 سلامِ ایزدِ منّان، سلامِ جبرائیل
سلامِ شاهِ شهیدان، به مسلم ابن عقیل.،
🔺این روزها در دهه اول ماه شریف ذی الحجه در اسلام بسیار مورد توجه است و هر انسان مومنی خصوصاً اگر در صدد تحصیل علم باشد در این شبانه روزها میتواند یک بهرههای بیشتری ببرد.
🏴 یکی از پیشامدهای این روزها شهادت جناب مسلم است که ان شاءالله باید دوستان به منظور عزاداری بالخصوص برای آن بزرگوار فکری بکنند؛ چون اول شهید کربلا ایشان است و خیلی حق دارد به گردن مسلمانها؛ خودش و خانوادهاش را فدا کرد در راه اسلام.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
بسم الله الرحمن الرحیم
"الحمدلله الذی لیس لقضائه دافع ولا لعطائه مانع ولا کصنعه صنع صانع"
☄ مسائل مربوط به ادعیه در اسلام یک حساب بسیار ویژه و مهمی دارد. بعد از قرآن کریم که جنبهی مافوق امور عادی دارد و معجزه الهی است، دعاهای أئمه شیعه از حضرت علی (علیهالسلام) و سایر أئمه (علیهمالسلام)، بهترین دلیل معرفتی برای اهل فکر و معرفت و وجدان بشر است، به طوریکه اگر کسانی که اصلاً دین ندارند یا دین اسلام ندارند، مضامین این أدعیه را بشنوند یا بخوانند یا بفهمند؛ بعید نیست که اسلام بیاورند و این معجزهای است که خداوند پس از قرآن کریم برای بشریت قرار داده است.
💠 "الحمد الله الذی لیس لقضائه دافع و لا لعطائه مانع»
⏮ ابتدای دعای شریف عرفه از عظمت خداوند گفتگو میفرماید، سید الشهداء (علیهالسلام) در موقف بسیار لطیف و ملکوتی عرفات این دعا را بدون اینکه از روی چیزی بیان کند انشاء کرده است. انشای دعا مانند قنوت در نماز میماند؛ ما در نماز یک تکالیفی داریم مانند اذان، اقامه، تکبیر، سوره مبارکه حمد و یک سوره دیگر از قرآن، اینها همه تکالیفی است که از بزرگان بندگان خدا که این طرز عبادت آنهاست، پیروی میکنیم.
اما ما در قنوت، دعوتها و حاجات و مشکلات خودمان را با خداوند در میان میگذاریم و لذا انسان در نماز اجازه دارد که حاجات خودش را با خداوند در میان بگذارد.
🌺 این بیان حاجات یک لطافتی میخواهد، یک وجدانی میخواهد ملکوتی و فرشتهای، که مانند عرض حاجات فرشتگان با خدا باشد، این را هر کس ندارد؛ میتواند انسان یک چیزی بخواهد که برایش سود نداشته باشد: خدایا به من صد و پنجاه سال عمر بده!. خوب آیا این صد و پنجاه سال در عصر چه کسی واقع میشود، در حکومت چه کسانی واقع میشود، در معاشرت چه ملتی و خانوادهای واقع میشود، اینها را که عقلش نمیرسد و لذا میگوید: خدایا من صد و پنجاه سال از تو عمر میخواهم!. اگر همان موقع میدانست که این چه مشکلاتی ایجاد میکند هیچوقت نمیخواست. بنابراین دعا عبارت است از یک لطافت خاصی که برگرفته از ایمان کامل، معرفت کامل و محبت کامل است. و حضرت سید الشهداء (علیهالسلام) دارای این فضائل بود و مکانش هم که اشرف امکنه بود، وقتش هم اشرف ازمنه بود. شروع کرد به این قنوت، به این عبادت که دعا باشد.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 آماده قربانی شدن در راه خدا
🔹 بعضی اوقات امتحانهای مشکلی پیش میآید، ولی در واقع آنقدر سخت نیست، چرا که زود میگذرد، مثل امتحانی که برای حضرت #ابراهیم (علیهالسلام) پیش آمد، عرض میکند: «رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ». خداوند میفرماید: «فَبَشَّرْنَاهُ بِغُلَامٍ حَلِيمٍ»¹؛ ببینید #قرآن نکات #لطیفی بیان میکند که روز #جمعه ها اگر دور هم جمع بشویم، لذتش را میبریم.
او عرض میکند: «هب لی من الصالحین»؛ من فرزندی که از بندگان شایسته خودت باشد، ندارم. #فرزند میخواهم؛ «فبشَّرناه بغلام حلیم»؛ ما به او #بشارت دادیم فرزندی نصیبت میکنیم که دارای فضیلت #حلم است. تفسیر میشود #صالح بر حلم.
حلم تفسیر میشود به چی؟ به سنگینی، به وقار و #فهم و #شعور و #بصیرت و صاحب نظر بودن و دقیق بودن.
چطور؟
برای اینکه وقتی بزرگ میشود و به حد رشد میرسد، پدر میبیند این اهل نظر شد، اهل فهم شد، میفهمد که پدر با او چه میگوید. لذا به فرزندش میگوید: نظر بده ای صاحبْنظر؛ «فانظر ماذا تری»؛ من دستور گرفتم که تو را سر ببرم!. من فرزند نداشتم، از خداوند خواستم تا به من داده شد، حالا دستور آمده که گلوی تو را با کارد ببرم؛ «فانظر ماذا تری»؛ ببین چه فکر میکنی؟
این فرزند اهل #فکر، اهل بصیرت، عرض میکند که حاضرم پدر؛ انجام بده؛ «افعل ما تؤمر»²؛ این #خداشناس است. این #جهان_شناس است. پس صالح و شایسته کسی است که از نظر فکری صالح باشد. در #خداشناسی صالح باشد. زمین و آسمانشناس باشد، #مرگ و #حیات را بشناسد و وقتیکه #امتحان آمد، فوری بگوید: من قبول دارم؛ «افعل ما تؤمر».
وقتی #فرهنگ ما #حسینی است که این چنین صاحبنظرانی در آن باشند. #معلمین و #اساتید و بزرگانش، #وزیر فرهنگ، وزیر #ارشاد، وکلای #مجلس اینجور فهم داشته باشند. اینها شایستگی انتخاب را دارند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
______
۱) [ #صافات :۱۰۰-۱۰۱]
۲) [ #صافات :۱۰۲]
@seyedololama