سیدالعلماء
🌺 میلاد حضرت علی اکبر علیهالسلام گرامی باد
🔹 پیام #اهل_بیت به ما این است: ای مردم دنیا، این #دنیا برای شما و شما برای این دنیا نیستید. این را باور کنید. این را بفهمید!.
خُب، فهم این مطلب #علم میخواهد، تدریس میخواهد، #استاد میخواهد، کلاس میخواهد، #هیئت فرهنگی میخواهد.
اساس #فرهنگ و #قانون_اساسی باید بیاید روی این مسائل نه روی گفتار و نوشتار و شعار.
لذا در بین راه که کاروان حضرت رو به #کوفه میآمدند، حضرت روی همان مرکب سواری چشم مبارکش روی هم رفت. بعد باز شد و فرمود: «إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ»؛ (بقره:۱۵۶). سه مرتبه گویا این آیه را خواند!. خُب، نزدیکش کی بود؟؛ #علی_اکبر.
🔹 عرض کرد: بابا چه خبر شده؟ فرمود: چشمم روی هم رفت؛ سواری گفت: این کاروان دارد رو به #مرگ میرود!. خُب، این #جوان چه گفت؟!؛ «فَبَشَّرْنَاهُ بِغُلَامٍ حَلِيمٍ»؛ (صافات:۱۰۱)
عرض کرد: بابا! مگر ما رو به #حق نمیرویم؟
ما بر اساس حق حرکت نکردهایم؟
کاروان ما کاروان حق نیست؟
فرمود: چرا. عرض کرد: پس چه باکی است؟!.
[ما که برای این دنیا ساخته نشدهایم] «خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا»؛ (ملک:۲)
🌹 اینجا جان حضرت هیجان پیدا کرد از این حرف، مثل وقتی که #ابراهیم از پاسخ فرزندش؛ «يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِی إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِينَ»؛ (صافات:۱۰۲)؛ خوشحال شد، یک چنین بشارتی روح حضرت را شادمان کرد؛ #دعا کرد؛ فرزندم خدا جزایی به تو بدهد، بهترین جزایی از طرف پدری که به پسری داده میشود.
💠 مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
🔺https://eitaa.com/seydololama
🔺http://sapp.ir/seyedololama
🔺https://telegram.me/seyedololama
🔺https://iGap.net/seyedololama
🔺https://gap.im/seyedololama
سیدالعلماء
#توسل
🔺 ضرورت توسل به ساحت مقدس سیدالشهداء و خاندان مکرم ایشان (علیهمالسلام)، به منظور نجات
🔹 مرحوم آمیرزا عبد العلی آقا #طهرانی (رحمهالله) پدر بزرگوار حاج آقا #مجتبی_طهرانی به من سفارش میکردند که در روز یک #زیارت #سیدالشهداء (علیهالسلام) بخوان ولو نیم صفحهای، یا یک صفحهای؛ اما همان آمیخته با روح #انبیاء و #اولیاء (علیهمالسلام) باشد. اصل این است، کمیت مهم نیست.
💔 باید این زیارت برای انسان دلسوختگی بیاورد و خود را با اولیاء همدرد ببیند.
#طلبهای که همدرد حضرت #علی_اکبر (علیهالسلام) شد خوشا به حالش، هر #مسجد و #مدرسهای برود، در هر گوشه از کشور، مردم را بیدار و هوشیار میکند.
ای خنک، آن مُرده کز خود رسته شد
در وجود زندهای پیوسته شد
یعنی تا یک موجود زندهای پیدا نشود و انسان با وجود او رابطه پیدا نکند، حیات او در وجود انسان دمیده نمیشود. و حالا که ما دسترسی به این #علمای_ربانی نداریم، راهش همین #توسلات به #معصومین (علیهمالسلام) میباشد ولو نیم ساعت در شب یا بینالطلوعین. حتی در قدم زدن بعد از #نماز صبح میشود انسان در تماس با ارواح انبیاء(علیهمالسلام) قدم بزند.
۸۸.۷.۱۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
🔺https://eitaa.com/seydololama
🔺http://sapp.ir/seyedololama
🔺https://telegram.me/seyedololama
🔺https://iGap.net/seyedololama
🔺https://gap.im/seyedololama
سیدالعلماء
🔺 کسب معرفت و شناخت و محبت الهی
🔹 ما باید هدفمان را این قرار دهیم که تا آخرین نفس در راه تمکن دادن و جایگیر کردن #معرفت الهی و #محبت الهی در وجود خودمان کار کنیم و بدانیم که این امر یک چیزی نیست که با #تحصیلات درست شود، با #عبادات درست شود. همهی اینها اجزای این کارند، ولی کافی نیستند.
باید #توسل، ناله، فریاد، #خدمت_به_خلق، احسانها، و هر چه که قابل انجام است، انجام دهیم، شاید یک بویی از این مسائل بیریم.
در #مناجات_شعبانیه یک جملهاش هست که خدایا من مأیوس نیستم که در مسألهای که عمرم را در آن صرف کردم مرا محروم کنی.
عمر #انسان اگر بخواهد #عمر گربه و موش حساب نشود، آن چیزی است که در این راه خرج میشود. از وقتی میفهمد خدا دارد و نمیشناسد او را، باید بیافتد در جادهی #شناخت او تا دم #مرگ.
حالا هر چه قسمتش شد، شد؛ دیگر این #تقدیرات دست ما نیست. ما نمیدانیم پیش خدا چه ارزشی داریم و #اعمال ما نزد او چه ارزشی دارند و چه نتیجهای بر آنها بار میشود. برنامه این است.
۸۲.۱.۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
🔺https://eitaa.com/seydololama
🔺http://sapp.ir/seyedololama
🔺https://telegram.me/seyedololama
🔺https://iGap.net/seyedololama
🔺https://gap.im/seyedololama
To_12_86_2_6_راه_صحیح_شناخت_اسباب.mp3
1.34M
#توحید
🔺لزوم از بین بردن جهل به أسباب
🔹خطرات #علم بدون خداشناسی
🔺استفاده از حدیث شریف #توحید_مفضل
🔹 تفاوت #انسان_و_حیوان
🔺ضرورت همراه شدن علم با #بصیرت
🔹اهمیت علم #منطق
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 ارزش معرفة الله
🔹 در #حدیث دارد که «و فی الحدیث لؤ یعلموا الناس ما فی فضل معرفة الله تعالی»؛ اگر مردم میدانستند که چه خبر میشود در اینکه #انسان خدا را بشناسد به شناخت #شهودی؛ «ما مُدُّو اَعیُنَهُم اِلی ما مُتَّعَ بهِ الاَعداءُ مِن زَهرةِ الحیاةِ الدّنیا»؛ اصلاً نگاه نمیکردند به آن چیزهایی که خدانشناسها به آنها افتخار میکنند و به آنها حریص هستند، از ساختمانها و از باغها، از هواپیماها و از کشتیها و از نیروها و هرچه بگویی از کسانی که در غیر از این #معرفت_توحیدی قرار دارند، آنها اصلاً به اینها نگاه نمیکنند.
مثل کسی که چند پرِ کاه در دستش گرفته و دارد راه میرود؛ هیچکس نگاه نمیکند که ببیند این چه چیزی دارد. اصلاً آن را چیز نمیداند. مثل مقداری گرد و غبار است که به سر و رویش نشسته، به لباسش نشسته، کسی اصلاً آن را نگاه نمیکند که مثلاً بگوید: آقا به چی داری نگاه میکنی؟ دارم به این گرد و غباری که به کت و شلوار این نشسته نگاه میکنم!. خوب که چی مثلاً؟! هیچی. اصلاً در نزد اهل #معرفت اینطوری میشود #دنیا؛ طلا و نقرهاش، زن و مردش، زیبا و زشتش، پول و حیثیتش، #ریاست و خلافت و شهنشاهیاش، همهشان از نظر میافتند و هیچ میشوند نزد کسی که خدا را بشناسد.
«کأنّ المراد المعرفة الثقة به تعالی»؛ چون وقتی آدم به چنین مقامی دلگرم شد، «والانقطاع الیه»؛ از همه چیز برید و #توکل به او پیدا کرد و استغنا به او پیدا کرد، دیگر این چیزی برایش باقی نمیماند که اهمیتی برایش داشته باشد و در فکرش برود و #فکری دربارهاش داشته باشد. همهاش میشود #توجه یکپارچه؛ « الهی هب لی الکمال الانقطاع الیک» [ مفاتیح الجنان، #مناجات_شعبانیه] این " انقطاع الیک" چنین چیزی است.
«ما مُدُّو اَعیُنَهُم اِلی ما مُتَّعَ بهِ الاَعداءُ مِن زَهرةِ الحیاةِ الدّنیا»؛ [ مجمع البحرین، ج۵، صص ۹۶-۹۷] " زهرة" یعنی زیور. زیورهای زندگی #دنیا پیش اینها لجن میشود و اصلاً قیمتی ندارد که نگاه بکند.
۱۴ جمادیالثانی ۱۴۲۶= ۳۰-۴-۸۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 مصیبت فعلی بشر آنفلوانزای خوکی و بیماری وبا و این ها نیست. اینها خیلی چیزهای کوچکی است.
#مصیبت بزرگ بشر این است که در #محضر چه کسی است؟
در چه محیط معنویتی زندگی میکند؟ و چگونه دارد زندگی میکند؟ در حال #غفلت!.
در حال مردگی دارد زندگی میکند!.
زندهی دل مرده ندانی که کیست؟
آنکه ندارد به خدای اشتغال!
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 بیانی پیرامون تولی و تبری
🔹 «یحزنون لحزننا و یفرحون لفرحنا»؛ #فرح و #حزن دستی نیست!؛ یعنی مصنوعی نیست بلکه از درون و بی اختیار باید باشد. حالا مثلاً با هم در این مجلس آمدهایم که روضه است، خودمان را به حزن و #گریه بیندازیم. خوب فرمودهاند این هم ثواب دارد چون ظاهراً به اهل حق کمکی شده و آنها به اندازهی یک نفر از غربت بیرون آمدهاند، اما در هر حال حزن و غم دستی دستی نمیشود. و همچنین #شادی و فرح دستی دستی نمیشود، بلکه اینها باید تابع یک میزان باشد. آن میزان، خروج از #حیوانیت و ورود به #انسانیت است.
#انسان قابل #تربیت است که به انسانیت برسد. وقتی به انسانیت رسید در دلش حس #تقوا میکند.
تقوا یعنی چه؟ یعنی کار زشت خوشایندش نیست. ولو از خودش، از برادرش، از پسرش، از خانوادهاش باشد. و کار خوب خوشایندش است حتی اگر از بیگانه باشد. اینها کم کم که پیدا شد علامت رشد فهم و شعور و استعداد انسانی در انسان است.
ما به چه زبانی بتوانیم این مسائلی را که بزرگان گفتهاند به گوش #مسئولین برسانیم تا اینکه مسئولین #مجلس و مسئولین #دولت یک اجتماعی برای تشخیص دردهای انسانی درست کنند که به فکر #سلامت نسل باشند. این اولین مشکلی است که وجود دارد، ولی شنیده نشده در یک کشور #اسلامی این موضوع #فکری برایش شده باشد!.
۹۳.۴.۱۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 خشیت الهی
🔹 «اللهّمَ أقسِم لَنا مِن خَشیَتِکَ ما یَحُولُ بَینَنا و بینَ مَعصِیَتِک»؛ (اعمال شب #نیمه_شعبان)
🔸 الآن صحبت بر این است که چرا #حجاب در مملکت مراعات نمیشود؟! برای این است که #خشیت نیست. خشیت یعنی پروا. پروا از چه؟
از خدای #حاضر و #ناظر.
وقتی #علم به خدا نباشد، وقتی دانش نباشد، وقتی آدم کر و کور باشد، از چه پروا کند؟ از در و دیوار؟! این است که مسئله خشیت اهمیت پیدا میکند.
«اِنّما یَخشَی اللهَ مِن عِبادِهِ العُلَماءُ»؛ (فاطر:۲۸)؛ علم صحیح، واقع بینی، #جهان_شناسی و #انسان_شناسی برای انسان خشیت میآورد.
یعنی فرقی به حالش نمیکند در تنهایی باشد یا در بین مردم باشد. برایش یکسان است. چون خدایی که در شهر و مملکت و خیابانها هست، در خانه و لانه و زیرزمینها هم هست. فرقی نمیکند.
اگر آن دانایی برای مردم پیدا بشود، #مدینه_فاضله درست میشود. پس نقص عمدهی ما که باید به #دولت، #ملت، #مجلس شورای اسلامی گفت، نبودن #اعتقاد صحیح است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 استفاده از برکات دعای کمیل در شب نیمه شعبان
🔹 دعای شريف #کميل که فشردهای از #معارف اسلامی است- جملاتی در اين باره دارد که اگر #انسان در شبهای #جمعه يا در شب #نيمه_شعبان اين دعا را به درگاه خدا عرض کند، خيلی مناسب و به جاست. در آن #دعا فرمودهاند:
«وَ اشدُد عَلَی العَزيمَةِ جَوانِحی»؛ خدايا مرا بر #عزم صحيح، #توجه قلبی شديد مرحمت فرما و در تصميم قاطع دل مرا و مطالب قلبی مرا محکم کن، یعنی همهی تصمیمهایی که میگیرم را چهار ميخ به #قلب من وارد کن و عنايت فرما که در اثر #فکر صحيح از قلب من بيرون نرود.
«وَ هَب لِی الجِدَّ فی خَشيتِک وَ الدَّوامَ فِی الاِتّصالِ بِخِدمَتِک»؛ به من جديت و قاطعيتی مرحمت کن در مواظبت و #مراقبت داشتن بر #ترس از #گناه و ترس از مخالفت با خودت.
بعد از اینکه اين جملات را در دعای کميل عرض کرديم اضافه میکنیم:
«اِرحَم مَن رَأسُ مالِهِ الرَّجاءُ وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»؛ خدايا من هيچ چيزی ندارم و فقط #اميدم و آرزويم درِ خانه تو، به #رحمت توست و چشم طمع به لطف تو دارم و اين سرمایهی من است و الا هيچ چیزی از خودم ندارم. من از وقتیکه متولد شدهام تا به حالا هميشه در آبادیهایی که تو آفریدهای، خانه به خانه و کلاس به کلاس، شب به روز و روز به شب رساندهام و هميشه در آب رحمت تو مانند ماهی غلطان و شناور بودهام و از خودم هيچ چيز ندارم.
بنابراين اميد مندی و مال التجارهی من و سرمايه من فقط لطف توست.
«وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»؛ و وسیلهای که بخواهم با آن پيشرفت کنم هم ندارم مگر #گريه درِ خانه تو.
اين مطالب به اینجا میرسد و معلوم میشود که اين همه شبها و روزهای #جمعه که مردم میگریند، برای اين است که میدانند به جز خداوند کسی اینها را از شب به روز نمیتواند برساند.
چند وقت پيش بود که شنيديم در #اندونزی چه طوفانهای عظيمی شد، در #چين چه #زلزلههایی اتفاق افتاد، چقدر انسانها مفقود شدند، چقدر جنازه زير خاک و سنگ و آوار ماند و بيرون نيامد، چه خانوادههایی دربه در شدند، چه خانههایی به خرابی مبدَّل شد، ساختمانهایی سرنگون شد؛ اين برای چيست؟ همهی اینها #تنبيه خداوند است به خلقش، که شما بیخود مغرور شدهاید، به چه چيزي دل بستهاید؟ شما بايد حواستان به من باشد و اطاعت مرا کنيد.
۸۷.۴.۱۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء